Translate

zaterdag 9 oktober 2010

Winnaar Nobelprijs genegeerd in Chinese media


SHANGHAI - Terwijl Liu Xiaobo wereldwijd op de voorpagina's prijkt als winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2010, besteden de officiële media in zijn eigen land China nauwelijks aandacht aan het nieuws. Het bericht ontbrak in het journaal op staatszender CCTV.
Ook dagbladen publiceerden zaterdagochtend alleen de reactie van de Chinese overheid, die het Nobelcomité ervan beschuldigde 'een crimineel' te lauweren.

De Engelstalige editie van partijkrant Global Times was de enige die aan de gebeurtenis een hoofdredactioneel commentaar wijdde. De krant noemde de Nobelprijs voor Liu ''een schande" en ''politiek gereedschap dat een anti-China-doel dient".
Lees verder bij bron

Bron: AD

Veerboot in Oostzee brand nog steeds


KIEL - In de Oostzee brandt al meer dan vijftien uur de veerboot Lisco Gloria. Dat meldden de Duitse autoriteiten. Het vuur brak uit na een explosie. Alle 236 opvarenden zijn gered. In totaal moesten 28 mensen in het Duitse Kiel worden behandeld omdat ze te veel rook hadden ingeademd. Drie mensen waren in de nacht al met helikopters overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder bij bron

Bron + video: AD

'Horrorhuis' van moord Milly Boele is verkocht


DORDRECHT - De woning van Sander V., de moordenaar van het Dordtse meisje Milly Boele, is verkocht. Dat heeft de verkopende Makelaar aan de Telegraaf bevestigd. Het huis aan Schuilenburg in de Dordtse wijk Sterrenburg heeft slechts zes weken te koop gestaan. Over de verkoopprijs zijn geen mededelingen gedaan.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Boor bereikt opgesloten mijnwerkers in Chili

Een reddingsboor heeft vandaag de 33 opgesloten mijnwerkers in Chili bereikt. De mannen zitten sinds 5 augustus op meer dan 600 meter diepte opgesloten na een ontploffing in de mijn.

De Schramm T-130-boor heeft het plafond van de werkruimte waartoe de mijnwerkers toegang hebben doorboord. Sirenes kondigden de doorbraak aan, die op vreugdekreten onthaald werd bij de familie van de mijnwerkers. Zij verblijven al sinds het begin van mijnblokkade in een kamp naast de mijn. Dat de boor de schuilplaats van de mijnwerkers bereikt heeft,  is een grote stap in de reddingsoperatie van de 33 mannen.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

vrijdag 8 oktober 2010

Auto stuurt zelf door straten


BRAUNSCHWEIG - Voor het eerst is een auto geheel automatisch door het stadsverkeer gereden. Een bestuurder is eigenlijk niet meer nodig, zo blijkt uit testen in de Duitse stad Braunschweig.

De testwagen reed 11 kilometer door de stad, met behulp van sensoren en lasertechniek. De wagen, die Leonie is genaamd, is ontwikkeld door de Technische Universiteit Braunschweig.
Lees verder bij bron

Bron: AD

Piloot Britse koningin vermoordde twee vrouwen

Een hooggeplaatste Canadese militair en piloot van de Britse koningin blijkt een tweevoudig vrouwenmoordenaar te zijn. Kolonel Russell Williams is donderdag akkoord gegaan om schuldig te pleiten op de beschuldiging van moord en verkrachting. In november had hij een 38-jarige vrouw verkracht en vermoord, twee maanden later misbruikte en vermoordde hij opnieuw een vrouw, een soldate.
Lees verder bij bron

Bron: HLN

Vtm interviewde zwangere mama van latere vondeling

De alleenstaande 32-jarige moeder die gisteren haar dochtertje te vondeling legde in Gent, werd door een Telefactsploeg van vtm geïnterviewd toen ze hoogzwanger was. Enkele uren na het interview beviel ze en liet ze haar baby vervolgens achter in een Gentse parkeergarage. Een hallucinant relaas.
De vrouw, die twee kinderen heeft en werkloos is, contacteerde zelf vtm om haar verhaal voor de camera te kunnen doen. Ze was hoogzwanger, zei ze, en kon het niet aan om een derde kind op te voeden. Voor een abortus was de wanhopige vrouw al te ver: ze was vijf maanden zwanger toen ze het zelf pas doorhad. Ze was net bevallen van een zoontje en dacht dat ze zo snel daarna niet in verwachting kon geraken.

Lees verder bij bron

 Bron + video: HLN

Vijftig kilo, maar toch te dik voor de catwalk

Ondanks haar luttele vijftig kilogram is Natasha Price toch te dik bevonden voor de catwalk. Ze is het zoveelste slachtoffer van de ziekelijke drang naar magerzucht in de modewereld.

De 22-jarige Natasha kreeg van haar bazen te horen dat er nog zeker zes kilogram af moest. Een carrière op de catwalk zat er sowieso niet in omdat ze -stel u voor- borsten heeft. "Er zit zoveel druk op om slank te zijn", zucht de 1,75 meter lange schoonheid. "Zowel fysiek als mentaal moet je sterk staan."
Lees verder bij bron

Bron: HLN

"NASA photoshopte foto om te verdoezelen dat we niet alleen zijn in het universum"


Theoretici die in een samenzwering geloven zijn ervan overtuigd dat ze NASA betrapt hebben op het bewerken van een foto met Photoshop om toe te dekken dat we niet alleen zijn in het universum. Met andere woorden: aliens bestaan!
Het was een video op YouTube gisteren (inmiddels verwijderd, jv) die deining op het internet veroorzaakte. Het filmpje wilde aantonen dat een beeld van Saturnus' manen Dione en Titan, geschoten door de Cassini-orbiter van NASA, werd bewerkt met Photoshop alvorens het werd toegevoegd op een 'Foto van de Dag'-website.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

donderdag 7 oktober 2010

'Gelovigen meer kans op overleven ziekte'

AMSTERDAM -  Uit onderzoek naar patiënten die een levertransplantatie ondergaan hebben, blijkt dat zij die "actief opzoek" zijn naar God, een grotere kans hebben om de transplantatie te overleven.


Het maakt niet uit welk geloof de patiënten aanhangen, zo lang ze een “sterk religieuze connectie” hebben, maken ze drie keer meer kans op het overleven van een levertransplantatie, dan atheïsten.
Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het vakblad ‘Liver Transplantation’, meldt The Telegraph.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

Kamer tegen centrale opslag paspoortgegevens

DEN HAAG -  De Tweede Kamer keert zich tegen de centrale opslag van paspoortgegevens. Het zou fraude en verkeerd gebruik in de hand kunnen werken. De vorige Kamer ging nog akkkoord met een wetswijziging die een centrale databank mogelijk maakte.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

'Kabinet-Rutte ziet goudmijn in online pokeren'


DEN HAAG - Het kabinet-Rutte denkt door het gokken op internet vrij te geven, honderden miljoenen euro's per jaar te kunnen binnenhalen. Het rechtse kabinet wil licenties gaan verkopen of veilen onder geïnteresseerde bedrijven.
Dat meldt De Telegraaf. Er wordt uitgegaan van inkomsten van honderd miljoen per jaar, maar dit zou op termijn kunnen oplopen tot 270 miljoen euro per jaar.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Rechercheur stopt in zaak kindermoorden: te emotioneel

LEEUWARDEN - Een ervaren rechercheur van de politie Friesland is uit de zaak-Nij Beets gestapt, omdat het hem emotioneel te zwaar werd. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd naar aanleiding van berichtgeving op Omrop Fryslân.
In Nij Beets werden begin augustus vier babylijkjes gevonden op een zolder. Verdachte in de zaak is Sietske H. Zij zou in de periode van 2002 tot en met 2010 vier baby's hebben gekregen en hen na de geboorte om het leven hebben gebracht. De lichaampjes verstopte ze op zolder in vier koffers. Ze woonde bij haar ouders, die inmiddels elders verblijven.

H. moet op 16 november voor het eerst voor de rechtbank in Leeuwarden verschijnen. (ANP/BVDL)

Bron: AD

Aap ontvoert en doodt baby van vier dagen oud

In het Maleisische Seremban heeft een wilde aap een baby'tje ontvoerd en gedood. Dat meldt de Aziatische website Straits Times.
De tragedie, die gisteren plaatsvond, begon toen een aap het huis van een echtpaar binnendrong. Moeder Revathy (26) had haar eerste kindje, dat vier dagen oud was, na de middag even in de woonkamer achtergelaten terwijl ze naar het toilet moest. Haar schoonvader lette zolang op het kind, maar ook hij was even weggegaan om een glas water te halen.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

woensdag 6 oktober 2010

Zwartspaarders opgespoord met cd-rom

ROTTERDAM - - De Belastingdienst is opnieuw via een cd-rom uit het buitenland Nederlandse zwartspaarders op het spoor gekomen. In totaal staan er 661 documenten op de cd-rom die Nederland van Frankrijk heeft gekregen, meldt een woordvoerder van het ministerie van Financiën.
Op de cd-rom staan namen, woonplaatsen en adressen van mensen die in Zwitserland geld op de bank zouden hebben staan. Om hoeveel mensen het gaat, wordt nog onderzocht.
Lees verder bij bron

Bron: AD

200 nieuwe diersoorten ontdekt


SYDNEY - Een team van wetenschappers heeft 200 onbekende diersoorten ontdekt in Papoea-Nieuw Guinea. Natuurorganisatie Conservation International (CI) presenteerde de spectaculaire ontdekking vandaag namens de wetenschappers.
Het team van wetenschappers reisde in opdracht van CI naar de onherbergzame hooglanden van Papoea Nieuw Guinea en trof daar onder andere muizen met witte staarten en piepkleine, kleurrijke kikkers.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Video: Voetganger overleeft aanrijding

BELÉM - Een Braziliaanse vrouw heeft wonder boven wonder een ongeluk overleefd. De vrouw werd vanachter door een auto geschept en vloog meer dan twaalf meter door de lucht.
Het ongeluk vond plaats in de Braziliaanse metropool Belém. Het slachtoffer werd direct naar een ziekenhuis vervoerd, maar bleek geen ernstige verwondingen te hebben.
Bron + video: AD

Weerkaatsing zon verbrandt badgasten


LAS VEGAS - Het gloednieuwe Vdara hotel in Las Vegas heeft een groot bouwkundig probleem. Het enorme glazen paleis weerkaatst het zonlicht dusdanig dat de badgasten aan het zwembad van het hotel het risico lopen ernstige brandwonden op te lopen.

Het weerkaatste zonlicht doet plastic smelten.
Volgens de Las Vegas Review Journal heeft de weerkaatsing hetzelfde effect als een vergrootglas die onder een bepaalde hoek onder de zon wordt gehouden.
Lees verder bij bron

Bron: AD

Nieuwe taal ontdekt in Noordoost-India

Taalwetenschappers in de Verenigde Staten hebben in de Indiase deelstaat Arunachal Pradesh een tot nog toe onbekende taal, het Koro, ontdekt. Koro wordt door een duizendtal mensen actief gesproken en behoort tot de Tibeto-Birmaanse taalgroep.
"De taal was tot nu toe nog niet ontdekt, niet gedocumenteerd en niet opgetekend", stelt Gregory Anderson, de directeur van Living Tongue Institute for Endangered Languages in Salem. De taal wordt bedreigd, omdat ze slechts door 800 à 1200 mensen actief gesproken wordt en niet wordt neergeschreven.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Chimpansee Charlie wordt 52 ondanks sigarettenverslaving


Charlie, de chimpansee die bekend geworden is vanwege zijn sigarettenverslaving, heeft op 52-jarige leeftijd het loodje gelegd. Er wordt nog een autopsie uitgevoerd, maar allicht stierf de aap ten gevolge van zijn hoge leeftijd.
Charlie begon te roken toen bezoekers in de Mangaung-zoo van Bloemfontein hem sigaretten toewierpen. "Charlie is een instituut geworden. Elk jaar entertainde hij duizenden bezoekers met zijn dolle capriolen", aldus Qondile Khedama, de woordvoerder van de dierentuin. De verzorgers trachtten de aap nochtans jarenlang van zijn gewoonte af te helpen, maar bezoekers bleven hem rookwaren geven. Charlie was dan slim genoeg om de sigaretten in zijn kooi te verbergen.

Lees verder bij bron


Bron: HLN

dinsdag 5 oktober 2010

Leeuwenact in circus loopt gruwelijk fout

LVIV - In een circus in Oekraïne is een leeuwentemmer aangevallen door twee van zijn dieren. Bezoekers legden op video vast hoe circusmedewerkers wanhopig proberen om de woeste leeuwen met water op afstand te houden, terwijl de dieren hun dompteur Oleksie Pinko in de armen en benen bijten.
Te zien is hoe het bloed uit Pinko's been loopt terwijl hij strompelend op zijn manke been probeert om de dieren af te weren. De video werd gemaakt werd door een Amerikaanse familie op bezoek in de Oekraïense stad Lviv.

Lees verder bij bron


Bron + video: AD

IJzeren schroeven in broden van ziekenhuizen


ANTWERPEN - In een tiental West-Vlaamse verzorgings- en ziekenhuizen zijn scherpe ijzeren schroeven aangetroffen in brood, melden Belgische kranten. De leverancier, een industriële bakkerij, is verbijsterd.
Bij de bakkerij stroomden de verontruste telefoontjes binnen. Een korte inspectie wees uit dat de schroeven in een portie deeg zaten, die verwerkt was tot 220 bruine broden. "We zijn meteen een terugroepactie gestart", meldt een woordvoerder van de bakkerij. Gisteravond waren een 100-tal broden getraceerd en werden 40 schroeven aangetroffen.

"Een defect is uitgesloten", zegt de woordvoeder. Het bedrijf deed zelf aangifte bij de politie. "Eén schroef, dat zou kunnen. Maar veertig? Dit moet sabotage zijn door één van de 33 werknemers. Maar wie? Ik vertrouw ze allemaal." Het bedrijf zou in het verleden ook al het doelwit zijn geweest van sabotagepogingen. (AK)
Bron: AD

Ontsnapte giftige duizendpoot zaait paniek in Duitsland


Sommige dieren kan je maar beter niet in huis houden. In het Duitse Hennef is een giftige duizendpoot ontsnapt. Het hele huis werd geëvacueerd terwijl verdelgers op zoek gingen naar het diertje, meldt Bild.
Tot donderdag leefde de scolopender, de grootste Europese duizendpoot, in een plastic bak in een huis in Hennef. Het diertje kostte dertien euro en is zeven centimeter lang. De kat heeft de ook voor de mens gevaarlijke duizendpoot echter bevrijd en de eigenaar moest de brandweer verwittigen. Die slaagde er niet in het dier te vinden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Moeder geeft baby weg op website

Was het een misplaatste grap of meende ze het echt? Feit is dat een moeder een advertentie postte op de website Craigslist. De vrouw uit Colorado bood op de site haar boreling aan. De politie neemt de zaak alvast ernstig.

Het was de advertentiesite zelf die de politie contacteerde. De politie gaat nu op zoek naar de moeder. Ze wil ook weten of het kind echt bestaat. De advertentie was duidelijk en wreed: "kom mijn baby halen zoniet sterft het in een vuilniscontainer".

De politie van Colorado Springs wijst erop dat moeders hun ongewenste baby's beter naar een ziekenhuis brengen. Het kind dumpen op een vuilnisbelt of het wegschenken op een website is niet alleen drastisch maar ook illegaal, aldus nog de politie. (vsv)
Bron: HLN

Lesbisch stel in blijde verwachting van vijfling

Een lesbisch paartje uit het Australische Brisbane is in blijde verwachting van een vijfling. De bevalling is voorzien voor december. Opvallend genoeg werd de baby verwekt zonder de hulp van in-vitrofertilisatie (IVF).
Melissa Keevers (27) en Rosemary Nolan (21) verklaarden dat het sperma afkomstig is van een Amerikaanse donor die ook verantwoordelijk is voor de geboorte van hun eerste kind een jaar geleden.  "Het heeft lang geduurd voordat de situatie echt tot me doordrong", zegt de zwangere Keevers. "Nu ik het aanvaard heb, ben ik zeer blij." Het stel vond de biologische vader via een Amerikaanse website. De man in kwestie zal de kinderen nooit zien, en heeft al zijn rechten als vader opgegeven.

Mirakel
Vijflingen zijn zeer uitzonderlijk zonder de hulp van IVF. "Voor ons is het een mirakel, we zijn erg gelukkig", aldus Nolan. (belga/kh)
Bron: HLN

Diefstal van nog geen 2 euro kan inspecteur 367.000 euro kosten

Een Amerikaanse taxi-inspecteur die 2,50 dollar zou gestolen hebben, is zijn job van 33.875 euro per jaar kwijt én riskeert ook te kunnen fluiten naar zijn pensioen van, over een periode van twintig jaar, meer dan 367.000 euro.
Mark Dubose was inspecteur van de Taxi and Limousine Commission. Toen hij in Queens in New York beslag aan het leggen was op een busje dat illegaal mensen vervoerde, stal hij kleingeld ter waarde van 2,50 dollar uit de wagen. Daar kan hij amper een Starbuckskoffie mee kopen, maar zijn daad werd - helaas voor de man - gefilmd door een camera die bevestigd was aan de voorruit. Zachariah Hamilton, de eigenaar van het busje gaf de diefstal aan, mét de videobeelden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Luchthaven sluit door ufo

Een belangrijke luchthaven in Binnen-Mongolië in China moest sluiten om te vermijden dat passagiersvliegtuigen zouden invliegen op een ufo. Het platte, buisvormige object zweefde een tijdje rond op zo'n drie kilometer van Bootee, cirkelde dan boven de luchthaven en verdween uiteindelijk plots. Drie vluchten uit de Chinese steden Peking en Shanghai werden omgeleid naar een luchthaven in de buurt.

Lees verderbij bron

Bron + video's: HLN

maandag 4 oktober 2010

Negen van tien Nederlanders zijn gelukkig

DEN HAAG - Negen van de tien Nederlanders van twintig jaar en ouder waren vorig jaar gelukkig of tevreden met hun leven. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd.
Volgens onderzoeker Jan Latten zijn deze gelukscijfers al jarenlang redelijk constant. "Het gaat om persoonlijk geluk," legt hij uit. "De vraag is dus niet of mensen ook tevreden zijn met de samenleving."

Lees verder bij bron

Bron: AD

Britse weerkundige voorspelt nieuwe Siberische winter


De zomer is voorbij en de winter staat alweer voor de deur. En als we een Britse weerkundige mogen geloven staan we opnieuw voor een ijskoude winter.

De temperaturen in ons land waren nog niets vergeleken met de koudegolf die Groot-Brittannië een groot deel van de voorbije winter teisterde. In heel het land lag bijna voortdurend sneeuw, terwijl de temperatuur Siberische dieptepunten bereikte. Jonathan Powell, weerkundige bij Positive Weather Solutions, waarschuwt zijn landgenoten om zich schrap te zetten voor een nieuwe ijskoude winter.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Dievegge verliest broek tijdens ontsnappingspoging

Een dievegge die werd betrapt tijdens een winkeldiefstal, trachtte te ontkomen aan de bewakingsagenten. De Britse spurtte de winkel uit via de achterdeur en probeerde in de tuin over een afsluiting te klauteren.

Daar kon de security haar nog net bij een been grijpen. In een ultieme ontsnappingspoging knoopte de vrouw haar broek los. Eén bewaker kon de dievegge nog bij de arm vatten en haar zo in bedwang houden. Gevolg: de vrouw ging met de billen bloot. Letterlijk en figuurlijk. (eb)

Bron: HLN