Translate

zaterdag 18 september 2010

Vrouw die met zuur werd aangevallen: Ik deed het zelf


VANCOUVER - De Amerikaanse vrouw die wereldwijd medeleven oogstte nadat ze vertelde hoe een onbekende aanvalster zomaar een bijtend zuur in haar gezicht gooide, kwam gisteren met een onthutsende bekentenis naar buiten: ze bracht de wonden zelf toe.

Clifford Cook, politiechef in de Canadese stad Vancouver waar het voorval zich afspeelde, zegt dat de vrouw, Bethany Storro, toegaf dat ze het verhaal over de aanval verzonnen heeft. Storro liep zware brandwonden op. "Het motief voor de acties van mevrouw Storro is ons nog niet bekend, maar ze toont erg veel spijt over het gebeurde", aldus Cook.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Rechter (103) nog steeds in functie


In de Amerikaanse staat Kansas zetelt een 103-jarige rechter nog steeds in een districtsrechtbank. Een wet laat namelijk toe dat rechters zetelen zolang ze 'zich goed gedragen', wat in feite neerkomt op 'zo lang ze willen'.

Wesley E. Brown is inmiddels zo gekrompen dat je hem nog amper ziet zitten achter zijn bureau. De edelachtbare heeft verder een slangetje onder zijn neus dat zijn immer zwoegende hersenen voorziet van extra zuurstof tijdens de soms lange zittingen.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Oudste hond ter wereld woont in Nederland


BORNE - De oudste hond ter wereld woont in Borne, Overijssel. De 22-jarige Lucy, een Yorkshire-terrier, is door Guinness World Records officieel uitgeroepen tot de oudste levende hond ter wereld.

Lucy lijkt met haar 22 jaar niet zo oud, omgerekend in mensjaren heeft Lucy er al 160 jaar opzitten. Het hoogbejaarde hondje geniet nog iedere dag van een lange wandeling.

Lucy's trotje baasje, mevrouw Baker-Brusscher en haar ontdekker uit dierenkliniek De Tweesprong, namen donderdag naast het officiële certificaat ook het eerste exemplaar van de 21ste editie van Guinness World Records in ontvangst. (NOVUM)

Bron: AD

Steeds vaker wandelaars op de snelweg


ROTTERDAM - Het komt steeds vaker voor dat voetgangers over de snelweg wandelen. Een aantal keren leidde dit zelfs tot een aanrijding met dodelijke afloop.

De politie heeft voor de zoveelste keer een voetganger opgepikt op de snelweg. Dit keer ging het om een 27-jarige man die bij Heerenveen over de A32 wandelde.

De uit Libië afkomstige man verblijft in Burgum in een centrum voor asielzoekers. Hij verklaarde dat hij geen geld had voor het openbaar vervoer en daarom had besloten 40 km lopend te gaan.

Lees verder bij bron

Bron: AD

vrijdag 17 september 2010

Verwoeste Christchurch loost alcohol in rivier


CHRISTCHURCH - De Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, die afgelopen zaterdag zwaar werd getroffen door een aarbeving, is overgegaan op het lozen van miljoenen liters niet-giftige vloeistoffen in de rivier. Zo hopen de autoriteiten de zwaar beschadigde riolering te ontzien.


FOTO APNieuw-Zeeland had afgelopen zaterdag te lijden onder een zware aardbeving. Christchurch, met 370 000 inwoners de grootste stad van het Zuidereiland, is het zwaarst getroffen. Het epicentrum van de beving, die met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter tekeer ging, lag slechts op 44 km ten westen van de stad.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Rus gooit 10 miljoen roebel op straat


MOSKOU - Automobilisten op een drukke verkeersweg in Moskou konden hun ogen niet geloven toen zij 10 miljoen roebel, omgerekend zo'n 261.000 euro, door de lucht zagen vliegen. Een van corruptie verdachte bureaucraat die op de vlucht was voor de politie, besloot zijn buit uit het raam van de auto te gooien.

De man is volgens lokale media een ambtenaar van het federale visserijbureau en wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen. Uit angst op heterdaad te worden betrapt door de politie, gooide hij de contanten weg.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Meisje slikt tandenborstel in


AUCKLAND - Op de eerste hulp in een Nieuw-Zeelands ziekenhuis is een vijftienjarig meisje behandeld nadat zij haar tandenborstel had ingeslikt. Ze liep de trap op met de 19 centimeter lange borstel in haar mond. Toen ze struikelde, kwam het ding in haar slokdarm vast te zitten. Het verhaal staat in de New Zealand Medical Journal.

"Het meisje dreigde te stikken. Haar jongere broertje snelde meteen te hulp", aldus de behandelende arts Dinesh Lal. "De tandenborstel stak nog voor een stukje in haar mond. Het meisje moest echter kokhalzen waardoor ze hem helemaal inslikte".

Lees verder bij bron

Bron: AD

Parlementslid stal identiteit van overleden kind


WELLINGTON - Het Nieuw-Zeelandse parlementslid David Garrett is opgestapt nadat uitlekte dat hij de identiteit van een dood jongetje stal om een vals paspoort te kunnen bemachtigen.

Garrett gebruikte de identiteit van een overleden jongen van twee jaar oud in 1984, 22 jaar nadat het kind in kwestie was overleden. Door die naam te gebruiken, kon hij probleemloos een vals paspoort laten maken. De man zegt dat hij nooit gebruik maakte van de valse papieren. "Het was een domme daad", zegt hij nu. "Ik had nooit verwacht dat het zou lukken."

Lees verder bij bron

Bron: AD

Filmpje: Baby kruipt op drukke verkeersweg

ANTALYA - In de badplaats Antalya in Turkije maakte een beveiligingscamera opnames van een baby die moederziel alleen op een drukke verkeersweg aan het kruipen is.

Het kindje zit eerst nog op de stoep, maar kruipt langzaam van de stoep af, de drukke weg op. De auto's rijden voorzichtig om de baby heen, maar stoppen niet. Een vrachtwagenchauffeur wenkt naar het kind, maar die blijft verder spelen.

Plotsklaps ziet de moeder haar baby op straat, en springt tussen het verkeer, om haar kind te redden. De politie is inmiddels gewaarschuwd en arresteert de moeder. Later blijkt dat de vrouw een bedelaarster is die haar kind slapend onder de bosjes heeft neergelegd. Ze had niet bemerkt dat de baby wakker was geworden en op eigen houtje de straat op gegaan was. (AHA)

Bron + video: AD

'AIVD vreest hacken gsm-verkeer'


ROTTERDAM - De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) vreest dat gsm-verkeer binnenkort op grote schaal kan worden gehackt. Hackers zijn dichtbij het kraken van de versleuteling van het gsm-signaal, waardoor het afluisteren van gsm-verkeer op grote schaal binnen afzienbare tijd uitvoerbaar is.

Dat meldt De Telegraaf.


Lees verder bij bron

Bron: AD

donderdag 16 september 2010

Peter R. de Vries betrapt bij undercover actie Joran van der Sloot


LIMA - Beth Twitty, de moeder van Natalee Holloway, heeft tevergeefs geprobeerd de Castro Castro gevangenis in Lima binnen te komen. Volgens Peruaanse media droeg Twitty een verborgen camera bij zich.

De moeder van de Amerikaanse tiener, die in 2005 spoorloos verdween op Aruba, was samen met misdaadverslaggever Peter R. de Vries naar het complex gegaan om een bezoek te brengen aan de Nederlander, die nog altijd in verband wordt gebracht met de verdwijning van Natalee. Van der Sloot zit in Peru vast voor de moord op Stephany Floris.

Beth Twitty is na een kort verhoor de gevangenis weer uitgezet.

Kijk hier naar een video van Peruaanse media over de aanhouding

Lees verder bij bron

Bron + video: de Telegraaf

Papegaai waarschuwt voor politie


BARRANQUILLA - In de Colombiaanse havenstad Barranquilla is een papegaai opgepakt die zijn eigenaar waarschuwde als de politie eraan kwam.

Volgens de krant El Tiempo had de eigenaar van papegaai Lorenzo een winkel waar hij illegaal dieren verkocht. Hij had de papegaai geleerd om „rennen, rennen“ te roepen als de politie eraan kwam.

Dat had effect, want de politie kon alleen de papegaai en zijn lotgenoten in de winkel meenemen. De eigenaar was gevlogen.

Bron: de Telegraaf

woensdag 15 september 2010

'Sorry, je bent te lelijk'


AMSTERDAM - Rimpels, vetrollen of een scheve neus, lelijk personeel is vaak niet gewenst, opvallend móóie werknemers daarentegen ook niet. Ook al beschik je over de juiste kwaliteiten of doe je je werk voortreffelijk, je uiterlijk kan genoeg zijn om afgewezen of ontslagen te worden. Sommige werkgevers vragen sollicitanten zelfs een foto op te sturen alvorens ze worden uitgenodigd voor een gesprek.


Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

'Zwanger worden op je 60ste kan'


MÜNCHEN - Dankzij een nieuwe vruchtbaarheidstechniek zouden vrouwen tot ver in hun vijftiger of zestiger jaren een baby kunnen krijgen.

Door de eierstokken met stamcellen te injecteren, is het mogelijk om de productie van eieren weer te starten, een proces dat na het vijfentwintigste levensjaar al afneemt.

De methode, bedacht door de Egyptische vruchtbaarheidsprofessor Osama Azmy, kan vrouwen die moeite hebben met het verwekken van een kind, helpen om toch zwanger te worden. Dit vertelt de professer tegen de Britse krant The Sun.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

Rookmelders houden buurt wakker


ARNHEM - Rookmelders houden bewoners van de Arnhemse wijk Schuytgraaf uit hun slaap. De oorzaak is verrassend simpel: een ordinaire lege batterij.

Dit schrijft De Gelderlander vandaag. In de nieuwbouwhuizen in Schuytgraaf zijn op alle etages bij de bouw rookmelders geplaatst. Dit is wettelijk verplicht in nieuwbouwhuizen.

De nieuwe bewoners werd verteld dat de rookmelders zijn aangesloten op het lichtnet. Maar niet helemaal duidelijk was dat in iedere rookmelder die op het lichtnet werkt, wel degelijk ook een batterij zit, die moet zorgen dat de rookmelder werkt, ook zonder stroom.

Lees verder bij bron

Bron: AD

'Duizenden koeien staan met pijn op stal'


AMSTERDAM - Honderdduizenden Nederlandse koeien lijden pijn door uier- of klauwontsteking. Dat claimt de dierenrechtenorganisatie Wakker Dier in een rapport dat vandaag is uitgebracht.

In het rapport, dat de titel Vijf voor Twaalf meekreeg, stelt de organisatie dat de melkveesector weliswaar nog niet zo dieronvriendelijk geïndustrialiseerd is als de varkens- en de kippenindustrie, maar 'dat het wel in rap tempo die kant opgaat.'

Lees verder bij bron

Bron: AD

dinsdag 14 september 2010

Warm water doodt koralen in Caraïben


MARTINIQUE - Het water van de Caraïbische zee is warmer dan ooit. De koralen verbleken en beginnen te sterven, waarschuwen experts. Het fenomeen is vooral zichtbaar bij de Kleine Antillen, in de zuidelijke Caraïben, zegt Mark Eakin, coördinator van het programma Coral Reef Watch van de Amerikaanse oceaandienst NOAA.

De temperatuur is er hoger dan in 2005, toen de koralen in een groot deel van de Caraïben zwaar werden aangetast door verbleking. Aan de Amerikaanse Maagdeneilanden stierf toen bijna 60 procent van de koralen.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Ooggetuige: Vermiste Mirco gezien op de snelweg


VENLO/KEULEN - De Duitse politie is in de namiddag met man en macht uitgerukt naar de snelweg bij Keulen. Een automobilist uit Nederland zou op de A1 bij stadsdeel Lövenich een bestelauto met daarin de vermiste 10-jarige Mirco uit het Duitse grensplaatsje Grefrath, vlakbij Venlo, hebben gezien.

Ook een politiehelikopter speurde de ring rond Keulen af, meldden Duitse media.

De automobilist heeft kort voor twee uur in de middag met de politie gebeld. "De bestuurder was erg zeker van zijn zaak en beschreef de jongen nauwkeurig'', zei een woordvoerder van de politie. Volgens de bestuurder zat de jongen in een donkerblauwe Volkswagen, met een kenteken van Mönchengladbach. Achter het stuur zat een man met Zuid-Europees uiterlijk.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Lees ook: Politie pakt verdachte op 
Lees ook: Vader van drie kinderen bekent moord op Mirco

Passagiers in Parijse metro verwarmen appartementen


PARIJS - De passagiers op de Parijse metro worden straks een echte energiebron. Met hun lichaamswarmte wil men volgend jaar appartementen gaan verwarmen. De Parijse metro vervoert dagelijks 4,5 miljoen mensen. De lichaamswarmte die al die mensen produceren, is per rit goed voor 100 watt energie.

Een stukje van die onbenutte energiebron wil Parijs gaan gebruiken in een appartementsgebouw in de rue Beaubourg, vlak bij het metrostation Rambuteau, in het hart van de hoofdstad. De aanleg van het verwarmingssysteem start begin volgend jaar. Als alles goed gaat, zullen zeventien woningen verwarmd worden met de metro-energie.

Lees verder bij bron

Bron: AD

DNA-douche prima preventie

ROTTERDAM - De dna-douche blijkt een groot succes te zijn. Na een proefperiode van twee jaar in een groot aantal winkels in Rotterdam is aangetoond dat bij de ongeveer zestig deelnemers sinds ingebruikname van zo'n apparaat geen overvaller de winkel meer heeft betreden, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

De winkelier hoeft alleen maar op een mobiele alarmknop te drukken om de overvaller bij het verlaten van de winkel met een kleurstofspray te besproeien. Daardoor kan de politie via uv-straling de dief herkennen. De kleurstof draagt de unieke code van de winkel.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Misvormde vrouwtjesslakken hebben penis op hun kop


PERTH - Vrouwelijke zeeslakken aan de Australische kust nabij Perth hebben een alarmerende nieuwe eigenschap. Er groeit een penis uit hun kop. Oorzaak is de impact van een chemische stof.

De zeeslakken lijden volgens onderzoekers aan 'imposeks', een fenomeen waarbij vrouwtjes een mannelijk geslachtsorgaan ontwikkelen. Die misvorming wordt veroorzaakt door de chemische stof TBT. Deze stof werd tot de vroege jaren 90 op schepen gebruikt, maar heeft zich nadien in de bodem genesteld. Slakken worden daardoor nog steeds aan de stof blootgesteld.

Dat de penis uit de kop van de slakken groeit is op zich niet zo vreemd. Bij mannetjes is het normaal dat hun geslachtsorgaan zich daar ontwikkelt. Bij vrouwtjes is de aanwezigheid van het orgaan echter verontrustend.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Jongen nooit meer welkom in VS na uitschelden Obama


BEDFORDSHIRE - De Britse Luke Angel (17) mag nooit meer voet zetten op Amerikaanse bodem, omdat hij een beledigende mail naar president Obama stuurde. Hij maakte Obama onder andere uit voor 'prick' (lul).

Angel schreef de mail toen hij dronken was en net een programma over de aanslagen op 9/11 had gezien. Hij stuurde die naar het Witte Huis. De FBI onderschepte de boodschap en belde de Britse politie die Angel een persoonlijk bezoekje brachten in zijn huis in Silsoe, Bedfordshire. Door zijn actie staat Luke nu op een lijst met mensen die nooit meer de Verenigde Staten binnen mogen.

Ouders niet blij
Luke: "Het kan me niet schelen dat ik verbannen ben, maar mijn ouders zijn er niet echt blij mee. De politieagenten die aan mijn huis kwamen, namen mijn foto en zeiden me dat ik voorgoed Amerika niet binnen mag." Een woordvoerder van de lokale politie: "De mail naar het Witte Huis stond vol beledigingen en bedreigingen."

Bron: AD

YouTube start test met live uitzendingen


YouTube is sinds gisteren begonnen met het live streamen van videobeelden. De test loopt door tot en met vandaag. "Wij zien live als het volgende hoofdstuk in online video", aldus Joshua Siegel, product manager bij YouTube, op de blog van YouTube.

YouTube begint met vier kanalen waar live beelden op worden uitgezonden. Op de kanalen van Howcast, Rocketboom, Next New Networks en Young Hollywood is op bepaalde tijdstippen live video te bekijken.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

maandag 13 september 2010

Prinses leert Noren met de doden praten


OSLO - De Noorse prinses Märtha Louise laat weer van zich spreken. Of beter, ze gaat haar landgenoten leren spreken met de doden. De prinses zorgde twee jaar terug voor heel wat beroering toen ze zei dat ze vaak met engelen communiceert.

Het Noorse koningshuis was toen niet opgezet met haar onthulling en ook nu zorgt Martha Louise weer voor heel wat wenkbrauwengefrons in het paleis. De dochter van koning Harald V zegt in een interview met de Noorse krant Stavanger Aftenblad dat ze opnieuw een seminarie organiseert waarbij ze de deelnemers ook zal leren praten met de doden.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Moeder gevonden foetus aangehouden


DEN HAAG - De moeder van de foetus die werd gevonden in een huisvuilcontainer in Den Haag is aangehouden. De 23-jarige vrouw had zich, nog voor de vondst, bij de politie gemeld en was daarmee ook de aanleiding om in de container te gaan kijken, zegt een woordvoerder van de politie.

De politie had het over een betrouwbare tip die de aanleiding vormde voor een kijkje in de vuilnisbak aan de Olieslagerstraat. Uit de eerste resultaten van onderzoek door het Nederlandse Forensische Instituut blijkt dat het kindje vermoedelijk al een paar jaar dood was. Dit is ook de conclusie van de politie na gesprekken met de vermoedelijk moeder.

Lees verder bij bron

Bron: AD

India zit met graanoverschot, arme burgers krijgen niets


De Indiase regering wil geen graanoverschotten gratis weggeven aan arme Indiërs, zelfs als er geen plaats meer is om die rijst of tarwe op te slaan. Dat standpunt leidt tot hevige discussies in India.


De aanleiding was een uitspraak van het Indiase Hooggerechtshof. Dat rechtscollege reageerde op nieuws dat 67.000 ton graan dat was aangekocht door de overheid, weggerot bleek bij gebrek aan opslagplaats. Het Hooggerechtshof beval de regering overschotten weg te geven aan de behoeftigen in het land, en ervoor te zorgen dat er in de toekomst bij steunaankopen rekening wordt gehouden met de opslagmogelijkheden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

zondag 12 september 2010

Pasgeboren baby ontdekt in vuilbak van vliegtuigtoilet


In de Filipijnse hoofdstad Manila heeft een schoonmaakploeg op de luchthaven een pasgeboren baby in de toiletten van een lijnvliegtuig gevonden. De baby lag in een vuilbak, maar verkeert in goede gezondheid. Het toestel was kort voordien geland.

De schoonmaakploeg ontdekte de baby in een vliegtuig van maatschappij Gulf Air, komende van Bahrein, en verwittigde de arts van de luchthaven. De baby, een jongetje, kreeg de naam Jorge Francis en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij gezond werd verklaard.

De sociale diensten bekommeren zich nu over het jongetje en zullen proberen om de ouders op te sporen. Verantwoordelijken van de maatschappij Gulf Air in Manilla waren niet bereikbaar voor commentaar. (belga/gb)

Bron: HLN

Broer en zus hebben samen kind en gaan trouwen


'James' en 'Maura' weten dat het van de wet niet mag, maar toch gaan ze trouwen. Ze zijn halfbroer en -zus: de vader van hem en haar is één een dezelfde persoon. Samen hebben James en Maura ook een zoontje, Mark.

Deze maand nog willen halfbroer en -zus met elkaar trouwen. "We mikten op kerstmis maar hebben besloten om sneller in het huwelijksbootje te stappen", zegt 'James' in de Irish Mail on Sunday, dat de ware identiteit van het incestueuze paar niet prijsgeeft. "Ik weet niet of ons beider vader ook aanwezig zal zijn, of iemand anders van de familie."

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Na 10 jaar boren eindelijk langste tunnel ter wereld


Het werk aan de langste tunnel ter wereld, de nieuwe Gotthard-basistunnel in Zwitserland, staat aan de vooravond van een belangrijke doorbraak. Na tien jaar boren ontmoeten tunnelbouwers vanuit westelijke en oostelijke richting elkaar op 15 oktober."Een emotioneel moment", verwacht voorman Heinz Ehrbar van bouwbedrijf AlpTransit op nieuwssite swissinfo.ch.

De geplande doorbraak zorgt voor een spoortunnel van 57 kilometer lang. Bij ingebruikname is dat een nieuw wereldrecord, want nu is de Japanse Seikantunnel met 54 kilometer nog de langste op de planeet. De Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië is met 50 kilometer de langste van Europa.

Lees verder bij bron

Bron: HLN