Translate

zaterdag 12 februari 2011

Australiërs in gevaar door dodelijke reuzenvogels


SYDNEY - Na de overstromingen, orkanen, slangen, haaien en krokodillen, worden Australiërs in het rampgebied nu ook gewaarschuwd voor de casuarius. Deze reusachtige vogels zijn van nature al gevaarlijk, maar omdat zij honger lijden door de rampen zijn ze extra agressief en kunnen zelfs dodelijk zijn.

De dieren waren genoodzaakt hun natuurlijke habitat te verlaten door de orkaan Yasi en zijn sindsdien aan het rondzwerven. De vogels hebben honger en zelfs mensen zijn niet veilig. In 2007 werden de vogelsoort nog uitgeroepen tot de gevaarlijkste ter wereld.

Bedreigde soort
De vogels leven enkel in de regenwouden van Australië. Met hun zestig kilo kunnen ze ook moeilijk verward worden met een schattig musje. Met één trap kunnen ze de buik van mensen, honden en zelfs paarden openrijten. De casuarius is intussen een bedreigde diersoort geworden. Door de slechte weersomstandigheden kunnen ze in de bewoonde wereld terechtkomen. Ze vinden geen voedsel meer, aangezien de wind het fruit in de bossen vernield heeft.vrijdag 11 februari 2011

Nieuwste superwapen raakt vijand achter de muur


ROTTERDAM - Het heet de 'punisher', Amerika's nieuwste wapen in Afghanistan. Dat klinkt onheilspellend en gelet op de werking van deze 'afstraffer' moeten de taliban zich inderdaad zorgen maken. Wat maakt de XM25 nou zo bijzonder, vraagt het AD zich vandaag af.
Het per stuk ruim 25.000 euro kostende wapen kan - als het ware - om de hoek schieten, op vijanden die zich achter een muurtje schuilhouden. Dat scheelt in het heetst van de strijd een hoop gedoe, want de vijand hoeft niet meer met mitrailleurvuur uit zijn schuilplaats te worden gelokt.Trein ontsnapt aan ramp bij sloop siloGRONINGEN - Door grote vallende metalen golfplaten bij sloopwerkzaamheden van een gebouw van de Suikerunie in Groningen zijn levensgevaarlijke situaties ontstaan op het naastgelegen spoor.

De platen vielen eerder deze week van een grote silo naar beneden enkele seconden nadat er een trein voorbij denderde. zo meldt het Dagblad van het Noorden vandaag.

Een magazijnmedewerker van een bedrijf dat direct achter de Suikerunie is gevestigd, heeft er een filmpje van gemaakt en op Youtube gezet. Dat is er inmiddels weer vanaf gehaald, maar op de site van RTV-Noord is een deel van het filmpje nog wel te zien.

De sloper van het gebouw heeft de werkzaamheden inmiddels volledig stilgelegd. Dat zal zeker tot medio volgende week duren.

"Dit had nooit mogen gebeuren", reageert directeur Gerrit Kroese van het demolitiebedrijf op het YouTube-filmpje. "We gaan grondig analyseren wat er is gebeurd. We bekijken welke maatregelen nodig zijn om dit voortaan te voorkomen." (CBR)

Bron: AD

Australische gruwelouders krijgen lange celstraffen


Vier Australiërs die vijf kinderen zo uithongerden dat hun hersenen ervan krompen, zijn vandaag veroordeeld tot celstraffen tot tien jaar. Hun gedrag was totaal niet te bevatten, oordeelde het gerechtshof in Adelaide.
De moeder, vader en twee vrienden lieten de kinderen in 2008 soms de hele dag staan met de handen op hun hoofd, terwijl ze alleen korsten en kruimels te eten kregen. De kinderen waren toen vier tot zeven jaar oud. De moeder zat toen een celstraf uit, maar bleek wel het 'brein' achter de mishandelingen.

Hersenen gekrompen
De kindermishandeling kwam aan het licht toen een van de kinderen bewusteloos naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar bleek dat de kinderen ernstig ondervoed waren, met open wonden aan hun benen en voeten. Ze hadden ook schurft. Onderzoeken toonden aan dat hun hersenen waren gekrompen door gebrekkige voeding.

De moeder kreeg tien jaar, de vader kreeg negen jaar, een vriend tien jaar cel. Laatstgenoemde had een belangrijk aandeel in de mishandeling. (anp/dea)

Bron: HLN

Moebarak draagt macht over aan het Egyptische leger Aan het autoritaire bewind van de Egyptische president Hosni Moebarak is na bijna dertig jaar een einde gekomen. Vicepresident Omar Suleiman maakte het aftreden van het staatshoofd bekend in een korte verklaring voor de staatstelevisie. De macht in het Noord-Afrikaanse land is voorlopig overgedragen aan de strijdkrachten.

 Moebaraks vertrek volgt op achttien dagen van massale protesten in de hoofdstad Caïro en andere steden. De betogers dachten gisteren eindelijk hun zin te krijgen, maar in een toespraak voor de staatstelevisie weigerde de president tegen de verwachtingen in opnieuw halsstarrig zijn functie neer te leggen.Chirurgen maken van halve schedel van slachtoffer van laffe aanval weer hele

Een 16-jarige waanzinnige takelde Steven Cloak (26) extreem hevig toe, omdat Cloaks blik hem niet beviel. Jack Hobbs sloeg en stampte de schedel van Cloak kapot. Chirurgen konden een titanium schedelplaat inplanten op de plaats waar ze aanvankelijk het bot hadden moeten weghalen om de druk op de hersenen van Cloak te verlagen. Cloak ziet er nu weer normaal uit, maar helemaal genezen zal het onfortuinlijke slachtoffer nooit, weet de Daily Mail.
De verwondingen aan Steven Cloaks hoofd - een kwart van zijn schedel moest worden weggehaald - waren zo verschrikkelijk dat ze zelfs niet getoond werden aan de jury tijdens het proces van Hobbs. Die kreeg een celstraf van amper vijf jaar voor het bewust toebrengen van ernstige lichamelijke schade. Hij zal al over dertig maanden vrijkomen.donderdag 10 februari 2011

Mobiele telefoon wordt elektronische portemonneeDe financiële sector en de mobiele operatoren in ons land hebben een akkoord bereikt over de invoering van de gsm als elektronische portemonnee. Of daarmee Proton definitief verdwijnt, is nog niet beslist.
Gebruikers kunnen geld opladen in een elektronische portefeuille waarmee ze betalingen tot maximum 25 euro kunnen doen. Het systeem gebruikt sms'jes en nieuwe contactloze technologie.

Nieuwe generatie
Volgens gedelegeerd bestuurder Michel Vermaerke van Febelfin is de nieuwe vorm van betalen een soort proton van de nieuwe generatie. "Proton was het eerste antwoord voor het elektronisch betalen van kleine bedragen, daterend uit eind 20ste eeuw. Dit nieuwe betaalmiddel is de volgende generatie." Of dit betekent dat Proton verdwijnt als betaalmiddel, is nog niet beslist.Britse sterft aan wiegendood voor volwassenen na eerste kus


De verlegen 18-jarige Jemma Benjamin zakte na haar eerste kus met haar vriendje om onverklaarbare reden in elkaar en stierf enkele minuten later.

SADS
Jemma Benjamin overleed in South Wales aan de zeldzame hartaandoening Sudden Adult Death syndroom (SADS). Toen haar 21-jarige vriendje Daniel Ross haar na een avondje uit voor het eerst kuste, zakte ze in elkaar en stierf enkele minuten later voor zijn ogen. Hij probeerde nog wanhopig haar leven te redden voor de ambulance ter plaatse was. SADS wordt ook de volwassen versie van wiegendood genoemd. "We kusten elkaar in de gang bij de deur, vervolgens gingen we naar de keuken en dan naar de woonkamer waar Jemma zich in de zetel zette. Haar oogleden gingen hangen, er kwam schuim op haar mond", aldus Ross.Brusselse politie wil inbrekers vatten met 'lokwoning'

De lokale politie van de zone Brussel Noord werkt aan een plan om zogenaamde lokwoningen in te zetten tegen inbrekers, melden verschillende kranten vandaag. Strafrechtadvocaat Denis Bosquet heeft het over een "totaal oneerlijk" procedé dat met belastinggeld betaald wordt. De voorbije tien jaar is het aantal inbraken in België voortdurend gestegen. Elk uur worden zeven inbraken in woningen gepleegd, ongeveer 65.000 per jaar.
"Het project staat nog in de kinderschoenen", zegt de woordvoerder van de lokale politie, Johan Verleyen. "We overleggen met het parket en met de verzekeringsmaatschappijen. Het plan is dus nog niet in de praktijk is omgezet", klinkt het.

Het systeem van lokwoningen wordt al gebruikt in Nederland, onder andere in Den Haag. In wijken waar veel inbraken worden gepleegd, kiest de politie een leegstaand huis of appartement. Dan wordt de indruk gewekt dat een jong koppel - in werkelijkheid politiemensen - zijn intrek neemt in het pand. De bewoners installeren daarbij allerlei aanlokkelijke elektronica. Wanneer de daders toehappen, worden ze gefilmd. Ze kunnen dan later opgepakt worden.Vissers maken Japanse burgers ziek met dolfijnvlees

Haast iedere dag richten vissers in het Japanse dorpje Taiji een bloedbad aan. Dolfijnen worden er op gruwelijke wijze geslacht, maar niemand weet waarom. Dolfijnvlees zit vol kwik en is dus heel ongezond. Veel Japanners weten niet wat er in Taiji gebeurt door een soort zwijgplicht in de media. Veel Japanners weten zo mogelijk niet dat ze eigenlijk dolfijn eten.

In 2008 namen wetenschappers haarmonsters van 30 mannen en 20 vrouwen in Taiji. In drie gevallen lag het kwikgehalte hoog genoeg om grote gezondheidsproblemen te veroorzaken


Terwijl het probleem wereldwijd in de media komt, lijkt er in Japan een soort censuur te heersen. In de documentaire 'The Cove' trekken de makers de straat op om de burgers met het probleem te confronteren. Veel mensen begrijpen niet wat ze zien

Al de hele week besteedt Planet Watch aandacht aan het schandaal van Taiji. En met succes, zo blijkt, want intussen hoorden we dat het belangrijkste dagblad van Japan een artikel zal wijden aan de beweging die in België ontstaan is

Kwik zit in de meeste zeedieren die we eten. Dat komt onder meer door de impact van de industrie. Maar deze dieren eten ook elkaar op en hoe hoger in de voedselketen, des te hoger het kwikgehalte. Het niveau kan per trapje zelfs tien keer hoger liggen. Dolfijnen zijn dus uiterst giftig voor de mens en in Japan zijn burgers al vaker ziek geworden door het voedsel dat ze te eten krijgen. In het onderstaande fragment uit 'The Cove' legt het voormalig hoofd van de Japanse visserij uit dat dolfijnvlees volgens hem niets te maken heeft met kwikvergiftiging. Na de opnames van de film bleek dat de man zelf ook te veel kwik in zijn bloed had.

Minamata
In 2008 namen wetenschappers haarmonsters van 30 mannen en 20 vrouwen in Taiji. In drie gevallen lag het kwikgehalte hoog genoeg om grote gezondheidsproblemen te veroorzaken. Een bekende neurologische ziekte die door kwikvergiftiging wordt veroorzaakt, is 'Minamata'. De ziekte werd voor het eerst ontdekt in Japan in 1956. In de baai van Minamata zijn al duizenden mensen om het leven gekomen door vergiftiging.

Kwikvergiftiging kan problemen met de spieren en de zenuwen veroorzaken. In erge gevallen kunnen slachtoffers in coma geraken of sterven. Volgens Ric O'Barry, trainer van 'Flipper' en tegenwoordig beschermer van dolfijnen, moet Japan zich opmaken voor een nieuw drama als de wantoestanden in Taiji blijven duren.

Censuur
Nochtans keurt de Japanse bevolking de slachtpartijen niet goed. Dat kunnen ze niet, want veel Japanners weten niet wat er gebeurt. Terwijl het probleem wereldwijd in de media komt, lijkt er in Japan een soort censuur te heersen. In de documentaire 'The Cove' trekken de makers de straat op om de burgers met het probleem te confronteren. Veel mensen begrijpen niet wat ze zien.

Aandacht in Japan
Kan een actie vanuit België het verschil maken? Tom Waes en Dirk Draulans geloven van wel. Al de hele week besteedt Planet Watch aandacht aan het schandaal van Taiji. En met succes, zo blijkt, want intussen hoorden we dat het belangrijkste dagblad van Japan een artikel zal wijden aan de beweging die in België ontstaan is.

Het kan de bevolking alleen maar ten goede komen. Vaak denken Japanners walvisvlees te kopen, maar blijkt het om dolfijnvlees uit Taiji te gaan. Uiteraard kunnen we ook over walvisvlees het nodige vertellen. Maar in het belang van de dolfijnen moet het bloedbad van Taiji stoppen. Vlees van dolfijnen is ongezond, dus hoeven de dieren helemaal niet te worden geslacht. En zeker niet op de gruwelijke manier als in de baai van Taiji. Dolfijnen worden er in een uitzichtloze situatie gedreven en met priemen doodgestoken. Teken dus zeker de petitie. Tom Waes en Dirk Draulans zullen uw handtekening tot bij de Japanse ambassadeur brengen.

