Translate

zaterdag 9 juli 2011

Politicus bijna geraakt door bliksem

West Deptford - De Amerikaanse politicus Stephen Sweeney schrok zich een hoedje toen de bliksem vlakbij insloeg tijdens een live tv-interview.
Lees verder bij de bron

Bron:

vrijdag 8 juli 2011

Fransen overmeesteren trein in heuse westernstijl


Op dezelfde manier als in westernfilms hebben gemaskerde mannen nabij het Zuid-Franse Marseille een vrachttrein beroofd. Ze blokkeerden de rails met ijzeren staven, wachtten tot daar een trein op botste en bezetten de goederentrein er achter.
Eerst knalde een passagierstrein met 26 passagiers op de blokkade, maar de rovers hadden het voorzien op de goederentrein die enkele minuten later piepend tot stilstand kwam.

De circa 20 bandieten haalden enkele kisten uit de trein, die volgens media slechts graan en meubels vervoerde. Niemand raakte gewond, aldus de politie vandaag. (ANP/Redactie)

Bron:

Vrouw slechtst af in Afghanistan - India in top-5

Afghanistan is het gevaarlijkste land ter wereld voor vrouwen. De gezondheidszorg is er erbarmelijk, de armoede schrijnend en vrouwen die een publieke functie op zich nemen worden vaak vermoord of geïntimideerd. Verder in de top-5: Congo, Pakistan, India en Somalië. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van de Thomson Reuters Stichting.
Een onderzoekster omschrijft het gevaar voor vrouwen in Afghanistan als volgt: 'Vrouwen die proberen hun mening te geven of proberen een publieke rol te vervullen die ingaat tegen het klassieke rollenpatroon, bijvoorbeeld als politieagente of nieuwspresentatrice, worden vaak geïntimideerd of vermoord.'Frans koppel vindt gouden muntschat in kelder


Een jong Frans paar dat in Millau, in het zuiden van Frankrijk, werken in zijn kelder deed, heeft onder de vloer een pot met 34 gouden munten van voor de Franse Revolutie gevonden. De schat wordt op 100.000 euro geraamd.
Volgens de krant le Midi Libre zat de "kleine pot van gebakken aarde" 50 centimeter diep en bevatte hij "34 gouden gouden muntstukken daterend van 1595 tot de Revolutie". Wellicht werden ze tijdens de Revolutie verstopt.
Baseballfan die bal wil vangen maakt fatale val van zes meter

Een vangbal is een baseballlsupporter van Texas Rangers fataal geworden tijdens de wedstrijd tegen de Oakland Athletics in het Rangers Ballpark in Arlington. De man raakte zijn evenwicht kwijt toen hij een bal wilde vangen en viel over de reling zes meter naar beneden.

 Lees verder bij de bron

Bron: 

donderdag 7 juli 2011

Man bouwt elektrische stoel om zijn vrouw te executeren


De Brit Andrew Castle (61) komt wellicht in aanmerking voor de titel 'doe-het-zelver van het jaar'. De man knutselde zelf een elektrische stoel in elkaar om zijn vrouw mee te executeren. Na achttien jaar huwelijk had zijn echtgenote aangekondigd dat ze van hem wilde scheiden en dat zinde meneer Castle niet.

Lees verder bij de bron

Bron:

Koppel denkt dat vrouw zwanger kan raken door in zelfde bed als man te liggen

Een Chinees getrouwd koppel, allebei dertigers en hoog opgeleid, dacht steevast dat de vrouw zwanger zou raken indien ze in hetzelfde bed als haar man zou liggen. Dat schrijft de Chinese krant Chu Tian Jin Bao.
Voor het stel in het huwelijk trad, durfden ze elkaars hand niet vasthouden, laat staan kussen. Ze waren als de dood dat daar een kind zou van komen.

Naar de dokter
Het echtpaar zocht medische hulp toen bleek dat de vrouw maar niet zwanger raakte. Ze waren immers al drie jaar getrouwd. Hun dokter viel haast achterover toen hij hoorde hoe het seksleven van het koppel in elkaar zat.

Studies
De echtelieden verklaarden hun onwetendheid door te stellen dat ze van jongsaf gefocust waren op hun studies. Manlief is doctor en zijn vrouw heeft een mastersgraad. Dat zal dan wellicht niet in de biologie zijn. (eb)

Bron: 

Zelfmoord meisje (12) voor organen loopt fout af

Hoe dapper moet je zijn en hoeveel moet je van je familie houden om te doen wat het  12-jarig meisje Mumpy uit India heeft gedaan. Ze had een bizar plan om zelfmoord te plegen om zo haar blinde vader aan nieuwe ogen te helpen en haar zieke broer aan een nieuwe nier.

De vader vond het meisje vlak nadat ze bestrijdingsmiddel had gedronken. Hij bracht haar vliegensvlug naar het ziekenhuis, maar het was al te laat. Het meisje was overleden.

Vervolgens werd het meisje gecremeerd, zonder dat haar organen werden verwijderd. Het afscheidsbriefje, waarin ze schreef dat ze haar organen aan haar familie wilde geven, werd pas een dag na de crematie gevonden. (Redactie)

Bron: 

Man vergeet vrouw na plaspauze onderweg

In het Franse departement Tarn-et-Garonne is een man na een nachtelijke plaspauze doorgereden en zijn vrouw, die ook nodig moest, langs de kant van de weg vergeten. Enkele uren later keerde hij terug om haar alsnog op te halen. Dat meldt de plaatselijke politie.
Het stel was op weg naar huis. Nabij het dorp Saint-Loup stopten ze rond drie uur om even te plassen. De man was als eerste terug in de auto en reed direct verder, zijn echtgenote per ongeluk achterlatend.

Ze had geen gsm bij zich en besloot naar het dorp te lopen. Daar klopte ze aan bij een huis en belde ze haar man, die haar om halfzes alsnog kwam oppikken. (Redactie)

Bron:

woensdag 6 juli 2011

Vermiste toeriste na 15 dagen levend gevonden in Spanje

© Facebook
De Nederlandse toeriste Mary-Anne Goossens is in Spanje levend teruggevonden in moeilijk toegankelijk gebied. De politie heeft de vrouw kunnen bevrijden nadat ze vermoedelijk na een val is komen vast te zitten tussen de rotsen. Een helikopter van de Guardia Civil is vanmiddag geland bij het ziekenhuis van Torre del Mar, met Mary-Anne aan boord. Ze kon op eigen kracht uit de helikopter stappen.De 48-jarige dame was half juni naar Malaga gegaan voor een vakantie van 10 dagen. Mary-Anne was 15 dagen vermist.Kroatië wil grootste Christusbeeld bouwen


Een Christusbeeld van 36 meter werd dit jaar in Polen gewijd © reuters


Kroatië mengt zich in de wedloop om 's werelds grootste Christusbeeld. Burgemeester Zeljko Kerum van Split kondigde de bouw aan van een beeld van 39 meter op een berg. De burgemeester is een van de rijkste mannen in Kroatië en wil het plan zelf betalen, meldden Kroatische media.

Vorig jaar is in Polen een Christusbeeld van 36 meter hoog gewijd. Dat is 6 meter hoger dan het beeld in Rio de Janeiro, althans als de sokkel niet wordt meegeteld. Anders is het 38 meter hoog. (dpa/kve)

Bron: 

Politie gebruikt schedel slachtoffer als boekensteun


In Tsjechië heeft de familie van een vermoorde man een klacht ingediend tegen de politie omdat de agenten de schedel van het slachtoffer gebruikten als boekensteun. Dat melden lokale kranten.
Het skelet van de man werd drie jaar geleden gevonden, maar het moordonderzoek werd afgesloten omdat het onmogelijk was om uit te maken hoe het slachtoffer overleden was. Het lichaam kon niet worden geïdentificeerd.Overstappen met ov-chip moet eenvoudiger

© anp
In- en uitchecken met de ov-chipkaart voor treinreizigers die van verschillende vervoerders gebruik maken moet eenvoudiger. Over 2 tot 3 jaar moet dat gebeuren met enkelvoudig in- en uitchecken. De kosten van zo'n systeem bedragen 50 miljoen euro.

De reiziger zal daaraan mee moeten betalen, zo'n 0,03 cent per reis.
Dat adviseert de commissie-Meijdam, die in opdracht van het kabinet oplossingen heeft bedacht voor de tariefproblemen met het huidige ov-chipkaartsysteem, zoals het omstreden dubbele opstaptarief.Grootschalige fraude ov-chipkaart ontdekt


© anp
Translink Systems, het bedrijf dat de ov-chipkaart produceert, heeft bij de politie in Rotterdam aangifte gedaan van grootschalige handel in illegale kaarten. Dat schrijft Trouw en is intussen bevestigd door een woordvoerster van het bedrijf.

Het gaat om een fraude met 'zeker enkele honderden kaarten', aldus de woordvoerster. Het bedrijf kwam de fraude op het spoor toen een baliemedewerker op een station meldde honderd chipkaarten aan één persoon te hebben verkocht. Deze kaarten zijn uit voorzorg allemaal geblokkeerd.

Kunstmatig saldo
De fraudeurs hebben de kaarten na aankoop gemanipuleerd en er kunstmatig een saldo van 150 euro op gezet. Daarna werden ze te koop aangeboden via sites als Marktplaats. Translink meldt dat deze wijze van frauderen al eerder bekend was, maar dat dit de eerste maal is dat handel in gemanipuleerde kaarten op deze schaal wordt ontdekt. Het bedrijf probeert de ov-chipkaarten minder fraudegevoelig te maken. (ANP)

Bron:

Lees ook: 'Een wonder dat Mary-Anne nog leeft

Britten kunnen baby 'winnen' in omstreden IVF-loterij

Met een lot van 20 Britse pond ( ongeveer 22 euro) kan je in het Verenigd Koninkrijk elke maand een vruchtbaarheidsbehandeling ter waarde van 25.000 pond (bijna 28.000 euro) winnen. Deze "IVF-loterij"is de
eerste ter wereld en er is hier veel kritiek op.

Gokkers kunnen vanaf 30 juli hun kans wagen om een fertiliteitsbehandeling van bijna 28.000 euro in een topziekenhuis te winnen. Elke maand kan je dus eigenlijk een baby 'winnen'. Je hoeft alleen maar een lot van 20 pond te kopen op het internet, schrijft The Daily Mail op haar website.dinsdag 5 juli 2011

Vrouw propt man in valies om uit cel te ontsnappen


Een jonge vrouw uit Mexico probeert haar man de gevangenis uit te smokkelen door hem in een reiskoffer te proppen. De cipiers roken ontraad doordat het hen opviel dat de koffer erg zwaar was.

De cipers hielden de vrouw staande en openden de koffer. Daar ploefte haar partner Juan Ramirez Tijerina uit tevoorschijn. De man zit een celstraf van 20 jaar uit voor verboden wapenbezit. Het koppel is wel degelijk herenigd: hij in de mannenvleugel en zij in de vrouwenafdeling van de gevangenis. (eb)

Bron:

maandag 4 juli 2011

Burgemeester Amsterdam: comazuipers zelf laten betalen

Als het aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan ligt, gaan comazuipers zelf de ambulance betalen die ze naar het ziekenhuis moet brengen.
Dat zei hij tegen AT5 nadat hij het zwartboek had ontvangen van bewoners rond het Museumplein. Die willen vanwege overlast minder evenementen.

Volgens Van der Laan moest er op Koninginnedag 575 keer een ambulance uitrukken omdat iemand zich bewusteloos had gedronken. (ANP/Redactie)

Bron: