Translate

zaterdag 2 juli 2011

Broeken voor vrouwen taboe in Turks parlement
Mannen in Turkije hebben lang geleden bepaald dat vrouwelijke parlementariërs het land moeten vertegenwoordigen in een rok (op kniehoogte). Een 'mannelijke' pantalon is taboe.
Volgens het AD leidde het reglement deze week tot een pijnlijke situatie in het parlement, bij de beëdiging van nieuwe leden na de recente verkiezingen. Shafak Pavey van de belangrijkste oppositiepartij CHP werd in een rolstoel binnengereden. Natuurlijk in een rok.

Maar daardoor zag iedereen duidelijk haar kunstbeen, terwijl ze dat in het dagelijkse leven liever verbergt met een broek. De Turkse voelde zich duidelijk niet op haar gemak.Dagelijkse portie groenten vanaf nu in pil

Een gezond eetpatroon onderhouden kan voor sommigen plots heel wat makkelijker worden dankzij een nieuwe wonderpil die het equivalent van vijf porties fruit en groenten per dag zou bevatten.

In Amerika is het supplement 'Juice Plus+' al erg populair, ook het Duitse Olympische team zou dit nemen. Het product wordt vanaf vandaag in het Verenigd Koninkrijk verkocht in drie verschillende samenstelling. Het is bedoeld voor mensen die het te druk hebben om aan hun dagelijkse vijf porties fruit en groenten te komen. Door dit te nemen, zou je evenveel voedzame stoffen opnemen als wanneer je 17 verschillende soorten groenten en granen eet.Menselijke navel telt 1400 verschillende bacteriën

Wie zou ooit gedacht hebben dat er zoveel bacteriën in een menselijke navel wonen. Het Australische Belly Button Biodiversity Project heeft aangetoond dat er 1400 verschillende bacteriën in de navel van een mens wonen. Meer dan 600 daarvan zijn waarschijnlijk soorten die we nog niet kennen.

De  navel wordt zo een soort tropisch regenwoud van de menselijke anatomie. In de verschillende huidflappen leven ongetwijfeld nog meer beestjes die nog nooit het daglicht hebben gezien. De Australiërs gaan door met het verzamelen van navelsmurrie van vrijwilligers in de hoop een compleet overzicht te krijgen van alle bacteriën die er in je allereerste litteken leven, zo meldt de populair wetenschappelijke site Faqt.

Bron:

vrijdag 1 juli 2011

Opletten op reis voor jonge hoertjes en foute souvenirs

Met de vakantie in aantocht worden toeristen weer extra gewaarschuwd voor jonge prostituees die ze op vakantie kunnen tegenkomen en het meenemen van onder meer ivoren olifantjes, laarzen van slangenleer en zeldzame schelpen. Volgens de lobbyclub Girls Rights Watch en het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaan de meeste toeristen overigens onbewust in de fout.

Lees verder bij de bron:

Bron:

Man gooit zoontje (4) uit rijdende auto


In de Amerikaanse staat Texas heeft een man zijn vierjarige zoontje in het holst van de nacht uit zijn auto gegooid, terwijl zij op de snelweg reden. Het kind had blauwe plekken in zijn nek en meer dan 500 cactusnaalden in zijn lichaam.

Lees verder bij de bron

Bron:

Vrouw bevalt twee keer op één dag, maar niet van tweeling


De 33-jarige Julia Grovenburg uit Forth Smith, Arkansas, is op één dag twee keer bevallen. Het gaat hier echter niet om een tweeling. Hoe dat kan? Julia werd twee keer binnen twee weken zwanger en schokte de wereld met dit ongewone zwangerschapsnieuws. Ze is slechts één van de elf vrouwen die dit ooit is overkomen.

Lees alles bij de bron

Bron:

donderdag 30 juni 2011

Overwin vliegangst met handige app

Heel wat mensen hebben schrik om het vliegtuig te nemen. Vliegangst is erg vervelend als je een exotische vakantie in het vooruitzicht hebt. Een nieuwe iPhone app brengt misschien uitkomst volgens de Telegraaf.

Sussende woorden
Dankzij het hebbeding, ontworpen door de Nederlandse stichting VALK, kunnen reizigers informatie raadplegen over de vliegreis zoals het verwachtte tijdstip van de landing en de te verwachten turbulentie. Daarnaast geeft de app instructies voor ontspanningsoefeningen. Ook is er een 'paniekknop' die de angstige passagier kan indrukken als hij of zij het niet meer aankan. Een reeks sussende woorden van de smartphone moet dan heil brengen.

Voorlopig is er alleen een iPhone-versie beschikbaar. Het downloaden van de app kost eenmalig 4,99 euro. (kve)

Bron:

Nigeriaan vliegt van New York naar L.A met vervallen ticket op andere naam

Op de New Yorkse luchthaven JFK is vorige week vrijdag een Nigeriaanse man aan boord van een Virgin America-vlucht geglipt zonder geldig ticket. Pas toen het vliegtuig halverwege de trip naar Los Angeles was, zag iemand van het cabinepersoneel dat er iets niet pluis was. Olajide Oluwaseun Noibi bevond zich namelijk op een plaats waar normaal niemand zat, waardoor een steward zijn instapkaart vroeg.

Lees verder bij de bron

Bron: 

Chinezen vinden 'zeemonster' van 17 meter

Op een strand in China is een 'zeemonster' van maar liefst zeventien meter aangespoeld. Het schepsel is echter zo verrot dat het niet kan geïdentificeerd worden. Dat meldt een lokaal nieuwsstation in Guangdong, in het zuidoosten van China, dat ook weet dat het gevaarte 4,5 ton weegt. Een plaatselijke visser van 66, Hwang, zag als eerste het karkas liggen. Ondanks de stank van het rottende lijk, krijgt het heel wat bekijks. Het werd aangetroffen met touwen rond het middel. Een verklaring daarvoor kan zijn dat vissers een stevige vangst hadden, maar het beest niet aan wal kregen.

Lees verder bij de bron

Bron:

Slangenkweker sterft na beet van zijn cobra

De 45-jarige slangenkweker Luke Yeomans is in het Engelse Nottinghamshire gestorven aan een hartaanval na een beet van een van zijn eigen koningscobra's.
Dit weekend wou Yeomans zijn terrarium met 24 koningscobra's openstellen voor het publiek. De slangenman beweerde altijd dat het helemaal veilig was hoe hij met de cobra's - bij de gevaarlijkste slangensoorten ter wereld - omging. Er bestaan zelfs foto's van Yeomans waarop hij een cobra op de kop kust.
Lees verder bij de bron

Bron:

Man rollebolt, zwemt en knuffelt met volwassen ijsbeer


"Mij niet gezien," is onze eerste reactie bij het bekijken van de fratsen die dierentrainer Mark Abbot Dumas allemaal uithaalt met zijn ijsbeer, het grootste landroofdier van onze planeet. Dumas knuffelt de 16-jarige Agee, gaat ermee zwemmen en stopt zijn hals zelfs in de muil van de 400 kilogram zware beer.

Lees verder bij de bron

Bron:

India wil bankrover DNB niet uitleveren

India weigert de uitlevering van Sanjay D., die ervan wordt verdacht 1,25 miljoen euro uit een kluis van De Nederlandsche Bank te hebben gestolen. Het Openbaar Ministerie zegt al in januari 2010 om uitlevering te hebben verzocht. Dankzij een verdrag uit 1898 is dat namelijk mogelijk.

Lees verder bij bron

Bron

Telecomfirma's overtreden mogelijk wet met informatie internetters

De telecombedrijven KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 hebben mogelijk de wet overtreden bij het gebruik van Deep Packet Inspection (DPI), een technologie waarmee na te gaan is wat mobiele internetters doen. Dat is gebleken na onderzoek van de toezichthouder OPTA.

Lees verder bij de bron

Bron: 

woensdag 29 juni 2011

Google lanceert Facebook-concurrent

Zoekmachine Google gaat de concurrentie aan met Facebook door een eigen sociaalnetwerksite op de richten, Google+.

Lees het bericht bij de bron

Bron:

Bemanning ISS moet beschutting zoeken voor ruimtepuin

© photo news
De bemanning van het Internationaal Ruimtestation ISS moest dekking zoeken voor ruimtepuin. Dat zegt al hoeveel puin er momenteel  in de ruimte ronddraait. Het wordt tijd dat de mensen van de NASA gaan bedenken hoe ze dit puin kunnen opruimen om te voorkomen dat er in de toekomst nog meer gevaarlijke situaties ontstaan.