Günther Brants

TEKEN DE PETITIE (Ga naar de bron)

Ryanair leert Belgische studenten bagage inpakken


Vliegtuigmaatschappij Ryanair heeft een (oud) instructiefilmpje over het inpakken van bagage op YouTube gezet. De maatschappij vraagt alle Belgische universiteiten de film aan het vakkenpakket toe te voegen. Aanleiding voor de ludieke actie is het incident zaterdag waarbij meer dan honderd Belgische studenten uit een vliegtuig van Ryanair werden gezet op de luchthaven van het Canarische eiland Lanzarote.
Met de 'Gids voor inpakken' zegt Ryanair ervoor te willen zorgen dat "studenten zichzelf en België niet meer te schande brengen". In het filmpje wordt getoond hoe passagiers genoeg kleren voor een vakantie van twee weken in een tas kunnen stoppen die minder dan 10 kilo weegt.


video 


"Ryanair roept vandaag Belgische universiteiten op ervoor te zorgen vernederende internationale ervaringen te voorkomen door Belgische studenten colleges te geven over efficiënt inpakken. Met deze instructie voldoen studenten aan de voorwaarden van de maatschappij die ze bij het boeken van een ticket hebben geaccepteerd", zegt Stephen McNamara van Ryanair.

"De instructies voorkomen onplezierige situaties voor studenten, luchtvaartmaatschappijen en medepassagiers. Daarnaast zullen ook instructies zoals `hoe hotelregels respecteren' bijdragen tot een plezierige vakantie voor iedereen."

De problemen met de Belgische studenten begonnen nadat enkele studenten hadden geweigerd extra te betalen voor hun vele bagage. (anp/sps)

Bron: HLN

"Moebarak stapt vanavond op"


De Egyptische president Hosni Moebarak zou vanavond aftreden en de macht overdragen aan vice-president Omar Soeleiman. Dat meldt de Britse omroep BBC op basis van gesprekken met premier Ahmed Shafiq en secretaris-generaal Hossan Badrawi van de regerende Nationale Democratische Partij (NDP). Onder aanhaling van twee bronnen binnen de Egyptische regering meldt ook NBC dat Moebarak vannacht opstapt.
De Egyptische legertop liet in een verklaring op de staatstelevisie weten dat "alle eisen" van de demonstranten zullen worden ingewilligd. De belangrijkste eis van de betogers die al weken het Tahrirplein in de hoofdstad Caïro bezet houden, is het vertrek van Moebarak. De 82-jarige president is al sinds 1981 aan de macht in Egypte.

Nog niet zeker
Na de bekendmaking steeg dan ook een luid gejuich op van het plein, hoewel nog altijd niet zeker is dat Moebarak daadwerkelijk opstapt. Het leger liet verder weten dat het stappen heeft gezet om de openbare veiligheid te waarborgen, zonder nader te verklaren wat die maatregelen precies behelzen.

Toespraak
Badrawi zegt te hopen dat Moebarak de macht uit handen geeft. "Ik verwacht me eraan dat de president ingaat op de eisen van het volk, omdat uiteindelijk voor hem de stabiliteit van het land telt en niet de post (van staatshoofd)". De gecontesteerde president zal "waarschijnlijk" in de loop van de avond de natie toespreken terwijl er ook een verklaring wordt verwacht van de Hoogste Raad van het Egyptische leger. (anp/belga/jv/sam)

Bron: HLN

woensdag 9 februari 2011

'Terreurdreiging in VS hoogst sinds 9/11'WASHINGTON - De dreiging van een terreuraanslag in de Verenigde Staten is op het hoogste niveau sinds 11 september 2001. Dat heeft de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Janet Napolitano, gezegd tegen een commissie van het Huis van Afgevaardigden.
Op 11 september 2001, oftewel 9/11, pleegde al-Qaeda een reeks aanslagen met gekaapte vliegtuigen in het oosten van de Verenigde Staten. Een van de doelen was het World Trade Center in New York. Duizenden mensen kwamen om het leven.

Volgens Napolitano is de terroristische dreiging sindsdien veranderd. Mogelijk zijn er al mensen in de Verenigde Staten die een aanslag voorbereiden en kunnen ze zonder waarschuwing toeslaan, aldus de minister.

De Verenigde Staten zijn de afgelopen jaren enkele keren ontkomen aan een terreuraanslag. Zo wilde een Nigeriaanse extremist op eerste kerstdag in 2009 een passagiersvliegtuig van Schiphol naar Detroit opblazen, maar hij werd overmeesterd door medepassagiers.

Vorig jaar liet een Pakistaan een explosief achter op Times Square in New York. De bom ontplofte echter niet. De man werd veroordeeld tot levenslang. (ANP//AK)

Bron: AD

Bekijk deze kritische video:

Canadees bijna thuis na voettocht van 76.000 kmTORONTO - Na 76.000 kilometer, 49 paar schoenen en zes continenten in hotels, kerken, gevangenissen en huizen van onbekenden is Jean Béliveau begonnen aan het laatste hoofdstuk van zijn avontuur.


In 2000 verkocht de Canadees zijn zaak en zocht hij een nieuwe uitdaging. Na tien jaar lopen in het buitenland is hij eindelijk aangekomen in Toronto voor de laatste etappe naar zijn thuisstad Montréal. "Ik zat in een midlifecrisis en zocht een nieuwe uitdaging. Ik verkocht mijn bedrijf en trok de wereld in. Met mijn voettocht wou ik aandacht vragen voor geweld tegen kinderen", begint de Québécois zijn verhaal.

Inspirerende woorden
De Canadees begon elf jaar geleden aan zijn avontuur. In 2000 begonnen de Verenigde Naties een initiatief tegen kindergeweld. Het inspireerde de man. In januari liep het verhaal van de VN af maar Bléveau blijft dus nog even doorgaan. Aan verhalen heeft hij sindsdien geen gebrek. Hij danste en zong met duizenden kinderen, ontmoette vier Nobelprijswinnaars waaronder Nelson Mandela in Durban. De babbel met de Zuid-Afrikaan maakte indruk. "Het was een korte ontmoeting met Mandela. 'De wereld heeft mensen als jou nodig', zei hij. Het waren inspirerende woorden en een bron van motivatie om mijn tocht verder te zetten."
Béliveau begon aan zijn tocht in Montréal en stapte via de VS naar Zuid-Amerika. Daar nam hij een vliegtuig richting Zuid-Afrika waar hij het land volledig doorkruiste. In Libië kreeg hij geen visa en noodgedwongen trok hij naar Marokko en daarna richting Europa. In 2006 kwam hij dan aan in Engeland. De harde winter noopte tot een routewijziging. Rusland te voet overleven zou haast onmogelijk geweest zijn en de kilometervreter sprong op het vliegtuig naar het Midden-Oosten. Hij deed ook India aan, China en Zuid-Korea. Daarna volgden nog de Filipijnen, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Eindelijk is hij terug. Na tien jaar in het buitenland heeft hij opnieuw voetgezet op vaderlandse bodem. Op dertig januari landde zijn vliegtuig in Vancouver waar hij aan het laatste deel van zijn immense voettocht begon. Hij werd opgewacht door zijn vrouw en een handvol supporters. "Het was vreemd, een beetje surreëel om na al die jaren terug thuis te komen maar dit is ook een groot moment", sprak hij na zijn aankomst op de luchthaven.

Geluk gehad
Pas een maand voor zijn vertrek op 18 augustus 2000 bracht hij zijn vrouw op de hoogte van zijn wilde plannen. "Ik heb geluk gehad met haar en heb dat nog steeds", beseft de Canadees. "Ze bleef houden van de man die jaren onderweg was." Zijn eega, Luce Archambault hielp hem bij de organisatie van zijn wandeltochten in de verschillende landen. Het koppel ontmoette elkaar een keer per jaar en dat was steeds tijdens de winter. Drie weken lang brachten ze dan in elkaars gezelschap door. Hij kon toen even uitblazen en zij was gewoon gelukkig aan de zijde van haar avonturier.

30 kilometer per dag
Alle andere dagen stapte hij tot dertig kilometer per dag. "Er is heel wat gebeurd de voorbije tien jaar. Ik werd twee keer grootvader en mijn vader stierf toen ik onderweg was in België. Dat was in 2006, een heel emotioneel jaar want ik ontmoette toen ook mijn eerste kleindochter. Ze kwam helemaal overgevlogen naar Duitsland voor een kleine familiereünie." Béliveau kan putten uit een arsenaal aan verhalen en anekdotes over ontmoetingen met volslagen onbekenden, de hulp die hij onderweg kreeg, de gastvrijheid en al die plaatsen waar hij mocht overnachten. In Egypte en Australië zat hij in de stoel bij de tandarts, in India moest hij naar de opticien en in Algerije onderging hij een spoedoperatie. Nergens hoefde hij te betalen voor de (medische) hulp die hij kreeg.

