Translate

woensdag 11 mei 2011

Dode op stoep UMC was kluiskraker

In de auto die door de politie werd achtervolgd op de Utrechtseweg in Zeist zaten drie mannen, waavan één gewond geraakt was.

De auto reed door het rode licht en ook niet voor de politie.  Bij aankomst bij het UMC bleek dat er een gewonde man op de achterbank lag. Gewaarschuwd personeel van het ziekenhuis konden de man niet meer redden.

Waarschijnlijk is één van de mannen gewond geraakt bij het openbreken van een kluis. De twee mannen die voorin de auto zaten zijn gearresteerd.


De politie wilde eerst geen mededelingen doen over het voorval omdat het nog niet duidelijk was waardoor de man gewond geraakt was.

Bron:

Man aangehouden met bijna 2,5 ton aan boetes


De Rotterdamse politie heeft in de Botlektunnel een man aangehouden, die 2,5 ton aan openstaande boetes heeft.

Bij controle van zijn kentekenplaat bleek dat de man, een 51 jarige man uit Spijkenisse,  nog werd gezocht door het Centraal Jutitieel Incasso Bureau en dat hij nog een openstande boete had van precies  236.321,76 euro.

Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij werd ingesloten toen bleek dat hij de boete niet kon betalen.

Bron:

Partner gezocht voor laatste schildpad van zijn soort


Er wordt een partner gezocht voor de schildpad Lonesome George. Hij is de laatste exemplaar van de Pinta, een  schildpaddensoort die leeft op de Galapagoseilanden. George is bijna 100 jaar oud en heeft zich nooit kunnen voortplanten, omdat hij weinig belangstelling heeft voor vrouwtjes.

George is echter heel beroemd. Er zijn T-shirts waarop zijn naam prijkt en er zijn zelf gerechten naar hem genoemd. Men is driftig op zoek naar een partner voor Lonesome George, maar tot nu toe zonder reultaat.

Bron:

dinsdag 10 mei 2011

Pindakaasstamper moet dokken

De pindakaaskunstwerk het Boijmans van Beuningenmuseum te Rotterdam is door een bezoeker 'beschadigd'.
De bezoeker kwam met zijn schoenen op het 'kunstwerk'dat niet omheind is. Het museum  vind dat die bezoeker moet betalen voor de herstelkosten. "Het is een normale procedure als mensen een kunstwerk beschadigen", aldus een woordvoerder van het museum.
Sinds de komst van het kunstwerk in Rotterdam zijn er al drie personen erin gestapt, maar er wordt geen hek omheen geplaatst.
De vloer die 4 x 14 meter groot is bevat duizend liter pindakaas.

Bron:

'Kunst op stroomhuisje Maarssen groot mysterie'Een elektriciteitshuisje langs de provinciale weg tussen Maarssen en Breukelen is door een tot nog toe onbekende kunstenaar versierd met prachtige afbeeldingen. Het elektriciteitshuisje is aan alle kanten versierd.

Hoewel de Gemeente Stichtse Vecht hier geen toestemming voor heeft gegeven en niet weet wie de kunstenaar is, laat ze de afbeeldingen niet verwijderen omdat ze bijzonder mooi zijn.


Bron:

maandag 9 mei 2011

Bejaarden naar rechter om spelende kinderen

Ouderen in Rotterdam-Ijsselmonde zijn het gekrijs van de buitenspelende kinderen van de basisschool Catamaran zo zat, dat één bejaarde naar de rechter stapte. Zelfs met gesloten ramen hebbende bejaarden last van het lawaai van de spelende kinderen.

De schooldirecteur Dick van der Aa geeft toe dat de kinderen luidruchtig zijn, maar de leraren grijpen bij teveel lawaai in door de kinderen daarop te wijzen.

De deelgemeente vindt de gang van zaken erg vervelend, maar geeft aan dat het beleid is van gemeente en deelgemeenten om scholen midden in de wijk te hebben en om speeltuinen buiten schooltijd open te houden. Op die manier moet voorkomen worden dat kinderen op straat hangen.

De zaak dient over twee maanden bij de rechtbank.

Bron:

Man schiet in auto vriendin en tweeling (5) dood


In Los Angeles heeft een 45 jarige man bij een hoogoplopende ruzie in de auto zijn vriendin en hun tweeling van 5 neergeschoten. Zijn drie andere tienerkinderen die ook in de auto zaten heeft hij gespaard en ze naar een familielid gebracht. De slachtoffers lagen nog in de SUV.

De kinderen konden een volwassene inlichten over de schietpartij en deze schakelde de politie in die de lichamen in de SUV vond evenals het lichaam van de man, die ook de hand aan zichzelf had geslagen.
De slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht, maar konden niet meer gered worden.

Bron:

Canadese vrouw gered na zeven weken in de wildernis

Een Canadese vrouw van 56 jaar is gered nadat ze zeven weken in de wildernis heeft rondgezworven.
Haar man die hulp ging halen is nog steeds spoorloos. Hoe de vrouw heeft weten te overleven is nog steeds een raadsel. Ze is heel erg afgevallen, maar artsen zeggen dat haar toestand stabiel is. Het echtpaar had autopech. De man vertrok toen met een landkaart en gps.

De omgeving werd afgezocht in de hoop de man te kunnen lokaliseren.Bron: