Translate

zaterdag 29 januari 2011

Man krijgt 100.000 dollar en twee jaar voorwaardelijk na streaken voor ObamaPHILADELPHIA - Een man die enkele maanden geleden als streaker bij de Amerikaanse president Barack Obama wilde komen, heeft twee jaar voorwaardelijk gekregen. Het ging om een weddenschap die hem uiteindelijk 100.000 dollar rijker maakte.

Miljardair Alki David had een bonus van een miljoen dollar beloofd aan wie naakt langs Obama zou lopen met een slogan voor zijn internetkanaal. De 24-jarige Juan Rodriguez, een werkloze vader van drie kinderen, besloot de uitdaging aan te gaan.


Weer massale protesten Egypte ondanks verbod (video)AIRO - In Egypte zijn woensdag opnieuw tienduizenden mensen de straat opgegaan om het vertrek te eisen van president Hosni Mubarak, ondanks verwoede pogingen van de autoriteiten om het groeiende verzet in de kiem te smoren. In onder meer de hoofdstad Caïro en de havenstad Suez botsten demonstranten voor de tweede dag op rij met de politie.


In de havenstad Suez botsten demonstranten voor de tweede dag op rij met de politie.

De betogers, die een woensdag afgekondigd demonstratieverbod trotseerden, verwezen naar de ontwikkelingen in Tunesië. In dat Noord-Afrikaanse land verdween eerder deze maand de autoritaire heerser


Zine al-Abidine Ben Ali van het toneel na een korte maar felle volksopstand. Hij was 23 jaar aan de macht geweest.

Net als in Tunesië wordt de woede over het autoritaire en repressieve bewind van Mubarak, aan de macht sinds 1981, gevoed door onvrede over de slechte leefomstandigheden. Vooral onder jongeren is de werkloosheid enorm. Ruim 18 procent van de ruim tachtig miljoen Egyptenaren leeft onder de armoedegrens.

In de havenstad Suez staken betogers woensdag een overheidsgebouw in brand. Zij probeerden hetzelfde te doen met een lokaal kantoor van Mubaraks Nationale Democratische Partij, maar daar wist de politie een stokje voor te steken. Volgens medici raakten tijdens de schermutselingen zeventig mensen gewond.
vrijdag 28 januari 2011

Vulkaanuitbarsting in Japan hindert trein- en vliegverkeer

Op het Japanse eiland Kyushu, in het zuidwesten van Japan, spuwt de vulkaan Shinmoedake sinds woensdagavond rook en as de lucht in. Vandaag moest daardoor een deel van het vlieg- en treinverkeer worden opgeschort. Enkele inwoners van de naburige stad Takaharu brachten de nacht van donderdag op vrijdag noodgedwongen in een opvangcentrum door.

 Japanse luchtvaartmaatschappijen ANA (All Nippon Airways) en JAL (Japan Airlines) hebben hun vluchten van en naar Miyazaki voorlopig geannuleerd en de spoorwegmaatschappij JR in Kyushu schortte het treinverkeer in de regio op.

Op televisiebeelden is te zien hoe een dikke grijze rookpluim ontsnapt uit de top van de 1.421 meter hoge berg. Ook tonen ze inwoners die de as op straat proberen op te ruimen met een schop. Volgens de politie is er momenteel geen sprake van slachtoffers of van schade. (belga/kve)

Bron + video: HLN

Veertig kilo afvallen met het Karl Lagerfeld dieetAMSTERDAM - Karl Lagerfeld, de fashiondesigner van het modemerk Chanel was een aantal jaren geleden een forse kerel. Opeens verscheen hij als de "tiny" ontwerper, maar hij is niet altijd zo dun geweest. Lagerfeld heeft er heel hard voor moeten werken.

In 2001 besloot de mollige ontwerper de verandering van zijn leven te maken, door maar liefst 40 kilo af te vallen, in 13 maanden! "Ontwerper Hedi Slimane was de oorzaak," vertelt Karl. "Ik wilde me anders kleden en Hedi Slimanes ontwerpen dragen. Maar de ontwerpen van Hedi waren voor zeer slanke jongens bedoeld en niet voor mannen van mijn gewicht."

Om deze droom toch uit te laten komen heeft Dr. Jean-Claude Houdret speciaal een dieet voor Lagerfeld samengesteld, die ook de naam "The Karl Lagerfeld Diet" kreeg.

Het dieet is simpel. Niet meer dan 800 calorieën per dag. Je mag geen gefrituurd voedsel, wel veel groente, fruit en daarbij proteïnesupplementen.

Bron: AD

Douane vindt dode zeepaardjes op Schiphol


DEN HAAG - De douane heeft op Schiphol de afgelopen week drie reizigers aangehouden die in hun koffers 622 dode zeepaardjes hadden verstopt.
De reizigers kwamen met vluchten uit Peru en waren op doorreis naar China. Zeepaardjes zijn een beschermde diersoort en mogen niet worden verhandeld. Tegen de smokkelaars van de dieren is proces-verbaal opgemaakt. (ANP)

Bron: AD

Eerste toiletwinkel in Amsterdam


AMSTERDAM - Eric Treurniet, oprichter van 2theloo, opent 17 februari zijn eerste plaswinkel in de Kalverstraat in Amsterdam, zei hij vrijdag. ''Zaterdagmiddag, drukke winkelstraat en opeens moet je nodig naar het toilet. Om dan naar de derde etage te moeten van een warenhuis is geen pretje'', aldus Treurniet.
Na de opening van de winkel met toiletten in Amsterdam moeten er tien tot vijftien winkels volgen in de rest van Nederland. ''Daarna zijn andere Europese landen aan de beurt'', zegt Treurniet.

De ondernemer kwam een jaar geleden op het idee voor de plaswinkel toen hij met zijn gezin in Brugge stond en zijn dochter hoge nood had. ''In een winkel mag je vaak geen gebruikmaken van het toilet. En als je geen gast van een hotel bent, voel je je toch een beetje gegeneerd om daar gebruik te maken van de faciliteiten.''

In de winkels kunnen de bezoekers niet alleen hun plas kwijt, maar zijn ook allerhande spullen te koop: niet alleen tampons of luiers, maar ook gadgets. ''Je kunt bij ons terecht voor alles wat je in het toilet nodig hebt'', aldus Treurniet. (ANP)

Bron: AD

Dikke man vreet zich naar gratis operatie

PORTSMOUTH - Darin McCloud propt zich vol met spek, chips en chocolade en dat ondanks zijn overgewicht en suikerziekte. De Engelsman is aan de schanspartijen begonnen, nadat hij van artsen te horen kreeg dat hij met zijn 127 kilo te licht is voor een gratis operatie. De man probeert nu zes kilo aan te komen.

De 45-jarige McCloud wil een gastric bypass, een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd, om af te vallen. Om voor de (gratis) operatie in aanmerking te komen moet hij 133 kilo wegen.


donderdag 27 januari 2011

Smokkelaars katapulteren drugs over de grens

 PHOENIX - Mexicaanse drugssmokkelaars hebben een nieuwe manier gevonden om drugs over de Amerikaanse grens te krijgen: met een tot katapult omgebouwde auto worden de pakketten marihuana simpelweg over de grens gelanceerd.
Dat meldden Amerikaanse en Mexicaanse autoriteiten.


video


Het Mexicaanse leger wist vorige week vrijdag zo'n omgebouwde auto in beslag te nemen, samen met ruim 20 kilo wiet. De smokkelaars probeerden de drugs vanuit het stadje Naco de Amerikaanse staat Arizona in te schieten.

De autoriteiten kwamen de inventieve smokkelaars op het spoor na een tip van de Amerikaanse douane. Die had 's nachts filmopnamen gemaakt van het apparaat. ,,Het leek wel zo'n katapult uit de middeleeuwen'', aldus een woordvoerder van de douane. (ANP/RTR/BVDL)

Bron + video: HLN

Moordenaar Mirco eindelijk gevonden
UPDATE KREFELD - De Duitse politie heeft het lichaam gevonden van Mirco Schlitter, de jongen die vijf maanden geleden op 10-jarige leeftijd verdween. Dat heeft een woordvoerder gezegd. Eerder op de dag had de politie gemeld dat de zaak was opgelost, nadat woensdag een verdachte was aangehouden.
Mirco verdween op 3 september na een middagje skaten met een vriend. Zijn fiets werd gevonden aan de rand van het plaatsje Grefrath, vlak over de grens bij Venlo. Later vond de politie ook kleding en de mobiele telefoon van het slachtoffer.

De jongen zelf bleef echter spoorloos, ondanks massale zoekacties waarbij meer dan duizend agenten een gebied van 50 vierkante kilometer meerdere keren uitkamden. Ook een emotionele oproep op de televisie van Mirco's ouders leverde geen resultaat op.


Thaise begrafenisondernemer twintig jaar in de cel voor verbergen dode foetussen Een rechtbank in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft een begrafenisondernemer twintig jaar gevangenisstraf opgelegd voor het verstoppen van 2002 dode foetussen. Dat meldt de aanklager in het proces.
De zaak kwam vorig jaar aan het licht toen de politie de illegaal geaborteerde foetussen aantrof in de boeddhistische tempel Wat Phai Ngem in Bangkok. De verstopte stoffelijke resten waren gewikkeld in plastic zakken.

In opdracht van abortusklinieken
De 38-jarige begrafenisondernemer was door verscheidene abortusklinieken ingehuurd om de dode foetussen op te ruimen. Een tweede begrafenisondernemer die werd opgepakt wacht nog op zijn vonnis.

De foetussen zouden normaal gesproken zijn verbrand, maar de ovens waren kapot. Boeddhistische tempels in Thailand voeren crematies uit en slaan ook lichamen op in speciale koelruimtes.

Ontzetting
De vondst leidde tot ontzetting in Thailand en vestigde de aandacht op de wijdverbreide abortus in het land. Abortus is illegaal in Thailand, tenzij een bevalling de gezondheid van de moeder in gevaar zou brengen of de zwangerschap een gevolg van een verkrachting is.

Ieder jaar ondergaan naar schatting 400.000 Thaise vrouwen, onder wie circa 15 procent tieners, een abortus. Dat gebeurt vaak onder onhygiënische omstandigheden en door niet-professionele mensen.
(anp/eb)

Bron: HLN

"Borstimplantaten veroorzaken zeldzame kanker"


Vrouwen met borstimplantaten hebben een klein maar verhoogd risico op een zeldzame vorm van kanker, waarschuwt de Amerikaanse FDA, een agentschap dat de kwaliteit en veiligheid van voedsel en medicijnen bewaakt.
De FDA is op de hoogte van 60 gevallen, 34 in medische rapporten en de andere van dokters, regulatoren en makers van implantaten, waarbij vrouwen met siliconenborsten te maken kregen met anaplastische large-cell-lymfomen (ALCL). Dit is een erg zeldzame vorm van kanker die bijna nooit begint in de borst. Maar het aantal gevallen stijgt, daarom groeit bij experts het vermoeden dat het een zeldzaam neveneffect van borstimplantaten is.


Australië introduceert overstromingsbelastingDe regering van Australië heeft aangekondigd dat er een tijdelijke belasting komt om de kosten af te dekken die gepaard gaan met de overstromingen die het land in de afgelopen maand hebben getroffen. De zogenoemde 'overstromings-herstelbelasting' moet 1,8 miljard Australische dollar opleveren voor de schatkist van de federale overheid. Dat is omgerekend 1,3 miljard euro.

Premier Julia Gillard zei tegen Australische media dat het geld gebruikt zal worden voor herstel van beschadigde infrastructuur en hulp aan bedrijven die zwaar te lijden hebben gehad onder de overstromingen in het oosten van het land. De schade door het hoge water wordt op dit moment geraamd op ongeveer 10 miljard Australische dollar (7,2 miljard euro).


Sensatie in zoo: Gorilla wandelt op achterpoten (video)

Deze gorilla is een sensatie in een dierpark in Kent. Ook op het internet is de gorilla een echte hit. In dit filmpje zien we het dier op zijn achterpoten voorbijlopen. Of hoe gorilla's soms opvallende menselijke eigenschappen overnemen.


video 


De gorilla maakt verstandig gebruik van zijn kunstje. Zo komt hij over de muur gluren om te zien of de verzorgers zijn maaltijd nog niet komen brengen. (gb)

Bron: HLN

woensdag 26 januari 2011

Leidse astronomen zien oudste licht ooit


LEIDEN/HOUSTON - Een internationale groep sterrenkundigen, onder wie enkele astronomen uit Leiden, heeft het oudste licht ooit gezien. De stralen zijn ongeveer 13,2 miljard jaar geleden uitgezonden. Dat hebben de astronomen bekendgemaakt op een persconferentie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
Een artikel over de ontdekking verschijnt binnenkort in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Het licht is afkomstig van het sterrenstelsel UDFj-39546284. Toen dat de lichtstralen uitzond, was het heelal ongeveer vijfhonderd miljoen jaar oud.


6000 genetisch gemanipuleerde muggen op oorlogspad


KUANTAN/KUALA LUMPUR - Ongeveer zesduizend genetisch gemanipuleerde muggen hebben in Maleisië de strijd aangebonden met de knokkelkoorts. Die ziekte werd het afgelopen jaar zeker 134 mensen in het Aziatische land fataal.
De muggen zijn in december vrijgelaten in een onbewoond deel van de deelstaat Pahang, meldde het Instituut voor Medisch Onderzoek (IMR), een overheidsinstelling, vandaag.

Onbedoelde gevolgen
Het experiment is omstreden. Tal van organisaties hebben gewaarschuwd dat het onbedoelde gevolgen kan hebben. "Het verbaast ons dat dit zonder kennisgeving vooraf is gedaan, gezien de grote zorgen die wetenschappers, milieubewegingen en bewoners van de regio hebben geuit'', aldus onderzoeker Lim Li Ching van Third World Network.


Treinbegeleider saboteert treinen om sneller klaar te zijn met werken


Een treinbegeleider van de NMBS wordt ervan verdacht meerdere treinen gesaboteerd te hebben, zodat hij vroeger gedaan had met werken of dat hij zijn vriendin kon zien. Dat bericht BEL-RTL vandaag.

De feiten vonden plaats op de lijn Namen-Brussel, zowat een jaar geleden. De treinbegeleider zou bepaalde elektrische fiches verwijderd hebben, waardoor treinen afgeschaft werden. Hij zou dit gedaan hebben opdat hij vroeger kon stoppen met werken of om zijn vriendin te zien, die ook treinbegeleider was. De man in kwestie is momenteel uit zijn functie ontheven.

Bij de spoorwegpolitie is een intern onderzoek gestart. Volgens een medewerkster van de NMBS loopt het onderzoek in het depot van Ronse. Onderzoek zou al uitgewezen hebben dat de technische pannes de tussenkomst van een controleur vereisten. De sabotage zou voor veel vertragingen gezorgd hebben, maar zou de veiligheid van de reizigers niet in gevaar gebracht hebben. (belga/adv)

Bron: HLN

Mysterie rond vleugelpiano op zandbank in Miami


Op een zandbank voor het strand van Miami staat nu al enkele dagen een heuse vleugelpiano. Hoe het 300 kilo zware muziekinstrument daar beland is, weet niemand. En het ziet er niet naar uit dat het ding er snel zal wegraken.

De vleugel staat op het hoogste punt van de zandbank zodat hij niet overstroomd raakt bij hoogtij. De milieudienst van Miami wil het instrument niet weghalen omdat ze daar niet bevoegd voor zijn. De kustwacht houdt er ook haar handen af, tenzij de piano een gevaar zou vormen voor de scheepvaart of de fauna. Intussen is het instrument al het favoriete speeltuig van zeemeeuwen geworden. (eb)

Bron: HLN

Spionnen op 'coketaxi's' in Nederlandse stedenIn grote Nederlandse steden is het een makkie om een lijntje coke te scoren: je neemt gewoon de taxi. De chauffeur verdient wat bij als dealer, maar daar wil het PVV van Geert Wilders een stokje voor steken. PVV-kamerlid Richard de Mos wil de coketaxi's ontmaskeren door taxispionnen in te zetten.

"Het blijkt wel erg makkelijk om een lijntje te scoren tijdens een ritje. Dat is nou niet de service die wij graag zien in de taxiwereld", zegt De Mos na een steekproef in Amsterdamse taxi's. Drie op de acht Amsterdamse taxi's bleken naast een taximeter ook zakjes coke in de auto te hebben, zo bleek uit een reportage in het tijdschrift Nieuwe Revu.


Obesitas is afhankelijk van huidskleur

Hier en daar opperden wetenschappers in het verleden al eens dat medicatie verschillende effecten zou kunnen hebben bij mannen en vrouwen of blanken en zwarten. Maar het gaat verder dan dat: ook wat gezond is, en wat niet, zou wel eens kunnen afhankelijk zijn van huidskleur. Zo suggereert recent onderzoek dat zwarte vrouwen dikker 'mogen' zijn dan blanke vrouwen, zo schrijft Reuters Health. Bij mannen werd dit effect niet vastgesteld. De onderzoek zelf waarschuwt meteen voor overhaaste conclusies en wil verder onderzoek afwachten.
Een van de maten voor overgewicht is de buikomtrek. Een dikke buik is een gevaar voor de interne organen en verhoogt de kans op diabetes en hartziekten.dinsdag 25 januari 2011

Gulzige thuisverpleegster vrat maaltijden ondervoede alzheimerpatiënte op

In Engeland is grote ophef ontstaan over een schandalig geval van verwaarlozing door een thuisverpleegster. Patricia Young (54) moest alzheimerpatiënte Ivy McCluskey (70) verzorgen, maar in plaats daarvan vrat ze systematisch de warme maaltijden die bedoeld waren voor haar patiënte op. Vervolgens legde ze de arme vrouw met een lege maag in haar bed, zodat ze na een tijdje ondervoed was. De familie werd achterdochtig en installeerde een verborgen camera. Die legde de verwerpelijke praktijk van de thuisverpleegster vast. De beelden waren te zien op de BBC (zie filmpje onder dit artikel). Patricia Young werd op staande voet ontslagen. Ze pleitte schuldig en volgende maand kent ze haar straf. Ivy stierf drie maanden later.


video

De gepensioneerde alzheimerpatiënte Ivy McCluskey kreeg op haar 60ste de ziekte van Alzheimer en werd al tien jaar in haar huis in Lisburn verzorgd. Op de beelden van de verborgen camera is te zien hoe de thuisverpleegster opvallend gulzig de complete maaltijden van haar patiënte verorberde. Van de soep, over de aardappelpuree en de spruitjes tot en met het dessert, alles steekt ze razendsnel achter de kiezen. Door het systematisch ontzeggen van maaltijden, raakte Ivy snel ondervoed.

Brit (29) jongste grootvader: dochter (14) is zwanger

Een opmerkelijk geval van de uitdrukking "De geschiedenis herhaalt zich" doet zich voor in Wales. Een man die zelf op zijn 14de vader werd, wordt later dit jaar op zijn 29ste al grootvader: zijn 14-jarige dochter is 11 weken zwanger van haar 15-jarige vriend. Zo wordt hij de jongste grootvader van Groot-Brittannië. Ook de overgrootmoeder is pas 47. Zij was 18 toen ze moeder werd van de toekomstige jongste Britse grootvader. Bovendien leven haar moeder en grootmoeder nog, zodat de familie op weg is naar liefst zes levende generaties.
De man uit het zuiden van Wales (die anoniem wil blijven) zit met gemengde gevoelens. "Enerzijds kan ik alleen maar vaststellen dat de geschiedenis zich herhaalt en ik hou er wel van dat ik de jongste grootvader van het land wordt. Anderzijds ben ik ziedend op mijn dochter omdat ze zwanger is. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om tienerouder te zijn en nu moet zij hetzelfde lot ondergaan. Toch gaan we haar steunen en uiteraard zal de kleine spruit welkom zijn in onze familie. Ze is heel jong, maar ze is vastbesloten het kind te houden. Wij zullen haar absoluut niet dwingen iets anders te doen. We willen niet dat ze ons zou haten."


maandag 24 januari 2011

Oprah Winfrey onthult geheim: "Ik heb een halfzus"Tijdens haar liveshow onthulde Oprah Winfrey (56) vandaag dat haar moeder Vernitha Lee een dochter kort na de geboorte afstond omdat ze onvoldoende middelen had om het kind groot te brengen.

Pas in november vernam Oprah dat grote geheim. Haar zus Patricia (47) belandde in pleeggezinnen en werd op haar zevende geadopteerd. Oprah noemde haar eerste ontmoeting met haar halfzus "een openbaring".

Oprah woonde bij haar vader Vernon toen haar ma Patricia kreeg. Ze opteerde ervoor de openbaring zelf te doen uit vrees dat het anders "geëxploiteerd" zou worden. Ze toonde haar halfzus tijdens de show. Patricia heeft zelf twee volwassen kinderen, het eerste kreeg ze toen ze zeventien was. (lb)

Bron: HLN

'Nieuwe' katachtige is eigenlijk twee soorten
De Borneose nevelpanter, een nieuwe grote katachtige, is eigenlijk geen nevelpanter én de soort heeft twee vertakkingen. Dat bleek uit een genetische analyse. Ondanks zijn naam is de nevelpanter ook niet erg verwant met de gewone panter.

Tot 2006 dachten wetenschappers dat alle nevelpanters één soort vormden. Na een genetische studie kwam in 2008 aan het licht dat de 'Bornean clouded leopard' (neofelis diardi), zoals de soort toen heette, genetisch verschilt van de nevelpanter (neofelis nebulosa). De eerste soort komt enkel voor op de eilanden Borneo en Sumatra, de tweede bevindt zich op het Aziatische vasteland.

Ook twee takken
Nieuwe genetische analyses in 2010 door een Duits team bracht aan het licht dat de 'Borneose nevelpanter' niet bestaat, en dat de nevelpanters op Borneo en Sumatra genetisch van elkaar verschillen. Ze kregen de namen: neofelis diardi borneensis en neofelis diardi diardi. In het Engels werd de 'Bornean clouded leopard' al herdoopt naar de Sunda clouded leopard, om verwarring te vermijden.

video 


'The Matrix' krijgt nog twee sequels

Keanu Reeves heeft onthuld dat er nog twee sequels van 'The Matrix' gepland zijn. Reeves, die in de eerste drie films de rol van computerprogrammeur Neo speelt, liet verstaan dat hij en de schrijvers Andy en Larry Wachowski overwegen beide nieuwe films in 3D op te nemen. Ze laten zich daarvoor adviseren door 'Avatar'-maker James Cameron. Tijdens een lezing aan de Londense School of Performing Arts beloofde Reeves dat de 3D-input het actiegenre op revolutionaire wijze zal vernieuwen. (bang/lb)

Bron: HLN

zondag 23 januari 2011

"Israël kan Belgische politie afluisteren"


Het risico bestaat dat de Israëlische overheid meeluistert wanneer onze politie telefoongesprekken van criminelen afluistert. Dat denkt Groen!-Kamerlid Stefaan Van Hecke. Het bedrijf Nice, dat de afsluisterapparatuur acht jaar geleden leverde en onderhoudt, zou nauwe banden hebben met de Israëlische veiligheidsdiensten en werd elders al genoemd in spionageschandalen, staat vandaag in de krant De Tijd.

Ook de Belgische inlichtingendiensten gaan binnenkort gebruikmaken van de afluisterapparatuur. Het Comité I, dat de inlichtingendiensten controleert, geeft toe dat het bekommerd is over de beveiliging van het systeem, maar noemt geen namen.

"We stellen ons de vraag of het systeem voldoende beveiligd is en of er geen buitenlandse mogendheden toegang hebben tot de informatie die via de afluisterapparatuur wordt verzameld", bevestigt voorzitter Guy Rapaille. "We hebben die bekommernis al overgemaakt aan onze begeleidingscommissie in de Senaat". (belga/adb)

Bron: HLN

Taiwanese president roept land op 600 ton vet te verliezen


Laten we allemaal 600 ton vet verliezen. Die oproep lanceerde de Taiwanese president Ma Ying-jeou gisteren aan de start van een nationale dieetcampagne.
Ma zelf verloor in 2009 op twee maanden tijd 11 kilo. Zijn gewicht daalde daarbij van 82 naar 71 kilo. "Ik at slechts tweederde van mijn normale hoeveelheid en ik kauwde elke hap 35 keer. Dat helpt de vertering en zorgde ervoor dat mijn maaltijden meer tijd in beslag namen", schreef de president in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij het Bureau voor Gezondheidspromotie om aan de campagne deel te nemen. Scholen en bedrijven kunnen dan weer een collectief gewicht vooropstellen dat hun personeel zal trachten kwijt te spelen.

Ma gaat er overigens prat op dat hij dagelijks oefeningen uitvoert en dat hij een weegschaal kocht om zijn gewicht dagelijks te controleren. Hij vermijdt naar verluidt gefrituurd voedsel en alcoholische dranken en verkiest gekookte groenten boven versnaperingen. (afp/adb)

Bron: HLN

Krokodil in zoo slikt gsm in en wil niet meer eten (video)


Grote zorgen om krokodil Gena in de zoo van de Oekraïense stad Dnjepropetrovsk nadat het 14-jarige beest een gsm van een bezoekster had ingeslikt. Eerst geloofden de verzorgsters de twintiger niet als ze met het gsm-verhaal afkwam, maar toen de mobiele telefoon begon te rinkelen in de maag van de croc, moesten ze wel iets doen. Gena wil sindsdien niet meer eten, is depressief en lijdt pijn. Een operatie lijkt zich op te dringen.
Rimma Golovko geeft toe dat zij de schuldige is. "Ik strekte me uit om met mijn gsm een foto te nemen van Gena toen ze haar bek opensperde en liet hem in het water vallen. Wat een dramatisch actiebeeld moest worden, draaide heel anders uit. Ik wil absoluut mijn gsm terug, want op de SIM-kaart staan waardevolle foto's en telefoonnummers."

video


Gouden frituurpan voor kampioen frikandel eten


HENGELO - In Hengelo hebben elf mannen meegedaan aan het lokale kampioenschap frikandel eten. Winnaar Robert Maalderink (49) wist er 15 weg te krijgen met een totaalgewicht van 1,3 kilo.
De meeste van de elf deelnemers hielden het na vijf frikandellen voor gezien, maar Maalderink liet zien dat hij een waardig kampioen was. Hij krijgt de hoofdprijs: een gouden frituurpan, zo meldt Omroep Gelderland.

Bron: AD

Chinezen 'oogsten' stealthtechniek bij boeren Servië


BELGRADO - Meteen na het neerstorten van een Amerikaanse bommenwerper in 1999 in Servië zijn Chinese agenten bij boeren langsgegaan om wrakstukken van het toestel op te kopen. Door die aankopen is de Amerikaanse techniek voor 'onzichtbare' gevechtsvliegtuigen in handen van de Chinezen gekomen.

Spottend wordt een model van het allesbehalve onzichtbare toestel rondgereden.
De Amerikaanse F-117 Night Hawk stortte tijdens de oorlog in de Balkan neer. Deze bommenwerper werd in de zeventiger jaren in het grootste geheim gemaakt volgens de zogeheten stealth-techniek.