Translate

vrijdag 27 mei 2011

Zware misdrijven verjaren niet meer

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft een voorstel ingediend om zware misdrijven zoals verkrachting, doodslag en ernstige zedenmisdrijven met kinderen niet meer te laten verjaren. Misdrijven zoals moord, waarop een levenslange gevangenisstraf  staat, verjaren nu. Ook de verjaringstermijn van misdaden die bestraft worden met acht jaar cel of meer zullen  worden verlengd naar twintig jaar.

Zware misdrijven moeten altijd vervolgd kunnen worden. Het voorstel moet de positie van slachtoffers en nabestaanden verbeteren, waardoor deze langer een schadeclaim kunnen indienen. De ministerraad heeft met het voorstel ingestemd. Het voorstel gaat eerst voor advies naar de Raad van State en wordt daarna doorgestuurd naar de Tweede kamer.


Bron:

Horrormoeder verborg baby in de vriezer


De in Duitsland wonende biofysicus de Russische Olga T (39) beviel in 2008 van een jongetje. Ze moest echter niks weten van de baby en liet hem gewikkeld in een handdoek links liggen.De baby stierf door onderkoeling.
Olga verborg de baby in de vrieser, waar het lijkje na een jaar door de vader werd ontdekt.

De vader schakelde de politie. De moeder is aangeklaagd voor doodslag door nalatigheid en kan tot vijftien jaar krijgen. Dit meldt de Duitse Bild op haar website.


Bron:

donderdag 26 mei 2011

Ratko Mladic. eindelijk gearresteerd


Ratko Mladic de Servische oorlogsmisdadiger, die verantwoordelijk is voor de dood van duizenden moslimmannen is vandaag in Servië gearresteerd. Jarenlang werd er op deze oorlogsmisdadiger gejaagd en vandaag met resultaat. Binnenkort zal hij voor het  Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag' geleid worden. Hij is nog niet naar Den haag overgevlogen, maar dat kan elk moment gebeuren.

Ook mensenrechtenorganisaties en internationale organisaties zijn blij met het nieuws. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon noemde het 'een historische dag voor het internationaal recht.Het vormt een belangrijke stap voor onze wil om een einde te maken aan straffeloosheid.

Journalisten zullen de komst van Mladic gespannen afwachten.

Bron:

Lees ook : Nabestaanden blij met arrestatie Mladic
Lees ook: Mladic komt vanavond in Nederland aan 

Schutter Tucson kan niet worden vervolgd


De schutter die in Arizona begin dit jaar zes mensen doodschoot - waaronder een meisje dat op de dag dat de Twin Towers in september 2001 werden neergehaald,  geboren was - kan niet strafrechterlijk vervolgd worden vanwege een psychische stoornis. Hij is niet in staat om aanklachten te begrijpen en zich te verdedigen.

Het betekent echter niet dat het proces tegen deze Jared Lee Loughner van de baan is. Na behandeling in een overheidskliniek zal de rechter opnieuw zijn psychische gesteldheid beoordelen. Bij de aanval werd ook een congreslid, Gabrielle Giffords, door het hoofd geschoten, maar zij overleefde haar verwondingen.


Bron:

Handtas gemaakt van plastic zakken kost 1.215 euro

Het modehuis Yves Saint Laurent heeft samen met handarbeiders uit Burkina Faso een handtassenlijn ontwikkeld. De tassen worden gemaakt van plastic zakken en zien er fraai uit. De collectie kreeg de naam 'Muse Two Artisnal' en zou bewijzen dat het bedrijf innovatief is qua ontwerp. Het bedrijf werkt samen met vrouwenorganisaties uit derde wereldlanden en gebruikt gerecycleerde materialen.Het is de vraag of vrouwen bereid zullen zijn om zoveel geld voor deze tassen te betalen en of de arbeiders ook een goed loon daarvoor betaald krijgen.

Bron:

woensdag 25 mei 2011

Bommelding op school tijdens examen

Een verwarde vrouw heeft ervoor gezorgd dat de  Bernard Lievegoedschool in Maastricht werd ontruimd. De vrouw plaatste een doos voor de school aan de Nijverheidsweg en zei dat er een bom in zat. Gelukkig bleek dit niet te kloppen, maar de leerlingen moesten de school tijdens het examen wiskunde A voor alle zekerheid wel verlaten.
De verwarde vrouw werd later aangehouden op aanwijzing van getuigen. Het examen zou later ongeldig verklaard worden.

Bron: 

Zeventien nieuwe piramides ontdekt

Door middel van satelieten die uitgerust zijn met infraroodtechnologie zijn er 17 piramides, 1000 graftomben en 3000 oude nederzettingen ontdekt in Egypte. Deze ontdekking werd gedaan door Egyptologe Sarah Parcak, die samen met haar team een jaar lang de infrarood beelden bestudeerde. Ze is zeer enthousiast over deze ontdekking en hoopt dat er in de toekomst nog meer plekken ontdekt zullen worden waar tot nog toe onbekende pyramides zijn.

Bron:

dinsdag 24 mei 2011

Psychische hulp voor bevalling

In Engeland kiezen steeds meer vrouwen voor een keizersnede,omdat ze bang zijn voor de bevalling.De overheid biedt deze vrouwen psychiatrische hulp aan om zo het aantal natuurlijke geboortes omhoog te krijgen.
De angst komt bij allerlei vrouwen voor ongeacht leeftijd, etniciteit of culturele achtergrond. Vorig jaar werden bij klinieken die gespecialiseerd zijn in geboortetrauma's twee keer zoveel vrouwen geregistreerd.

Extreem bange vrouwen worden doorverwezen naar een psycholoog of psychiater. Ook wordt hen duidelijk gemaakt dat een keizersnede een zware operatie is en niet zonder risico's.

Bron: 

Langste man ter wereld in PC Hooftstraat

De langste man ter wereld is en Turkse man. De man is 2.47m lang. Hier de foto's van de man, Sultan Kösen,  die gespot is in de P.C. Hoofdstraat te Amsterdam.

Bron:
Lees ook: Langste man ter wereld groeit niet meer

Californië moet duizenden gedetineerden vrijlaten

De deelstaat Californië is door het Amerikaanse hooggerechtshof opgedragen duizenden gevangenen vrij te laten om zo de overbevolking in de Californische gevangenissen aan te pakken. De beslissing werd genomen met vijf teen vier stemmen.

De beslissing werd genomen na een klacht van twee gedetineerden, die stelden dat door de overbevolking de fundamentele rechten van de gevangenen werden geschonden.

De rechters stelden dat het aan de staat ligt om te bepalen om welke manier de overbevolking van de gevangenissen kan worden aangepakt, maar als de staat daar niet in slaagt, hetzij door nieuwbouw of door overplaatsing, de staat een bepaald aantal gedetineerden zal moeten vrijlaten.

Bron: 

Pasgeborene overleeft val van 8 verdiepingen in vuilniskoker

Een 18-jarige vrouw uit Brooklyn heeft haar baby acht verdiepingen naar beneden gegooid. Het kind belandde in een vuilniscontainer en overleefde de val, doordat het afval zijn val brak. Een onderhoudsmedewerker die de baby hoorde huilen, haalde de baby uit de vuilniscontainer. De baby werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel.

De 18-jarige moeder werd gearresteerd en beschuldigd van het in gevaar brengen van de welzijn van het kind. Waarschijnlijk is de baby kort na geboorte naar beneden gegooid.


Bron:

maandag 23 mei 2011

Britse krijgt 6,9 miljoen euro voor mislukte facelift

Een chirurg moet een Britse zakenvrouw 6,9 miljoen euro betalen aan schadevergoeding voor en mislukte facelift. De vrouw liep hersenschade op, waardoor de rechterkant van haar gezicht vervormd is. Zij verwijt de arts dat hij voor God speelde.Volgens haar aanklacht heeft de chirurg "experimentele chirurgie" tijdens de operatie in 2003 toegepast en aan deze ingreep hield ze een "constant gezoem" rond de ogen over.

Het hof oordeelde dat 49-jarige Penny Johnson een andere persoon was geworden na de operatie die serieuze psychische en psychologische gevolgen heeft overgehouden van de operatie.

De vrouw had een schadevergoeding van 62,3 miljoen euro gevraagd, omdat ze haar werk niet meer kan verrichten en haar IT-bedrijf  in 2009 daardoor failliet ging.Het verlies daarvan, 54 miljoen pond, wilde ze ook meenemen.

Bron:

Kerk "leert kanker te genezen en doden te doen herrijzen"


De 'School of the Supernatural', een op het evangelie geïnspireerde nevenbeweging van de Hillsong Church in Australië wil cursisten op gaan leiden om kanker te genezen, doden weer tot leven te laten brengen en vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen zwanger te laten worden. Deze training vindt plaats in Brisbane.

Er hebben zich al 70 cursisten aangemeld. De cursus duurt een half jaar en de cursisten leren door training krachten te verwerven, waardoor zij op een bovennatuurlijke manier wonderen kunnen verrichten. De leer is gebaseerd op de evangelische kerk van Bethel en haar controversiële leider Bill Johnson uit de VS.

Volgens organisator Westlife Church hebben zich al een paar wonderen voorgedaan en hij hoopt dat de  "School of Supernatural Evangelism"in de toekomst nog meer wonderen zal verrichten.

Bron: