Translate

vrijdag 18 februari 2011

Van der Laan: stop gebruik mosquito'sAMSTERDAM - Amsterdam gaat stoppen met het gebruik van de zoemende mosquito's om overlast van hangjeugd te bestrijden. Burgemeester Eberhard van der Laan wil de apparaten, die nu nog in de stad hangen, weg hebben.

Dat schrijft Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad, meldt Het Parool.

Mosquito's produceren een irritante zoemtoon, die alleen jongeren kunnen horen. Ze worden ingezet om hangjeugd te verjagen.

Van der Laan vindt het 'onwenselijk om overlast te bestrijden met overlast'. De geluidsapparaten leiden tot 'fysiek ongemak', en omdat het in principe alleen werkt bij jongeren van onder de 25 jaar, gaat er 'een zeker discriminerend effect van uit'.

Het besluit heeft Van der Laan genomen nadat de SP kritiek had geuit op de kastjes. De Raad van Europa sprak zich eerder al uit voor een verbod op de vervelende zoemers. Meer dan honderd Nederlandse gemeenten maken gebruik van de mosquito.

Bron: de Telegraaf

Politie wil helft jeugdbendes oppakken

DEN HAAG - De politie wil de komende jaren korte metten maken met minstens de helft van de jeugdbendes. Ook georganiseerde misdaad die zich bezighoudt met mensenhandel en verdovende middelen krijgt te maken met een offensief van de politie.

 Dat staat in een lijstje van zaken die de politie deze kabinetsperiode met voorrang zal aanpakken. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft dit afgesproken met de korpsbeheerders en het Openbaar Ministerie, zo heeft hij vrijdag laten weten. De afspraken met de misdaadbestrijders vloeien voort uit het regeerakkoord.

Opstelten kondigde eerder al een hardere strijd tegen overvallers aan, aanpak van dierenmishandeling door vijfhonderd dierenagenten en maatregelen om het papierwerk voor agenten terug te dringen, waardoor zij meer de straat op kunnen.
Joska is een natuurtalentje

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Uiterlijk onbewogen showt politiehond Joska haar kersverse opbrengst in het politiebureau Slotlaan in Capelle aan den IJssel.
Woensdag viel de politie binnen in twee huizen aan de Rusthoflaan in de Rotterdamse wijk Crooswijk.

Behalve een vuurwapen en een boksbeugel spoorde Joska 150 xtc-pillen en vijftig zakjes cocaïne op. Vijf mannen (29 tot 58 jaar) zijn aangehouden. ,,Een natuurtalentje,'' zegt begeleider
Dick Evegaars trots over Joska aan het AD.

Bron: AD

Verdwenen Maddie in de VS?


Madeleine McCann, de bijna vier jaar geleden in Portugal verdwenen peuter, zou zich in de Verenigde Staten kunnen bevinden, nadat ze door een pedofiele smokkelbende uit Portugal werd ontvoerd. Dat bericht de Daily Mail vrijdag op gezag van een privédetective.
De toen bijna vierjarige "Maddie" verdween in de avond van 3 mei 2007 uit het vakantieappartement dat haar ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve, hadden gehuurd. Het ouderpaar dineerde op dat moment wat verderop met Britse vrienden.

De daaropvolgende zoekactie kon rekenen op erg grote aandacht van de media. De ouders werden een tijd van betrokkenheid verdacht. Het officiële onderzoek werd in juli 2008 stopgezet.

Volgens privédetective Marcelino Italiano (36) smokkelde een pedofielenbende in de Algarve de peuter uit Portugal, en is ze nu mogelijk in de VS.woensdag 16 februari 2011

Met de 'tas-jas' ben je low-cost airlines te slim af

BREDA - Niet alle luchtvaartmaatschappijen doen even moeilijk, maar sommige prijsvechters laten jou zonder pardon extra bijbetalen voor elke kilo die je in hun ogen te veel bij hebt. Een in Nederland wonende Ier komt nu met een ingenieuze oplossing op de proppen waarmee je de lagekostenmaatschappijen op een eenvoudige manier te slim af kan zijn.

John Power heeft een tas ontworpen die je in staat stelt om gratis vijftien extra kilo bagage mee te nemen in vliegtuigen. Power, die sinds dertig jaar in Breda woont, moet zelf voor zijn werk zeker twee keer per week vliegen. Bij het inchecken bij prijsvechters ontstaan er vaak discussies over het overschrijden van het aantal kilo's of formaten van handkoffers. "Dat was ik zat," legt hij uit en de 'tas-jas' oftewel 'Jaktogo' werd in geen tijd geboren.Apparaat meet schade door roken en junkfood

ROTTERDAM - Als je jong en/of fit bent, is het moeilijk te geloven dat bepaalde voeding of gewoontes zoals roken je lichaam schade toebrengen. Een nieuw apparaatje ter grootte van een computermuis kan dit echter wel en vertelt je binnen de 30 seconden precies hoe gezond (of ongezond) je wel bent. Stiekem wordt gehoopt dat de resultaten de mensen choqueren zodat ze hun levensstijl aanpassen.

Hoe werkt het? Het apparaat stuurt een lichtstraal naar het lichaam en verzamelt dan het 'gereflecteerde' licht. Daaruit kan dan weer afgeleid worden hoeveel golflengtes zijn geabsorbeerd door het lichaam, en dus hoeveel antioxidanten de huid bevat. Dat wordt uitgedrukt in een score van 1 tot 10.'Grijsaard', de populairste bankrover van heel CaliforniëSAN DIEGO - Hij bezorgt bankmedewerkers in heel Californië slapeloze nachten, heeft dertien gewapende overvallen op zijn naam staan en wist zeker honderdduizend dollar buit te maken. Maar hoe meer banken de Geezer Bandit (Grijsaard Bandiet) berooft, hoe meer fans hij krijgt.
Dit meldt het AD vandaag. Op Facebook zijn al tien pagina's gewijd aan de mysterieuze bejaarde crimineel, waarvan een met meer dan 6500 vrienden. Op Valentijnsdag verklaarden bewonderaars hem de liefde.

De federale recherche FBI kan de sterrenstatus van Amerika's meest gezochte crimineel niet waarderen. Rechercheurs noemen de overvaller 'heel gevaarlijk' en wijzen op het gewelddadige optreden van de bandiet.Libië zet zich schrap voor Dag van woedeTRIPOLI - Na opstanden in Egypte en Tunesië zet Libië zich schrap voor de voor donderdag aangekondigde Dag van woede, waarop mogelijk een massaal protest tegen de Libische leider Muammar Kaddafi plaatsvindt. Dinsdagavond en woensdag betoogden de eerste circa tweeduizend jongeren al tegen het regime, aangemoedigd door de revoltes in de buurlanden.

De politie greep hard in. Tientallen mensen raakten gewond in de tweede stad van het land, het noordelijk gelegen Benghazi, waar betogers brandbommen en stenen gooiden naar de politie. De ordediensten reageerden met waterkanonnen, traangas en rubberen kogels.

De onrust zou zijn ontstaan toen een mensenrechtenadvocaat, die zeer kritisch is op het regime, werd opgepakt. Familieleden van zijn cliënten, slachtoffers van een schietpartij in een gevangenis in 1996, gingen woedend de straat op en steeds meer mensen sloten zich aan. De raadsman werd later vrijgelaten, maar de protesten gingen door op een centraal plein in de stad.'Kans op storingen door extreem grote zonnevlam'

ROTTERDAM - De aarde krijgt donderdag te maken met de effecten van de zwaarste zonnestorm in jaren. De kans is groot dat een extreem grote zonnevlam vanaf morgen GPS-signalen, gsm en vliegverkeer zal verstoren.

Als aan een aantal voorwaarden is voldaan kunnen we misschien morgen het noorderlicht waarnemen
Woordvoerder Belgische Sterrenwacht

Dat liet een woordvoerster van de Nederlandse Onderzoekschool Voor Astronomie (NOVA) vanmiddag weten.
De afgelopen jaren is de zon niet erg actief geweest. De laatste keer dat de zon een grote wolk geladen deeltjes richting aarde schoot was in 2003. Toen viel in Zweden de elektriciteit uit en hielden navigatiesystemen van vliegtuigen ermee op.Kreeg CBS-journaliste live op tv beroerte?

Tv-kijkend Californië keek zondag raar op, toen CBS-journaliste Serene Branson plots wartaal begon uit te kramen bij en reportage over de Grammy Wards in Los Angeles. Dokters die de beelden bekeken hebben, vrezen dat de vrouw een beroerte kreeg, live op televisie. Mogelijk was trad er daardoor een kortstondige verlamming op die haar gebrabbel kan verklaren (zie filmpje onder dit artikel).
Branson liet zich na de overduidelijke inzinking live op tv onderzoeken, maar de verplegers stelden vast dat haar vitale functies allemaal normaal waren. Ze ging niet naar het ziekenhuis, voelde zich een dag later al een stuk beter en ging zich laten controleren door een dokter.


 video


dinsdag 15 februari 2011

'Mubarak ligt op sterven'

SHARM-AL-SHEIKH - De toestand van de vrijdag afgetreden president van Egypte, Hosni Mubarak (82), gaat hard achteruit. Mubarak werd zaterdagavond ziek en zou buiten bewustzijn zijn geraakt.

Een veiligheidsofficier van de president laat dinsdagochtend aan de Arabische krant a-Sharq al-Awsat weten dat zijn gezondheid 'dramatisch verslechtert'. De voormalige president is momenteel onder behandeling in zijn woning in Sharm al-Sheikh.

Er zouden plannen zijn om Mubarak door artsen in Duitsland te laten behandelen. De farao, die dertig jaar lang over Egypte heerste, weigert echter medische zorg in het buitenland. Intimi zouden de wens al hebben uitgesproken om hem in zijn eigen land te laten sterven. Dat dat gebeurt is volgens de officier 'nog slechts een kwestie van tijd.'

Of hij in coma ligt, zoals eerder werd gemeld, is vooralsnog onbekend. Egyptische kranten als Akhbar Al-Youm and A-Shuruk meldden eerder dat Mubarak depressief zou zijn en elke vorm van medicatie zou weigeren.

Mubarak vertrok eind afgelopen week uit zijn paleis in Heliopolis, een voorstad van Caïro, naar zijn residentie in de badplaats Sharm al-Sheikh in het zuiden van Sinaï. Die avond werd een toespraak uitgezonden van de president, die bekendmaakte bevoegdheden over te dragen aan vicepresident Omar Suleiman. Volgens geruchten in Caïro viel Mubarak twee keer flauw tijdens de opnames van de toespraak, aldus al-Arabiya. De zender stelt dat het verhaal over de coma van Mubarak in al-Masri al-Yom is gebaseerd op betrouwbare bronnen.

Bron: de Telegraaf

Sonde scheert langs aardappelvormige komeetHOUSTON - Een Amerikaanse ruimtesonde heeft vandaag een kijkje genomen bij een komeet op honderden miljoenen kilometers afstand van de aarde. De Stardustsonde scheerde langs Tempel 1 en stuurde foto's terug voor wetenschappelijk onderzoek.
Het is de tweede keer dat Tempel 1 bezoek krijgt van de aarde. In juli 2005 vuurde een andere sonde, Deep Impact, een projectiel ter grootte van een koelkast af op de komeet. Door een krater in het oppervlak te slaan, hoopten wetenschappers meer te weten te komen over de samenstelling van de komeet. De opgeworpen stofwolk maakte de krater echter onzichtbaar. Met de Stardust willen de astronomen alsnog de komeet ontrafelen.

De Deep Impact maakte ook foto's van de Tempel 1. Daarop waren onder meer oudere kraters, ijs en steile rotswanden te zien. Sindsdien is de komeet dichter bij de zon gekomen. De Stardust moet duidelijk maken welke gevolgen dat heeft voor de Tempel 1.

De aardappelvormige komeet Tempel 1 staat nu op 336 miljoen kilometer van de aarde. De komeet is enkele kilometers in doorsnee en werd ontdekt in 1867. (ANP)

Bron: AD

Aidsvirus past zich steeds beter aan mensen aan


ANTWERPEN -Het aidsvirus heeft zich in de loop der jaren steeds beter aan zijn gastheren aangepast. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Onderzoeker Youssef Gali testte met een modelsysteem ook de veiligheid van beschermende vaginale gels.
Gali vergeleek voor zijn doctoraatsonderzoek virusmonsters van een groep hiv-geïnfecteerden uit medio jaren tachtig met monsters van dezelfde personen eind jaren negentig. Daaruit bleek dat het virus zich in anderhalf decennium sterker had ontwikkeld om menselijke cellen te besmetten en erin te overleven. Met ander woorden: het virus is geëvolueerd, zoals ook andere virussen resistent kunnen worden tegen bijvoorbeeld antibiotica.Ambtenaar zit dag dood aan bureauDOWNEY - Een vrouwelijke ambtenaar van de gemeente Downey in Californië, heeft een hele dag dood op haar werkplek gezeten. De volgende morgen werd het lichaam van de 51-jarige Rebecca Wells pas opgemerkt door een bewaker.
Uit onderzoek bleek dat collega's haar het laatst gesproken hadden om een uur of negen op vrijdagmorgen. De rest van de dag had ze dood achter haar bureau gezeten. (EBO)

Bron: AD

maandag 14 februari 2011

63-jarige Nederlandse is zwanger van eerste kind

Een 63-jarige vrouw uit het Nederlandse Harlingen is zwanger van haar eerste kind. Dat zegt een familielid van de vrouw in de Leeuwarder Courant. De alleenstaande vrouw heeft een behandeling ondergaan bij een vruchtbaarheidskliniek in Italië. De geboorte van de baby is voorzien in maart. De toekomstige moeder vindt de zwangerschap een privékwestie en wil tot de geboorte niet in de openbaarheid treden. Ze heeft haar familie en vrienden inmiddels wel op de hoogte gesteld. (anp/lpb)

Bron: HLN

Haat, racisme en lijfstraffen schering en inslag op Britse moslimscholen


In het geheim gefilmde beelden van Britse moslimscholen brengen bijzonder schokkende feiten aan het licht. De kinderen worden er geregeld geslagen, en krijgen onder andere te horen dat moslims die westerse gebruiken overnemen, zullen gemarteld worden in het hiernamaals. Dat meldt de Daily Mail.

Al het kwade dat je ziet in de straten, mensen die de hoofddoek niet fatsoenlijk dragen, mensen die roken... je zou het moeten haten, je zou het moeten haten in die straat te wandelen.

Moslims die niet-moslimmanieren overnemen zoals zich scheren, dansen, naar muziek luisteren of hun hoofddoek afleggen, zullen in het hiernamaals worden gefolterd met een gevorkte ijzeren staaf.
In Groot-Brittannië zijn minstens 2.000 plaatsen waar de islam vol- of deeltijds wordt onderwezen. Het tv-programma 'Dispatches' van Channel 4 maakte ontluisterende beelden via undercoververslaggever Osman, die de opnames gedurende verschillende maanden maakte op verschillende locaties waar kinderen islamonderwijs krijgen.


Osman filmde onder andere in de Darul Uloom Islamic High School in Birmingham. De Darul Uloom-scholen staan bekend als de 'Etons van de islam', en zijn wereldvermaarde instellingen wier doel is de volgende generatie moslimleiders op te leiden.