Translate

vrijdag 10 september 2010

Lesauto in beslag genomen tijdens examen

DEVENTER - Bij een gezamenlijke controle van de politie, Belastingdienst, douane, ANWB en Rijkswaterstaat in Deventer zijn donderdag twaalf voertuigen in beslag genomen. Daaronder was een lesauto.

Bron + video: AD

Watermeloen ontploft in gezicht vrouw


ROTTERDAM - Tijdens de realityshow 'The Amazing Race' heeft een deelnemer een watermeloen recht in haar gezicht gekregen.

De uitdaging in het tv-programma was om een watermeloen recht op het doel af te schieten. Helaas kaatste de watermeloen terug en ontplofte in haar gezicht. Behalve een lichte duizeling lijkt de verwonding mee te vallen.

Bron + video:AD

Hulpverleners stoned van de heroïnedampen


APELDOORN - De Arbeidsinspectie en vakbond Abvakabo willen weten hoe het kan dat hulpverleners in een Apeldoornse afkickkliniek jarenlang heroïne en cocaïne hebben binnengekregen door een verkeerd aangelegde ventilatie. Dat meldt het AD vandaag.

Wanneer je tijdens je werk roze olifanten begint te zien, terwijl die anders zo serieuze beveiliger de ene schuine grap na de andere door de portofoon brult, is er iets niet goed, ondervond onder anderen hulpverlener Frans Riphagen (48). ,,Iedereen daar klaagt al jaren over die ventilatie. En nu pas wordt hij vervangen.''

Lees verder bij bron

Bron: AD

Man weert aanval leeuw af

LAS VEGAS - Een dompteur van een leeuwenshow in het MGM-Grand hotel in het Amerikaanse gokparadijs Las Vegas bleef wonderwel ongedeerd nadat een van de leeuwen volkomen onverwacht ten aanval trok.

De man had slechts lichte verwondingen aan zijn been, waarvoor hij voor de zekerheid even naar het ziekenhuis moest. Voorafgaand aan het incident maakten de beide leeuwen een tamme indruk en konden de dompteurs ongehinderd de dieran aaien.

Lees verder bij bron

Bron + video: AD

Nederlandse liefdesbaby van Jackson in hoger beroep


ROTTERDAM - Mocienne Petit Jackson, de vermeende Nederlandse liefdesbaby van Michael Jackson, wil in hoger beroep gaan tegen het oordeel dat de rechtbank in Los Angeles eerder deze week uitsprak. De rechter wilde de Nederlandse geen toestemming geven voor een DNA-test, die uit zou wijzen of zij een dochter van Michael Jackson is.

Donderdag 9 september verzocht Mocienne de rechtbank om het oordeel te herzien. Zij meent namelijk bewijs te hebben dat de vorig jaar overleden King of Pop haar papa was. De 35-jarige vrouw zegt audio-opnames te hebben waarin Michael over haar spreekt.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Miscommunicatie leidde bijna tot drama boven Londen

In Londen is een vliegtuigdrama maar net vermeden. Een vliegtuig van Turkish Airlines met 232 passagiers aan boord kwam boven de olympische site van de stad op een haar na in botsing met een zakenvliegtuig. Dat blijkt uit een officieel rapport dat gisteren is vrijgegeven. Miscommunicatie en een menselijke fout lagen aan de basis van de 'bijna-botsing'.

Het incident speelde zich op 27 juli van vorig jaar af en leidde ertoe dat de luchtverkeerleiders nieuwe en strengere veiligheidsmaatregelen in gebruik hebben genomen om een drama boven de Britse hoofdstad te vermijden.

Het zakenvliegtuig, een Cessna Citation, met twee bemanningsleden en één passagier aan boord was net opgestegen van London City Airport, toen de piloot van de controletoren toestemming kreeg om te klimmen tot 3.000 voet. De piloot antwoordde dat hij zou klimmen tot 4.000 voet, maar die boodschap werd niet opgepikt door de controletoren.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

"Ik ga al tien jaar niet meer naar de kapper"


Een berg haren van zeven kilo! Die vrijwillig (!) gekozen last torst de 35-jarige Laura H. uit Berlijn, die al tien jaar geen kappersstoel van dichtbij heeft gezien. Dat meldt het Duitse Bild.

De haren hebben na al die jaren een lengte van 1,20 meter en wegen samen dus zo'n zeven kilo. Het duurt een hele dag om die nest te wassen.

