Translate

zaterdag 11 december 2010

"Tweede medische blunder in Wilrijks ziekenhuis" (video)

Het Sint-Augustinusziekenhuis uit Wilrijk komt zaterdag opnieuw in opspraak door een medische blunder. De krant Het Laatste Nieuws meldt dat bij een 55-jarige vrouw uit Zoersel na een operatie een sonde van 1,3 meter vergeten werd in de buik.


*-*:

Ongelooflijk dat dit gebeurt. Met alle negatieve gevolgen voor de patiënt en daarna kun je toch niemand meer verantwoordlijk stellen.

Vader castreert 57-jarige vriend van 17-jarige dochter

Een 47-jarige vader uit het Duitse Bielefeld heeft wel heel drastisch ingegrepen tegen de 57-jarige man die een relatie had met zijn dochter van 17. De vader sneed met behulp van twee kompanen de man de testikels af.


*-*:

Daar zal hij voor moeten brommen. Dus trekt hij aan het korste eind.

Wereldvreemde miljonair laat fortuin van tien miljoen euro na aan ... zwerfkatten


Een excentrieke Nederlandse multimiljonair die onlangs onverwacht overleed aan een hartaanval, laat zijn fortuin aan ... de zwerfkatten. Het zou om een slordige tien miljoen euro gaan. Met dat geld wordt een nieuwe vzw opgericht, genaamd Het Waardige Dier, die met het fortuin van Dirk De Waard donaties zal doen aan initiatieven tegen dierenleed. En dat we allemaal veel over hebben voor katten en honden, blijkt uit cijfers van een nieuwe enquête naar aanleiding van Kerstmis. 53 procent van alle eigenaars van katten en honden zeggen dat ze iets onder de kerstboom leggen voor hun huisdier.

*-*:

Wereldvreemd? Maar hij kan zijn geld nalaten aan wie hij wil. Heeft alleen van zijn kat liefde ondervonden. 

vrijdag 10 december 2010

Goklustige non verdacht van verduisteringNEW YORK - De Amerikaanse kloosterzuster Marie Thornton (62), die bekendstond om haar reizen naar de gokstad Atlantic City, wordt ervan verdacht voor ongeveer 850.000 dollar (bijna 650.000 euro) te hebben gefraudeerd.

Blondie-zangeres bijna prooi seriemoordenaar

Blondie-zangeres Debbie Harry accepteerde ooit een lift van een man die later seriemoordenaar Ted Bundy bleek te zijn.

*-*:

Ze heeft behalve aan haar intuïtie nog meer te danken aan haar besluitvaardigheid.

donderdag 9 december 2010

Jongen (16) opgepakt na WikiLeaks-aanval

DEN HAAG -  De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Den Haag een 16-jarige jongen gearresteerd die betrokken zou zijn geweest bij de digitale aanvallen op de websites van onder meer MasterCard en Paypal.
 
 

Site voor foto's getuigen overvallen

GRONINGEN -  De politie in Groningen heeft een speciale website gelanceerd waar getuigen van overvallen door hen gemaakte foto's en filmpjes van de roof kunnen uploaden. Het gaat om een uniek initiatief, zo meldde de Groningse politie donderdag.

*-*:

Dit moeten ze in iedere stad doen.


Ov-bedrijven bewaren illegaal reisgegevens

DEN HAAG -  Gegevens van reizigers in het openbaar vervoer worden door twee grote vervoerbedrijven en de uitgever van de OV-chipkaart te lang bewaard. Het gaat om het GVB in Amsterdam, RET in Rotterdam en het bedrijf Trans Link Systems (TLS).
 Bovendien hebben deze bedrijven geen goed beleid voor het bewaren en verwijderen van informatie over reizen die houders van een OV-chipkaart maken. Onderzoek naar NS wijst uit dat de spoorwegen studenten niet goed informeren over het in- en uitchecken.
 
*-*:
 
Goed dat er zo'n organisatie als privacywaakhond bestaat, die dit controleert.

Erfelijke ziekte opgespoord in bloed moeder


HONGKONG -  Ouders kunnen in de nabije toekomst op een makkelijke manier achterhalen of hun ongeboren kind lijdt aan erfelijke ziektes. Onderzoekers uit de Verenigde Staten en Hongkong hebben een techniek ontwikkeld waardoor het DNA van een foetus via het bloed van de moeder kan worden geanalyseerd.

*-*:

Dat zal voor bepaalde koppels een uitkomst zijn als ze van te voren dit reeds weten. 

'Man zwanger van tweeling'NORFOLK -  'Meneer, u bent zwanger. En u krijgt een tweeling.' Dat stond in de uitnodiging van het ziekenhuis aan de 50-jarige Hilton Plettell uit het Britse Norfolk.

Het universitair ziekenhuis van Norfolk en Norwich was verbijsterd toen de man hen opbelde voor een uitleg. De brief was zelfs gericht aan de heer Plettell. De blunderende medewerkers van het ziekenhuis hebben geen idee hoe de fout heeft kunnen ontstaan.

Exoplaneet ontdekt die niet hoort te bestaan


Wetenschappers hebben met de Keck-telescoop op Hawaï een vierde planeet ontdekt rond ster HR 8799, maar de reuzenexoplaneet hoort eigenlijk niet te bestaan, zo hebben Amerikaanse media op gezag van het vakblad Nature gemeld.

 Rond de jonge en heldere ster HR 8799 op bijna 130 lichtjaar van ons is een nieuwe planeet ontdekt, die zeven keer de massa heeft van "onze" Jupiter, ruwweg dezelfde als de drie eerder in het stelsel gevonden exoplaneten. Het nieuw gevonden object draait op 14,5 keer de afstand Aarde-Zon rond de ster, wat veel dichter is dan de drie eerder gevonden collega's.

De astronomen staan voor een raadsel. Geen enkel model van planeetvorming omtrent de geboorte van reuzenplaneten kan immers verklaren hoe alle vier objecten in het stelsel zijn ontstaan en hun huidige baan hebben bereikt. (belga/dea)
Bron: HLN

woensdag 8 december 2010

Huilende Oprah Winfrey ontkent lesbische relatie

Oprah Winfrey heeft alle geruchten omtrent haar vermeende lesbische verhouding met haar vriendin Gayle King de wereld uit geholpen. Zij deed dat in tranen tijdens een tv-interview met nieuwszender ABC News.

*-*:

Ik geloof haar. Mensen houden van geroddel omdat je zelf nooit zo'n innige band hebben gehad. Een beetje jaloers dus.

Bekijk hier een preview van het interview met Winfrey.

Heel Amerika kijkt uit naar het gesprek met de tv-ster, die binnenkort na 25 jaar een punt zet achter haar immens populaire talkshow. In januari begint ze met een nieuwe tv-zender.

Geïrriteerd
In het interview kwalificeert zij haar vriendin als de moeder die ze nooit heeft gehad, de zus die iedereen zich wenst en de vriendin die iedereen verdient.

De 'moeder van de talkshows' benadrukte dat ze geen lesbische relatie heeft met King en verklaart dat het haar irriteert dat sommigen lijken te denken dat ze daarover liegt. (ad/hlnsydney/tw)

Bron: HLN

Vrouw bijt halve tong van haar echtgenoot af

Een 79-jarige Amerikaan uit Sheboygan in Wisconsin moest een medische ingreep ondergaan om zijn tong weer te laten aanhechten. Zijn vrouw had zijn halve tong afgebeten bij het kussen. De bejaarde had zelf de hulpdiensten gebeld, die hem nauwelijks konden begrijpen, volgens de Sheboygan Press.
*-*:

Ik dacht eerst dat dit alleen kan gebeuren met een kunstgebit, maar het blijkt dat dit met opzet was.


Onbekende ziekte maakt 38 doden in Oeganda

In het noorden van Oeganda zijn de voorbije vier weken 38 mensen overleden aan een mysterieuze ziekte. De Oegandese autoriteiten trachten met internationale experts te achterhalen om welke ziekte het gaat.

*-*:

We staan aan de vooravond van nieuwe ontdekkingen, ook op het gebied van ziekten. Misschien komt er spoedig een doorbraak in de behandeling van bestaande ziekten zoals kanker.


Werden hobbits opgegeten door reuzenooievaar?


Het Indonesische eiland Flores blijft voor verrassingen zorgen. Eerst vonden archeologen er onverklaarbare werktuigen die 800.000 jaar oud zijn, daarna prehistorische mini-olifanten, gigantische ratten en enorme hagedissen en in 2003 zelfs ... "hobbits", een tot dusverre onbekende mensachtige soort, een verkleinde versie van de homo erectus die niet groter werd dan een meter en van 1 miljoen jaar geleden tot 13.000 jaar geleden het eiland bevolkte. Nu heeft de Nederlandse paleontologe Hanneke Meijer er samen met haar Indonesische collega Rokus Due een monsterachtig grote ooievaar ontdekt. En die zou wel eens het einde van de hobbits kunnen hebben betekend.

 
*-*:
Interessante theorie. Wat gaan we de komende tijd meer ontdekken.


dinsdag 7 december 2010

Pas op voor de twaalf online 'feestdagzwendels'

McAfee waarschuwt voor cybercriminelen die van de feestdagen profiteren om geld, identiteits- en financiële gegevens te stelen van consumenten. Het antivirusbedrijf maakte daarom een lijstje van de 12 gevaarlijkste online zwendels.

*-*:

Goede tips voor iedereen die zaken doet op het internet, dus oplettend zijn.


Onbekende bacterie vreet Titanic op


Wetenschappers hebben een nieuwe bacterie gevonden op het wrak van de Titanic. De vondst werd gedaan door een team rond Antonio Ventosa van de Universiteit van Sevilla, staat in het jongste nummer van het vakblad van de Britse Vereniging voor Algemene Microbiologie (SGM).

*-*:

Er worden snel na elkaar nieuwe soorten bacteriën ontdekt. Merkwaardig.


ADHD-medicijn misbruikt als drug of studiehulpRilatine, het medicijn voor de behandeling van ADHD, wordt steeds vaker bij politiecontroles in de omgeving van middelbare scholen in beslag genomen, schrijft de Gazet van Antwerpen.

*-*:

Ik verbaas mij altijd erover hoe snel mensen medicijnen misbruiken voor andere doeleinden. 


Het middel voor behandeling van gedrags- en concentratiestoornissen wordt, waarschuwt de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen, steeds vaker misbruikt als amfetamine of als studiehulp. De pillen worden aangeboden voor 10 euro of minder.

Coma
Overmatig gebruik kan zelfs tot een comateuze toestand leiden, reden waarom de politie ouders en scholen waarschuwt om alert te zijn. (belga/tw)

Bron: HLN

maandag 6 december 2010

Professor laat camera in achterhoofd plaatsen (video)

NEW YORK - Hoe bizar wil je het hebben: Een professor van de New York University krijgt een camera in zijn achterhoofd bevestigd die een jaar lang live beelden naar een museum in Qatar stuurt.

video


*-*:

Hoe bizar. De mens weet van gekkigheid niet meer wat hij moet doen.

Bizarre stunts 12 miljoen keer bekeken

ROTTERDAM - Op YouTube staat een filmpje van de meest bizarre stunts waar mensen toe in staat zijn. Deze compilatie is binnen anderhalve maand meer dan 12 miljoen keer bekeken.
De video is ongehoord populair, maar  je vraagt jezelf voortdurend af wat echt is en wat nep. Een man in een rolstoel die een dubbele salto achterover maakt, of een jongen op skates die zich 50 meter naar beneden laat storten en toch op z'n wieltjes terecht komt. Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn. (AHA)


video


Bron: AD