Translate

zaterdag 18 juni 2011

Wilders doet aangifte om Griekse doodsbedreiging


Alweer wordt Geert Wilders met de dood bedreigd. Eerst vanuit islamitische hoek en nu weer door Grieken die het niet eens zijn met zijn oproep om de Grieken de drachme terug te geven. Geert Wilders gaat hiervan aangifte doen. Hij vindt de doodsbedreigingen vreselijk.

Lees verder bij de bron

Bron:

Vier Saoediërs handballen met kleuter

In Saoedi-Arabië heeft een filmpje van vier mannen die handballen met een kleuter, een storm van protest ontketend. De krant Sharq noemt het spelletje gruwelijk, onverantwoord en levensgevaarlijk.Lees verder bij de bron

Bron:

vrijdag 17 juni 2011

Fret eet vingers op van verwaarloosde baby


Een stel wordt in Missouri gearresteerd, omdat ze hun vier maanden oud zoontje alleen achterlaten met een fret. De fret eet de vingers van de baby op. De hulpdiensten konden alleen maar vaststellen dat de baby zeven vingers miste. Het stel beweerde wakker te zijn geworden doordat de baby huilde, maar de agenten ontdekten dat er iets niet klopte. Ze gingen de telefoongegevens natrekken en toen bleek dat ze helemaal niet thuis waren op het moment dat ze zogezegd gewekt waren door het gehuil van hun zoontje.

Lees verder bij de bron

Bron:

Rabbijnse rechtbank veroordeelt zwerfhond tot steniging

Een ultraorthodoxe rabbijnse rechtbank heeft onlangs een zwerfhond tot de doodstraf door steniging veroordeeld omdat hij de reïncarnatie zou zijn van een seculiere advocaat die 20 jaar geleden de religieuze rechters heeft beledigd, zo heeft de website ynetnews vandaag gemeld.

Enkele weken geleden tippelde een grote hond het het gebouw binnen van de rabbijnse rechtbank voor economische geschillen in de ultraorthodoxe joodse wijk Mea Shearim in Jeruzalem. De viervoeter boezemde de rechters en andere aanwezigen angst in. Pogingen om het dier buiten te krijgen, leidden tot niets

Lees verder bij de bron

Bron:

donderdag 16 juni 2011

Boeing plant transatlantische oversteek op biobrandstof

© ap
De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing vliegt maandag zijn nieuwe 747-8-vrachttoestel op een mengsel van biobrandstof en kerosine over de oceaan naar de internationale luchtvaartshow bij Parijs. Dat maakte Boeing donderdag bekend.

"De eerste transatlantische oversteek van een commercieel toestel op biobrandstof.''

Lees verder bij de bron

Bron:

Franse kinderen in ziekenhuis na het eten van besmet vlees

Zeven kinderen zijn in een ziekenhuis in Lille in het noorden van Frankrijk opgenomen, nadat ze vlees hadden gegeten dat was besmet met een E.coli-bacterie. De kinderen zijn er slecht aan toe. Van een van hen is de toestand kritiek, aldus gezondheidsfunctionarissen vandaag.

Lees verder bij de bron

Bron 

Lees ook: Besmet hamburgervlees is Belgisch, Nederlands én Duits 

Chinese koeien geven 'moedermelk


Onderzoekers van de Chinese Landbouwuniversiteit maakten donderdag bekend dat het gelukt is genetisch gemanipuleerde koeien te ontwikkelen waarvan de melk menselijke moedermelk zou kunnen vervangen.
"De genetisch gemanipuleerde koeienmelk is voor 80 procent hetzelfde als normale borstvoeding”, aldus onderzoeksleider Li Ning. De speciale koeien werden ontwikkeld door menselijke genen in koeienembryo's te stoppen en deze in koeien te plaatsen.

Lees verder bij de bron

Bron:

'Russische helikopter vervoert UFO

Een Russische helikopter vervoert een vermoedelijk bij Irkoetsk gecrashte UFO. Dit filmpje is op Youtube opgedoken.

Misschien zullen we binnnkort van de Russen vernemen wat er allemaal heeft plaatsgevonden in Irkoetsk.
Bron:

woensdag 15 juni 2011

Verdachte: vader was duivelse alienleider

Diego S. vermoorde zijn vader op 15 december in Son, omdat hij dacht dat hij in de film The Matrix zat en hij zijn vader zag als de duivelse leider van buitenaardse wezens op aarde. Dat verklaarde hij voor de rechtbank in Den Bosch. Deskundigen verklaarden hem volledig ontoerekeningsvatbaar en de officier van justitie ging daarin mee. S. kreeg geen straf maar tbs met dwangverpleging.

Lees verder bij de bron.

Bron:

Dief moet dokken bij douaneBayreuth - De dieven die een  dure Bugatti en twee andere sportwagens in Zwitserland stalen, krijgen nog een fikse rekening van de douane. Ze waren de grens overgegaan naar Duitsland en zijn na een achtervolging gepakt. De auto's werden in beslag genomen en de dieven zien behalve de straf een rekening van 370.000 euro aan invoerrechten tegemoet.


 De 1000 PK sterke Bugatti is  volgens de douane in het Duitse Schweinfurt  ruim 1 miljoen euro waard.

Bron:

Vanavond totale verduistering van de maan

© anp
Laag aan de zuidoostelijke horizon, niet lang na zonsondergang, is vanavond een totale maansverduistering te zien. De maan beweegt dan door de schaduw van de aarde.
'Omdat de maan zo laag aan de horizon staat, is hij niet overal goed te zien. Op een open plek op het platteland of hoog in een gebouw heb je het beste zicht', aldus Edwin Mathlener, directeur van De Koepel en amateursterrenkundige.

Lees verder bij de bron

Bron:

Woningen Utrecht ontruimd om mogelijke explosieven

Tientallen mensen moesten vandaag in de buurt van het Utrechtse Aakplein hun woningen verlaten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Aanleiding is een paarsblauwe volkswagen die op het plein al enige dagen staat geparkeerd. De EOD vermoedt dat er explosieven in de wagen zijn.

Er zijn sinds half twee al bomexperts van het EOD aanwezig, maar er is nog geen onderzoek verricht. Waarom men vermoedt dat er explosieven in de auto aanwezig zijn wil de woordvoerder niet zeggen.
Bron:

Lees ook: Verdachte auto bevat geen explosieven

dinsdag 14 juni 2011

Franse lagerhuis stemt tegen homohuwelijk

Het Franse Lagerhuis heeft vandaag tegen een wet voor het legaliseren van het homohuwelijk gestemd. Met 293 stemmen tegen en 222 voor zette het door de centrumrechtse UMP van president Nicolas Sarkozy gedomineerde Lagerhuis een streep door het homohuwelijk.

Lees verder bij bron

Bron:

Eerste vliegtuig op zonne-energie gaat morgen vliegen

De Solar Impulse © epa
De Solar Impulse, het eerste vliegtuig ter wereld op zonne-energie, onderneemt morgenavond een nieuwe poging om van Brussel naar Parijs te vliegen, meldde de Brusselse luchthaven. Het gaat om één van de eerste vluchten ooit voor het baanbrekende vliegtuig.

Lees verder bij bron

Bron:

Airbus presenteert doorzichtig vliegtuig


© Airbus
We moeten er nog even op wachten - tot 2050 - maar Airbus laat ons wel alvast meekijken in het vliegtuig van de toekomst. Het bijzondere aan dit conceptvliegtuig is dat het voor een groot deel doorzichtig is.

Airbus laat een prototype zien waarvan de cabine helemaal doorzichtig is. Het uitzicht zal daardoor vaak adembenemend zijn. En er hoeft geen ruzie meer gemaakt te worden om wie er aan het raampje mag zitten: de steden en landschappen onder de voeten van de passagiers zijn voor iedereen zichtbaar.

Lees verder bij de bron

Bron:

Herderin ontdekt tumor dankzij schaap


In Engeland is het schaap Alfie gebombardeerd tot held. Het dier heeft er namelijk voor gezorgd dat een mogelijk dodelijke tumor werd ontdekt bij zijn herderin. Dat schrijft de krant The Swindon Advertiser.

Alfie, een Cotswoldschaap, werd agressief toen zijn herderin Emma Turner hem vorig jaar in oktober een medicijn wilde toedienen. Het dier beukte herhaaldelijk in op de borst van Emma. 'Alfie is normaal erg zachtaardig, maar die dag ging hij door het lint', aldus de vrouwelijke herder. 'Er waren drie mensen voor nodig om hem van me af te houden'.

Lees verder bij de bron

Bron:

Bejaarde 'femme fatale' vermoordde vijf echtgenoten


Betty Neumar uit Louisiana is na een ziektebed op 78-jarige leeftijd overleden. De bejaarde vrouw 'verslond' vijf echtgenoten, die geen van allen een natuurlijke dood stierven. Neumar, die bekend stond als de Zwarte Weduwe, werd ervan verdacht zeker drie van hen te hebben vermoord.

Lees verder bij de bron

Bron:

Kankerpatiënten: In de steek gelaten door verzekeraars

Er zijn veel mensen die een levensbedreigende vorm van kanker hebben en in een Nederlands ziekenhuis te horen krijgt dat ze 'niet meer verder geholpen kunnen worden'. Wie vervolgens over de grens, bijvoorbeeld in Duitsland, toch nog een behandeling vindt en ondergaat en zo zijn of haar leven verlengd, krijgt de onkosten niet vergoed van de verzekeraar. Gevolg: de terminale patiënt raakt diep in de schulden.

Lees verder bij de bron

Bron:

Nederlander aangehouden met 600 kilo cocaïne op zeilboot

De Spaanse politie heeft uit de kust van Portugal een Nederlander aangehouden die op een zeilschip 600 kilo cocaïne vervoerde. Dat hebben Spaanse politiebronnen laten weten.
 Het is een van de grootste drugsvondsten dit jaar door de Spaanse politie. In de actie werkte de politie samen met onder meer de Spaanse marine en de Portugese luchtmacht.

Lees verder bij de bron

Bron:

Man sterft bij verkrachten 77-jarige vrouw

In Texas is een man gestorven terwijl hij een 77-jarige vrouw verkrachtte. De dader bezweek volgens de politie tijdens de daad aan een hartaanval omdat hij eerder vier kilometer had gefietst naar het huis van zijn slachtoffer. Dat schrijft de krant Corpus Christie Caller Times.

Lees verder bij de bron

Bron:

'Vriendin Joran van der Sloot zwanger'Ondanks dat hij een moordverdachte is en al lange tijd in de gevangenis in Lima zit, lijkt het eigenlijk heel goed te gaan met Joran van der Sloot. De ouders van Stephany Flores lieten al weten dat hij er opvallend gezond uit ziet. Ook werd vorige week bekend dat Joran zelfs een Peruaanse vriendin heeft. Als klap op de vuurpijl gaan er nu geruchten rond dat dit meisje zwanger van hem is.

Lees verder bij bron

Bron:
Lees ook: Familie Flores verzoekt OM: Geef Joran levenslang 
Lees ook: Tv-zender: Joran van der Sloot heeft een zoon