Een lezer van Bild nam een foto van Laura in de metro. Daarop ging de redactie van het blad op zoek naar de zonderlinge meid én vond haar. "Ik werk als secretaresse. Mijn chef heeft geen problemen met mijn kapsel. Voor hem tellen mijn capaciteiten. Ondanks mijn haartooi leef ik zoals u en ik", lezen we op Bild.de. "Ik draag oorbellen, ik sport, ik zwem. Op de bus of op het vliegtuig draag ik mijn haren op mijn borstkas."

Lees verder

Bron: HLN

Spoorlijn dicht door naaktloper


Een man, die de merkwaardige gewoonte heeft om in zijn blootje rond te lopen om te ontstressen, heeft nogal wat deining veroorzaakt in de buurt van de Duiste stad Solingen. Door zijn toedoen werd een politie-alarm afgekondigd en was er gedurende anderhalf geen treinverkeer mogelijk.

De naakte man werd gisteravond gespot door een vrouw die haar hond uitliet. Ze vond een hoopje kleren en zag hoe de kerel zich uit de voeten maakte door over de treinsporen te lopen.

Lees verder

Bron: HLN

donderdag 9 september 2010

Wetenschappers vinden trekstraal uit


WASHINGTON - Trekstralen of ‘tractor beams’, energiestralen die objecten kunnen verplaatsen, zijn niets nieuws voor sciene-fictions fans. Maar nu bestaan ze echt, althans voor heel kleine objecten.

Onderzoekers van de Australian National University hebben een apparaat gebouwd dat kleine objecten anderhalve meter kan verplaatsen door er alleen maar een lichtstraal op de richten.

Laserstraal
Het apparaat werkt door een holle laserstraal door kleine glasdeeltjes te schijnen. De lucht om het deeltje wordt warm, maar het middelste gedeelte van de straal blijft koud.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Zoon moet arm van vader afzagen


KRISTINASTAD - Een zoon heeft een moeilijke beslissing moeten nemen om het leven van zijn vader te redden. De jongen moest om zijn vader uit een zaagmachine te bevrijden diens arm afhakken. Dat meldt het Zweedse dagblad Blekinge Läns Tidning.

De zoon hoorde zijn vader in paniek om hulp roepen en rende naar de beknelde man toe. De jongen trof zijn vader aan met zijn arm muurvast in een draaiende zaagmachine. Omdat de man dreigde verhaspeld te worden, had de zoon geen keus. Om zijn vaders leven te redden moest hij zijn arm afhakken.

De Zweed werd in allerijl overgebracht naar een ziekenhuis in Kristinastad, waar hij verzorgd werd aan zijn verwondingen.

Bron: AD

Betalen aan kassa met mobiel stap dichterbij


AMSTERDAM - Betalen aan de kassa met een mobiele telefoon is een stap dichterbij. De grootste banken en telecombedrijven slaan de handen ineen om dit over ruim een jaar in Nederland te introduceren.

Betalen aan de kassa met een mobiele telefoon is een stap dichterbij. De grootste banken en telecombedrijven slaan de handen ineen om dit over ruim een jaar in Nederland te introduceren. Zij hebben dat donderdag bekendgemaakt.

Gebruiksgemak
De zes betrokken bedrijven (ABN AMRO, ING, KPN, Rabobank, T-Mobile en Vodafone) willen een gezamenlijk bedrijf oprichten om veilig mobiel betalingsverkeer in Nederland mogelijk te maken. Onderzoek heeft de afgelopen maanden aangetoond dat dit technisch en commercieel haalbaar is.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Vijftig mensen bijna blind door koeienpis


Op een landbouwbeurs in Australië hebben vijftig mensen een mysterieuze oogaandoening opgelopen. Die bleek door de urine van koeien.

Het paviljoen met het melkvee op de beurs in Adelaide moest gesloten worden nadat steeds meer mensen begonnen te klagen over pijn aan de ogen. Experts van het ministerie van Volksgezondheid trokken op onderzoek en kwamen tot het besluit dat de oogaandoening te wijten was aan de ammoniak die was vrijgekomen uit de koeienpis. Dat was toe te schrijven aan de vochtige weersomstandigheden.

Zowat dertig slachtoffers kregen ter plaatse de eerste zorgen. Twintig anderen waren er erger aan toe en moesten naar het ziekenhuis. (eb)

Bron: HLN

woensdag 8 september 2010

Nieuwe 'dino' ontdekt


AMSTERDAM - Paleontologen hebben een nieuwe dinosoort ontdekt: de Concavenator corcovatus. Het vier meter lange roofdier heeft 130 miljoen jaar geleden onze planeet onveilig gemaakt.


Francisco Ortega van de universiteit Madrid vond beenderen in de Los Hoyas vlaktes van centraal Spanje. Destijds was dat een moerasgebied dat nu vergelijkbaar is met de Everglades.

De bulten op de armen van de dino zijn mogelijk een aanwijzing dat het landdier ooit heeft gevlogen. al willen de onderzoekers daar nog geen echte conclusies aan verbinden.

Bron: de Telegraaf

Leven van meisje een hel door 'pestvideo's' op internet


AMSTERDAM - Steeds meer meisjes zijn in ons land slachtoffer van de nieuwste cyberpesttrend 'bezemen'. Daarbij plaatsen jongens filmpjes van leeftijdsgenoten op Youtube, met smerige teksten en soms adresgegevens erbij. De pakkans is klein en het effect groot. De Marokkaanse Sarah (16) is slachtoffer van deze nieuwe trend. 'Mijn leven is een hel,' vertelt Sarah vandaag in het AD.

Ik durf het mijn ouders niet te vertellen
Slachtoffer Sarah"Ze is de grootste hoer van Amsterdam die achter de ramen hoort. Dan wordt ze ervoor betaald. Moslima? Laat me niet lachen. Dit is pas het begin."

Lees verder bij bron

Bron: AD

Vissers vangen haai met onthoofde man in maag


NEW PROVIDENCE - Geschokte vissers uit New Providence (Bahamas) konden hun ogen niet geloven. Een haai zwom in de oceaan rond met een been tussen zijn krachtige kaken. Ze besloten het roofdier te vangen en namen het mee aan wal. De kustwacht sneed de haai open en toen vielen de vissers achterover van verbazing. In de buik van de haai bevond zich een onthoofd lijk.

Lokale agenten trachten nu uit te vissen van wie het been, de twee armen en de torso zijn. Momenteel worden er op de Bahamas drie mannen vermist. Mogelijk is het slachtoffer van de haai een van hen.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Miraculeuze noodlanding vliegtuig in Siberië


MOSKOU - Een Russisch passagiersvliegtuig met 81 mensen aan boord heeft na een stroomstoring op grote hoogte een miraculeuze noodlanding gemaakt in Siberië.

De piloten, die het vliegtuig naar Moskou vlogen, werden halverwege de vlucht door de techniek in de steek gelaten en gedwongen met hoge snelheid en zonder navigatie een verlaten landingsbaan op te zoeken.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Esten sjoemelen met stropdassen tijdens rijexamen


In Estland is een bende opgerold die aspirant-chauffeurs frauduleus aan een rijbewijs hielp. Vooral het theoretisch examen werd ingenieus vervalst: deelnemers kregen een stropdas met een verborgen camera mee. Dat meldt het Estse parket.

De Estse fraudeurs stelden dat ze zowel het theorie-examen als het praktische luik konden vervalsen. Tijdens het theoretisch gedeelte van de proef gaven ze hun 'klanten' een stropdas mee waarin een cameraatje zat verstopt. Daarmee konden ze de vragen op het examen meelezen en de ondervraagden via een oortelefoontje de juiste antwoorden bezorgen.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

'Hallucinogene paddenstoelen' helpen terminale kankerpatiënten


Joints worden al ingezet voor pijnbestrijding, en nu blijkt dat ook hallucinogene paddenstoelen terminale kankerpatiënten kunnen helpen doordat ze hun angsten en depressieve gevoelens verminderen. Enig probleem: de paddenstoelen zijn illegaal. Dit nieuws zou dan ook moeten helpen om het imago van de paddenstoelen op te poetsen.

Hallucinogene paddenstoelen bevatten als actieve stof psilocine, een psychedelische drug die het humeur verbetert, en angsten en depressies onderdrukt, zo melden Amerikaanse wetenschappers na een verkennende studie bij 12 patiënten tussen 36 en 58jaar.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Belg ziet hoop op nieuwe dikste pompoen uiteenspatten


Pech voor de Belg Jos Ghaye. De man heeft de voorbije jaren een reputatie uitgebouwd in het kweken van kolossen van pompoenen, maar hij zal zijn titel bij het tweede Internationale Kampioenschap Pompoenenwegen in het Duitse Hassloch (Rijnland-Palts) spijtig genoeg niet kunnen verdedigen. Zijn meer dan 550 kilogram zware pompoen is enkele dagen voor de wedstrijd namelijk opengesprongen.

Lees verder

Bron: HLN

"Held die medaille verdient" bekent inbraak na brand


Eén van de drie Boomse jongeren die als helden gevierd werden omdat ze vorige week enkele bewoners uit een brand hadden gered, is ontmaskerd als een ordinaire dief. Er bleken enkele laptops gestolen uit het deels uitgebrande huis en een getuige had een verdachte gezien. De drie 'helden van Boom' werden langdurig ondervraagd en Adil E.M. (18) is nu door de mand gevallen. Hij heeft de inbraak enkele dagen na de heldhaftige redding bekend.

Lees verder

Bron: HLN

Visser slaat 'goudvis' van 14 kilo aan de haak


In het zuiden van Frankrijk heeft een visser een enorme 'goudvis' bovengehaald. De kolos weegt zo'n 14 kilo, hetzelfde als een gemiddeld driejarig meisje. De koikarper is waarschijnlijk een van de grootste ter wereld, schrijft de Daily Mail.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

dinsdag 7 september 2010

Google lanceert televisiedienst in VS

BERLIJN - Internetbedrijf Google lanceert binnenkort haar nieuwste dienst Google TV in de Verenigde Staten waardoor het mogelijk wordt om te internetten via de televisie. Google TV wordt volgend jaar ook in de rest van de wereld geïntroduceerd. Dat zei topman Eric Schmidt.

Tv-kijkers kunnen via Google TV gemakkelijk een zoekmachine raadplegen en bijvoorbeeld YouTube-video's kijken. Ook is het mogelijk om spelletjes te spelen of om actief te zijn op een sociaal netwerk op de televisie.

Volgens Schmidt werkt het internetbedrijf samen met verscheidene programmamakers en elektronicafabrikanten om Google TV aan te bieden aan consumenten

Bron: AD

'Vrije woensdagmiddag zal verdwijnen'


ROTTERDAM - Steeds meer basisscholen, volgend jaar al vijfhonderd is de verwachting, schaffen de vrije woensdagmiddag af. Die is niet meer van deze tijd, met tweeverdieners, vrouwenparticipatie en een 24 uurseconomie.

Jeannette Doornenbal, lector integraal jeugdbeleid aan de Hanzehogeschool in Groningen en lid van de landelijke initiatiefgroep 'Andere Tijden', over het verdwijnen van een 'heilig huisje'.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Gynaecologen huiverig voor adoptie embryo's


NIJMEGEN - De vereniging van gynaecologen NVOG is bang dat veel mensen die geen kinderen kunnen krijgen, valse hoop gaan koesteren door het initiatief van het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp.

Dat maakte dinsdag bekend gezonde restembryo's (embryo's die overblijven na een ivf-behandeling of reageerbuisbevruchting) beschikbaar te stellen aan paren met een kinderwens.

Volgens de gynaecologenvereniging zullen er slechts enkele embryo's per jaar beschikbaar zijn. Het valt echter te verwachten dat ''zich honderden stellen of zelfs nog meer voor de donatie zullen aanmelden'', zegt hoogleraar voortplantingsgeneeskunde Jan Kremer namens de NVOG. Kremer is verbonden aan het UMC St Radboud in Nijmegen. (ANP/BVDL)

Bron: AD

Handleiding om kinderen te molesteren is 'legaal'


Agenten van Orange County, in de Amerikaanse staat Florida, hebben een zorgwekkend document gevonden waarin haarfijn uit de doeken wordt gedaan hoe kinderverkrachters een kind moeten molesteren. De handleiding op zich blijkt niet eens verboden te zijn, al zijn speurders ijverig op zoek naar de auteur van het schokkende document.

