Translate

zaterdag 28 augustus 2010

Duitse boor kan kompels in oktober uit Chileense mijn verlossen


De hulpdiensten in Chili bekijken of de boor die wordt gebruikt om de 33 opgesloten mijnwerkers te ontzetten, kan worden uitgerust met een krachtiger motor. Die zou de lijdensweg van de 33 aanzienlijk kunnen verkorten.

Uit Duitsland is momenteel een krachtiger aandrijving voor het apparaat onderweg. Bovendien wordt bekeken of er een tweede boor kan worden ingezet om de 700 meter afstand tussen de begane grond en de mijnschacht te overbruggen. In het beste geval zouden de 33 kompels al in oktober kunnen worden ontzet. De huidige schatting is eind december.

Depressie
De mijnwerkers zitten al sinds 5 augustus vast in de mijn in het noorden van Chili. Via een nauwe schacht hebben ze toegang tot water, voedsel en medicijnen. Bij vijf leden van de groep werd al een beginnende depressie vastgesteld. (dpa/eb)

Bron: HLN

Tv-decoder en modem verslinden energie


Test-Aankoop vindt dat de decoder en modem die aanbieders van digitale televisie de consumenten opdringen, te veel energie verbruiken. De verbruikersorganisatie eist ook dat de consument vrij kan kiezen welk toestel hij gebruikt, iets wat in andere Europese landen zonder problemen kan.

Volgens een richtlijn van de EU mogen elektronische toestellen in waakstand niet meer dan 2 watt verbruiken, maar aanbieders van digitale televisie verkregen een afwijking.

Lees verder

Bron: HLN

Kwal doodt vrouw op Sardinië


Een 69-jarige vrouw is woensdagochtend dodelijk gestoken door een kwal op Sardinië. Niet de beet zelf, maar de allergische reactie die volgde werd de dame fataal. Zij is waarschijnlijk het eerste dodelijke slachtoffer van een dergelijke kwallenbeet in Europa.

De Italiaanse Maria Furcas was op het moment van de beet met haar zus in de zee aan het zwemmen in de buurt van Cagliari. Ze werd in haar been gestoken en kon nog op eigen kracht het strand bereiken maar daar zakte ze in elkaar. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse maar de Italiaanse overleed.

Lees verder

Bron: HLN

Paniek bij passagiers nadat piloot op verkeerde knop duwt


Passagiers van een vliegtuig van British Airways kregen boven de Noordzee de schrik van hun leven, toen ze via de intercom te horen kregen dat het toestel een noodlanding zou moeten maken op het water. Zover kwam het gelukkig niet, de melding werd gedaan toen één van de piloten per ongeluk een verkeerd knopje had ingedrukt en op die manier een opgenomen boodschap de ether instuurde.

Het vliegtuig was op weg van Londen Heathrow naar Hongkong toen het bewuste incident zich voordeed. Inzittenden deden hun verhaal in het Britse boulevardblad The Sun. "De mensen waren doodsbenauwd, we dachten dat we zouden sterven", verklaarde Michelle Lord, een 32-jarige passagier, tegen de krant.

De 275 passagiers van het vliegtuig werden korte tijd later gerustgesteld door de bemanning. De luchtvaartmaatschappij heeft inmiddels haar excuses aangeboden voor de angstaanjagende situatie. (anp/kve)
27/08/10 15u45

Bron: HLN

Vogel slimmer dan mens


Eeuwenlang dacht de mens dat dieren zuiver op instinct leefden. Gaandeweg ontdekten wetenschappers dat er ook slimme dieren bestaan en nu zijn er zelfs biologen die een aantal dierensoorten onderscheidden die soms intelligenter zijn dan de mens. Zo verzamelt de notenkraker tot 3.000 dennenappels op allemaal verschillende schuilplaatsen en hij weet ze allemaal nog liggen. Dat meldt Bild. Een greep uit het rijke aanbod.


Hier een andere soort notenkraker: de slimste onder de vogels.

Dolfijnen hebben tot vijf keer meer hersenen dan het gemiddelde.

Kikkers behoren dan weer tot de dommere diersoorten: te weinig hersenen voor te veel massa.Papegaaien, dolfijnen, olifanten en mensapen zijn de bekende slimme dierensoorten. Dat een hond een slim beest is, wisten we ook al. Het dier leert heel snel een aantal kunstjes en hij herkent ook gauw een aantal gedragspatornen van zijn baasje. De leiband uit de kast halen, maakt hem al gelukkig, want dan weet hij dat er een tochtje op til is. Dat is geconditioneerd dierengedrag, maar het gaat dus veel verder, zelfs het menselijke petje ver te boven.

Lees verder

Bron: HLN

vrijdag 27 augustus 2010

Sean Connery kapt ermee


AMSTERDAM - Acteur Sean Connery gaat met pensioen.

Sean geeft toe dat zijn carrière over is.

"Ik denk dat ik noot meer zal acteren. Ik heb zo veel goede herinneringen, maar die dagen zijn voorbij", zegt de acteur tegen de Daily Record.

De Schot zegt dat From Russia With Love zijn favoriete James Bond-film was. "Het verhaal was fantastisch. Het was letterlijk een internationale film. Mijn favoriete rol was mijn rol als 'Professor Henry Jones Senior' in Indiana Jones and the Last Crusade."

Bron: de Telegraaf

Laser nieuw wapen tegen vogels op Schiphol

SCHIPHOL - Met een revolutionaire groene laserstraal wil Schiphol definitief een eind maken aan de overlast van vogels op de start- en landingsbanen.

De luchthaven is onlangs een opmerkelijke proef gestart met de Tom 500, een nieuwe Franse vinding die na eerdere tests op een kleiner regionaal vliegveld een gunstig effect blijkt te hebben op de vogeloverlast.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Echt tijgertje tussen de knuffels

BANGKOK - Een twee maanden oud tijgerwelpje is verdoofd aangetroffen tussen knuffels in de bagage van een 31-jarige vrouw in Thailand. De Thaise vrouw probeerde het dier mee te nemen naar Iran, maar had op het vliegveld moeite haar grote tas in te checken. Dat meldden de Thaise autoriteiten, berichtten Aziatische media vrijdag.

Medewerkers van de luchthaven zagen op röntgenfoto's dat de vrouw vermoedelijk een dier in haar tas had en riepen de hulp van experts in. Het welpje is meegenomen naar een opvang voor wilde dieren.

De vrouw heeft bekend dat ze de tijger probeerde te smokkelen. Ze kan vier jaar celstraf en een boete van 40.000 baht (1000 euro) krijgen voor bezit en smokkelen van een bedreigde diersoort.

Bron: de Telegraaf

donderdag 26 augustus 2010

Franse boer wijt massasterfte kippen aan straaljagers

Een kippenboer in het Franse Bretagne heeft een klacht ingediend nadat 4.800 van zijn kippen stierven. Volgens de man is die massasterfte te wijten aan twee jachtvliegtuigen die op lage hoogte overvlogen. Dat is gisteren vernomen van de politie.

De bewoners van Pléguien werden dinsdagmiddag opgeschrikt door het lawaai van de overvliegende jachtvliegtuigen. Een onderzoek werd geopend en het ministerie van Defensie bevestigde al dat twee straaljagers het plaatsje overgevlogen waren.

Als uit het onderzoek blijkt dat de kippen zich dood schrokken door de overvliegende toestellen, zal defensie de schade vergoeden, zo benadrukte een commandant. (afp/belga/ka)
27/08/10 07u08

Bron: HLN

Oudste pijlpunten ooit gevonden


JOHANNESBURG - Zuid-Afrikaanse archeologen hebben de oudste pijlpunten ooit gevonden. De voorwerpen zijn ongeveer 64.000 jaar oud, enkele tienduizenden jaren ouder dan de oudste tot nu toe bekende pijlpunten. Dat schrijven ze in de nieuwste editie van het wetenschappelijke tijdschrift Antiquity.


Lees verder

Bron: de Telegraaf

Masturberende vrouw uit verkeer geplukt


COLUMBUS - In de Amerikaanse staat Ohio heeft de politie wel een heel bijzondere overtreder op de bon geslingerd. Een vrouw werd door verkeersagenten aangemaand te stoppen omdat haar auto illegaal getinte ruiten had, maar eenmaal aan de kant gezet bleek de chauffeuse aan het masturberen te zijn.


De beboete vrouw Colondra HamiltonDe vrouw, later geïdentificeerd als de 36-jarige Colondra Hamilton, had haar broek opengeritst, een vibrator tussen de benen gestoken terwijl ze tegelijkertijd naar een pornofilm keek op haar laptop.

Lees verder

Bron: AD

Moeder wekt doodverklaard zoontje weer tot leven


SYDNEY - Een Australische 'wondermoeder' heeft op tv voor het eerst gesproken hoe ze haar te vroeg geboren baby weer tot leven heeft gewekt. In maart van dit jaar beviel Katie al na 6 maanden, van de tweeling Jamie en Emily. Het meisje overleefde maar na een strijd van twintig minuten gaf Jamie het op.

De baby, die nog geen kilo woog, werd door de dokters opgegeven omdat hij niet kon ademen. Ze gaven hem terug aan de ouders die een laatste moment met hem konden doorbrengen om afscheid te nemen, maar dat was buiten Kate en Dave gerekend.

Lees verder

Bron: AD

woensdag 25 augustus 2010

Jongen overleeft horrorcrash

Beavercreek - Een 19-jarige Amerikaanse jongen lanceerde zijn auto maandag met hoge snelheid tegen de pijler van een viaduct. Hoewel er van de auto niets meer over is, heeft de tiener het ongeval overleefd.

Brennan Eden reed met 160 kilometer per uur op een snelweg in de staat Ohio. Hij probeerde de auto van een politieagent in te halen via de middenberm, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Eden reed tegen een vangrail en vloog tegen de brugpijler.

De auto brak in drie stukken. De jongen was kort na de crash bij bewustzijn en ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De agent heeft de crash vastgelegd op video

Bron: de Telegraaf

Infiniti's rijhulp voor dummy's


Tokio - Infiniti introduceert een nieuwe voorziening waarbij je je afvraagt of sommige automobilisten niet hun rijbewijs moeten inleveren in plaats van een dergelijke voorziening te bestellen.

Op enkele van haar modellen levert het Japanse luxemerk Infiniti, het Lexus van Nissan, het zogenaamde 360 graden Around View Monitor-systeem. Een goed apparaat, want met een camera in het front, in de kont en in beide buitenspiegels kun je op het centrale display op het dashboard zien of er naast de auto een klein paaltje of een peuter met driewieler staat. Ideaal dus bij het wegrijden, zeker wanneer het zo'n kolossale auto als de FX betreft.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Chinees probeert verrotte geldschat te restaureren


Een Chinese man beweegt hemel en aarde om de geldschat van zijn overleden vader te restaureren. De vader had de bankbriefjes begraven in de tuin, maar het geld - zo'n 25.000 euro - is zo goed als helemaal rot en opgevreten door de muizen.

Op zijn sterfbed vertelde de vader aan Ban Jing over het geld dat hij in de jaren '80 in de tuin had begraven. "Ik rende naar de plaats die mijn vader had aangewezen. Ik vond de schat, maar de bankbriefjes waren doornat, beschimmeld en opgevreten door de muizen", getuigt Ban Jing (52) uit Jiekeng.

Lees verder

Bron: HLN

Alfagolf doet wegdromen


Iedereen die tijdens een vergadering of de les op school een poosje afdwaalt heeft nu een excuus: "Ik lette echt wel op, maar er kwam een alfagolf langs". Alfagolven houden het verwerken van informatie in de hersenen tegen, zo heeft biologisch psycholoog Hanneke van Dijk van de Radboud Universiteit in Nijmegen ontdekt.

De wetenschapster wilde weten hoe het kan dat mensen soms echt een gedeelte van de informatie niet hebben gehoord, terwijl ze gewoon aanwezig waren en ook niks anders deden.

Lees verder

Bron: HLN

Bus van Columbus


AMSTERDAM - Een revolutionaire bus, waar de auto's gewoon onderdoor rijden, moet de oplossing zijn voor het fileprobleem. Eind van dit jaar wordt begonnen met de bouw van een 186 kilometer lang proeftraject bij Peking, zo werd gisteren in China besloten. Ook voor ons land gloren mogelijkheden.

De Chinezen denken er het ei van Columbus mee te hebben gevonden. De bus is een alternatief in stedelijke omgevingen. Hij is goedkoop, groen en snel. Volgens de Chinese bedenkers vermindert de bus het aantal files tot 30 procent. "Het is een heel erg leuk idee", zegt Peter Kortenhorst, voormalige baas van busbedrijf Connexxion.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Kat in vuilnisbak was 'grapje'


COVENTRY - Een 45-jarige Britse die een kat in de vuilnisbak gooide zegt dat de schokkende actie 'grappig' bedoeld was. Ze zei dat ze slechts met de kat speelde en vroeg zich af waar alle ophef eigenlijk over is. „Het is toch maar een kat?“

Bankmedewerker Mary Bale uit het Engelse Coventry is sinds kort het mikpunt van dierenbeschermers en stemmingmakers. De Britse politie zou de vrouw echter in bescherming nemen.

De facebookpagina waarmee uiteindelijk haar identiteit werd achterhaald, is bezocht door zeker 18.000 mensen. De vrouw ontvangt doodsbedreigingen

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Lees ook

’Michelin-baby’


AMSTERDAM - Tien maanden oud, maar het gewicht van een zesjarige: Lei Lei stelt de Chinese doktoren voor een raadsel. De zuigeling krijgt uitsluitend borstvoeding, maar weegt desondanks 20 kilo.

In de Chinese pers is Lei Lei al omgedoopt tot ’Michelin-baby’, naar de mascotte van het autobandenmerk. Het kind verkeert verder in goede gezondheid. Obesitas vormt wel een steeds groter probleem. Meer dan een kwart miljard Chinezen kampen met overgewicht.

Bron: de Telegraaf

dinsdag 24 augustus 2010

Student krijgt ongelijk in 'postzegelzaak'


ALMELO - De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) hoeft de 17-jarige Niels Grote Beverborg uit het Twentse Hengelo niet toe te laten tot de medicijnenstudie. Dat heeft de rechtbank Almelo dinsdag besloten.

De student spande een kort geding aan tegen de Dienst Uitvoering Onderwijs, nadat die zijn inschrijving had geweigerd, omdat hij vergeten was een postzegel op de retourenvelop te plakken.

Volgens de aankomend student was dit besluit „buitenproportioneel en bureaucratisch”. Maar de rechtbank gaf de Dienst Uitvoering Onderwijs gelijk in zijn besluit de aanmelding zonder postzegel af te wijzen.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Inbreker pakt krant bezorger aan

TILBURG - Een krantenbezorger is vanmorgen aan de Tilburgse Renkumlaan met een woninginbreker geconfronteerd. Hij wilde een krant door de brievenbus doen, maar zag dat de voordeur openstond. Daar stond een persoon met bivakmuts op en handschoenen aan, die de krant aanpakte.


Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de inbreker. Het slot van de deur was geforceerd. Na het incident heeft de politie tevergeefs gezocht naar de dader. Op 26 juli werd ook al eens ingebroken in dezelfde woning. Toen werd er een televisie gestolen.

Bron: de Telegraaf

Bijzonder zonnestelsel ontdekt


PARIJS - Europese astronomen hebben een ster ontdekt waar zeker vijf en waarschijnlijk zeven planeten omheen draaien. Het is daarmee het grootste zonnestelsel buiten dat van ons. Het oude record stond op naam van 55 Cancri, een stelsel met vijf planeten in het sterrenbeeld Kreeft.


Dat meldt de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO). Een van de ontdekte planeten is waarschijnlijk maar iets groter dan de aarde. Daarmee zou het de kleinste planeet zijn die ooit in een ander zonnestelsel is ontdekt.

Lees verder

Bron: AD

Marihuana gevonden in grafzerk


CINCINNATI - De Amerikaanse douane heeft ruim 22 kilo marihuana aangetroffen in een grafsteen die van Jamaica via het internationale vliegveld van Cincinnati naar Engeland werd vervoerd. De drugs werden met behulp van een drugshond gevonden.

Het transport van een grafzerk van Jamaica naar Engeland wierp vragen op. Een röntgenapparaat toonde vervolgens aan dat in het beton een metalen container was verborgen waarin de drugs zaten. (Novum)
24/08/10 08u38

Bron: AD

Bedwants verovert kantoor in de VS, straks Nederland?


WASHINGTON - Het kantoor van Elle Magazine in de VS en de burelen van voormalig president Clinton hebben een indringer: de bedwants. Ooit was het insect vrijwel uitgeroeid in de westerse wereld, maar nu is het beestje bezig aan een opmars. Niet alleen in bed, maar ook op kantoor.

Dacht je dat je manager de enige bloedzuiger op kantoor was? In de VS, met name in New York, hebben ze er soms duizenden rondlopen. De stad wordt geplaagd door de bedwants. Een bruin beestje van vijf millimiter groot dat leeft van mensenbloed.

Lees het volledige artikel op Z24

Bron: AD

Blok ijs van vliegtuig vernielt autoruit


Een brokstuk van drie kilo ijs dat uit de lucht kwam vallen, heeft in de Nederlandse stad Zwolle de voorruit van een auto verpulverd. Sterrenkundige Theo Jurriëns van de Rijksuniversiteit Groningen stelde dat de brok vermoedelijk afkomstig is van een vliegtuig. "Het gaat hier om zogeheten wc-eendijs", stelt Jurriëns. "Daarover is weinig twijfel."

De autoruit van het slachtoffer werd vernield door een groot en blauw blok ijs toen de auto geparkeerd stond voor de deur. Jurriëns suggereert dat er vermoedelijk een lek is geweest in de rubberen afdichting van de spoeltank van een vliegtuig dat overvloog. "Dat lekkende water wordt ijs en groeit tot een klomp dat afbreekt zodra het vliegtuig gaat landen." Volgens Jurriëns komen dergelijke gevallen een à twee keer per jaar in Nederland voor.

