Translate

zaterdag 16 april 2011

NL Alert in de zomer operationeel


NL Alert is een alarmsysteem dat burgers in geval van calamiteit via een sms-je waaschuwt.
Dit systeem dat reeds was aangekondigd treedt in de zomer in werking. De invoering van dit systeem gaat gepaard met een zorgvuldige voorlichting van wat men van dit systeem mag verwachten. Naast dit systeem wordt er ook gebruik gemaakt van de sirenes tot 2018.

De berichten worden gezonden naar alle aangesloten mobiele telefoons binnen een bepaalde stad of regio.

Zo hoopt de overheid te voorzien in de vraag naar informatie van officiële zijde naast informatie via o.a. Twitter en Facebook.

Bron: 

Eerste baby na eierstoktransplantatie in Europa

Een vrouw die onvruchtbaar was is bevallen van een dochter na transplantatie van  eierstokweefsel van haar tweelingzus.

Eerder was dit reeds gelukt in de VS bij identieke tweelingzussen.

De vrouw had een vroegtijdige menopauze door het syndroom vanTurner, waardoor ze geen eierstokken had.

Of deze behandeling wordt vergoed in Nederland is mij niet bekend, maar ik denk dat er zeker belangstelling hiervoor zal zijn.

Bron:

Man eet zijn gebakken vinger op

Een Nieuw Zeelander heeft zijn vinger afgezaagd na een zware depressieve bui, waar hij niet meer uit kon komen.

Hij zaagde zijn vinger af met een decoupeerzaag  en at de met groente gebakken vinger op. Hierdoor zag hij ervan af om meerdere vingers af te zagen. Volgens het AD noemen de onderzoekers dit het eerste gerapporteerde geval van auto-kannibalisme. De man heeft professionele hulp gezocht.


Bron:

Bazin wenst honden dood in testament

Een dierenarts heeft drie honden laten inslapen, omdat dit de wens was van hun bazin. Dit stond in haar testament. De honden moesten gedood worden en hun as verspreid met de as van de overleden vrouw.

Dit bericht stond in het Dagblad voor het Noorden en de Partij voor de Dieren vindt dat de wet op de dierenbescherming gewijzigd moet worden, zodat dit niet weer plaatsvindt.

Het wordt de dierenarts heel kwalijk genomen, dat hij de wens van de overledene heeft uitgevoerd en niet heeft gekeken of er mogelijkheden waren om de dieren ergens onder te brengen.
De Partij voor de Dieren gaat Ivo Opstelten naar aanleiding hiervan vragen stelten. De dieren waren oud maar gezond en men had ze gemakkelijk ergens anders kunnen onderbrengen.

Bron: 

vrijdag 15 april 2011

Duitse pedofielen misbruiken kinderen in tehuis in Haïti

De Duitse politie  heeft drie pedofielen uit Berlijn gearresteerd.
Ze zouden jarenlang kinderen uit een tehuis in Haïti ontvoerd en  misbruikt hebben.

Het gaat om een Duitser, een Braziliaan en een Zweed.
De misdaden gaan terug tot 2002. Inmiddels zittten zij in een gevangenis in Duitsland vast. .
De krant "Berliner Morgenpost" bracht deze zaak naar buiten.

Bron:

Zoon Van der Hurk zegt dat vader de moordenaar is


De broer van de vermoorde Nicole van der Hurk die was aangehouden, omdat hij bekend zou hebben de dader te zijn, is inmiddels weer op vrije voeten.

De zoon zegt dat de vader de dader is en zegt dat Justitie in die richting naar de dader moet zoeken.

Morgen wordt dit uitgebreid in de telegraaf behandeld.

video :tijd: 1.40

Bron:

Man opgepakt vanwege bierkrat met mesjes

De politie heeft een man uit Steenwijk aangehouden die mesjes in de handvaten van een bierkrachtje had geplaatst.

Hierdoor had een medewerkster van een supermarkt ernstig letsel aan haar hand opgelopen.De man wilde zo wraaknemen op een bierkrattendief. Bij huiszoeking naar een hennepplantage werden lijm, hobbymesjes en een afgezaagd handat van een bierkrat ontdekt.

De man heeft bekend.

Bron:

Lees ook: Werkstraf voor plaatsen stanleymesjes in bierkrat

donderdag 14 april 2011

Gewichtsverlies goed voor je hersenen


Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een dieët volgen en afvallen beter kunnen presteren op cognitief niveau. Nu hebben Amerikaanse wetenschappers geconstateerd dat dat ook geldt voor mensen die zijn afgevallen doordat ze een maagring hebben laten aanbrengen of een buikwandoperatie hebben ondergaan.

Je vangt dus twee vliegen in één klap: en afvallen en beter je hersens gebruiken. Dat spreekt toch wel aan lijkt mij.Lees het onderzoek bij de bron.

Bekijk deze video +  Recept Voor Tortilla Met Gegrilde Kip  Bestel het E-book

Troonswisseling op komst

Het valt mij op dat koningin Beatrix de afgelopen periode staatsbezoeken aflegt met Willem Alexander en Maxima. Vandaag waren ze nog in Dresden op bezoek. De vorige maand in Quatar. Ook met Willem Alexander en Maxima. Ik begin mij af te vragen of de koningin bezig is ons voor te bereiden op een troonswisseling. Als dat zo zou zijn zou dit voor vele mensen een verrassing zijn, omdat niemand nog daarover speculeert.

De tijd zal het leren. 30 april a.s.

Bron: eva

Lees ook: Voor de 49ste keer op staatsbezoek

Bliksem slaat driemaal in op Empire State Building

Is dit een voorteken dat er iets te gebeuren staat? Ik behoor niet tot de doemdenkers, maar het is wel erg opmerkelijk dat dit op dezelfde dag gebeurt.
Bekijk de video.

video
Bron:

Nieuwe zoektocht naar Zwitserse tweeling


Matthias Schepp ontvoerde zijn dochters Livia en Alessia eind januari 2011 in Italië en pleegde daarna zelfmoord.Voor zijn dood berichtte hij zijn vrouw dat hij zijn dochters had gedood.

Er waren aanwijzingen dat de tweeling op een boot waren gezien nirichting Corsica, maar onderzoek daarnaar leverde niets op.

Naar aanleiding van een tip heeft de Zwitserse politie de zoekaktie hervat langs de noordelijke oever van het Meer van Geneve.

Bron:

Sietske H. gaf gedode baby's postuum namen

Sietske H., de vrouw uit Friesland, die vier baby's na geboorte door verstikking om het leven heeft gebracht en ze daarna in een koffer op zolder had verstopt heeft in januari de baby's een naam gegeven. Justitie gaf de baby's eerder een nummer.
De zaak dient dinsdag voor de rechtbank. Sietske H. wordt verdacht van kindermoord, dan wel doodslag.Het gaat om drie meisjes en een jongetje die tussen juni 2003 en juni 2009 zijn geboren.

Bron:

Lees ook: Sietske H. moet vermoorde baby's eerst naam geven

woensdag 13 april 2011

Boer schildert schapen oranje

Een boer in het zuidwesten van Groot-Britannië heeft om te voorkomen dat zijn schapen gestolen zouden worden ze oranje geschilderd, aldus The Telegragh.

De boer was ten einde raad vanwege de vele diefstallen in deze buurt en kwam zo op het brilliante idee op zijn schapen van deze opvallende kleur te voorzien.

De toekomst zal wijzen of hij met zijn beslissing zijn doel heeft bereikt.

Bron:

Dader schietpartij Alphen aan de Rijn droeg een kogelwerend vestTristan van der Vlist die zeven mensen doodschoot en daarna zijn leven nam droeg een kogelwerend vest en maakte gebruik van een semi-automatisch wapen en een vuurwapen.

Met het semi-automatische wapen is het mogelijk om 25 kogels per vijf seconde af te vuren. Hij had een favoriete game waarin mensen werden doogegeschoten en blijkbaar heeft dit ook invloed gehad op zijn daad.

Hij was lid van een schietvereniging en kon goed met vuurwapens omgaan.

Het onderzoeksteam is bezig beeldmateriaal te bekijken om zo achter de motieven van de schutter te komen.

