Translate

zaterdag 25 december 2010

Kledingmerk zegt graatmager model de wacht aanNEW YORK - Kledingmerk Revolve Clothing geeft geen opdrachten meer aan het extreem magere model Allie Crandell tot ze een 'gezonder' gewicht heeft bereikt.
Dat meldt modeportal Styleite. Het bedrijf is hiertoe overgegaan na verschillende klachten van bezoekers op de bedrijfswebsite.
*-*:

Die zijn eindelijk wakker.


Kerk stort in na nachtmis

DIEPENBEEK - In het Belgische dorp Lutselus, in Belgisch Limburg en bijna 15 kilometer ten noordwesten van Maastricht, is vannacht een kerk grotendeels ingestort.
Niemand raakte daarbij gewond. Dit heeft de plaatselijke politie gemeld. In de kerk was enkele uren voor de instorting nog een kerstnachtmis gehouden.
*-*:

De timing was brilliant.


'Koning Carl Gustaf moet aftreden'

 
STOCKHOLM - Bijna twee derde van de Zweden wil dat koning Carl Gustaf aftreedt en de troon afstaat aan zijn dochter prinses Victoria. Dat bleek zaterdag uit een opiniepeiling.


Van alle Zweden die door de krant Aftonbladet ondervraagd werden, wil 63 procent dat de 64-jarige koning binnen tien jaar plaats maakt voor de 33-jarige kroonprinses. Iets meer dan 15 procent ziet Carl Gustaf het liefst per direct vertrekken. Ongeveer 30 procent wil dat de koning aanblijft tot aan zijn dood.

Tsunamialarm Grote Oceaan na aardbevingSYDNEY - Nabij de eilandengroep Vanuatu, in het westelijke deel van de Stille Oceaan, heeft er een onderzeese aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 7,6. Dat meldt het Amerikaanse Geologische Instituut. De waarschuwing is gebaseerd op de kracht van de zeebeving, niet op basis van berichten over een vloedgolf in het gebied. Het tsunami-alarm werd voor Vanuatu, Nieuw-Caledonië en Fiji afgekondigd.

Schade
Het Amerikaans Geologisch Instituut USGS registreerde de beving om 00.16 uur plaatselijke tijd. Ze deed zich 24,4 km onder de zeebedding voor, 135 km ten westen van Isangel in Vanuatu en 225 km ten zuiden van de hoofdstad Port Villa.

Twaalf terroristen in Rotterdam opgepaktROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft vrijdagavond in Rotterdam twaalf Somaliërs aangehouden. Zij zouden op korte termijn een terroristische aanslag in Nederland willen plegen. Ook heeft de Nationale Recherche een belwinkel en vier woningen in Rotterdam en twee motelkamers in Gilze-Rijen doorzocht. Daarbij zijn geen wapens of explosieven aangetroffen.

*-*:

Dus nu zijn we toch aan de beurt.
vrijdag 24 december 2010

Hond leert 1022 woorden uit zijn hoofd

WASHINGTON - Een border collie genaamd Chaser leerde de namen van 1.022 stukken speelgoed uit het hoofd, dat is meer dan welk dier ooit heeft gepresteerd.

*-*:

Jammer geen video.


Amerikaanse psychologen Alliston Reid en John Pilley wilden testen of er een beperking was op het aantal woorden dat een border collie kan leren. Ze leerden gedurende drie jaar Chaser de namen van honderden stukken speelgoed aan. Dit gebeurde door het dier voorwerp per voorwerp uit het hoofd te laten leren.

Wiegendood komt het vaakst voor op nieuwjaarsdag

Meer baby's overlijden aan wiegendood in de Verenigde Staten op nieuwjaarsdag dan op elke andere dag van het jaar.

Alcohol

Professor in de sociologie Phillips analyseerde de cijfers van 29.090 sterfgevallen als gevolg van wiegendood van 1973 tot 2006, hij vergelijk dit met 295.151 andere sterftes. Daaruit blijkt dat het aantal wiegendoden met een derde stijgt boven de verwachtingen van een normale winterdag. De oorzaak hiervan is nog niet duidelijk, maar onderzoekers vermoeden dat het te maken heeft met ouders die te veel hebben gedronken op Oudejaar en hun kinderen zo in gevaar brengen.

Video: New Yorker draagt koffer met vermoorde vrouw

Een New Yorkse man is door een beveligingscamera op video vastgelegd terwijl hij een koffer voortsleepte waarin het stoffelijk overschot van een vrouw bleek te zitten. De politie slaagde er tot nu toe niet in om de kerel te identificeren.*-*:

Het is te hopen dat iemand hem herkent.


De macabare inhoud van de koffer,  die door de onbekende man op straat werd gedumpt in de New Yorkse wijk Harlem, werd achteraf ontdekt door een voorbijganger. De voetganger rende naar een nabijgelegen restaurant, waar iemand de politie waarschuwde.


"Ik deed de rits van de koffer een klein beetje open", zegt de geschokte passant. "Ik zag meteen dat het een lijk was: een onderbeen was duidelijk zichtbaar. Had ik die vervloekte koffer maar nooit gevonden."

"In het zwart gekleed"
Het slachtoffer, een 28-jarige vrouw die door wurging om het leven is gekomen, werd inmiddels geïdentificeerd. Speurders konden de vermoedelijke dader op basis van de surveillancebeelden echter nog niet herkennen. Door de video online te plaatsen, hoopt men dat het publiek nuttige tips kan geven. De conciërge van het gebouw zegt dat hij de man even opmerkte. "Hij was volledig in het zwart gekleed en gedroeg zich zeer zenuwachtig", zegt hij. "Ik kreeg er kippenvel van." (hlnsydney/tw)

Bron: HLN

donderdag 23 december 2010

Man springt van balkon in parlementzaal

 
 
BOEKAREST -  Grote opwinding in het Roemeense parlement. De 40-jarige Adrian Sobaru is uit protest tegen de regering van het balkon in de parlementzaal gesprongen.


De man sprong tijdens een debat over een motie van wantrouwen tegen de regering de zaal in. De regering zou een plan hebben ingediend voor het verlagen van de tegemoetkoming van gezinnen met een gehandicapt kind. Volgens de Roemeense media is de man vader van twee, waaronder een gehandicapt kind. Daardoor zou de man in financiële problemen komen.

Vaders op de vuist op kraamafdeling

Lüneburg -  Twee kersverse vaders zijn in het Duitse Lüneburg met elkaar op de vuist gegaan op de kraamafdeling van het ziekenhuis.

De ruzie begon toen een 28-jarige moeder tegen de partner van haar kamergenoot zei dat hun kind niet echt op hem leek. Vervolgens kwam het volgens de politie tot een reeks wederzijdse beledigingen.
Uiteindelijk leidde dat tot een handgemeen, melden Duitse media. De 28-jarige aanstichtster van de ruzie zou haar 32-jarige vriend daarbij flink hebben opgestookt. De kemphanen zijn aangeklaagd voor belediging en mishandeling.

Bron: de Telegraaf

Nieuwe test ontdekt Alzheimer voor er symptomen zijnBritse wetenschappers hebben een test ontwikkeld die personen met een hoog risico op Alzheimer ontdekt voor er enige symptomen zijn. Dit maakt dat de behandelingen tegen Alzheimer kunnen gestart worden op een moment dat ze meer effect kunnen hebben.

Het sleutelelement in die vroege test is een proteïne genaamd hersenvochtamyloïde. Alzheimerpatiënten hebben meestal erg weinig van dit proteïne in hun ruggenmerg. 

woensdag 22 december 2010

Wielrenner pleegt zelfmoord na ontvoering


BUENOS AIRES - De Argentijnse wielersport is één van zijn kampioenen kwijt. De 34-jarige Armando Borrajo heeft zich in Buenos Aires van het leven beroofd. Twee dagen eerder was hij vrijgelaten na een ontvoering. Volgens de eerste berichten kon Borrajo de ondergane vernederingen niet verteren. Hij hing zich op.

Armando's jongere broer Alejandro, die uitkomt voor het Amerikaanse Jamis Sutter Home, brak zijn arm toen hij zijn broer op andere gedachten wou brengen.

Armando werd in 2006 nationaal kampioen op de weg. Vorig jaar won hij nog een etappe in de Argentijnse Giro del Sol San Juan. (CBR)
Bron: AD

Ontsnapte 'killerstier' uit Arnhem toch afgemaaktARNHEM - De stier die uit het islamitische slachthuis Atlas in Arnhem ontsnapte en uiteindelijk in Het Beloofde Varkensland in Amstelveen terechtkwam, is toch afgemaakt. Het dier bleek volstrekt onhandelbaar. Dat meldt de website familiebofkont.nl van de dierenopvang in Amstelveen.

*-*:

Ik vind het toch triest dat het zover moest komen.

Stier Atlas liet niemand in zijn stal toe en ging met een killersblik in zijn ogen bij de minste geringste beweging van de deur onmiddellijk tot de aanval over.


Chinese vrouw zonder benen voedt 130 wezen op

Een Chinese vrouw zonder benen heeft gedurende bijna veertig jaar liefst 130 kinderen opgevoed in een weeshuis. De 55-jarige vrouw is sinds haar twaalfde haar twee benen kwijt en loopt rond met behulp van twee krukjes. Dat meldt de nieuwswebsite Anannova.
Xu Yuehua was 12 jaar oud toen ze aangereden werd door een trein. Door het ongeval verloor ze haar beide benen. Het meisje verloor ook haar ouders en werd op 17-jarige leeftijd opgenomen in een weeshuis in de provincie Hunan, in het zuiden van China.

*-*:

Prachtig verhaal. Ze verdient een onderscheiding.

Bruidegom schiet bruid, getuige en zichzelf dood


Een Braziliaanse bruidegom beëindigde zijn trouwreceptie met de woorden dat hij 'een verrassing' had voor zijn gasten. Vervolgens trok hij een pistool waarmee hij zijn kersverse echtgenote en getuige doodschoot. Daarna pleegde hij zelfmoord.

*-*:

Wat een drama. Dit is de ergste vorm van verraad.

Lokale politielui verklaarden tegenover persbureau AP dat de man, de 29-jarige Rogerio Damascena, hoogstwaarschijnlijk met voorbedachtheid handelde. Over de motieven voor de moorden, die afgelopen zaterdag plaatsvonden, tasten de speurders in het duister.dinsdag 21 december 2010

Trein vol passagiers gestrand

PUMEREND -  Een trein vol passagiers is tussen Purmerend Overwhere en Kogerveld midden tussen de weilanden gestrand. In de trein zaten 600 reizigers, die urenlang opgesloten hebben gezeten. Zij mochten de trein niet verlaten, omdat dat tot een onveilige situatie zou leiden.

foto's

Bron: de Telegraaf

VN-veiligheidsraad geëvacueerd voor verdachte geur


De lokalen van de Veiligheidsraad en van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York zijn vandaag ontruimd vanwege een verdachte geur, zo heeft de woordvoerder van de volkerenorganisatie bekendgemaakt.

De ontruiming is een "voorzorgsmaatregel". De VN staan in contact met de veiligheidsautoriteiten van New York om de oorzaak van de verdachte geur te vinden, verduidelijkte woordvoerder Fahran Haq. (belga/gb)
 
Bron: HLN

Hond krijgt 17 puppy's (video)


In Duitsland heeft een hond 17 schattige puppy's gekregen. De baasjes van de hond hebben er zware weken op zitten. Ze moesten de meeste hondjes manueel voederen, omdat de moeder de vraag niet aan kon.

video bij bron

Robert M. probeert zelfmoord te plegen


Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse pedofiliezaak heeft sinds zijn arrestatie meerdere keren geprobeerd zelfmoord te plegen. Al na enkele dagen probeerde hij zich te verhangen. Hij staat onder permanent toezicht, schrijft De Telegraaf op basis van bronnen rond het onderzoek. In de cel zou Robert M. zich 'debiel' gedragen en regelmatig ontkleden.

*-*:

Zo, en nu even ertussen uit knijpen, want hij kan dit niet aan.


Bom gevonden in metro Rome

 
© afp
 
In een ondergronds station van de metro in Rome is een bom aangetroffen. Op het perron van het station Rebibbia van metrolijn B heeft een machinist om 10 uur vanochtend een verdacht pakket gevonden. De doos bleek een explosief te bevatten.
 
 Na onderzoek door de politie en brandweer, werd het explosief van op afstand tot ontploffing gebracht. Volgens Italiaanse media zou het pakket stalen pijpen en brandbaar poeder bevatten. Burgemeester Gianni Alemanno van Rome noemde de situatie "zorgelijk". Achteraf bleek dat de bom normaal niet had kunnen ontploffen.
 

maandag 20 december 2010

Street View aangeklaagd voor lingerie aan waslijnROTTERDAM - Een Japanse vrouw klaagt Google voor het weergeven van afbeeldingen van ondergoed op haar waslijn in de applicatie Google Street View. De vrouw claimt een bedrag van 600.000 yen (bijna 5500 euro) van de internetgigant wegens psychische klachten, zo schrijft de Japanse Mainichi krant.


*-*:

Vreemd dat ze afbeelding pas na een rechtszaak weggehaald hebben. Street View wordt zo een echte gluurder.

 De eerste hoorzitting in de zaak was deze week in de zuidelijke stad Fukuoka. ,,Ik was overweldigd door angst dat ik misschien het doelwit van een zedenmisdrijf zou worden'', zo vertelde de vrouw aan de rechtbank. ,, Ik raakte mijn baan er door kwijt en ik moest mijn verblijfplaats veranderen."

Ook geen stress is slecht voor gezondheid

Mensen die ontspannen reageren op stresserende situaties hebben meer risico op aandoeningen als obesitas en depressie, blijkt uit nieuw onderzoek.

Niet iedereenDeze resultaten betekenen dat wanneer het lichaam niet voldoende reageert op stress, dit even ongezond kan zijn als een overreactie, aldus onderzoeker Doug Carroll. Te veel stress verhoogt het risico op een hoge bloeddruk en aantasting van de anders, maar als je onderreageert loop je meer risico op obesitas, depressies, een slecht functionerend immuunsysteem en algemene gezondheid.

*-*:

Als ik dit lees denk ik dat het heel geloofwaardig klinkt.

Engelsman rijdt met fiets over snelweg naar luchthaven

Een 28-jarige Engelsman besloot vanochtend over de Nederlandse snelweg A13 met de fiets naar het vliegveld in Rotterdam te gaan. De politie kreeg rond 6uur een melding van een fietser op de snelweg richting Rotterdam en zag tot haar grote verbazing inderdaad een vers fietsspoor in de sneeuw.

De Engelsman werd op de oprit aan de Doenkade in Rotterdam aangetroffen terwijl hij liep met de fiets aan de hand. De politie wees de man de weg én het fietspad. (anp/gb)
Bron: HLN

Goudeerlijke bejaarde betaalt uitkering uit 1964 terug


Sterk staaltje van burgerzin in de Amerikaanse staat Californië. Daar betaalde een gepensioneerde man ongevraagd 1.100 dollar aan uitkeringen terug die hij 46 jaar geleden ontving - mét interest.

*-*:

Ik denk dat meer mensen dat zouden willen,alleen ze kunnen het niet.


zondag 19 december 2010

Enorm pedofilienetwerk ontmanteld in OostenrijkMeer dan honderd mannen, onder wie vier onderwijzers en een werknemer van een kinderdagverblijf, zullen beschuldigd worden na de ontmanteling van een enorm pedofilienetwerk in Oostenrijk. Dat heeft de Oostenrijkse politie na 'operatie Charly' laten weten.


Maansverduistering moeilijk waar te nemen


GRONINGEN - Komende dinsdag is er opnieuw een maansverduistering waar te nemen. Deze keer valt het natuurverschijnsel samen met het begin van de astronomische winter. De laatste keer was dat op 21 december 1638.


Het is volgens sterrenkundige Theo Jurriens van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) nog maar de vraag of de maansverduistering in Nederland goed te zien is. ,,Helaas zijn we in Nederland op de verkeerde plek om het verschijnsel goed te zien. De zogenoemde totaliteit begint om 08.41 uur. De maan raakt dan de horizon en gaat vervolgens onder. Het is dus zaak dat je vrij uitzicht hebt en niet te veel licht om je heen'', aldus Jurriens.

In Groningen begint de gedeeltelijke verduistering om 07.33 uur. De maan staat dan laag boven de noordwestelijke horizon. ,,Gezien het weer wordt het niet eenvoudig om de verduistering waar te nemen. Desalniettemin is het een mooie uitdaging om het te gaan proberen'', zegt Jurriens.

De volgende keer dat een maansverduistering samenvalt met het begin van de astronomische winter is 21 december 2094. 'Gewone' maansverduisteringen zijn er weer op 15 juni en 10 december 2011. Op 4 januari is een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. (ANP)
 
Bron: AD

Giraffe bevalt vn tweeling

SHIJIAZHUANG - Een bijzondere geboorte donderdag in een Chinese dierentuin. Een giraffe beviel daar namelijk van een tweeling, een zeldzaamheid.


*-*:

Dat is wel heel bijzonder.

video


Bron: AD