Translate

zaterdag 2 april 2011

Aantal woninginbraken flink gestegenHet aantal woninginbraken in Nederland is de afgelopen twee jaar met vijftien procent gestegen. Slechts zeven procent van alle inbraken wordt opgelost.
In 2008 deden 63.433 mensen aangifte van diefstal uit hun woning. In 2010 zijn dat er ruim 10.000 meer. Dat meldt Metro vandaag.

Het gestegen aantal aangiftes betekent niet dat inbrekers ook meer buit maken. Integendeel, zelfs. Dat komt doordat huizen steeds beter beveiligd zijn, zegt Ron Looije, woordvoerder van de Raad van Korpschefs. ,,Zo'n 25 procent van de aangiftes is voor poging tot inbraak. Omdat huizen steerds beter beveiligd zijn, moet de inbreker nu soms wel drie pogingen doen, voordat hij ergens binnen komt. Hij wil toch spullen hebben.''

Gemakkelijke prooi
Looije heeft nog enkele tips voor mensen die willen voorkomen dat er bij hun thuis ingebroken wordt. ,,Het is bewezen dat de kans op inbraak met zo'n 70 procent afneemt als je je hang- en sluitwerk op orde hebt. Daarnaast is het gevaarlijk om je deur niet op het nachtslot te doen. Inbrekers lopen soms uren door een wijk en voelen aan deuren. Als die van jou open is, ben je een gemakkelijke prooi."

Bron: AD

Aussie geneest dodelijk ziek paard met sloten bier


De Australiër Steve Clibborn had zijn zes jaar oud paard eigenlijk al opgegeven. Diamond Mojo leed aan hevige kolieken (een dodelijke darmaandoening) en de veearts zag de toekomst van de knol somber in. Een flinke sloot bier bracht evenwel redding.

"Ik heb 23 uur onafgebroken aan de zijde van mij paard doorgebracht", zo vertelt Steve. "Niets bleek te helpen, tot ik mij een oud verhaal van de aboriginals herinnerde. De zouden zieke dieren genezen hebben met zelfgebrouwen bier".

Flinke boer
"Ik besloot het erop te wagen en voerde mijn Diamiond Mojo een flesje XXXX-bier. De stakker liet meteen een stevige boer en zag er als bij wonder een stuk beter uit. Ik ontkurkte snel nog een paar flesjes".

Gas
De volgende dagen gaf Steve zijn paard hetzelfde 'medicijn'. Diamond Mojo liet het zich welgevallen en herstelde zienderogen. Wellicht is de maag van het paard weer naar behoren gaan werken door het gas in het bier. "Intussen ben ik weer overgeschakeld naar water want die bierkuur begon me een aardige duit te kosten", aldus Steve Clibborn. (CBR)

Bron: AD

Help de FBI moordcode te kraken

In een twaalf jaar oude moordzaak zijn twee mysterieuze briefjes met geheimschrift de enige twee aanknopingspunten die de FBI heeft om deze cold case op te lossen. Het lukt de Amerikaanse dienst echter niet om erachter te komen wat er op staat. De FBI roept daarom alle puzzelaars op om zich er het hoofd over te breken.
Op 30 juni 1999 troffen agenten in St. Louis het lichaam aan van de 41-jarige Ricky McCormick. Hij was vermoord en zijn lichaam was vervolgens in een veld achtergelaten. De enige twee aanknopingspunten om deze moord op te lossen zijn de twee briefjes die de politie aantrof in zijn broekzakken.

Normaal geen probleem voor de FBI. De gespecialiseerde eenheid, Cryptanalysis and Racketeering Records Unit, kraakt dit soort zaken meestal wel. ,,We zijn echt ontzettend goed hierin," zegt de chef van de afdeling Dan Olson. ,,Maar bij deze kunnen we wel wat hulp gebruiken. Breek de code en mogelijk weten we de verblijfplaats van het slachtoffer voor de moord en lost het de zaak op."

Code gekraakt? Meld het de FBI via http://forms.fbi.gov/codehttp://forms.fbi.gov/code. (DHE)

Bekijk brief 2 hier

Bron: AD

vrijdag 1 april 2011

"Japanse overheid laat ons stikken. We zijn hier aan het verhongeren"

De burgemeester van een stadje in het stralingsgebied rond de centrale van Fukushima heeft een schrijnende oproep gedaan aan "de wereld" voor hulp. Hij voelt zich samen met 20.000 nog overblijvende burgers in de stad verraden door de Japanse overheid. In het gebied zouden nu niet 1.000 maar 4.000 lichamen liggen die niet geborgen kunnen worden wegens te radioactief. En terwijl de straling blijft stijgen, hebben de heldhaftige arbeiders in Fukushima niet eens meters om te zien hoog de radioactiviteit is. Bovendien blijken velen van hen geen vrijwilligers te zijn, maar werden ze gedwongen om in de rampcentrale te gaan helpen.


Terwijl de Japanse overheid volop bezig blijft met zich te verontschuldigen en de nasleep van de megabeving, tsunami en het steeds verergerend nucleaire drama te minimaliseren, komt uit Minamisoma, in de regio Fukushima, een schrijnende oproep van de burgemeester: hij vraagt de internationale gemeenschap in te grijpen, want "de Japanse overheid heeft ons verraden".

Minamisoma ligt op ongeveer 25 kilometer van de rampcentrale. Burgemeester Sakurai zegt dat hij al enkele minuten na de tsunami contact nam met Tokio, maar dat de overheid pas na een week liet weten "dat er niks was om zich zorgen over te maken. De bewoners moeten gewoon zoveel mogelijk binnenblijven."
Drugsdealer opgepakt dankzij eigen filmpje op internet

Een 18-jarige hasjdealer uit Almere die op een internetfilmpje pronkte met zijn handelswaar en de stapels geld die hij met dealen verdiende, zal die fout niet snel nog een keer maken. Politieagenten zagen het filmpje en wisten de verdachte op te sporen. Dat zei een politiewoordvoerster vandaag.
Op het filmpje was de man zichtbaar voldaan te zien met een opmerkelijke hoeveelheid hasj, een grote som geld en allerlei luxeartikelen. Volgens de zegsvrouw kreeg de politie kreeg een tip over het filmpje en de stoerdoenerij van de Almeerder.

Rechercheurs wisten zijn adres te achterhalen en vielen gisterochtend de woning binnen. Daar vonden ze naast een dikke plak hasj en contant geld ook een nepvuurwapen. De jongen werd gearresteerd en zit nog vast op verdenking van drugshandel en witwassen. (ANP)

Bron: AD

Meisje met misvormde voeten mag niet naar kleuterschool


De vierjarige Li Ping heeft sinds haar geboorte misvormde voeten. Alsof de ellende voor het meisje nog niet groot genoeg was, wordt haar omwille van haar handicap de toegang ontzegd tot elke kleuterschool in de stad Zaozhuang. Haar grote voeten zouden de andere kindderen kunnen afschrikken, zo luidt het.

Het is voor de kleine Li Ping erg moeilijk stappen. Haar voeten zijn zo'n 26 centimeter lang en ze draagt schoenmaat 40.

Behandeling
Haar ouders hebben al hun spaarcentjes gespendeerd aan de behandeling van hun dochter, maar niets blijkt te helpen. De voeten van het meisje blijven maar groeien. Haar tenen lijken wel pingpongballen die naar boven krullen.

"Mijn grootste hoop is, dat mijn dochter voetjes krijgt zoals de andere kinderen", zucht vader Li Jingshan. "En dat ze gewoon naar school kan gaan. Hoewel, ik vrees dat niemand met haar zal willen spelen omwille van haar misvorming". (eb)

Bron: HLN


Mijn mening
Zo'n meisje krijgt nog een trap na. Dit is toch niet te geloven.

