Translate

vrijdag 4 maart 2011

Mysterieus voorwerp valt door dak in Ede

EDE - Medewerkers van een bedrijf aan de Kryptonstraat in Ede keken vanochtend raar op toen uit het niets een metalen voorwerp met een gewicht van drie kilo het dak van het bedrijf doorboorde. Er vielen geen gewonden, aldus de politie.
De politie kreeg rond 10.15 uur in de ochtend een melding dat er bij het bedrijf iets uit de lucht was komen vallen. Het gaat om een object van 5 bij 7 centimeter. De politie onderzoekt de herkomst van het voorwerp. Mogelijk gaat het om iets uit de luchtvaart, stelt een politiewoordvoerder. (ANP)

Bron: AD

Zaak Hillis: Onderzoek lek bij politie naar onderwereld
AMSTERDAM - Er komt een groot onderzoek naar een mogelijk lek binnen de Nationale Recherche naar de onderwereld. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten, nadat bekend is geworden hoe de recherche bovenop de liquidatie van topcrimineel Stanley Hillis heeft gestaan. Door een foutenfestival liet het observatieteam de daders ontkomen.
Het KLPD noemt in het AD van vandaag het vermoedelijke lek 'zeer zorgwekkend'. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie heeft de rijksrecherche opgedragen de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Welke politie- en justitiediensten voor onderzoek in aanmerking komen, wilde het OM gisteren niet bekendmaken.

Afluisteroperatie
De beslissing is genomen na een faliekant uit de hand gelopen geheime afluisteroperatie bij een ontmoeting tussen de topcriminelen Stanley Hillis en Donald G., alias 'Wolf', op maandag 21 februari. De Nationale Recherche wist van de bijeenkomst en verborg twee bijzondere opsporingsambtenaren met richtmicrofoons in een aanhangwagen in de Amsterdamse Fizeaustraat.
Mysterieus grottenvolk ontdekt in Nepal


KATHMANDU - Archeologen hebben in grotten in Nepal de resten van een onbekend volk ontdekt. De grotten zijn al vijf jaar geleden ontdekt, maar dat is steeds stilgehouden om te zorgen dat archeologen het stelsel ondergrondse verblijven ongestoord konden bestuderen.
Ze vonden er de resten van een onbekend volk dat tot de vijfde eeuw in grotten leefde op 4000 meter hoogte, zo meldt Faqt.nl. Ze leefden dus hoog, maar toch ondergronds.

Als er iemand stierf, werd het lijk buiten gelegd, zodat roofvogels het vlees konden opeten. De botten werden in de grot begraven. Het gebruik om doden door wilde dieren op te laten eten is bewaard gebleven. Sommige volkeren in Nepal en Tibet doen dat nog steeds.

Bron: AD

Moeten we ons zorgen maken over 'supermaan' op 19 maart?

Op 19 maart zal de maan het dichtst bij de Aarde staan sinds 1993. Dat is het zogenaamde lunaire perigeum. Sommige astrologen vrezen de gevolgen van deze 'supermaan'. Die zou een negatieve invloed op het klimaat op onze planeet kunnen hebben en zelfs oorzaak zijn van redelijk apocalyptische toestanden. Wetenschappers doen dit echter af als nonsens.

Het lunaire perigeum van zaterdag 19 maart wordt het strafste van de laatste 18 jaar. Op dat moment zal de maan 'amper' 356.577 km van de Aarde verwijderd zijn. Voor sommigen hét voorteken van extreme weersomstandigheden, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, kortom een kleine apocalyps. Maar niet iedereen denkt daar zo over.donderdag 3 maart 2011

Ongeboren kind moet getuigen in abortuszaak


EW YORK - Het Huis van Afgevaardigden in Ohio heeft een ongeboren kind opgeroepen om te getuigen bij een hoorzitting over een nieuwe wet die abortussen verbiedt als een eerste hartslag is geconstateerd. Dat is vandaag te lezen in het AD.
Tijdens de bijeenkomst zal een negen weken zwangere vrouw worden verbonden aan een echoapparaat, zodat de aanwezigen de hartslag van de foetus op grote schermen kunnen zien.

Anti-abortusgroep Faith2Action, initiatiefnemer van het bijzondere optreden, wil politici zo laten zien wat ze met de zogenoemde 'Hartslagwet' kunnen beschermen. Het wetsvoorstel in Ohio is een van de nieuwe anti-abortusinitiatieven in de VS.Primeur: Britse Defensie geeft X-files vrij over aliens en ufo's

Duizenden dossiers over ontvoeringen door aliens en waarnemingen van ufo's werden voor het eerst in Londen vrijgegeven door het Britse ministerie van Defensie. De aanvankelijk geheime informatie behelst meer dan 8.500 bladzijden, die aantonen dat het bestaan van ufo's wel degelijk tot in de hoogste regeringskringen wereldwijd besproken werd.
De 'X-files', zo weet Sky News, bevatten ook heel wat foto's en ze beschrijven onder meer hoe een incident à la 'War of the World' in 1967 gedurende enkele uren écht werd beschouwd als een mogelijke invasie van buitenaardse wezens in het Verenigd Koninkrijk. De bevolking had zes kleine 'vliegende schotels' gezien en de telefoons daarover stroomden binnen bij het RAF. Vier politieteams, de bomopruimingsdienst, het leger en de staatsveiligheid werden gemobiliseerd. Later bleek het om een studentengrap te gaan.

In 1979 debatteerde het House of Lords zelfs over het ufo-onderwerp, zo blijkt ook uit de documenten.Doodgeboren mirakelbaby drie dagen bevroren en weer tot leven gebracht

Artsen zijn erin geslaagd een Britse baby, die doodgeboren werd, weer tot leven te wekken, nadat ze het meisje eerst drie dagen bevroren hadden om onherstelbare hersenschade te voorkomen. Zo zou ze nooit kunnen lopen of praten. Maar dankzij de nieuwe techniek van onderkoeling stelt Ella het negen maanden later miraculeus goed.
De dokters van het ziekenhuis in Peterborough hadden gemerkt dat de placenta van Rachel Claxton gescheurd was tijdens haar bevalling vorig jaar. Daardoor kreeg baby Ella niet voldoende zuurstof en was ook de bloedtoevoer verstoord. 25 minuten lang moest de doodgeboren baby meteen na de bevalling gereanimeerd worden alvorens haar hartje weer - zwakjes - begon te kloppen.

"IJskoud hoofdje"
Omdat gevreesd werd voor ernstige hersenschade werd Ella naar het hospitaal in Addenbrooke in Cambridge gebracht, waar haar lichaam 'bevroren' werd. De lichaamstemperatuur werd tot onder het peil gebracht, waarop hypothermie of onderkoeling optreedt. Papa Jason Anderson (33) getuigt: "Ik legde mijn hand op haar hoofdje. Ze voelde ijskoud aan."

woensdag 2 maart 2011

Maan lijkt op gigantische sponsROTTERDAM - Het ziet eruit als een extreme close-up van een spons in een verduisterde kamer. Maar deze verbazingwekkende foto, gemaakt door NASA's sonde Cassini, laat de maan Hyperion zien. Het hemellichaam is een van de 62 manen die rondom de planeet Saturnus draaien, meldt onweer-online.nl.
De maan is bezaaid met grote diepe kraters. Hyperion is ongeveer 250 kilometer groot, draait chaotisch en heeft een erg lage dichtheid.

De NASA onderzocht met de beelden van Cassini wat er op de bodem van de kraters lag. Hun conclusie: een nog onbekende en donkerkleurige grondstof. (DHE)

Bron: AD

Het regent vogelpoep in Leeuwarden


LEEUWARDEN - Een wijk in Leeuwarden wordt geteisterd door spreeuwen, meldt de Leeuwarder Courant. De vogels vliegen vooral in de avondschemering boven de buurt, waarbij het letterlijk vogelpoep regent.

De buurtbewoners zijn het volgens de krant spuugzat, vooral omdat hun auto's onder de spreeuwenpoep komen te zitten. Sommigen hebben een hoes om de auto gedaan. Ook zijn er mensen die alleen naar buiten gaan met een paraplu.

Bron: AD

Ontploffing op school van Twittermeisje


AMERSFOORT - Op de school van Charlotte Bouwman, het meisje dat werd opgepakt nadat zij op Twitter enkele berichten had geplaatst over het plegen van een bomaanslag op haar school, is vanochtend een meterkast ontploft. De 17-jarige liet via Twitter opnieuw van zich horen.

Zo meldt Fok.nl. De brandweer heeft om 8.45 uur het gymnasium Johan van Oldenbarnevelt weer vrijgegeven, laat www.opinieleiders.nl weten.

Volgens de site meldde de rector het voorval per brief. "Er heeft een kabel liggen smeulen in de toiletgroep voor de heren op de begane grond. De brandweer heeft de rook afgezogen en het vuur gedoofd."

Op Nu.nl is een foto te zien van de brandweer.

Charlotte en haar school kwamen in het nieuws nadat zij voor de grap twitterde dat ze haar school zou gaan opblazen.

Ook vanochtend liet ze van zich horen via Twitter. Fok.nl meldt haar tweet: "Er is een meterkast ontploft op mijn (oude?) school blijkbaar. dit is een waarschuwing! #GRAPJE #GRAPJE #GRAPJE." (MDS)

Bron: AD

Duitse satelliet kan eind dit jaar op aarde neerstorten


BERLIJN - De Duitse regering wil niemand bang maken, maar eind dit jaar kan een ontmandelde Duitse satelliet op aarde neerstorten.
"Rosat zal ergens tussen oktober en december naar Aarde terugkomen en de kans bestaat dat het 2,4 ton wegende apparaat niet volledig zal opbranden in de dampkring", schrijft Der Spiegel.

Dat betekent dat het heel wat ravage kan aanrichten als het in een dichtbevolkt gebied neerstort.dinsdag 1 maart 2011

Russische politie aan leugendetector

MOSKOU - Duizenden Russische politieagenten moeten een test met een leugendetector ondergaan. De Russische politie is omstreden en wordt geregeld crimineel genoemd. De test moet aantonen of de dienders betrouwbaar genoeg zijn voor het politieambt.
Ook politiechefs moeten de test doorlopen en zelfs de minister van Binnenlandse Zaken ontkomt niet aan de leugendetector.

Vandaag werd een nieuwe politiewet van kracht, die tot hervormingen en meer vertrouwen in de politie moet leiden. Volgens tegenstanders van het Kremlin en mensenrechtenactivisten is de wet slechts onderdeel van een imagocampagne. Zij zeggen dat ,,de politiestaat Rusland" wordt beschermd, maar niet de burger. De politie krijgt volgens hen verregaande bevoegdheden. (ANP/DHE)

Bron: AD

Meer mannen depressief door carrière vrouwen

ROTTERDAM - Mannen raken depressief doordat vrouwen steeds vaker de belangrijkste kostwinner in huis worden. Ook de stijgende werkloosheid leidt tot 'mancession', met meer heren die hun werk verliezen.
Amerikaanse psychiaters verwachten dat het aantal mensen met een depressie gaat toenemen.

Volgens onderzoeker B. Dunlop van de universiteit in Atlanta maken vrouwen doorgaans twee keer zoveel kans op het hebben van een ernstige depressie dan mannen. De psychiater gelooft dat deze cijfers in de komende decennia gaan veranderen. Door grote verschuivingen in westerse samenlevingen neemt de kans op een depressie toe.Hoe muziek vele kwaaltjes bestrijdt

Muziek verzacht de pijn, maakt een mens fitter, helpt tegen epilepsie en herstelt sneller na een hartinfarct. Onderzoekers vertellen hoe dat komt.

