Translate

zaterdag 20 november 2010

Zuid-Koreaan knapste travestiet

Een 27-jarige Zuid-Koreaan heeft de zesde editie van de 'Miss International Queen' gewonnen. Dat is een schoonheidswedstrijd voor travestieten die zich volgens de organisatoren richt tot "zij die geïnteresseerd zijn in schoonheid en gelijkheid".

© ap
'Mini', een designer van beroep, ging de strijd aan met 23 concurrenten uit 15 verschillende landen en won 10.000 dollar (ruim 7.300 euro) in de Thaise badplaats Pattaya. 'Mini', die ook de prijs voor de mooiste nationale outfit kreeg, is de eerste Zuid-Koreaan die de titel wint.

*-* :

Mooie foto! Bekijk de andere foto's, klik op bron


Islam-Barbie moet meisjes op rechte pad houden in Iran

Barbie heeft een nieuwe vriendin. Ze luistert naar de naam Fatima en is de Iraanse variant van de wereldberoemde Amerikaanse blondine. De islamitische Fatima moet de Iraanse meisjes op het rechte pad houden. Fabrikant Fam beschuldigt Barbie immers van normvervaging.

eva:

Ik hoop dat de moslimmeisjes meer vrijheid voorzichzelf zullen opeisen zodra deze barbies moderner worden.

De redenen waarom koppels afhaken bij IVF


Vier op tien koppels die IVF overwegen, haken al af bij het vooronderzoek. Bij wie wél aan de hormonenkuur begint, haakt nog eens 20 procent af. Samen betekent dat dat ruim de helft van de koppels afhaakt bij de behandeling. Waarom?
De belangrijkste redenen voor dit afhaken zijn stress, injecties en het erg belastende vooronderzoek, zo bericht Het Laatste Nieuws naar aanleiding van een congres van de Belgische Society for Reproductive Medicine'.

eva:

Je zou denken dat aan dit proces een lange tijd van overdenken voorafgaat. Misschien onderschatten veel paren wat er nog bij komt kijken. 


vrijdag 19 november 2010

Chihuahua in dienst Japanse politieTOKIO - De Japanse politie heeft sinds vrijdag een nieuw lid toegevoegd aan de reddingsbrigade. Niet alleen kunnen politieagenten voortaan op pad met golden retrievers en Duitse herders; er is vanaf januari ook een vervaarlijke chihuahua beschikbaar.

eva:

Mooi plaatje.

Tien asielzoekers naaien mond dicht


SYDNEY - Tien asielzoekers die vastzitten in een opvangcentrum op Christmaseiland, dat deel uitmaakt van Australië, hebben hun mond dichtgenaaid uit protest. In totaal kwamen 160 vluchtelingen op vreedzame wijze in opstand tegen hun (voorlopige) uitwijzing. Zij weigeren ook alle medische en psychologische hulp.
"Aanvragen om legaal in Australië te mogen verblijven worden per dossier bekeken", zegt immigratieminister Chris Bowen. "Protesten van welke aard ook kunnen daar niets aan veranderen. Dit soort acties zal niet leiden tot het beoogde doel."
eva:

Op de foto lijken de ogen ook dichtgenaaid te zijn.
 
Bron: AD

Nederland wisselt DNA-gegevens uit met VSDEN HAAG - Nederland heeft met de Verenigde Staten een verdrag getekend over het uitwisselen van DNA-gegevens en vingerafdrukken van verdachte personen.
De bedoeling is dat misdadigers hierdoor sneller kunnen worden opgespoord. Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakte dat vrijdag bekend.
eva:

Nu zijn de misdadigers aan de beurt. Wie volgt?

Dokter vervolgt restaurant nadat hij hele artisjok opeetOf het heuglijk dan wel verontrustend nieuws is laten we in het midden, maar: je hoeft niet slim te zijn om dokter te worden. Dat bewees arts Arturo Carvajal, die in een restaurant in Miami een volledige artisjok naar binnen schrokte en vervolgens de zaak vervolgde omdat hij zich niet lekker voelde.

eva:

Een zielige arts. Die zou ik niet als huisarts willen.


Astronomen ontdekken eerste planeet buiten de Melkweg


Een Europees team van astronomen heeft met de ESO-sterrenwacht op La Silla (Chili) een planeet ontdekt bij een ster van een klein sterrenstelsel dat door onze Melkweg is opgeslokt, een primeur in de astronomie. De Jupiter-achtige exoplaneet is ook zeer uitzonderlijk, omdat zij om een ster draait die het einde van haar leven nadert. Mogelijk staat zij zelfs op het punt om door de ster te worden verzwolgen, meldt de Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO.

eva:

Het nieuws is dus dat het hier gaat om een planeet buiten onze melkwegstelsel. Want er wordt telkens iets ontdekt, nu dit en dan weer dat. Je moet je  best doen om het allemaal bij te houden.

Kaakbeen Aruba van jonge vrouw


De onderkaak die gevonden werd op Aruba blijkt inderdaad van een jonge vrouw, waardoor de kans groter wordt dat het bot werkelijk is van de verdwenen Natalee Holloway (foto). Op Aruba verdwijnen bovendien niet al te veel jonge vrouwen, merkt Fox News op.
Toeristen vonden de kaak op het strand bij de Bubali Plas, een van de plekken die Joran van der Sloot aanwees als locatie waar hij het lichaam van de Amerikaanse tiener zou hebben verborgen.

eva:

Ook al zal blijken dat deze onderkaak van Nathalee is, dan hebben we haar lijk nog niet terug. Ik denk dat de familieleden dan kunnen proberen het gehele skelet terug te vinden, zodat zij haar kunnen begraven.

Nog dertigtal mijnwerkers vermist na ontploffing in Nieuw-Zeeland


In Nieuw-Zeeland zijn een dertigtal mijnwerkers vermist na een ontploffing in de steenkoolmijn Pike River. Al naargelang de bron zijn er na de ontploffing om 4 uur Belgische tijd 27 tot 36 kompels vermist. Volgens directeur-generaal Peter Whittall van de mijnbouwmaatschappij hebben twee kompels het ongeluk overleefd en zijn er 36 vermisten. Drie kompels zouden op weg naar boven zijn. Het Duitse persbureau DPA spreekt van 27 vermisten. Of de kompels vast zijn komen te zitten of verkozen hebben daar te blijven als schuilplaats in verband met welk ongeluk ook, is onduidelijk. Vermoedelijk zitten ze 120 meter onder de grond.

eva:

Hopelijk loopt dit goed af. Krijgen we nets zo'n  successtory als in Chili.

Rolstoelatlete kan plots weer lopen na verkeersongeval


In de Nederlandse sportwereld heeft er zich een mirakel voltrokken. De 26-jarige Monique van der Vorst is immers geen paralympisch atlete meer. De mindervalide Nederlandse Sportster van het Jaar 2009, die sinds haar dertiende in een rolstoel zit, kan weer lopen. Na een verkeersongeluk kreeg ze plots opnieuw gevoel in haar benen.

eva:

Een geluk bij een ongeluk. Wat fantastisch toch dat dit kan.

donderdag 18 november 2010

Trein dendert in de mist station Woerden voorbijWOERDEN - Een machinist van een sprinter tussen Utrecht en Gouda is dinsdagavond straal aan station Woerden voorbij gereden. De oorzaak was de dichte mist. Volgens een reiziger werd nog wel gewoon aangekondigd dat het station aanstaande was. Maar de trein reed gewoon door.

Dat staat in het AD.

Volgens de conductrice reed de spitstrein rond kwart voor zes 's avonds in dichte mist zonder te stoppen langs de toch forse perrons in Woerden. Niet veel later volgde door de luidsprekers de mededeling, dat de machinist het station 'door de mist' niet gezien had.

eva:

De machinist moet een nieuwe bril als ik het zo hoor. Toch vreemd dat dit gebeurt.


Hond zwemt met zeeleeuw vier kilometer de zee op


ADELAIDE - Een Australische herdershond die aan de kust van Zuid-Australië bevriend raakte met een zeeleeuw, is met moeite uit de woelige baren gered.
Het Australische persbureau ABC berichtte dat de hond Westie niet ver van het strand van Semaphore, in het noordwesten van de stad Adelaide, met de daar als Henry bekend staande zeeleeuw speelde en met zijn speelkameraad steeds verder de zee in ging.

eva:

Het is niet te geloven dat de hond het zo ver kon gezwommen. En nog rustig doorging met spelen.

Filmpje: Parkeren, best moeilijk

ROTTERDAM - Parkeren blijft voor veel automobilisten een een lastige handeling. Indraaien, beetje manoeuvreren, het valt niet altijd mee.
Deze Poolse automoblist maakt het echter wel heel erg bont. De insteekactie begint vrij normaal, maar loopt dan plots behoorlijk uit de hand. Verkeerd pedaaltje ingetrapt misschien? (EBO) .

video


eva:

Wauw, hopsakidee.


Bomalarm in luchthaven: moeder wil niet dat dochter met Marokkaan trouwt

Een Russische ging gisteren wel erg ver om het huwelijk van haar dochter te dwarsbomen. De vrouw belde naar de Moskouse luchthaven met de melding dat er een bom zou ontploffen, om te verhinderen dat haar dochter naar haar bruiloft in Marokko zou vliegen, meldt CNN.
De 56-jarige moeder slaagde gedeeltelijk in haar opzet. Toen ze in een telefoontje aan de luchthavenautoriteiten vertelde dat haar dochter een toestel zou opblazen, werd de vlucht meteen uitgesteld. De ongelukkige aanstaande werd uit haar vliegtuigzitje gelicht en meegenomen voor ondervraging.

eva:

Zou iedere moeder zo ver gaan om een huwelijk te voorkomen.


Aanstaande bruid verlamd na uit de hand gelopen grap

Een 25-jarige Amerikaanse vrouw uit North Carolina die op het punt stond te trouwen, zag haar wereld instorten door een banale grap. Tijdens haar vrijgezellenfeestje werd Rachelle Friedman door haar beste vriendin in het ondiepe deel van een zwembad geduwd, waarna ze met haar hoofd tegen de bodem knalde, een ruggewervel brak en sindsdien verlamd is.

video

eva:

Hoeveel mensen zouden zo vergevingsgezind zijn?

woensdag 17 november 2010

Inbrekers binden heet strijkijzer halfuur op opa (69)

Gruwelijke inbraak in het meestal lieflijke Engelse dorpje Sewardstonebury (even ten noorden van Londen). De twee gangsters martelden David Ward (69) en zijn vrouw Ann Woodland (66) om hun diamanten te kunnen stelen. De slachtoffers werden met handboeien aan elkaar geketend en de inbrekers bonden een heet strijkijzer een halfuur rond David. Alsof dat alles nog niet genoeg was, dreigden ze ermee hun kleindochtertje van drie met kokend water te overgieten. Uiteindelijk gingen de overvallers aan de haal met diamanten ter waarde van 200.000 pond (zo'n 235.000 euro).


eva:

De enige manier om zulke criminelen te stoppen - voor zover dat mogelijk is - is door ze zwaarder te straffen en ze zo'n zware boete te geven dat ze hun leven daaraan herrinerd worden.

17 november is 'ontvrienddag' (video)

De Amerikaanse talkshowpresentator Jimmy Kimmel (foto) roept op tot een Nationale Ontvrienddag. De man vindt dat veel mensen te veel nepvrienden hebben op sites als Facebook, en dat werkt hem blijkbaar op de zenuwen. Kimmel stelt tot zijn verbazing vast dat er mensen zijn met wel 1.000 Facebookvrienden. "Niemand kan 1.000 vrienden hebben", vindt hij.
video

eva :

Dit is echt leuk.

Politie New York begint met scannen ogen

NEW YORK - De politie van de Amerikaanse stad New York is begonnen met het scannen van de ogen van verdachten. De zogenoemde irisscans zijn een aanvulling op de pasfoto's en vingerafdrukken.


Peuter valt in diepe waterput Argentinië (video)

BUENOS AIRES - Een driejarig meisje is tijdens het buiten spelen in een diepe waterput in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gevallen. Ze heeft de val wonderwel overleefd. Na een urenlange reddingsoperatie werd ze naar boven gehaald. Hoe ze eraan toe is, is nog niet bekend.

 

Pil zendt lichaamsdata naar dokter


Farmaceutisch bedrijf Novartis ontwikkelt een pil die draadloos gegevens over het lichaam doorstuurt naar artsen. De pil bevat een chip met een bluetoothzender, meldt Webwereld..
De chip heet Ingestible Event Marker (IEM) en is vooral bestemd voor patiënten die een nieuwe nier of ander orgaan hebben gekregen. Die patiënten moeten dan op vaste tijdstippen een precieze dosis medicijnen nemen om afstoting van het nieuwe orgaan te voorkomen. De chip kan (naleving van) dat medicijngebruik strikt in het oog houden, en is in staat data als hartslag, lichaamstemperatuur en lichaamsbeweging te verzamelen.

Australische tweeling krijgt kogel in hoofd op schietbaan

Wat een leuk dagje uit op een Amerikaanse schietbaan moest worden, is voor een Australische tweeling op een drama uitgelopen.

De twee meisjes werden op de schietbaan plotseling in het hoofd geraakt door een kogel. Een van hen kwam om het leven, het andere meisje ligt zwaargewond in een ziekenhuis.

eva:

Een raar ongeval dat nader onderzoek verdient.

Buikje van Chinese kleuter (4) blijft maar groeien en groeien

Vier jaar is het Chinese meisje Hu Yunxing uit de provincie Shanxi en haar buikomtrek meet al 1,06 meter. Toen ze amper zeven-acht maanden was, begon haar buikje alsmaar op te zwellen.

eva:

Het is te hopen dat de artsen er achter komen wat de oorzaak van deze vreemde ziekte is, zodat ze spoedig geholpen kan worden.

dinsdag 16 november 2010

Mogelijk vijfhonderd doden door diabetesmedicijn


\ROTTERDAM - Een inmiddels verboden medicijn tegen diabetes, Mediator, heeft mogelijk aan vijfhonderd mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse geneesmiddelenbureau vandaag gezegd. Het bureau raadt mensen die het medicijn tussen 2006 en 2009 gebruikten aan hun dokter te bezoeken voor een onderzoek naar hun hartkleppen.
Sinds 1976 hebben zo'n miljoen mensen het medicijn gebruikt. Vorig jaar werd het medicijn uit de schappen gehaald, omdat het weinig effect had op diabetes en mogelijk kon leiden tot verdikking van de hartkleppen. (Novum/AP)
Bron: AD

Ziekenhuisbacterie rukt op in Europa


LEIDEN - De bacterie clostridium difficile komt geregeld voor in Europese ziekenhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet.

eva

De wetenschappers zitten met een groot probleem. Hoe voorkom je dat deze bacterieën resistent worden?

'Strenge winter op komst'


WAGENINGEN - Warme kleding, slee, winterbanden en sneeuwschuiver kunnen het beste binnen handbereik liggen want meteorologen voorspellen een strenge winter.
Meteo Consult stelt vast dat er net als vorig jaar veel hogedrukgebieden op het noordelijk halfrond zijn in plaats van rond de evenaar. Dat betekent net als vorig jaar veel oostenwind, en dus kou. De kans dat december, januari en februari weer heel koud worden schat Meteo Consult op maar liefst 75 procent, aldus het AD.

eva:


We zullen wel even door de zure appel moeten bijten en positief blijven. Laat de winter maar komen.


Recordverschil in hoogte zorgpremies

ROTTERDAM - Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basispremie voor de zorgverzekering bedraagt ruim 275 euro op jaarbasis. Nooit eerder sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 was dat verschil zo groot. Dat hebben vergelijkingssites berekend.

eva:

De vraag is hoe lag deze premies zullen blijven stijgen. Het ziet er nu al naar uit dat de premies niet meer op te brengen is voor de gewone man. Waar ook geen rekening wordt gehouden is, dat er naast de verplichte maandelijkse premie ook via het inkomen premie wordt afgedragen, waardoor je maandelijks een hoger bedrag betaalt.

Honderden dode foetussen in Thaise tempel

In het mortuarium van een boeddhistische tempel in Centraal-Thailand zijn 340 dode foetussen gevonden. Waarschijnlijk diende de tempel als een illegale abortuskliniek. De stoffelijke resten waren in plastic zakken en kranten gewikkeld en werden gevonden door een medewerker.

eva:

In een temmpel zou je toch iets anders verwachten dan een abortuskliniek. Sommige religieuzen denken nogal ruim over abortus.

Doorbraak in zaak-Holloway na vondst kaaksbeen op strand?

Er is mogelijk een doorbraak in het onderzoek naar de in 2005 verdwenen Natalee Holloway. Op het strand van Aruba werd een een menselijke onderkaak gevonden die mogelijk toebehoorde aan Holloway. Dat meldt De Telegraaf.
  
Verdachte Joran Van der Sloot had de plaats waar de onderkaak gevonden werd aangeduid in zijn bekentenis. De Nederlandse justitie laat onderzoeken of de lichaamsresten zijn van de Amerikaanse tiener.  Zij zijn afgelopen weekend opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Nederland. Dat zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie op Aruba gisteravond laat.
eva:

Dus ze was inderdaad in zee gedumpt.

maandag 15 november 2010

Nederland krijgt een Avatarbos


BEEK - Nederland krijgt in het Bentwoud bij Zoetermeer een zogenoemd Avatarbos. Het bos, vernoemd naar de succesvolle film uit 2009, is een initiatief van de Amerikaanse filmregisseur James Cameron en filmmaatschappij 20th Century Fox, de stichting wAarde uit Beek bij Nijmegen en Staatsbosbeheer.
In de sciencefictionfilm speelt bewondering en respect voor de natuur een belangrijke rol. Cameron besloot een deel van de opbrengst van de rolprent te besteden aan de aanplant van een miljoen bomen wereldwijd en richtte daarvoor The Avatar Home Tree Initiative op.

eva:

Dat zou ik wil willen zien. De film trok me niet zo aan.

Kat valt alligators aan

Op YouTube is een opmerkelijk filmpje geplaatst van een kat die twee alligators uitdaagt. Tot grote verbazing van de omstaanders haalt de poes zelfs uit naar een van de reptielen.

video

eva:

Wat een lef. Was vast niet de eerste keer dat hij die alligators tegenkam.


Australiër leeft drie weken tussen 400 spinnen

Een Australische man is van plan drie weken door te brengen temidden van honderden spinnen, waaronder enkele zeer gevaarlijke. De Australiër, die vandaag begon aan het opmerkelijke initiatief, zal dit doen in de etalage van zijn winkel in Melbourne. Het doel is om 50.000 dollar in te zamelen voor een liefdadigheidsinstelling voor kinderen.

eva:

Eén minuut met deze beestjes is reeds gevaarlijk. Je moet maar lef hebben.

Kinderen zonder broer of zus zijn gelukkiger

Wie enig kind is, wordt vaak gezien als veeleisender of eenzaam, maar een nieuwe studie toont aan dat wie geen broertjes of zusjes heeft, gelukkiger is dan wie de ouderlijke aandacht wél moet delen.

eva:

Meestal hoor je precies het tegengestelde.

Brit valt 60 kg af na zien van dikke buik op Street View


Een 56-jarige Britse man is bijna 60 kg afgevallen nadat hij een foto van zichzelf had gezien op Google Street View. Bob Mewse schrok in november vorig jaar zo van zijn dikke buik dat hij onmiddellijk begon aan een streng dieet en een beroep deed op een fitnessleraar. Hij ging van bijna 150 kg naar zo'n 90 kg, en blikt tevreden terug in de Daily Mail.

eva:

Deze man is waarschijnlijk zo geschrokken van de foto dat hij zich genoodzaakt voelde hier iets aan te doen.