Translate

zaterdag 25 juni 2011

4.617 Smurfen breken wereldrecord


In twaalf landen, waaronder België, Nederland, Mexico, de Verenigde Staten en Rusland, zijn in de afgelopen 24 uur in totaal 4.617 mensen bijeengekomen die als Smurf verkleed waren, naar aanleiding van Global Smurfs Day. Ze braken zo met hun allen het wereldrecord van 2.510 Smurfen uit het Guinness Book of Records.

Lees verder bij bron

Bron

vrijdag 24 juni 2011

Wiskundige kraakt code van 'Bingo'-krasloten


Wie een "Bingo"-kraslot koopt, kan nog voor het krassen weten of hij een winnend exemplaar in zijn bezit heeft. Een Canadese wiskundige heeft de "code" van de lotjes gekraakt, zo schrijft het populair-wetenschappelijke maandblad NWT Magazine in zijn zomernummer. De Nationale Loterij zal de methode bestuderen.

Volgens de wiskundige, Mohan Srivastava, kan je een winnend lot herkennen op basis van de getallen die nog voor het krassen zichtbaar zijn. Hij ontdekte regelmatigheden in die getallen en ontwikkelde op basis daarvan een rekenmethode. Op die manier had hij een winstkans van 75 procent, zo staat in het maandblad, terwijl de Nationale Loterij zelf spreekt van een winstkans van 27,7 procent voor het Bingo-kraslot.


Lees verder bij de bron

Bron:

Opstijgende Airbus vermijdt botsing op JFK door plots te remmen bij 290 km/u

Op de luchthaven van JFK in New York zijn dinsdag liefst 632 vliegtuigpassagiers heel nipt aan een tragedie ontsnapt. Een toestel van Lufthansa was al beginnen opstijgen, toen het plots bij 290 km/u hevig moest remmen omdat een vliegtuig van Egyptair ten onrechte op de startpiste opdook. Andere piloten zagen de bijna-crash gebeuren en ook de getuigenissen van de passagiers liegen er niet om: ze beleefden de schrik van hun leven. Pas vijf minuten later informeerde de piloot hen over wat er gebeurd was.

Eerst even de feiten op een rijtje. De Airbus 340 van Lufthansa met 286 passagiers en bemanningsleden had de toestemming gekregen om aan de opstijgprocedure richting München te beginnen. Plots riep een luchtverkeersleider tot twee keer toe in paniek: "No! Whoa-whoa-whoa-whoa! Stop met opstijgen!".

Seconden
Een Boeing 777 van Egyptair met 346 passagiers en bemannigsleden aan boord dreigde per vergissing het pad van de Airbus te kruisen. De piloot van de Boeing had wellicht een foute afslag genomen en was daardoor te vroeg op de startpiste gekomen. Door de snelle reactie van de piloot van de Airbus werd een ramp vermeden, want op een bepaald moment waren de toestellen slechts een paar honderd meter van elkaar verwijderd en de remafstand van een volgepakte Airbus bij 290 km/u is uiteraard vrij hoog. Als de piloot enkele seconden later had gereageerd, zou een botsing onvermijdelijk zijn geweest.Lees verder bij de bron

Bron:

Vrouw overlijdt op eigen begrafenis

Terwijl haar familie rond haar kist stonden te bidden werd de Russische Fagilyu Mykhametzyanov, die op het punt stond begraven te worden, wakker.

Zij schrok daar zo erg van, dat ze later alsnog overleed. Weduwnaar Fagili: 'We zagen haar ogen knipperen, en hebben toen meteen besloten haar naar het ziekenhuis te brengen. Dat mocht echter niet baten. Twaalf minuten later was ze dan toch echt dood'. De weduwnaar wil het ziekenhuis gaan aanklagen.

Bron:

Duizenden koopjesjagers winkelen 's nachts


Op de jaarlijkse ShoppingNight in Den Haag zijn 110.000 bezoekers afgekomen. Het evenement vierde haar vijfjarig bestaan.

De organisatie spreekt van een gezellige drukte in de stad en tevreden ondernemers. 'Er waren meer bezoekers dan vorig jaar en ook de ondernemers draaiden een nog betere omzet dan tijdens de vorige editie. Bovendien blijkt dat ruim de helft van de bezoekers van buiten de regio Den Haag komt.'

De deelnemende winkels openden hun deuren tot middernacht. (ANP/Redactie)

Bron:

Nu toch geld voor onderzoek paardengraf


© ANP
In 2010 is er een graf gevonden van 69 paarden. Zie video TV Limburg. Nu is er geld om vervolgonderzoek te kunnen verrichten. Het Consortium Grensmaas betaalt het vervolgonderzoek naar de 69 skeletten uit het vorig jaar ontdekte paardengraf in Borgharen bij Maastricht. Toch nog toe was daarvoor geen geld omdat niemand voor de kosten wilde opdraaien.Dat bericht het AD.

Lees verder bij de bron

Bron:

Meter lange python gevangen op straat in Eindhoven


De Eindhovense politie heeft vanochtend op de Odysseuslaan een python gevangen. Agenten kwamen in actie na een melding over de ontdekking van de wurgslang van ongeveer 1 meter.
De slang is overgebracht naar een dierenopvang. De politie heeft geen idee over de herkomst van de python. (ANP/Redactie)


Bron: 

'Einde aan huwelijk Charles en Camilla'


© ap
Het Amerikaanse tijdschrift Globe beweert dat het huwelijk van prins Charles en Camilla Parker Bowles voorbij. Het paar gaat scheiden. Volgens Globe zou de reden van de scheiding ëen dramatische gebeurtenis"zijn.
Het blad komt deze week met meer foto's en achtergrondmateriaal.


Bron: 

donderdag 23 juni 2011

Tiener wil hond redden en sterftGurnee - Een Amerikaans meisje is overleden nadat ze probeerde haar hond te redden. Ze vluchtte met het zieke huisdier uit haar ouderlijke woning omdat het een spuitje zou krijgen.


Bellen vliegtuig echt gevaarlijk


Foto: Schuurman, Jos
De meeste vliegtuigreizigers vinden het onzin om hun telefoon uit te zetten tijdens de vlucht. Mensen achten het ondanks de waarschuwingen erg onwaarschijnlijk dat hun mobiele toestel een vliegtuig kan laten neerstorten.


Kilometers koperleiding gestolen

Venray - Dieven hebben grote hoeveelheden koperen bliksemafleiders uit hoogspanningsmasten tussen Venray en Sint Anthonis gestolen. Dat zei een woordvoerster van TenneT. De netbeheerder kwam donderdag achter de diefstal.43 doden door EHEC


BERLIJN - De gevaarlijke darmbacterie EHEC heeft inmiddels het leven gekost aan 43 mensen. Alle slachtoffers zijn Duitsers, op een Zweedse na. Dat meldden de Duitse autoriteiten donderdag


'O.J. Simpson bekent moord op zijn ex-vrouw aan Oprah


O.J. Simpson heeft bekend aan Oprah dat hij zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson heeft vermoord. Hij zou aan één van haar producers vanuit de gevangenis hebben laten weten dat hij haar met een mes neerstak uit zelfverdediging en hij is bereid om zijn verhaal nogmaals te doen voor de camera.Rechter spreekt Wilders vrij

© reuters
De rechtbank in Amsterdam heeft de Nederlandse politicus Geert Wilders vandaag vrijgesproken van aanzetten tot haat en tot discriminatie en van groepsbelediging. Volgens de rechtbank heeft de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) zijn uitspraken vrijwel allemaal gericht op de religie islam en niet op moslims.

Lees verder bij de bron

Bron:

'Octomum' gaat op zoek naar een man


'Octomom' Nadya Suleman kan maar geen man vinden die zijn leven met haar en haar veertien kinderen wil delen. Daarom doet de 35-jarige mee aan een Amerikaanse datingshow.

Suleman vindt het spannend om op tv op zoek te gaan naar de ware. 'Ik voelde me heel gelukkig toen ik werd uitgenodigd om mee te doen,' laat ze weten aan Pop Eater.

De 'Octomum' heeft nog nooit een echte date gehad. 'Dit wordt de eerste keer dat ik een afspraakje krijg. Ik ben snel verlegen en zenuwachtig. Daarom vind ik het heel lastig om met iemand af te spreken en oogcontact te hebben.'

Het dating-programma 'Celebridate' wordt vanaf oktober uitgezonden in Amerika. (Redactie)

Bron:

Lees ook: Octomom: Ik haat mijn babies en walg van ze
Lees ook: Furieuze Octomom ontkent uitlatingen 

woensdag 22 juni 2011

Prehistorische tekening in bot gevonden in Amerika

Het botfragment met daarin een tekening van een mammoet of een mastodont gekerfd. © ap

Wetenschappers hebben in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida een botfragment gevonden van zo'n dertienduizend jaar oud, met daarin gekerfd een tekening van een mammoet of een mastodont. Het is mogelijk voor het eerst dat een prehistorische afbeelding van een dier met een slurf op het westelijk halfrond is gevonden, schrijven de onderzoekers in een artikel dat vandaag is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Archaeological Science.

Lees verder bij de bron

Bron 

dinsdag 21 juni 2011

Indiase politie stopt Google Street View

Google Street View mag van de politie in Bangalore volopig geen opnames maken, omdat ze vreest dat terroristen de foto's kunnen misbruiken. Volgens een woordvoerster heeft Google een brief ontvangen van de politiecommisaris.Google zal geen opnames maken totdat ze met de politie hebben gesproken.

Lees verder bij bron:

Bron:

Indiase vrouw onthoofdt aanrander

Een Indiase vrouw heeft op lugubere wijze afgerekend met een man die haar wilde aanranden. 'Ze was gras aan het maaien toen de man haar van achteren benaderde', vertelt een politiewoordvoerder aan de Daily Mail.

De 35-jarige vrouw uit Makkapurva gebruikte een sikkel om met haar aanvaller af te rekenen.

'In een poging haar eerbaarheid te redden, draaide ze zich om en slaagde er vervolgens in om de man te onthoofden', vertelt de politie. Zij twijfelen niet aan het opvallende verhaal van de vrouw, omdat ze beten in hals en wang had.


'Vaatwasser bron van schadelijke schimmels'

 Onderzoekers van de Universiteit van Ljubljana onderzochten vaatwassers in 101 steden verdeeld over alle zes de continenten. Het blijkt dat bijna de helft van de huishoudens een vaatwasser heeft die een schimmel bevat die mogelijk schadelijk is voor de gezondheid.

Lees verder bij de bron

Bron:

Lees ook: We vertrouwen de vaatwasser niet

Ziekenhuis geeft patiënten tamboerijn om alarm te slaan

Het personeel van een Engels ziekenhuis vond een wel heel bijzondere manier om hun patiënten alarm te doen slaan. De zorgbehoevende ouderen in de westelijke vleugel van het gebouw kregen een tamboerijn als alarmbel, en ook kregen ze sambaballen voor het geval de eerste kapot ging. Het ziekenhuis heeft haar excuses aangeboden voor de gang van zaken.

Lees verder bij de bron

Bron: 

Jongentje (5) graaft twee bommen op in de zandbak

Een 5-jarige jongen uit het Duitse Emmering kwam na het spelen in de zandbak met twee bommen anzetten.
De twee zelfgemaakte bommen konden op elk moment afgaan.De jongen begreep zelf de ernst van de situatie niet, maar de ouders zijn zich kapot geschrokken. Gelukkig was de politie tijdig ter plaatse om erger te voorkomen.

Lees verder bij de bron


Bron: 

maandag 20 juni 2011

Artsen halen baarmoeder uit buik 35-jarige man

In Saoedi-Arabië hebben artsen met succes een baarmoeder verwijderd uit de buik van een 35-jarige man. De Filipijn had al een tijd last van hevige buikpijn. Dat meldt de krant Sabq.
De man, getrouwd en vader van een nog onbekend aantal kinderen, was al bij diverse ziekenhuizen te rade gegaan. Nergens kon men echter de oorzaak van zijn buikpijn achterhalen. Tot een scan duidelijk maakte dat de man de trotse bezitter was van een baarmoeder.

Een op de miljoen
Doordat de patiënt ook menstrueerde, veroorzaakte het overtollige bloed een scheuring van de baarmoeder. Dit bleek ook de reden van de hevige buikpijn. 'Dit is een uiterst zeldzaam geval', aldus een dokter van het Azhar-ziekenhuis. 'Voor zover we weten komt het bij een op de miljoen mannen voor'.
(Redactie)

Bron:

Waterlelies zorgen voor gigantische overstromingen


Meer dan een half miljoen mensen hebben in de Filipijnen last van overstromingen, doordat waterlelies de rivier Mindanao hadden geblokkeerd. Dat meldden de autoriteiten vandaag.
De lelies vormden een natuurlijke dam van ongeveer 320 kilometer lang. Daardoor kon het rivierwater niet naar zee stromen en trad de rivier buiten de oevers. Volgens een ooggetuige staat het water op sommige plekken huizenhoog.

Honderden militairen proberen de waterlelies met kettingzagen weg te halen. Op sommige plekken is de laag waterlelies 3 meter dik en kunnen de militairen op de planten lopen. Het leger hoopt het werk snel af te hebben, omdat er meer regen op komst is. (ANP/Redactie)

Bron:

Oudste vakkenvuller (100) overleden


De oudste vakkenvuller van Nederland, Jan Leugs, is op 100-jarige leeftijd overleden. Jan werkte nog twee ochtenden in de week in de plaatselijke supermarkt.

Lees meer  bij de bron

Bron: 

Gifslangen uitgezet op Heuvelrug

Een onbekende heeft gifslangen uitgezet op de Utrechtse Heuvelrug. Natuurmonumenten waarschuwt mensen hiervoor met borden. Boswachters zijn dit gaan controleren en bevestigen dat het om giftige adders gaat.

Natuurmonumenten roept de mensen die deze adders hebben uitgezet op om zich te melden en aan te geven om hoeveel adders het gaat. Contact opnemen kan via de beheereenheid Utrecht tel 030-2303700.

In Drenthe en op de Veluwe komen adders van nature voor. De wandelaars weten dat en houden er rekening mee. Maar het uitzetten van adders is in Nederland verboden.

Bron: