Translate

zaterdag 13 november 2010

De lenigste oma ter wereld

CHANGZHI - De 93-jarige Guo Lianzhi is ondanks haar hoge leeftijd niet stijf. Sterker nog, deze Chinese oma is zo lenig dat zelfs een spagaat geen probleem is.
Guo Lianzhi, die nog elke dag op het land werkt, dankt haar lenigheid aan haar ochtendrituelen. Elke dag begint met rekoefeningen en joggen. ,,Ik ben nooit ziek. Al mijn buren zijn jaloers op mijn gezondheid", zegt Guo tevreden. (DHE)

eva zegt":

Petje af hoor. Zou ik ook wel willen doen.


Bron: AD

Filmpje: Chinezen bouwen hotel in 48 uur


CHANGSHA - De Broad Corporation Zhang Yue heeft in 48 uur een Ark hotel neergezet in Changsha in China. Binnen twee dagen was het 15 etages tellende hotel gebouwd.
Dat Chinezen  snel kunnen werken is bekend, maar dat het in dit tempo kan lijkt bijna onmogelijk. Het hotel is afgelopen zomer gebouwd. Deze bijzondere prestatie is terug te zien in een versnelde video op Youtube; een zogenaamde timelapsvideo. Het filmpje is een grote hit en al meer dan een miljoen keer aangeklikt. (AHA)
eva zegt:

filmpje

Knap werk hoor. Maar ik ben wel benieuwd  hoeveel aardbevingen dit gebouw zal overleven.

Bron: AD

Overvallers richten pistool op baby (video)

MANCHESTER - De politie heeft schokkende beelden vrijgegeven van twee gemaskerde mannen die in een winkel een baby van 15 maanden onder schot houden.

De gewapende overvallers hebben afgelopen dinsdag een winkel in Manchester beroofd. Op de beelden van de beveiligingscamera's is te zien hoe de gemaskerde man zijn pistool tegen een vader en zelfs tegen het kind houdt.

video

eva zegt:

Dit gaat echt te ver. Deze criminelen moeten zo gauw mogelijk opgepakt worden.

Bloemenman verkoopt ook wiet


UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft bloemenkiosk Lucasbrug Flowers in de stad met onmiddellijke ingang gesloten. Behalve bosjes bloemen en boeketten verkocht de bloemenman ook softdrugs.

eva zegt:

Ik ken die bloemenkiosk. Fietste dr vaak langs. Maar wie kon vermoeden dat daar ook softdrugs werd verkocht.


vrijdag 12 november 2010

300 scholen in Florida blijven dicht na radiotelefoon

In de Amerikaanse staat Florida zijn 300 scholen dicht gebleven na een verdacht telefoontje bij een radiostation. Een vrouw vertelde dat haar man van plan was een schietpartij aan te richten in een school.

eva zegt:

Na zo'n telefoontje is het begrijpelijk dat men de schoolkinderen thuishield, maar aan de kant kan je telkens als er zo'npaniektelefoontje binnenkomt alle overheidsinstellingen sluiten. Men kan alleen extra alert zijn.

: HLN

Chirurg joeg stervende vrouw uit medelijden kogel door hoofd in Kosovo-oorlog


In Australië is er veel beroering ontstaan over de memoires van Dokter Craig Jurisevic, een hartchirurg met Kosovaarse roots die getuigt over de gruwelijkheden van de Kosovo-oorlog in 1999. Zo vertelt de chirurg hoe hij als lid van het Kosovaarse Bevrijdingsleger UCK een stervende vrouw uit medelijden uit haar lijden verloste door haar een kogel door het hoofd te jagen. Daarnaast speelde Jurisevic ook vitale informatie door aan de NAVO-troepen over de Servische stellingen. Bij een daaropvolgende luchtaanval sneuvelden 600 Serviërs.

eva zegt:

Wil de dokter beweren  dat hij geen vuile handen heeft? Of wilde hij na zoveel jaren iets opbiechten.

Rolstoelheld leert boef in winkel een lesje (video)

Larry Skopnik, een man die al tien jaar in een rolstoel zit na een ongeval waarbij hij zijn rug brak, toonde zich ondanks zijn handicap erg heldhaftig tijdens een incident in een winkel. Skopnik schoot een vrouwelijke winkelbediende ter hulp toen die bedreigd werd door een crimineel.

eva zegt:

Wat dapper dat deze gehandicapte man ertussen kwam. Ik denk dat niet iedereen zo dapper zou zijn om dit te doen.


donderdag 11 november 2010

Obama is Oh Han-ma in Korea

SEOUL - Bij zijn aankomst in Seoul vandaag heeft de Amerikaanse president Barack Obama een cadeau met eeuwigheidswaarde gekregen: een nieuwe naam. Een pro-Amerikaanse organisatie uit Zuid-Korea gaf hem de eretitel Oh Han-ma. Dat meldde het Zuid-Koreaanse staatspersbureau Yonhap.

eva zegt:

Het moet wel een bijzondere eer zijn om een nieuwe naam te krijgen.

Minister schudde hand Michelle Obama wel

JAKARTA - Een conservatieve islamitische minister van de Indonesische regering heeft toegegeven dat hij de hand heeft geschud van Michelle Obama, de vrouw van de Amerikaanse president Barack Obama.

Tifatul Sembiring. FOTO EPA
Tifatul Sembiring. FOTO EPA
Hij benadrukte echter wel dat het niet zijn keuze was en dat zij het contact forceerde. Beelden op Youtube tonen echter iets anders, waardoor een debat is opgelaaid op Facebook, Twitter en de de rest van de blogosfeer.

eva zegt:

Als minister zal het wel heel raar zijn als je de hand van de firstlady niet schud.
De minister was dus genoodzaakt een keuze te maken uit twee kwaden en dat is hem niet in dank afgenomen.


Filmpje: Beatrix bijna omver gelopen en roept 'au'

GRONINGEN - Koningin Beatrix heeft gisteravond een pijnlijke botsing gehad met Oosterpoort-directeur Nynke Stellingsma bij haar bezoek aan het Prins Claus Concert in de Oosterpoort.

filmpje

eva zegt:

Op het filmpje is niet duidelijk te zien wat er gebeurt is, maar kennelijk was er sprake van een botsing.

Vrouw probeert zich in brand te steken tijdens G20-top

Een vrouw heeft vanochtend getracht om zich in brand te steken voor het congrescentrum waar de G20-top in Seoel plaatsvindt. Dat heeft een journalist van het Franse persagentschap AFP ter plaatse vastgesteld.

eva zegt:

Het is onvoorstelbaar dat mensen zo ver kiunnen gaan, dat ze terwille van hun geloofsovertuiging zichzelf in brand steken.
Wat me nog opviel in het nieuws is het bericht dat Nederland niet is uitgenodigd voor de G20-top in Seoel. Dat roept de vraag op of dat iets te maken heeft met de samenstelling van dit kabinet.Man pleegt onder druk van chatters zelfmoord op internet

In Japan heeft een 24-jarige man zijn zelfmoord live op het internet uitgezonden. Hij werd daarbij aangemoedigd door andere surfers in een chatruimte.

eva zegt:

Hoe hard en gevoelloos kunnen mensen soms zijn om de man aan te moedigen zelfmoord te plegen zonder te proberen dat te voorkomen.Papieren vliegtuigje maakt foto's van de ruimte


Britse ruimteliefhebbers zijn erin geslaagd om met een papieren vliegtuigje enkele knappe foto's van de ruimte te maken. Een camera schoot de beelden toen het vliegtuig naar de Aarde terugkeerde.

eva zegt:

Dit bericht is heel erg interessant. Het is wel jammer dat we de foto's niet te zien krijgen. Wie weet zal dat  in de toekomst wel gebeuren.

woensdag 10 november 2010

Raket blijkt vliegtuig. Of toch een UFO? (video)


LOS ANGELES - De mysterieuze raket die begin deze week 56 kilometer uit de kust van Californië werd gesignaleerd, is waarschijnlijk helemaal geen raket.

Hoewel op de beelden van nieuwszender KFMB het lijkt te gaan om een raketlancering, gaat het hier hoogstwaarschijnlijk om een doodgewoon spoor van een vliegtuig, vlucht AWE08 van Hawai naar Phoenix om precies te zijn.

Een blog op ContrailScience.com maakt vandaag duidelijk dat het waterdampspoor van een vliegtuig in bepaalde omstandigheden sprekend lijkt op een raketlancering. De hoek waarmee het bekeken wordt, de richting van het vliegtuig en zelfs de ronding van de aarde kunnen misleidend werken.

Lees verder bij bron + video: AD

Onderschepte bom zou boven VS zijn ontploft


LONDEN - Het bompakket dat eind vorige maand was gevonden in een vrachtvliegtuig in Engeland zou boven de oostkust van de Verenigde Staten zijn ontploft.
Het pakket werd ontdekt in een toestel van koeriersdienst UPS op het vliegveld East Midlands bij Nottingham. Daar werd het explosief onschadelijk gemaakt.

Lees verder bij bron: AD

Gigantische mysterieuze structuur in Melkweg ontdektCAMBRIDGE- De Fermi-ruimtetelescoop van de NASA heeft een gigantische mysterieuze structuur centraal in onze Melkweg gevonden. Dat heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau bekendgemaakt.

De structuur overspant zowat 50.000 lichtjaar, ruwweg de helft van de diameter van ons sterrenstelsel. Te zien zijn twee gammastraling uitsturende "bellen", elk over 25.000 lichtjaar uitstrekkend, ten noorden en ten zuiden van het galactisch centrum, aldus Doug Finkbeiner van het Harvard Smithsonsian Centrum voor Astrofysica in Cambridge. "We begrijpen de aard of oorsprong niet helemaal", voegde hij eraan toe.


Lees verder bij bron: AD

Zuid-Afrikaanse stad betaalt inwoners voor urine

Geld in ruil voor je urine. Dat is wat de Zuid-Afrikaanse stad Durban zijn inwoners aanbiedt. Op die manier hoopt de stad de bevolking aan te zetten gebruik te maken van toiletten die milieuvriendelijker zijn.

 
© afp
In de hoop de hygiëne te verbeteren en geld te sparen heeft Durban in tuinen ongeveer 90.000 toiletten gebouwd die geen druppel water verbruiken. Nu wil de havenstad in 500 van die toiletten containers installeren om de urine op te vangen. Urine is immers rijk aan allerlei stoffen die er een ideale meststof van maken.

Lees verder bij bron: HLN

dinsdag 9 november 2010

Van der Sloot doet aangifte tegen Peter R. de Vries

LIMA - De advocaat van Joran van der Sloot gaat namens hem in Peru aangifte doen tegen journalist Peter R. de Vries. Dat liet advocaat Máximo Altez vanavond weten.
Peter R. de Vries. ANP
Peter R. de Vries. ANP 

De Vries heeft zich schuldig gemaakt aan omkoping van de directeur van de Peruaanse gevangenis waar Van der Sloot zit, aldus raadsman Máximo Altez.

Lees verder bij bron: AD

25 mille voor gouden tip gestolen tegels


GAASTERLÂN-SLEAT - De eigenaar van honderd gestolen wandtegeltjes uit de 17e eeuw looft een beloning van 25.000 euro uit aan degene die zorgt dat ze worden teruggebracht.
De tegeltjes werden vorige maand uit de woning van de 60-jarige man in de Friese gemeente Gaasterlân-Sleat gestolen. Volgens de politie waren de inbrekers goed op de hoogte, want alleen de tegels zijn uit het huis gestolen.

Lees verder bij bron: AD

Zware herfststorm op komst

ROTTERDAM - De eerste echte herfststorm van dit jaar zal vrijdag en mogelijk al donderdagavond over ons land razen. De meeste wind waait vrijdag overdag. Er is een kleine kans dat de storm uitgroeit tot een zware westerstorm, met windstoten tot een windkracht van 10 Bft.
FOTO ANP
Dit meldt weerman Marco Verhoef op de website van Weerplaza.

Nu is het nog grijs en kil, met landinwaarts niet al te veel wind; geen klassieke herfst. Letterlijk stilte voor de storm, want aan het einde van deze week gaat het spoken.

Lees verder bij bron: AD
Lees meer        bron: AD

maandag 8 november 2010

Big Ben door terreurdreiging gesloten voor buitenlanders


LONDEN - Buitenlandse toeristen mogen niet langer de Big Ben in Londen bezoeken uit veiligheidsoverwegingen. Dat melden verschillende Britse media. De controles op buitenlanders zouden te complex en te duur geworden zijn. Britten mogen de toren nog wel op, maar moeten eerst toestemming vragen aan het parlementslid uit hun regio.

Lees verder bij bron

Bron: AD

OM: Mislukte zelfdoding is moordpoging

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft vandaag wegens poging tot moord 160 dagen onvoorwaardelijke celstraf plus anderhalf jaar voorwaardelijke celstraf geëist tegen een 49-jarige Bosschenaar die samen met zijn vrouw zelfmoord wilde plegen. De geëiste straf is gelijk aan het voorarrest dat de man tot 14 oktober heeft uitgezeten.

De man sneed op 6 mei de polsen van zijn echtgenote en zichzelf met een stanleymes door. Ze verloren veel bloed, maar overleefden de zelfmoordpoging omdat ambulancepersoneel nog op tijd was nadat hij de hulpdiensten had gealarmeerd.

Justitie twijfelt aan de doodswens van de vrouw die verklaarde dat ze niet alleen wilde achterblijven. Het OM stelt dat euthanasie alleen onder strikte voorwaarden is voorbehouden aan artsen.

Lees verder bij bron

Bron: Ad

Mysterieuze geluiden in Friese koffiezetapparaten


LEEUWARDEN - Waterkokers en koffiezetapparaten in het westen van Friesland hebben last van geknetter en gefluit. Waterbedrijf Vitens onderzoekt naar aanleiding van een groot aantal klachten of die geluiden worden veroorzaakt door water dat door het bedrijf wordt geleverd.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Overvaller lokt weduwe naar crematorium

BREDA - Een 75-jarige vrouw uit Breda wier echtgenoot recent overleed, is vanmorgen slachtoffer geworden van een brutale gewapende straatrover die haar naar het crematorium had gelokt.
Op de parkeerplaats werd ze opgewacht door de overvaller die haar met een vuurwapen bedreigde, aldus een politiewoordvoerder.

Lees verder bij bron:

Bron: AD

Wilders spreekt in Israël


DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders gaat in Israël zijn standpunt dat Jordanië 'de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen' toelichten. Wilders is door het Israëlische parlementslid Arieh Eldad uitgenodigd om op 5 december hierover in Tel Aviv te komen spreken.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Klachten tegen advocaten nemen flink toe


ROTTERDAM - Ontevreden cliënten slepen hun advocaat steeds vaker voor de tuchtrechter. Vorig jaar steeg het aantal klachten in de regio Amsterdam, die ook Alkmaar, Haarlem en Utrecht omvat, met veertig procent naar 221. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Amsterdamse advocatenorde, schrijft het Financieel Dagblad maandag.
De Amsterdamse cijfers geven een beeld over heel Nederland, omdat 6800 van de 16 duizend advocaten onder de Amsterdamse orde vallen. De meeste zaken gaan over te hoge rekeningen, lange behandeltijd en onduidelijkheid van de advocaat over de kans van slagen van de zaak.
Lees verder bij bron

Bron: AD