Translate

zaterdag 25 september 2010

Vijftig aanslagen verijdeld in Europa

ROTTERDAM - Sinds de aanslagen van 11 september 2001 hebben veiligheidsdiensten zeker vijftig omvangrijke terroristische aanslagen van moslimextremisten in Europa voorkomen. Behalve in Nederland waren er ook doelwitten in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Vorig jaar zijn 110 verdachten van moslimterrorisme opgepakt
Europol
Dat zeggen terrorismedeskundigen Glenn Schoen van Ernst & Young en hoogleraar Strategische Studies aan de Universiteit Leiden Rob de Wijk vandaag in de krant van het AD.

Lees verder bij bron

Bron: AD

vrijdag 24 september 2010

Binnenkort aangifte via Skype

APELDOORN - Aangifte doen via internet van een aantal strafbare feiten is vanaf 1 november mogelijk via Skype met webcam. Een bezoek aan een politiebureau is dan niet meer nodig. Inwoners in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland krijgen de primeur. Dat liet de politie vandaag weten.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Mogelijk oudste skelet van Nederland gevonden

SWIFTERBANT - Bij archeologische opgravingen in het Flevolandse Swifterbant is een graf ontdekt met daarin mogelijk de oudste menselijke resten ooit gevonden in Nederland. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Flevoland vandaag gemeld.

In het graf werden menselijke botten aangetroffen die zeer waarschijnlijk van één persoon zijn. Eerdere vondsten die zijn gedaan in Swifterbant worden gedateerd op 5000 tot 7000 voor Christus. De archeologen gaan onderzoeken of het aangetroffen skelet ook uit diezelfde periode stamt.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Deodorant moet stinkende kiwi's redden

Wetenschappers in Nieuw-Zeeland werken aan een deodorant die hun favoriete vogel moet redden. Op die manier hopen ze dat de vogels minder vaak ten prooi vallen aan roofdieren.

Nieuw-Zeeland heeft meerdere vogelsoorten die typisch zijn voor het land. Maar ze hebben geen eigen zoogdieren op het land en de introductie van bijvoorbeeld katten heeft een grote impact op het aantal vogels.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Vampiervleermuizen doden in Amazonewoud vijf kinderen en vijftien volwassenen

Dit gruwelijke verhaal lijkt recht uit een adembenemende horrorfilm te komen, maar is helaas de harde realiteit. In het Peruaanse Amzonewoud zijn de voorbije maanden al vijftien volwassenen en vijf kinderen gedood door de zogenaamde 'vampiervleermuizen' die een ware plaag in het gebied vormen. Er zouden ondertussen al 3.500 mensen gebeten zijn door de bloeddorstige dieren.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

14.400 jaar cel voor 360 keer verkrachten van dochter

Een Filippijns gerechtshof heeft een vader veroordeeld tot 14.400 cel voor het gedurende een jaar bijna dagelijks verkrachten van zijn tienerdochter.

De riksjachauffeur kreeg aanvankelijk de doodstraf in maart 2006, vier jaar nadat hij werd aangeklaagd voor 360 verkrachtingen van zijn dochter, die plaatsvonden toen zijn vrouw in Hong Kong werkte. Maar het Hof van Beroep zette de straf om in veertig jaar per zedendelict. De man kan nog altijd opnieuw in beroep gaan.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Is de pil voor eeuwig leven gevonden?

Onderzoekers geloven de 'Heilige Graal' ontdekt hebben: een anti-verouderingspil die decennia aan ons leven zal toevoegen. De schepper ervan is professor Vladimir Skulachev. Hij hoopt het pilletje binnen twee jaar op de markt te hebben.

Volgens de Russische wetenschapper van de Moscow State University, werkt het geneesmiddel door de schadelijke effecten van zuurstof op lichaamscellen, te stoppen. Dit maakt dat ouderdomsziekten niet meer zullen optreden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Grootste dinosaurusdijbeen van Europa ontdekt

In Spanje hebben wetenschappers het dijbeen van een dinosaurus gevonden. Het fossiel meet bijna twee meter en is daarmee het grootste dinosaurusdijbeen dat ooit in Europa werd gevonden. De vondst werd gedaan op de site Riodeva, nabij Teruel, in het oosten van Spanje, zo meldt de stichting Dinopolis.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Kleuter deelt medicijnen uit als snoepjes in Parijse school

Een twaalftal kinderen van een kleuterschool nabij Parijs is korte tijd in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze barbituraten hadden ingenomen. Ze kregen die van een klasgenootje dat dacht snoepjes uit te delen. Dat meldt een medewerker van het Franse onderwijs.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Geitjes na twee dagen gered van twintig meter hoge richel

Deze twee jonge geitjes mogen niet mopperen over hun beschermengel. Bijna twee dagen bengelden ze op een smalle richel twintig meter boven de grond. Via een hoogwerker konden de diertjes uiteindelijk op de begane grond gebracht worden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

donderdag 23 september 2010

Het nut van 'tegen jezelf praten' is ontdekt

Het wordt vaak gezien als een teken van gekte, maar tegen jezelf praten blijkt net goed voor je. Dat concluderen Canadese wetenschappers na enkele experimenten rond zelfcontrole. Uit hun onderzoek bleek dat het oefenen van de innerlijke stem zelfcontrole en wilskracht verbetert, impulsief gedrag vermindert, discussies helpt oplossen en beslissingen sneller helpt nemen.

In een experiment, werd de proefpersonen gevraagd op een knop te duwen als ze een bepaald symbool op een scherm zagen verschijnen. Bij andere symbolen mochten ze net niet op de knop drukken.

Lees verder bij bron


Bron:HLN

Opzienbarende megabotsing in heelal


De grootste botsing ooit tussen clusters van sterrenstelsels is momenteel aan de gang. Met deze extreme botsing is een dertig jaar geleden geopperde theorie eindelijk bevestigd: clusterbotsingen veroorzaken gigantische schokgolven, in dit geval met een lengte van honderd keer onze eigen Melkweg. Astronomen van de Sterrewacht Leiden hebben dat ontdekt, zo heeft de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie bekendgemaakt.

De botsing is overigens een vrij langdradige aangelegenheid. "Het duurt nog wel een miljard jaar voordat de clusters uitgebotst zijn", aldus Reinout van Weeren van de Sterrenwacht Leiden. De ontdekking is volgens hem wetenschappelijk van groot belang. "Wij weten nu meer over het ontstaan van sterrenstelsels. Met de botsing smelten de stelsels samen tot een groot sterrenstelsel."

Lees verder bij bron

Bron
: HLN

Nederlands gezin van vier komt om op Franse snelweg

Een zwaar ongeluk op de autosnelweg A6 in de buurt van het Franse Mâcon heeft het leven gekost aan een Nederlands gezin van vier. Het gaat om een man, een vrouw en hun kinderen van drie en één jaar. De wagen van de Nederlanders kwam door onbekende oorzaak in botsing met twee vrachtwagens. Eén van de truckchauffers werd daarbij zwaargewond. (lpb)

Bron: HLN

Italië stopt met test bodyscanners


AMSTERDAM - Italië stopt met een test met het gebruik van bodyscanners voor veiligheidscontroles op luchthavens. De apparaten zijn te langzaam en niet efficiënt. Er wordt weer overgegaan op handmatige controles op wapens en explosieven.

Dat heeft de krant Corriere della Sera donderdag gemeld. De scanners in Rome, Venetië en Palermo worden al niet meer gebruikt en die in Milaan worden waarschijnlijk binnenkort ook uitgeschakeld.

Bron: de Telegraaf

woensdag 22 september 2010

Interview met Natasha Kampusch (video)


AMSTERDAM - Schuchter geeft ze een hand, de ogen neerslaand. Kampusch praat zacht, bijna op fluistertoon. Ze is ruim een half uur te laat en vraagt bezorgd of het klopt dat dit in Nederland erg onbeleefd is. ,,Dat kost je meteen punten, is mij verteld.” In alles straalt ze bescheidenheid uit. Die bescheidenheid weerhield haar echter niet ervan om het verhaal over haar ontvoering tot in (bijna) alle details te beschrijven in het onlangs verschenen boek De diefstal van mijn jeugd.

Lees verder bij bron

Bron + video: de Telegraaf

Tiener veroorzaakte chaos op Twitter


SYDNEY - Een 17-jarige Australische jongen heeft woensdag erkend dat hij ongewild een wereldwijde hackeraanval op de microblogdienst Twitter in gang heeft gezet. Dat meldden Australische media. Onder meer het Witte Huis werd dinsdag door het veiligheidslek getroffen.

Pearce Delphin, die de Twitternaam @zzap heeft, twitterde een berichtje met programmeertaal, waardoor een nieuw schermpje in beeld kwam, als mensen met de muis over zijn 'tweet' bewogen. Dat werd opgepikt door hackers, die de code gebruikten om gebruikers naar pornosites te sturen en computervirussen te verspreiden.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

'Oprah begint Bed & Breakfast'


AMSTERDAM - Oprah Winfrey stopt volgend jaar met haar talkshow, maar heeft alweer een nieuw doel voor ogen.


Volgens een bron gaat de talkshowkoningin een Bed & Breakfast beginnen op Hawaï. Momenteel laat ze een villa met maar liefst twaalf slaapkamers renoveren op Maui.

"Oprah heeft al een doelgroep voor ogen: vrienden en rijke klanten die tot rust willen komen. Oprah gaat de rol van gastvrouw vervullen", vertelt een bron aan The National Enquirer.

Vanaf september 2011 heeft de presentatrice tijd zat, want dan stopt ze na 25 seizoenen met The Oprah Winfrey Show.

Bron: de Telegraaf

Stofzuiger nieuwste inbrekersmateriaal


PARIJS - Inventieve inbrekers hebben een nieuwe methode ingezet om zo effectief mogelijk kluizen van warenhuizen leeg te roven. In plaats van lasapparaten of explosieven gebruiken de dieven een sterke stofzuiger.

Warenhuizen maken veelal gebruik van een buizensysteem, waardoor geld direct naar de kluis gestuurd wordt zodat de kassa's tot een minimumbedrag gevuld blijven om overvallers te ontmoedigen. Inbrekers boorden echter 's nachts een gat in een van de leidingen in een warenhuis in Parijs, sloten de stofzuiger erop aan en zogen zo het geld uit de kluis, meldden Franse media woensdag. De buit was circa 70.000 euro.

In totaal zou de zogenoemde stofzuigerbende al 600.000 euro opgezogen hebben, aldus Franse media.

Bron: de Telegraaf

Russen fietsen en skiën onderwater


LISTVYANKA - Een duikvereniging uit Rusland heeft het seizoen op een vreemde manier afgesloten. 15 duikers probeerden op fietsen en skies een zes meter lang parcours af te leggen

Het parcour bleek lastiger dan de vereniging had gedacht. Zo waren er twee mensen nodig om de ski's op de bodem te zetten en moesten de fietsen extra verzwaard worden.

Toch lukte het de duikers uiteindelijk om 6 meter onder water te fietsen. (AHA

Bron + video: AD

dinsdag 21 september 2010

Man had negen maanden worm achter oogbol


BELLEVUE - John Matthews uit het Amerikaanse Bellevue in Iowa begon plots twee vlekjes waar te nemen die zijn zicht hinderden. Na tests bleek dat de man al negen maanden lang een worm achter zijn oogbal had zitten. Met een lasershot werd de ongenode gast zo snel mogelijk afgemaakt.

"Ik kon hem zien langs achter, hij bewoog en probeerde de laser te ontwijken", zei de patiënt na de behandeling, die een tweede keer moest worden overgedaan om de worm te kunnen doden. Matthews zal een blijvend letsel aan het netvlies overhouden aan het bezoekje van het beest.

Volgens Mattews glipte de worm bij hem naar binnen op een vakantie in Mexico of via een wasbeer die hij ving tijdens een kalkoenenjacht. (CBR)

Bron: AD

Terreuralarm in Frankrijk


PARIJS - Frankrijk is in een opperste staat van paraatheid, na een tip dat een vrouwelijke zelfmoordenaar van plan is een aanslag te plegen in de metro.

De kans op terroristische aanslagen is volgens minister Brice Hortefeux van Binnenlandse Zaken de afgelopen dagen aanmerkelijk toegenomen. De minister heeft verscherpte bewaking in het openbaar vervoer en bij openbare gebouwen ingesteld.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

maandag 20 september 2010

De dikste kat ter wereld

ROTTERDAM - Dierenliefde is een mooi ding, maar je kunt het ook overdrijven. Natuurlijk gun je je kat de lekkerste hapjes, maar in China is het bij een dierenvriend een beetje uit de hand gelopen.

De kat uit bovenstaand filmpje heeft de twijfelachtige eer om de dikste kat ter wereld genoemd te worden. Maar liefst 16 kilo schoon aan de haak. Voorwaar een geweldenaar! (EBO)

Bron + video: AD

Amerikaanse vrouw doodt alligator van 465 kilogram


Een vrouw uit het Amerikaanse Massachusetts doodde tijdens een jachtpartij een reusachtige alligator. Het dier woog liefst 465 kilo en was 3,9 meter lang.

De jagersexploten van de 48-jarige Mary Ellen Mara-Christian groeiden tot een online hype uit, waarbij vooral het enorme contrast tussen een jager van amper 52 kilo en haar reusachtige prooi verbazing wekken. De vrouw, die een vergunning had om in South Carolina op alligators te jagen, is bijzonder verguld met haar vangst, een mannetjesdier dat tussen de 60 en 70 jaar oud zou zijn.

Lees verder bij bron

Bron: HLN