Translate

vrijdag 20 mei 2011

Dief steelt telefoon van stervende vrouw

Terwijl en 22-jarige vrouw die van een dak sprong om zelfmoord te plegen op de grond lag, had een dief   meer belangstelling voor haar bezittingen en griste haar mobiele telefoon weg. Een andere voorbijganger probeerde haar nog te redden.

De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, maar haalde het niet. De diefstal werd door beveiligingscamera's
vastgelegd en de dief werd gearresteerd. Gisteren kreeg hij een celstraf van 12 weken opgelegd. Dit bericht is afkomstig van de website van The Sun.

Bron: 

Meisje (8) krijgt 320 stokslagen omdat ze huiswerk niet maakte


Een Chinees meisje (8) had haar huiswerk voor rekenen niet gemaakt. Als straf moesten haar medeleerlingen haar elk tien stokslagen geven van hun leraar. Wie niet hard genoeg mepte kreeg er zelf ook meppen. Ook de leraar deelde stokslagen uit.

Toen het meisje thuis kwam stortte ze in. Haar lippen waren gezwollen en waren paars.

De leraar staat bekend als een modelleraar. Eerder moest eeen jongen die hij ook had gestraft in het ziekenhuis behandeld worden.

Bron:

Sahara-landen gaan samen grenzen beveiligen

Op een veiligheidsconferentie hebben de Afrikaanse staten Mali, Nigeria, Algerije en Mauretanië besloten een grenswacht van 85.000 soldaten in te stellen om hun grenzen te beveiligen. De veiligheidstroepen moeten binnen 18 maanden operationeel zijn. De soldaten moeten  in het Sahara-Sahelgebied patrouilleren en de strijd aangaan met georganiseerde criminelen, zoals smokkelaars, rebellen en lokale criminelen.

In die regio wordt de Noord-Afrikaanse tak van Al Queda steeds actiever en de vier landen hebben moeite om dat gebied onder controle te houden.

Bron 

Honderden gewonden door treinongeval Zuid-Afrika


Bij een botsing tussen twee treinen in Soweto, de grootste sloppenwijk van de miljoenenstad Johannesburg, vielen er gisteren 857 gewonden.Het ongeval vond gisteravond plaats tijdens de avondspits bij het station Phomolong. Twee gewonden waren in kritieke toestand, 150 gewonden werden opgenomen in het ziekenhuis. De overige slachtoffers hadden minder ernstige klachten.

Het ongeval vond plaats doordat een passagierstrein een stilstaande tram ramde.

Bron:

Verlamde man kan weer lopen na shocktherapie


Een Amerikaan, de 25 jarige Rob Summers kan dankzij elektrische stimulatie van zijn zenuwstelsel weer lopen en staan.De stimulatie vindt plaats door middel van elektrische schokken in de onderrug en werkt als vervanging van de signalen uit de hersenen.

Onderzoekers zijn van mening dat hoewel deze ontdekking mogelijkheden biedt voor de behandeling van verlamden in de toekomst er geen sprake is van genezing.

Bron 

donderdag 19 mei 2011

Russische militairen kregen hondenvoer voorgeschoteld

Dat Russische militairen hondenvoer voorgeschoteld kregen zegt ex-majoor en klokkenluider Igor Matvejev in filmpjes die hij op YouTube heeft geplaatst. Dit gebeurd omdat het leger moet bezuinigen. Zo zouden er op de blikken etiketten zijn aangebracht waarop stond dat het topkwaliteit rundvlees was.

De klokkenluider zegt dat duizenden kilo's vlees spoorloos verdwijnen omdat die doorverkocht worden.
De Russische autoriteiten wijzen dit van de hand door te stellen dat het hondenvoer bestemd was voor waakhonden en dat de blikken toevallig waren geplaatst naast blikken met rundvlees.Bron:

Eerste patiënt ter wereld genezen van aids

Door middel van een operatie waarbij stamcellen werden overgebracht in zijn beenmerg genas Timothy Ray Brown, een 45-jarige man uit San Francisco van aids. Hij is de eerste patiënt ter wereld die genezen is van aids.
De stamcellen kwamen van een van de weinige personen die immuun zijn voor aids. Het is nog niet bekend hoe dat mogelijk is.Onderzoekers weten niet precies welke gedeelte van de behandeling ervoor zorgt dat het virus uit het lichaam verdwijnt maar vanaf 2012 gaat men dat verder onderzoeken.

Bron:

Wetenschappers dichter bij voorspellen vulkaanuitbarsting


Amerikaanse en Russische wetenschappers hebben een methode ontwikkeld waarmee ze met een stuk steen van een vulkaan kunnen voorspellen hoe groot en diep de vulkaan is. Zo zijn ze een stapje dichter gekomen bij het voorspellen van een vulkaanuitbarsting.Ze moeten weten hoe diep de koker is en de grootte van de magmakamer. "Een vulkaan met een grote magmakamer en een kleine koker is explosiever dan een vulkaan met een bredere koker", zegt professor John Blundy van de universiteit van Bristol.

Wanneer magma stijgt vormen zich kristallen en gasbellen in de magma. De hoeveelheid daarvan is weer afhankelijk van de snelheid waarmee de magma stijgt en deze snelheid is weer afhankelijk van de grootte van de gang.

Deze methode leverde goede resultaten op.

Bron:

woensdag 18 mei 2011

Politie pakt eindexamenkandidaten


De Politie Kennemerland heeft tijdens de examenperiode een controle gehouden op gestolen fietsen. Hierdoor zijn eindexamenkandidaten gedupeerd, omdat ze door deze controle uit hun concentratie werden gehaald en met vertraging op hun examenplek aankwamen.  De politie benadrukt dat ze  zich niet gerealiseerd heeft dat deze controle in de examenperiode plaatsvond en  niet de bedoeling had om alleen de studenten te controleren.

Bron:

Kinderoppas bood peuter te koop aan op eBay

Een 20-jarige kinderoppas heeft een 2-jarig meisje, dat aan haar was toevertrouwd, te koop aangeboden op veilingsite eBay.

Door verscheidene telefoontjes was de politie van Ottawa County gealarmeerd. Toen iemand belangstelling kreeg voor het aanbod greep de politie in.

De politie vermoedt dat de oppas uit was op geld en niet de intentie had het kind daadwerkelijk te verkopen. De sociale dienst heeft zich over het kind ontfermd.

Bron: 

Afgewezen bruid doet zelfmoordpoging


Een Chinese bruid, die door haar aanstaande echtgenoot werd afgewezen, probeerde door een sprong vanaf de zevende verdieping in haar bruidsjurk naar beneden te springen.

Ze kon gelukkig door een wildvreemde man op het nippertje worden gegrepen. De bruid kwam tot haar daad, omdat ze overmand was door verdriet vanwege de liefdesbreuk.

Bron:

Vrouw opereert zichzelf omdat pijn niet meer te harden is

Een Chinese vrouw die lijdt aan het syndroom van Budd-Chiari, heeft zichzelf geopereerd met een keukenmes. Een van de symptomen van dit syndroom is dat er sprake is van vochtophoping in de ingewanden. De vrouw leed ondragelijke pijn en wilde haar familie de kosten van een operatie besparen.

Twaalf jaar daarvoor was ze reeds geopereerd en ze verloor 25 vocht. Een nieuwe operatie zou 50.000 yuan kosten. Daarom besloot ze zichzelf met een keukenmes te opereren. Ze maakte met het mes een snee van tien centimeter in haar buik.Haar echtgenoot vond haar in bed. Ze lag in een plas geelachtige vloeistof en haar ingewanden puilden uit haar buik. Ze werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en overleefde deze ingreep, maar haar toestand is nog altijd kritiek.

Bron:

dinsdag 17 mei 2011

Brit overleeft val van 60 meter hoge klif


Een 53-jarige Britse man, die zijn hond probeerde te redden is maandag van een 60 meter hoge klif gestort en heeft het overleeft.Dat deelde de Britse politie mee.

Aan zijn val heeft hij slechts een gebroken been en pols overgehouden en hij werd door een helikopter van de Britse luchtmacht naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval vond plaats bij Little Cliff, nabij het dorp Cloughton,

Bron:

De moeder die haar dochtertje botox toediende uit de ouderlijke macht ontheven

Carry Campbell, de Amerikaanse moeder die haar achtjarige dochter botox toedient, is uit de ouderlijke macht ontheven. De moeder injecteerde eigenhandig haar dochter  met botox om te voorkomen dat zij rimpels kreeg in haar gezicht. Zij verschenen zelf bij Good Morning America om hun verhaal te vertellen.Na de uitzending werd er een arts hierover geraadpleegd en deze zei dat er sprake was van kindermishandeling.Wanneer de ouder uit de ouderlijke macht is ontheven wordt niet vermeld.Bron:

Lees ook: Botox-moeder heeft alles verzonnen

Chinese meloenen ontploffen


In het oosten van China hebben boeren last van ontploffende watermeloenen. Het probleem is zo erg dat sommige boeren een heel groot deel van hun oogst kwijtraken. Men vraagt zich af of de meloenen ontploffen door het gebruik van chemicaliën, maar het probleem doet zich ook voor bij boeren die geen chemicaliën gebruiken.Het blijft vooralsnog een groot raadsel.

