Translate

zaterdag 15 januari 2011

Politie waarschuwt voor stille elektrische wagensBRUSSEL - Op de autosalon in Brussel waarschuwt de politie voor 'stille elektrische wagens'. Vooral voor de zwakke weggebruiker zou deze auto levensgevaarlijk kunnen zijn.Terwijl dealers op de autosalon van Brussel de geruisloosheid aanduiden als een van de voordelen van elektrische wagens, waarschuwt de politie voor de gevaren die de 'stille wagens' met zich meebrengen. Commissaris Olivier Quisquater benadrukt dat dergelijke auto's op het slechtste moment geruisloos zijn: met name tijdens het rijden in de stad.


Bendeleider opgepakt die ledematen kinderen amputeerde


Omar Faruq (30) leidde een bedelaarsbende die opzettelijk ledematen van kinderen amputeerde. De bende verhuurde de kinderen dan voor 4 euro per dag aan bedelende vrouwen, die zich voordeden als hun moeder. Aan deze vreselijke praktijken komt hopelijk een einde nu de veiligheidsdiensten in Bangladesh Faruq hebben opgepakt.
De zaak kwam aan het licht toen de bende naar verluidt de penis afsneed van een zevenjarig jongetje. Zijn vader ontdekte de toedracht en nam contact op met organisaties voor mensenrechten.

Het Aziatische land Bangladesh treedt de laatste jaren harder op tegen de naar schatting 700.000 bedelaars. (anp/afp/edp)

Bron: HLN

Rel rond beeld van plassende politievrouw in Duitsland


In Duitsland is een rel ontstaan rond een kunstwerk dat een plassende politievouw afbeeldt. Tegenstanders van het werk zijn van oordeel dat de grens ven het toelaatbare is overschreden. Voorstanders zweren dan weer bij de absolute vrijheid van de kunstenaar.

Het werk kreeg de titel 'Petra' en is van de hand van de Duitse beeldhouwer Marcel Walldorf (27). Het beeldt een politievrouw in gevechtskledij uit, gehurkt en met de billen bloot. Op de vloer onder het kunstwerk is een 'plas' uit gelatine gekleefd.


vrijdag 14 januari 2011

Huishouden veroorzaakt meer stress dan carrièreEenvoudige huishoudelijke taken als koken en poetsen, tot het verrichten van herstellingen en het regelen van de financiën, sturen je bloeddruk en stressniveau meer de hoogte in dan je job.

Verantwoordelijkheid
Amerikaanse wetenschappers onderzochten 113 mannen en vrouwen met een fulltime job. Ze legden uit hoeveel uur ze in het huishouden werkten en hoeveel verantwoordelijkheid ze hadden om dit te runnen. Hun bloeddruk werd tijdens deze periode van drie weken regelmatig gecontroleerd, ze droegen op het einde een monitor die een hele dag de veranderingen in hun bloeddruk op het werk en thuis in de gaten hield.


Paniek op internet over dertiende sterrenbeeldOpschudding in zodiakland na een artikel in de Sunday's Star Tribune! Volgens astronomen zit onze dierenriem er al duizenden jaren naast door de afwijkende aardas. Daarom willen zij een nieuw sterrenbeeld toevoegen aan de twaalf bestaande. Wie tussen 29 november en 17 december geboren wordt, is een Ophiuchus of Slangendrager. Paniek, want dat werpt de hele horoscoop natuurlijk helemaal door elkaar.
Dat komt omdat een sterrenbeeld oorspronkelijk door de Babyloniërs aan een pasgeborene werd toebedeeld op basis van het gesternte waarin de zon op dat moment stond. Maar na duizenden jaren is er daarop een afwijking van ongeveer één maand. Zo zouden Vissen eigenlijk Watermannen zijn.


Weer hartslag na 3,5 uur en 20.000 borstcompressies


Toen het hart van de 53-jarige Arun Bhasin stopte met kloppen, werd de reanimatie ingezet. Na 3,5 uur en dankzij een machine die liefst 20.000 borstcompressies uitvoerde, stond de man weer op uit de doden en had hij weer een hartslag.

Bhasin werd in december bewusteloos aangetroffen in het Engelse Croydon bij temperaturen van -10°C. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht waar hij een hartstilstand kreeg. Twee ervaren dokters koppelden de man een een revolutionaire hartmachine, die 100 keer per minuut de borst van de patiënt indrukte, zoals dat bij een reanimatie moet gebeuren. Meer dan drie uur lang nam het apparaat - dat op batterijen werkt en vier volle exemplaren daarvan nodig had - de hartslag van Bhasin over, tot hij weer zelf tot leven kwam.donderdag 13 januari 2011

Er is een verband tussen reukzin en kans op sterfte.

Een slechter gezichtsvermogen en gehoor verwachten we bij het verouderen, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat ook een slechtere geurzin bij het verouderingsproces hoort en zelfs je dood kan voorspellen.
Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat hoe meer dagelijkse geuren iemand kan identificeren, hoe groter de kans is dat ze nog enkele jaren zullen leven. Ze gaven meer dan 1000 vrijwilligers tussen 53 en 100 jaar een standaard geurtest. Vervolgens volgden ze hen gedurende vier jaar, uit de cijfers blijkt dat 27,6 procent van hen stierven tijdens deze periode. Het risico op sterfte was 36 procent hoger bij degenen die slechts zes van de geuren juist geraden hadden in vergelijking met degenen die er 11 of 12 juist hadden.

Peper
Professor Robert Wilson: "Het gaat om bekende dagelijkse geuren als rook, zwarte peper, chocolade en kaneel. De resultaten suggereren dat moeite met het identificeren van geuren op latere leeftijd in verband staat met een verhoogde sterftekans. Uit eerder onderzoek bleek al dat een slechtere geurzin een vroeg teken kan zijn van hersenaandoeningen als dementie. Deze ontwikkelen zich traag gedurende jaren en dit wordt geassocieerd met een verhoogde sterftekans." (ep)

Bron: HLN

Canadese kleuter Aleisha (3) overwint borstkanker


De Canadese kleuter Aleisha Hunter heeft als driejarige de strijd tegen borstkanker gewonnen. Volgens haar dokter is ze de jongste borstkankerpatiënt ooit. Artsen kunnen niet verklaren waarom Aleisha op zo'n jonge leeftijd met borstkanker geconfronteerd werd, schrijft Clint.be.
"Het is echt heel zeldzaam dat borstkanker voorkomt bij jonge kinderen. Voor zover bekend, is Aleisha het jongste meisje bij wie ooit borstkanker werd vastgesteld", aldus dokter Nancy Down.

Aleisha's moeder, de 35-jarige Melanie Hunter, ontdekte het gezwel in haar borst toen ze amper twee was. "Toen ik Aleisha afdroogde na haar bad, ontdekte ik een knobbeltje zo groot als een erwt. Ik maakte me geen zorgen, omdat ik dacht dat het een ongevaarlijke cyste was."


Knuffelhormoon discrimineert

AMSTERDAM - Hoewel wetenschappers dachten dat het 'knuffelhormoon' oxytocine mensen vredelievender maakt, blijkt het stofje ook aan te zetten tot vreemdelingenhaat en discriminatie.

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam concluderen dat oxytocine ervoor zorgt dat mensen de eigen groep positiever beoordelen. Een ander effect wat daardoor onstaat is dat leden van andere groepen worden achtergesteld en gediscrimineerd. Terwijl het stofje samenwerking binnen de eigen groep aanmoedigt, wakkert het tegelijkertijd tegenstellingen aan. Daardoor ontstaan conflicten en geweld tegen groepen, concludeert hoogleraar Carsten de Dreu van de UvA in het Leidsch Dagblad.

Op internet wordt het goedje al jaren in spray-vorm verkocht omdat het verlegen mensen assertiever zou maken.

Bron: de Telegraaf

Inzet stewardessen tegen ontvoering overwogen

DEN HAAG - Nederland gaat via de eigen ambassade in Washington informeren naar de initiatieven in Amerika om cabinepersoneel van vliegtuigmaatschappijen op te leiden om gevallen van ontvoering en mensenhandel aan boord te herkennen. Dat beloofde staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) donderdag tijdens een debat over kinderontvoering.Google brengt real-time vertaling dichterbij

Internetgigant Google heeft een beginnetje gemaakt met het aanbieden van real-time vertalingen. Hierdoor moet het mogelijk worden een gesprek te voeren met iemand die een vreemde taal spreekt zonder dat een tolk nodig is.

De Google Translate dienst voor Android is uitgebreid met een de optie Conversatie Mode. Dit is een nieuwe interface binnen Google Translate die geoptimaliseerd is om vloeiend te communiceren met een persoon bij je in de buurt als je allebei een andere taal spreekt.


Vos schiet man in beenGRODNO - Een vos heeft in Wit-Rusland een man in zijn been geschoten. Hij nam op opmerkelijke wijze wraak nadat de jager hem had verwond.

De jager had de vos in een woud bij Grodno neergeschoten en wilde het dier met een geweerkolf van zijn lijden verlossen. Maar toen de man zich over de vos boog, bewoog die uit reflex zijn poot en kwam tegen de trekker van het geweer aan. De kogel doorboorde het bovenbeen van de jager. Terwijl hij naar het ziekenhuis werd gebracht, is de lichtgewonde vos weggevlucht.

Bron: de Telegraaf

woensdag 12 januari 2011

Regels voor parkeren fiets aangepast

AMSTERDAM - In Amsterdam mag een fiets binnenkort nog maar maximaal twee weken op dezelfde plek blijven staan. De gemeente Amsterdam gaat de regels voor het parkeren van een fiets in de stad sterk veranderen.

Volgens regels die nu gelden, mogen fietsen 28 dagen ergens staan, meldt RTV Noord-Holland. Omdat er veel parkeerproblemen zijn op bijvoorbeeld het stationseiland bij Amsterdam Centraal, worden de regels aangepast.

De gemeente is de overlast zat en scherpt de regels drastisch aan. Fietsen die ergens te lang staan, worden verwijderd en naar het Fietsdepot gebracht. De nieuwe regels gaan in wanneer de borden hiervoor zijn aangepast.

Bron: de Telegraaf

Gemerkte pinguïn gaat eerder dood


LONDEN - Wilde pinguïns die gemerkt zijn met een metalen bandje om hun vleugel, leven gemiddeld korter en brengen minder nageslacht voort dan pinguïns zonder zo'n bandje. Dat blijkt uit een studie waarvan de resultaten donderdag verschijnen in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature.
De onderzoekers hebben tien jaar lang het gedrag en broedsucces bestudeerd van honderd koningspinguïns op Possession Island voor de kust van Antarctica. De helft van de vogels kreeg een bandje om de vleugel, de rest een onderhuidse chip. Pinguïns uit de eerstgenoemde groep kregen 39 procent minder kuikens en hadden een 16 procent lagere overlevingskans dan de andere dieren.


Wetenschappers brengen adrenalineschakelaar in beeld

Wetenschappers, onder wie Jan Steyaert van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Vrije Universiteit Brussel, en collega's van Stanford University zijn erin geslaagd om een hyperdynamische schakelmolecule, waarop de adrenaline in ons lichaam inwerkt, in beeld te brengen. De molecule in kwestie kon als het ware bevroren worden in actie.

Sleutel
Door de beweeglijkheid van het schakelsysteem en door het feit dat het meerdere standen heeft, slaagde men daar eerder niet in. Daarvoor gebruikten ze Xaperones, door de Brusselse wetenschappers ontwikkelde kleine en stabiele antilichamen. Xaperones hecht zich als een sleutel in een slot vast op de schakelaar, en er zorgt er zo voor dat die stopt met schakelen van stand naar stand. De adrenalineschakelaar wordt hierdoor in "de aan-stand" geschakeld, waardoor de molecule nu wel in beeld was te brengen.


Minstens 96 doden door hevige regenval in Brazilië

Bij de overstromingen en aardverschuivingen na hevige regenval in Brazilië zijn minstens 96 mensen om het leven gekomen. De zwaarst getroffen gebieden zijn de staten Rio de Janeiro en Sao Paulo.

Ook drie brandweerlui lieten het leven. Alleen al in Teresopolis, een plaats op ongeveer 100 km van Rio de Janeiro, werden vandaag 21 mensen onder de modder bedolven. In Nova Friburgo, vlakbij Teresopolis, werden drie brandweerlui zelf verrast door de modderstromen. Elke hulp kwam te laat voor hen. Er zijn nog drie reddingswerkers vermist.

De zwaarst getroffen gebieden zijn de staten Rio de Janeiro en Sao Paulo. Hevige regenval leidt in Brazilië in januari en februari steeds weer tot ongevallen met vele doden. Vooral de favela's, waar de armen wonen, krijgen het zwaar te verduren. (belga/dpa/lpb/vsv)


Bron: HLN

Pornokoning betaalt lening van huis 'Octomom'Of ze het nu wil of niet, Nadya Suleman (35) krijgt dan toch financiële hulp van pornokoning Steve Hirsch. Dat meldt TMZ.com. De moeder van een achtling - vandaar haar bijnaam Octomom - kon zelf het nog openstaande, voor haar huis geleende bedrag van 450.000 dollar niet betalen en riskeerde zo op de straat te belanden met haar kroost.


Hirsch, die eigenaar is van Vivid Entertainment, dokt de hypotheekschuld van Suleman voor februari nu uit eigen zak en rechtstreeks aan schuldeiser Amer Haddadin. Zo kan Octomom niet anders dan aanvaarden.dinsdag 11 januari 2011

Robert M. bekent 83 gevallen van misbruik


AMSTERDAM - Robert M., de 27-jarige hoofdverdachte in de grootschalige Amsterdamse zedenzaak, heeft inmiddels 83 gevallen van misbruik met kinderen bekend. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam weten. Alle betrokken ouders zijn hierover geïnformeerd, aldus het OM. Eerder werd M. verdacht van 64 gevallen van misbruik.
Rechercheurs zoeken op computers van M. naar beeldmateriaal van kinderen waarover de verdachte bekennende verklaringen heeft afgelegd. Vorige week zijn de eerste matches aangetroffen, aldus justitie. Om hoeveel kinderen het gaat en over de mate van misbruik geeft het OM geen informatie.


Vader begraaft lichaam van verkeerde zoontje

RIYAD - De dag na de begrafenis van zijn zoontje kreeg een man in Saoedi-Arabië een dringend telefoontje van het ziekenhuis. Aan de andere kant van de lijn vroeg men de man of hij het lijkje wilde opgraven en terugbrengen. Het was namelijk niet zijn zoontje.


Het bleek dat er in het mortuarium van het King Fahd een vergissing was gemaakt. Dat meldt de site Emirates 24/7. Een medewerker had het verkeerde babylijkje aan Fahd Doman meegegeven. Het ziekenhuis heeft aan de beide families zijn excuses aangeboden.

Bron: AD

Saudische knipte lippen van dienstmeisje af


MEDINA - Een Saudische vrouw heeft drie jaar gevangenisstraf gekregen voor een gruwelijk geval van mishandeling van een dienstmeisje uit Indonesië. Dat meldden media in Saudi-Arabië.
Media in de hele wereld besteedden aandacht aan de zaak van het 23-jarige slachtoffer Sumiati Binti Salan Mustapa. Dat kwam onder meer doordat diverse mensenrechtenorganisaties aandacht vroegen voor het lot van de jonge vrouw. De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono eiste gerechtigheid en zijn regering kondigde al aan dat er beroep wordt aangetekend tegen de celstraf, die zondag werd opgelegd door een rechtbank in de stad Medina. De straf zou veel te laag zijn uitgevallen.

Lippen afgeknipt
Sumiati werd in november opgenomen in een ziekenhuis. Haar lippen waren afgeknipt met een schaar, diverse botten waren gebroken en haar gezicht was bewerkt met een gloeiend heet strijkijzer. Daarnaast was ze meerdere keren gestoken met een scherp voorwerp.maandag 10 januari 2011

Boren zonder het geluid te horenLONDEN - Britse wetenschappers hebben een apparaatje uitgevonden waardoor patiënten bij de tandarts de boor niet meer horen. Het apparaat kan op een mp3-speler worden aangesloten, zodat een patiënt naar zijn of haar eigen muziek kan luisteren. Tegelijkertijd laat het hulpmiddel wel het stemgeluid van de tandarts door. Dat meldt de BBC.


Slachtoffer Tucson was geboren op 9/11De zes overleden slachtoffers van de schietpartij, van linksboven naar rechtsonder: Christina Taylor Green (9), Dorothy Morris (76), John Roll (63) was rechter van het Arizona Federal District, Phyllis Schneck (79), Dorwin Stoddard (76) en Gabe Zimmerman (30). © ap

Het 9-jarig meisje dat zaterdag werd doodgeschoten tijdens een politieke bijeenkomst in de Amerikaanse stad Tucson, is geboren op 11 september 2001. Dat hebben haar ouders zondag gezegd tegen de 'Arizona Daily Star'. Op die dag werden de Verenigde Staten getroffen door een golf terreuraanslagen met duizenden doden.
Christina-Taylor Green was een van de vijftig kinderen in een boek getiteld Faces of Hope (Gezichten van Hoop), over baby's die op '9/11' werden geboren. "Christina-Taylor was zich altijd erg bewust van haar geboortedag. Ze was erg vaderlandslievend, het dragen van rood, wit en blauw was erg bijzonder voor haar'', zei haar moeder in de Arizona Daily Star.


Man verbergt dode vader vijf jaar in kleerkast

In Japan ondervraagt de politie een man die er van verdacht wordt zijn dode vader gedurende vijf jaar in een kleerkast te hebben verborgen. Al die tijd streek de zoon het pensioen van zijn vader op. Dat meldt The Mainichi Daily News.

Kwalijke geur
De 55-jarige Mitsuo Sonoda zou al bekentenissen hebben afgelegd. "Op een winteravond, vijf jaar geleden, kwam ik thuis. Mijn vader lag in bed en hij bewoog niet meer", verklaarde Sonoda aan de speurders. "Ik liet hem zo een week liggen. Mijn pa bleek dood. Toen hij een kwalijke geur begon te verspreiden, stopte ik het lijk in een kleerkast".Acht arrestaties na vliegtuigreis nep-bejaardeIn Hongkong zijn acht mensen opgepakt in verband met de vlucht van een Chinese man, die in november vermomd als bejaarde aan boord van een vliegtuig naar Canada wist te komen. Vijf mannen en drie vrouwen worden ervan verdacht meerdere mensen illegaal op een internationale vlucht te hebben gezet.
"Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het verwisselen van boardingpasses, de verkoop van paspoorten en samenzwering voor het bedriegen van een luchtvaartmaatschappij", aldus een woordvoerster van de Canadese douane. De groep vroeg omgerekend 35.000 euro voor het smokkelen van Chinezen naar Canada.

De zaak kwam aan het rollen toen een passagier tijdens een vlucht in november als oude en gerimpelde westerse man, compleet met uit de kluiten gewassen neus, nekplooien en ingevallen wangen, het toilet in ging en er als jonge Chinese man weer uitkwam. De Chinees vroeg direct na aankomst asiel aan en zit sindsdien vast. (anp/kve)

Bron: HLN

New Delhi kampt met koudste temperaturen in veertig jaarDe Indiase hoofdstad New Delhi heeft afgelopen zondag met amper 3° Celcius de koudste temperaturen van de afgelopen 40 jaar geregistreerd. Het noorden van het land wordt momenteel geteisterd door een koudegolf die duizenden daklozen treft en al aan meer dan 80 mensen het leven heeft gekost.

In de stad Leh, in de Indiase deelstaat Kasjmir, werd 's nachts een recordtemperatuur van -20,2°C opgetekend. In de meeste regio's in het noorden van het land blijven de scholen gesloten tot 15 januari wegens een gebrek aan verwarming in de gebouwen.

De koudegolf heeft de afgelopen week in het noorden van India al aan meer dan 80 mensen het leven gekost. De lokale autoriteiten vroegen al om vuurkorven op straat te plaatsen in de hoop dat daklozen zich zo beter kunnen beschermen tegen de koude. (belga/svm)

Bron: HLN

zondag 9 januari 2011

Meisje bijna overreden door trein - bizar - AD

BUENOS AIRES - Een meisje is aan de dood ontsnapt op het spoor van een station in het Argentijnse Buenos Aires. Ze stapt met haar moeder op het spoor om de kaartjescontrole te ontwijken, als er een trein aankomt. Het meisje kan zich op het nippertje in een hoekje verstoppen.

video


Bron: AD

Israël breekt historisch gebouw af in Palestijnse wijkIsraëlische aannemers zijn begonnen met de omstreden afbraak van een historisch gebouw in de Palestijnse wijk Sheik Jarrah in Oost-Jeruzalem. Israël wil er een appartementsblok voor joden laten optrekken, ondanks de vraag van de VS om het project stop te zetten. Met de sloop van het iconische Shepherd Hotel heeft Israël een herneming van de dialoog onmogelijk gemaakt, maken de Palestijnen intussen duidelijk. Israël dreigt dan weer met een nieuw offensief in de Gazastrook.
Volgens ooggetuigen hebben bulldozers zich onder politiebescherming naar het Shepherd Hotel begeven en werd vervolgens begonnen met de afbraak van het gebouw. Israël wil op die plaats twintig appartementen voor joodse burgers bouwen. De afbraak kwam er na jaren van onderhandelingen en internationale bemiddelingspogingen.


Uniek: Nepalezen krijgen drie opties bij 'geslacht'Het is en blijft een unicum in de wereld: een volkstelling waarbij je drie opties kan aankruisen bij het onderdeel 'geslacht'. Man, vrouw of 'naamloos', dat kunnen Nepalezen aanduiden bij de volgende volkstelling. De extra optie is bedoeld voor transgenders.
Sunil Babu Pant, het eerste openlijk homoseksuele parlementslid van het land, is tevreden met de vernieuwing. "We ijveren al lang voor burgerrechten voor transgenders", aldus Pant.

Transgenders zijn personen die tussen de twee geslachten balanceren of door het leven gaan als iemand van het andere geslacht. Het zijn personen die zich niet goed voelen bij hun biologische geslacht: mannen die zich vrouw voelen en omgekeerd. (belga/edp)

Bron: HLN

Schutter Arizona geobsedeerd door voorspelling dat wereld zou vergaan in 2012De verdachte van de schietpartij in Tucson, waarbij zes doden en onder anderen een Amerikaans Congreslid zwaargewond raakten, vertoonde de afgelopen maanden steeds vreemder gedrag. Volgens een vriendin was hij geobsedeerd door de voorspelling dat de wereld in 2012 vergaat.


Volgens The New York Times leidde zijn storende gedrag op het Pima Community College in combinatie met plaatsing van verontrustende video's op internet ertoe dat de schoolleiding de 22-jarige Jared Lee Loughner schorste. Hij mocht pas terugkeren na een evaluatie van zijn geestelijke gezondheid. Daarop besloot Loughhner van school te gaan. Dat was oktober vorig jaar.


Katten 'spelen' ziek als ze van streek zijn


Katten die ongelukkig of van streek zijn door een verandering in hun omgeving, vertonen 'ziek gedrag', zoals eten weigeren, de kattenbak niet gebruik of extreem veel te braken. Chronisch zieke en gezonde katten reageren op dezelfde manier, zo bleek uit een onderzoek van de universiteit van Ohio. Dierenartsen die 'zieke' katten over de vloer krijgen, polsen best ook naar veranderingen in de omgeving, zo waarschuwt onderzoeker Tony Buffington.
Het onderzoek werd gevoerd met twee groepen katten: een gezonde groep, en een groep met een chronische ziekte die de katten ongemak of pijn geeft aan de blaas.

In beide groepen reageerden evenveel katten op dezelfde manier op een verandering van verzorger, een ander eetschema of een nieuwe omgeving maken. De katten gedroegen zich drie keer zo vaak ziek in vergelijking met de gewone routine.