Translate

zaterdag 7 mei 2011

'Amfibus' door Amsterdamse grachten

Naast auto, metro en tram en fiets gaat de 'Amfibus' vanaf half juli door de stad rijden en varen. De Ámfibus"is de eerste bus die kan rijden en varen.
Vorig jaar tijdens Sail 2010 was reeds aangekondigd dat ze zou worden geïntroduceerd. De bus kan 15 km per uur varen. De Amfibus ook wel Floating Dutchman genoemd werd gefinancierd door rondvaartbotenrederij Lovers.Bron:

vrijdag 6 mei 2011

Rotterdam wil meer huisverboden

De gemeente Rotterdam gaat ouders die hun kinderen mishandelen uit de directe omgeving van het kind halen door middel van huisverboden.Dat zijn althans plannen. Momenteel is een huisverbod wettelijk al mogelijk, maar nu wordt het alleen ingezet bij geweld tussen partners.

Indien onderwijzers, medewerkers van peuterspeelzaken aanwijzingen hebben van kindermishandeling, moet het mogelijk zijn om huisverboden sneller in te zetten.


Het tijdelijk uit huis halen van de ouder biedt het gezin de mogelijkheid van een time-out, zodat er snel hulp geregeld kan worden.


Bron:

Lees ook: Sneller huisverboden bij kindermishandeling 

'Al-Quaida bevestigt dood Bin Laden'

De dood van Bin Laden is vrijdag bevestigd door de terreurorganisatie Al Quaida.

De dood van Bin laden zal een vloek worden die de Amerikanen en hun aanhngers zal blijven achtervolgen, zo zegt de terreurbeweging. Ze roept de bevolking van Pakistan op om in opstand te komen tegen de regering in Islamabad.

Bin Laden werd gedood in de nacht van 1 op 2 mei jl. in een villa in Pakistan waar hij zich schuilhield.

Koptelefoon zet gedachten om in woorden

Een groep studenten van de  Australische Universiteit van Canberra heeft een apparaat ontwikkeld dat gedachten omzet in woorden. Dit heet de 'Brain Speller' en bestaat  uit een koptelefoon die signalen van de hersenen ontvangt via elektroden

Het apparaat leest gedachten door middel van software die de gedachten omzet in woorden op een computerscherm.Hierdoor kunnen patiënten die hersenschade opliepen, verlamd zijn of aan dementie lijden toch communiceren.

Bron:

woensdag 4 mei 2011

Brabanders doen aangifte van moord op Bin Laden

Twee mannen uit Brabant hebben dinsdagmiddag geprobeerd aangifte te doen in Tilburg voor de moord op Osama bin Laden door de VS.

De mannen vinden dat er iemand vermoord is en dat de hele wereld juicht, terwijl het bewijs van de moord in zee gedumpt wordt. Ze zijn echt kwaad.

Ze kregen te horen dat de aangifte niet zou worden opgenomen, maar dat ze wel een melding daarvan konden achterlaten.

De Brabanders willen nu naar het Internationaal Strafhof.

Bron:

Foto's van Osama bin Laden worden niet vrijgegeven


Als president Obama het advies volgt van zijn ministers worden de foto's van Osama bin Laden niet voor publicatie vrij. Medestanders van de terreurgroep Al Qaida geloven toch niet dat Osama bin Laden dood is dus zal publicatie van de foto's daar niets aan veranderen.

Het Witte Huis vreest dat publicatie wel tot geweldadige acties kan leiden van extremisten vanwege de gruwelijke beelden daarvan.

De chef van het CIA zei eerder dat de foto's wel zouden worden vrijgegeven.

De Amerikaanse ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton en Robert Gates hebben president Obama geadviseerd om de foto's van het dode lichaam van Osama bin Laden niet vrij te geven.

 Bron:

Half jaar cel voor 'stelen' muffe muffins uit afvalcontainer

De rechter heeft een 50-jarige man, die twee zakken met oude muffins had meegenomen uit een afvalcontainer van een supermarkt, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden.

De man is door personeel van de supermarkt aangehouden. Hij verzette zich daartegen en werd veroordeeld voor diefstal met geweld. De producten waren weggegooid en niemand is dan nog de eigenar daarvan, zo redeneerde de verdediging en vroeg vrijspraak voor zijn cliënt. Maar de rechtbank oordeelde anders. Het weggegooide voedsel blijft eigendom van de supermarkt. In de rechtbank waren tien sympathisanten en actievoerders die protesteerden tegen de verspilling van voedsel.

Brancheverenigingen zijn blij met de uitspraak, omdat ze de consumptie van weggegooid voedsel levensgevaarlijk vinden. Ze vinden echter wel dat producten die net over de vervaldatum zijn wel mogen  worden aangeboden  aan voedselbanken.

De advokaat van de veroordeelde man wil in hoger beroep.

Bron:

maandag 2 mei 2011

Osama bin Laden vermoord in PakistanIn een toespraak tot de burgers van de VS heeft president Obama bekend gemaakt dat Osama bin Laden in Pakistan is gedood. Ook zijn zoon en een vrouw kwamen om. Osama woonde in een villa vlak bij een militaire akademie.

Zijn lichaam is geïdentificeerd door middel van DNA-onderzoek. Osama kreeg een zeemansgraf om te voorkomen dat zijn volgelingen zijn graf zouden gebruiken voor pelgrimstochten.
Bron:

Lees ook: De dood van Bin Laden van minuut tot minuut 

Lees ook: 'Zeemansgraf Bin Laden volledig in strijd met Islam'

Lees ook : Alle artikelen over Osama bin Laden

Video van man die tot twee keer toe getroffen wordt door bliksem

Een man  is tot twee keer toe getroffen door de bliksem en heeft dit overleefd.

De bron van dit filmpje is niet bekend. Maar het is waarschijlijk door een bewakingscamera opgenomen.
De kans om door de bliksem geraakt te worden is één op de 700.00, maar de kans om twee keer binnen korte tijd door de bliksem geraakt te worden moet vast onmeetbaar zijn.

Het regende en voorbijgangers die voor de man een schuilplaats zochten zijn niet geraakt.

Rond tien procent van de mensen die geraakt worden door blikseminslag overleeft het niet en van de mensen die het wel overleven t herinnert zich niemand wat er van daarvoor is voorafgegaan.

Bron: