Translate

zaterdag 26 februari 2011

CDA'er: Stem op de oppositie!


MAASSLUIS - Het Zuid-Hollandse CDA-Statenlid Yasar Vural uit Maassluis roept kiezers op om te stemmen op de oppositiepartijen. De CDA'er meent dat de regering van Rutte gegijzeld wordt door de PVV.
Volgens CDA'er Vural is de PVV ondemocratisch en haatzaaiend. Op zijn website schrijft hij: "Door chaos en verwoesting te scheppen, blijken ze hun kwade doelen te willen bereiken."

Voor het Statenlid is 2 maart 2011 de 2e kans om een proteststem te laten horen. "Voor een Nederland waar het fijn is om samen met andere culturen te wonen en te werken."vrijdag 25 februari 2011

Amerikaanse huisdieren worden steeds dikker

WASHINGTON - Net als hun baasjes, worden Amerikaanse huisdieren dikker en dikker. Onderzoekers stellen dat 53 procent van de katten en 55 procent van de honden in de Verenigde Staten te dik is. Dat blijkt uit de studie van de APOP, de bond ter preventie van overgewicht bij huisdieren.
De onderzoekers wogen 133 volwassen katten en 383 honden. ,,We zien een groter percentage huisdieren met overgewicht dan ooit tevoren'', aldus oprichter van de bond Ernie Ward. ,,Dit is een zorgwekkende trend, want het betekent dat meer huisdieren last krijgen van ziektes die met hun gewicht te maken hebben, zoals artritis, diabetes, hoge bloeddruk en nierziektes'',aldus Ward.

Op basis van het onderzoek stelt de bond dat in de VS maar liefst vijftig miljoen dikke katten en 43 miljoen dikke honden wonen. De huisdieren doen het nog steeds wel iets beter dan hun baasjes. Een op de Amerikanen lijdt aan ernstig overgewicht, bij de katten en honden ligt dat percentage rond de 20 procent. (ANP/AK)

Bron: AD

Ambtenaar verkoopt vier straaljagers voor 16 euro

Een Russische rechtbank heeft vrijdag een voormalige ambtenaar veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf wegens fraude en corruptie. De man had onder meer vier straaljagers verkocht aan een illegale handelaar voor 153 roebel (3,85 euro) per stuk. De toestellen waren, ondanks het ontbreken van wapens en motoren, nog steeds circa 3 miljoen euro per stuk waard.

De vliegtuigen van het type MIG-31 waren in de boeken gezet als oud schroot. De koper was een onderneming die geen vergunning had om te handelen in wapentuig. De verantwoordelijke beambte, Andrej Silyakov, stond tevens terecht voor verduistering van een hoeveelheid olie. Zijn bedrog heeft de Russische staat volgens de rechtbank rond de 50 miljoen euro gekost. (mvl)

Bron: HLN

Meisje van 17 wint proces en mag 'eindelijk' man worden

Sinds haar tweede droomt 'Rosie' ervan om een jongen te zijn. Vijftien jaar later, op haar zeventiende, krijgt ze groen licht van de rechter. De tiener mag de hormonenbehandeling starten om 'eindelijk' een man te worden.

De behandeling stopt alle facetten van de vrouwelijke puberteit, dus ook ovulatie en menstruatie. Er wordt verder gewerkt aan een toenemende gezichtsbeharing en een diepere stem.

De transseksuele 'Rosie' - een schuilnaam, de echte naam mag niet openbaar gemaakt worden - voelde zich praktisch haar hele leven al een jongen. Ze werd gediagnosticeerd met het Gender Identity Disorder.Afgrijselijke foto's van aanval bedwantsen tijdens vlucht

Zane Selkirk (28) doet haar beklag op internet nadat ze tijdens een vlucht van British Airways gebeten werd door ontelbare bedwantsen (bed bugs). De dame heeft ondertussen foto's van de weerzinwekkende aanval van de beestjes online gezet op een website die andere reizigers waarschuwt: "British Airways bijt".

Ik kan me alvast niet voorstellen dat ik ooit nog met British Airways zal vliegen
Zane Selkirk

De onfortuinelijke Zane Selkirk
donderdag 24 februari 2011

Soep lepelen uit een toilet

CHONGQING - Soep lepelen uit een toilet en een menukaart die gerechten genaamd Bloedige Aambeien en Chef's Special Zwarte Constipatie vermeldt. Het kan allemaal in een nieuw Chinees themarestaurant. De klanten lopen er de deur plat.
Het restaurant in Chongqing is zo populair dat de gasten er voor buiten in een lange rij aansluiten om een tafelje te bemachtigen. Daar kunnen ze aanschuiven op stoelen in toiletvorm.