De lijvige manual, die liefst 170 pagina's telt, legt aan potentiële kinderlokkers haarfijn uit hoe ze te werk moeten gaan, hoe ze makkelijk slachtoffertjes kunnen vinden en op welke manier kinderen bang gemaakt kunnen worden zodat ze niet over misbruik durven te spreken. De politie van Orange County werd op de hoogte gebracht van het bestaan van het document toen het enkele maanden via een mailingservice naar het politiebureau werd gestuurd.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

maandag 6 september 2010

Egyptenaren aangeklaagd na diefstal Van Gogh


CAIRO - Een hoge medewerker van het Egyptische ministerie van Cultuur en tien andere Egyptische functionarissen moeten terechtstaan in verband met de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh vorige maand uit het Mahmoud Khalil Museum in Giza, een voorstad van de hoofdstad Caïro. De elf zijn aangeklaagd wegens nalatigheid.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

Joran wilde familie Holloway een hak zetten


LIMA - Joran van der Sloot heeft bekend de familie van Natalee Holloway te hebben opgelicht. "Ik wilde de familie van Natalee een hak zetten", geeft Joran toe in een exclusief interview aan De Telegraaf. "Haar ouders maken me al vijf jaar het leven zuur."

Lees verder bij bron

Bron + video: de Telegraaf

Franse bejaarde vrouw overleefde week in ravijn


Een 78-jarige Franse vrouw heeft een week in een ravijn overleefd, nadat ze tijdens een wandeling was gevallen nabij het bergdorpje Armoy, in de buurt van Thonon-les-Bains. Michèle Riotton zag de uren vooral slapend voorbijgaan. Zeven dagen en zes nachten overleefde ze zonder eten en drinken, tenzij enkele koekjes die ze bij zich had en wat regenwater. De bejaarde vrouw is gezond en wel teruggevonden. Ze heeft enkel wat blauwe plekken aan haar zevendaags avontuur overgehouden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Alle Nederlandse films en series komen online


AMSTERDAM - Alle Nederlandse films die ooit zijn gemaakt en waarvan nog een print bestaat, komen online beschikbaar in een nieuwe webvideotheek. De database gaat ook alle televisieseries bevatten die ooit door de publieke omroepen zijn gemaakt.

Een woordvoerder van Filmotech, de nieuwe organisatie die het project gaat uitvoeren, heeft een bericht daarover op de website van de Volkskrant bevestigd. Het initiatief is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS), het EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het project wordt op 28 september officieel gepresenteerd op het Nederlands Filmfestival. (ANP)

Bron: AD

Man leert zijn hondje roken


Een Chinees heeft zijn hondje leren roken. Zeng Ziguang (23) uit Wuchang in de provincie Hubei kocht zijn pup zes maanden geleden en gaf de viervoeter onmiddellijk sigaretten. Vandaag rookt Blackie een pakje per dag.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Nieuw-Zeeland getroffen door forse naschokken


De noodtoestand die zaterdag in Christchurch, de op één na grootste stad van Nieuw-Zeeland, werd uitgeroepen als gevolg van een aardbeving, is verlengd tot woensdag. Dat heeft het ministerie van Defensie meegedeeld.

Volgens de overheid werden maandag nog forse naschokken geregistreerd na de aardbeving met magnitude 7, die voor naar schatting 2 miljard dollar (1,12 miljard euro) schade aanrichtte en waarbij minstens twee zwaargewonden vielen.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Scandinavië en Canada worden wereldmacht in nieuw klimaat


De toekomst ligt in Scandinavië en Canada. Tenminste als global warming zich de komende eeuw blijft doorzetten. De nu nog rustige en redelijk kleine steden zullen zich ontpoppen tot de nieuwe wereldmachten, voorspelt een Amerikaanse professor.

Canada zou na Saoedi-Arabië de grootste olieproducent worden en Smith ziet de bevolking er tegen 2050 met dertig procent toenemen

Stijgende temperaturen zullen toegang bieden tot een aantal energiebronnen die tot vandaag nog niet beschikbaar waren. Aangezien de rest van de wereld op dat ogenblik een ernstig tekort aan gas, olie en water zal hebben, zal de energiereserve in gebieden als Scandinavië en Canada heel welkom zijn.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Zuid-Koreaanse oma haalt rijbewijs na 960 keer


In Zuid-Korea is de 69-jarige grootmoeder Cha Sa-soon er na 960 pogingen in geslaagd haar rijbewijs te halen. De dame ondernam haar eerste poging in april 2005. In de drie daaropvolgende jaren probeerde ze het vijf dagen per week opnieuw.

De jongste jaren deed ze het iets kalmer aan en daagde ze 'amper' tweemaal per week op in het examencentrum, schrijft de Daily Telegraph op zijn website.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Friese politie onderzoekt verhaal over zoekgeraakte baby in tas

De politie van het Nederlandse Friesland stelt een onderzoek in naar de verklaring van een meisje uit Wolvega dat zegt dat ze zaterdag een nog levende baby in een plastic zak heeft gevonden. Het kindje werd meegenomen door een nog onbekende vrouw.

Het meisje verklaarde tegenover de politie dat ze zaterdagmiddag op de Steenwijkerweg fietste toen ze zo'n 500 meter buiten de bebouwde kom een plastic zak zag liggen die bewoog. Terwijl ze de zak openmaakte en de baby zag, kwam een onbekende vrouw bij haar staan die al een tijdje achter het meisje had gefietst.

De vrouw nam het kindje mee met de mededeling dat ze het naar de politie zou brengen. Daar heeft ze zich echter niet gemeld. (belga/gb)

Bron: HLN

Kleinste man ter wereld is 70 centimeter groot

Een 24-jarige Colombiaan is nu officieel de kleinste man ter wereld. Edward Nino Hernandez meet 70 centimeter en weegt net geen 10 kilo. Hij is niet meer gegroeid sinds zijn tweede levensjaar.

Hernandez volgt Pingping op als kleinste man ter wereld. Deze Chinees overleed op 12 maart en was 4 centimeter groter dan de Zuid-Amerikaan. Pas nu 'ontdekten' de mensen van het Guinness recordboek de kleine man uit Colombia.

Lees verder bij bron

Bron + video: HLN

zondag 5 september 2010

'We moeten ons voorbereiden op 't einde van België'


BRUSSEL - "We moeten ons voorbereiden op het einde van België," dat zegt Laurette Onkelinx in een interview dat in La Dernière Heure staat. De Waalse socialiste vraagt zich af of de N-VA in staat is tot een akkoord. Volgens Laurette Onkelinx moet een splitsing overwogen worden.

"We kunnen niet meer ontkennen dat dat de wens is van een groot deel van de Vlaamse bevolking. Dus ja, we moeten ons voorbereiden op het einde van België. Zonder dat zijn we gezien. Als ik zie welke post ik krijg. Heel wat mensen denken al dat dit mogelijk is. De politiek moet er zich dus op voorbereiden, er niet op hopen, maar er zich wel op voorbereiden," legt de politica uit.

Lees verder bij bron

Bron: AD

'Stop spaarloon in je muren'


UTRECHT - Stop je spaarloon in de spouwmuur. Dat adviseert voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. De organisatie raadt huiseigenaren aan te investeren in de isolatie van spouwmuren want dat geeft een hoger rendement dan een spaarrekening of beleggen op de beurs, aldus een woordvoerder vandaag. En ,,het spaart bovendien het milieu''.

De meeste woningeigenaren schatten de kosten voor spouwmuurisolatie veel te hoog in, blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, terwijl de besparingen juist worden onderschat.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Uitwijzing pedo/verkrachter uit Australië ingetrokken omdat hij van rugby houdt


Een veroordeelde zedendelinquent die door immigratieminister Chris Evans werd uitgewezen mag dan toch in Australië blijven. Volgens de rechter is hij zo goed als een Aussie. Hij houdt namelijk van rugby en van Peter Brock, een bekende autoracer Down Under.

"Duizenden brave nieuwelingen worden jaarlijks uitgewezen uit Australië", meldt news.com.au, "maar deze verkrachter en pedofiel mag rustig door de straten van Melbourne wandelen." Hij zat 7,5 jaar in de cel voor het verkrachten van zijn partner en een dubbele poging tot incest met zijn stiefdochter, die toen amper twaalf was.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Zware overstromingen in Zuid-Australië: noodtoestand afgekondigd in Melbourne(video)


Zuid-Australië is getroffen door de zwaarste overstromingen in vijftien jaar. De watersnood werd officieel uitgeroepen tot ramp. De schade wordt voorlopig geraamd op meer dan tien miljoen Australische dollar. In Melbourne, de hoofdstad van de deelstaat Victoria werd de noodtoestand afgekondigd.

Meer dan 250 huizen zijn er ondergelopen en ruim veertigduizend gezinnen zitten er zonder elektriciteit. Het ergste is nog niet voorbij. De overstromingen kunnen nog dagen aanhouden. Vooral de regionale steden Shepparton en Horsham lopen nog gevaar.

Lees verder bij bron

Bron + video: HLN