Bron:

dinsdag 12 april 2011

Opnieuw arrestaties na dreigtweetsEr is weer iemand gearresteerd die gedreigd zou hebben mensen te zullen neerknallen zoals in Alphen aan de Rijn is gebeurd. De politie zoekt op Twitter naar dergelijke berichten en gaat na wie de afzenders zijn. Dreigementen worden in ieder geval serieus bekeken en zo nodig wordt de afzender daarvan opgespoord.

De kosten die hierbij gemoeid zijn komen in ieder geval voor rekening van degene die deze dreigtweets verzend.

Bron:

Geert Wilders: Nederland moet onmiddellijk weer grenscontroles gaan uitvoeren


Geert Wilders laat weer van zich horen. Binnenkort is het mogelijk dat grote
groepen immigranten uit m.n. Tunesië een beroep zullen doen om als vluchteling te worden aangemerkt.

Sinds de Italiaanse regering heeft besloten de vluchtelingen een tijdelijke verblijfsvergunning te verstrekken, waardoor ze door de Schengenzone kunnen reizen, is men bezorgd dat ook Nederland een bijdrage zal moeten leveren om de stroom Tunesiërs over deze landen te verspreiden.

Geert Wilders heeft hier op gereageerd door weer grenscontroles te willen laten instellen.
We zullen zien welke regeringspartijen in zijn voetsporen zullen volgen.
De opvang van Tunesische vluchtelingen is een kwestie waar de VVD en het CDA nogal terughoudend over zijn.

Bron:

Spoeddebat Surinaamse criminelenEr komt een spoeddebat over de uit Suriname gevluchte criminelen die hier in Nederland verblijven en van hun vrijheid genieten.

Dit na de uitzending van misdaadjournalist Peter R. de Vries van zondag 10 april jl.
De PVV vindt de antwoorden op vragen aan Ivo Opstelten hierover onvoldoende.
Over deze criminelen was er weinig bekend ook nadat Nederland informatie hierover had opgevraagd bij de Surinaamse instanties.

Bron:

Lees ook: Teeven wil spoeddebat over Surinaamse criminelen

Lees ook: Surinaamse justitie wil nu echt aanhouding criminelen
Lees ook: Peter spoort negen voortvluchtige criminelen op 
Lees ook: Voortvluchtige Surinaamse crimineel opgepakt 

Harry Potter schrijfster helpt ouders Maddie bij het schrijven van hun boek


Niemand minder dan Joanne K. Rowling, de beroemde schrijfster van de Harry Potterboeken helpt de ouders van Madeleine McCann bij het schrijven van hun boek over de verdwijning van hun dochter. Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit hun vakantiewoning in Algarve, Portugal.

De ouders werden verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van hun dochtertje en dat heeft de zoektocht naar het meisje ernstig bemoeilijkt.

De moeder wil de beschuldigingen van de Portugese politie en het opsporingswerk nader toelichten. De hulp van een ervaren schrijfster als J.K. Rowling kan ze daarbij goed gebruiken.

Bron:

maandag 11 april 2011

Japan blijft beven, werken Fukushima vertraagd

Japan is alweer getroffen door een aardbeving. 7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag bij Iwaka. Er komt maar geen eind aan. De ene aardbeving volgt de andere op met alle gevolgen vandien. Gelukkig is er geen tsunami gevolgd na deze aardbeving, hoewel er een waarschuwing daarvoor was uitgegaan.

De Japanners blijven maar dapper proberen te voorkomen dat er nog meer kerncentrales worden getroffen door ze tijdelijk buiten werking te stellen.

Bron:

Dierenbeul castreert kangoeroeIn Australië heeft een onbekende een kangoeroe die hulpeloos langs de weg lag, nadat hij was aangereden, gecastreerd.

Hierdoor moest het dier worden afgemaakt.

Waarom het dier gecastreert werd is niet duidelijk, maar vermoedelijk vond de dader het belangrijker om op een gemakkelijke manier aan een jachttrofee te komen, dan de dierenbeschermingsinstanties in te lichten van de aanrijding.

Bron: