Translate

zaterdag 4 juni 2011

Vrouw valt flauw en wordt aangereden door metro

De moordende hitte in een metrostation in New York is een 21-jarige vrouw fataal geworden. Fatoumata Diallo, een studente geneeskunde afkomstig uit de Bronx, verloor door de hitte haar bewustzijn in het station Upper East Side, waar de temperatuur op dat moment opliep tot boven de 40 graden.

Lees verder bij Twitter knop rechts of bij de bron

Hijskraanklimmer stelt politie voor raadsel

De politie is nog niet achter de beweegredenen van de man die gisteravond in Utrecht urenlang in een hijskraan heeft gezeten. Het incident trok veel toeschouwers. Het gaat om een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aldus de politie vandaag.

Lees verder op Twitter - knop rechts of bij de bron

Hypnotiseur van zijn stokje tijdens eigen show

In Groot-Brittannië is een hypnotiseur bewusteloos geraakt tijdens zijn eigen show. David Days had op een podium in Dorset net drie mensen onder hypnose gebracht, toen hij struikelde over een been van een deelnemer. Bij de val raakte de hypnotiseur bewusteloos.

Lees verder op Twitter-knop rechts of bij de bron

Ratten bijten baby dood terwijl tienermama nachtje op stap is

In een krot in Soweto, Zuid-Afrika, is het lijk van een baby aangetroffen. Het meisje was doodgebeten door ratten terwijl haar moeder 's nachts op stap was met een groep vrienden. Dat meldt de krant The New Age.

Lees verder op Twitter-knop rechts of bij de bron

Lees ook: Reuzeratten vreten twee baby's op 

vrijdag 3 juni 2011

Tweelingbroers (92) sterven op één dag

De tweelingbroers Julian en Adrian Riester overledenallebei op de zelfde dag. Ze zijn 92 jaar oud geworden.


Lees hun verhaal verder op Twitter, knop rechts of bij de bron

Bankrover blaast zichzelf per ongeluk op

In Chili is een bankrover gewond geraakt toen een bom die hij bij zich droeg onverwacht ontplofte. De bom ging af bij het verlaten van de bank in Santiago.

De bankrover verloor zij gezichtsvermogen en de artsen vrezen dat hij zijn armen en benen ook zal moeten missen. Zij medeplichtigen gingen er volgens getuigen op een motorfiets vandoor.


Bron: + video

Aanstichter zedenzaak nu zelf in beklaagdenbankje

De Amerikaanse man die de Amsterdamse zedenzaak rond Robert M. en het Hofnarretje aan het rollen bracht, is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het verspreiden van kinderporno.

Lees meer op Twitter

dinsdag 31 mei 2011

Promotie met papierloos proefschrift


Onderzoeker Barend Mees promoveert woensdag aan de medische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en legt de commissieleden geen papieren proefschrift voor, maar een iPad met daarop zijn proefschrift als webapplicatie.

Mees vindt het zonde om duizenden proefschriften de wereld rond te sturen, terwijl het net zo gemakkelijk digitaal kan.Daarnaast is het ook zonde van het geld. Het is de eerste voor zover bekend dat dit gebeurt.

Mees heeft onderzoek gedaan naar de rol van het stofje stikstofmonoxide bij de ontwikkeling van een behandeling voor hart-en vaatziekten. Doel van de behandeling is om vaatgroei te stimuleren om zo complicaties als hart- of herseninfarcten te voorkomen.


Bron:

Loonstrookje in toekomst mogelijk per sms

Lees hier meer over bij @bijzondernieuws op Twitter.
Klik op de button aan de rechterkant.

Nederlander liet vliegtuigje neerstorten in Argentinië

Een 33-jarige Nederlander van Turkse afkomst heeft vorig jaar in Argentinië een piloot van een sportvliegtuigje omgebracht en het toestel een Piper Cherokee PA-28 laten neerstorten. De freelance journalist wilde vermoedelijk zelfmoord plegen.

Volgens de Belgische krant De Standaard heeft hij de piloot neergestoken en de sleutel uit het contact van de gehaald, waarna het toestel neerstortte op een veldje in de buurt van het vliegveld. Beide mannen kwamen om het leven.
Toen waren er al aanwijzingen dat het niet om een tehnisch mankement ging. Het onderzoek bevestigt dit drama dat zich afspeelde bij de stad Bariloche in Patagonië.

Bron:

Politie laat gieren naar lijken speuren

foto© epa

In de Duitse deelstaat Nedersaksen helpen drie gieren Sherlock, Miss Marple en Columbo de politie om lijken op te sporen.In vogelpark Walsrode vindt een eerste training plaats van de Zuid-Amerikaanse vogels, met hun uitzonderlijk scherpe ogen en neus.

De stemming blijkt niet zo goed tussen de Sherlock, Miss Marple en Columbo, volgens trainer German Alonso. Bovendien zoekt de vijf jaar oude gier Sherlock liever te voet dan zwevend in de lucht.

De politiegieren worden ingezet in grote ondoordringbare gebieden waar speurhonden moeilijk kunnen komen.


Bron:

maandag 30 mei 2011

Eindhovense deurwaarders plunderen geld derden

AMSTERDAM - Twee deurwaarders van een groot Eindhovens incasso- en deurwaarderskantoor hebben vorig jaar maandenlang honderduizenden euro's van een derdengeldrekening onttrokken. De voor cliënten gereserveerde rekening werd gebruikt voor de eigen bedrijfsvoering.

Lees verder bij bron 

Coalitie houdt vast aan tweede kerncentrale


Ondanks plannen van Duitsland om kerncentrales in 2022 te sluiten zijn de regeringspartijen in Nederland nog steeds van plan een nieuwe kercentrale in Borssele te bouwen.

In Duitsland gaat men sinds de gebeurtenissen in Japan de straat op om te betogen tegen kernenergie met als resultaat dat de regering een duidelijk besluit heeft genomen om te stoppen met kernenergie. In Nederland blijft het angstvallig stil. Dat betekent dat de regering in Nederland gewoon door kan gaan met plannen om een nieuwe kerncentrale te bouwen. Er wordt meer waarde gehecht aan de voordelen voor de economie dan aan de gezondheid van de burgers. Het is de vraag of en wanneer de Nederlandse bevolking zal laten blijken of zij nog meer kercentrales willen in Nederland of dat het altijd stil zal blijven en men het aan de regering zal overlaten die beslissing te nemen.

eva

Lees ook: Coalitie houdt vast aan tweede kerncentrale