Translate

zaterdag 11 juni 2011

Meest gezochte terrorist van Afrika gedood in Mogadishu


Fazul Abdullah Mohammed, de belangrijkste terreurverdachte van Afrika, is vrijwel zeker dood. De Somalische autoriteiten melden vandaag dat de extremist in de nacht van dinsdag op woensdag werd doodgeschoten bij een controlepost in Mogadishu, de hoofdstad van Somalië.

Lees verder bij de bron

Schokkende video: Libische strijd tussen leger en rebellen

Er circuleert een video op het internet met schokkende beelden uit Libië van de zware strijd tussen opstandige rebellen en het leger van president Kadhafi. De fragmenten werden eerder deze week ontdekt bij het dode lichaam van een regeringssoldaat in Misurata, waar zwaar gevochten wordt. Dat schrijft de Nederlandse nieuwssite ad.nl.

Het filmpje toont beelden van onder meer de belegering van Benghazi op 18 maart. Je hoort duidelijk soldaten roepen: "Dood ze allemaal, geen genade". Er zijn naast andere gevechten ook fragmenten te zien van vermoorde, gewonde en gevangen genomen opstandelingen.

De opnames lijken de geruchten van genadeloos moordende regeringstroepen alvast niet tegen te spreken en drijven het regime van Kadhafi opnieuw in nauwe schoentjes. Vorige week nog was sprake van massaverkrachtingen. De Libische leider zou zijn soldaten toen hebben aangezet om vrouwen aan te vallen. (adha)

 video

Bron: 

Miljoenen dode kweekzalmen door vulkaanuitbarsting Chili

Miljoenen gekweekte zalmen in Chileense viskwekerijen zijn gestorven als gevolg van een vulkaanuitbarsting in het zuiden van Chili. De temperatuur van het rivierwater in de meestal koude regio van de Stille Oceaan is door de vulkanische activiteit op sommige plaatsen gestegen tot 45 graden. Dat melden nationale media.

Lees verder bij de bron

Dodelijke schimmel plaagt gewonden van tornado Joplin


De zware tornado die het Amerikaanse stadje Joplin verwoestte, blijft slachtoffers eisen. Sommige van de 900 gewonden lijden aan een zeldzame schimmelinfectie. Die werd veroorzaakt door rondvliegende brokstukken.

Zeker negen mensen hebben de potentieel dodelijke infectie zygomycose opgelopen. Al vier patiënten zijn aan de gevolgen van de schimmel overleden. "Het is heel ongewoon voor deze infectie om zoveel slachtoffers te eisen", zegt arts Uwe Schmidt. Voor de ramp in Joplin had hij slechts twee gevallen van zygomycose gezien.

Lees verder bij de bron

Winkelierster stortte twee exen in beton in Wenen


© epa
Een Spaanse vrouw heeft bekend dat de lichaamsdelen die in de kelder van een woning in Wenen aangetroffen zijn, toebehoren aan haar ex-echtgenoot en haar ex-vriend. De vrouw had beide slachtoffers doodgeschoten. Dat bevestigt de Oostenrijkse politie.

De moorden kwamen maandag aan het licht toen arbeiders lichaamsdelen verstopt in beton aantroffen. De 32-jarige Goidsargi Estibaliz C. die een ijsjeswinkel uitbaatte in hetzelfde gebouw, gold al snel als verdachte. Zij vluchtte naar Italië, maar daar pakte de politie haar vandaag op. Volgens een woordvoerder van de Weense politie heeft de vrouw bekend, maar zijn er nog geen details over de moorden bekend. De dame zou naar eigen zeggen in een vlaag van woede hebben gehandeld. (dpa/lpb)

Bron:

Vrouw krijgt nieuw gezicht na aanval aap


Een Amerikaanse vrouw, die in 2009 werd aangevallen door chimpansee Travis, heeft een geheel nieuw gezicht gekregen. Het is de derde operatie in zijn soort in de VS. Dat heeft een ziekenhuis in Boston gemeld.

Charla Nash (57) werd twee jaar geleden belaagd door de 100 kilo zware chimpansee Travis. Het dier was eigendom van een vriendin. Het slachtoffer verloor haar handen, lippen, neus en ogen. De aanval maakte haar blind en misvormd. De aap kon uiteindelijk worden doodgeschoten door de politie.

Lees verder bij de bron 

Lees ook: Vrouw die aangevallen werd door aap toont nieuw gezicht 
Lees ook: Eerste interview sinds gezichtstransplantatie: "Ze zeggen dat ik er knap uitzie"

Dodelijke variant EHEC "exacte match" met Duitse biostalen

Het Duitse federale Instituut voor Risicoanalyse heeft vandaag bevestigd dat de EHEC-variant uit de bioboerderij in Bienenbüttel "exact" overeenkomt met het type bacterie dat in Duitsland al meer dan 30 doden heeft gemaakt. Bevoegd eurocommissaris John Dalli spreekt van "een extreem belangrijke doorbraak

Lees verder bij de bron

Lees ook: Mederwerkster cateringbedrijf verspreidde EHEC-bacterie 

vrijdag 10 juni 2011

Schadevergoeding bij gedraal Belastingdienst

Mensen die een geschil hebben met de Belastingdienst en onredelijk lang op duidelijkheid moeten wachten, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van immateriële schade.

'Spanning en frustratie' over de afloop van het geschil en over het lange wachten zijn grond voor een vergoeding, stelt de Hoge Raad in een vandaag gepubliceerde uitspraak.

Aanleiding voor de uitspraak is een zaak die een belastingplichtige had aangespannen. Hij klaagde erover dat zijn bezwaarprocedure over een naheffingsaanslag van de Belastingdienst onredelijk lang had geduurd.

Voor de Hoge Raad geldt dat als de redelijke termijn is overschreden, een schadevergoeding van 500 euro per halfjaar als uitgangspunt moet gelden.

Bron

Blijdorp verblijd met geboorte Okapi

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is deze week een okapi geboren. De dierentuin meldde op de website dat moeder Kamina dinsdag is bevallen van een gezond jong.
Over het geslacht van het diertje tast de zoo nog in het duister, omdat de jonge okapi niet wil meewerken aan onderzoek van de verzorgers. Pas als het geslacht van de kleine is vastgesteld, kan er een naam worden bedacht.

Lees verder bij de bron

77 militairen getroffen door bliksem

77 rekruten uit het Amerikaanse leger zijn gisteren getroffen door de bliksem en afgevoerd naar het ziekenhuis. Het incident deed zich voor in de staat Mississippi.
Dat meldt de nieuwszender CNN. Twee van de militairen in opleiding werden met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, de rest per bus. Hun toestand zou intussen bevredigend zijn. De rekruten nemen deel aan een opleiding tot reserveofficier voor de luchtmacht. (Redactie)


Bron

Zeearend met condensspoor


Is het een vliegtuig of een vogel? Deze Amerikaanse zeearend, zwevend in de Canadese provincie Brits-Columbia, lijkt een condensspoor achter te laten.
De unieke foto werd geschoten door amateurfotografe Pam Mullins. 'Ik dacht een aardige foto gemaakt te hebben, later zag ik pas hoe bijzonder het eigenlijk was. Ik denk niet dat je dit zo kan plannen', aldus Mullins.

Het witte condensspoor werd veroorzaakt door een vliegtuig dat niet op de foto te zien is. De witte strepen ontstaan doordat uitlaatgassen van vliegtuigmotoren de hoeveelheid waterdamp in de lucht op de vliegroute doen toenemen. Dat gebeurt meestal rond 10 kilometer hoogte, waar de lucht zeer koud is.

Bron

Meisje (14) bezwijkt onder examenstress en pleegt zelfmoord


Een talentvolle leerlinge van een exclusieve privéschool in Londen heeft zelfmoord gepleegd. Het 14-jarige meisje hing zichzelf op aan een boom in de tuin van de villa van haar ouders. Medeleerlingen vermoeden dat ze bezweken is onder examenstress.

Lees verder bij de bron

Beatrix werkt met Bilderberggroep geheime agenda af

Al jarenlang is het gissen naar wat de meest invloedrijke personen uit de politiek, bedrijfsleven en wetenschap bespreken tijdens de jaarlijkse Bilderberg Conferentie. En dat betekent voedsel voor de critici en aanhangers van complottheorieën. De Bilderberggroep, waarvan ook koningin Beatrix deel uitmaakt, is vanaf vandaag weer bijeen in het Zwitserse Sankt Moritz, om een geheime agenda af te werken.

Lees verder bij de bron

Bruidegom in cel, trouwerij afgezegd

Halima van Asch uit Roosendaal zag haar huwelijksdag deze week in het honderd lopen. Het feest werd op het laatste moment afgezegd, omdat haar verloofde in de cel zat.
De vriend van Halima werd opgepakt als een van de drie verdachten van de gijzeling van een vrouw en klein kind.

Lees verder bij de bron

donderdag 9 juni 2011

Gewonden bij rellen in Spanje


Politie en betogers zijn vandaag slaags geraakt in de Spaanse stad Valencia. Daarbij zijn 12 gewonden gevallen en zijn vijf mensen gearresteerd, meldden autoriteiten.

Honderden mensen waren de straat opgegaan om te betogen tegen corruptie in de politiek, de economische crisis en de hoge werkloosheid. Ze kwamen bijeen bij het regionale parlement, waarvan de president wordt verdacht van corruptie. Toen de betogers spullen gooiden naar agenten, greep de politie in.

Sinds een maand zijn op veel plaatsen betogingen. Woensdagavond was nog een demonstratie bij het Spaanse parlement, tegen plannen om het CAO-systeem aan te passen.

Spanje heeft een werkloosheid van ruim 21 procent, het hoogste in de geïndustrialiseerde landen. (ANP/AFP)

Bron: 

Straaljager vliegt bijna toeschouwers omver

Deze Argentijnse straaljagerpiloot maakt het wel heel bont met zijn vliegcapriolen. hij vliegt op een gegeven moment extreem laag. Een paar toeschouwers op de grond moeten dekking zoeken.

Niet alleen van de grond is deze opmerkelijke vlucht gefilmd, maar ook vanuit de cockpit zelf. In de cockpit zie je vanaf 1.00 minuut de toeschouwers in beeld, in het filmpje dat op de grond geschoten is, verschijnt de straaljager na 17 seconden. (Eric Borsje)Bekijk de video's vanaf de grond en  vanuit de cockpit hier

Verzetskruis hoogbejaarde moordenares niet intrekbaar


De 96-jarige verzetsvrouw Gerarda Alida (Atie) Ridder-Visser mag haar Verzetsherdenkingskruis houden, ondanks haar bekentenis van een moord uit 1946. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei vandaag dat er geen regeling bestaat om een dergelijke onderscheiding terug te vorderen.

Lees verder bij de bron

'Moslimmeisje niet gestenigd maar gedood door stalker'

Het schokkende bericht dat schoonheidskoningin Katya Koren werd doodgestenigd omdat ze de islamwetten niet gehoorzaamde lijkt niet waar te zijn. Het onderzoek naar haar dood lijkt erop te wijzen dat ze werd doodgeslagen door een stalker, nadat ze niet inging op zijn avances.

Lees verder bij de bron

Nederlandse onderzoekers vinden oplossing tegen EHEC

 Het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO zegt een oplossing tegen levensgevaarlijke bacteriën zoals EHEC binnen handbereik te hebben. Intussen is duidelijk geworden dat Nederlandse bietenspruiten, die met een variant van de EHEC-bacterie zijn besmet, ook naar Duitsland en België uitgevoerd.

Lees verder bij de bron

Lees ook: "EHEC-besmetting in Bordeaux door Britse kiemzaden"

Konijn zonder oren geboren bij centrale Fukushima

Japan is in de ban van een konijn zonder oren, dat zou geboren zijn nabij de beschadigde kerncentrale van Fukushima. De eigenaar van het konijn filmde het dier, en zette de beelden eind vorige maand online. De filmer zegt dat de beelden zijn geschoten net buiten de verboden zone rond de centrale.Lees verder bij de bron

woensdag 8 juni 2011

'Lijkwade van Turijn is creatie van middeleeuwse schilder'


De lijkwade van Turijn is niet het kleed waarin Jezus werd gewikkeld en begraven nadat hij aan het kruis gestorven was, maar een vervalsing uit 1315. De maker zou de beroemde Italiaanse kunstschilder Giotto di Bondone zijn. Dit beweert kunsthistoricus Luciano Buso.

Lees verder bij de bron

Zonnevlam op weg naar aarde

NASA's zonneobservatorium Solar Dynamics Observatory filmde gisteren een bijzondere zonnevlam. 'Het was een van de meest spectaculaire uitbarstingen ooit geobserveerd', aldus het Amerikaanse agentschap

Door de uitbarsting werd een wolk van energetische geladen deeltjes met hoge snelheid de ruimte ingeblazen. Deze 'coronal mass ejection' komt met een snelheid van ongeveer 1400 kilometer per seconde op de aarde af.


Lees verder bij bron 

Sprintje komt fietser duur te staan

STOCKHOLM - Voor veel fietsers zal het niet eens haalbaar zijn, maar voor een jonge Zweed bleek het een dure grap. Omdat hij met zijn fiets 58 kilometer per uur reed door de kleine stad Tranas in Zweden moet de tiener 1500 kronen (165 euro) boete betalen. De politie had de snelle 17-jarige betrapt op een plek waar hooguit 50 kilometer was toegestaan, meldde de lokale krant Tranas Tidning woensdag.

Een verkeersrechtdeskundige zei dat de jongen geen boete had gekregen als hij net zo hard had gereden op rolschaatsen, rollerblades of een skateboard. „Dan was hij juridisch gezien een voetganger geweest”, zei Bo Göingberg van de Zweedse wegenwacht tegen tv-zender SVT.

Bron:

Lees ook: Verhaal van geflitste fietser blijkt verzonnen

Grieken arresteren tophacker van 18


ATHENE - De Griekse politie heeft een 18-jarige hacker aangehouden die onder meer zou hebben ingebroken in de website van de internationale politieorganisatie Interpol. Dat maakten de autoriteiten woensdag bekend.

Volgens de Griekse politie werkte hij alleen en woonde hij bij zijn moeder. „Hij heeft vanuit huis aanvallen uitgevoerd over de hele wereld”, aldus een woordvoerder. De jongen gebruikte de alias 'nsplitter' en gebruikte zijn computerkunsten ook voor de diefstal van creditcardgegevens. Hij kan 5 jaar cel krijgen.

Lees verder bij de bron

Kabinet hekelt gedrag Griekse parlementariërs

DEN HAAG - Het kabinet hekelt het gedrag van honderden Griekse (oud-)parlementariërs die voor de rechter nabetalingen eisen van gemiddeld 250.000 euro per persoon. De Griekse regering moet er alles aan doen om de claims van parlementariërs tegen te houden, stellen de bewindslieden Jan Kees de Jager van Financiën en Uri Rosenthal en Ben Knapen van Buitenlandse Zaken in antwoord op Kamervragen van het CDA.

Lees verder bij de bron

ANWB: Strippenkaart te vroeg afgeschaft


DEN HAAG - De ANWB vindt het te vroeg om de strippenkaart eind juni en begin juli in diverse provincies af te schaffen. De stap is onomkeerbaar, terwijl er nog geen duidelijkheid is over de oplossing van een aantal problemen. Dat schrijft de ANWB in een brief aan de Tweede Kamer, meldde de organisatie woensdag.

Lees verder bij bron

dinsdag 7 juni 2011

Zwerfhonden in Roemenië weer even veilig

BOEKAREST - De Roemeense regering heeft de plannen voor het op grote schaal afmaken van zwerfhonden ingetrokken onder druk van dierenbeschermers in binnen- en buitenland. Dat meldde de Roemeense krant EVZ naar aanleiding van het politieke slotdebat dinsdag, waarbij opnieuw dierenbeschermers uit onder meer Nederland de publieke tribune bevolkten.

Lees verder bij de bron

iPhone geen gevaar voor politie en defensie

© ANP

Ambtenaren mogen blijven bellen en internetten met een iPhone. Het apparaat houdt weliswaar precies bij waar de gebruiker is geweest, maar de veiligheid van bijvoorbeeld politieagenten en defensiepersoneel is daarbij niet in het geding.

Dat heeft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken vandaag geantwoord op vragen de VVD. Kamerleden Ard van der Steur en Afke Schaart vroegen hem om binnen de overheid geen producten van Apple, dat de iPhone maakt, te geven aan werknemers die er belang bij hebben hun verblijfplaats geheim te houden.

Lees verder bij de bron

Veel hulpverleners schietdrama Alphen willen hulp

Tientallen hulpverleners rond het schietdrama in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn, hebben in de afgelopen maanden hulp gevraagd bij de verwerking van het incident. Dat heeft de politie gisteren bevestigd.

In totaal waren op de dag van het drama circa 250 politiemensen op de been. Met de dagen erna meegerekend, waren rond de 500 politiemensen bij het incident betrokken. Tientallen van hen zijn doorverwezen naar artsen of een psycholoog.

Lees verder bij de bron

Zombiecomputers nieuwste rage in cyberoorlog

De nieuwste rage in het voeren van een cyberoorlog zijn zombiecomputers. Dat zijn computers die geïnfecteerd zijn en op afstand bestuurd kunnen worden om bepaalde taken uit te voeren. Dat is uiteraard niets nieuws, maar de laatste tijd worden ze erg vaak gebruikt door internetcriminelen, aldus de Australische krant news.com.au.

Lees verder bij de bron

Europa en Japan denken na over 'vuilniswagen' in ruimte

Rond de aarde zweeft heel wat ruimteafval rond. Het gaat om oude satellieten, onderdelen van raketten en brokstukken. Miljoenen kilo's in totaal en de hoeveelheid groeit met elke lancering. Ongeveer 600.000 objecten zijn groter dan een centimeter, is de voorzichtige schatting van 'ruimteafvalanalist' Holger Krag. Hij werkt voor de Space Debris Office, een afdeling van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA die zich bezighoudt met afval in de ruimte.

Lees verder bij de bron 

Lees ook: Hoeveelheid ruimteafval bereikt kritiek punt 

maandag 6 juni 2011

Eigen huis pakt inbrekers aan

Eigen Huis opent woensdag een website met beelden van inbrekers. Iedereen kan daarvoor eigen beelden opsturen die bijvoorbeeld met een beveiligingscamera zijn gemaakt. Voorwaarde voor plaatsing is dat er een kopie van de aangifte wordt meegestuurd met een verwijzing naar het betreffende beeldmateriaal. Vereniging Eigen Huis neemt de drastische maatregelen om het steeds sneller groeiende aantal woninginbraken tegen te gaan. Op veiligwonencheck.nl komen anonieme beelden van inbrekers te staan.

Lees verder bij bron

Vierjarige exposeert in New York

Aelita Andre uit Melbourne heeft haar eerste solo-expositie geopend in Manhattan, New York. Ze wordt vergeleken met grootheden als Picasso en Jackson Pollock. Een handelaar in Hong Kong kocht een schilderij van haar voor zo'n 24.000 dollar.

Lees verder bij bron en bekijk de video

Stalker Madonna steekt zichzelf in brand

AMSTERDAM - De stalker van Madonna heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen. De 29-jarige Grzegorz Matlok heeft brand gesticht in zijn cel in Londen.

Dit meldt de Britse tabloid The Sun. De Poolse man zit achter tralies omdat hij Madonna lastig viel en onder andere bij haar heeft ingebroken. Grzegorz werd op tijd uit de vlammenzee gered door twee bewakers

Lees verder bij bron.

Miljoenen naar dode Grieken

Athene - Er zijn miljoenen euro's uitgekeerd voor de pensioenen van dode Grieken.


Louka Katseli van het ministerie van Arbeid in Griekenland maakte maandag bekend dat de fout 16 miljoen euro per jaar heeft gekost. De regering heeft persoonsgegevens niet goed bijgehouden waardoor familie van 4500 ambtenaren, die al overleden zijn, nog steeds pensioengeld ontvangen. Ook geven veel familieleden een overlijden niet door.

Lees verder bij bron

Privé-info rijksbeveiliging op straat

Een deel van de website van de beveiligingsorganisatie van de overheid is gehackt. De 20-jarige student Yassin uit Utrecht lukte het toegang te krijgen tot wat persoonlijke informatie van ambtenaren die onder meer worden ingezet bij meldkamers.

Lees verder bij bron

Italië: Kaddafi dwingt migranten tot dodelijke bootreis

© ANP

Italië is bezig bewijzen te verzamelen die moeten aantonen dat het regime van de Libische leider Muammar Kaddafi migranten dwingt om een soms dodelijke bootreis op de Middellandse Zee te maken als vergelding voor de NAVO-aanvallen op het land. Dat heeft de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini vandaag gezegd

Lees verder bij bron

Uitvindertje verdient tonnen met slimme deurbel

Een Britse schooljongen verdient tonnen met een even simpel als briljant idee. Hij bedacht een deurbel die inbrekers in het ootje neemt.
Als iemand op de deurbel drukt, belt het apparaat naar het mobieltje van de bewoner. Deze persoon kan dan praten met degene die voor de deur staat. De 'Smart Bell' produceert zelfs een beetje geruis, zodat het net lijkt of iemand de intercom gebruikt.

Lees verder bij bron

Eerste Belgische trein op zonne-energie

Vanuit Antwerpen-Centraal is vanochtend de eerste trein in België vertrokken die op zonne-energie rijdt. Dat is mogelijk door 16.000 zonnepanelen die op het dak van de spoortunnel van de hogesnelheidslijn Antwerpen-Amsterdam zijn geplaatst. De energie die zo jaarlijks wordt opgewekt, is goed voor één volledige dag Belgisch treinverkeer. Het project heeft naar schatting 15,7 miljoen euro gekost.

Lees verder bij de bron

zondag 5 juni 2011

Gesprekken tussen Spanje en Duitsland over hulp aan Spaanse landbouwers

Spanje en Duitsland gaan gesprekken houden over een manier om financiële steun te bieden aan de Spaanse landbouwers die miljoenen euro schade geleden hebben na onjuiste berichten als zou de oorsprong van de EHEC-bacterie in Spanje terug te vinden zijn. Dat verklaren Spaanse regeringsbronnen.

Lees verder op Twitter - knop rechts of bij de bron

"Sojascheuten kunnen oorzaak EHEC-epidemie zijn"


In de Duitse deelstaat Nedersaksen zijn nieuwe sporen ontdekt in de zoektocht naar de herkomst van de agressieve EHEC-bacterie. Daarbij kunnen sojascheuten de oorzaak zijn van de zware epidemie. Het Duitse persbureau DPA vernam dat vandaag van lokale autoriteiten. De bacterie heeft nu al 22 levens geëist in Europa.

Lees verder op Twitter - knop rechts of bij de bron


Lees ook: Aantal nieuwe EHEC-besmettingen verminderd in Hamburg

Nieuwe ruimtetelescoop wordt duur speeltje voor NASA

De opvolger van de Hubbletelescoop zal de Amerikaanse belastingbetalers minstens vier keer meer kosten dan gedacht en zal zeker zeven jaar later dan gepland de ruimte in gaan. Dat heeft de krant Florida Today gemeld, die inzake ruimtevaart gezaghebbend is.

Lees verder op Twitter - knop rechts of bij de bron

Minder homohuwelijken, meer scheidingen

Het aantal koppels van hetzelfde geslacht dat met elkaar in het huwelijksbootje stapt, daalt de afgelopen jaren lichtjes. Acht jaar na de aanpassing van de huwelijkswet, op 6 juni 2003, zijn duidelijk stijgende scheidingscijfers merkbaar. Dat blijkt uit cijfermateriaal van de FOD Economie.

Lees verder op twitter - knop rechts of bij de bron

Ayaan Hirsi Ali verwacht haar eerste kind

Ayaan Hirsi Ali is in verwachting van haar eerste kind. 'We wisten al lange tijd dat ze graag kinderen wilde, dus het is erg goed nieuws', laat een vriend van de voormalige politica weten aan de Daily Mail. 'Ze is nu vijf maanden zwanger en ze is dolgelukkig.'
Vader van de baby is de 47-jarige Britse tv-historicus Niall Ferguson, met wie de 41-jarige Hirsi Ali sinds twee jaar samen is. Ferguson (47) heeft al drie kinderen met zijn vrouw, met wie hij zeventien jaar getrouwd is.

De twee zijn niet officieel gescheiden maar zijn wel uit elkaar sinds 2009, toen Ferguson Hirsi Ali tegenkwam op een feest. Beide stonden toen op de lijst van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld, die het blad elk jaar publiceert.

Hirsi Ali woont sinds 2006 in de Verenigde Staten. Ze vertrok plotseling uit de Tweede Kamer na de politieke ophef over haar Nederlandse paspoort, dat Rita Verdonk destijds als minister van Vreemdelingenzaken en Integratie had ingetrokken. (Redactie)

Bron:

Amerikaan ondekt 'ruimtestation' op Mars

Het lijkt er op dat de Amerikaan David Martines tijdens zijn Google-reis naar Mars een ruimtestation op de rode planeet heeft ontdekt. Op YouTube deelt de amateur-astronaut zijn ervaringen.
Hij deed zijn ontdekking per toeval op de coördinaten 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W. Volgens Davids berekeningen is het gebouw 200 meter lang en 45 meter breed.In zijn video zegt hij: 'Dit is iets wat ik bij toeval heb ontdekt op Google Mars. Ik noem het Bio-station Alpha, want ik ben in de veronderstelling dat daar iets in leeft of heeft geleefd.'

'Het zou een elektriciteitscentrale kunnen zijn, een ruimte voor biologische ontwikkeling of een tussenstation voor vermoeide ruimtevaarders. Laten we hopen dat het geen wapen is. Het is zeker geen gesteente of berg.' Martines zegt niet te weten of NASA hier iets van af weet.

Bron:

Lees ook: Weer niks: 'Bio Station Alpha' is storing kosmische straling 

Aids wordt 30

Vandaag precies dertig jaar geleden werden de eerste gevallen van aids geregistreerd. In de strijd tegen de epidemie is het aantal nieuwe infecties de laatste jaren gedaald maar de toegang tot goede behandeling is nog steeds zeer ongelijk verdeeld.

Lees verder op Twitter knop rechts of bij de bron

Duitse elektriciteitscentrale op luiers viert vijfde verjaardag


Een milieuvriendelijke elektriciteitscentrale, die draait op de weggegooide luiers van incontinente rusthuisbewoners, heeft in Duitsland zijn vijfde verjaardag gevierd. De centrale maakte vorig jaar voor het eerst winst, 1,2 miljoen euro om precies te zijn.

Lees verder op Twitter knop rechts of bij de bron