Translate

zaterdag 5 februari 2011

Stamleden 'Groeten Terug' uit vliegtuig gezet


AMSTERDAM - De KLM heeft leden van de Afrikaanse Zemba stam, die deelnemen aan het SBS-programma Groeten Terug, uit het vliegtuig gezet wegens overlast.

Eén van de passagiers kon de 'penetrante geur' van de stamleden niet verdragen en ging beklag doen bij het cabinepersoneel. Niet veel later begonnen ook andere passagiers te klagen. Vervolgens zijn de stamleden uit het vliegtuig gezet.

De begeleider van de stamleden heeft aan Shownieuws laten weten dat de geur afkomstig is van een 'boter-olieachtig parfum'. De leden van de Zemba stam maken het zelf en het is traditie dat iedereen zich daarmee insmeert.

De sterren uit het programma Groeten Terug verblijven momenteel in een hotel vlakbij Schiphol. Zondag gaan ze voor de herkansing en vliegen ze terug naar Johannesburg. Op voorwaarde dat iedereen zich goed heeft gewassen en dat de parfum in de koffers blijft.

Bron: de Telegraaf

Vliegende ezelin sterft aan hartaanval na promostunt (video)


De Russische ezelin die vorig jaar de internationale pers haalde omdat zij bij wijze van reclame door de lucht kliefde aan een parachute, is niet meer. Het beest, dat even een luxeleven kreeg na de hachelijke ervaring, stierf aan een hartaanval. "Waarschijnlijk toch nog het gevolg van de stress door die promostunt", weet een dierenarts.
Anapka moest vorig jaar in het Russische Golubitskaya boven de Azovzee parasailing promoten.

De ezelin werd vastgebonden aan eeen parachute en door een speedboot de lucht ingekatapulteerd. Strandgangers waren gechoqueerd en de Britse tabloid The Sun sprong op de zaak om het arme, bange dier te redden. De journalisten slaagden erin Anapka op te sporen, af te kopen van de eigenaar, en haar te installeren in de luxestallen van een elitemanage van het Kremlin. Daarna vond de ezelin onderdak in de stallen van Yulia Dobrovolskaya in Moskou.


video

vrijdag 4 februari 2011

300.000 euro is van niemand

Niemand kan aanspraak maken op de 300.000 euro die in december in een nachtkluis van een voormalig Dexia-kantoor in Gent gevonden werden. Geen enkele partij kon immers aantonen dat ze de eigenaar is van de grote som geld.
Particulieren kochten eind december een vroeger bankkantoor van Dexia aan de Francisco Ferrerlaan en waren het gebouw aan het renoveren. Een achtergelaten kluis stond in de weg en daarom werd beslist ze open te slijpen. Er werd een bedrag gevonden van 300.000 euro.

Geen diefstal
De vinders verwittigden zelf de media en de politie om niet beticht te worden van diefstal. Het geld werd in beslag genomen in afwachting van een onderzoek naar de herkomst. Dexia stelde dat het geld van Brink's was, maar de waardetransporteur kan dat niet aantonen.
Superkoe die ontsnapte uit slachthuis overleeft ook onderkomen dierenasiel

Er is Molly B, de bekende avontuurlijke Amerikaanse superkoe, blijkbaar geen rustige oude dag gegund. Vijf jaar geleden ontsnapte ze op spectaculaire wijze uit het slachthuis en onlangs moest ze ijlings gered worden uit het mega dierenasiel in Montana, waar ze haar laatste dagen aan het slijten was, en dat volledig onderkomen was. Tientallen lotgenoten hadden minder geluk en moesten worden afgemaakt.
'De onzinkbare Molly B' werd de bijnaam van de merkwaardige zwarte Angus in 2006, die zich toen ontpopte tot een zwemkampioene. Eerst sprong ze, destijds, gezwind met haar 544 kilo - dat is een overgewichtje - over een hek van 1,65 meter en holde ze recht van Mickey's Packing Plant de stad van Great Falls in.

Ruimtetelescoop ontdekt zesvoudig planetenstelsel


WASHINGTON - De Amerikaanse ruimtetelescoop Kepler, die uitkijkt naar 'exoplaneten' - planeten die draaien om andere sterren dan de zon - door ruim 150 duizend sterren continu in het oog te houden, heeft op tweeduizend lichtjaar van de aarde een planetenstelsel ontdekt waarin zes planeten rond een moederster draaien.
De zes exoplaneten verraden hun bestaan doordat zij vanaf de aarde gezien bij elke omloop voor hun ster langs bewegen. Hierdoor ontstaan kleine, regelmatige 'dipjes' in de helderheid van de ster, die door Kepler zijn geregistreerd.

Uit de regelmaat waarin de verschillende helderheidsdipjes optreden, kunnen de omlooptijden van de planeten worden afgeleid. En de grootte van de dipjes zegt iets over hun afmetingen.Astronauten bereiden landing voor op Mars (video)MOSKOU - Zes Marsreizigers zijn in een baan rond de rode planeet gekomen en bereiden momenteel een landing voor. Twee van hen zullen volgende week, na een ruimtereis van zes maanden, een eerste verkenningstocht maken op Mars. Op 1 maart vliegen ze in 240 dagen weer terug naar Aarde. Allemaal virtueel natuurlijk.

Mars500 is een experiment, waarbij een toekomstige Marsreis wordt nagebootst. Zo onderzoekt ESA de complexe psychologische en lichamelijke effecten van een lange reis naar de rode planeet.


 videoDrie Russen, een Italiaan, een Fransman en een Chinees lieten zich vorig jaar voor 520 dagen opsluiten in een cabine. Zij hebben enkel contact met de "vluchtleiding" via emails en videoberichten, die met een kunstmatige vertraging van twintig minuten worden verstuurd. ,,De mannen eten ingeblikt voedsel en douchen één keer per week. Ze verkeren in goede gezondheid," zegt de voormalig Russische kosmonaut Boris Morukov tegen The Daily.

De 'astronauten' vermaken zich met onderhoud, wetenschappelijke experimenten en lichamelijke oefeningen. Het project duurt nog tot november. (DHE)

Bron: AD

Nederlandse politie spioneert met 'stealth-sms'je'

De Nederlandse politie heeft een nieuwe techniek om mensen te volgen. De recherche spioneert tegenwoordig met behulp van een gsm. Het geheime opsporingsmiddel is een 'stealth-sms'je'. Met de onzichtbare sms-berichten kunnen politie en justitie zorgen dat elke mobiele telefoon van seconde tot seconde de locatie doorseint van de gebruiker. Dat legt de Telegraaf uit.

Het gebruik van de sms'jes staat volgens de krant voor het eerst officieel beschreven in het nog geheime 'Achilles-dossier' van de recherche over de twaalf Somaliërs, die afgelopen kerst werden gearresteerd als terreurverdachten. (anp/kh)

Bron: HLN

Brandwonden na enkele dagen genezen met revolutionair 'huidwapen'

Brandwondenpatiënten moet je niet vertellen wat pijn is of dat beschadigde huid zijn tijd nodig heeft om te herstellen. Maar een nieuwe uitvinding zou de genezing van brandwonden gevoelig kunnen versnellen. 'Het huidwapen' heet het ding, en werd ontwikkeld door de Amerikaanse dokter Jörg Gerlach.Huid doen groeien duurt normaal weken en de gekweekte huid is heel fragiel. Het huidwapen kan in 90 minuten nieuwe huid doen groeien uit huidstamcellen, genomen van gezonde huid van de patiënt. Het apparaat verspreidt met een spray de huidcellen over de beschadigde huid, doet de huid groeien en kan zo de wonden binnen enkele dagen genezen.


Muizen moeten terroristen vatten op luchthavens


Vergeet snuffelhonden en naaktscanners om terroristen en drugssmokkelaars te snel af te zijn op internationale luchthavens. Wat honden kunnen, kunnen muizen immers ook en nog veel beter, beweren Israëlische wetenschappers. De knaagdieren worden volop getraind om explosieven en drugs op te sporen.

Volgens de wetenschappers kunnen muizen de onpopulaire bodyscanners vervangen. © epa
Israëlische onderzoekers hebben een detector ontworpen die gelijkaardig is aan een 'full body-scanner'. Hun apparaat bevat echter drie verborgen kokers, waarin telkens acht speciaal getrainde muizen zitten. Wanneer de knaagdieren sporen van drugs ruiken of explosieven hebben opgespoord, rennen ze naar een andere koker waar ze een alarm laten afgaan.

Volgens de Israëli's is het werk van de muizen, die vier uur per dag aan de slag gaan, veel nauwkeuriger dan wat honden of machines presteren. De diertjes werken in shiften van vier uren waarna ze gedurende acht uren mogen spelen en uitrusten.

De muizendetector werd vorig jaar bij duizend bezoekers van een winkelcentrum in Tel Aviv uitgetest. De dieren ontdekten toen bij 22 mensen kleine explosieven. Het revolutionaire apparaat, dat veel goedkoper is dan de naaktscanner, kan binnen enkele maanden op de markt komen. (kve)

Bron: HLN

donderdag 3 februari 2011

Ophef rond vaderschapstest in Britse drogisterijen


De Britse drogisterijketen Boots verkoopt sinds kort een vaderschapstest die het DNA van een man vergelijkt met dat van zijn kind. Die veroorzaakt heel wat bezorgdheid over het effect hiervan op gezinnen.

De test Assure DNA kost iets meer dan 35 euro en bevestigt aan wie de biologische vader van een kind is. Het is een primeur dat een winkel zo'n product verkoopt. Voor de test moet je cellen verzamelen aan de binnenkant van de kaak bij zowel het kind als de volwassen man. Je stopt de stalen in een gesteriliseerde enveloppe, een laboratorium analyseert de gegevens voor iets meer dan 150 euro. De uitslag krijg je binnen de vijf dagen via telefoon of mail. Voor bijna 400 euro kun je de resultaten al binnen de 24 uur krijgen.Piloot valt in volle vlucht in slaap achter stuurknuppelEen piloot van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is in volle vlucht achter de stuurknuppel in slaap gevallen. De co-piloot die even naar het toilet ging, stond plots voor een gesloten cockpitdeur en moest zijn collega wakker bellen.
De Zweedse krant Aftonbladet komt dan ook tot de conclusie dat de automatische piloot een cruciale rol gespeeld heeft tijdens de volgeboekte vlucht tussen Kopenhagen en Stockholm. "Ik was erg vermoeid en kon nauwelijks nog mijn ogen openhouden", doet de piloot het relaas van de gebeurtenis in een rapport.


"Lichtbal boven de Rotskoepel bewijst bestaan van aliens" (video)UFO-believers en non-believers zijn weer in een zware discussie verwikkeld geraakt op het internet over het eventuele bestaan van aliens. Aanleiding is het opduiken van video's waarop een lichtbal te zien is boven de Rotskoepel in Jeruzalem, een islamitisch schrijn.
De UFO in de filmpjes lijkt wel een soort spook te zijn dat niet uit zijn witte laken kan ontsnappen, ondanks verwoede pogingen. En plots schiet de lichtbal weer pijlsnel de hoogte in en verdwijnt in de lucht.

Het bijzondere aan de video's op YouTube is dat ze geschoten werden vanuit een verschillend oogpunt. Dat maakt het moeilijker om ze zomaar meteen af te doen als nonsens. Vermoed wordt dat de beelden geschoten werden op zaterdagochtend. In geen tijd verspreidden ze zich over het wereldwijde web. Op YouTube alleen al werden de video's door meer dan een half miljoen mensen bekeken. Mét de onvermijdelijke discussie die erbij horen.

video

'Mona Lisa was een man'


ROME - Mona Lisa, de befaamde schildering van kunstenaar Leonardo da Vinci, is gebaseerd op een man. Dat hebben Italiaanse onderzoekers die gespecialiseerd zijn in het oplossen van kunstmysteries, gesteld. Het Louvre in Parijs, waar het schilderij hangt, betwist dit.
Het zou gaan om de in Florence geboren leerling en mogelijke minnaar van Da Vinci, Salai, die de kunstenaar inspireerde tot de schildering van de vrouw met de mysterieuze glimlach. Dat zei de voorzitter van het Italiaanse comité van cultureel erfgoed, Silvano Vinceti.

De gelaatstrekken van Mona Lisa zouden overeenkomen met die van andere werken. Salai, die eigenlijk Gian Giacomo Caprotti heette, zou model hebben gestaan voor verschillende schilderijen van Da Vinci.

Ook heeft de schilder volgens de onderzoekers in de ogen van Mona Lisa piepklein de letters L en S geschilderd, die volgens de Italiaan voor Leonardo en Salai staan. (ANP/AK)

Bron: AD

Slaapziekte gevaarlijke bijwerking griepvaccin

AMSTERDAM - Nederlandse virologen zijn extra alert op een mogelijk onverwachte bijwerking van het vaccin tegen de Mexicaanse griep nu blijkt dat dit bij kinderen kan leiden tot een verhoogd risico op narcolepsie oftewel slaapziekte.
Dat meldt De Telegraaf.

In Zweden en Finland kregen zestig kinderen de ziekte nadat ze waren ingeënt. Viroloog Ab Osterhaus: ,,Het goede nieuws is dat het verband tussen de inenting en de slaapziekte bij kinderen niet buiten de Scandinavische landen is gevonden. Het slechte nieuws is dat we niet weten wat er aan de hand is en of er iets aan de hand is."

Bron: AD

dinsdag 1 februari 2011

Japanner snelste 100-jarige ter wereld

ROTTERDAM - Miyazaki Hidekichi, bijnaam 'Golden Bolt', is volgens de World Masters Athletic de snelste honderdjarige op aarde.
De bejaarde man won in de categorie 100plus de honderd meter sprint in iets minder dan dertig seconden: 29,83. (BVDL)

video

Bron: AD

Imam Ground Zero-moskee: "Kindermisbruik maakt mensen homo"


Alsof de moskee aan Ground Zero nog niet voldoende controverse heeft veroorzaakt, vindt de imam van de moskee het nodig om nog meer stof te doen opwaaien met enkele zeer controversiële uitspraken over homoseksuelen en islamafvalligen. Die werden gepost op de website van de imam, Sakeenah. Mensenrechtengroepen reageren furieus. 


"Homo zijn is als een pijnlijke rechtszaak, afkomstig van een trauma uit het verleden", zo wordt Abdallah Adhami (44) geciteerd door de krant New York Post.Kleuter geschorst na te veel 'ongelukjes'

Schorsing, dat is iets voor onhandelbare tieners, die spijbelen of leerkrachten bedreigen? Niet in de Verenigde Staten. Daar werd een kleuter een maand "of tot ze leert zich te beheersen" geschorst omwille van te veel 'accidentjes'. Te veel is in dit geval acht per maand, of twee per week.
Op de Montesorri kleuterschool in Arlington hadden ze het gehad. Op 3 december 2010 werd de driejarige Zoe Rosso samen met haar moeder naar de schoolpoort geëscorteerd door de schooldirectrice met het verzoek een maand lang niet terug te komen.

Mama Rosso werd niet op voorhand op de hoogte gesteld van de regels, tot vlak voor de schorsing. Tegelijk mag ze wel de 835 dollar maandelijkse bijdrage neertellen, ook al is haar dochter die maand niet welkom.

Training
Zoe kreeg nochtans zindelijkheidstraining tijdens de zomermaanden, maar de overgang naar de kleuterschool bracht haar uit balans. Dat de leerkracht elke avond een lijst voorlas van welk kind hoeveel ongelukjes had gehad, hielp niet echt.Jongen pleegt zelfmoord nadat hij betrapt werd op spiekenIn Saoedi-Arabië heeft een 15-jarige jongen zelfmoord gepleegd nadat hij op school betrapt werd op spieken. Dat meldt de krant Alryadh.

De jongen heeft zich vandaag opgehangen in het ouderlijke huis in de westelijke provincie Alula. Volgens de politie gaat het om zelfdoding.

22 broers en zussen
De scholier, van wie de identiteit niet werd vrijgegeven, heeft 22 broers en zussen. Zijn vader heeft drie vrouwen.

Volgens zijn vrienden had de jongen geen psychologische problemen. Zijn klasgenoten zeggen dat hij vanochtend werd betrapt op spieken tijdens een test op school. (eb)

Bron: HLN

Met Google op museumbezoek

Kunstliefhebbers die te ver weg wonen of geen geld hebben om een museum te bezoeken tijdens een citytrip, kunnen voortaan terecht op de website Googleartproject.com.Op de nieuwe website zijn meer dan duizend kunstwerken en 385 zalen uit de zeventien belangrijkste musea ter wereld te zien. Bezoekers van de nieuwe website kunnen de museumzalen in 360 graden bekijken, inzoomen op de kunstwerken en achtergrondinformatie opvragen. Het doel van de samenwerking is om de prachtige collecties wereldwijd toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Een Belgisch museum zit niet in de lijst, wel twee Nederlandse musea: het Van Gogh en het Rijksmuseum in Amsterdam. Voorts kan de kunstliefhebber op virtueel bezoek naar, onder andere, Londen (Tate Britain en National Gallery), New York (het MoMa en het Metropolitan), Sint-Petersburg (Hermitage), Moskou (Tretjakov) en Firenze (Uffizi).

De in totaal 1061 foto's in hoge resolutie van kunstwerken kunnen 360 graden gedraaid worden. In totaal zijn 486 kunstenaars in het project opgenomen. Elk museum mocht één voor hem typerend kunstwerk uitkiezen dat in bijzonder hoge resolutie werd opgenomen (ongeveer zeven miljard pixel). Ideaal om de penseelvoering tot in het detail te kunnen bestuderen. (anp/kve)

Bron: HLN

maandag 31 januari 2011

Oplichters actief in het Holland CasinoUTRECHT - Tijdens een van de grootste pokertoernooien van Nederland, de Dom Classics in het Holland Casino van Utrecht, waren vorige week een aantal internationaal bekende oplichters actief. Een van hen nam deel aan het hoofdtoernooi van de Dom Classics en twee anderen waren er als journalisten aanwezig.
De professionele Nederlandse pokerspeler Pieter de Korver herkende vrijdagnacht een van de 'journalisten', die rond de pokertafels liep, als Ali Tekintamgac. Deze Duitser werd eerder bij grote toernooien in Cannes en Barcelona (video) betrapt op valsspelen. Beelden wezen daar uit dat hij de kaarten van zijn tegenstanders via handgebaren doorgeseind kreeg van aanwezige reporters. De organisatie diskwalificeerde de Duitser.

In Utrecht zou hij onder een hoedje spelen met de Turkse speler Kadir Karabulut, een vriend van Tekintamgac, die ook bij de eerdere schandalen een rol speelde. Karabulut was een van de chipleaders op het moment van de ontmaskering.


Leers wil homo's te hulp schieten


DEN HAAG - Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel gaat uitzoeken of hij homo's kan helpen bij gezinshereniging. Dat heeft hij volgens een woordvoerder gezegd na een gesprek met homobelangenorganisatie COC.
Het regeer- en gedoogakkoord bepaalt dat zogenoemde gezinsvorming met buitenlandse partners wordt beperkt tot paren die al getrouwd zijn. Maar in de meeste landen kunnen homo's, lesbiennes en transgenders niet trouwen en dus kunnen zij ook hun partner niet naar Nederland laten overkomen om hier samen een bestaan op te bouwen.


Bipolair gestoorde Sinéad O'Connor compleet aan de grond


De Ierse Sinéad O'Connor is nooit het zonnetje in huis geweest. Maar nu zit de zangeres echt aan de grond. Op Twitter postte ze een reeks zorgwekkende berichten, waaronder een waarin ze wenste dat ze zou doodgaan. Onmiddellijk rezen zorgen om haar 'doodwens' en het welzijn van haar kinderen. Tien jaar geleden ondernam ze al eens een zelfmoordpoging en ondertussen werd ze gediagnosticeerd met manische depressie met bipolaire stoornis.
In een uitzonderlijk openhartig interview biecht O'Connor op dat ze grote moeite heeft met haar moederrol en dat haar zoon Shane haar tot het uiterste drijft. Vorige zomer verloor Sinéad de controle over haar emoties. De XBox van Shane kreeg het te verduren."Ik smeet de XBox voor zijn neus op de grond. Dat maakt mij waarschijnlijk een slechte moeder, maar ik kon gewoon niet meer, ik kon het niet meer aan."zondag 30 januari 2011

Nieuw noodweer koerst af op Australië

BRISBANE - Het oosten van Australië zet zich schrap voor nieuw noodweer. Twee cyclonen koersen af op de staat Queensland. In de loop van vandaag komt de eerste, Anthony genaamd, aan land. Het Australische weersinstituut BOM waarschuwt voor zware windstoten en extreme regenval.
Tegen het einde van komende week krijgt het oosten van Australië te maken met de tweede cycloon, Yasi. Die hangt nu boven Vanuatu, een eilandengroep in de Grote Oceaan ten oosten van Australië. Yasi lijkt nog zwaarder te worden dan Anthony. De premier van Queensland, Anna Bligh, noemde de twee cyclonen ,,David en Goliath''


Chaos op luchthaven Caïro
Duizenden toeristen, werknemers van buitenlandse ondernemingen en bezorgde Egyptenaren zijn vandaag neergestreken op de luchthaven van Caïro in de hoop het land snel te kunnen verlaten. Vrijwel alle vluchten zijn vertraagd en de vraag is vele malen groter dan het aanbod.


"Wij zijn vrijdag aangekomen voor een 12-daagse cruise op de Nijl", vertelt Dorothy Redding, een 62-jarige Amerikaanse toeriste. "Het duurde uren voor we in het hotel waren. Het was een nachtmerrie. Ik heb alleen de piramides gezien, vanuit het raam van de hotelkamer. Nu vliegen we naar Amsterdam, of waar dan ook naartoe, zolang we hier maar weg zijn."

Ondanks een oproep van het luchthavenpersoneel om het vliegveld te verlaten en de veiligheid van een hotel op te zoeken, zijn veel mensen gebleven. Sommigen gaven daarmee gehoor aan een oproep van hun werkgever of reisagentschap om het land te verlaten. (anp/kve)

Bron: HLN

Lees ook: Betogers trotseren avondklok: "Moebarak moet vandaag nog aftreden"