Lees dit artikel: Ruimtepuin: afval en rommel in de ruimteTopastronoom: "Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden"

"We zullen aliens vinden binnen de twintig jaar", voorspelt Russisch topastronoom Andrei Finkelstein in The Sun. "Het ontstaan van leven is zo onvermijdelijk als de vorming van atomen", zegt de directeur van het vermaarde Instituut voor Toegepaste Astronomie van de Russische Wetenschapsacademie. "Er is leven op andere planeten en wij zullen het vinden binnen dit en twintig jaar."

eva:
Het is ook erg onwaarschijnlijk dat de aarde in het gehele zonnestelsel de enige planeet zou zijn met menselijk leven zoals wij die kennen. Ik ga er vanuit dat er op iedere melkwegstelsel met een zon menselijk leven kan zijn.

Finkelstein zegt dat wij op zoek gaan naar radiosignalen die van aliëns afkomstig kunnen zijn, terwijl wij zelf kontakt met hen moeten zoeken. De vraag is of dat al genoeg gebeurd en of wij niet nog steeds een afwachtende houding aannemen.

Bron:

Chinezen slachten en spiezen 15.000 honden voor festival

© reuters
In de Chinese stad Yulin is een festival gehouden dat niet geschikt was voor hondenliefhebbers. Duizenden mensen bezochten het evenement waarbij ze exotische gerechten konden proeven. Bovenaan de lijst stond een gerecht waar de stad bekend voor staat: hondenvlees.
Liefst 15.000 honden werden geslacht, meldt Bild. Op beelden uit Yulin zijn gespiesde honden te zien. Terwijl honden bij ons huisdieren zijn, is het vlees een delicatesse in China. "Het is zoals bij ander vlees: kleinere dieren hebben meestal meer smaak", zegt een inwoner van Yulin.

China is al vaak in opspraak gekomen omdat het honden op brutale manieren slacht. In april wisten activisten nog honderden trouwe viervoeters net voor hun slachting te redden. (gb)

Bron

dinsdag 28 juni 2011

'Niet één maar twee nieuwe iPhones in september

Niet één maar twee nieuwe iPhones verschijnen in september. Met dit nieuws komt analist Chris Whitmore van Deutsche Bank naar buiten. Apple komt met een gloednieuwe iPhone 5 en met een iPhone 4S, een goedkope versie van haar smartphone.
Volgens Whitmore is de zet van Apple vooral strategisch omdat het bedrijf van Steve Jobs aan zowel het noodlijdende Nokia als RIM (Blackberry) de genadeslag wil toebrengen, staat te lezen op de website van Dutchcowboys.nl.

Een goedkope iPhone zou verder een grote bron van inkomsten kunnen zijn, want de analist berekende dat tweederde van de 1,5 miljard mobiele telefoons uitgerust is met prepaid.
(Redactie)

Bron:

Verplichte homovoorlichting op basis- en middelbare school

De Tweede Kamer wil dat scholen in het basis- en voortgezet onderwijs verplicht worden om voorlichting te geven over (homo)seksualiteit.

Een voorstel daarvoor werd vandaag tijdens een stemming in het parlement aangenomen. Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) heeft zich steeds verzet tegen een verplichting. Volgens haar hebben scholen voldoende ruimte om aandacht te geven aan seksualiteit. Zij wil voorkomen dat ze naast dit onderwerp ook over andere problemen verplicht voorlichting moeten geven, zoals bijvoorbeeld obesitas.


Rokende passagier onthoofd na val uit Londense metro

In Londen is vorige nacht een passagier onthoofd toen hij een sigaret wilde roken op de Tube, de Londense metro. De 52-jarige man opende de nooduitgang en kwam met zijn hoofd onder de trein terecht.
Het gruwelijke ongeval gebeurde op de 'Metropolitan Line'. Volgens de politie probeerde de man in het geheim een sigaret te roken door de nooduitgang te forceren. Het slachtoffer viel echter door de holte tussen de deuren en kwam zo onder de rijdende metro terecht. Het hoofd van de man werd door de rijdende trein afgerukt.

De nooddienst ontdekte het onthoofde lichaam nadat ze van een andere passagier melding kregen dat een man uit de wagon gevallen was. De stroom werd meteen uitgeschakeld op de metrolijn. 'Het is erg gevaarlijk om met de veiligheid te spelen in de metro', zegt een medewerker in de Daily Mail. 'Als deze man tien minuten langer gewacht had om te roken, zou hij nog steeds onder ons zijn en had niemand de gevolgen van zijn stommiteit moeten dragen.'

Bron:

'Indiase ouders betalen grof geld om van dochter zoon te maken'


Dokters in India worden ervan beschuldigd geslachtsoperaties uit te voeren bij jonge meisjes. Ouders betalen de artsen veel geld om van hun dochtertje een jongen te maken. Ze hopen dat een jongen de familie meer geld zal kunnen opbrengen.
Dat meldt onder meer de Huffington Post.

In één stad zouden zo'n 300 meisjes een geslachtsoperatie gekregen hebben. Hun ouders betaalden daar ongeveer 2.500 euro voor. In het land leven nu al meer jongens dan meisjes, omdat ouders vaak voor abortus kiezen als blijkt dat ze een meisje verwachten. Ze vrezen de hoge bruidsschat die ze later zullen moeten betalen. Daardoor leven er nu zeven miljoen meer jongens dan meisjes jonger dan zes jaar in India.

Meteoriet scheert rakelings langs Aarde


Vanavond is de meteoriet genaamd 2011 MD op 12.000 kilometer afstand langs ons heen gevlogen.
De ruimtesteen met een doorsnee van tussen de 9 en 30 meter is te klein om door onze atmosfeer heen te breken, meldt de website Space.com. Een steen van deze grootte zal dan afbrokkelen en verbranden, voordat hij het aardoppervlak bereikt.

Hij duikt wel onder enkele satellieten door die rond de aarde circuleren. Ook het internationale ruimtecentrum loopt geen gevaar, want dat bevindt zich op 354 kilometer afstand van de aarde. (Redactie)

Bron:

Ook de paus twittert nu


Paus Benedictus XVI heeft vandaag voor het eerst getwitterd. 'Lieve vrienden, ik heb zojuist www.news.va gelanceerd. Geloofd zij onze Heer Jezus Christus! Met mijn gebeden en zegeningen, Benedictus XVI', luidt de eerste tweet van het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk via @news_va_en.

Lees verder bij de bron

Bron:

maandag 27 juni 2011

Rotterdam wil fietsen weggeven

Rotterdam - De gemeente Rotterdam onderzoekt of het financieel haalbaar is om slachtoffers van fietsendiefstal een nieuwe fiets te geven.

Op die manier hoopt de stad het gebruik van het rijwiel te stimuleren, schrijft het AD. Er worden er honderden per jaar weggehaald omdat ze verkeerd zijn gestald. De meeste fietsen worden nooit opgehaald.
Die zouden dan kunnen worden ingezet.

Bron: 

Zuid-Frans dorp wordt dol van apocalyps-types


Bugarach - Bewoners van een klein Zuid-Frans gehucht worden belaagd door een groeiende groep mensen die menen dat het dorpje als enige overblijft bij het vermeende einde der tijden in 2012. Het dorpje bevat nu vele nieuwkomers die geheel in het wit zijn gekleed. Ze geloven dat een nabijgelegen rots een basis is voor buitenaards leven.

Lees verder bij de bron

Bron:

'Ufo's gefilmd boven BBC-gebouw in Londen'

Een nieuwe video gemaakt op klaarlichte dag in Londen toont beelden van wat een volgens de maker een buitenaards moederschip met bijbehorende vloot zou kunnen zijn, die tussen de wolken boven een BBC-gebouw zweven.

Lees verder bij de bron

Bron:

Mogelijk universeel middel tegen kanker ontdekt

Een wondermiddel tegen borstkanker kan een universeel wapen tegen tumoren worden, aldus Britse wetenschappers. De medicatie treft de manier waarop tumorcellen zichzelf herstellen.

Gezonde cellen hebben twee manieren om schade te herstellen, waardoor ze zich kunnen voortplanten, groeien en zich verspreiden, maar de cellen in borsttumoren hebben er maar één door een defect in het gen 'BRCA1'. De medicatie, zogenaamde 'PARP'-inhibitoren, treft de manier waarop tumorcellen zichzelf herstellen. Hierdoor kunnen ze zich niet vermenigvuldigen, waardoor ze uiteindelijk zelfs afsterven.

Lees verder bij de bron

Bron: