Translate

zaterdag 4 september 2010

Mexicanen maken taco van 40 meter

MEXICO STAD - In Mexico is vandaag een taco gemaakt van ruim veertig meter lang. Het is de opening van een tiendaags festival in de hoofdstad Mexico Stad.

Het is de grootste taco die ooit is gemaakt in het Zuid-Amerikaanse land.

Bron + video:AD

Filmpje: vrouwenvoetballers knokken erop los (video)

SALEM - Dat het er tijdens het vrouwenvoetbal soms erg heftig aan toegaat, zagen we al in het geval van Elizabeth Lambert (zie filmpje onder). Afgelopen weekend ging het ook tijdens Oregon Ducks-Oklahoma State Cowgirls, in het collegevoetbal, behoorlijk mis.

Mercedes Walters van Oregon werkte Kyndal Treadwell na wat geduw en getrek tegen de grond. Beide speelsters zagen rood. De Cowgirls wonnen de partij met 1-0.

Lees verder bij bron


Bron + video: AD

'Magneetstrip bankpas moet zo snel mogelijk weg'


ROTTERDAM - De magneetstrip op bankpassen moet zo snel mogelijk vervangen worden door een chip om skimmen tegen te gaan. Dat zeggen Nederlandse banken in een uitzending van KRO Reporter. Vorig jaar werden de rekeningen van 32 duizend Nederlanders geplunderd. De schade was 36 miljoen euro.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Lees ook:

Nasa start nieuwe missie om zon van dichterbij te bestuderen


De Nasa plant een nieuwe missie met als doel de Zon van dichterbij te bestuderen. De ruimtevaartorganisatie zal daarbij gebruik maken van een sonde, die tegen 2018 wordt gelanceerd. Het ruimtetuig, dat even groot is als een auto en naar de naam "Solar Probe Plus" luistert, zal naar de atmosfeer van de zon vliegen, op ongeveer 6,4 miljoen kilometer afstand, om er wetenschappelijke observaties uit te voeren.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

NASA-capsule moet Chileense mijnwerkers bovenhalen


De Chileense marine heeft de capsule onthuld die de 33 mijnwerkers zal bovenhalen die nu al bijna een maand geblokkeerd zitten in een mijn op 700 meter diepte.

De capsule moet voorzien zijn van zuurstof, licht, een communicatiesysteem, een videosysteem, en een zitplaats om personen naar de oppervlakte te brengen, legde een marinecommandant uit. De capsule wordt ook uitgerust met een veiligheidsmechanisme waardoor de mijnwerkers zich kunnen bevrijden en terug naar beneden kruipen als de capsule halfweg zou blokkeren. De verplaatsing naar de oppervlakte zou tot een uur per mijnwerker duren.

Lees verder bij bron

Bron + video: HLN

Vrouw die dode man wou laten inchecken niet aangeklaagd


Gitta Jarant (66), die in april haar dode echtgenoot Kurt Willi Jarant wou laten boarden op een Britse luchthaven, wordt niet aangeklaagd. Ook de medeplichtige stiefdochter, Anke Anusic (41), moet niet voor de rechter verschijnen.

Beide dames werden in april gearresteerd op de John Lennon Airport in Liverpool, nadat bleek dat de 91-jarige passagier Kurt Jarant die hen vergezelde, dood was. De weduwe en haar stiefdochter hadden het lijk een zonnebril opgezet en in een rolstoel geplaatst. Het luchthavenpersoneel rook onraad en checkte de pols van de man. Hij was dood.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Exclusief gesprek met Joran van der Sloot (video)


AMSTERDAM - John van den Heuvel en Bert Huisjes hebben in Lima een gesprek gehad met de Nederlandse moordverdachte Joran van der Sloot.

De Telegraaf-journalisten zijn in de streng bewaakte Castro Castro gevangenis geweest en hebben Joran daar uitgebreid kunnen interviewen. De Nederlander zit in de Peruaanse cel op verdenking van de moord op Stefany Flores in juni van dit jaar. Eerder werd hij ook verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalie Holloway.

Lees verder bij bron

Bron + video: de Telegraaf

Dushi korsou! (Lieve Curacao)


AMSTERDAM - Opvallend: de meeste lezers zijn stápeldol op Curaçao, kunnen kritiek op Dushi Korsou niet verdragen. Maar er zijn er ook zat die een grote pesthekel aan het eiland hebben. Liefde of haat. Daar tussenin zit kennelijk niks.

Mijn vraag van vorige week – Curaçao, vakantie-eiland ja of nee? – leverde een ongekende stortvloed aan reacties op. Vele honderden lezers, vooral ook uit de West, mailden mij.

Behalve de eilandbewoners zijn ook heel veel vakantiegangers verliefd geraakt op Curaçao, velen zouden er graag willen wonen, willen er in elk geval geen kwaad woord over horen

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

'Joran geeft Engelse les in cel'


LIMA - Joran van der Sloot geeft in de beruchte Peruaanse gevangenis Castro Castro Engelse les aan bewakers. De cipiers komen bij hem langs in de cel voor de lessen.

Dat schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van een interview van de nieuwe omroep WNL dat maandag wordt uitgezonden.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Scheringa terug in bankierswereld


ROTTERDAM - Dirk Scheringa keert terug als bankier. De voormalig topman van de ter ziele gegane DSB Bank is gevraagd voor een nieuwe internetbank die de aanval wil openen op de gevestigde financiële orde in Nederland.

Dat zegt hij in een interview in De Telegraaf. "Mij krijgen ze niet kapot. Ik ben gevraagd voor een internetbank."

Lees verder bij bron

Bron: AD

Veel schade na megabeving vlakbij tweede grootste stad van Nieuw-Zeeland


Nieuw-Zeeland is getroffen door een erg zware aardbeving met een magnitude van 7.2. Het epicentrum lag op amper 30 kilometer ten westen van Christchurch, de tweede grootste stad van het land, met 380.000 inwoners.


Na de aardbeving van gisterenavond is in Christchurch, de tweede grootste stad van Nieuw-Zeeland, de noodtoestand uitgeroepen. Dat heeft de burgemeester van de stad, Bob Parker, bekendgemaakt. De aardbeving met magnitude 7.2, die volgens getuigen de grond 15 minuten deed schudden, veroorzaakte heel wat schade. Er vielen minstens twee zwaargewonden.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Lees ook:

vrijdag 3 september 2010

'Zebra's' in Moskou promoten zebrapad


MOSKOU - Met zwart-wit geverfde pony's hoopt de Russische verkeerspolitie automobilisten in Moskou te laten stoppen voor zebrapaden. Veel bestuurders negeren de oversteekplaatsen voor voetgangers, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Dierenbeschermers zijn niet gecharmeerd van de actie met de 'zebra's'. Volgens een Russische dierenbeschermster toont het nog eens aan hoe respectloos Russen met dieren omgaan. Recentelijk lieten zakenlui een ezel parachutespringen bij wijze van stunt. Door de lakse wetgeving rond dierenmishandeling zijn de mannen daarvoor niet veroordeeld.

Bron: AD

Vrachtauto ramt vliegtuig op Schiphol


SCHIPHOL - Een toestel van luchtvaartmaatschappij Garuda is donderdag geramd door een truck. Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken. Door de aanrijding is een gat geslagen in de romp en moest het vliegtuig ontruimd worden.

Door de botsing hebben 125 passagiers uren vertraging opgelopen. Het toestel is weggesleept en de vliegtuigmaatschappij kan nog niet zeggen hoelang het buiten gebruik zal zijn. "Dat kan dagen, maar ook weken duren," aldus Garuda in het Parool.

Wie er voor de schade opdraait is nog niet bekend. "Het gaat niet allen om de schade aan het toestel, maar ook om de kosten voor het omboeken van bijna 200 passagiers." (AHA)

Bron: AD

Man laat bolletjes coke operatief weghalen


EINDHOVEN - Een onbekende bolletjesslikker heeft in een Eindhovens ziekenhuis 1,2 kilo cocaïne operatief uit zijn maag laten verwijderen. De man had zich zelf bij het ziekenhuis gemeld.

Vanwege het medisch beroepsgeheim hoeft de betreffende arts de identiteit van de patiënt niet prijs te geven. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd naar aanleiding van berichtgeving vrijdag in het Eindhovens Dagblad. De cocaïne is door de politie in beslag genomen.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Haren tonen risico op hartaanval


LONDEN - Haren tonen of iemand lijdt aan langdurige stress en daarmee gevaar loopt een hartaanval te krijgen. Daar wordt het stresshormoon cortisol verzameld, meldden onderzoekers van de Universiteit van West-Ontario in de Canadese stad London.

Ze vonden bij hartpatiënten een verhoogde concentratie cortisol in het haar. De wetenschappers zien grote mogelijkheden door hun vondst, omdat stress en hartaanvallen te bestrijden zijn door een andere levenswijze en therapie. (ANP)

Bron: AD

Pasgeboren meisje blijkt jongen


Een Brits koppel heeft de schok van z'n leven beleefd. Vijf weken na de geboorte van hun meisje vertelden de dokters hen dat ze eigenlijk de ouders zijn van een... jongetje. Dat meldt de krant Northern Echo.

Claire Robson (21) en haar partner Andrew O'Shaughnessy (27) uit Brandon waren in de wolken bij de geboorte van hun eerste kindje. De baby werd elf weken te vroeg geboren door middel van een keizersnede. Het wicht werd meteen in een couveuse gelegd.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Vrachtvliegtuig stort neer nabij luchthaven van Dubai: piloot en co-piloot komen om


De piloot en co-piloot van het cargotoestel dat neerstortte nabij de internationale luchthaven van Dubai, zijn omgekomen tijdens de crash. Het toestel was eigendom van het Amerikaanse koeriersbedrijf United Parcel Services (UPS).

"De lichamen van de twee piloten van het toestel, een Boeing 747-400, zijn op de plaats van de crash teruggevonden", zo lmelden de luchtvaartautoriteiten. De Boeing 747-400 was opgestegen vanop de luchthaven van Keulen. (afp/eb)

Bron: HLN

Erg zware aardbeving (7.4) vlakbij tweede grootste stad van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is getroffen door een erg zware aardbeving met een magnitude van 7.4. Het epicentrum lag op amper 30 kilometer ten westen van Christchurch. De beving vond plaats omstreeks 4.35 uur plaatselijke tijd en werd in heel Nieuw-Zeeland gevoeld. Zelfs in Auckland, 790 kilometer verderop.

Er zijn nog maar weinig berichten over schade en slachtoffers (het is nacht), maar die lijkt vooral in Christchurch aanzienlijk. De electriciteit in de regio is uitgevallen en ook de waterleidingen zouden stuk zijn.

Bron: HLN

donderdag 2 september 2010

Testvlucht met elektrisch vliegtuig in Frankrijk


PARIJS - Het moederbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus, EADS, heeft een testvlucht uitgevoerd met een volledig elektrisch aangedreven vliegtuig. De Cri Cri, het eerste viermotorige elektrische vliegtuig ter wereld, is de jongste poging in de ontwikkeling van een door accu's aangedreven vliegtuig als vervanging van conventionele vliegtuigen.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Lees ook:http://www.elektrischvliegtuig.nl/

Mijnwerker bouwt huis onder de grond om geld uit te sparen


ZENGZHOU CITY - In China heeft een gepensioneerde mijnwerker een oplossing bedacht om de hoge woningprijzen in zijn land te omzeilen. De man heeft er niet beter op gevonden dan onder zijn schamele woning een 'nieuw' huis uit de grond te hakken.

Chen Xinnian (64) had geen plaats genoeg meer om zijn hele familie in z'n bescheiden huisje onderdak te geven. De oud-mijnwerker vond de oplossing onder de grond. In vier jaar heeft hij een ruimte van vijftig vierkante meter onder zijn woning uitgehouwen.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Chinees offert gloednieuwe auto aan zeegoden


SANYA - Een Chinese zakenman heeft zijn splinternieuwe terreinwagen geofferd aan wat hij noemt 'de Goden van de Zee'. Op die manier wil hij de goden gunstig stemmen zodat ze ervoor zouden zorgen dat het stopt met regenen. De enorme regenval heeft in China al veel ellende veroorzaakt.


Meneer Lin Su reed met zijn karretje van ruim 24.000 euro tot op het strand van Sanya en vervolgde zijn merkwaardige rit tot zowat dertig meter ver in de zee. De man stapte nadien uit, zwom terug en vertelde aan de verbaasde strandgasten dat hij zijn wagen had geofferd aan de Goden van de Zee.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Plant gebruikt lijkengeur voor seks


WAGENINGEN - Er is geen plantensoort ter wereld die zo sterk afhankelijk is van zijn geur als de Amorphophallus, die in honderden variaties over de hele wereld voorkomt. De plant bloeit maar een kleine week en moet in die tijd bestuivers lokken. Daarvoor heeft elke variëteit zijn eigen, duidelijk waarneembare geur, variërend van banaan of zuurtjes tot onmiskenbaar zweetvoeten of een lijkenlucht.

Dat zegt Wilbert Hetterscheid, directeur van het Von Gimborn Arboretum in Doorn en onderzoeker aan de Wageningen Universiteit. Hetterscheid is 's werelds grootste kenner van 'vormeloze penissen', zoals hij de plantensoort graag in het Nederlands noemt. Op verzoek van het Nationaal Herbarium in Leiden heeft hij twintig jaar lang gewerkt aan een nieuwe geslachtsbeschrijving van de soort, waarop hij binnenkort in Wageningen gaat promoveren. (ANP)

Bron: AD

Scholieren vinden menselijk bot uit ijstijd


TEXEL - Een groep brugklassers van een school uit Monnickendam heeft op het strand op Texel een oud menselijk bot gevonden. Het gaat om een stukje schedel van een mens die hoogstwaarschijnlijk 10.000 tot 12.000 jaar geleden leefde, aldus conservator Arthur Oosterbaan van Ecomare van Ecomare.

Het stukje bot is 9 bij 7 centimeter groot. De vorm toont volgens Oosterbaan aan dat het niet afkomstig is van een Neanderthaler, maar van een moderne mens. Oosterbaan schakelde daarvoor de kennis in van een archeoloog. Aan de kleur is volgens de archeoloog af te leiden dat het stuk bot vrijwel zeker uit de laatste ijstijd komt.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Moeders combineren minstens 23 verschillende jobs


De gemiddelde moeder is een meester in het multitasken. Brits onderzoek toont aan dat ze op een dag minstens het werk van 23 professionals combineert.

13 uur per dag
Een enquête bij 2.500 Britse mama's toonde aan dat ze 23 verschillende jobs uitvoeren bij het proberen managen van hun gezin. Ze zijn naast moeder, ook nog eens poetsvrouw, entertainer, boekhouder, kinderverzorgster, interieurvormgeefster en zelfs veiligheidsagente. De gemiddelde moeder werkt 13 uur per dag, staat op om 7.16 uur en stopt pas met haar taak om 8.41 uur.

Lees verder

Bron: HLN

Rijke pornoster streek onrechtmatige uitkering op

De 25-jarige Lori Buckby streek maandenlang een uitkering op voor het verzorgen van haar zieke vader. Maar die woonde 150 kilometer verder. Buckby verdient overigens goed haar kost dankzij haar modellenwerk voor het pornokanaal Babestation. Tot 4.825 euro per maand.

Haar vader kreeg in 2005 een beroerte en aanvankelijk zorgde Buckby ook voor hem. Haar vraag om een uitkering was dan ook gegrond, maar niet meer toen ze 150 kilometer verderop verhuisde in 2008. Tussen augustus van dat jaar tot juni vorig jaar rijfde ze zo onrechtmatig 3.000 euro op. Buckby moet dat geld nu terugstorten aan de staat.

Lori Buckby doet onder meer naakte webcamshows voor haar fans. In april 2009 gaf ze nog aan al meer dan een half jaar werkloos te zijn, ook al werkte ze toen al vijf à zes dagen per week voor Babestation TV.

Buckby leek voor de rechtbank spijt te hebben van haar fraude. "Het zal nooit meer gebeuren. Ik wil alles doen om het weer goed te maken." (jv)


Bron: HLN

Indonesische peuter (2) is af van zijn nicotineverslaving


Een tweejarig Indonesisch jongetje, dat 40 sigaretten per dag rookte, is af van zijn verslaving. Er kwam wel gespecialiseerde hulp aan te pas.

De kleine Ardi Rizal schokte in mei de wereld toen er een filmpje van hem op het internet circuleerde waarop je hem lustig de ene sigaret na de andere zag paffen. In één adem werden de Idonesische autoriteiten op de korrel genomen omdat ze totaal geen vat hadden op de tabaksindustrie. Die richten hun pijlen steeds meer op jongeren en kinderen.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

woensdag 1 september 2010

Russische minister: Meer roken en drinken


MOSKOU - Inwoners van Rusland moeten meer roken en drinken. Een hogere consumptie leidt tot meer belastinginkomsten, waardoor er meer uitgegeven kan worden aan sociale zekerheid. Dat zei de Russische minister van Financiën Alexei Kudrin.


Een medewerkster van een Russische wodkafabrikant. ANP''Mensen moeten begrijpen dat degenen die roken en drinken de Russische staat helpen'', zei Kudrin. ''Als je een pakje sigaretten rookt, doe je meer om sociale problemen op te lossen.''

Lees verder bij bron

Bron: AD

Man ernstig gewond bij vergassing spin


ESSEX - In het Engelse plaatsje Clacton heeft een man zichzelf ernstig verwond toen hij een spin wilde doden. Chris Welding twijfelde geen moment toen hij zijn vrouw in de badkamer hoorde schreeuwen na het zien van een spin. Hij ging het insect te lijf met een fles deodorant. Daarbij blies hij zichzelf bijna op.

Dat meldt de Daily Mail.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Man reist de wereld rond zonder bagage


Reisjournalist Rolf Potts wil zes weken lang de wereld rondtrekken zonder bagage. De achttien items die hij wel meeneemt, stopt hij in een speciale vest, met heel wat zakken in. Potts is inmiddels een week onderweg. Hij vertrok uit New York en zal onder meer Londen, West-Europa, Marokko, Caïro, Zuid-Afrika, Bangkok, Singapore en Nieuw-Zeeland aandoen, om op 2 oktober terug te keren naar New York.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Tiener elektrocuteert zichzelf en dagvaardt leerkracht die hem niet waarschuwde

Op een school in de Amerikaanse staat New Hampshire heeft een 18-jarige jongen zichzelf geëlektrocuteerd door twee stroomkabels aan zijn tepels te bevestigen tijdens een wetenschapsles. Kyle Dubois dagvaardt nu zijn leraar Thomas Kelley, het schoolhoofd en de stad Dover. De leraar had hem immers niet gewaarschuwd dat zijn grapje gevaarlijk was, beweert de knul.

Dubois is dus blijkbaar geen groot licht, maar zag wel sterretjes toen een collega-leerling op 11 maart de stekker in het contact duwde. De jongen moest naar het ziekenhuis met een hartstilstand, en liep permanente hersenschade op. Artsen moesten een gat in zijn schedel boren voor een apparaatje om de druk op zijn brein in het oog te houden. De jongen verliet het ziekenhuis op 16 maart, schrijft de Daily Mail.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Man overleeft sprong van 40 verdiepingen in New York


In New York heeft een man een val van 40 verdiepingen hoog overleefd, meldt de New York Daily News. De 22-jarige Thomas Magill sprong gisteren van een appartementsgebouw op West 36rd Street, en landde op een geparkeerde wagen.

Magill viel door de ruime achterruit van de lege Dodge Charger en belandde op de achterbank. De jongeman liep daarbij onder andere beenbreuken op, en verkeert volgens de politie in kritieke toestand.

In 2007 overleefde ramenwasser Alcides Moreno nog een val van 47 verdiepingen hoog. (sam)

Bron: HLN

Mensenvlees eten heel gewoon voor onze voorouders


Het eten van mensenvlees was heel gewoon voor vroege Europese holbewoners. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van 800.000 jaar oude beenderen in Spanje.

Op beenderen van de grot Gran Dolina zijn snijsporen en andere markeringen te zien die gemaakt zijn met vroege stenen werktuigen. Tussen de beenderen van onder andere bizons, herten en wilde schapen liggen ook de geslachte overblijfselen van minstens 11 mensenkinderen en alolescenten.

Er zijn tekenen dat de beenderen werden verbrijzeld om bij het voedzame merg te kunnen komen, en er zijn ook aanwijzingen dat de mensen werden onthoofd en dat hun hersens werden geconsumeerd, zegt onderzoeker José Maria Bermúdez de Castro van het Nationale Onderzoekscentrum voor Menselijke Evolutie in Burgos. "Waarschijnlijk sneden ze in de schedel om de hersenen eruit te halen. Die zijn een goede voedselbron."

Lees verder bij bron

Bron: HLN

dinsdag 31 augustus 2010

'Dino's geveld door meerdere meteorieten'


ABERDEEN - De dinosaurussen stierven 65 miljoen jaar geleden niet uit als gevolg van een meteorietinslag, suggereert een nieuw onderzoek. Het ging om minstens twee inslagen, concluderen wetenschappers onder leiding van professor David Jolley van de universiteit van Aberdeen in het tijdschrift Geology.

Wetenschappers namen lang aan dat de ruimtesteen die de enorme Chicxulubkrater in de Golf van Mexico heeft veroorzaakt, de dinosaurussen deed uitsterven. Nieuwe gegevens wijzen echter op een tweede inslag die de Boltyshkrater in Oekraïne tot gevolg had, meldt de BBC. Dat maakt het ook waarschijnlijker dat de Aarde werd getroffen door een waar meteorietenbombardement.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Haar American Football-ster is 1 miljoen dollar waard


ROTTERDAM - Haarproductenfabrikant Head & Shoulders heeft een verzekering van 1 miljoen dollar (zo'n 790.000 euro) genomen op het haar van de Amerikaanse NFL-ster Troy Polamalu, om zich in te dekken indien het opmerkelijke kapsel van de American Football-speler tijdens het komende seizoen beschadigd raakt.

Head & Shoulders maakte het nieuws gisteren bekend tegenover nieuwssite FOXNews.com. Hiermee heeft Pittsburghs Steelers-ster Polamalu een primeur: nooit eerder werd in sportkringen een dergelijke verzekering afgesloten.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Horrorleraar mishandelt leerlingen


BANGKOK - Een leraar van een kostschool in het noordoosten van Thailand ligt onder vuur nadat er beelden zijn uitgelekt waarop te zien is hoe de man zijn leerlingen toetakelt. Hij doet dat met een stok waar elektriciteitsdraad om heen is gewikkeld.


Lees verder bij bron

Bron + video: de Telegraaf

Kreeftenplaag in Duiven


DUIVEN - Inwoners van het Gelderse Duiven keken de afgelopen weken verbaasd naar talloze kreeften die uit sloten tevoorschijn kwamen en wegen overstaken. Het gaat vrijwel zeker om Amerikaanse rivierkreeften, bevestigt een woordvoerder van de Dierenambulance. Dagblad de Gelderlander berichtte dinsdag over de beestjes.


De Dierenambulance ontving in korte tijd tientallen meldingen van wandelende kreeften. De Amerikaanse kreeft kan ongeveer 17 centimeter lang worden, maar is ongevaarlijk.

Lees verder bij bron

Bron + video: de Telegraaf

Octopus aapt 15 dieren na


Een Indonesische octopussoort is in staat zich voor te doen als maar liefst 15 andere dieren om vijanden om de tuin te leiden. Terwijl andere soorten proberen om helemaal op te gaan in de achtergrond, doet de de 'mimiekoctopus' (Thaumoctopus mimicus) net het omgekeerde door giftige vissen of zeeslangen te imiteren.

Wetenschappers van de California Academy of Sciences en Conservation International Indonesia hebben nu het DNA van de dieren onder de loep genomen om te achterhalen hoe deze opmerkelijke gave tot stand is gekomen, meldt de BBC.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Mysterie 'voetafdruk' op Mars blijft: wetenschappers geen snars wijzer na nieuwe foto's


Nieuwe beelden van een oude krater op Mars lijken een enorme 'voetafdruk' te tonen. De foto's met hoge resolutie maken wetenschappers echter niet veel wijzer over het eeuwenoude mysterie van de Orcus Patera, zoals de krater officieel heet. Integendeel. Mars-experten worden door de beelden van ESA nog meer in verwarring gebracht.

Hoe ontstond deze krater die zo'n 385 kilometer lang is? Hij situeert zich tussen twee vulkanen, maar de wetenschap is het erover eens dat hij zelf niet door een vulkaan gevormd werd - ook al wordt de benaming 'patera' gewoonlijk aan vulkanische kraters gegeven.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

maandag 30 augustus 2010

Onverwachte truc maakt hiv-virus resistenter


AMSTERDAM - Door een onverwachte truc wordt het hiv-virus steeds resistenter tegen antistoffen. Dat schrijven onderzoekers Hanneke Schuitemaker en Evelien Bunnik van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam in een artikel dat zondag wordt gepubliceerd op de website van het vaktijdschrift Nature Medicine.

Veel antistoffen zijn gericht op het stukje van een virus dat zich kan binden aan een cel in het menselijk lichaam. Het hiv-virus blijkt zich zo te hebben aangepast dat deze stoffen minder effect hebben. Dat betekent dat een eventueel vaccin, waar al jaren aan wordt gewerkt, nog krachtigere antistoffen zal moeten kunnen opwekken.

Lees verder bij bron

Bron: AD

Hypnose in Juliana Ziekenhuis


DEN HAAG - Het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag is het eerste ziekenhuis in Nederland dat op grote schaal hypnose gaat toepassen bij patiënten. Dat schrijf het AD.

Ruim dertig artsen van alle afdelingen volgen een cursus in de techniek. De hypnose moet kinderen in een trance brengen waardoor angst, stress en pijn verdwijnen.

Hypnose wordt alleen toegepast als het kind en de ouders dat goed vinden. Bij kinderen werkt het, volgens kinderarts bij het ziekenhuis Madelon Ruige, vaak goed omdat zij er open voor staan.

Lees verder bij bron

Bron: AD

YouTube wil online films verhuren


LOS ANGELES - Slecht nieuws voor de videotheek om de hoek die al zoveel moeite heeft om het hoofd boven water te houden. YouTube, een dochter van Google, onderhandelt momenteel met een reeks Hollywoodstudio's over het online verhuren van films.

Dat schrijft de Financial Times.

De mateloos populaire videowebsite zou nog voor het einde van dit jaar met de nieuwe dienst kunnen starten. Per film zou de consument zo'n 5 dollar moeten neertellen.

Begin dit jaar waren al een aantal films op het Sundance Festival in San Francisco op YouTube beschikbaar. Toen al liet Google de ambitie verstaan om een en ander uit te bouwen tot een duurzaam aanbod.
Gebruikers kunnen voor zo'n 10 dollar onbeperkt kijken naar series en films via streaming via het internet.

Lees verder bij Bron

Bron: AD

'Buitenlanders krijgen rijbewijs cadeau'


AMSTERDAM - Hoog opgeleide buitenlanders die in Nederland komen wonen en werken, krijgen gemakkelijk een Nederlands rijbewijs. Zonder een rijvaardigheidstoets te hoeven doen.


Veilig Verkeer Nederland (VVN) maakt zich ernstig zorgen om het feit dat naar schatting duizenden personen de Nederlandse weg opgaan zonder dat ze hier examen voor hoeven te doen. De personen die hiervoor in aanmerking komen, vallen onder de 30%-regeling, die het hoger opgeleiden aantrekkelijk moet maken om hier te werken. Het rijbewijs (en die van een partner) worden dan direct omgezet in een Nederlands rijbewijs, melden de GPD-bladen.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

Eindhovenaar filmt brandstichters


EINDHOVEN - Een 68-jarige Eindhovenaar die vrijdagnacht kon voorkomen dat drie auto's in zijn straat in brand vlogen, heeft beelden van de brandstichters op internet gezet.

De man werd wakker van de herrie die de pyromanen maakten en zag op een bewakingscamera hoe twee jongens bezine goten over drie wagens in de Mercatorstraat. Met een brandblusser kon de Eindhovenaar de schade beperken, meldt Omroep Brabant.

Lees verder bij bron

Bron: de Telegraaf

888 Poker viert de officiële lancering van de revolutionaire 3D software met geld en prijzen

Sinds 27 juli viert 888 Poker de start van diens nieuwe uiterlijk met hi-tech cadeaus en de kans voor spelers om tot wel $30.000te winnen! Van iPads tot Sony Home Cinema’s tot Kindle’s, 888 poker doet er alles aan om de aandacht op hun nieuwe 3D ervaring te vestigen.

We hebben het hier niet over “3D” als in realistisch ogende, videospelachtige avatars. Nee, hier gaat het om 3D graphics waarvoor 3D brillen nodig zijn zoals bij de tegenwoordige Hollywood kaskrakers! Iedereen die poker online speelt moet dit minstens een keer geprobeerd hebben!

3D is overigens niet de enige mogelijkheid, er zijn nog stapels andere geweldige mooie keuzes. En er zijn diverse manieren om de lobby en speltafels helemaal naar eigen smaak in te delen.

De eerste internet 3D poker ervaring is het glazuur op de taart maar de hoofd ingrediënten zijn de Quick-Click Beginners’ Lobby, nieuwe Tafel Layout, Geweldige graphics & spelbeleving, Prachtige Avatars en een Gepersonaliseerde Lobby. Dit alles is beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Nederlands, Zweeds, Deens, Portugees, Russisch en Italiaans.
Deze geweldige nieuwe software moet je gezien (en gespeeld) hebben om het te kunnen geloven. En als je er ook nog eens zulke geweldige prijzen mee kan winnen – waar wacht je nog op?

Zwarte rijst: het nieuwe wapen tegen kanker?


Zwarte rijst, vereerd in het oude China, maar over het hoofd gezien in het Westen, zou wel eens als 'superfood' tegen kanker en hart- en vaatziekten kunnen dienen. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers.

Het graan bevat weinig suiker, maar zit boordevol gezonde vezels en plantenstoffen die de huidige welvaartsziekten beter kunnen bestrijden. Wetenschappers van de Louisiana State University analyseerden monsters van zemelen uit zwarte rijst, verbouwd in zuidelijke Amerikaanse Staten. Ze vonden hoge waarden van in water oplosbare antioxidanten, anthocyaan. Deze voorzien de donkere kleuren van veel groenten en fruit, ondermeer in bosbessen en rode paprika. Ook de zwarte rijst krijgt er zijn donker kleurtje door.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Bestuurder veroordeeld omdat hij remde voor poedel


Als een poedel voor je wagen oversteekt, mag je niet remmen. Dat zegt althans een rechter die Henri Leppens uit Bocholt veroordeelde omdat hij afremde voor een poedel en zo een ongeval veroorzaakte.

"De rechter stelde me in het ongelijk. Volgens hem was het niet bewezen dat er een hondje over de straat liep", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Lees verder bij bron

Bron: HLN

Indonesische vulkaan barst voor tweede keer in evenveel dagen uit


De vulkaan Sinabung op het Indonesische eiland Sumatra is voor de tweede keer in evenveel dagen uitgebarsten, zo hebben functionarissen gemeld. Duizenden omwonenden moesten hun toevlucht zoeken tot evacuatiecentra, waar eerder al ruim 20.000 mensen opgevangen werden.


De uitbarsting deed zich om 6.30 uur plaatselijke tijd (1.30 uur Belgisch tijd) voor, waarbij een rookwolk tot 2.000 meter de lucht in werd gespuwd. De 2.451 meter hoge vulkaan barstte zondagochtend voor het eerst in meer dan vier eeuwen uit. Duizenden mensen die op de berghellingen leven, werden geëvacueerd.

Lees verder

Bron: HLN

Man dagvaardt spelmaker omdat game verslavend is


In Amerika heeft een federale rechter beslist dat een gamer uit Honolulu de producent van het videospel 'Lineage II' mag dagvaarden omdat de man eraan verslaafd is, meldt de Star Advertiser.

Craig Smallwood zegt psychologisch afhankelijk te zijn van de online game, waardoor hij niet meer onafhankelijk kan functioneren in het normale leven. Hij noemt als voorbeelden zich aankleden, zich wassen en communiceren met familie en vrienden. Hij bracht drie weken in het ziekenhuis door, en krijgt nu drie keer per week een behandeling omwille van het spel.

Lees verder

Bron: HLN

Maak kennis met Mishka, de pratende husky

Al meer dan 400.000 keer is het clipje bekeken op YouTube, wat wil zeggen dat Mishka de husky razend populair is. Kan ook moeilijk anders want brabbelende - of pratende - honden liggen niet zo dik gezaaid. In het bijhorende filmpje hoor je de hond woorden zoals 'I love you, 'bye bye' en 'Obama' in elkaar flansen. (dea)

video

Bron: HLN

Vrouw geeft de borst aan kalf


Drie tot vier keer per dag geeft de Indiase Chouthi Bai borstvoeding aan een 47 dagen oud kalfje. Ze stelt deze uitzonderlijke daad van dierenliefde nadat de moeder van het kalf drie dagen na de geboorte was gestorven.

"Voor mij is er geen verschil tussen een baby en een kalf", zegt Chouthi. "Ze was zo jong wanneer haar moeder stierf. Ik hield het diertje in mijn armen en gaf het borstvoeding". Het kalf laat het zich in ieder geval welgevallen. Het moedermelkdieet wordt inmiddels aangevuld met water en brood.

Lees verder

Bron: HLN

video