Translate

zaterdag 2 oktober 2010

Jongen (15) krijgt permanent kunsthart

ROME - Italiaanse doktoren hebben bij een 15-jarige jongen een permanent kunsthart geïmplanteerd. Het is de eerste keer ter wereld dat dit gebeurd is, aldus Italiaanse media vandaag.
Het kunsthart zal in de borst van de patiënt blijven en niet zoals gebruikelijk ter overbrugging van de wachttijd voor een donorhart dienen.

De jongen leed aan een ziekte waardoor hij niet op een donorhart kan wachten. De tien uur durende operatie vond donderdag plaats. (ANP)
Bron: AD

Rechter gearresteerd die met condooms gevulde eikels uitdeelt

Iedereen weet dat het omgekeerd hoort, maar een rechter in Harrisburg, Pennsylvania kwam op het idee eikels met condooms te vullen.

Rechter Isaac Stoltzfus (58) werd gearresteerd nadat twee vrouwen kloegen dat ze van de man eikels hadden gekregen die hij had uitgehold en waar hij telkens een condoom in had gestopt. "Grapje", verklaarde de rechter aan de agenten die hem arresteerden. Isaac mag zich aan een sanctie van tuchtcommissie van de magistratuur verwachten. (lb)
Bron: HLN

Link: corrupte rechters

Oudste tweeling ter wereld blaast 100 kaarsjes uit in Spa

De zussen Gabrielle Vaudremer en Marie Hendrix (die de familienaam van haar echtgenoot gebruikt) uit Spa zijn vandaag honderd jaar geworden en zijn daarmee de oudste tweeling ter wereld. Het record, dat in het Guiness Book zal komen, werd gevierd in het rusthuis Chateau Sous-Bois in Spa, waar de tweeling al enkele jaren woont.

Champagne met taart
De jarigen genoten samen met de andere rusthuisbewoners en een dertigtal familieleden van een glas champagne en een stukje taart. Ook burgemeester Joseph Houssa en schepen Francis Bastin waren aanwezig.
Lees verder bij bron

Bron: HLN

Mirakelbaby 4 weken te vroeg geboren op bootje bij storm


De mirakelbaby Bearing Linville werd vier weken te vroeg te geboren
terwijl zijn ouders vechten in hun kleine boot tegen storm op zee. Ze vreesden voor zijn leven. Bearing Linville kwam 13 september ter wereld tijdens een zeilreis van Jacksonville naar Key West in Florida. Ouders Jerry Linville en Patricia Carden waren 45 km op zee toen ze terechtkwamen in een schrikwekkende storm. "Die veroorzaakte grote golven, ik vermoed dat ze mijn weeën hebben ingeleid", aldus mama Carden. Het koppel was alleen op zee en er was geen hulp in de buurt. Echtgenoot Jerry werkte hard om de boot veilig door de wind en golven te leiden. Zijn vrouw hielp hem al pratend door de geboorte terwijl ze zichzelf goed vasthield op de heen en weer slingerende boot.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

vrijdag 1 oktober 2010

Italiaanse meesterwerken online

FLORENCE - Hoe zou het zijn om zo dicht bij de Venus van Botticelli te staan, dat je het blonde haar kan zien, haar roze wangen en de scheurtjes in het eeuwenoude doek? Deze sensatie is vanaf nu met een muisklik te ervaren.

Deze week heeft een Italiaans bedrijf hoge-resolutie-afbeeldingen van De Geboorte van Venus en vijf andere meesterwerken uit de collectie van het Uffizi-museum in Florence online gezet, waaronder werk van Caravaggio en Leonardo da Vinci.

Lees verder bij bron

Bron: AD

'Mondiaal complot' van computercriminelen ontmaskerd


Het federaal parket van New York heeft meer dan zestig personen in verdenking gesteld voor deelname aan georganiseerde computercriminaliteit. Het netwerk was in Oost-Europa gebaseerd.
Met computervirussen werden Amerikaanse bankrekeningen bestookt en miljoenen dollars van bankrekeningen geroofd.

Zeus Trojan-virus
Volgens de federale procureurs zijn de verdachten betrokken in een "mondiaal complot van computercriminaliteit". Met het Zeus Trojan-virus en andere virussen bestookten de computercriminelen bankrekeningen van onder meer bedrijven en gemeenten in de VS.

