Translate

zaterdag 16 juli 2011

Toerist opgeslokt door blowhole op Maui


Een toerist kon deze foto nemen vlak voor David Potts (rechts op de foto) zijn dood tegemoet ging. © ap

Een Amerikaan is afgelopen weekend op een tragische manier omgekomen in Hawaï. Hij viel in een blowhole, of blaasgat zo u wil, op het eiland Maui en werd er volledig door verzwolgen. De locatie is erg geliefd door toeristen en die keken dan ook verbouwereerd toe hoe David Potts door een plotse golf in het blowhole werd geslagen. "Hij kwam nog één keertje boven water, maar werd toen meedogenloos meegezogen", verklaarde een omstaander aan persagentschap AP. "We stonden er allemaal ongeveer 30 seconden op te kijken voor we beseften dat hij voorgoed verdwenen was." De politie op het één na grootste eiland van Hawaï heeft de zoektocht naar het lichaam ondertussen stopgezet. (sps)


Bron:

donderdag 14 juli 2011

Geschrokken hond steelt wagen in Duitsland

Een hond die niet nat wou worden door de regen, is in een auto gesprongen en heeft de inzittenden weggejaagd. Dat heeft de politie van Offenburg, in het zuidoosten van Duitsland, meegedeeld.
Toen een storm gisterenavond in de regio lelijk huishield, wilden een moeder en haar twee kinderen schuilen in hun wagen. "Zonder aarzelen besloot de hond dat hij deel van het gezin uitmaakte en sprong het dier mee in de wagen", vertelt de politie.

Het geschrokken gezin stapte uit en vond onderdak bij een andere autorijder, die de politie verwittigde. Niet veel later kon het baasje zijn huisdier er toch van overtuigen om de wagen aan de rechtmatige eigenaars over te dragen, aldus de Duitse politie. (afp/adha)

Bron

Ouders ruziën over naam dochter (2): rechter beslist

Klucht in Australië. Een moeder en een vader kunnen het maar niet eens worden over de naam van hun dochtertje van twee jaar. Al sinds de geboorte gaven beide ouders hun kind een andere naam, maar nu wordt het dochtertje eindelijk officieel ingeschreven en moet er beslist worden. Mama en papa komen er zelf niet uit en dus moest de rechter de knoop doorhakken.
Die koos voor de eerste naam die de moeder haar spruit bij de geboorte schonk. De achternaam had ze al van de vader. Voor alle duidelijkheid: de ouders waren al gescheiden toen hun tweede kindje geboren werd.

Lees verder bij bron

Bron: 

LA voorbereid op het ergste tijdens 'carmageddon'

Verkeer onder de Mulholland-brug. © getty

Duizenden artsen en verpleegkundigen moeten komend weekend in ziekenhuizen overnachten, er zal een centrum voor noodhulp worden ingericht en inwoners van Los Angeles wordt dringend geadviseerd thuis te blijven en voedsel in te slaan. De reden? Een belangrijke verkeersader is dit weekend 53 uur afgesloten wegens wegwerkzaamheden.

Lees verder bij bron

Bron 

woensdag 13 juli 2011

'Homohuwelijk is Europese epidemie'

Amsterdam - "Een ziekte. Een afwijking die we met wortel en tak moeten uitroeien." Het Surinaamse parlementslid Ronny Asabina steekt zijn mening over homoseksualiteit niet onder stoelen of banken.

Asabina deed zijn opmerkelijke uitspraak maandagmiddag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblée, weet De Wereldomroep. “Homoseksualiteit is een ziekte, een afwijking. Het erkennen van het homohuwelijk is een Europese epidemie”, zei de volksvertegenwoordiger.

Lees verder bij de bron

Bron:

Schoolzwemmen afgeschaft

Amsterdam - Volgens de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) schaffen komend schooljaar enkele tientallen gemeenten het schoolzwemmen af.

Ze trekken zich daarbij niets aan van een dringend pleidooi van de reddingsbrigade, schrijft het Nederlands Dagblad. Vorig jaar bleek al dat in nog maar ongeveer de helft van de gemeenten schoolzwemmen werd aangeboden, waarover de reddingsbrigade toen ook al aan de bel trok. Projectleider zwemvaardigheid bij de VSG, André van Kesteren, is bang dat inmiddels een kritiek omslagpunt is bereikt.

Bron:

Man blind na reddingspoging vogel

Amsterdam -  De reddingspoging van een 38-jarige man die een verzwakte jan-van-gent vond, is hem duur komen te staan. Toen de man de vogel optilde om het dier naar een veiliger heenkomen te brengen, begon de angstige vogel hem zo hard in het gezicht te pikken dat de man nu blind is aan zijn rechter oog.

Lees verder bij de bron

Bron:

Amerikaanse presidentskandidate geneest homo's


AMSTERDAM - Een populaire Republikeinse presidentskandidaat, Michele Bachmann, blijkt samen met haar man een kliniek te runnen waar homoseksuelen 'genezen' kunnen worden.

Door bidden en bijbelstudie kan men genezen van homosexualiteit.

Lees verder bij de bron

Bron: + video

Lees ook: Presidentskandidate VS 'geneest' homoseksuelen 

dinsdag 12 juli 2011

Afghaan die vrouw verminkte is vrij


Kabul - De enige verdachte die werd opgepakt voor de verminking van de Afghaanse Aisha Bibi, de verminkte vrouw van de winnende World Press Photo 2010, is zonder proces vrijgelaten. Haar familie en mensenrechtenadvocaten zijn woedend.

Aisha's schoonvader Suleiman wordt verdacht van het afhakken van de neus en oren van de toen 16-jarige Aisha. De vrouw had zijn zoon, een Talibanstrijder, kort na het huwelijk in 2009 verlaten en werd bestraft voor het weglopen. Volgens Aisha heeft de familie van de man haar zwaar mishandeld. Ze sliep in een stal bij de dieren. Ze zegt dat als ze niet was weggelopen, ze gestorven zou zijn.


'Overtuigend bewijs: er is gemarteld onder Bush'

Er is 'overweldigend bewijs' voor marteling onder de vorige Amerikaanse president George Bush. Zijn opvolger Barack Obama moet dan ook opdracht geven tot een diepgravend strafrechtelijk onderzoek. Dit stelt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een vandaag gepubliceerd rapport.

De organisatie wijst erop dat de VS volgens de Conventie tegen Marteling verplicht zijn tot strafvervolging over te gaan. Als de VS in gebreke blijven, moeten andere landen die taak op zich nemen volgens het beginsel van de universele jurisdictie, aldus HRW.
HRW hekelt dat Bush, zijn plaatsvervanger Cheney, minister van Defensie Rumsfeld en CIA-directeur Tenet ondervragingstechnieken als 'waterboarding' hebben goedgekeurd.Topshop haalt graatmager model van site na protest


De Britse confectieketen Topshop heeft een omstreden foto van een graatmager tienermodel van zijn website verwijderd. Het jonge, broodmagere meisje op de foto ontketende ondertussen flink wat controverse.

De 18-jarige Codie Young op de website van Topshop: 'size zero'?
 De afbeelding van het meisje - Codie Young - verscheen afgelopen week op de website van de modeketen. Hulporganisaties voor mensen met eetstoornissen meenden dat de foto's aanstootgevend waren en jonge meisjes op verkeerde - en vooral ongezonde - gedachten konden brengen.maandag 11 juli 2011

Vliegende wagen goedgekeurd voor gebruik op openbare weg


© ap

In de Verenigde Staten heeft een vliegende auto de officiële goedkeuring gekregen om op alle openbare wegen te mogen rijden. De Terrafugia Transition kreeg eerder al groen licht voor het gebruik in de lucht, en nu zijn ook alle obstakels voor het gewone verkeer van de baan.
Lees verder bij de bron

Bron:

Krokodil van ruim vier meter opgepakt voor moord


Een zoutwaterkrokodil van 4,2 meter lang en 350 kilo is vandaag gevangen op de Filipijnen. Het dier wordt ervan verdacht vorige maand een visser te hebben vermoord. De krokodil is vastgebonden en geblindeerd afgevoerd. Meer dan tien manen waren nodig om het beest te dragen.


Lees verder bij de bron

Bron:

Zware explosie Cyprus kost 12 levens, minister stapt op

 De belangrijkste energiecentrale van Cyprus staat in brand. © epa

Een enorme explosie op een marinebasis op Cyprus heeft aan twaalf mensen het leven gekost. Zestig mensen zijn gewond geraakt. De minister van Defensie, Costas Papacostas, en het hoofd van de Nationale Garde, Petros Tsalikides, hebben hun conclusies getrokken en zijn allebei afgetreden. Dat heeft Stefanos Stefanou namens de regering laten weten.

Lees verder bij de bron

Bron:

'Krokodil' veroorzaakt duizenden slachtoffers'Krokodil' is de nieuwe zelfmaakdrug voor arme jongeren in Rusland. Het is levensgevaarlijk, je huid gaat er van rotten, maar het kost bijna niets en is daarom erg geliefd.

Onthutsende beelden van wat verslaving aan "krokodil" met je lichaam doet. Het is niet te geloven dat een miljoen mensen deze drug gebruiken terwijl ze weten dat ze er heel snel dood aan kunnen gaan.
Hoestdrankje, benzine, jodium en zwavel laten pruttelen tot een dikke plak. Het kost bijna niets, maar heeft ook een vernietigende werking op het lichaam. 'Het breekt alles af', aldus Kysia Hekster NOS-correspondent in Rusland.

'Als je bent begonnen met gebruiken leef je nog een jaar, misschien twee,' vertelt de verslaggeefster. 'Het vreet je vlees op er komen diepe gaten in je huid tot op het bot en het stinkt verschrikkelijk.' Er zijn naar schatting een miljoen 'krokodil' verslaafden in Rusland, maar door gebrek aan afkickcentra kan de overheid niet adequaat optreden.
(Redactie)


Bron:

Lees ook: Levensgevaarlijke drugs krok nog niet in Nederland