Translate

vrijdag 22 juli 2011

Spuuglelijke aap aangezien voor alien


Deze kalende aap heeft voor paniek gezorgd bij de bevolking van Gezhai in China. Mao Xiping sloeg alarm toen het ondervoede dier komkommers stal uit haar flat. De lokale bewoners vrezen dat het gaat om een alien.
De vrouw vertelde de agenten dat het wezen 'een vreemd gezicht' had en het iets is dat ze nog nooit had gezien. De politie weigerde haar in eerste instantie te geloven, totdat ze het dier, gevangen genomen in een wasmand, meenam naar het politiebureau. Dat meldt The Sun.

'Ik dacht in eerste instantie dat het om een konijn ging, erna was ik geshockeerd door zijn vreemde gezicht. Nu hebben we hem perziken gegeven en het dier wil niets anders meer eten.' (Redactie)

Bron:

Vrouw vindt 12 meter diepe 'sinkhole' onder bed

In Guatemala City komt het regelmatig voor dat de grond wegzakt, waardoor een zogenaamd 'sinkhole' ontstaat, een enorm diep gat. Deze week overkwam het de 65-jarige vrouw Inocenta Hernandez.

Sinkholes ontstaan als gevolg van bodemerosie, maar ze kunnen ook spontaan ontstaan.Terwijl de kleinkinderen van Inocenta Hernandez in de slaapkamer speelden, ontstond er een sinkhole onder de slaapkamervloer. Een harde knal ging hieraan vooraf. Na lang zoeken vond men het gat.

Lees verder bij de bron

Bron + video:

donderdag 21 juli 2011

Vierdaagse waarschuwt voor 'spookambulance'

NIJMEGEN - Het Rode Kruis en de marsleiding van de Vierdaagse waarschuwen wandelaars donderdag voor een „spookambulance” die de afgelopen dagen op de finish van de Vierdaagse stond. „Een man bij de ambulance geeft zich onterecht uit als hulpverlener”, zegt een woordvoerster van het Rode Kruis.

De man bij de ambulance is geen officiële hulpverlener van het Rode Kruis of de organisatie van de Vierdaagse. De ambulance zou van een verhuurbedrijf zijn. Het is onduidelijk of de man de afgelopen dagen ook daadwerkelijk wandelaars heeft 'geholpen'. Het Rode Kruis heef de politie ingeschakeld.

Bron:
ProRail heeft aangifte gedaan tegen een stuntfietser die over de boog van de spoorbrug tussen Zwolle en Hattem fietste. De spoorbeheerder meent dat de veiligheid in het geding is geweest.
 Dinsdagavond deed een machinist melding van de fietser. Via dagblad de Stentor werd gisteren bekend dat het mogelijk een reclamestunt betreft. ProRail wil dat de sponsor van de fietser, fabrikant van een energiedrank, zich uitdrukkelijk distantieert van de stunt.
Uitgebroken aap castreert baby


Een gruwelijk incident in een dierentuin in de provincie Guizhou in China. Een aap brak daar deze week uit zijn kooi en beet in de balzak van een 8 maanden oude baby.
De moeder was juist bezig de luier van de onfortuinlijke baby te verschonen toen de aap toesloeg. De moeder zei dat de aanslag razendsnel gebeurde.

Artsen zeggen dat de toestand van de baby niet levensbedreigend is, maar voor nageslacht zal de baby nooit meer kunnen zorgen. Een van de testikels van de baby bleek door de aap verorberd te zijn.

De dierentuin wil wel de medische kosten aan de ouders betalen betalen, maar weigert te praten over een schadevergoeding. (Redactie)

Bron: 

Sieradendief ontmoet slachtoffer bij juwelier


Het moment waarop een man vandaag gestolen sieraden wilde verkopen aan een juwelier in Utrecht, bleek achteraf wel heel slecht gekozen. In de winkel stond juist op dat moment de man bij wie de spullen waren gestolen.
De man herkende de aangeboden waar als zijn eigendom. Dat meldt de Utrechtse politie.

Na een confrontatie in de zaak kon de politie de aanbieder van de spullen aanhouden. Daarbij gebruikte hij een mes en raakte de juwelier lichtgewond.

De eigenaar van de sieraden had aangifte gedaan van inbraak in zijn woning. Hem werd aangeraden op internet en in winkels in de buurt naspeuring te doen naar zijn gestolen spullen. Zo kwam hij bij de juwelierszaak terecht.
(ANP/Redactie)

Bron: 

Bron:

dinsdag 19 juli 2011

Bekeuring voor elektrische halsband


Ogmore-by-Sea - Een hondenbaasje heeft een boete van 2.000 pond (2.280 euro) gekregen omdat hij een elektrische halsband gebruikte om zijn Border Collie in het gareel te houden.

Phillip Pook (48) uit Ogmore-by-Sea is daarmee de eerste persoon in Engeland die bekeurd is voor het gebruik van een elektronische halsband bij een huisdier, zo meldt Daily Mail. De hond, die Dougie heet, kreeg iedere keer een schok als hij te dicht bij het hek van zijn huis kwam.

Dougie probeerde verschillende keren te ontsnappen. Dit lukte de hond uiteindelijk ook, want het dier werd gevonden op een nabijgelegen strand. Voorbijgangers troffen Dougie daar aan met de illegale halsband om.

Bron:

OM vervolgt Maria Mosterd niet


ARNHEM - Maria Mosterd, de schrijfster van het boek Echte mannen eten geen kaas, wordt niet vervolgd voor laster en smaad. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem dinsdag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in dagblad De Stentor. De 25-jarige ex-vriend, die door Mosterd in het boek wordt beschuldigd van loverboypraktijken, had aangifte tegen haar gedaan.

Lees verder bij bron

Bron:

maandag 18 juli 2011

Spectaculaire nachtelijke regenboog kleurt Yosemite

Het is een zeldzaam en uiterst verbluffend fenomeen: een maanregenboog. Onlangs was het zo ver in het Amerikaanse Yosemite nationaal park. De oogverblinde kleuren van een prachtige regenboog lichtten de waterval op tijdens de nacht.


Japanse vrouw woont jaar lang ongemerkt in kast in flat

Een alleenstaande Japanner is tot zijn ontzetting te weten gekomen dat een vrouw een jaar lang ongemerkt in zijn huis woonde. De 57-jarige man vond het vreemd dat er geregeld voedsel uit zijn koelkast verdween en verwittigde de politie, die de vrouw in een kast in zijn appartement vond.

De man uit Fukuoka, in het westen van Japan, installeerde zelf beveiligingscamera's in zijn appartement en riep de politie erbij toen hij op de beelden iemand door zijn woning zag lopen terwijl hij buitenshuis was. De agenten doorzochten de woning in het bijzijn van de Japanner en vonden de vrouw in een provisiekast, net groot genoeg om er in te liggen.

De vrouw was er zelfs in geslaagd een matras en enkele plastic flessen de kast in te slepen. Volgens een woordvoerder van de politie woonde de vrouw daar al ongeveer een jaar, hoewel ze er niet permanent verbleven zou hebben. Het is niet duidelijk hoe ze het appartement is kunnen binnendringen én hoe ze er al die tijd ongemerkt heeft kunnen verblijven. (sps)

Bron:  

zondag 17 juli 2011

Japan in rep en roer door besmet vlees in hele land


© anp
In Japan is ophef ontstaan door radioactief rundvlees. In steeds meer regio's in Japan wordt het vlees ontdekt.
Het vlees komt van minstens 132 runderen waarvan bekend is dat ze radioactief hooi hadden gegeten. Het gras was besmet geraakt na de ontploffingen bij de kerncentrale Fukushima in maart. Het rundvlees blijkt te zijn geleverd aan 36 van de 47 prefecturen (een soort district) in Japan.

Naar verwachting verbiedt de overheid vanaf dinsdag al het vervoer van rundvlees vanuit de regio Fukushima. (Redactie)

Bron: 

Smoothies van komkommer moeten imago opvijzelen


Staatssecretaris Henk Bleker krijgt vrijdag in Den Haag het eerste flesje komkommersmoothie Kom Op! aangeboden. Het drankje is ontwikkeld als steunbetuiging aan door EHEC gedupeerde komkommertelers. © anp

 Met een grote manifestatie op de Amsterdamse Nieuwmarkt en acties in diverse steden, zeggen de Nederlandse tuinders vandaag: onze groenten zijn en blijven veilig. Amuses en smoothies van komkommer en tomaat moeten u daarvan overtuigen.

Aan alle horecaondernemers is gevraagd om mee te doen aan de actie 'Kom op voor Nederlandse groenten' door speciale drankjes of amuses te serveren. De actie kwam tot stand na aandringen van enkele bezorgde particuliere initiatiefnemers.

Lees verder bijde bron

Bron:

Ook smoothies maken: 50 Groene Smoothies in een Handomdraai 

Nieuwe eetclub eet over datum


Uit ergernis over het weggooien van voedsel, dat weliswaar over de houdbaarheidsdatum, maar nog prima te eten is organiseert de Amsterdamse culturele instelling Mediamatic vanaf aanstaande dinsdag de Over Datum Eetclub. Iedereen kan gratis aanschuiven, maar deelnemers moeten wel helpen met koken en zelf een product met een verlopen houdbaarheidsdatum meenemen.

Lees verder bij de bron

Bron: 

Ruimtesonde cirkelt om reusachtige 'aardappel'


Beeld van de asteroïde Vesta gemaakt door ruimtesonde Dawn. © afp

De Amerikaanse ruimtesonde Dawn is in een baan om de asteroïde Vesta geraakt. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vanochtend bekendgemaakt.

Naar verwachting zal de sonde binnen 16.000 kilometer van Vesta komen om het oppervlak van de asteroïde te onderzoeken.

Vesta is een van de grootste asteroïdes van ons zonnestelsel. De sonde werd op 27 september 2007 vanaf Cape Canaveral in Florida gelanceerd voor een rondreis van 8 jaar om de mysteries van ons zonnestelsel te ontrafelen.