Translate

zaterdag 16 oktober 2010

Scholen voor lastige kinderen puilen uit


ROTTERDAM - Scholen voor kinderen met ernstige gedrags- of psychiatrische problemen zitten overvol. In klassen zitten meer kinderen dan de landelijke norm toestaat en in zeker twee provincies zitten leerlingen thuis wegens ruimtegebrek op de zogeheten cluster 4-scholen. Dat schrijft Trouw zaterdag.
In het noorden van het land is sprake van een sterke toename van de vraag aan cluster 4-onderwijs, zegt de noordelijke koepelorganisatie Renn4. Kinderen uit Groningen worden naar Drachten of Leeuwarden gestuurd of zitten thuis.
Lees verder bij bron

Bron: AD

Politie zoekt getuigen ontvoering vrouw

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van een ontvoering van een nog onbekende vrouw vrijdagmiddag in Amsterdam-West. Twee voorbijgangers zagen rond kwart over een op de hoek van de Postjesweg en de Baarsjesweg een wit bestelbusje stoppen bij het slachtoffer.
Een van de bijrijders sleurde de vrouw daarop aan haar haren de laadruimte in, waarop het busje er in volle snelheid vandoor ging. Dat liet een woordvoerder van de politie zaterdag weten.

In het Ford-busje met witte kentekenplaten zaten drie mannen. Ze reden weg richting het Surinameplein. De naar schatting 30-jarige vrouw met een lichtgetinte huid schreeuwde in een volgens de getuigen buitenlandse taal toen ze werd gegrepen. De politie heeft een flinke zoekactie op touw gezet, maar die heeft tot dusver nog niets opgeleverd. (ANP)
Bron: AD

Politie heeft 250 potentiële overvallers in het vizier


 De Amsterdamse politie houdt 250 potentiële overvallers in de smiezen. In elk van de vijf districten in de stad hebben agenten vijftig mannen in kaart gebracht aan de hand van hun criminele loopbaan, zegt korpschef Bernard Welten in een interview in het Parool. De politie heeft van iedereen een zogeheten daderkaart gemaakt met daarop hun signalement, adres en leefwijze. Op die manier heeft de politie de overvallers in spé in het vizier voor het geval ze daadwerkelijk toeslaan. ''Die jongens zijn zo gewiekst en ingewijd in het strafrechtsysteem, dat ze niet eenvoudig zijn te pakken'', aldus de korpschef.

Amsterdam doet er veel aan om het aantal overvallen in de stad terug te dringen. Vorig jaar waren er 547 van dit soort misdrijven in de hoofdstad, 11 procent meer dan in 2008. (ANP/AK)

Bron: AD

Illegale handel in hormonen floreert op internet

In België werd vorig jaar een recordaantal verboden producten voor menselijk gebruik in beslag genomen. Het internet blijft de voornaamste toegangspoort. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen die het nieuwe jaarverslag van de multidisciplinaire hormonencel inkeek.
"In 2008 vonden er 156 inbeslagnames van anabolica plaats", zegt Francis Clarysse, nationaal hormonenmagistraat. "In 2009 steeg dit aantal inbeslagnames sterk, tot 250". Dat is een stijging met 60 procent.

De douane onderschepte vorig jaar vooral anabolica uit Egypte en Thailand, maar ook in eigen land werden enkele fraudeurs gevat. Zo waren er twee broers die via een Nederlander, die ze op het internet hadden leren kennen, anabolen verkochten op liefst 17 koop- en biedwebsites.

De verkoop verloopt meestal via illegale websites. Ook de verkoop van illegale geneesmiddelen via het internet neemt explosief toe. (belga/ka)
Bron+video: HLN

vrijdag 15 oktober 2010

"Rijke landen sturen minderwaardig eten naar Derde Wereld"


Rijke, geïndustrialiseerde landen zoals de Verenigde Staten en de Europese Unie sturen eten dat ze niet goed genoeg vinden voor hun eigen kinderen naar arme landen. Dat stelt Artsen Zonder Grenzen (AZG) naar aanleiding van Wereld Voedsel Dag morgen.
Volgens AZG blijven 's werelds grootste donoren van voeding - zoals de Europese Unie, de VS, Canada en Japan - eten van 'minderwaardige' voedingskwaliteit sponsoren en aan de arme landen leveren. De praktijken zouden doorgaan ondanks wetenschappelijk bewijs dat het eten van weinig nut is om de ondervoeding van kinderen uit de wereld te helpen

Dubbele standaard
"Eten dat we nooit aan onze eigen kinderen zouden geven, wordt overzees gestuurd in de vorm van hulp aan de meest kwetsbare kinderen in broeihaarden van ondervoeding zoals delen van Afrika en Azië", zegt de internationale AZG-voorzitter Unni Karunakara. "Deze dubbele standaard moet ophouden."

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Kompels Chili vreesden eerste dagen voor kannibalisme


Nu de 33 mijnwerkers na 69 dagen uit de Chileense kopermijn bevrijd zijn, duiken de eerste gruwelverhalen op van de dagen na de instorting. Toen beseften de gevangen mijnwerkers nog niet dat ze gered zouden worden. De vrees voor kannibalisme was die eerste 17 dagen zonder contact met de buitenwereld groot. Net als de wanhoop en de verdeeldheid, die zelfs toch regelrechte vuistgevechten leidde, maar de ploegbaas hield de solidariteit overeind dankzij één codewoord: democratie!

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Juliana, het meisje zonder gezicht

Juliana Wetmore lijdt aan een uiterst merkwaardige aandoening. Het nu zevenjarige meisje ontbreekt veertig procent van de beenderen in haar aangezicht.

Juliana werd geboren zonder kaakbeenderen, oogkassen en oren. Het meisje lijdt aan het Treacher Collins-syndroom, een genetische afwijking die bij één op de 10.000 mensen voorkomt. Juliana is naar verluidt een van de ergst getroffen patiënten die bekend zijn bij de artsen.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

donderdag 14 oktober 2010

'Spookhuis' Vlemmix in Amerikaans tv-programma Ghost Hunters


HUISSEN - Het huis van entertainer Johan Vlemmix wordt momenteel overspoeld door medewerkers van Ghost Hunters. Het Amerikaanse programma is neergestreken in huize Vlemmix, in het Gelderse Huissen, in een poging paranormale activiteit waar te nemen.

De 51-jarige Vlemmix laat weten dat het team van Ghost Hunters al sinds zondag bezig is met opnamen in het pand, waar hij zelf al 'heel enge dingen meemaakte'. Het is een sindsdien een enorme drukte voor het huis van Vlemmix, die niet veel mag loslaten over het hele gebeuren.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Piloot sterft tijdens vlucht


KUALA LUMPUR - Een piloot van Qatar Airways is gisteren in volle vlucht overleden. Het toestel was onderweg van de Filipijnen naar Qatar en moest omgeleid worden naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, waar het intussen opnieuw vertrokken is.
Volgens de krant Malaysia Star klaagde de piloot over pijn in de borst waarop de copiloot de toestemming vroeg om te landen op de luchthaven van Kuala Lumpur. "We moeten met spijt meedelen dat de piloot van de vlucht QR645 van Manila naar Doha aan boord overleden is", luidt het bij Qatar Airways.

In Kuala Lumpur ging een nieuwe crew aan boord waarna het toestel opnieuw koers gezet heeft richting Qatar. "De vlucht komt later vandaag aan op de luchthaven van Doha." De maatschappij wil intussen niets kwijt over de identiteit en doodsoorzaak van de piloot.
Bron: AD

Eerste beelden ooit van botsende asteroïden


WASHINGTON - Voor het eerst zijn beelden gemaakt van een botsing tussen twee kleine asteroïden, meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De ruimtetelescoop Hubble heeft een bizar X-vormig object gevonden, dat astronomen nooit eerder hadden gezien.
De wetenschappers weten ook niet waarom de sporen de vorm van een X hebben gekregen.

Het 122 meter grote object tussen Mars en Jupiter is waarschijnlijk het gevolg van een botsing van twee asteroïden, brokstukken die in een baan rond de zon draaien. Die botsing moet in februari of maart 2009 hebben plaatsgevonden.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Rotterdamse wethouder ziet kleuter als hulp in huishouding


ROTTERDAM - Vijfjarige kinderen van gehandicapten en zieken moeten van de gemeente Rotterdam meehelpen in het huishouden. De huishoudelijke hulp komt bij Rotterdammers met kinderen voortaan minder vaak over de vloer.
Dit schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.  Rotterdam moet flink bezuinigen en kort daarom op het aantal minuten huishoudelijke hulp dat de gemeente vergoedt aan zieken en gehandicapten.

Kroost van 5 tot en met 12 jaar kan voor de gemeente reden zijn om de hulp in te korten. Deze kinderen kunnen volgens wethouder Jantine Kriens (Zorg, PvdA) opruimen, de tafel dekken, afwassen, een boodschap doen en kleding in de was gooien.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Zittende koe Antoinette neemt het er van

APPELSCHA - In een weiland aan de rand van het Drents Friese Wold bij het dorp Appelscha vormt koe Antoinette een nieuwe attractie. De 10-jarige roodbonte koe neemt het er van en zit de gehele dag in de wei.
Maar daar lijkt een einde aan te komen, want Antoinette geeft geen melk meer. En dan rest voor een koe vaak niet veel meer dan de weg naar de slager, weet RTV Drenthe. De verzorgers van het dier willen daar nog even niet aan denken. De zit van Antoinette wordt vermoedelijk veroorzaakt door versleten heupgewrichten. Maar pijn heeft ze niet. Het is een kwestie van slijtage verzekerd een verzorger. ,,Ze zit er gewoon lekker gemakkelijk bij.'' (AK)

Bron + video: AD

Moeder achtling mag voorlopig in huis blijven

Suleman, de Amerikaanse vrouw die vorig jaar een achtling baarde en zo haar kroost op veertien stuks bracht, mag voorlopig in haar huis blijven wonen. Suleman is alleenstaand, leeft van een uitkering en klust bij als barvrouw.

Rommelmarkt
Recent organiseerde ze een rommelmarkt in haar tuin waar ze onder meer haar oude beha's en bikini's en babykleren verkocht. Voor tien dollar kon je met Suleman op de foto, voor honderd dollar mocht je de breedhoeklens opschroeven want dan haalde ze de achtling erbij.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Vroeg pensioen schaadt het geheugen

Blijven werken op late leeftijd kan helpen om geheugenverlies uit te stellen. Zestigers die nog steeds werken hebben namelijk een beter geheugen dan degenen die vroeger op pensioen gaan.

AmerikanenBritse werknemers, die gemiddeld vanaf 65 jaar pensioen gaan, scoorden beter op een geheugentest dan Duitse en Franse werknemers, die vroeger stoppen met werken. Amerikanen, de bevolking met de langste loopbaan, scoorden het best op de test. De onderzoekers ontdekten zo een duidelijk verband dat hoe langer je werkt, hoe beter de zestigers scoren op de tests. Professor Robert Willis: "Er is bewijs dat sociale vaardigheden, zoals opstaan, met mensen omgaan, de waarde kennen van betrouwbaar te zijn, belangrijk zijn voor de gezondheid."

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Twijfel over nieuwe Aarde: Bestaat deze planeet wel?


Een team van astronomen heeft twijfels over de recent aangekondigde vondst van een planeet buiten ons zonnestelsel waar leven mogelijk zou kunnen zijn, zo staat op de website van het populair-wetenschappelijke blad New Scientist te lezen.
Amerikaanse astronomen, onder wie exoplaneetjager Paul Butler, meldden met Gliese 581 g een exoplaneet in onze Melkweg te hebben ontdekt die "mogelijk levensvatbaar" is en bijna drie keer zo groot is als de Aarde. Het object op 20 lichtjaar van ons draait in 37 dagen, dus vrij dicht, rond een rode dwergster. Door die korte afstand is de temperatuur van die aard dat er vloeibaar water kan zijn, luidt het.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Streaker bij Obama-speech krijgt fortuin

De man die zondag in zijn adamskostuum de speech van president Obama in Philadelphia verstoorde, zal daar royaal voor betaald worden.

Nochtans vervulde de 24-jarige Juan Rodriguez niet alle voorwaarden van de weddenschap die hij voor een miljoen dollar aanging met miljardair Alki David. Die laatste is eigenaar van battlecam.com, een website voor schokkende dan wel grappige homevideo's waarvoor Juans naaktloperij een publiciteitsstunt was. Maar Juan slaagde er niet in de president naar zijn klokkenspel te laten kijken. Alki David garandeert dat Juans troostprijs substantieel zal zijn. Dat meldt TMZ.com. (lb)

video

Bron: HLN

Lees ook: Man krijgt 100.000 dollar en twee jaar voorwaardelijk na streaken voor Obama 

woensdag 13 oktober 2010

Stormloop op Lottoformulieren


DEN HAAG - Winkeliers die lottoformulieren verkopen doen deze week goede zaken. Volgens een woordvoerster van de loterij verkopen zij veel meer dan anders.
,,De winkelomzet van Lotto van dinsdag is in vergelijking met dezelfde dag een maand geleden gestegen met 384 procent", aldus de zegsvrouw woensdag. De internetomzet van Lotto was zelfs bijna 700 procent hoger dan een maand geleden.

Lees verder bij bron

Bron: AD

De grootste fan van Michael Jackson

ROTTERDAM - Sommingen nemen een bescheiden hartje, anderen
gaan voor de 'tribal' tattoo. Maar deze Duitser gaat wel erg ver. De complete cover van Michael Jacksons album 'Dangerous' is op zijn rug gezet door naaldenkunstenaar Stefan Krämer. Wie ook zoiets wil, zal even naar Frankfurt moeten gaan, de thuisbasis van Krämer. (EBO),

Bron + video: AD

Langste tunnel ter wereld ziet vrijdag in Zwitserland het licht


Zwitserland staat voor een historisch moment. De Gotthard-spoortunnel onder de Alpen, die met 57 kilometer de langste tunnel ter wereld wordt, ziet vrijdag het licht.

De boorploegen die aan beide zijden van de tunnel aan het werk zijn, ontmoeten elkaar overmorgen. Hierdoor ontstaat een tunnel die de Japanse Seikan-tunnel (53,8 kilometer) van de troon stoot als langste ter wereld.

Vijftien jaar
De Zwitsers spreken van de 'werf van de eeuw', en niet zonder reden. De werken zijn al vijftien jaar aan de gang, 2.500 mensen namen deel aan de bouw en in totaal zal 13,5 miljoen kubieke meter rots zijn weggeboord.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Kluizenaar verlost van tongvormige tumor op borst

Een Chinese man, die acht jaar als kluizenaar leefde in de bergen, is verlost van een merkwaardige tumor op zijn borst. Artsen hebben het tongvormige gezwel gratis verwijderd omdat de man de operatie niet kon betalen.

Toen hij zeven jaar was, kreeg de nu 23-jarige Xu Yanlin overal pukkeltjes op zijn lichaam. Eén van die pukkels ontwikkelde zich langzaamaan tot een enorm gezwel op zijn borst.

Lees verder bij bron
Bron: HLN

Jongeman pleegt live zelfmoord op internet


Een man heeft live zelfmoord gepleegd op het internet. De jongeman nam een overdosis pillen en bleef zolang hij kon foto's posten en berichten schrijven op een website. Hij zond zijn wanhoopsdaad ook live uit via een webcam. De politie moest te lang wachten op tips. "Bij mijn weten is het de eerste keer dat dit gebeurd is in Zweden", zegt Anders Ahlqvist van de politie.

Marcus Jannes, amper 21 kondigde zijn zelfmoord aan op een populair internetforum. Het onwaarschijnlijke gebeurde. Jannes schreef op het forum dat hij een overdosis pillen geslikt had en dat hij zijn zelfmoord ook zou uitzenden via zijn webcam. Een paar minuten later gaf hij een beschrijving van zijn situatie en een motivatie voor zijn drastische beslissing. "Ik ben een man van 21 en heb een goed leven. Ik studeer op mijn ritme, heb een appartement en een uitkering van de sociale zekerheid', luidde de eerste boodschap.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Drie kinderen van zelfde gezin geboren op 'magische' data


De familie Soper uit Grand Rapids in het Amerikaanse Michigan kent een wel heel unieke geboortegolf. Drie van de kinderen werden geboren op magische data, weet lokale zender Fox 17.
De Sopers verwelkomden hun jongste telg op 10 oktober jongstleden, ofwel 10-10-10. De "getallenlotto" begon echter al enkele jaren geleden met de geboorte van een eerste dochter Chloey op 08-08-08, gevolgd door zoon Cameron op 09-09-09. Ongelooflijk is de (vroeg)geboorte van een derde dochter, afgelopen zondag op opnieuw een bijzondere datum.

Op de vraag of er volgend jaar, op 11 november, een vierde kindje gepland staat, was het antwoord resoluut negatief. "Goede God neen, we willen van deze drie die we hebben genieten", aldus moeder Barbie Soper. (afp/tw)

Bron: HLN

dinsdag 12 oktober 2010

Supergeheim ruimtevaartuig opnieuw vermist


WASHINGTON - De X-37B, een nog supergeheim ruimtevaartuig is mogelijk vermist. Het bijzondere ruimtetuig van het Amerikaanse leger vliegt al 173 dagen rond de Aarde, sinds de lancering op 22 april. De X-37B is onbemand en de bestemming is geheim. Er wordt dan ook volop gespeculeerd op het web.
Qua capaciteit kan het ruimtevliegtuig vergeleken worden met een middelgrote vrachtwagen. Een mogelijk doel is het sturen van spionagesatellieten in een baan rond de Aarde.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Antidepressiva brengen hart op hol

AMSTERDAM - Mensen die medicijnen tegen depressie slikken, hebben vaker een verhoogde en minder variabele hartslag. Daardoor lopen zij mogelijk meer risico op hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit onderzoek waarop Carmilla Licht op 15 oktober promoveert aan het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam.
Wetenschappers veronderstellen al langer dat depressieve of angstige mensen sneller last van hun hart krijgen omdat zij een verhoogde hartslag en verlaagde hartslagvariabiliteit hebben. Licht ontdekte evenwel dat dit niet geldt voor mensen die wel depressief of angstig zijn maar geen antidepressiva gebruiken.

Het effect dat antidepressiva kennelijk hebben op de hartslag, is wel omkeerbaar. Bij patiënten die stopten met antidepressiva, werd de hartslag na verloop van tijd weer normaal, stelt Licht in haar proefschrift. (ANP)
Bron: AD

Elke dag sterven 1.500 Congolezen van de honger


Nergens ter wereld lijden meer mensen honger dan in de voormalige Belgische kolonie Congo. Dat blijkt ondermeer uit de nieuwe Wereldhongerindex (GHI). Wereldwijd steeg het aantal hongerlijders vorig jaar naar meer dan een miljard. In 29 landen is het hongerniveau "extreem alarmerend" of "alarmerend". De eerste VN-millenniumdoelstelling, om de honger in de wereld te halveren tegen 2015, lijkt dan ook utopisch.
Vooral in de Democratische Republiek Congo verslechtert de situatie snel. Door oorlog en politieke instabiliteit is de GHI er 65 procent gestegen sinds 1990. Drie kwart van de bevolking (70 miljoen) is nu ondervoed. Het betekent ook dat ongeveer 1.500 Congolezen per dag, voornamelijk kinderen, sterven omdat ze niet genoeg eten hebben.
Lees verder bij bron

Bron: HLN

Asteroïde scheert vandaag langs Aarde

Een asteroïde met de grootte van een dubbeldekker zal vandaag op 45.000 kilometer langs de Aarde scheren. Volgens Nasa is er echter geen gevaar dat de asteroïde onze planeet zal raken.
De gigantische steen is zes meter breed en komt rond de middag op zijn dichtste punt bij de Aarde. Astronomen kunnen echter niet exact voorspellen welke koers de asteroïde zal volgen. Er bestaat volgens Nasa geen risico dat de asteroïde onze atmosfeer zal binnendringen.

Lees verder

Bron: HLN

Drie jaar en zestig kilo: het leven is geen pretje

Het leven van de Chinese kleuter Xiao Hao is geen pretje. Het knaapje is drie jaar en weegt zestig (60) kilo. Zijn moeder zit met de handen in het haar.

Moeder Lin probeert haar zoon in een zwembroek te wurmen.
Moeder Lin probeert haar zoon in een zwembroek te wurmen.
"Verschillende kleuterschooltjes zien onze Hao liever gaan dan komen. Hij zou niet echt een toonbeeld van gezondheid zijn voor de andere kinderen", zegt moeder Xiao Lin.

Zwembroek"Ik doe er alles aan om hem te doen bewegen", vervolgt de mama. "Zwemmen is echter moeilijk want ik vind amper een zwembroek die hem past. Zwembandjes zijn al helemaal onvindbaar. In de speeltuin is er geen enkel tuig waar Hao in past".

Lees verder bij bron

Bron: HLN

maandag 11 oktober 2010

Laptop redt man

LEMMER - Een man die op een zinkend bootje vast was komen zitten op het IJsselmeer, is gered met behulp van zijn laptop. De man gebruikte zijn laptop en een internetverbinding om vrienden in te schakelen, die de hulpdiensten inschakelden.
Dat staat in dagblad De Stentor.

De man was zaterdag vroeg vertrokken uit Nijkerk met zijn zeilboot. Het schip maakte water, maar dat was al een tijdje zo, vertelde de schipper. Maar enkele mijlen voor Lemmer werd de situatie steeds slechter. De man bevond zich op dat moment nabij de Prinses Margrietsluis. Het was donker op het IJsselmeer, maar de reddingsboten konden de man snel vinden door het felle licht van zijn opengeklapte beeldscherm.

Bron: AD

Fransman al week vast op 180 meter onder de grond


PARIJS - Reddingswerkers willen vandaag proberen een Fransman uit een grot te halen, waarin hij al een week vastzit. In het grottencomplex hebben ze klopgeluiden gehoord. Mogelijk heeft de Fransman een luchtbel op ongeveer 180 meter onder de grond weten te bereiken, melden Franse media vandaag.
Eric Establie (45) verdween ruim een week geleden, toen hij een grottencomplex in de Zuid-Franse streek Ardèche in kaart wilde brengen. De man is zelf duiker van beroep en heeft aan meerdere reddingsacties deelgenomen. (ANP)
Bron: AD

Chileense mijnwerker: "Met het boek over ons moeten we nooit meer werken"


Woensdag is het zover. Dan worden de 33 Chileense mijnwerkers, die al sinds 5 augustus op 632 meter onder de grond vastzitten, bevrijd. Dat het daar beneden geen pretje was, moge blijken uit de talloze ruzies en robbertjes die de mannen er uitvochten. De laatste hevige discussies gaan over het geld dat er te verdienen valt met een boek over hun leven de voorbije maanden in de schacht.
Toen het moreel heel diep zat gingen de mijnwerkers met elkaar op de vuist, weten de plaatselijke media. Ze huilden, schreeuwden en raakten depressief, vooral in de periode van 17 dagen vóór ze levend teruggevonden werden in de goud- en kopermijn van San Jose in de Atacamawoestijn in Chili.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Jaar langer leven dankzij chocolade

Chocolade met veel cacao zit boordevol flavanolen, een vorm van antioxidanten, en zo helpt deze lekkernij hartziekten te voorkomen. Met dit nieuwe onderzoek groeit het bewijs dat dit goed voor je gezondheid is.

Mannen leven langerEnkele stukjes chocolade van goede kwaliteit (met 70 procent cacao) bevatten bijna vier zoveel antioxidanten dan een pruim of een handvol spruitjes, beweren experts. Uit een studie bij bijna 8.000 studenten blijkt dat degenen die chocolade eten ongeveer een jaar langer leven dan degenen die dat niet doen. Het slechte nieuws is dat dit vooral bij mannen het geval is. Bepaalde gezondheidsvoordelen van deze lekkernij hebben meer effect op mannen dan op vrouwen. De onderzoekers weten de precieze oorzaak hier nog niet van.

Lees verder bij bron


Bron: HLN

Nog iemand een vleesspies op overschot?

Ouch... Vleesspiesjes, staven, naalden, messen en zelfs een rubberen slang: werkelijk alles steken deze masochisten door hun kaken tijdens het vegetarisch festival in Phuket. Ze geloven dat -door dit extreem staaltje piercen- kwade geesten verdreven worden. Alles voor de samenleving, met andere woorden. Eat that, Bart en Elio.

Bekijk de foto's

Bron: HLN

Pianist zonder armen wint Chinese X Factor voor half miljard kijkers (video)

Een pianist zonder armen heeft de tv-talentenjacht China's Got Talent gewonnen. De 23-jarige Liu Wei bespeelde de pianotoetsen met zijn tenen. China's Got Talent is 's werelds best bekeken tv-programma: meer dan een half miljard Chinezen zouden de finale gevolgd hebben.
De winnaar verloor beide armen toen hij op tienjarige leeftijd werd geëlektrocuteerd terwijl hij verstoppertje speelde. Hij leerde zichzelf pianospelen vanaf zijn achttiende jaar. Bij de wedstrijd won hij zondagavond de eerste plaats vóór de pas zevenjarige komiek Zhang Fengxi. De gehandicapte winnaar is bij de prijsuitreiking door de Taiwanese zangeres Jolin Tsai uitgenodigd om mee te gaan bij een tournee. De Chinees kan daardoor drie maanden spelen in Las Vegas.

Lees verder bij bron

Bron + video: HLN

Leraar gaat door het lint en slaat klaslokaal kort en klein (video)

Een leraar werd geboeid afgevoerd door de politie nadat hij een klaslokaal kort en klein had geslagen op de McGavock High School in Nashville, Tennessee. Donald Wood had blijkbaar last van een zenuwinzinking en ging compleet door het lint in het bijzijn van zijn leerlingen. Eén van hen kon alles filmen met zijn gsm.
Donald Wood smeet twee tafels door het lokaal, alsook een vuilbak en een stoel. Hij verloor zijn zelfbeheersing tijdens de les algebra. De man staat al zeventien jaar voor de klas.

Lees verder bij bron

Bron + video: HLN

zondag 10 oktober 2010

Nederlandse Antillen bestaan niet meer

Op Curaçao zijn de Nederlandse Antillen als staatsverband officieel opgeheven. Dat gebeurde zondagochtend zes uur Belgische tijd, door het neerhalen van de Antilliaanse vlag op het Brionplein in Otrobanda (Willemstad).
De plechtigheid werd bijgewoond door de Nederlandse prins Willem-Alexander en prinses Máxima, minister van Defensie Eimert van Middelkoop, staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijksrelaties), de premiers van de Antillen en Aruba en verscheidene andere hoogwaardigheidsbekleders. Kort na het strijken van de vlag werd onder luid gejuich in Willemstad de vlag van Curaçao gehesen, ter ere van de geboorte van het land Curacao.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Wedstrijdduif na een maand gevonden op dak in Panama, 8.000 kilometer uit koers

De Britse wedstrijdduif Houdini mocht vijf weken geleden voor het eerst deelnemen aan een wedstrijd. De tien maanden oude duif moest van het Kanaaleiland Guernsey naar Dudley vliegen, op het Britse vasteland. Dat is ongeveer 350 kilometer, een afstand die ze op ongeveer zes uur zou klaren.

Ergens onderweg moet het verkeerd gelopen zijn want meer dan een maand later kreeg de eigenaar een telefoontje dat zijn duif opgedoken was in Panama, zo'n 8.000 kilometer verderop.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Ook Google laat auto's helemaal zelf rijden


Google heeft in Californië de voorbije maanden tests uitgevoerd met robotauto's die zich door het verkeer begeven zonder bestuurder. De zeven wagens hebben elk al ruim 1.000 mijl (1.600 kilometer) afgelegd. De tests kaderen in het Googles grote toekomstproject rond artificiële intelligentie.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Solomon Burke, de King of Rock & Soul, overleden tijdens landing op Schiphol

 De Amerikaanse soulzanger Solomon Burke is op Schiphol overleden. Burke kwam vanochtend per vliegtuig aan uit Los Angeles. Vlak na de landing werd Burke onwel en overleed hij. Hij is zeventig jaar geworden. De man was een van de muzikanten die begin jaren zestig aan de wieg stonden van de soulmuziek. Hij kreeg de titel The King of Rock & Soul en deed omwille van zijn obesitas de jongste jaren al zijn optredens al zittend op een vergulde troon.

Lees verder bij bron

Bron: HLN