Pijn
Een studie, gepubliceerd in the Journal of Advanced Nursing, geeft aan dat de chronische pijn tot 21 procent daalt tijdens het luisteren naar muziek. Enkele ziekenhuizen gebruiken zelfs harpmuziek om patiënten op de operatietafel te kalmeren. Ook tijdens chemo- en radiotherapie wordt muziek als pijnstiller ingesteld.

De vibraties, veroorzaakt door de muziek, werken in op het zenuwstelsel van de patiënt. Deze doen ook de hartslag en de bloeddruk dalen. Studies geven aan dat muziek de pijn even goed kan reduceren als sommige pharmaceutische interventies. Ook tijdens MRI-scans of korte pijnlijke ingrepen verricht muziek wonderen.

Epilepsie
Het Mozart effect, neergepend in een heleboel studies, geeft aan dat de mentale vaardigheden bij kinderen sterk verhogen bij het horen van de Mozart's Sonata for Two Pianos in D Major. Ook mensen met epilepsie varen wel bij deze muziek. Een groep patiënten luisterden er 5 minuten naar, bij 79 procent werd een significante daling van de epilepsie activiteit vastgesteld.Natascha Kampusch eist één miljoen van Oostenrijkse staat

Het Oostenrijkse meisje Natascha Kampusch, dat jarenlang was vastgehouden in een kelder, eist een schadevergoeding van de Oostenrijkse staat voor haar beproeving omdat de politie fouten heeft gemaakt bij de aanpak van haar zaak, zo heeft haar advocaat dinsdag bevestigd.

Kampusch was in 1998 tien jaar toen zij door Viktor Priklopil werd gekidnapt en gevangen werd gehouden in een kelder in zijn woning. In 2006 kon ze ontsnappen. Enkele uren later pleegde haar ontvoerder zelfmoord. Volgens haar advocaat Gerald Ganzger had ze vroeger gered kunnen zijn indien de politie geen fouten had gemaakt bij het onderzoek.

Het pulpblad Heute berichtte dat Kampusch nu een miljoen euro vraagt van de Oostenrijkse staat als compensatie voor het feit dat zij nooit opheldering heeft gekregen over die fouten. Ganzger bevestigde de vraag om schadevergoeding, maar gaf geen bedrag op. (belga/mvdb)

Bron: HLN

'Harigste meisje van de wereld' plots populair op school

Ze werd lang gepest op school maar daar is nu verandering ingekomen. Haar vermelding in het Guinness Book of Records heeft haar leven drastisch veranderd. Supatra Sasuphan (11) is niet langer het lelijke eendje van de klas waar niemand van houdt. Iedereen wil nu bestje vriendjes zijn met het meisje dat voortaan officieel door het leven gaat als het 'harigste meisje van de wereld'.

Door een genetische afwijking heeft de meid uit Thailand een sterke haargroei op haar gezicht. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat de kinderen op school haar bijnamen gaven als 'aapgezicht' en wolfmeisje'. Supatra ging vaak huilend naar huis en werd onderweg ook nog eens aangestaard door verbaasde voorbijgangers. Haar leven was vaker een hel dan een pretje maar daar is nu dus verandering in gekomen. "Ik ben heel blij met mijn vermelding in het Guinness Book", zegt Supatra uit Pranakom. "Ik moest maar een paar vraagjes beantwoorden en kreeg de titel."