Twijfels
Maar de stapper met een hart voor kinderen beleefde ook eenzame dagen en in Ethiopië sloeg de twijfel toe. "Was het dit nog allemaal waard?", vroeg hij zich af wandelend tussen een groepje kinderen met wie hij niet kon communiceren. De eenzaamheid begon aan hem te knagen en de grote culturele verschillen leken onoverbrugbaar geworden. We schrijven 2004 en de Canadees dacht aan opgeven. "Vooral in Ethiopië kreeg ik het moeilijk. De culturele schok was te groot en ik was het allemaal een beetje moe geworden." Hij kreeg toen een opbeurend telefoontje van zijn vrouw. Ze overtuigde hem om door te zetten.Vierhonderd wolven belegeren dorpVERCHOJANSK - De 1400 inwoners van het dorp Verchojansk in Noord-Siberië vechten niet alleen tegen de winterkou van minus 52 graden. Zij worden 'belegerd' door honderden uitgehongerde wolven die met de dag een grotere bedreiging vormen.
Dat schrijft het AD vandaag. De inwoners van Verchojansk in de regio Yakutia, waar de Russische tsaren vroeger hun vijanden naar toe stuurden, spreken van 'wolventerreur'. ,,Het is de grootste wolveninvasie in zeker twintig jaar,'' zegt een inwoner.
De dieren hebben zich al tegoed gedaan aan meer dan dertig paarden. Rond het dorp worden zo'n 7000 paarden en 5000 herten gehouden die in groepen vrij rond Verchojansk rondlopen.Britse sterft in VS na siliconeninjecties in billen


PHILADELPHIA - Een 20-jarige Britse studente is gestorven na een cosmetische operatie aan haar billen, die ze onderging in de Verenigde Staten. Dat meldden Britse en Amerikaanse media vandaag.
De vrouw stierf een dag eerder in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Daar was ze opgenomen nadat ze maandag in een nabijgelegen hotel vloeibare siliconen had laten injecteren in haar billen. De injecties zouden hartfalen hebben veroorzaakt.

De politie zoekt twee vrouwen die de injecties zouden hebben geplaatst. Ze verlieten het hotel volgens de nieuwszender NBC Philadelphia voordat de Britse gezondheidsklachten kreeg.

De verdachten zouden grof geld verdienen met hun cosmetische injectiepraktijk. (ANP/CBR)

Bron: AD
Lees ook: Danseres wou ster worden met fatale kontvergroting (video)
Lees ook: Jonge moeder verliest al haar ledematen na bil-injecties

'FBI onderzoekt Scientology en Tom Cruise'

NEW YORK - Filmregisseur Paul Haggis beweert dat er momenteel een onderzoek gaande is naar uitbuiting en mensenhandel binnen de Scientology kerk.
Op het blog 'The New Yorker' heeft filmregisseur Paul Haggis de aanval ingezet op de Scientology kerk. Haggis, die 34 jaar tot de religieuze stroming behoorde, doet in een lange column in de New Yorker enkele geheimen van de kerk uit de doeken. Volgens Haggis verricht de FBI momenteel onderzoek naar mensenhandel en gratis arbeid dat verricht werd o.a. voor Tom Cruise.

In het artikel bekritiseert Haggis vooral David Miscavige, hoofd van de kerk. Hij zou leden hebben opgedragen vermoeiend en vuil werk te verrichten. Vooral in de bouw, maar ook om motorfietsen en boten op te knappen en om te bouwen. Goederen die daarna naar de hoofden en naar Tom Cruise gingen. Ter compensatie kregen ze wekelijks vijftig Amerikaanse dollar uitbetaald.dinsdag 8 februari 2011

Britse oma verjaagt bende overvallers (video)

LONDEN - Een oma wordt vandaag door de Britse media tot "heldin" uitgeroepen nadat ze eigenhandig, gewapend met haar handtas, een bende van zes gewapende overvallers op de vlucht deed slaan.
De beelden die genomen werden door een voorbijganger, en die vervolgens op televisie en internet verspreid werden, tonen hoe de overvallers midden op de dag proberen om de ruiten van een juwelier in Northampton in te slaan. Medeplichtigen van de daders staan vlakbij te wachten met een scooter om snel weg te kunnen vluchten.

Plots verschijnt een oudere dame met een zwarte rok, hoofddoek en rode mantel terwijl ze de weg oversteekt en naar de bende toeloopt. De vrouw neemt haar handtas in beide handen en begint zonder ophouden op de daders in te slaan.Verzet tegen Europese belastingheffing


BRUSSEL - Verenigingen van belastingbetalers uit diverse EU-landen bundelen hun krachten om te voorkomen dat er ooit Europese belastingen komen. Ze willen een burgerinitiatief lanceren, een mogelijkheid die het EU-verdrag van Lissabon burgers biedt om onderwerpen op de Europese agenda te krijgen. Ze hebben dan wel minstens een miljoen handtekeningen nodig.
De verenigingen van belastingbetalers kwamen dinsdag bijeen in het Europees Parlement in Brussel. Dat gebeurde mede op initiatief van Derk Jan Eppink, een Nederlander die voor een Belgische partij in het Europarlement zit. Eppink is de oprichter van Vlanetax, de Vlaams-Nederlandse vereniging van belastingbetalers.

De EU heft nog geen belastingen. Ze financiert haar uitgaven vooral door jaarlijkse subsidies van de lidstaten. (ANP/AK)

Bron: AD

Meisje eet vijf stukken zeep per week


MIAMI - De negentienjarige Tempestt Henderson lijdt aan een merkwaardige verslaving. Het meisje uit Florida is verzot op zeep. Niet om haar te wassen, maar om op te eten. Ze slaat tot vijf stukken per week naar binnen. Ook voor een flinke hap waspoeder haalt Tempestt haar neus niet op.
Het begon allemaal toen Tempestt nog een kind was. Ze dipte haar vingers in een ton waspoeder en likte eraan. "Het smaakte zo zoet en tegelijk ook zout. Ik was meteen verslingerd op die smaak", getuigt ze.

Op en top schoon
Als volgende stap begon Tempestt onder de douche aan de zeep te likken. Van likken kwam bijten en nu zit ze aan vijf stukken zeep per week. De studente Verpleegkunde is zich ervan bewust dat ze niet gezond bezig is, maar de verleiding is te sterk ondanks de waarschuwingslabels op zowel de zeep- als de waspoederverpakking. "Ik ben gewoon dol op het gevoel dat ik op en top schoon ben, zowel vanbinnen als vanbuiten".

Zeldzame aandoening
Toen haar verslaving uit de hand begon te lopen, stapte Tempestt naar de dokter. Bleek dat ze aan een zeldzame aandoening leed met de naam PICA. Karakteristiek voor deze aandoening is, dat de patiënten dingen opeten die niet om op te eten zijn. Dat kan gaan van metaal, muntstukken, krijt, tot zelfs batterijen.

Gedumpt door vriendje
Artsen zijn van oordeel dat stress de oorzaak is in het geval van Tempestt. Het meisje was van de kaart toen haar vriendje Jason naar de universiteit in Kansas ging studeren en zij achterbleef in Florida. Jason zette toen botweg een punt achter hun relatie.

Gezondheid in het gedrang
Het meisje is intussen zodanig verslaafd aan zeep, dat haar gezondheid ernstig in het gedrang komt. Volgens dokter Barton Blinder, een autoriteit op het vlak van PICA, is het risico groot dat de stofwisseling van Tempestt zwaar verstoord kan worden door de chemische producten is de zeep.

Hulp
Het meisje gaat nu te rade bij een psychiater om haar af te helpen van haar drang naar zeep. Bij haar thuis zijn ze inmiddels overschakeld naar vloeibare zeep en daar blijkt Tempestt helemaal geen zin in te hebben. Ze zit ook niet meer op een studentenkamer, zodat haar moeder het meisje kan bijstaan in de strijd tegen de merkwaardige zeepverslaving.

Bron: AD

Vechthaan doodt toeschouwerLOS ANGELES - Een man die een hanengevecht in de Amerikaanse staat Californië bijwoonde, is gedood door een van de vogels.
De 35-jarige man was bij het illegale evenement in Tulare County toen de politie een inval deed. In het gedrang dat ontstond, werd zijn been opengesneden door de mesjes die een van de vechthanen aan zijn poten had. De man bloedde vervolgens dood. Behandeling in het ziekenhuis mocht niet meer baten.

De lokale sheriff zei dat hij nog nooit zo'n incident had meegemaakt. De illegale en zeer wrede hanengevechten zijn populair in Californië. De toeschouwers zetten vaak grote bedragen in op de vogels. De 35-jarige man was al eens beboet door de politie omdat hij bij een hanengevecht was. (ANP/AK)

Bron: AD

maandag 7 februari 2011

Roep om kind-vrije vluchten

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappijen komen steeds meer onder druk te staan om kinderen uit hun toestellen te weren, dan wel zogenaamde 'kindvrije zones' in te stellen.

Onlangs bleek uit onderzoek dat 75 procent van de businessclass reizigers zich stoort aan lawaaiige kinderen gedurende een vlucht. De druk op grote airlines die veel zakenreizigers als klant hebben om iets met de klachten te doen, wordt steeds groter.

In Groot-Brittannie is al een ware campagne voor 'adults-only areas' van de grond gekomen. Maatschappijen zouden bijvoorbeeld ook stille zones kunnen introduceren, zoals in de trein al langer gebeurt, zo vinden voorstanders.


Wilders: strijd tegen islam is mijn plicht


AMSTERDAM - Geert Wilders voelt zich als parlementariër verplicht om te strijden tegen een ideologie die de vrijheid van meningsuiting in Nederland en Europa bedreigt. De islam is zo'n ideologie, meent de voorman van de PVV. „Het licht in heel Europa gaat langzaam uit”, zo verwees Wilders naar de vrijheid die volgens hem verdwijnt door toedoen van de islam.