Belgische paspoorten
Het netwerk werkte met tussenpersonen. Een van die tussenpersonen, de Russische Julia Klepikova, opende een reeks bankrekeningen met valse Belgische en Britse paspoorten. Het Amerikaanse gerecht verdenkt haar ervan tienduizenden dollars van slachtoffers te hebben opgenomen, die door de piraten op rekeningen waren geplaatst. (afp/tw)

Bron: HLN

Pinguïn van anderhalve meter leefde 36 miljoen jaar geleden

In de prehistorie leefde een gigantische, roodkleurige pinguïn op onze planeet. Het dier was anderhalve meter groot en had een combinatie van bruine en rode veren. Dat blijkt uit 36 miljoen jaar oude fossielen.
De pinguïn was om allerlei redenen heel bijzonder. Het dier was twee keer groter dan de pinguïns die wij vandaag kennen. Bovendien leefde het dier in tropische gebieden waar het in warm water op jacht ging naar vis. Een student vond de restanten van zo'n pinguïn langs de kust van Peru.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Gaf nieuwe Aarde al twee jaar geleden teken van leven?

De ontdekking van een mogelijke nieuwe Aarde fascineert wetenschappers over de hele wereld. Een astronoom van de universiteit van West-Sydney ontving twee jaar geleden al een signaal uit de buurt van de planeet. De recente onthullingen doen het vermoeden groeien dat we misschien toch niet alleen in het heelal zijn.
Dr. Ragbir Bhathal heeft de ontwikkelingen van de voorbije dagen met veel aandacht gevolgd. Al twee jaar geleden merkte hij een lichtstraal op die uit de buurt van deze zogenaamde nieuwe Aarde - die rond de ster Gliese 581 draait - afkomstig was. Op dat ogenblik wisten astronomen nog niet dat Gliese 581 mogelijk omringd werd door bewoonbare planeten.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

donderdag 30 september 2010

Man wast zonder bescherming ruiten op 34e verdieping

Het is niet makkelijk om nieuwe man te zijn. Dat ondervond deze koelbloedige kerel uit Dubai toen hij de ruiten van zijn appertement op de 34e verdieping een poetsbeurt gaf. Aan de buitenkant, welteverstaan.

Voorbijgangers spotten de plaatselijke 'Mister Proper' toen die zonder enige bescherming op de smalle vensterbank de ruiten stond te kuisen, zo'n 300 meter boven de begane grond. Zijn roekeloze poetsdrang werd gelukkig vlekkeloos bekoeld. (eb)

Bron: HLN

Hond elektronisch 'aanlijnen' mag ook

HAARLEM - Een echte hondenriem is niet meer nodig om een hond volgens de wet aangelijnd te hebben. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Haarlem dinsdag bepaald.

Een hondenbezitter was beboet omdat zijn hond niet was aangelijnd in een gebied waar dat wel verplicht is. De man had echter wel een elektronische aanlijning, waarmee hij de hond op afstand met stroomschokken kon corrigeren. Daarom tekende hij bezwaar aan tegen de boete, waardoor de zaak uiteindelijk voor de rechter kwam.
Die is nu overtuigd dat de man door deze vorm van aanlijning zijn hond inderdaad onder controle heeft. Toen de wet voor het aanlijnen van honden werd opgesteld, kon de overheid er volgens de rechter geen rekening mee houden dat andere methoden werden ontwikkeld. (Novum)

Bron : AD

Man klimt door raam van rijdende trein

Een jongeman, die blijkbaar absoluut op tijd thuis wilde zijn, sprong door het openstaande raam van een rijdende trein die hij net had gemist. Hij haalde die levensgevaarlijke stunt uit in het station van het Duitse Augsburg.

Op de site van de Duitse krant Bild is te zien hoe de twintiger secondenlang aan een raam van de trein hangt. Voordat de man kon vallen of zich kon stoten tegen een van de palen langs het spoor, werd hij aan zijn rugzak door een passagier de trein in getrokken. "De man heeft zich in levensgevaar gebracht", aldus een geschokte woordvoerster van de Deutsche Bahn. (eb)

Klik hier om de beelden te bekijken.

Bron: HLN

Tekort aan regen bedreigt dierentrek van Masai Mara

Het ecosysteem van de Masai Mara in Kenia is één van de meest unieke ter wereld. Iedere zomer trekken dieren massaal vanuit de Serengeti in Tanzania naar het noorden. Een wisselend regenpatroon kan die jaarlijkse trek verstoren.


In de streek van Kenia en Tanzania leven ongeveer 1,3 miljoen gnoes, ook wel wildebeesten genoemd. In juli trekken ze vanuit de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia. Ze worden tijdens hun reis vergezeld door zebra's en gazellen. De grote blauwe gnoes beschermen de reisgenoten tegen hongerige roofdieren zoals leeuwen en luipaarden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

video

woensdag 29 september 2010

Filmpje: Iran neemt vliegboten in gebruik

TEHERAN - Iran is begonnen met het uitrusten van de Revolutionaire Garde met zelfontwikkelde vliegboten. Dinsdag zijn de eerste drie geleverd aan de Iraanse marine. Dit meldt de minister van defensie Ahmad Vahidi in een reportage van Fars News Agency. De vliegende boten zijn uitgerust met een machinegeweer en een nachtcamera. Op de Iraanse televisie zijn beelden uitgezonden van testvluchten met de kleine eenmansvliegboten. (AHA)

video zie bron

Bron: AD

Blind tijgertje Sanny krijgt nieuwe ooglenzen

 RIJSWIJK - Het blinde tijgertje Sanny van Circus Belly Wien wordt de komende weken voorbereid op een oogoperatie. Dat heeft dierenarts Peter Klaver gezegd. De tijger kwam vorige week in het nieuws omdat ze mogelijk zou worden afgemaakt aangezien het Oostenrijkse circus niet voor het zieke dier kon zorgen. Klaver constateerde eerder deze maand samen met een oogspecialist dat Sanny een ernstige vorm van staar heeft, waardoor het jonge dier weinig tot niks kan zien. Zij zagen de toekomst van de tijger somber in maar onderzochten wat zij voor haar konden doen. Nu hebben ze besloten dat Sanny twee kunstlenzen krijgt waarmee ze als alles goed gaat weer kan zien.
Lees verder bij bron

Bron: AD

Onbedwingbare drang om te reizen? Diagnose dromomania

Fervente reizigers herkennen zeker het gevoel: je wil er voortdurend op uittrekken om de wonderen van deze wereld te aanschouwen. Die ontembare drang om telkens een andere bestemming te ontdekken, blijkt een ziekte te zijn: dromomania, van het Griekse 'dromos' (dat rennen betekent) en 'mania'(ziekte).

Onbeheersbare reisdwang was aan het eind van de negentiende eeuw een officieel erkende aandoening die vooral de Franse medische wetenschap in beroering bracht. Fugue, Wandertrieb oftewel dromomania werd volgens Columbus Reismagazine voor het eerst vastgesteld bij de Fransman Albert Dadas.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

"Mogelijk bewoonbare exoplaneet ontdekt"

Amerikaanse astronomen hebben een exoplaneet ontdekt die "mogelijk bewoonbaar" is en bijna drie keer zo groot is als de aarde.

Vloeibaar water
De planeet Gliese 581g draait rond een ster die vrij dichtbij is, en dankzij die korte afstand is de temperatuur van die aard dat het water aan de oppervlakte van de planeet vloeibaar kan gehouden worden.

Vergelijkbaar met aardeAls de ontdekking wordt bevestigd, zou het van alle tot nog toe ontdekte exoplaneten om degene gaan die het meest te vergelijken is met de aarde. "Onze ontdekking is een zeer overtuigend voorbeeld van een mogelijk bewoonbare planeet", zegt Steven Vogt, professor astronomie en astrofysica aan de universiteit van Californië in Santa Cruz.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Schande in Dubai: Global warming wordt pretpark

In Dubai kan je alles kopen met geld. Zelfs global warming wordt er opgelost in de vorm van een groot themapark. Volgens het verhaal is het park de nieuwe thuis van een groep pinguïns die door de klimaatverandering zijn afgedreven naar de woestijnstad. En het wordt nog interessanter, want de directeur van de onderneming meldt doodserieus dat de pinguïns uit de Noordpool afkomstig zijn.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Ventje van twee moet kap van anorak in supermarkt afzetten "om veiligheidsredenen"

De ouders van de tweejarige Corey Read hebben hun plaatselijke supermarkt beschuldigd van "een totaal gebrek aan gezond verstand en flexibiliteit" nadat hun zoontje de kap van zijn anorak moest afzetten in de winkel. "Om veiligheidsredenen", stelde de manager.
Shane (22) en Stacie (23) Read gingen met hun baby van vijf maanden, Finley, met Corey en met nonkel Chris (21) naar de Co-op in Norwich. "We wilden maar een paar dingetjes kopen voor ons zondagse gebraad", zegt mama Stacie. "Corey had geklaagd over oorpijn en daarom had hij zijn capuchon op. Lekker warm.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

dinsdag 28 september 2010

Dodelijk middel is op: Californië stelt executies uit

LOS ANGELES - Een tekort aan de dodelijke drug die in de Amerikaanse staat Californië wordt gebruikt voor executies, leidt ertoe dat de dodelijke injecties voor korte tijd worden opgeschort.
Het uitstel gaat in vanaf 30 september, zegt Christine Gasparac, woordvoerdster van de openbare aanklager Jerry Brown. Het is nog niet bekend wanneer het tekort verholpen zal worden.

De autoriteiten van Californië brachten er de openbare aanklager van op de hoogte dat ze na deze maand geen leveringen van Thiopental, een van de producten die worden toegediend tijdens terechtstellingen, kunnen verzekeren. De openbare aanklager zal nu voorstellen dat toekomstige executies pas worden ingepland wanneer de leverancier het middel opnieuw kan aanleveren.
Bron: AD

Asteroïde scheert langs Aarde

Een asteroïde zal over enkele weken rakelings langs de Aarde scheren. Het voorwerp heeft een diameter van 46 meter en het zal medio october op 6,4 miljoen kilometer afstand aan onze planeet voorbijvliegen. Dat zeggen wetenschappers van het instituut voor astronomie van de universiteit van Hawaii.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Horrorvlieg keert terug uit de dood

Een vreemde vlieg is uit de dood opgestaan. De vlieg was voor het laatst waargenomen in de negentiende eeuw en was dus uitgestorven. Spaanse wetenschappers hebben nu vermoedelijk zes exemplaren op twee verschillende plaatsen aangetroffen.
De Thyreophora cynophila was vroeger een vlieg met een griezelig imago. De dieren kwamen eigenlijk alleen voor in de buurt van karkassen die al in verregaande staat van ontbinding waren. Dat kwam omdat de vliegen verlekkerd waren op rottend vlees. En ze leefden graag in het beenmerg van dode dieren met gebroken botten.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Afghaanse president barst in tranen uit tijdens toespraak

De Afghaanse president Hamid Karzaï is in tranen uitgebarsten tijdens een toespraak in Kaboel. Daarin had hij het ondere andere over de problemen waarmee Afghanistan geconfronteerd wordt en zijn vrees dat zijn jongste zoon als gevolg van de oorlog misschien gedwongen zal worden zijn vaderland te verlaten.

"Onze kinderen kunnen niet naar school uit angst voor ontploffingen, zelfmoordaanslagen en bombardementen", aldus een geëmotioneerde Karzaï, die hiermee verwees naar het geweld in zijn land dat elke dag het leven kost aan onschuldige burgers. "Ik wil dat Mirwaïs (3) hier naar school gaat, en ik zweer het, ik ben ongerust (...

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Brit ontdekt gebakken muis in zijn brood

Een Britse vader kon zijn ogen niet geloven toen hij zijn kinderen een boterham aan het maken was. In de korst van het brood bleek een muis gebakken te zijn. De voedingsproducent werd voor de rechter gedaagd en kreeg een boete van bijna 17.000 Britse pond (ongeveer 19.990 euro).

De 41-jarige Stephen Forse uit Kidlington deed een lugubere ontdekking toen hij in januari zijn zesjarige tweeling Matthew en Jonathan en zijn achtjarige dochter Hannah boterhammen met kaas aan het smeren was. In zijn Hovis Best of Both-brood uit de plaatselijke Tesco-supermarkt bleek een muis in de korst van het brood gebakken te zitten. De staart van het dier ontbrak, waardoor gevreesd wordt dat die al opgegeten was.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

maandag 27 september 2010

Krakers op de vlucht

Sint-Oedenrode - Een man uit Sint-Oedenrode (Noord-Brabant) heeft een groep krakers met gelijke munt terugbetaald.

Toen een groep krakers beslag legde op de villa van zijn ouders, deed Gerrie Oosterholt uit Sint-Oedenrode er alles aan om de krakers het leven zuur te maken.

Villa
Binnen een jaar nadat zijn vader was overleden en moeder in een verzorgingshuis werd opgenomen, trok een groep krakers in de villa van de ouders van Oosterholt. De man ging daarop zelf tussen de krakers wonen, meldt Omroep Brabant.

Niet lang nadat de man ook al zijn vrienden en kennissen uitnodigde, kozen de krakers het hazepad

Bron: de Telegraaf

VIDEO Blunderdoelman rent van veld

AMSTERDAM - Een nieuwe blunder werd doelman Khalid Askri te veel. De doelverdediger van FAR Rabat vergaarde twee weken geleden wereldfaam door zich iets te snel op de borst te kloppen voor het stoppen van een strafschop tegen Fez.

Lees verder bij bron en bekijk de video's

Bron: de Telegraaf

Brand bij Molukse kerken

HOOGEVEEN/NIJVERDAL - De Molukse Maranathakerk in Hoogeveen en de Molukse kerk in Nijverdal zijn door branden deels verwoest. In een Molukse kerk in Assen werd een poging tot brandstichting gedaan. De politie onderzoekt de branden.

De brand in Hoogeveen ontstond in het kantoorgedeelte, maar de oorzaak is nog niet bekend, meldt RTV Drenthe. De brandweer heeft het dak van het kantoor moeten slopen om de brand onder controle te kunnen krijgen.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

Neonazi-geliefden ontdekken dat ze joods zijn

ROTTERDAM - Pavel en Olga, een jong neonazikoppel uit Polen, kregen een stevige verrassing te verwerken toen een zoektocht door de familiegeschiedenis uitwees dat ze allebei van joodse afkomst zijn. Dat meldt nieuwszender CNN in een reportage over het tweetal.

,,Het was een schok. Ik wist niet hoe ik het hem moest vertellen'', zegt de jonge vrouw in de reportage. De Poolse was de stamboom van haarzelf en haar man Pavel aan het onderzoeken en ontdekte daar dat ze beiden van joodse afkomst zijn.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Babydolfijn overlijdt kort na geboorte

HARDERWIJK - In het Dolfinarium in Harderwijk is vanmorgen kort na de geboorte een babydolfijn overleden. Direct na de bevalling ging het mis. Moeder Naomi ontfermde zich niet over het jong waardoor het beestje veel moeite had om zijn ademhaling op gang te brengen. Na een paar uur overleed het dolfijntje.

Dat maakte het Dolfinarium bekend.

Lees verder bij bron

Bron: AD

VN stellen contactpersoon voor buitenaards leven aan

B-H-V is nog niet gesplitst en de Palestijnse staat zal niet voor morgen zijn, maar interplanetair zit de mensheid wél op schema: de Verenigde Naties willen een wetenschapper aanstellen als contactpersoon voor het geval we buitenaards leven op de koffie krijgen.

De keuze van de VN voor de functie viel op Mazlan Othman, een bij het grote publiek zo goed als onbekende Maleisische astrofysica. Othman is momenteel het hoofd van het 'bureau voor buitenaardse zaken' van de VN, het Office for Outer Space Affairs (Unoosa). Volgende week moet de Maleisische haar nieuwe functie bespreken tijdens een wetenschappelijke conferentie in het Britse Buckinghamshire.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Kunstenaar vermoordt wereldleiders

De Braziliaanse kunstenaar Gil Vicente heeft voor ophef gezorgd met tekeningen waarop hij negen wereldleiders een kopje kleiner maakt. Met de reeks wil hij de aandacht vestigen op de misdaden waarvoor de wereldleiders verantwoordelijk zouden zijn. "Aangezien ze zoveel mensen vermoorden, zou het een gunst zijn om hen te doden. Waarom sterven mensen met macht nooit?", zegt Vicente.

Bron + foto's: HLN

Google Earth ontdekt krater van meteoriet in woestijn

In de woestijn van Egypte is een krater van een meteoriet ontdekt die voordien onbekend was. De Kamil-krater is 16 meter diep en 45 meter breed. Het blijkt bovendien één van de best bewaarde sites ter wereld.

De impact van de meteoriet zou destijds een vuurbal veroorzaakt hebben die meer dan 1.000 kilometer verder zichtbaar was. Volgens wetenschappers is de impact nog redelijk recent - mogelijk minder dan een paar duizend jaar oud. Het is dus heel waarschijnlijk dat de eerste mensen de inslag meegemaakt hebben.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

zondag 26 september 2010

Man loopt drie jaar rond met mes in hoofd

In Brazilië hebben chirurgen een 10 centimeter lang lemmet uit de hersenen van een 29-jarige man verwijderd. De garagist kreeg drie jaar geleden het mes in zijn hoofd geplant tijdens een caféruzie. Dat meldt het plaatselijke persbureau Terra.

Lees verder bij bron

Bron: HLN