Translate

zaterdag 30 juli 2011

Moeder van 32 wordt wakker als tienermeisje van 15

Naomi Jacobs uit Manchester ging slapen als een vrouw van van 32 jaar en stond de volgende dag op als een tiener van 15. Jacobs leed aan een zeldzame vorm van amnesie, waardoor ze zich totaal niks herinnerde van alles dat ze sinds 1992 heeft meegemaakt.
Naomi dacht dat ze naar school moest en schrok zich een ongeluk toen ze in de spiegel keek en een volwassen vrouw zag met hier en daar rimpels. Ze dacht dat ze in 1992 leefde, maar in werkelijkheid was het al 2008 en runde ze een homeopathische zaak, naderden haar eindexamens psychologie en was ze net gescheiden van de vader van haar zoon. Ze kon zich echter niks meer herinneren van de hele periode daartussen.

'Help, een jongetje noemt mij mama!'
'Het laatste wat ik mij herinnerde, was dat ik in slaap viel onderin het stapelbed en droomde van een jongen uit de klas,' vertelt ze in The Sun. 'Toen ik wakker werd, stapte plots een jongetje op mij af en noemde mij 'mama'. Ik schreeuwde het uit, ik wist niet wie die elfjarige was. Ik dacht dat hij niet veel jonger was dan ik en ik herinnerde helemaal niet ooit van hem bevallen te zijn.'


donderdag 28 juli 2011

Ontwerpfout seinen oorzaak treinramp China, premier belooft zware straffen

Het ongeluk in China waarbij afgelopen zaterdag een hogesnelheidstrein inreed op een stilstaande trein, is veroorzaakt door een ontwerpfout in het beveiligingssysteem. Een sein dat op rood had moeten staan, stond op groen.
Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. Het baseert zijn berichtgeving op uitlatingen van het spoorwegbedrijf in Shanghai. Dat omschrijft de storing als een 'ernstige fout' die samenhangt met het ontwerp van de seinapparatuur.

Leesverder bij de bron

Bron: 

Vluchtende moordenaar na 32 jaar opgepakt in VS


In de VS is een 60-jarige man gearresteerd die al 32 jaar voor de politie op de vlucht was. Frederick Barrett wist tijdens een stroompanne in 1979 uit de gevangenis te ontsnappen. De zestiger werd in 1971 veroordeeld omdat hij een autobestuurder had gewurgd die hem een lift had aangeboden.

Sinds zijn ontsnapping leefde hij in een hutje in de staat Colorado. Hij veranderde ook zijn naam. De politie herkende de man aan een tatoeage, tot diens eigen verbazing. Een woordvoerder van de Amerikaanse politie verklaarde dat het gezicht van Barrett vertrok. "Elke uitdrukking verdween tijdens zijn arrestatie." (adha)

Bron:I

'Toeristen spotten Maddie in India, DNA-test afgenomen'


De familie van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann heeft terughoudend gereageerd op berichten dat Maddie levend in India is gezien. 'Tot nog toe is er jammer genoeg niets wat ons kan laten aannemen dat dit geloofwaardig is, net zoals elk van de vele andere berichten de afgelopen vier jaar", zei een woordvoerder van de familie.
Eerder werd bekend dat Amerikaanse toeristen hebben in India een meisje gespot waarvan zij denken dat het om de vermiste Madeleine McCann gaat. De ouders van Maddie zijn momenteel nog in afwachting van de resultaten van een DNA-test.

Privé-detectives
Privé-detectives van de familie McCann werken in de Indiase stad Leh samen met de politie. Zij werden gewaarschuwd door een Britse vrouw die dacht dat ze Madeleine, die nu 8 jaar oud zou zijn, met een echtpaar had zien lopen, zo meldt The Daily Mail.

Andere toeristen waren het met de vrouw eens: het meisje dat ze hadden zien lopen was Maddie. Een van de toeristen, een Amerikaanse man, was zelfs zo overtuigd van zijn zaak dat hij probeerde het meisje van het paar weg te nemen.

Serieuze zaak
Het echtpaar, een Franse vrouw en haar Belgische echtgenoot, benadrukt dat zij de ouders zijn van het meisje. De Indiase politie neemt de zaak echter hoog op en heeft een DNA-test afgenomen.

Woordvoerder van de familie McCann, Clarence Mitchell, laat weten dat de familie in afwachting is van de test en ondertussen veel contact heeft met de Indiase autoriteiten.woensdag 27 juli 2011

Antwerpse Zoo verwelkomt okapi-jong Mchawi

Foto ZOO Antwerpen.
In de Zoo van Antwerpen is een okapi geboren. Het diertje zag op 4 juli het levenslicht en kreeg de naam Mchawi mee, wat tovenaar betekent in het Swahili. Tot nu toe bleef het jong binnen, maar vanaf vandaag toont het zich aan de buitenwereld. Het was drie jaar geleden dat er nog een okapi geboren werd in Antwerpen.

Moeder Hakima beviel op 4 juli van haar allereerste jong. Na een dracht van bijna veertien maanden kwam er een vrouwtje ter wereld, waarmee de groep nu zeven dieren telt. De bevalling duurde slechts om en bij de veertig minuten. Het diertje stond al snel op haar eigen pootjes en mama zoog het met volle overtuiging, laat de dierentuin weten. Met 26 kilogram en een schofthoogte van 82 centimeter is Mchawi een kloek beestje.

"Dit is fantastisch nieuws voor het kweekprogramma van deze bedreigde diersoort, waarvan Antwerpen wereldwijd het stamboek coördineert en andere tuinen adviseert over voeding, verzorging en kweek", luidt het.

Bron:

Krokodil verorbert soortgenoot


Het is algemeen geweten dat krokodillen een bijzonder goede appetijt hebben. Maar in Australië werden de wenkbrauwen toch gefronst toen een vijf meter lange krokodil zijn kleinere soortgenoot op het menu zette.

Michael Milatos zat samen met vijf andere mensen in een bootje toen het bijzondere schouwspel zich voor hun ogen afspeelde in de Corroboree Billabong in het noorden van Australië. "Toen we aankwamen, had de aanval net plaatsgevonden", vertelt hij aan de plaatselijke krant. "De grote krokodil nam op een gegeven moment zijn kleinere soortgenoot in zijn muil en vertrok ermee zonder enig probleem." Wellicht zocht hij een rustig hoekje zonder pottenkijkers om zijn verovering op te peuzelen. (kve)

Bron:

Katje overleeft een uur hoofdwasprogramma


© ThinkStock

Een jonge kat in het Schotse Aberdeen heeft het één uur durende hoofdwasprogramma in een wasmachine overleefd. Dat meldde de BBC vandaag.
De kat werd gewikkeld in een spijkerbroek na de wasbeurt ontdekt. Een dierenarts had drie dagen nodig om het gewonde diertje weer op te lappen. Het gaat inmiddels weer goed met de kat. (ANP/Redactie)

Bron: 

dinsdag 26 juli 2011

Duiker nét niet opgeslokt


Een duiker weet net te ontkomen aan een walvishaai die naar plankton hapt. Fotograaf Mauricio Handler wist het indrukwekkende tafereel vast te leggen op Isla Mujeres, in Mexico.
'De duiker op de foto is een vriend van mij. Het dier zwom recht op hem af. Walvishaaien hebben een slecht zicht. De duiker kon zich gelukkig net uit de voeten maken,' zegt Handler in het AD van vandaag.Beroemde Belgische ufo-foto blijkt vervalsing


De wereldberoemde foto van de driehoekige ufo met verlichte hoeken, die op 4 april 1990 in de buurt van de Belgische stad Verviers werd genomen door een 20-jarige arbeider, blijkt een vervalsing.Het gefotografeerde voorwerp was in werkelijkheid niet meer dan een maquette in piepschuim, zo heeft de fotograaf toegegeven aan RTL-TVI. Eind 1989 en in 1990 werden een reeks meldingen gedaan van vreemde voorwerpen in het Belgische luchtruim. Het was ook in die periode dat de beruchte foto van de ufo werd verspreid.


maandag 25 juli 2011

Nederlandse trucker redt jongeren uit bloedbad Utøya

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur Peter van Dinten zag het bloedbad op Utøya voor zijn ogen gebeuren. Hij werd met zijn vrachtwagen tegengehouden door de politie en kon het eiland zien liggen waar Anders Behring Breivik zijn geweren leeg schoot.
Mitrailleurvuur
'Je stapt uit, hoort mitrailleurvuur, ziet mensen in het water springen en bloedend het water weer uit komen. Het was verschrikkelijk,' zegt Van Dinten tegen het AD. Hij bedacht zich geen moment en samen met andere automobilisten haalde hij jongeren uit het water die de overkant levend hadden weten te bereiken.zondag 24 juli 2011

Gouden juweel na 2.000 jaar gevonden in Jeruzalem


© AFP

In Jeruzalem is een juweel teruggevonden dat meer dan 2.000 jaar oud is. Het gaat om een gouden belletje dat volgens de vinders destijds verloren werd door een hogepriester van de (tweede) tempel.
Het kleinood werd tijdens een opgraving aangetroffen in een oude waterleiding die het water verdeelt van de Siloué-bron, in de Palestijnse wijk Silwan in het bezette en geannexeerde Oost-Jeruzalem.

Volgens de verantwoordelijken van de opgraving zou het belletje waarschijnlijk verloren zijn door een hogepriester van de tempel. In de bijbel staat beschreven hoe zij dergelijke juwelen droegen.
 (Redactie/AFP)

Bron: 

Doodverklaarde man zet mortuarium op stelten

Een 50-jarige Zuid-Afrikaan heeft vandaag een mortuarium op stelten gezet. Zijn familie had hem laten ophalen, in de veronderstelling dat hij was overleden, maar hij bleek slechts buiten bewustzijn.
Toen de man wakker werd en merkte dat hij in een ijskoude koelcel lag, begon hij om hulp te roepen. Twee medewerkers van het lijkenhuis in het zuidoostelijke plaatsje Libode kregen de schrik van hun leven. Zij dachten met een geest van doen te hebben.