Wilders nam maandag het woord aan het eind van de regiezitting in het proces tegen hem. „Ik geloof dat de islam zich vooral onderscheidt in moord en doodslag”, benadrukte Wilders. „Het gaat niet alleen over mij, maar over iets veel groters. We hebben eeuwen gevochten voor vrijheid. Nu wordt die vrijheid geofferd om het een totalitaire ideologie naar de zin te maken. Het uiteindelijk resultaat is een islamitisch Europa. Een Europa zonder vrijheid. Het is de plicht van vrije mensen om zich daartegen te verzetten.”
De PVV-leider voerde als laatste het woord tijdens de eerste, niet-inhoudelijke zitting van de voortgezette strafzaak tegen hem. Hij noemde de islam onder meer „een ideologie die uit de woestijn komt en alleen woestijnen kan voortbrengen”. Verder vindt hij dat in Europa multiculturele elites een totale oorlog voeren tegen hun eigen bevolking, door de islam toe te laten in hun maatschappijen. „Europa wordt Eurabië”, aldus Wilders. „Overal liggen de fundamenten van het Westen onder vuur.”

Hij hoopt dat de rechtbank besluit de zaak stil te leggen en niet meer te behandelen. Dat kan als de rechtbank inleidende verweren van Wilders' advocaat Bram Moszkowicz gegrond verklaart. De verdediging vindt dat de zaak om verschillende redenen zou moeten stoppen. De rechtbank zou niet bevoegd zijn en het Openbaar Ministerie zou niet-ontvankelijk verklaard moeten worden. Besluit de rechtbank dat de zaak toch behandeld moet worden, dan rekent de PVV-leider op vrijspraak.

Bron: de Telegraaf

zondag 6 februari 2011

Soldate Israël bekent lekken van geheimen


TEL AVIV - In een opzienbarend spionageproces in Israël heeft een voormalige soldate toegegeven circa tweeduizend geheime legerdocumenten te hebben gekopieerd en aan de krant Haaretz te hebben gegeven. In ruil voor de bekentenis heeft de aanklager in Tel Aviv gezegd hooguit negen jaar cel te eisen. De maximumstraf is vijftien jaar.
De Israëlische Anat Kam had via de krant onthuld dat het Israëlische leger opzettelijk Palestijnse militanten doodt in plaats van oppakt. De opdracht hen te doden is mogelijk strijdig met de Israëlische wet.

,,Ze is een jonge vrouw, die destijds geloofde dat ze zomaar bewijs van oorlogsmisdaden had ontdekt'', zei haar advocaat. Het vonnis wordt later geveld. (ANP/AK)

Bron: AD

Na overstromimngen en cycloon nu de bosbranden

PERTH - Na de overstromingen vorige maand en cycloon Yasi deze week, wordt Australië dezer dagen getroffen door bosbranden. Drie grote bosbranden razen rond de westelijke stad Perth. Tientallen huizen zijn in vlammen opgegaan in het dichtbeboste gebied. Minstens 150 huishoudens zijn geëvacueerd.
De branden komen juist op een moment dat Australië de grote bosbranden van twee jaar geleden herdenkt. Daarbij vielen 173 doden. De destijds zwaar getroffen stad Mildura kreeg zondag juist een enorme regenbui te verwerken: de hoeveelheid water die normaal in een jaar valt, kwam nu in één dag naar beneden. Een man vond de dood, toen zijn truck werd meegesleurd door een kolkende rivier.

De cycloon Yasi van de afgelopen dagen was een van de zwaarste stormen die Australië ooit heeft getroffen, zei de regering zondag. De schade kwam nog bovenop de ruim 4 miljard euro schade door de overstromingen in Queensland. (ANP/AK)

Bron: AD

Iran verbiedt westerse kost in kookprogramma's op tv

De Iraanse staatstelevisie verbiedt kookprogramma's waarin reclame wordt gemaakt voor buitenlandse gerechten. De maatregel past in het streven van conservatieve moslims om westerse invloeden uit de Iraanse cultuur te weren.
"Van nu af is het verboden te leren hoe je niet-Iraanse gerechten kookt", heeft het plaatsvervangend hoofd van de staatstelevisie gezegd volgens de gematigde website Aftabnews.

De Iraanse keuken staat bekend om zijn veelzijdigheid. Elke dag kijken veel Iraniërs naar kookprogramma's, waarin te zien hoe inheemse en buitenlandse gerechten worden bereid.

Chinese en Indiase gerechten zijn populair, maar de Iraniërs houden ook van pizza's en andere Italiaanse gerechten. (anp/sam)

Bron: HLN