"De gerechten klinken zo walgelijk dat ik maar niet kan kiezen", zegt tiener Wang Feiyu. Uiteindelijk bestelt ze een gerecht genaamd Baby's Groene Drol, gemaakt van groen ijsschaafsel afgetopt met kiwi en watermeloen.

Bron: AD

Politie gaat overvallers stalkenROTTERDAM/DEN HAAG - De politie moet notoire overvallers na hun celstraf langdurig in de gaten kunnen houden en op de hielen kunnen zitten. Door de dief uit te rusten met een enkelband met gps-systeem kunnen agenten na nieuwe overvallen zien welke 'oude bekenden' in de buurt waren.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. "Voor notoire overvallers ken ik geen genade". Dat zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in het AD. Ook moeten overvallers een verbod kunnen krijgen voor het bezoeken van winkelcentra. En daarmee is de aanval op het groeiende aantal winkelovervallers geopend.

Aboutaleb is voorzitter van de Taskforce Overvallen en wil naar een aanpak waarbij de politie overvallers na hun celstraf langdurig op de hielen zit. Een enkelband met gps-systeem moet agenten helpen na overvallen te zien welke 'oude bekenden' in de buurt waren. Ook moeten overvallers een verbod krijgen op het bezoeken van winkelcentra. Uit cijfers blijkt dat één op de twee daders na een celstraf weer een overval pleegt. ,,Mensen die keer op keer in de fout gaan, gaan we op de hielen zitten. We hoeven niet altijd zwaarder te straffen, we moeten vooral doeltreffend straffen,'' zegt Aboutaleb.

Het aantal overvallen in ons land is in de laatste vier jaar fors gestegen: van 1900 naar bijna 2600. De voorgestelde maatregelen moeten het aantal overvallen terugdringen. Het aantal opgeloste zaken moet omhoog van 23 naar 40 procent.

Begin dit jaar zijn onder meer in de politieregio's Rotterdam en Amsterdam speciale teams opgezet die zich uitsluitend met overvallen bezighouden.

Bron: AD

dinsdag 22 februari 2011

'10.000 man maken jacht op Mladic'


BELGRADO - In Servië maken 10.000 man jacht op de twee resterende voortvluchtige verdachten van het Joegoslavië-Tribunaal, Ratko Mladic en Goran Hadzic.
Dit stelde de speciale Servische aanklager inzake oorlogsmisdaden, Vladimir Vukcevic, tijdens een persconferentie met Serge Brammertz, de hoofdaanklager van het tribunaal.

,,Elke dag zoeken in Servië 10.000 mensen naar Mladic en Hadzic'', aldus Vukcevic. ,,Elke politieagent op straat is verplicht, als hij een persoon ziet die eruit ziet als de voortvluchtigen, om hen te identificeren en bepaalde stappen te nemen.''

De voormalige Bosnisch-Servische legerleider Mladic is al bijna zestien jaar voortvluchtig. Hij is aangeklaagd wegens onder meer genocide na de val van Srebrenica in 1995. (ANP)

Bron: AD

Ruim honderd mensen vast onder puin in Christchurch


CHRISTCHURCH - Meer dan honderd mensen zitten vast onder het puin in de door een aardbeving getroffen stad Christchurch. Zeker 65 mensen om het leven gekomen, zo meldde premier John Key. Hij vreest dat het dodental nog zal stijgen.

Reddingswerker op de puinhopen van het Pyne Gould Guinness-gebouw.
Hulpverleners denken dat in het financiële centrum Pyne Gould dertig werknemers gevangen zitten. Een vrouw, Anne Vos, heeft vanuit de puinhopen van het pand gebeld met haar mobiele telefoon.

,,Ik ben onder mijn bureau gekropen en het plafond stortte er bovenop", aldus de vrouw die nog altijd klem zat onder haar bureau en zei dat ze bloedde.Water van twee miljard jaar oud ontdekt

JOHANNESBURG - In een goudmijn in Zuid-Afrika heeft een internationaal team van wetenschappers water van twee miljard jaar oud ontdekt. De vondst wordt beschreven in het vakblad Chemical Geology.
Het grondwater werd drie kilometer onder de grond gevonden. Het gaat om water dat veel neon bevat en volgens de geologen al minstens miljoenen jaren afgesloten is van de rest van de wereld.