Alarmerend: 6-jarigen met anorexia


In Ierland en Groot-Brittannië worden bij kinderen van amper 6 jaar eetstoornissen zoals anorexia en boulimia vastgesteld. Dat ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Londen (UCL).
Dat blijkt uit een studie die 14 maanden duurde. In de periode van het onderzoek kregen 208 Ierse en Britse kinderen te horen dat ze aan een eetstoornis lijden. Onder hen bevonden zich kinderen van amper 6 jaar oud die moesten behandeld worden voor onder andere anorexia. In 82 procent van de gevallen ging het om jonge meisjes.

37 procent anorexia
De helft van deze kinderen werd voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. 37 procent van hen leed aan anorexia en slechts 1 procent had boulimia. Na een jaar observatie was de toestand van 73 procent van de kinderen aanzienlijk verbeterd, terwijl 6 procent er zelfs slechter aan toe was dan voor hun opname.


Wilders maakt film over "zieke geest" van Mohammed

De Nederlandse politicus Geert Wilders, die met zijn partij PVV gedoogsteun verleent aan de regering, gaat een film maken over "het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed". Wilders zorgde eerder voor ophef met zijn anti-islamfilm Fitna.
Wilders stelt dat de islam levensgevaarlijk is. Volgens hem wordt dat duidelijk door de Koran te lezen en door naar het karakter van Mohammed te kijken.

"Mohammed ontmaskeren"
Volgens Wilders zijn afvalligen van de islam helden die steun verdienen. "Het wordt tijd dat wij deze mensen helpen door Mohammed te ontmaskeren", zei hij in de krant HP/De Tijd. In datzelfde artikel haalde hij ook wetenschappers aan die stellen dat Mohammed een hersentumor had waardoor hij hallucinaties kreeg die als visioenen zijn opgeschreven.

Geert Wilders filmde eerder Fitna, om te wijzen op de gevaren van de Koran en de islamitische ideologie. Hij zette de film in 2008 op internet. Fitna 2 was eerder aangekondigd voor 2010, maar mede door de vervroegde verkiezingen na de val van het kabinet lukte dat niet meer. (anp/dea)

Bron: HLN

Dit is mijn mening

Na Fitna wil Geert Wilders een nieuwe film maken over Mohammed. Geert wil bewijzen dat Mohammed een zieke geest had. Ik vraag me af of Geert Wilders niet liever een baan kan zoeken in de filmindustrie. Misschien ligt daar zijn roeping. Wat wil hij hiermee bereiken. Is dit zijn recht op vrije meningsuiting of probeert hij zoveel mogelijk mensen in dit geval de moslims op de tenen te trappen. Dat hij nog tijd heeft om zijn baan als parlementariër te vervullen is wel een vraag.

donderdag 31 maart 2011

Japan laat lichamen bij kerncentrale liggen'

TOKIO - Om te voorkomen dat mensen besmetting met radioactiviteit oplopen, laten de Japanse autoriteiten lichamen van slachtoffers van de aardbeving en de tsunami voorlopig liggen. Het gaat mogelijk om duizend stoffelijke resten die binnen een straal van 20 kilometer van de beschadigde kerncentrale Fukushima I liggen.


Dat hebben politiebronnen donderdag gezegd tegen het Japanse persbureau Kyodo. De stoffelijke resten zouden zijn blootgesteld aan „hoge niveaus van radioactiviteit”. De autoriteiten onderzoeken nu hoe ze de lichamen kunnen weghalen, zonder dat dit gevaar oplevert voor artsen, politiemensen en nabestaanden van de slachtoffers.

Fukushi I braakt radioactief materiaal uit sinds het complex op 11 maart werd getroffen door een zware aardbeving en een tsunami. Het aantal doden en vermisten door de ramp ligt boven de 28.000.

Bron: de Telegraaf

Nader onderzoek naar 5000 'spookuitkeringen'

DEN HAAG - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft Amsterdam gevraagd nader onderzoek te doen naar vijfduizend uitkeringen die uitkeringsinstantie UWV verstrekt aan mensen van wie de adressen niet bij de gemeente bekend zijn. Dat blijkt uit antwoorden van minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) en Kamp op vragen van Tweede Kamerleden van de PvdA en CDA.