Bron:

Man kan zijn hoofd 180 graden draaien

Een Russische jongeman kan zijn hoofd 180 graden omdraaien. De truc vraagt opperste concentratie en heel veel energie van hem. Hij ontdekte tijdens gymnastiek dat zijn nekspieren heel erg soepel waren. Hij bleef oefenen en ontdekte dat hij zijn hoofd 180 graden kon draaien. Het gaat wel gepaard met enige gekraak maar doet geen pijn.Als hij het doet voelt hij zich een ander mens. Het blijkt dat extreem soepele nekspieren en en afwijkingvan zijn rugegraat dit mogelijk maakt.Bron: 

maandag 16 mei 2011

Vrouw (69) aan het werk gezet in de bouw


In de Zuid-Spaanse Almeria is een 69-jarige vrouw die aan artrose lijdt en rugklachten heeft door het arbeidsbureau aan het werk gesteld in de bouw.

De vrouw kreeg een houweel in haar handen gestopt en moest een muur afbreken. Omdat ze dat te zwaar vond, kreeg ze een schop in handen waarmee ze ander werk kon doen.De familie van de vrouw gingen klagen bij het Arbeidsbureau en die besloten de zaak te onderzoeken. De vrouw moest afgelopen vrijdag werken van acht tot drie uur in de brandende zon.

De vrouw had zich bij het arbeidsbureau gemeld, omdat ze niet genoeg had bijgedragen aan haar pensioen en vreesde zo haar pensioenrechten te verliezen.

Bron:

Inbreker met smetvrees hoeft cel niet in

Een 20 jarige man uit Cambridge hoeft de gevangenis niet in omdat hij de rechter ervan heeft kunnen overtuigen dat dat voor hem te traumatisch zou zijn. Hij lijdt immers aan smetvrees. Dat meldt de Daily Mail.

Hij moest eigenlijk de gevangenis in, maar pleegde intussen weer een roofoverval.Voor de rechtbank verklaarde hij een verblijf in de gevangenis niet aan te kunnen vanwege zijn dwangstoornis.

De rechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke detentie van twaalf maanden in een jeugdinrichting. Tevens moet hij de komende twee jaar een psychiatrische behandeling ondergaan.

Bron:

Zwart echtpaar krijgt blanke baby

De vrouw van een Engels echtpaar afkomstig uit Congo heeft elf weken geleden  een blanke baby ter wereld gebracht. De baby is geen albino en heeft blond haar. Het echtpaar was verrast en kon het haast niet geloven. Maar de artsen konden bevestigen dat het inderdaad hun baby was, ofschoon ze zelf ook verbaasd waren.
De baby is geen halfbloed, maar heeft een genetische afwijking.

Bron: 

Mannen cel in voor lijkroof president Cyprus

Drie mannen die het lijk van de Cypriotische oud-president Tassos Papadopoulos uit zijn graf hadden geroofd kregen celstraffen nadat het lijk werd teruggevonden.

De broer van één van de mannen had hem gevraagd het lijk op te graven, zodat hij kon onderhandelen over zijn vrijlating uit de gevangenis waar hij twee maal een levenslange gevangenisstraf uitzat wegens moord.

De dieven maakten gebruik van de donkere nacht, een zware regenbui en een stroomstoring om ongestoord de 250 kilo zware grafsteen te lichten en het lichaam mee te nemen. Het lichaam werd teruggevonden na een tip.
De twee broers kregen een gevangestraf van 20 maanden en de vriend 18 maanden.

Bron: 

zondag 15 mei 2011

Vrouw van 101 jaar op de kieslijst


Een Spaanse vrouw die in november vorig jaar 101 jaar oud werd heeft zich op de lijst laten plaatsen van de Socialistische Partij bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De vrouw, Josefina Villaverde, een kranige dame uit het Spaanse plaatsje Cuntis, in Galicië, staat voor het eerst op deze lijst.

Ze is geboren op 19 november 1909 en is op haar 24ste voor het eerst gaan stemmen.
Het was de eerst keer dat vrouwen in Spanje gingen stemmen.

Ze vindt dat je niet voor je vrienden moet stemmen, maar voor je principes.


Bron
:

Meerderheid: geen cent meer naar Griekenland

Volgens een vandaag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond vindt een meerderheid van de Nederlanders (58%) dat het kabinet  geen verdere steun moet verlenen aan Griekenland. Bovendien vind 51% dat Giekenland uit de eurozone moet worden gezet.

De peiling werd gehouden onder tenminste 2500 mensen via internet uit een steekproef van ruim 40.000 personen.


Bron:

Jongen (9) zit onder invloed achter stuur


Een jongen van negen is in het noorden van Engeland door de politie angehouden, omdat hij een auto bestuurde met een te hoog alcoholpromillage in zijn bloed.

Hij werd echter vrijgelaten toen de politie ontdekte dat hij zo jong was.

De politie meldde dat de afgelopen jaren duizenden kinderen worden aangehouden voor alcoholmisbruik en autodiefstal waaronder 10-, 11- en twaalfjarigen.

Bron: