Translate

zaterdag 23 oktober 2010

Elf mensen springen uit raam uit duivelsangst - kind van 4 maanden overleden

Frankrijk is een meisje van 4 maanden overleden nadat elf mensen zaterdagochtend, uit angst voor de duivel, uit een appartement op de tweede verdieping waren gesprongen. Dat heeft substituut Odile Faivre van het parket van Versailles bekendgemaakt.

Naakte man
Dertien mensen bevonden zich in de flat van een appartementsgebouw in de gemeente La Verrière (departement Yvelines). "Omstreeks 3 uur hoorde één van de bewoners zijn kind huilen. Een naakte man, die door een messteek een ernstige handwonde had, stond op om het kind te voeden. Toen de dertiger terugkeerde in de flat, aanzagen de andere bewoners hem voor de duivel en sprongen een aantal medebewoners in paniek uit het raam", aldus de magistrate.

Zeven gewonden werden naar ziekenhuizen in de regio overgebracht. Een meisje van 4 maanden overleed aan haar verwondingen. (afp/eb)

Bron: HLN

Filmpje: Agenten stuntelen bij arrestatie


ROTTERDAM - In het winkelcentrum van Zevenkamp in Rotterdam zijn vier politieagenten bezig om een jongen te arresteren. De jongen schreeuwt, maar lijkt niet echt gewelddadig. Toch is het bijna onmogelijk om hem in de boeien te slaan.
Het bizarre tafereel roept reacties op over de vaardigheden van de politie. Hoe is het mogelijk dat vier stevige agenten  niet in staat zijn om een man in de boeien te slaan? Als een agent uitglijdt en schrikt volgt ook nog de pepperspray.(AHA)
Bron + video: AD

Landingsbaan onthuld voor toeristische ruimteraket


NEW MEXICO - Het vertrek van de eerste commerciële ruimteraket is een stap dichterbij gekomen, nu Virgin-topman Richard Branson vrijdag de landingsbaan heeft onthuld op een afgelegen raketbasis bij New Mexico in de Verenigde Staten.

,,Dit is het begin van de tweede ruimtevaartperiode'', zei Branson bij de 3,2 kilometer lange baan. ,,Vanaf hier zullen we wellicht dagelijkse vluchten naar de ruimte zien.''

De zespersoons raket SpaceShipTwo zal naar verwachting vanaf begin 2012 betalende passagiers naar de ruimte brengen. Het toestel heeft in maart een oefenvlucht gemaakt boven de woestijn van Californië. Het schip is achttien meter lang en lijkt van binnen op een Falcon 900 zakenvliegtuig. Het zal tot vijftien kiloemetr hoogte worden gebracht door een moedervliegtuig, waarna het zelf de raketmotoren start.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Ophef over raampoeper in Rotterdam (video)


ROTTERDAM - Op de kunstacademie in Rotterdam is hilariteit onstaan over een filmpje op internet. Iemand hangt vanuit de 3e verdieping met zijn billen uit het raam en poept naar beneden.
In het gebouw zit de Willem de Kooning Academie. Directeur Richard Ouwerkerk  vertelt aan RTV Rijnmond dat hij zijn studenten wel in staat acht tot een geloofwaardige simulatie zonder dat er echt iets smerigs is gebeurd. "Op de derde verdieping zitten de grafisch vormgevers, en ook een paar animatoren. Misschien dat die iets in elkaar geflanst hebben",

Het is natuurlijk mogelijk dat het om een realistische simulatie gaat, maar er kan ook gewoon iemand met hoge nood uit het raam hebben zitten poepen. (AHA)

Bron + video: AD

Kale chimpansee is helemaal de bink


Voor veel mannen is een kale kop een ware nachtmerrie. Anderen hebben er duidelijk minder moeite mee. Zo ook chimpansee Guru in de dierentuin van Mysore, in het zuiden van India. Met zijn glimmende schedel, en gladde bast, is hij helemaal het mannetje én de lieveling van het publiek. Op Guru's hele lijf is vrijwel geen haar te bekennen. De kale aap lijdt aan de ziekte alopecia en lijkt daardoor nog meer op een mens dan zijn soortgenoten. Zich bewust van zijn lievelingsstatus hangt Guru regelmatig de rebel uit en gooit stenen naar de gapende kijkers.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Huiszoeking om bananenvlag

ESCHERSHAUSEN -  De Duitse politie heeft huiszoeking gedaan bij een man die in zijn tuin een Duitse vlag met daarop een banaan had opgehangen. De man wordt verdacht van belediging van de staat.


Dit heeft de krant tageszeitung vrijdag gemeld. De Duitse vlag heeft normaal drie horizontale strepen, in de kleuren zwart, rood en goud. Op internet worden voor 9,99 euro exemplaren verkocht waarop een banaan is toegevoegd. Zo'n bananenvlag hing de man in de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen in het openbaar op.
Dat is volgens de rechter-commissaris die opdracht gaf tot de huiszoeking, strafbaar volgens artikel 90a van het Duitse wetboek van strafrecht. Daarin staat dat wie staatssymbolen zoals de vlag of het volkslied van de Bondsrepubliek beschimpt tot drie jaar cel kan krijgen.

Bron: de Telegraaf

vrijdag 22 oktober 2010

TV-presentator vangt horrorvis


KINSHASA - Na een gevecht van acht dagen slaagde de bekende Brit Jeremy Wade erin één van de meest angstaanjagende vissen ter wereld te vangen: de goliath tijgervis. Wade sloeg een exemplaar van zo'n anderhalve meter en 45 kilo aan de haak tijdens een expeditie op de Congorivier in Afrika.
De tijgervis - dodelijker dan de piranha - heeft 32 moordende tanden, die qua grootte gelijk zijn aan die van een witte haai. De tijgervis valt mensen en zelfs krokodillen aan, zo meldt de Daily Mail.

Lees verder bij bron


Bron + video: AD

Ongeval met Britse nucleaire onderzeëer


LONDEN - De modernste en grootste nucleaire onderzeëer van de Britse marine, de HMS Astute, is gestrand in de wateren bij Skye, een schiereiland voor de westkust van Schotland. Dat meldt de BBC.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Defensie is niemand gewond geraakt. ''Dit is geen nucleair incident'', aldus de zegsvrouw. Een ooggetuige heeft tegen de BBC gezegd dat de onderzeëer tegen rotsen is aangevaren.

De 3,5 miljard pond (bijna 4 miljard euro) kostende onderzeeër belandde bij laagtij op de rotsen. Het roer raakte beschadigd. Bij hoogwater kan de onderzeeër waarschijnlijk naar dieper water worden gesleept. Ongeveer de helft van het oorlogsvaartuig is zichtbaar vanaf de wal.

Lees verder bij bron

Bron: AD

IJs, kwik en zelfs zilver op de maan


De maan bevat ijs, kwik en mogelijk zelfs zilver, zo heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gemeld. De stoffen zijn ontdekt toen een onbemande raket vorig jaar op de achterkant van de maan ploften. De NASA had de onderzoeksraket afgevuurd om te zien welke stoffen zouden opstuiven.
De instrumenten ontdekten relatief grote hoeveelheden lichte materialen, zoals natrium, kwik en mogelijk zelfs zilver. Zo'n 20 procent van het materiaal bleek te bestaan uit methaan, ammoniak, CO2 en andere vluchtige materialen.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Vrouw rijdt tien maanden met lijk vriendin rond

Een vrouw uit Costa Mesa (Californië) heeft tien maanden lang met het lijk van haar vriendin in de auto rondgereden. Om de penetrante stank tegen te gaan, strooide ze zuiveringszout in het voertuig. Toen de politie het stoffelijk overschot vond, bleven er enkel nog huid en beenderen over.

De 57-jarige chauffeur liet haar vriendin -een dakloze vrouw uit Fountain Valley- slapen in haar wagen. Toen vorig jaar in december bleek dat haar gaste de geest gegeven had, wist de galante eigenares niet meer wat te doen. "Ze dacht dat ze van iets beschuldigd zou worden", vertelt brigadier Ed Everett.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Croc veroorzaakte dodelijke crash met Belgische piloot

De vliegtuigcrash in Congo, waarbij op 25 augustus 20 mensen omkwamen, heeft volgens een nieuw verslag een bizarre oorzaak. Het vliegtuig stortte neer nadat aan boord paniek uitbrak om een ontsnapte krokodil, meldt nieuwszender MSNBC.

De Let 410, het type toestel dat in augustus crashte.
De Let 410, het type toestel dat in augustus crashte.
Slechts een van de 21 mensen aan boord van de L-410 Turbolet, die een binnenlandse vlucht uitvoerde in de Democratische Republiek Congo, overleefde de ramp. De ooggetuige legde tegenover onderzoekers een opmerkelijke verklaring af over de oorzaken van de ramp. Een van de passagiers zou een krokodil in zijn handbagage hebben gesmokkeld. In volle vlucht slaagde het dier er vervolgens in om zich uit een grote draagtas te bevrijden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

donderdag 21 oktober 2010

Uur na rampoefening zware aardbeving in buurt Californië

Een zware aardbeving met een kracht van 6,9 heeft Mexico getroffen, in het midden van de Golf van Californië, tussen het schiereiland Neder-Californië en de Mexicaanse deelstaat Sinaloa (noordwesten).  Een uur eerder oefenden 7,8 miljoen Californiërs hun reactie in op de Big One, de aardbeving waarvan sinds  lang wordt verwacht dat die de Amerikaanse staat ooit treft.

De aardbeving in Mexico vond plaats om 11.53 uur lokale tijd, op een diepte van 10 kilometer. Het epicentrum was gelegen op 140 kilometer ten noordoosten van de stad La Paz, aldus de Amerikaanse geologen  van het geologische instituut USGS. Over enige schade is voorlopig niets geweten.

Lees verder bij bron

Bron + video: HLN

Gevangene neemt gedaante celgenoot aan en wandelt buiten

Een Amerikaan is op een geniale manier uit de gevangenis ontsnapt. Hij nam gewoon de gedaante aan van zijn celgenoot die vrij ging komen en verschalkte het gevangenispersoneel. De politie is nog altijd op zoek naar de gedetineerde.

Rowdy Offield moet dertig jaar zitten voor het plegen van een gewapende overval met kidnapping. Toen zijn celgenoot hem vertelde dat hij weldra vrij ging komen, borrelde het opmerkelijke ontsnappingsplan op in het achterhoofd van de 39-jarige Amerikaan.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Pentagon lunchte met aan Al Quaeda-gelinkte imam


WASHINGTON - De als radicaal ingeschatte Amerikaans-Jemenitische geestelijke Anwar al-Aulaqi, die door Washington op de lijst gezet werd van meest gezochte terroristen wegens zijn veronderstelde banden met Al-Qaeda, is tijdens de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001 uitgenodigd voor een lunch op het Pentagon. De imam werd uitgenodigd in een poging van de Amerikaanse defensie (OSD) om een 'band te creëren' met de moslimgemeenschap na de aanslagen van 11 september. Dat meldt een woordvoerder van het Amerikaanse leger, kolonel Dave Lapan.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Den Haag boos op PVV-voorstel allochtonenstop


DEN HAAG - De gemeente Den Haag noemt het voorstel van de PVV-fractie in de gemeenteraad om een allochtonenstop in het amateurvoetbal in te stellen, ,,volledig onzinnig''. Dat meldde wethouder Karsten Klein (sport) donderdag in een reactie op vragen van de PVV.
Deze partij vindt dat het college ,,wegloopt voor de gevolgen van de massa-immigratie en de daarmee gepaard gaande islamisering van het Haagse amateurvoetbal''.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Brandweerman zet video stervend meisje op internet


GEORGIA - Een koppel uit de Amerikaanse staat Georgia stuitte op een online video waarin de vreselijke dood van hun 23-jarige dochter was te zien. Het filmpje werd gemaakt en op internet gezet door een brandweerman.
De ontzette ouders willen dat er striktere regels komen over hoe hulpdiensten met videomateriaal omgaan, zodat dergelijke pijnlijke confrontaties in de toekomst kunnen worden vermeden. "Geen enkele familie zou zoiets gruwelijks moeten doormaken", zeggen ze.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Baby zonder ogen plaatst artsen voor een raadsel


PARAMARIBO/ROTTERDAM - De Surinaamse baby Caitley Ngatine Imanredjo zal nooit kunnen zien. De ogen van het meisje zijn al sinds haar geboorte gesloten. Ze is namelijk geboren zonder ogen. Soms probeert ze krampachtig haar oogleden te openen. Maar verder dan het optrekken van de wenkbrauwen komt ze niet.
Deze zeldzame aandoening (anoftalmie), een aangeboren afwijking waarbij één of beide ogen niet volledig ontwikkeld zijn, komt bij circa 3 op de 100.000 geboorten voor. Hoeveel kinderen zonder beide ogen worden geboren, is niet bekend.

Dit voorjaar werd een baby uit Florida wereldnieuws. In Nederland overkwam het de nu 4-jarige Macy. Artsen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo staan voor hetzelfde raadsel. De ouders van Caitley zijn overrompeld.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Mysterieuze vliegenplaag in Engels spookdorp

Het Engelse dorp Pluckley, waar de geesten zouden rondwaren van onder meer een struikrover, een schoolmeester en een hoer en daarom bekendstaat als hét Britse spookdorp, wordt al enkele dagen geteisterd door een mysterieuze vliegenplaag.

Miljoenen!
"Er zijn er letterlijk miljoenen en ze komen allemaal op Pluckley af", aldus een medewerker van het lokale postkantoor over de insecten. Janet Westrope, een van de 1.050 inwoners van het dorp, stelde in Britse media in huis zeker veertig vliegen per uur en zo'n driehonderd vliegen per dag te vangen. Een autoritje door het dorp levert een met vele tientallen vliegjes bespatte voorruit op, zei een ander.

De lokale autoriteiten komen deze week in een spoedvergadering bijeen om zich te beraden over een oplossing voor de kwestie. (anp/lb)

Bron: HLN

Piloot verliest mogelijk job omdat hij niet door scanner wil


Op een luchthaven in de Amerikaanse staat Tennessee is piloot Michael Roberts vorige week terug naar huis gegaan omdat hij geen zin had in de veiligheidsmaatregelen die hij moest ondergaan telkens voor hij kon beginnen aan zijn werk. Roberts (35) is mogelijk zijn job kwijt.
De piloot van ExpressJet Airlines daagde vrijdagochtend zoals gewoonlijk op aan de veiligheidscontrole op de luchthaven van Memphis, waar hij voor het eerst werd uitgekozen om een volledige lichaamsscan te ondergaan. Hij weigerde, maar had ook geen zin in de dan verplichte  fouillering door veiligheidspersoneel.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Maya-jaartelling stopt toch niet in 2012


Misschien wel het beste nieuws van de week: de wereld zal niet ten onder gaan in 2012. Wie al enigszins ongeduldig op het einde zat te wachten omdat de Maya-kalender over twee jaar stopt, heeft zich volgens een recente publicatie misrekend.
Het is een beetje het droevig lot van elke onheilsprofeet: het einde van de wereld aankondigen en op D-Day moeten vaststellen dat het allemaal nog zo'n vaart niet loopt. Wellicht is de wereldbrand op basis van de Maya-kalender, die wereldwijd miljoenen mensen in de ban houdt, hetzelfde lot beschoren. De omzetting van die kalender naar onze jaartelling zou niet juist zijn gebeurd, en er 'zo'n 50 tot 100 jaar' naast zitten.
Lees verder bij bron

Bron: HLN

Eerste missie naar Mars wordt enkele reis

De astronauten die als eerste naar Mars vertrekken, zullen er nadien geen stoere verhalen over kunnen vertellen. De eerste missie naar de rode planeet - goed voor een trip van 8 maanden - wordt volgens twee Amerikaanse wetenschappers namelijk een 'enkele reis'. Dat vertellen ze in het blad Journal of Cosmology.

"De kosten om de astronauten weer veilig terug naar de aarde te brengen, zijn te hoog om een reis naar Mars binnen afzienbare tijd uit te voeren", zeggen natuurkundige Paul Davies en geoloog Dirk Schulze-Makuch.

"Daarnaast kan de exploratie alleen maar plaatsvinden op basis van enkele reizen. Er moet een permanente basis komen die constant bemand wordt. Zie het als een missiepost. Denk aan de eerste ontdekkingsreizigers die Europa verlieten. Zij hadden ook weinig kans op een terugkeer." (hln)
Bron: HLN

woensdag 20 oktober 2010

Verste sterrenstelsel ooit ontdekt


GARCHING - Europese astronomen hebben het verste sterrenstelsel ooit gevonden: UDFy-38135539. Met een telescoop vingen ze licht op, dat het sterrenstelsel meer dan dertien miljard jaar geleden uitzond, toen het heelal slechts 600 miljoen jaar oud was.
Dat schrijven de wetenschappers in de nieuwste editie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature, dat donderdag uitkomt. Tot op heden was IOK-1, ontdekt in 2006, het verste sterrenstelsel dat ooit is waargenomen, op ongeveer 12,9 miljard lichtjaar van de aarde.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Octomom heeft nog 29 embryo's over


LOS ANGELES - Nadya Suleman, bekend als Octomom, heeft nog 29 ingevroren embryo's in het ziekenhuis opgeslagen. Dit kwam aan het licht tijdens de zitting gisteren waar haar behandelend arts wordt gehoord, omdat hij niet volgens de regels zou hebben gehandeld.
Volgens de website Radaronline heeft Suleman begin dit jaar nog verklaard dat al haar ingevroren embryo's bij de laatste behandeling zijn gebruikt, dit blijkt dus een leugen. Bij Suleman werden 12 embryo's geplaatst, een ongehoord aantal volgens een deskundige tijdens de zitting. Normaal gesproken worden twee embryo's geplaatst bij een IVF-behandeling.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Studente bijna verdronken bij ontgroening


ROTTERDAM - Een 19-jarige studente is maandagavond bijna verdronken bij een studentenritueel. Ze werd door dispuutgenootjes uit de Kralingse Plas in Rotterdam gered en naar een nabijgelegen restaurant gebracht.
Daar kreeg het tweedejaars lid van de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereniging een hartstilstand. Inmiddels gaat het goed met de jonge vrouw. De studentenvereniging benadrukt in Sp!ts dat er geen sprake is van 'inwijding of druk'.

Bron: AD

Ambulance overrijdt aangereden meisje

TOMSK - Een dronken Russische politieagent heeft drie meisjes aangereden op een weg in de regio Tomsk, in Siberië. Een toegesnelde ziekenwagen reed over een van de slachtoffers. Dat melden de lokale autoriteiten vandaag.

Het ongeluk met de politieagent gebeurde 's nachts in de gemeente Kargassok. De 49-jarige bestuurder van de ambulance zag het lichaam van een van de meisjes, een 15-jarige, niet liggen en reed over haar heen. Ze was op slag dood. De twee anderen werden opgenomen in het ziekenhuis met hoofdletsels, maar zouden niet in levensgevaar verkeren.
Bron: AD

God verschijnt op Google Street View

De privacyproblemen rond Google Street View lijken nog niet ten einde, want zelfs de Almachtige lijkt niet aan het alziend oog van de internetgigant te ontsnappen.

In dit Google-beeld, genomen in Zwitserland, lijken God en Zijn Zoon op weg door de lucht. Of is het toch gewoon een vuiltje op de lens? Het antwoord, zo vermoeden we, hangt vooral af van of je er al dan niet wil in geloven. (hlnsydney/tw)

Bron: HLN

Dokters halen tumor van 5 kg weg bij 'man zonder gezicht'


Een chirurg van het St. Joseph Hospital in Chicago heeft een zware operatie succesvol afgerond. Hij verwijderde een 5,4 kilogram zware tumor van het gezicht van een Portugese man. Dat meldt de lokale tv-zender ABC7. De grote en levensbedreigende tumor bedekte bijna het volledige gezicht en tong van de 51-jarige José Mestre. De Portugees, die blind was aan één oog, bracht de voorbije drie maanden door in het ziekenhuis en onderging vier operaties, twee om de tumor te verwijderen en twee om het gezicht te herstellen.

"Niet langer in de belangstelling"
Volgens de chirurg kan de man nu een min of meer normaal leven leiden. "Hoewel hij er nooit voor gekozen heeft, toch stond hij altijd in het centrum van de belangstelling. Daar komt nu verandering in", aldus de Amerikaanse chirurg.

Lees verder bij bron

Bron + video: HLN

Man wurgt zichzelf in vliegtuigtoilet

Een 36-jarige man heeft zichzelf gewurgd in een vliegtuigtoilet van een Airbus van vliegtuigmaatschappij Gulf Air. Dat meldde een woordvoerder van Ninoy Aquino International Airport in de Filipijnse hoofdstad Manilla.

Zelfmoord
Stewardessen vonden Marlon Cueva tijdens de vlucht toen ze het toilet controleerden voor de landing. De man zou zichzelf gewurgd hebben met een nylon koord van zijn eigen jas. De Filipino was in een Airbus A330-300 van Gulf Air onderweg van Bahrein naar zijn geboorteland toen hij zich van het leven beroofde. De politie onderzoekt momenteel nog of het daadwerkelijk om zelfmoord gaat.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

24 gewonden op turbulente vlucht van Hanoi naar Parijs


22 passagiers en twee bemanningsleden van een vliegtuig van Vietnam Airlines dat vanmorgen landde op de Parijse luchthaven van Roissy, zijn tijdens de vlucht van Hanoi naar Parijs gewond geraakt. Acht van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de luchthaven negeerden een aantal passagiers de waarschuwing om de veiligheidsgordel aan te doen. Zij hebben de ergste verwondingen opgelopen.

De hulpdiensten kwamen om 07.15 uur ter plaatse, zei een luchthavenbron, nadat het vliegtuig, een Boeing 777 vanuit Hanoi, was geland. "De vlucht ondervond turbulentie ongeveer tweeënhalf uur na opstijgen", zei een woordvoerder van de maatschappij. "Er waren lichtgewonden, maar niemand raakte ernstig gewond. Volgens de ziekenhuisbronnen zou het bij een deel van hen gaan om kneuzingen en gebroken ledematen. (afp/adv/kh)

Bron: HLN

Kangoeroe sterft na te zijn dronken gevoerd op dansvloer

In het Clarion Hotel in Liffey Valley (Dublin, Ierland) is een kangoeroe gestorven nadat feestvierders het arme dier vol alcohol hadden gegoten op een verjaardagsfeest voor een 30-jarige. Ongeveer 150 gasten waren aanwezig op de fuif, vijf van hen waren zo gedegouteerd dat ze achteraf de dierenbescherming inlichtten.
Blijkbaar was de kangoeroe gehuurd om te figureren in wat voor een geweldige grap moest doorgaan: op het deuntje van de tv-show Skippy the Bush Kangaroo werd het dier uit een grote doos gehaald in het midden van de dansvloer. Het zou daarop alcohol zijn toegediend.

Lees verder bij bron

Bron + video: HLN

dinsdag 19 oktober 2010

Net bevallen vrouw krijgt poederbrief over zich


AALSMEER - Een pas bevallen vrouw heeft poeder uit een poederbrief over zichzelf en haar kind heen gekregen. Een 63-jarige vrouw uit Aalsmeer is vandaag aangehouden voor het incident in april. Het poeder werd voor onderzoek opgestuurd en bleek ongevaarlijk. Het ging om maïzena.
Een vrouw uit Heerhugowaard verwachtte een felicitatiekaart omdat ze pas was bevallen, maar ze schrok enorm toen er poeder uit de brief op haar zelf en op haar kind viel. Een zus van het slachtoffer ontving op dezelfde dag ook zo'n brief.

Onderzoek wees volgens de politie uit dat het ging om een relationeel probleem. De verdachte heeft bekend de brieven te hebben verstuurd. Wat haar relatie met het slachtoffer was, wil de politie niet zeggen. (NOVUM)

Bron: AD

'Dikkerds kosten meer dan rokers'


GRONINGEN - Mensen met serieus overgewicht kosten de zorg meer dan rokers. Dat komt doordat rokers eerder doodgaan en dus minder lang leven met beperkingen. ,,Van roken ga je dood, door zwaarlijvigheid word je afhankelijk van anderen'', zo vat demograaf Mieke Reuser van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut haar onderzoek naar risicofactoren voor zorgafhankelijkheid samen.

Extreme zwaargewichten
Reuser promoveert deze maand aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij vond uit dat mensen met matig overgewicht niet eerder doodgaan dan mensen met een normaal gewicht, maar ze hebben op oudere leeftijd wel meer gezondheidsklachten. Bij mannen leven de dikkerds zelfs langer dan degenen die aan de magere kant zijn. Alleen extreme zwaargewichten gaan eerder dood, maar van hen zijn er volgens de promovenda relatief weinig.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Tijgertje Sanny overleden aan epileptische aanval


Tijgertje Sanny is vanochtend overleden aan een epileptische aanval. Dat heeft dierenarts Peter Klaver gezegd die gisteren de narcose uitvoerde bij de staaroperatie van het drie maanden oude dier van Circus Belly Wien.
De tijger werd geopereerd in de kliniek van dierenarts Herman Aa in Deventer.
Sanny overleed om kwart over zeven vanochtend in het circus. Tijdens de operatie ging het goed met het tijgertje, dat vrijwel blind was door een ernstige vorm van staar. Het ontwaken uit de narocose ging redelijk, maar in de nacht traden er problemen op, aldus Klaver.
Lees verder bij bron

Bron: AD

Dronken vader weet niet meer waar hij zoontje heeft gelaten

Een driejarige peuter uit Californië is afgelopen weekend een hele dag vermist geweest, nadat zijn dronken vader niet meer wist waar hij de peuter had achtergelaten.

De 23-jarige Joe Kurihara werd zaterdagnacht opgepakt door de politie toen hij straalbezopen over straat liep. De moeder van de peuter gaf de politie zondagochtend te kennen dat haar zoontje Dylan vermist was, en dat ze Kurihara de opdracht had gegeven op hem te letten.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

maandag 18 oktober 2010

Inbreekster laat legitimatiebewijs achter in woning

OSS/UTRECHT - Een insluipster is op wel heel knullige wijze tegen de lamp gelopen. Nadat ze in augustus had ingebroken in een woning in Oss liet ze abusievelijk haar tas met haar legitimatiebewijs achter. Gisteren werd de 22-jarige vrouw in Utrecht opgepakt, meldt de politie.
De inbraak in augustus was niet het enige dat de vrouw op haar kerfstok had. In mei werd, tevens in Oss, een pinpas gestolen van een 90-jarige vrouw. Vervolgens werd ruim negenduizend euro van haar rekening gepind.

Uit videobeelden waarop te zien was dat de verdachte geld opnam, bleek dat het om dezelfde vrouw gaat die later haar tas achterliet bij een inbraak. Met de aanhouding sloeg de politie dus twee vliegen in een klap. (NOVUM)

Bron: AD

NASA houdt Himalaya nauwlettend in de gaten


HOUSTON - Sinds deze maand houden Amerikaanse satellieten de gevolgen van de klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit in de Himalaya nauwlettend in de gaten. Het gaat om een initiatief van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA en het hulpagentschap Usaid.
De satellietbeelden van de NASA worden gecombineerd met geografische gegevens van andere overheidsagentschappen. De gegevens voeden een beheerssysteem voor de Himalaya, Servir-Himalaya, dat via het internet voor alle betrokkenen beschikbaar is. Onder meer dankzij gedetailleerde, interactieve kaarten kunnen beleidsverantwoordelijken Servir gebruiken om beslissingen te nemen.

Lees verder bij bron

Bron: AD

'In 2050 drie planeten nodig'


NEW YORK - Als er niets verandert heeft de mensheid in 2050 bijna drie planeten nodig om in de consumptie te voorzien. Dat concludeert het Wereld Natuur Fonds (WNF) in een nieuw rapport.
Het WNF doet in het rapport een oproep voor een verantwoordere en bewustere levenstijl. In 2050 moeten we met negen miljard mensen, die ook nog eens meer te besteden hebben, een aarde delen die nu al wordt overvraagd.

De aarde staat het meest onder druk door ons energiegebruik en de consumptie van zuivel en dierlijke eiwitten. Om binnen de grenzen van een planeet te leven moet er wereldwijd keuzes gemaakt worden, zegt het WNF.

Nederland kan dit doen door te kiezen voor groene energie en door een dagje geen vlees te eten. Ook moet Nederland bijdragen aan de ontwikkeling en export van schone technologie en moeten Nederlanders de waarde van de natuur leren inzien. (NOVUM)

Bron: AD

Ruim 11.000 aanmeldingen na onlinedonoractie


AMSTERDAM - De onlineactie in de eerste twaalf uur van de Donorweek heeft ruim elfduizend ingevulde registratieformulieren opgeleverd. Twaalf bekende Nederlanders probeerden vanaf 9 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds zo veel mogelijk nieuwe orgaandonoren te werven.
Onder meer acteurs Tygo Gernandt en Barry Atsma, dj Giel Beelen, schrijver Kluun, zangeres Ellen ten Damme en presentator Dennis Weening probeerden via alle mogelijke communicatiemiddelen zo veel mogelijk mensen over te halen zich te registreren. Zij gebruikten onder meer Hyves, Facebook, Twitter, radiostations en de mobiele telefoon om hun doel te bereiken. Op de website van Nu.nl werd de stand bijgehouden.

Het was de eerste keer dat een nationale wervingsactie online plaatsvond. De actie was de aftrap van de Nationale Donorweek. De komende zeven dagen hoopt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) zo veel mogelijk nieuwe orgaandonoren te werven. (ANP)
Bron: AD

'Man mag vrouw slaan als hij geen spoor nalaat'


ABU DHABI - In de Verenigde Arabische Emiraten mag een man zijn vrouw en kinderen slaan zolang er geen sporen op het lichaam achterblijven. Dat heeft het Federale Hooggerechtshof bepaald, meldde een lokale krant vandaag.
De man heeft volgens de islamitische wetgeving het recht om zijn echtgenote en kinderen te ''disciplineren''. Daaronder kan ook een pak slag worden verstaan. Wel zijn de islamitische geleerden het eens dat de afstraffing niet te hard mag zijn.

De zaak draait volgens de krant The National om een man die zijn vrouw heeft geslagen en zijn 23-jarige dochter heeft geslagen en geschopt. De vrouw liep verwondingen op aan lip en tanden en de dochter had blauwe plekken op hand en knie. De man was eerder tot een boete veroordeeld wegens misbruik van zijn recht. Hij was hiertegen in beroep gegaan. Het Federale Hooggerechtshof stelde hem opnieuw in het ongelijk. (ANP)
Bron: AD

99-jarige begint aan studie


GUWAHATI - Aan de universiteit van de Indiase stad Guwahati heeft de 99-jarige Bholaram Das zich ingeschreven als student. Hij is van plan te promoveren op de verspreiding van een bepaalde stroming binnen het hindoeïsme.
Volgens Das is er ''geen leeftijdsgrens voor het verwerven van kennis''. Hij ging 39 jaar geleden met pensioen als rechter.

Das kijkt naar eigen zeggen terug op een vervuld leven, met vijf zoons, een dochter, tien kleinkinderen en één achterkleinkind. (ANP)
Bron: AD

Gen dat depressie veroorzaakt ontdekt


NEW HAVEN - Wetenschappers hebben een gen ontdekt dat een belangrijke rol lijkt te spelen bij het ontstaan van een depressie. De ontdekking kan de zoektocht naar een medicijn helpen, meldde de universiteit Yale in de Verenigde Staten.
Het gen heet MKP-1 en is ontdekt door de genen van 21 depressieve mensen te vergelijken met de genen van achttien gezonde mensen. Het gen MKP-1 dient als de aan- en uitknop van een serie chemicaliën die cruciaal zijn voor het goed functioneren van de hersenzenuwcellen.

Lees verder bij bron

Bron: AD