Door de vermelding kreeg haar zelfvertrouwen een enorme boost. Het populair geworden meisje gaat nu ook naar de zang- en dansles en leert acteren. Ze is dol op popmuziek en bedenkt samen met haar vriendinnetjes danspasjes op de laatste hits. (vsv)

Bron: HLN

maandag 28 februari 2011

Jongen verlost van 18 kilo zware tumor op rug

De vijftienjarige Chinese jongen Qiu Sheng is na een operatie van ruim vijf uur verlost van een enorme tumor op zijn rug. Het gezwel woog niet minder dan 18,7 kilogram. Omdat hij nu een derde van zijn lichaamsgewicht kwijt is, moet de jongen opnieuw leren zijn evenwicht te vinden om rechtop te kunnen lopen.

Twee bobbeltjes
"Wanneer onze zoon amper drie maanden oud was, merkten we dat hij twee bobbeltjes ter grootte van een erwt op zijn rug had", vertelt zijn vader het verhaal. "De dokters waren van mening dat er geen probleem was en dat die bobbeltjes wel vanzelf zouden verdwijnen".


Fascinerend: vliegtuigen lijken net bijen vanuit de ruimte

Bovenstaande video laat met behulp van een satelliet het vliegverkeer zien gedurende 24u. De aarde lijkt zo op een reusachtige bijenkorf waar het gonst van de activiteit. De bijtjes vliegen voortdurend af en aan. Enkel in de zones waar de nacht valt, wordt het tijdelijk wat kalmer.

video


Het daglicht schuift in de video op van het oosten naar het westen. Vliegtuigen stijgen op in Noord-Amerika en overbruggen de Atlantische Oceaan tijdens de nacht om 's morgens te landen in Groot-Brittannië. Dan vindt de omgekeerde beweging plaats: toestellen vertrekken vanuit Europa naar Amerika. Een fascinerend zicht! (kve)

Bron: HLN

Lesbisch koppel eist alimentatie van spermadonor

Een Duitse spermadonor dreigt een serieuze financiële kater over te houden aan zijn gulle daad. Dat meldt Der Spiegel. Twee lesbiennes die hij aan een kind hielp, eisen nu van hem alimentatie. En ze worden waarschijnlijk in het gelijk gesteld.
Klaus Schröder, een 52-jarige onderwijzer, stond vijf jaar geleden sperma af aan een lesbisch koppel dat een zoekertje in de krant had gezet. De twee vrouwen hadden toen beloofd dat ze geen financiële hulp zouden vragen voor het kind, aldus Der Spiegel.

Doop betaald
Na de geboorte speelde Schröder, die geen eigen kinderen had, de rol van "een soort van hulpvader" en ging hij de kleine David een keer per maand bezoeken. Hij betaalde ook de doopplechtigheid van het jongetje.

Wet aan hun kant
Nu vragen de twee vrouwen echter alimentatie voor hun zoontje, dat deze maand 4 wordt. En de wetgeving staat aan hun kant. Het Duitse gezinsrecht bepaalt dat, ongeacht welke engagementen beide partijen hebben gemaakt, een vader moet instaan voor de behoeften van zijn nageslacht van zodra zijn vaderschap vaststaat. En in dit geval lijkt daar amper twijfel over te bestaan. De enige uitzondering is wanneer de partner van de moeder het kind wettelijk adopteert. (afp/eb)

Bron: HLN

Schokkend: 8-jarig Schots meisje verslaafd aan alcohol


Dat Schotten tot de zwaarste drinkers van Europa behoren, is geen geheim. Het schrijnende probleem van erg jonge alcoholverslaafde Schotten is dan weer ronduit schokkend. Vandaag raakte bekend dat een amper achtjarig meisje uit Dundee in behandeling is voor een zware alcoholverslaving. Het meisje uit de lagere school komt uit een probleemgezin vol zuipschuiten.
Het meisje begon op erg jonge leeftijd te drinken en ontwikkelde al heel snel een zwaar alcoholprobleem. Gelukkig begreep ze op tijd dat het zo niet verder kon en zocht ze hulp bij een liefdadigheidsorganisatie. Die behandelt haar nu voor haar verslaving. Het kind groeide op in een familie van probleemdrinkers.