Translate

zaterdag 27 november 2010

'Miljoen slachtoffers bij Koreaanse oorlog'


WASHINGTON - Een volledige oorlog met Noord-Korea is een nachtmerrie-scenario, met mogelijk een miljoen slachtoffers en gevaar op de eerste kernoorlog ter wereld. Militaire experts zeggen dat Noord-Korea weliswaar arm is, maar zeer zwaar bewapend. Het bezit een van de grootste legers ter wereld.


*-*:

Niemand zit op een oorlog te wachten tussen Noord- en Zuid-Korea, denk ik.''Officiële modellen van het Amerikaanse ministerie van Defensie veronderstellen dat het maanden kan duren om de oorlog te winnen. Het kan daarbij leiden tot een meer dan een miljoen slachtoffers, allen dood of gewond. En dat is nog zonder dat atoombommen worden gebruikt'', zegt Michael O'Hanlon van denktank Brookings Institution. Hij schreef een boek over de mogelijke oorlog. (ANP)
Bron: AD

Japanner betaalt recordprijs van 170.000 euro voor duifROTTERDAM - Tijdens een veiling is vandaag een recordprijs van 170.000 euro betaald voor een duif, meldt het Belgische internetveilinghuis PiPa.be. De duif, 'Euro-diamond', is van een Duitse duivenmelker. De koper is een Japanse duivenmakelaar, die wellicht als tussenpersoon optreedt voor een Japanse koper.

*-*:

Met zo'n verkoop ben je als duivenmelker gelijk binnen.


Golfer mept vanop 35 meter tuinman dood


Een tuinman van een golfclub in het Amerikaanse Sanford is om het leven gekomen doordat hij een golfballetje op zijn hoofd kreeg. Golfterreinen blijken overigens ware killing fields: nergens gebeuren bijvoorbeeld meer hartaanvallen dan op de "green" en als u niet wil sterven door bliksem blijft u ook best weg daar.

*-*:

Wat een noodlot.De 42-jarige Maurice Hayden was onkruid aan het wieden bij een boom, ongeveer 35 meter vanaf de plaats waar golfer Brian Donohue een bal sloeg. De man kreeg het balletje tegen de slaap. Hij overleed een dag later in het Central Florida Regional Hospital, meldt CNN.

Het slachtoffer had drie jaar gewerkt op golfbaan Mayfair Country Club in de staat Florida.

Vorig jaar overleed Janet Llwellyn, een 66-jarige Schotse weduwe, op de Strathendrick Golf Course toen een slecht geslagen bal haar slaap raakte.

Bliksem
Balletjes die tegen iemands hoofd vliegen zijn uitzonderlijk. De twee belangrijkste doodsoorzaken op golfterreinen zijn hartaanvallen (er sterven nergens zoveel mensen van hartaanvallen, wat veelal met de leeftijd van de beoefenaars te maken heeft) en kapriolen met golfwagentjes. Cijfers van verzekeraars: de jongste 15 jaar belandden alleen al in de States 147,700 golfers in het ziekenhuis na een ongeval met een golfwagentje. De meeste slachtoffers vallen uit het karretje en blijkbaar is daar vaak alcohol bij in het spel.

De kans dat een golfer sterft door een blikseminslag blijkt overigens ook hoger te liggen dan dood-door-balletje. Eén op twintig dodelijke slachtoffers van blikseminslagen bevindt zich op een golfterrein. Het gaat overigens niet alleen om spelers; in de States zijn ook al toeschouwers bij golftornooien doodgebliksemd.

Bosbrand
Amper twee maanden geleden veroorzaakte een golfer in een exclusieve club in Californië een heuse bosbrand. Na een eerder slecht gemikte slag, was het balletje van de speler in de rough (hoge gras) beland. Toen hij de bal daar met een ijzeren club uit probeerde te slaan, raakte hij een steen. De vonk die door de impact werd veroorzaakt, zette een deel van de rough in brand. Het vuur verspreidde zich razendsnel en 150 brandweerlieden waren nodig om de brand te doven. In totaal ging uiteindelijk 5 hectare in vlammen op.

Alligator
En vorige herfst verloor een 77-jarige Amerikaan zijn arm toen hij op de Ocean Creek Golf Course in South Carolina bukte om een golfbal uit een vijver te pakken. Een 3,5 meter lange alligator sleurde de man de vijver in en beet zijn arm af. Golfvrienden konden de man uit het water trekken.  (mvl)

Bron: HLN

Zeven mensen doodgebliksemd in Zuid-Afrika


Een onweer in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu Natal heeft aan zeven mensen het leven gekost. Er vielen ook 67 gewonden. Dat meldt het Zuid-Afrikaanse persbureau Sapa.

*-*:

Onvoorstelbaar dat er zoveel slachtoffers zijn.

vrijdag 26 november 2010

Jonathan (27) woog nog maar 30 kilo

GLASGOW - Jonathan Hill (27) woog nog maar 30 kilo. Zijn botten staken uit z'n lijf. Het leek wel alsof hij uit een concentratiekamp gevlucht was, maar hij had anorexia al vanaf zijn dertiende.
 
 
Ten onrechte wordt vaak gedacht dat anorexia een meidenziekte is. Maar niet alleen vrouwen lijden onder magerzucht. De groep mannen die onder deze ziekte gebukt gaat stijgt verontrustend snel.
 
*-*:
 
Hoe eerder ingegrepen wordt, hoe beter. Dit is echt dramatisch.
 
 

's Werelds gehardste wezentje kan op Mars overleven


Een piepklein maar bijzonder taai creatuurtje werd door wetenschappers aangeduid als de aardbewonder die het meeste kans maakt om een vlucht naar Mars en het verblijf daar te overleven. En die ontdekking bezorgt de vorsers aardig wat kopzorgen.

*-*:

Ik zag een reportage hierover op National Geographic. Heel bijzonder om te zien dat het diertje weer tot leven komt in water, nadat het zich jaren  'dood' heeft gehouden.

IJslandse vulkaan spuwde megarots van miljoen kilo uit


De Eyjafjallajökull zal straks heel wat jaaroverzichten domineren. De IJslandse supervulkaan die in het voorjaar het wereldwijde vliegverkeer in de war stuurde, was echt geen klein bier. Dat toont deze foto van de IJslandse fotograaf Ragnar Sigurdsson. De Eyjafjallajökull spuwde deze megarots van liefst 1.000 ton, een miljoen kilogram, uit.

*-*:

Ongelooflijk!

Heldhaftige ouders redden hun baby na carjacking in Kansas (video)

Nee, dit is geen scène uit een Hollywood-film maar bittere ernst. In het filmpje onder dit artikel is te zien hoe twee dappere ouders er alles aan doen om hun zes maanden jonge baby te redden seconden nadat een carjacker met hun auto wegscheurt op een parking in Kansas. Met vereende krachten klampen ze zich vast aan de auto en in ware stuntstijl breekt de moeder de achterruit voor ze van de auto valt. Haar man kan wel in de auto geraken en verkoopt de carjacker een dreun. De auto crasht tegen een muur, waarna de overvaller wegvlucht. Het belangrijkste voor de ouders is echter dat hun babymeisje ondanks de vele glasscherven ongedeerd is. Het relaas van een heldhaftig stukje ouderliefde.


*-*:

Deze ouders hebben geleerd dat je nooit je aby in de auto moet achterlaten.


donderdag 25 november 2010

Been van Chinees meisje weegt 75 kilo


JINAN - Het linkerbeen van de Chinese Lin Guangzhi (17) blijft maar groeien. De oorzaak is een goedaardige tumor. Het been van het meisje weegt nu al 75 kilo, nagenoeg 70 procent van haar lichaamsgewicht.


Lin verblijft momenteel in het militair hospitaal van Jinan. Daar beraden de artsen zich over hoe ze hun patiënte het best behandelen.

Volgens haar moeder was het been van Lin perfect normaal totdat ze zes jaar werd. "Toen vonden we een knobbeltje onderaan haar linkervoet. Een insectenbeet, dachten we. We schonken er verder geen aandacht aan", zegt de moeder.

"Lin's linkerbeen werd echter dikker en dikker. Toen ze tien jaar was had ze het been van een volwassene". Bij een eerste operatie verwijderden de artsen een deel van het overtollige weefsel. Haar linkerbeen bleef echter in omvang toenemen.

Geen geld
De volgende zeven jaar werd het meisje niet meer behandeld omdat de dokters geen raad meer wisten. Ook habben haar ouders er het geld niet voor.

Volgens dokter Li Jiangze lijdt Lin aan een zeldzaam type van lipoma, een goedaardige tumor. De artsen kunnen enkel het overtollige weefsel weghalen. Genezing blijkt niet mogelijk. Een operatie kost 35.000 euro.
Bron: AD

Verwen je hond eens met een halsband van 2,4 miljoen euro


NEW YORK - In de VS is wellicht de duurste hondenhalsband ter wereld voorgesteld. De 'Amour, Amour'-halsband kost 2,3 miljoen euro. Het sieraad is belegd met welgeteld 1.657 diamanten die samen 52 karaat wegen.


*-*:

Deze hondebezitter weet van gekkigheid niet meer wat hij met zijn geld moet doen.

Duitser metselt zichzelf per ongeluk vast in kelder


Een 64-jarige Duitse man, die van plan was om de toegang tot zijn kelder dicht te metselen, kwam tot de verrassende ontdekking, eenmaal zijn taak volbracht was, dat hij zich aan de verkeerde kant van de muur bevond.

*-*:

Wat zal deze doe-het-zelver geschrokken zijn. En dan nog even voor het gemak niet je eigen muur openbreken, maat dat van je buren.Nadat de man zich voorzien had van bakstenen en mortel begon hij afgelopen weekend te werken aan het metselen van de muur. Toen het karwei eenmaal klaar was, bevond hij zich echter in het gedeelte dat hij juist had willen afsluiten, zo meldt de politie.

Na het weekend te hebben doorgebracht in zijn kelder besloot de zondagsmetselaar, die een sloophamer en iets te eten bij zich had, om tot actie over te gaan. In plaats van zijn pas opgerichte muur te vernielen, koos hij ervoor om een opening te maken in de aanpalende muur van zijn buren, met wie hij overigens in het verleden verschillende aanvaringen had gehad. Deze laatsten, gealarmeerd door het lawaai, brachten de politie op de hoogte. (belga/gb)

Bron: HLN

Brit laat 95.000 euro op dak van auto liggen en rijdt weg


Een 68-jarige Brit heeft de stommiteit van zijn leven begaan. De man uit Westcliff-on-Sea (Essex) legde een zak met 80.000 pond (95.000 euro) op het dak van zijn auto, vergat hem terug te nemen en reed weg. Een zoektocht achteraf leverde niets op, meldt he Daily Mail.

*-*:

Als hij heel hard gewerkt heeft en zoveel gespaard heeft, is het wel sneu dat hij het zo weer kwijt is.

Doodgewaande tieners na vijftig dagen op zee gered

Een Nieuw-Zeelandse vissersboot heeft drie jongens gered, die waren vermist nadat ze vijftig dagen eerder met een boot de zee waren opgegaan. De jongens hadden zich in leven gehouden met een enkele zeemeeuw die per toeval op hun bootje landde. Ook hadden ze water aan boord. Dat meldt de Nieuw-Zeelandse krant New Zealand Herald.

*-*:

Wat een avontuur. Maar ze zullen wel blij geweest zijn toen ze gered werden.

woensdag 24 november 2010

Blijdorp verrast door eieren komodovaraan

ROTTERDAM - In Diergaarde Blijdorp zijn 26 eieren in het verblijf van de komodovaranen gevonden. Blijdorp is de enige dierentuin in Nederland waar deze reptielen worden gehouden.


*-*:

Ik wacht op de live-beelden. Erg spannend om te zien wanneer de eieren uitkomen.


Friese commissaris: Entreegeld voor natuur

LEEUWARDEN - De Friese Commissaris van de Koningin, John Jorritsma, heeft vandaag het idee geopperd om geld te vragen voor toegang tot de Friese natuur.

*-*:

Staat daar tegenover dat de dieren extra voer krijgen in de winter?


Amerikaans vliegdekschip stoomt op naar Korea


SEOUL - Het Amerikaanse vliegdekschip de USS George Washington, is vanmorgen uit Japan vertrokken om te oefenen met de Zuid-Koreaanse marine. Het schip met 75 gevechtsvliegtuigen en zesduizend man aan boord doet mee aan vier dagen van manoeuvres die vanaf zondag worden gehouden in de Gele Zee, voor de Koreaanse westkust.

*-*:

Dit is niet de eerste keer it jaar dat er een vliegdekschip deelneemt aan oefeningen in de buurt van Noord- en Zuid-Korea.


Indonesië wil met Westerse klimaatsubsidies zowat al z'n regenwoud omhakken

De Indonesische regering is van plan om een miljard dollar dat ze zou krijgen van de Verenigde Naties, Noorwegen en de VS om te stoppen met het omhakken het regenwoud te gebruiken voor ... het omhakken van 37 miljoen hectare regenwoud. Dat blijkt uit uitgelekte documenten van het ministerie van Bosbouw, Landbouw en Energie.

*-*:

De mazen in de regelgeving worden door de donorlanden zelf geschapen. Dan moeten zelf ervoor zorgen dat Indonesië er niet zo gemakkelijk mee wegkomt.

dinsdag 23 november 2010

Chinese baby achtergelaten omdat ze blond haar heeftIn de Chinese stad Nanning (provincie Guangxi) is op straat een
achtergelaten baby aangetroffen. Een vrouw deed de ontstellende ontdekking.
De politie vermoedt dat het arme wicht achtergelaten werd omdat ze blond haar heeft.
Dat meldt The Daily Mail. In China geldt een beperking van 1 kind per gezin om de explosieve bevolkingsgroei af te remmen. De meeste ouders verkiezen jongetjes en daarom worden vooral babymeisjes achtergelaten. Naar schatting zijn er ook jaarlijks 13 miljoen abortussen door de geboortebeperking. Bij een overtreding wacht een monsterboete tot 30.000 euro.

*-*:

Dacht ik dat blond in was bij de Chinezen. Misschien is dat zo bij de Japanners.


Grootste zonne-energiepark van Europa ingehuldigdIn Italië is een zonne-energiepark ingehuldigd dat goed is voor 70 megawatt en daarmee meteen het grootste is van Europa. Dat meldt de Amerikaanse groep SunEdison, die de centrale heeft gebouwd.


*-*:

Ik begrijp niet dat als Italië daar geld voor kan uittrekken de andere Europese landen achterblijven.


Bejaarde slaat heilbot van 215 kilo aan de haak

Een bejaarde Duitser uit Maagdenburg heeft een joekel van een vis naar boven gehaald. Met 215 kilo was de flink uit de kluiten gewassen heilbot goed voor een nieuw wereldrecord. Om u een idee te geven: uit deze platvis kunnen bijna duizend filets geproduceerd worden.
Gunther Hansel had meer dan twee uur nodig om de mastodont uit het IJslandse water naar boven te vissen. Vijf collega's hielpen hem om een touw rond de staart te binden.*-*:

Dat is echt een joekel.

Zeker 339 doden bij gedrum in Cambodjaanse hoofdstad

Bij paniek op een brug in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh zijn minstens 339 mensen omgekomen. Dat meldt premier Hun Sen. Hij waarschuwt dat de balans van de paniekgolf op de brug nog kan verzwaren. De mensen op de brug - vooral jongeren - waren op weg naar een concert op een naburig eilandje. Op het eiland Diamant vond een concert plaats ter gelegenheid van de laatste dag van het Waterfestival, een van de belangrijkste evenementen in het Cambodjaanse jaar. Dat concert volgde op een bootrace op de rivier, aldus de BBC.


*-*:

Onvoorstelbaar wat een paniekreactie in een massa teweeg kan brengen.


Man met half hoofd in Miami aangehoudenDe 25-jarige Carlos Rodriguez werd op 9 november in Miami gearresteerd voor het solliciteren naar de diensten van een vermeende prostituee, die in werkelijkheid een undercoveragent was. Rodriguez bood de flik 80 dollar en werd ingerekend. Gebeurt wel meer, maar Rodriguez heeft een wel heel ongewoon voorkomen: hij lijkt maar een half hoofd te hebben.

Op het internet heerst veel ongeloof over de echtheid van de foto's, maar deze site en die van The Miami New Times, waar eerdere 'mugshots' van de halfhoofdige te zien zijn, lijken die toch te bevestigen. Rodriguez is al meermaals opgepakt, onder meer voor openbare dronkenschap, drugsbezit en diefstal. (jv)

Bron: HLNmaandag 22 november 2010

Bloed verraadt je leeftijd

ROTTERDAM - Wetenschappers van het Erasmus MC in Rotterdam hebben een methode gevonden waarmee aan de hand van een druppeltje bloed iemands leeftijd kan schatten. De uitvinding kan bijvoorbeeld helpen om de daders van misdrijven of slachtoffers van rampen te identificeren.

*-*:

Dat is inderdaad een belangrijke ontdekking.Recordpoging: 300 kilometer in rolstoel op zonne-energie

ABU DHABI - Een rolstoelpatiënt legt vandaag een veertien uur durende reis van Abu Dhabi naar Sharjah af. Extra bijzonder is het feit dat hij die trip in een rolstoel op zonne-energie zal maken.
*-*:
Dat kunnen alleen oliebaronnen zich permiteren.

Vogels vallen militair vliegtuig aan

FORT SMITH - Het lijkt net een scene uit de film The Birds van Alfred Hitchcock, maar de situatie op deze foto vond daadwerkelijk plaats. Het betreft een Amerikaans militair vliegtuig dat 'aangevallen' wordt door tientallen vogels.


*-*:

De vogels hebben nu genoeg van al dat lawaai. Het verstoort de natuurlijke stilte en harmonie van het landschap. Dit is hun manierom dat duidelijk te maken. 


Naakte man in koffer van cabrio op Google Street View


Op Google Street View duiken wel vaker vreemde taferelen op, maar deze man uit het Duitse Mannheim spant wel de kroon. Hij ligt blijkbaar naakt in de kofferbak van zijn cabriolet terwijl een hond languit op de oprit ligt.

*-*:

Big Brother Google is watching you.


Over 100 dagen zijn IP-adressen op


Hoewel het al tien jaar duidelijk is dat de IP-adressen ooit zouden opgeraken, en experts geregeld de alarmbel luiden over de tijd die ons nog rest eer het zover is, blijft de industrie passief. Volgens een nieuwe schatting duurt het nog amper 100 dagen eer alle IP-adressen op zijn.


Nederlandse burgemeester: "Sla overvallers maar verrot"

"Geweldig dat mensen dat doen" en "sla ze maar verrot". Dat zijn de woorden van de burgemeester van het Nederlandse Zaltbommel (provincie Gelderland) in reactie op een winkelier die overvallers met een karatetrap succesvol verjoeg.

*-*:

Dat zouden wij graag willen doen, maar we lopen het risico dat we door de rechter gestraft worden.


Ontvoerde vrouw springt uit wagen die ruim 100 km/u rijdtOm aan haar ontvoerder te ontsnappen, is een 22-jarige vrouw zondag op een autosnelweg nabij de Braziliaanse grootstad São Paulo uit de wagen gesprongen toen het voertuig 100 kilometer per uur en sneller reed.
Politiebronnen melden in de Italiaanse media dat het slachtoffer verschillende verwondingen opliep, maar dat de vrouw niet in levensgevaar verkeert.


*-*:

Dappere vrouw. Ze heeft vast vaak naar Oprah gekeken.


Dit ondergoed helpt je 'ongeschonden' door bodyscanner

Een uitvinder uit Nevada heeft een nieuw soort ondergoed ontworpen waarmee uw waardigheid intact blijft wanneer u door de naaktscanner op de luchthaven moet.

*-*:

Als het echt helpt is het de moeite waard om een dozijn te kopen. Maar ik denk dat de fabrikant de prijs niet al te laag zal houden.

Grootste satelliet ter wereld gelanceerd door VS

De VS hebben vannacht hun geheime diensten een nieuw werktuig gegeven, dankzij de succesvolle lancering door een Delta-IV draagraket van een spionagesatelliet die de grootste ter wereld zou zijn. De Delta-IV van Boeing is de krachtigste klassieke draagraket waarover de VS beschikken.

© ap
De 72 meter hoge Delta-IV, uitgebaat door de United Launch Alliance (ULA), vertrok - na enkele keren uitstel om technische redenen - zondag om 23.58 uur Belgische tijd op Cape Canaveral in Florida, met als nuttige lading de ultrageheime NROL-32 van het National Reconnaisance Office, de overheidsdienst die de Amerikaanse spionagesatellieten ontwerpt, bouwt en uitbaat.

*-*:

Van de resultaten zullen wij gewone mensen niets over te horen krijgen.


zondag 21 november 2010

Meisjes laten dode vriendin achter na ongeval Maaseik

Twee inzittenden van de wagen die vanmorgen in Maaseik over de kop ging, zijn vanmiddag in Nederland teruggevonden en daar door de politie verhoord. Een derde inzittende, een twintigjarige vrouw uit het Nederlandse Heerlen, overleefde de klap niet. Het is voorlopig onduidelijk wat er precies is gebeurd en wie van de drie vrouwen aan het stuur zat.

Het ongeval gebeurde rond 9 uur op de ring rond Maaseik. Een vrouw werd uit de wagen geslingerd en overleed. De twee andere inzittenden, vrouwen van 20 en 22 jaar uit de regio Heerlen, sloegen op de vlucht.

*-*:

Hoe konden ze hun vriendin achterlaten zonder even het alarnummer te bellen. Onbegrijpelijk.
 


Chinees na drie dagen gered uit smalle stalen pijp in oceaan

Reddingswerkers zijn erin geslaagd een Chinees van 43 uit een hachelijke situatie te redden. De man zat drie dagen vast in een stalen pijp, met 1 meter diameter, onder water in de oceaan.
De ongelukkige, bijgenaamd Fan, werkt op een platform in de zee, voor de kust in het oosten van de Chinese provincie Zhejiang. Hij was bezig op de bodem van een stalen schacht, toen die donderdag 18 meter de dieperik inzonk in de oceaan.

*-*:

Bij dergelijke bizarre ongelukken zie je pas hoelang een mens het kan volhouden.

"Ahmadinejad wil dat Iraanse meisjes trouwen op hun 16"


De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zou zijn vrouwelijke onderdanen aangespoord hebben om al te trouwen op hun zestiende. Ahmadinejad heeft het niet zo begrepen op de huidige gemiddelde leeftijd van 24 à 26.

*-*:

Op die leeftijd zitten in meisjes net in de puberteit. Deze huwelijken zijn gedoemd te mislukken.