In februari ontstond ophef over duizenden 'spookuitkeringen' die het UWV zou verstrekken aan Amsterdammers die bij de gemeente niet bekend zijn. Donner zei in een eerste reactie dat afwijkingen tussen adressen kunnen voorkomen. Maar PvdA'er Heijnen noemde het een grof schandaal, omdat de gemeente hierdoor bijvoorbeeld geen lokale belastingen kan heffen bij deze personen.
woensdag 30 maart 2011

Rotterdam bereidt zich voor op komst Japanse schepen


De Nederlandse autoriteiten bereiden zich voor op de komst van Japanse schepen die na het kernongeval in Fukushima zijn vertrokken. De eerste schepen worden in de tweede week van april in de Rotterdamse haven verwacht, zei een woordvoerder van de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA).
Behalve in Rotterdam wordt ook in de havens van Amsterdam, Vlissingen en de Eemshaven de komende tijd scherp opgelet. Maar de bulk van de lading uit Japan wordt in de Rotterdamse haven aangevoerd. Volgens cijfers van het havenbedrijf bedraagt de overslag van Japanse goederen in Rotterdam rond de 1 procent van de totale overslag.

Verschillende overheidsdiensten werken samen met betrokken partijen aan een draaiboek om te voorkomen dat havenwerkers worden blootgesteld aan te hoge doses radioactiviteit. Niet alleen de lading, ook de containers zelf moeten worden gecontroleerd. (ANP)

Bron: AD

Helikopter met lege accu nog steeds op Libisch strand


De Nederlandse marinehelikopter die nu de mislukte evacuatiemissie met een lege accu in Libië achterbleef, staat daar nog steeds, zo bewijzen satellietfoto's.

Dat meldt de Volkskrant vandaag.

De Lynx-helikopter, beplakt met Speedy Gonzales stickers, staat op het strand bij Sirte. Die stad is momenteel het belangrijkste aanvalsdoel van de rebellen, die westwaarts optrekken richting de hoofdstad Tripoli. NAVO-straaljagers bestookten gisteravond doelen in de buurt. Of de Nederlandse helikopter daarbij getroffen is, was gisteravond niet bekend.

De marine wil het toestel van het type 277 graag terug. ,,De helikopter is van Nederland. Daar is niets aan veranderd. We zullen de helikopter zeker terug gaan vragen", stelt het ministerie in de Volkskrant.

Hoe dat moet gebeuren, is alleen de vraag. Na weken op het strand zijn de accu's leeg. De rotor kan alleen gestart worden met een externe krachtbron. Die is waarschijnlijk aanwezig op fregat De Ruyter, dat deze week op weg naar huis langs Sirte vaart. Maar de helikopter past niet meer in de hangar op het schip.

Bron: AD

Khadaffi's troepen winnen snel terrein


De regeringsgetrouwe troepen en milities in Libië hebben vandaag flinke terreinwinst geboekt op de opstandelingen uit het noordoosten van het land. De rebellen moesten zich ten oosten van Ras Lanuf, circa 700 kilometer ten zuidoosten van de Libische hoofdstad Tripoli, terugtrekken, berichtte de BBC.

 Ze lagen onder zwaar vuur van de Kaddafigetrouwen die eerder Bin Jawad hadden heroverd op rebellen. Ras Lanuf heeft een grote raffinaderij en ligt 225 kilometer ten zuidwesten van Benghazi, de hoofdstad van de regio Cyrenaica en het belangrijkste bolwerk van de rebellen tegen het regime van Muammar Kaddafi.

De rebellen lijken sinds dinsdag enkel nog op de vlucht naar het oosten, toen ze claimden dat ze de stad Sirte tot op 100 kilometer waren genaderd. (ANP/DPA/MV)

Bron: AD

Wonderkind (12) weerlegt oerknaltheorie

De oerknaltheorie klopt niet helemaal. Het verklaart gewoonweg niet de hoeveelheid koolstof in het universum. Althans, dat denkt de twaalfjarige Jacob Barnett, met een IQ van 170 een van slimste kinderen ter wereld. En volgens professoren in de astrofysica lijkt de studiebol een punt te hebben.
Jacob is geen alledaagse tiener. Op achtjarige leeftijd maakte hij de middelbare school af en momenteel studeert hij gevorderde astrofysica aan de Universiteit van Indianapolis. Hij houdt zich daar bezig met de meest complexe wiskundige concepten.

Zo werkt hij aan een uitgebreide versie van Einsteins zwaartekrachttheorie en heeft hij de intentie om de oerknaltheorie te weerleggen.


video


De professoren aan de universiteit zijn zeer onder de indruk van het kind. Ze voelen zich zelfs een beetje geïntimideerd door de intelligentie van het knaapje. Professor Scott Tremaine van Princeton, waar Einstein zijn onderzoek deed, volgt Jacob ook op de voet. ,,Als Barnett werkelijk slaagt in zijn werk en aantoont dat de oerknaltheorie niet klopt, staat hij in de rij voor een nobelprijs," liet de geleerde onlangs weten in een email aan de familie van de 12-jarige.

Bij Jacob is op jonge leeftijd het syndroom van Asperger geconstateerd, een milde vorm van autisme. Op driejarige leeftijd loste Jacob puzzels van 5.000 stukjes op, leerde hij landkaarten uit zijn hoofd en herhaalde hij kentekenplaten van auto's die hij onderweg was tegengekomen. (DHE)

Bron: AD

dinsdag 29 maart 2011

Toerist overleeft aanval vliegende reuzenrog op boot

Een toerist werd op een catamaran voor de kust van Florida ei zo na gedood door een reusachtige adelaarsrog toen het dier vanuit de zee op de 40-jarige Jenny Hausch sprong. De Amerikaanse vrouw sloeg achterover en de reuzenrog landde bovenop haar. Haar echtgenoot en medepassagiers konden Jenny uit de uiterst penibele situatie bevrijden en het dier terug de zee in kieperen.

Verschillende incidenten
Drie jaar geleden deed zich een gelijkaardig incident voor op ongeveer dezelfde locatie. De 57-jarige Judy Kay Zagorski liep een schedelbreuk op en overleefde de botsing met een reuzenrog toen niet. In 2006 ontsnapte James Bertakis (81) op het nippertje aan de dood tijdens een vistochtje. Zijn hart en long werden doorboord met de messcherpe en zeer giftige stekel van het dier. Dokters bestempelden zijn herstel als een mirakel. In hetzelfde jaar kwam Steve Irwin om het leven. De beroemde Australische documentairemaker werd dodelijk geraakt door een reuzenrog toen hij aan het duiken was tijdens een reportage.

Adelaarsroggen zijn normaal niet agressief. Ze springen uit het water om aan een aanvaller te ontkomen, te jongen of parasieten van zich af te schudden. Ze kunnen tot vijf meter lang worden en maximaal 230 kg wegen. (kve)

Bron  HLN

Opening van hoogste hotel ter wereld in Hongkong


Het hoogste hotel ter wereld, dat 118 verdiepingen telt, heeft zijn deuren geopend in Hongkong, een stad die bekendstaat om haar torenhoge wolkenkrabbers. De toren van het hotel Ritz-Carlton is 490 meter hoog en biedt een panoramisch zicht over de oude Britse handelskolonie die sinds 1997 weer onder Chinees bewind staat.


"Het kostte ons tien jaar om het iconische hotel te bouwen", verklaarde directeur Hervé Humler aan de pers. Het hotel zal zijn titel als "hoogste ter wereld" al in 2014 verliezen. Dan zal het 600 meter hoge J-Hotel in Shanghai immers worden ingehuldigd.

