Translate

vrijdag 31 december 2010

Pc belt politie en filmt dievenIn het Nederlandse Almere zijn twee dieven opgepakt dankzij speciale software op een gestolen computer.
De pc werd onlangs ontvreemd bij een bedrijf, en was voorzien van zogeheten 'track & trace'-software, die via het internet de locatie van het apparaat kan achterhalen. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om "een flink dure jongen", die de locatie van de dieven doorseinde naar de ordediensten.

Volgens de politie reageerden de twee dieven stomverbaasd toen agenten voor de deur stonden. De mannen zaten net achter de computer en werden netjes gefilmd door de geactiveerde webcam. (anp/sam)

Bron: HLN

22 Aussie steden onder water, 200.000 op de vluchtSteeds mensen worden getroffen door de wateroverlast in het noordoosten van Australië. 22 steden zijn overstroomd en ongeveer 200.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten in een gebied dat groter is dan Frankrijk en Duitsland samen.


De zwaarste overstromingen in ongeveer vijftig jaar zijn het gevolg van zeer zware regenval in de afgelopen twee weken. Mijnbouwondernemingen hebben het werk geheel of gedeeltelijk stilgelegd en de haven van Bundaberg is gesloten. Daardoor is de export van suiker stil komen te liggen.

Vrouwen Spanje willen voor Nieuwjaar bevallen (video)

MADRID - Veel Spaanse vrouwen hopen voor nieuwjaarsdag te bevallen. Dan hebben zij namelijk nog recht op een toeslag van 2500 euro. Artsen kijken met bezorgdheid naar het streven om de bevalling op te wekken. Zo noemt de arts Juan José Vidal het ,,barbaars'' voor 2500 euro de bevalling te vervroegen.


In het kader van de bezuinigingen schrapte de socialistische regering de toeslag bij de geboorte van een kind, die zij in juli 2007 invoerde om het aantal geboorten op te krikken. ,,Ik ken collega's die van sommige vrouwen het verzoek kregen (om de geboorte te bespoedigen)'', zegt Francisco Campillo y Arias-Camison, die als verloskundige en gynaecoloog is verbonden aan een particuliere kliniek in Madrid.

Zussen alleen vrij na donatie nier


CHICAGO - Twee Afro-Amerikaanse zussen die een jarenlange gevangenisstraf uitzitten, komen vrij op voorwaarde dat de ene zus een nier afstaat aan de ander, aldus gouverneur Haley Barbour van de Amerikaanse staat Mississippi.
De vrouwen, Jamie (38) en Gladys (36) Scott, kwamen pas in 2014 in aanmerking voor vervroegde vrijlating. De oudste zus heeft dagelijks een dialysebehandeling nodig. Gladys heeft al gezegd dat ze haar nier aan Jamie doneert.

woensdag 29 december 2010

Ouders annuleren huwelijk zoon

MEYLAN (FRANKRIJK) -  De ouders van een 25-jarige man waren het totaal niet eens met het aanstaande huwelijk van hun zoon met een 27-jarige vrouw. Ze hebben het huwelijk vervolgens met een wet uit 1803 laten annuleren...


De Fransman Stéphane Sage wilde met zijn Chinese vriendin Man Sin Ma in het Franse Meylan het huwelijksbootje stappen, maar enkele dagen voor de bruiloft staken zijn ouders daar een stokje voor.
De ouders van de man tekenden via een deurwaarder verzet aan bij de rechtbank en wezen op een wet uit 1803. Volgens artikel 173 van het burgerlijk wetboek dat van de tijd van Napoleon dateert, mogen 'de vader en de moeder verzet kunnen aantekenen tegen het huwelijk van hun kinderen en afstammelingen, ook als die volwassen zijn'.

"Ik oefen dit beroep sinds vele jaren uit, maar het is de eerste keer dat dit artikel gebruikt wordt", zei de openbaar aanklager Monique Plas.'Geen objectief motief'
Het Frans-Chinese paar was verbijsterd door de mededeling van de deurwaarder. "We beseften al vlug dat ons huwelijk, dat vijf dagen later gepland stond, om zeep was", vertelde Stéphane Sage. De Fransman en zijn Chinese vriendin lieten het hier echter niet bij zitten en stapten naar de rechtbank. De rechter stelde het stel in het gelijk bij gebrek aan een 'objectief motief' voor de annulering van het huwelijk. De tortelduifjes kunnen daardoor binnenkort toch in het huwelijksbootje stappen.

Bron: de Telegraaf

Ergste overstromingen in vijftig jaar tijd in Australië

 
© ap
 Het noordoosten van Australië is getroffen door de ergste overstromingen in vijftig jaar tijd. Al meer dan duizend personen hebben noodgedwongen hun huis moeten verlaten, melden Australische media. Afgelopen week raasde een orkaan over het gebied. Dit leidde tot zeer zware regenval met de overstromingen tot gevolg. Verscheidene regio's in de zwaar getroffen staat Queensland zijn tot rampgebied uitgeroepen. Het leger moest de circa driehonderd inwoners van het volledige ondergelopen plaatsje Theodore met helikopters evacueren. Ook de bewoners van andere plaatsen worden geëvacueerd.

Honderden wegen in Queensland, waaronder twee snelwegen naar de hoofdstad Brisbane, zijn onbegaanbaar geworden door het water. Experts verwachten dat het waterpeil in de komende dagen nog zal stijgen
 

Laatste agent verdwenen in Mexicaanse drugsstad

© epa

In de Mexicaanse grensstad Guadalupe is de laatste politieagent van het korps spoorloos verdwenen. De 28-jarige Ericka Gandara is voor het laatst gezien op 23 december.
Lokale nieuwsbronnen spreken over een ontvoering, maar de familie van de verdwenen agente heeft daar voorlopig nog geen bevestiging van gekregen. Op de dag van haar verdwijning is er ook brand gesticht in het huis van een gemeenteraadslid.

Drugsbendes voeren in de buurt van Guadalupe een bloedige oorlog. De meeste agenten hebben om die reden hun ontslag ingediend. (gb)

Bron: HLN


dinsdag 28 december 2010

Oude mobiel is goud waard

LONDEN -  Mensen kunnen duizenden euro's verdienen door hun oeroude gadgets te verkopen in plaats van weg te gooien...


Dat blijkt uit Brits onderzoek. Meer dan zes miljoen stokoude elektronische gadgets, die ooit het nieuwste van het nieuwste waren, worden nu weggegooid.
Verzamelaars hebben echter duizenden euro's over voor gadgets uit de jaren '70 en '80, zo blijkt uit onderzoek van speedsell.co.uk. Oude mobiele telefoons brengen al meer dan 100 euro op en verzamelaars betalen voor bepaalde computers zelfs meer dan 150.000 euro.

Bron: de Telegraaf

'Parkeerengel' gearresteerd

 
AMSTERDAM -  Zwerver René uit Amsterdam, die parkeergeld bijstort voor automobilisten die anders een bekeuring krijgen, is door de politie opgepakt. Volgens buurtbewoners wordt René getreiterd omdat hij de gemeente geld kost.
De dakloze heeft diverse boetes gekregen en deze, zoals een goed zwerver betaamt, niet betaald. De Amsterdamse 'parkeerengel' heeft de kerstdagen daardoor in de cel door moeten brengen.

Dubbeltjestarief
René is een begrip in de Rivierenbuurt. Iedere dag zit hij met zijn hond Donna voor de Albert Heijn in de Maasstraat. In die buurt geldt een zogenoemd dubbeltjestarief voor parkeerders. Daarvoor mag men dan een uur staan.
René zorgt er echter voor dat er, tegen een kleine vergoeding, keurig ieder uur een nieuw parkeerkaartje achter de ruitenwisser zit. Hij heeft inmiddels al vele tientallen klanten. Parkeerbedrijf Cition weet van deze, feitelijk verboden, truc, maar is niet in staat er tegen op te treden.

96 % van de vrouwen heeft elke dag schuldgevoel

Je sportuurtje overgeslagen, vergeten je moeder te bellen of je kind bij de crèche afgegeven. Dan voel je je nu waarschijnlijk schuldig. Je hoort dan bij 96% van de vrouwen die zich minstens één keer per dag schuldig voelt.

Voor de helft (50%) is dat zelfs vier keer per dag. Voor driekwart nam het schuldgevoel toe, toen ze moeder werden. Meer dan de helft ligt wel eens 's nachts wakker door deze negatieve gevoelens. Dit bleek uit een onderzoek van het blad Stylist.

Vriendschappen
Het meest voelen de dames zich schuldig over ongezond eten, direct gevolgd door het weinige tijd dat ze met hun gezin doorbrengen en het 'verwaarlozen' van hun werk. Tevens zijn vriendschappen en hun lichaam een bron van schuldgevoelens. Net als onvoldoende milieubewustzijn of kribbig gedrag jegens geliefden.


Vuurwerk in de sterrenhemel

AMSTERDAM -  Een zonsverduistering, vallende sterren en de planeten Venus en Mercurius duidelijk zichtbaar. Er gebeurt genoeg in de lucht tijdens de eerste week van januari, liet de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) dinsdag weten.


Dinsdagochtend 4 januari is er een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. Als de zon rond 8.48 uur opkomt, is die voor driekwart verduisterd. Het is die dag nieuwe maan en de maan beweegt vanaf de aarde gezien bijna precies voor de zon langs. Rond tien over half elf 's ochtends is de verduistering afgelopen.


Voordat de zon opkomt in de nacht van 3 op 4 januari, is er een grote kans om vallende sterren te zien. Deze komen van de meteorenzwerm Boötiden. Tijdens het maximum zijn er tot 50 meteoren per uur te zien. In de schemering zijn ook de planeten Mercurius en Venus goed zichtbaar.


Overigens zijn er in 2011 nog drie andere zonsverduisteringen: op 1 juni, 1 juli en 25 november. Die zijn echter in Nederland niet te zien. De onderzoekschool waarschuwt overigens om niet onbeschermd naar de zon te kijken. Het felle licht kan de ogen beschadigen. Dat geldt ook voor mensen die met een verrekijker of telescoop kijken. De veiligste manier om de zonsverduistering te zien is via een eclipsbrilletje.

Bron: de Telegraaf

maandag 27 december 2010

Mysterieuze geitenzuiger duikt opnieuw op in Kentucky (video)

Een man uit Kentucky schoot in zijn tuin een kaal beest met grijze huid neer. Het vreemde dier doet de speculaties oplaaien dat het om de mythische geitenzuiger, ook gekend als de chupacabra, gaat.

Geen pels
De Amerikaan Mark Cothren uit Kentucky schoot een vreemd dier neer toen het in zijn tuin wandelde, hij schrok omdat hij het niet herkende. "Ieder dier heeft haar en zeker rond deze tijd van het jaar. Ik vroeg me af hoe een beest nu kan overleven zonder pels." Het dier is zo groot als een huiskat, heeft lange oren, snorharen en een lange staart. Dit veroorzaakte een hele discussie op internet, want sommige mensen beweren dat het om de mythische chupacabra gaat.

video

Dieven rijden met rolstoel tegen de lamp

 
HELSINGBORG -  De politie in de Zweedse plaats Helsingborg had het zondagavond erg gemakkelijk om drie dieven aan te houden. De rolstoelen van twee van hen lieten namelijk een duidelijk spoor achter in de sneeuw. Dat meldden Zweedse media maandagochtend.

We hoefden deze keer niet eens een speurhond in te zetten”, zei de dienstdoende commandant tegen de krant Expressen. Agenten hielden het dieventrio aan nabij de kelderboxen waarin ze hadden ingebroken. Het inbraakgereedschap is bij een van hen gevonden. De buit is nog spoorloos.
De drie zijn bekenden van de politie. Toen zij na een vorige inbraak werden opgepakt, reden ze nog niet in een rolstoel.


Bron: de Telegraaf

Poolse tweeling heeft verschillende vadersWARSCHAU - Een tweeling die in Polen geboren werd, heeft verschillende vaders. Volgens Poolse media is het de zevende keer dat zoiets zich voordoet in de wereld.


De moeder van de tweeling werd zwanger terwijl ze een buitenechtelijke verhouding had. De vrouw, wier identiteit niet bekendgemaakt werd, vroeg de scheiding aan nadat ze van een tweeling, een meisje en een jongen, bevallen was. Later liet ze een test doen om aan te tonen dat haar echtgenoot niet de vader van de kinderen was. Maar uit de test bleek dat de echtgenoot de vader was van de jongen en haar minnaar de vader van het meisje.

Zo'n zeldzaam geval is mogelijk wanneer de moeder twee eicellen produceert en seks heeft met twee partners tijdens haar eisprong, aldus de lokale media.
Bron: AD

zondag 26 december 2010

Klopjacht op dierenbeul die katjes liet stikken

 
ROTTERDAM - Horror op het internet: een tiener filmde zichzelf terwijl hij twee jonge katjes afmaakte en plaatste de video op YouTube.

*-*:

Ik hoop dat ze deze dierenbeul snel zullen opsporen.
 
 
Lang heeft het filmpje daar niet gestaan, maar het was voldoende voor verontwaardigde surfers en dierenrechtenorganisaties om een heuse klopjacht te organiseren.

De dader aaide de twee dieren eerst nog, maar ging dan over tot het beulenwerk. Hij propte beide katjes in een vacuümzak en zoog er vervolgens met een stofzuiger de lucht uit. Nadat de kittens hun hopeloze doodsstrijd verloren hadden, triomfeerde hij met een ervan voor de camera.

Daarna legde hij ze beide met de nodige trots op zijn bed. De beelden waren zo weerzinwekkend dat honderden surfers de identiteit van de kattenmoordenaar willen achterhalen.

Facebook goudmijn voor inbrekers tijdens feestdagenWie met de feestdagen geen inbrekers over de vloer wil krijgen, let best een beetje op met persoonlijke informatie die op het internet belandt. Vooral statusupdates op sociaalnetwerksites als Facebook zijn een waardevolle bron van informatie voor inbrekers, waarschuwt de politie in het Britse West Midlands.


De politie wijst erop dat mensen die online informatie denken uit te wisselen met vrienden, dit ongemerkt ook kunnen delen met onbekenden. Mensen moeten zich ervan verzekeren dat hun profielen zijn afgesloten, zodat alleen goede vrienden en familie er toegang tot hebben. (sam)
Bron: HLN

Doel terreurverdachten niet bekend

 
ROTTERDAM - Het is niet bekend waar in Nederland en wanneer de twaalf Somalische terreurverdachten die sinds vrijdag vastzitten een aanslag hadden willen plegen. Ook is nog niet duidelijk of en zo ja wanneer de arrestanten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Nationale Recherche pakte de Somaliërs op nadat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) een waarschuwend ambtsbericht over hen had gestuurd.
 
 
De twaalf werden in Rotterdam opgepakt. De recherche, onder leiding van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM), deed invallen in twee belwinkels in Rotterdam-West en in vier woningen. Ook werden twee motelkamers in Gilze-Rijen doorzocht. Volgens de AIVD-informatie zou op korte termijn een aanslag in Nederland gepleegd zou worden, maar justitie vond bij geen van de doorzoekingen wapens of explosieven, zo meldde het OM.

De verdachten zijn tussen de 19 en 48 jaar oud. Zes van hen wonen in Rotterdam, vijf hebben geen vaste woonplaats en een van hen is een Deen. De belwinkel van een van de verdachten was na de inval van politie en justitie een ravage. Abdullahi Ali, een kennis van de eigenaar, vertelde dat behalve zijn baas ook de eigenaar van de belwinkel twee deuren verderop is opgepakt. Deze twee mannen zouden verre neven van elkaar zijn.

Gratis shoppen in je onderbroek

AMSTERDAM - Het Spaanse modemerk Desigual gaat dinsdag 28 december gratis kleding weggeven aan klanten die in hun ondergoed komen shoppen. De eerste honderd klanten mogen een uur lang gratis kleren uitzoeken bij het filiaal in de Kalverstraat in Amsterdam.

video

*-*:

Mensen doen alles als het gratis is.

Het hippe Spaanse label begint op deze uitbundige wijze haar winteruitverkoop. De liefhebbers moeten op tijd bij de deur staan, want alleen de eerste 100 klanten krijgen een kaartje om gratis te shoppen.