Translate

vrijdag 3 december 2010

Mannen vast na aftuigen overvaller

IJMUIDEN - Twee mannen van 36 en 46 zijn donderdag aangehouden nadat ze een overvaller hadden afgetuigd in IJmuiden. De overvaller raakte ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis. Zijn toestand is volgens de politie zorgwekkend.

*-*:

Het is ook nooit goed. Nu pak je de overvaller, leert hem een lesje en je wordt aangehouden.

Geheim ruimtevaartuig terug op aardeSANTA BARBARA - Het in mysteries gehulde onbemande ruimtevaartuig X-37B van de Amerikaanse luchtmacht is na meer dan zeven maanden teruggekeerd op aarde. De sonde landde vandaag op de luchtmachtbasis Vandenberg in Californië, aldus een woordvoerder van de luchtmacht.

*-*:

We zullen nooit weten wat voor nieuws er weer eens ontdekt is.

Reden nodig om te stoppen met roken? Wég depressie

Dat laatste is enigszins verrassend omdat verstokte rokers in tijden van stress, irritatie, frustratie en depressie graag naar hun kankerstokje grijpen omdat ze denken dat roken helpt weerstaan aan die negatieve gevoelens. Een gezamenlijk onderzoek van de Brown University en University of Southern California toont nu aan dat het omgekeerde waar is.

*-*:

Kombineer roken met een bittere smaak en je stopt gelijk. Daar heb je geen dure medicijnen voor nodig.


Poedel weigert op vier poten te lopen

De chinese Ao heeft wel een heel speciale poedel. Liu Liu loopt niet graag op vier poten en verkiest tijdens de wandeling dan ook om steeds op haar achterpoten te lopen. Het dier heeft nog meer menselijke trekjes, want Liu Liu kijkt graag cartoons. Het beestje blijft ook niet graag alleen achter en begint te blaffen als haar baasje vertrekt zonder haar. Om dat probleem op te lossen, zet Ao cartoons op als ze weggaat en dan is Liu Liu gelukkig.

Foto's

Bron: HLN

donderdag 2 december 2010

Bedluizen houden Brusselse hotels in hun greep


Na hotels in New York en Parijs hebben de vervelende bedwantsen eveneens hun toevlucht gezocht in Brusselse hotelkamers, zo blijkt uit recente cijfers van Rentokil. Onze hoofdstad kende een stijging van maar liefst 40 procent met betrekking tot plaatsen waar ongediertebestrijders in actie moesten komen. Een opmerkelijke trend die ook in andere delen van ons land wordt waargenomen. En dit is misschien nog maar een begin.
Foto's Rentokil
Uitwerpselen van bedwantsen op een matras (Rentokil)
Uitwerpselen van bedwantsen op een matras (Rentokil)
 
*-*:
 
Je weet niet wat je meeneemt naar huis wanneer je in zo'n hotel hebt gelogeerd.
Bekijk de foto's bij bron (onderaan).
 
 
 

Nieuwe aanwijzing voor water op 'superaarde'Er zijn nieuwe aanwijzingen dat een planeet buiten ons zonnestelsel water bevat. In de dampkring van de planeet GJ 1214 b is stoom of dichte bewolking aangetroffen. Dat heeft de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) vandaag naar buiten gebracht. De ontdekking verschijnt morgen in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

*-*:

Het zou toch wel raar zijn als in het gehele heelal maar een leefbare aarde was.


Baby krijgt staartje

Het inmiddels negen maanden oude jongetje Rui Rui werd geboren met een uitstulping van ongeveer een centimeter aan zijn onderrugje. Intussen heeft het kind een staart van wel vijf centimeter.

Vlak na zijn geboorte stelden de artsen vast dat het Chinese jongetje geboren was met het 'tethered spinal cord'-syndroom. De aandoening veroorzaakt vergroeiingen van de ruggengraat. Gelukkig zou hij snel geopereerd kunnen worden. Helaas werd bij Rui ook een hartziekte vastgesteld waarvan hij eerst moet afgeholpen worden.
*-*:

Dit is de tweede keer dat ik van zo'n geval hoor.


woensdag 1 december 2010

Beelden ingemetselde vrouw uitgezonden

LIMA - Er zijn in Peru beelden uitgezonden waarop het lichaam van de vrouw te zien is, die door een Nederlandse gedetineerde werd ingemetseld in zijn Peruaanse cel.


video

Op de vrijgegeven videobeelden is te zien hoe het stoffelijk overschot van de Peruaanse Leslie Dayana Paredes Silva uit het blok cement wordt gehakt. 

Hoe het kan dat het gevangenispersoneel de moord van de Nederlandse drugshandelaar Jackson Sanford Staling Conket op zijn 22-jarige vriendin niet heeft opgemerkt is nog steeds een raadsel. De moord kwam aan het licht toen bewaarders een vreemde stank roken in de cel van Conket. (DHE)

Bron: AD

Lees ook: Nederlander hing vriendin op in Peruaanse cel

'Nooit meer gaatjes'GRONINGEN - Twee Groningse hoogleraren hebben ontdekt hoe het enzym werkt dat bacteriën aan tanden en kiezen doet plakken. De ontdekking zou het makkelijker moeten maken een stof te vinden die dat enzym in toom kan houden en zo gaatjes kan voorkomen. Dit meldde de Rijksuniversiteit Groningen vandaag.

*-*:

Klinkt veelbelovend.
Bacteriën in de mond gebruiken het enzym glucansucrase om suiker uit voedsel om te zetten in lange, plakkerige suikerketens. Die gebruiken zij vervolgens om zich te hechten aan het tandglazuur. De bacteriën produceren zuren die het calcium van de tanden oplossen. Zo ontstaan gaatjes.

In snoep en tandpasta
De onderzoekers hebben de driedimensionale structuur van glucansucrase in kaart gebracht en ook de precieze werking ervan opgehelderd. Die kennis is volgens hen essentieel bij het vinden van een betere manier om tandplaque en daarmee tandbederf te bestrijden.

Nu dit bekend is, wordt het makkelijker om een stof te vinden die de activiteit van het enzym afremt. Voeg die stof toe aan tandpasta, of zelfs aan snoep, en gaatjes, zijn verleden

Bron: AD

Man eet 60 dagen lang alleen maar aardappelen


Een Amerikaanse man legde zichzelf een vrij bizar dieet op: hij at 60 dagen lang niks anders dan aardappelen. Elke dag mocht hij 20 aardappelen naar binnen werken, verder niks.

*-*:

Petje af hoor. Ik zou het niet volhouden.


Vliegtuig maakt 'nosedive' door paniekerige co-pilootEen 25-jarige co-piloot heeft passagiers de schrik van hun leven bezorgd toen hij het vliegtuig per ongeluk een stevige duik van 2.000 meter liet maken. Het incident deed zich voor tijdens een vlucht van Air India Express op weg van Dubai naar Pune, een stad in het Westen van India.

*-*:

Dat zal wel erg  veel indruk op de passagiers gemaakt hebben.

Ontbossing nadelig voor waterkwaliteitOntbossing is ook in onze contreien slecht voor het milieu. Ze heeft een nadelig effect op de waterkwaliteit. Dat tonen wetenschappers van de Universiteit Antwerpen (UA) aan in een grootschalig onderzoek in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven, de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (UCL) en andere binnen- en buitenlandse partners.


NASA heeft nieuws over aliens


De zogenaamde alien-believers - mensen die overtuigd zijn van het bestaan van buitenaards leven - gaan compleet uit hun dak. Reden daarvoor is dat de NASA heeft bekendgemaakt nieuws over buitenaardse wezens te hebben.

*-*:

Het zijn maar hele kleine aliëns. Microben.

dinsdag 30 november 2010

Opmerkelijk en bijzonder nieuws: NASA: Doorbraak in zoektocht naar buitenaards leven (video)

Opmerkelijk en bijzonder nieuws: NASA: Doorbraak in zoektocht naar buitenaards leven (video)

eva

Lees ook: http://tweakers.net/nieuws/70920/nasa-stuurt-nanosatelliet-de-ruimte-in.html

'Zorgen over zelfmoorden onder politiemensen'


ROTTERDAM - De Nederlandse politie maakt zich zorgen over het aantal zelfmoorden onder politiemensen. In de jongste uitgave van het politievakblad Blauw zegt Berthold Gersons van de landelijke werkgroep Mentale Weerbaarheid: ,,Het aantal zelfmoorden onder politiemensen is een punt van zorg. We kennen de getallen niet precies, maar zorgelijk is het wel.''

*-*:

De politiemensen zijn gewoon mensen ook al doen ze heel stoer.

NASA: Doorbraak in zoektocht naar buitenaards leven (video)


ROTTERDAM - Ruimtevaartorganisatie NASA heeft een ontdekking op het gebied van buitenaards leven gedaan. Deze zal volgens de NASA grote impact hebben op de zoektocht naar bewijzen voor het bestaan van buitenaards leven.


*-*:

Ik ben benieuwd.

Factuur begint te huilen als je ze niet betaalt (video)


Het Belgische onlineplatform voor freelancers, ikki.be, heeft een ludieke manier gevonden om het probleem van rondslingerende onbetaalde facturen te verhelpen: de huilende factuur. Een chip zorgt ervoor dat herinneringsfacturen echt beginnen te huilen als ze onbetaald achterblijven. Dat meldt het nieuwe onlineplatform voor freelancers en ondernemingen vandaag in een persbericht.video*-*:

Heel grappig idee.

Alarm in Amazonewoud na nieuwe megadroogte

Het Amazonewoud - ook wel de groene long van onze planeet genoemd - heeft de laatste tijd weer fel te lijden. Vreemde weerpatronen maken een herstel van het regenwoud onmogelijk, zelfs al is de ontbossing afgenomen. Er wordt gevreesd dat het Amazonewoud een kantelpunt heeft overschreden.

*-*:

Zou dit het gevolg zijn van de ontbossing van het regenwoud?

maandag 29 november 2010

Vastgebonden hond verkleumt in BadhoevedorpBADHOEVEDORP - In Badhoevedorp heeft een buurtbewoner maandagochtend een hond aangetroffen die met een waslijn aan een paaltje was vastgebonden. Het beest bleek verkleumd van de kou.

*-*:

Diereneigenaren die dit doen zouden gestaft moeten worden met eeen flinke geldboete.

Een dierenambulance heeft de hond naar een warm onderkomen gebracht.

De bewoner meldde rond 08.30 uur dat er een hond op de
Nieuwemeerdijk was vastgebonden. De politie is op zoek naar mensen die kunnen vertellen wie de hond in de barre kou zo heeft achtergelaten. (Novum)

Bron: AD

Wordt schizofrenie veroorzaakt door een virus?


De oorzaak van schizofrenie wordt niet zelden bij de genen of de ouders gelegd. Maar volgens Fuller Torrey zou de mentale stoornis veroorzaakt worden door een virus dat verweven zit in ons DNA. Dat schrijft Douglas Fox in Discover Magazine. Het idee werd en wordt op scepsis onthaald, maar de aanhang onder psychiaters groeit wel.

*-*:

Dat is weer eens een heel andere benaderingswijze van deze ziekte.
"Schizofrenie begint niet met mentale problemen maar met een infectie", stelt Torrey die zijn hele leven wijdde schizofrenie sinds zijn zus Rhoda als schizofreen werd gediagnosticeerd.

De implicaties van de virustheorie zijn enorm. Als het virus gevonden wordt, kan het aangepakt worden, misschien zelfs al voor de waanbeelden beginnen. Ook multiple sclerose-patiënten en bipolaire personen zouden hierbij baat kunnen hebben.

Nieuwe ontdekkingen
"Schizofrenie werd te lang genegeerd. De verklaring was genetisch of te zoeken bij een gebroken of disfunctioneel gezin, punt. Maar deze traditionele verklaringen houden geen stand  tegen nieuwe ontdekkingen als het 'geboortemaandeffect' en het vreemde gedrag als kind.

Vergeetachtig of klungelig

De diagnose 'schizofrenie' wordt vooral gesteld tussen het 15de en 25ste levensjaar. Maar bij een onderzoek komt meestal naar boven dat de persoon in kwestie als kind of kleuter al erg anders was: extreem vergeetachtig, verlegen of klungelig.

Geboortemaandeffect
Tegelijk is er het geboortemaandeffect. Wie geboren wordt in de winter of de vroege lente heeft 5 tot 8 procent meer kans op schizofrenie. Een kleine kans, maar wel een significante en bevestigd en meerdere studies. "Dit kan niet verklaard worden door genen en al zeker niet door afstandelijke moeders of afwezige vaders", aldus Torrey.

Andere problemen
Neurologische testen toonden aan dat schizofrene personen niet alleen last hadden van mentale stoornissen. Ook simpele standaardtesten, zoals op een rechte lijn lopen of twee aanrakingen tegelijkertijd registreren, zijn moeilijk voor hen.

In hun bloed vertonen ze dan weer tekenen van infecties en vreemd gevormde lymfocyten. Hersenscans toonden aan dat ze tekenen van chronische infectie vertonen, wat leidt tot de afbraak van hersenweefsel hadden. Schizofrenen hebben ook meer hersengebieden gevuld met vocht.

Hersenziekte
"Dat overtuigde me dat het gaat om een hersenziekte en geen psychologisch probleem," aldus Torrey. Samen met infectiespecialist Robert Yolken ontdekte hij dat schizofrenen vaker dan gemiddeld antilichamen voor toxoplasmose, klierkoorts en de herpesvirussen hebben.  Dat betekent dat ze op een bepaald punt geïnfecteerd waren, maar de ziektekiemen waren nergens meer te bespeuren.

Besmetting
Conclusie? De infectie moest al jaren zoniet decennia eerder hebben plaatsgevonden, misschien wel in de vroege kindertijd. Als het virus ook nog vaker voorkwam in de winter en vroege lente, was er meteen een verklaring voor het geboortemaandeffect.

HERV-W
Na een jarenlange zoektocht werd in 2001 een 'schuldige' gevonden: het virus HERV-W. Latere studies wezen uit dat schizofrene patiënten ongeveer tien keer vaker actieve elementen ven HERV-W in het bloed of de hersenvloeistoffen hebben dan gewone mensen. Hoe meer actieve elementen, hoe groter de infectie.

Verder onderzoek op de rol van HERV-W toonde aan dat het virus rond de tijd van de geboorte het evenwicht in het lichaam verstoort. HERV-W wordt 'wakker' door virussen als herpes, toxoplasmose,  griep en het cytomegalovirus.

Het immuunsysteem  van borelingen bij wie HERV-W kan binnendringen draait overuren, de witte bloedcellen produceren te veel cytokines waarop de immuniteitscellen nog eens sterk reageren. Deze reactie zo vroeg in het leven, kan het begin zijn van een levenslang patroon dat terug wakker wordt na een latere infectie.

Rol afweersysteem
Waarom de ene multiple sclerose ontwikkelt en iemand anders schizofrenie of een bipolaire stoornis, is nog niet achterhaald. Vermoed wordt dat de reactie van het afweersysteem dit bepaalt. Bij multiple sclerose valt het immuunsysteem hersencellen aan en doodt ze, met verlamming tot gevolg.

Bij schizofrenie beschadigt de infectie eerder de neuronen door overstimulatie.  Het gevolg is dat de persoon in kwestie stemmen hoort, hallucineert, aan waanbeelden of paranoia lijdt of zelfmoord overweegt.

Factoren verklaren
Deze virustheorie kan alvast veel verschillende factoren van schizofrenie verklaren. Zo verklaart het waarom schizofrenen geleidelijk aan hersenweefsel verliezen, waarom de ziekte kan wegebben en opkomen als een chronische infectie en waarom een eerste psychose vaak wordt voorafgegaan door een onduidelijke ziekte veroorzaakt door een virus.

HLA
Waarom de ene persoon wel en de andere geen schizofrenie ontwikkelt, is te vinden in de genen en meer bepaald de weerstandsgenen HLA (humaan leukocytenantigeen), die ziektekiemen opsporen. 

Dat impliceert dat schizofrenie wel genetisch kan gestimuleerd worden maar geen werkelijke genetische basis heeft. Er is geen gen voor schizofrenie, wel een gen dat de ziekte een duwtje in de rug geeft als alle omgevingsfactoren kloppen.

Die omgevingsfactoren hoeven geen virus of infectie te zijn die opgelopen wordt bij de geboorte of kort daarna. Ook sigarettenrook en vervuild drinkwater kunnen de genen triggeren.

Medicatie
Ondertussen wordt op zoek gegaan naar medicatie die de symptomen van schizofrenie kan verminderen, voornamelijk door de infecties de kop in te drukken die HERV-W kunnen wakker maken. Voor de pschiaters is het dan ook duidelijk dat prenatale verzorging en vaccinaties broodnodig zijn om de eerste, vroege infecties te verslaan die iemand op het pad dat naar schizofrenie kunnen zetten. (edp)

Bron: HLN

Keniase premier: alle homo's arresterenPremier Raila Odinga van Kenia vindt dat alle mannelijke en vrouwelijke homoseksuelen in het Afrikaanse land moeten worden gearresteerd. Hij maakte zijn mening zondag kenbaar in een rede in een sloppenwijk van de hoofdstad Nairobi.

*-*:

Geldt dit ook voor toeristen?

Hond slikt saté in, met spies en al

In Australië is het zomer en dus worden de barbecuestellen massaal vanonder het stof gehaald. Leuk, dacht ook Patch. De 13-jarige King Charles spaniel ging aan de haal met een kippensaté en slikte die met spies en al in.

*-*:

Hondjes zijn net kleine kinderen. Je kunt ze nooit alleen laten.


Nederlanders bestolen van tv terwijl ze er naar kijken

Dieven hebben gisteravond in Utrecht een wel heel stoutmoedige inbraak gepleegd. Ze namen een televisie mee waar een echtpaar op dat moment naar zat te kijken. Dat meldt de politie van de Nederlandse stad.
*-*:

Het zal je gebeuren. Wat een toppunt van brutaliteit.

Top 10 meest gevaarlijke airlines

De veiligheidsstatistieken van de verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn niet altijd even eenvoudig te vergelijken. De website 'askmen.com' koos daarom voor de volgende aanpak om een toptien van de meest gevaarlijke samen te stellen. Het aantal fatale ongevallen werd bekeken in verhouding tot het aantal gemaakte vluchten. Enkel luchtvaartmaatschappijen die transcontinentaal vliegen, werden weerhouden.*-*:

Hier is de lijst, maar laat u niet bangmaken om in eenvliegtuig te stappen.

Postcodeloterij blundert: presentator belt aan bij de verkeerde

De Postcodeloterij heeft een prijs van 460.000 dubbel moeten uitkeren als gevolg van een blunder. In het RTL4-programma van 'Miljoenenjacht' belde Winston Gerschtanowitz per ongeluk aan bij de verkeerde prijswinnaar. Deze mag het geld echter houden, zo meldde de Postcodeloterij vandaag.


*-*:

Dat was zijn geluksdag.