Om de nacht door te brengen in het Ritz-Carlton moet je minstens 546 euro over hebben. De presidentiële suite is te verkrijgen voor 100.000 Hongkongse dollar of 9.089 euro per nacht. Slik!

Vijfendertig procent van de gasten komt uit het binnenland van China, terwijl dat 14 jaar geleden slechts 3 tot 4 procent was, verklaarde Humler. Dat aantal zou volgens de directeur nog moeten toenemen, omdat Azië de economische crisis al goed verwerkt heeft. Volgens de hotelverantwoordelijke stegen de activiteiten van het Ritz-Carlton met 20 procent. "Om klanten te lokken in China moet alles een 'wauw'-factor bezitten, maar een goede dienstverlening is nog altijd het belangrijkst." (belga/kve)

Bekijk de foto's hier

Bron: HLN

Duits meisje vindt boa in haar toiletIn de Duitse stad Hannover heeft een 7-jarig meisje een boa constrictor gevonden in het toilet in haar huis. Dat meldt de Duitse politie.
De moeder, die een kijkje ging nemen toen haar geschrokken dochter de bizarre ontdekking meldde, bevestigt dat de grote slang in de wc zat. De vrouw kon zelfs een foto nemen terwijl de slang nog in de wc-pot lag.

De ordediensten kwamen ter plaatse, maar intussen was de boa al verdwenen. De politie vermoedt dat het dier weer via de wc-buizen het hazenpad koos. Nadat ze de foto hadden bekeken, bevestigden dierendeskundigen dat het om een boa ging. Die is niet gevaarlijk voor de mens, maar het is niet bekend of de inwoners nog gebruik willen maken van de wc.

Bron: AD

Vijf jaar oud jongetje slachtoffer voodoomoord

Scotland Yard heeft na tien jaar speuren eindelijk een doorbraak kunnen forceren in een zaak rond een onopgeloste kindermoord. In 2001 werd een verhakkeld kinderlijkje uit de Thames gehaald, maar de dader werd nooit gevonden. De identiteit van de vijfjarige jongen was tien jaar lang onzeker, tot gisteren. Het gaat meer dan waarschijnlijk om Ikpomwosa, een Nigeriaanse kleuter die het slachtoffer werd van een voodooritueel.
Het kind werd eerst vergiftigd, daarna afgeslacht en vervolgens gedumpt in de Londense rivier. Speurders zaten aanvankelijk met de handen in het haar, maar de laatste tijd boekten ze grote vooruitgang in hun onderzoek.maandag 28 maart 2011

Spectaculaire halo's rond zon (video)


De zon laat zich de afgelopen weken weer eens van zijn spectaculairste kant zien. Op diverse plaatsen verspreid over de aardbol werden prachtige halo's (cirkels rond de zon) gezien en op de gevoelige plaat gelegd.
Een halo is een optisch verschijnsel dat kan optreden wanneer er zich bepaalde atmosferische condities voordoen (met name een ijle nevel van ijskristallen).

Vanuit diverse plaatsen op de wereld, onder andere Zuid-Amerika en Azië, kwamen berichten, foto's en video's van dit zeldzame natuurverschijnsel.

Een Halo rond de zon of maan heeft vaak een vervelende boodschap in petto: Meestal betekent het dat er slecht weer op komst is. (CBR)

Bron: AD

'Scherpere eisen stellen aan verkrijgen Nederlanderschap'


Buitenlanders die Nederlander willen worden, moeten als het aan minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken ligt straks minstens het minimumloon verdienen.
Ze moeten ook aantonen dat ze een tweejarige beroepsopleiding of twee jaar werkervaring hebben, aldus een woordvoerster van de bewindsman. Hij wil op den duur een wetsvoorstel maken.

Vijf jaar integreren
De aankomende Nederlanders moeten ook vijf jaar de tijd hebben genomen om te integreren in de maatschappij. Ongehuwd samenwonenden moeten voortaan ook aan deze termijn voldoen.

Tot nu toe geldt voor hen een termijn van drie jaar. Voor vreemdelingen die gehuwd zijn blijft het dankzij het Europees Verdrag drie jaar. Een taaltoets maakt ook deel uit van het naturalisatieproces. (ANP/DHE)

Bron: AD

Horrorarts verwijderde organen zonder reden

Een rechtbank in de West-Duitse stad Mönchengladbach heeft een arts tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld.
De arts, hoofd van een kliniek in de plaats Wegberg, behandelde wonden met citroensap, verwijderde organen zonder dat patiënten daarover waren ingelicht en gaf zonder noodzaak chemokuren. Vier patiënten overleefden de ingreep niet.

De arts nam zonder noodzaak en toestemming van de patiënten onder meer een galblaas, de appendix van blinde darmen en een nier weg. De rechter bevond hem tweemaal schuldig aan het toebrengen van lichamelijk letsel dat de dood ten gevolge had, twee verwijtbare sterfgevallen en 21 gevallen van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De nu 54-jarige arts kocht de kliniek, toen die bijna failliet was. Jaren had hij ontkend schuldig te zijn, maar later legde hij een bekentenis af. Bij die operaties handelde de arts soms ook nog niet volgens de medische richtlijnen. Een medewerker van de kliniek bracht met een anonieme tip de zaak aan het rollen. (ANP/LFS)

Bron: AD

Lampedusa 'verwoest' door massale vluchtelingenstroom

Bijna tweeduizend illegalen hebben in de afgelopen 24 uur het Italiaanse eiland Lampedusa bereikt. De immigranten zijn uit Libië afkomstig.
 
Dat heeft de Italiaanse krant La Stampa maandag gemeld.

Capaciteit
Het opvangcentrum in Lampedusa biedt aan slechts achthonderd immigranten plaats. Door een massale toestroom van mensen uit met name Libië en Tunesië in de afgelopen weken zitten er nu duizenden mensen op het eiland in de Middellandse Zee.

Geen sanitaire voorzieningen
De meeste nieuwkomers hebben hun toevlucht gezocht op een van de stranden of in de haven. Ze beschikken daar niet over sanitaire voorzieningen. La Stampa schrijft over ,,uiterst precaire hygiënische omstandigheden''.

Eiland is 'ingestort en verwoest'
Raffaele Lombardo, gouverneur van Sicilië, waartoe Lampedusa behoort, zei ,,dat het eiland ingestort en verwoest is''. Hij wil dat premier Silvio Berlusconi de ministerraad de problemen op Lampedusa bespreekt.

Bron: AD

101-jarige slachtoffer van brutale overval

ROTTERDAM - Mevrouw De Jager, slachtoffer van de brute overval in haar woning zaterdagavond, is ontzettend bang na het voorval. "Ik ben 101 jaar en dan gebeurt dit." Ook de politie heeft geschokt gereageerd op de overval. "Dit is lafhartig, een schandalige daad," aldus een woordvoerder.
Twee gewapenden mannen drongen zaterdagavond met geweld haar woning binnen. Mevrouw De Jager werd met een vuurwapen bedreigd, moest gaan zitten en mocht geen geluid maken. De mannen haalden haar woning overhoop en gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Hulp van de buurvrouw
Mevrouw De Jager belde bij haar buurvrouw José Mulder aan toen de mannen weg waren. Samen wachtten ze op de politie. Volgens Mulder is er goede kans dat de overvallers zijn vastgelegd op de camera's die in de lift van de flat in Ommoord hangen.

Hoewel mevrouw De Jager bang is en aangeeft dat het slecht met haar gaat, weigert ze haar Rotterdamse buurtje te verlaten. "Ik ga niet weg uit deze flat," zegt de Rotterdamse, die nog altijd zelfstandig woont.

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft vijftig rechercheurs op de zaak gezet.

Bron: AD

Gaat AOW straks later in?Overheid schraapt 60 miljoen van het pensioen

Wanneer u nu op de 30ste van de maand jarig bent krijgt u toch al AOW vanaf de eerste dag van die verjaardagsmaand. Dat gaat als het aan de ministerraad ligt veranderen.

Het kabinet knijpt steeds een beetje harder in de AOW. De korting op de toeslag-AOW is nog niet duidelijk of het kabinet komt alweer met een nieuw voorstel. De vrijdag aangekondigde maatregel kort de eerste AOW die een jarige ontvangt. Nu nog ontvangt de persoon die 65 jaar wordt zijn eerste AOW vanaf de eerste van de maand waarin hij 65 jaar wordt. Dat wordt als het besluit van het kabinet het haalt, vanaf de verjaardag zelf. Met die maatregel wil het kabinet 60 miljoen binnenhalen.

Wat het besluit niet zegt is of nu ook de uitkeringen WAO en IOAW en dergelijke, doorlopen naar de ingangsdatum van de AOW. Nu stoppen uitkeringen aan het einde van de maand voorafgaand aan de maand waarin de gerechtigde 65 jaar wordt. Wanneer dat zo blijft hebben deze uitkeringsgerechtigden die 65 worden een gat in de inkomsten. Lopen ze wel door naar de 65ste verjaardag, dan heeft het kabinet misschien een probleem omdat de bezuiniging dan niet gehaald wordt

De Tweede en Eerste Kamer moet het kabinetsbesluit nog behandelen, dat betekent dat het nog maanden kan duren voordat er duidelijkheid is over deze plannen.

Bron:

Anne Frank-museum naast moskee op Ground Zero

NEW YORK - Een museum dat 's werelds beroemdste Holocaustslachtoffer herdenkt en de grote moskee bij Ground Zero in New York worden buren van elkaar. Het Anne Frank Center USA, een partner van het Amsterdamse Anne Frank Huis, verhuist binnenkort naar de plaats waar ooit twee vliegtuigen zich in het World Trade Center boorden.

 De verhuizing draagt eraan bij dat Manhattan een mekka wordt voor religieuze en culturele groepen van diverse afkomst. Momenteel zijn er al twintig verschillende gebedsplaatsen en dertien museums in de buurt van Gorund Zero.

Het Anne Frank Center USA komt in een twintig verdiepingen tellend gebouw van glas en staal in de Church Street. Wie vanuit het museum straks naar beneden kijkt, ziet de moskee staan.

,,We hebben er hard aan gewerkt om een nieuwe locatie te vinden die beter bereikbaar is voor onze bezoekers'', zegt bestuurslid Hyman Enzer van het Anne Frank Center in de New York Post.

,,Ik vind het idee achter de nieuwe locatie leuk. Medebestuurslid Sam Frdman: ,,Ik denk niet dat de moskee een factor speelde of zal gaan spelen voor ons museum op welke manier dan ook.''

Bron: AD

Britse vrouw al week vermist op cruiseschip van Disney

Op een cruiseschip van Disney wordt een Britse vrouw van 24 jaar al bijna een hele week vermist. Gisteren arriveerde het schip op haar eindbestemming en meerde aan op de thuisbasis in Los Angeles, waar de ouders van Rebecca Coriam uit het Engelse Chester naartoe zijn gereisd. 'Becca' was in dienst van Disney Cruise Line en begeleidde er kinderen.
Sinds dinsdag is er al geen spoor van leven meer van Rebecca Coriam, nadat ze niet kwam opdagen voor haar werk op de Disney Wonder. Dat schip maakte een cruise van zeven dagen langs de westkust van Mexico. "We weten gewoon niet wat er met haar gebeurd is en net dat is het ergste", aldus de moeder van Rebecca. "We moeten uitvinden wat er gebeurd is."

Bahama's
Even voor haar verdwijning, zou Rebecca nog getelefoneerd hebben vanaf het schip. "De politie zegt dat ze weten wat Rebecca gezegd heeft, maar ze willen het ons nog niet vertellen", aldus de mee naar LA afgereisde neef van het meisje, Trish Davies. "We moeten het verdere onderzoek afwachten."