De micro-organismen die in het water leven, moeten het zonder licht of organische voedingsstoffen stellen. Volgens de onderzoekers gaat het om levensvormen die overeenkomsten vertonen met de allereerste micro-organismen die onze aarde bevolkten.

De aanwezigheid van het neon wijst erop dat het water al erg lang stil staat. Het edelgas is opgeslagen in de rotsen en langzaam in het grondwater gesijpeld. Uit de concentraties van het gas blijkt dat het water al twee miljard jaar op dezelfde plaats staat.

Bron: AD

maandag 21 februari 2011

Discovery voor de laatste keer de ruimte in

CAPE CANAVERAL - De spaceshuttle Discovery verzet zich tot op het laatste moment tegen zijn naderende pensioen. Donderdag wil de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een nieuwe poging doen om het ruimteveer te lanceren. De laatste missie van het trouwe werkpaard is keer op keer uitgesteld.
De Discovery zou eigenlijk eind oktober al vertrekken naar het internationale ruimtestation ISS. Enkele dagen voor de lancering werd echter een lek ontdekt bij een van de motoren. De NASA ging ervan uit dat een vlugge reparatie genoeg was en verplaatste de lancering 24 uur, maar herstel van de Discovery bleek veel langer te duren.

Ook werden enkele nieuwe mankementen ontdekt die moesten worden verholpen. De scheuren werden veroorzaakt door productiefouten, maakte de NASA vorige week bekend.'Kadhafi op weg naar Venezuela'


TRIPOLI - Er zijn aanwijzingen dat de Libische leider Muammar Kadhafi onderweg is naar Venezuela. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague maandag gezegd.
In Libië wordt al dagen gedemonstreerd tegen het bewind van Kadhafi. Het bericht wordt in Venezuela ontkend.

De president van het Zuid-Amerikaanse land, de linkse populist Hugo Chávez, geldt als een bondgenoot van de anti-Amerikaanse Kaddafi.

'Terroristen'
Ondertussen zijn de veiligheidstroepen in Libië bezig met operaties tegen ,,schuilplaatsen van terroristen''. Daarbij zijn enkele 'terroristen' gedood. Dit stelde de Libische staatstelevisie maandag.

De Libische burgers zijn opgeroepen om mee te werken aan de operatie ,,om de veiligheid in het land te herstellen''. Volgens nieuwszender al-Jazeera schiet de luchtmacht op betogers in de hoofdstad Tripoli.
(ANP/EBO)

Bron: AD

Meerdere Libische steden in handen van oppositie


De Libische minister van Justitie, Mustafa Mohammed Abud al-Jeleil, heeft zijn ontslag ingediend. Dat komt er nadat bij de protesten van vannacht meer dan zestig manifestanten door het regime met kogels de mond werden gesnoerd. Ondertussen zijn aan de oostkust van het land ook verscheidene steden in handen gevallen van Kadhafi's tegenstanders.

De Libische krant Quryna liet weten met de minister een telefonisch interview te hebben gehad. Zijn ontslag komt er uit protest tegen het geweld dat het regime afgelopen nacht tegen de oppositie heeft gebruikt. Meer dan zestig burgers lieten daarbij het leven.

De onlusten van vannacht braken uit na een toespraak van Saif al-Islam, de zoon van de Libische leider Moammar al-Kadhafi. Duizenden anti-regeringsmanifestanten raakten op het Groene Plein in Tripoli slaags met aanhangers van Kadhafi.Britten willen de klok twee uur vooruit zetten

In Engeland gaan stemmen op om de klok in de zomermaanden twee uur vooruit te zetten, zo meldt het AD. De langere avonden zullen het toerisme een enorme boost geven. Tegenstanders morren echter en voorzien problemen.
Volgens The Telegraph levert de invoering Engeland miljoenen op. Niet alleen profiteert de toeristenindustrie, maar het land land bespaart ook nog eens miljoenen ponden op verlichting en verkeersongevallen, zo is berekend.

Tegenstanders roepen dat het plan waanzin is. Zo zullen juist meer verkeersongelukken plaatsvinden doordat het 's ochtends langer donker is waardoor het gevaarlijker voor kinderen wordt om naar school te gaan. Artsen waarschuwen dat het verzetten van de tijd ernstige gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid.

Boven Manchester zou de zon pas rond negen uur aan de hemel verschijnen. Vooral de Schotten zijn tegen. En die stemmen zijn wel nodig om de zomertijdplannen door het parlement te krijgen. (kve)

Bron: HLN

Lees ook : Zomertijd moet blijven
Lees ook: Rusland stopt met wintertijd