Lees verder

Bron: HLN

maandag 23 augustus 2010

NASA moet Chileense mijnwerkers in leven houdenSANTIAGO - Chili gaat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hulp vragen om 33 mijnwerkers in leven te houden. Dat heeft het plaatselijke ministerie van Gezondheid aangekondigd. De groep zit al sinds 5 augustus vast op 700 meter diepte.

Volgens de overheid zal het nog drie tot vier maanden duren voor de mijnwerkers kunnen worden gered. Volgens Chili zijn de omstandigheden vergelijkbaar met het leven aan boord van een onderzeeër of een ruimtestation. Daarom wordt de hulp van de Nasa ingeroepen. De prioriteit is om compacte voedselvoorraden tot bij de mijnwerkers te krijgen.

Naar omstandigheden goed
De mijnwerkers maken het naar omstandigheden goed. Ze gebruikten de lichten op hun helmen om video-opnamen van elkaar te kunnen maken. De mannen stonden zwetend en zonder bovenkleding op de beelden, maar verkeren gezien de omstandigheden in goede conditie. ,,We konden blijheid en hoop in hun ogen zien'', aldus president Sebastian Pinera. In veel steden vierden duizenden mensen het goede nieuws. Automobilisten uitten hun vreugde door te claxonneren.

Lees verder

Bron: AD

Brit te dik om naar huis te gaan


Een 37-jarige Brit mocht na een weekendje Amsterdam bij terugkeer Groot-Brittannië niet meer in, omdat hij niet meer leek op de foto in zijn paspoort. De Britse douane vond de dikte van de oren en lippen niet meer overeenkomen. De foto in het paspoort was negen jaar oud en sindsdien was de man bijna 32 kilo aangekomen.

Derrick Agyeman was daardoor gedwongen terug te keren naar Amsterdam voor een verblijf van drie maanden voordat hij alsnog werd toegelaten in het Verenigd Koninkrijk, berichtten Britse media maandag. De Brit spande een rechtszaak aan tegen het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, die hij verloor. Hij overweegt in hoger beroep te gaan. (anp/sps).

Bron: HLN

Voorbijgangster dumpt kat in vuilnisbak


In het Engelse Coventry is een vrouw gefilmd terwijl ze op straat een kat oppakte en het dier in een vuilnisbak keilde. Ze sloot het deksel en wandelde door.

De baasjes van de kat Lola haalden het dier 15 uur later uit de vuilnisbak nadat ze haar hadden horen miauwen. De ontzette Stephanie en Darryl Mann bekeken daarna de beelden van hun bewakingscamera, waarop ze zagen hoe een vrouw van ergens in de vijftig jaar oud hun huisdier eerst aaide en dan bruusk in de bak stopte.

Het koppel heeft de beelden nu online gezet in de hoop de vrouw te vinden. Lola is inmiddels bekomen van haar hachelijk avontuur. (sam)

Bron + video: HLN

'Fouten bij spermabewijs in Puttense moordzaak'


ROTTERDAM - Volgens een rapport dat in bezit is van het AD, zijn er waarschijnlijk fouten gemaakt bij de veroordeling van Ron P.

Dat is althans de conclusie van een forensisch deskundige in de zaak. De rechtbank in Zutphen zou ernstige fouten hebben gemaakt bij de beoordeling van het zogenoemde 'spermabewijs' in de zaak. Door dat cruciale onderdeel kreeg de rechtbank P. op basis van DNA-onderzoek in het vizier. Diens advocaat wil het rapport vandaag aan de orde stellen bij het gerechtshof in Arnhem.


Bron: AD

Krokodil gevonden in vijver Oude Pekela


OUDE PEKELA - Medewerkers van werkvoorzieningsbedrijf Synergon zijn zich vanochtend in Oude Pekela het apezuur geschrokken. In een vijver zagen zij een 3,5 meter lange krokodil drijven. Het beest bleek al dood te zijn.

De medewerkers van Synergon, een bedrijf dat mensen met een handicap werk biedt, visten het dier met stokken uit de vijver en belden de politie.

Lees verder

Bron: AD

14-jarige nu al langer dan twee meter


De Braziliaanse Elisany Silva is nog maar 14 jaar oud, maar nu al meet ze 2 meter en 6 centimeter. Dat is maar liefst 55 centimeter groter dan het gemiddelde leeftijdsgenootje. Gekscherend wordt gezegd dat ze eigenlijk de hoofdrol had moeten hebben in de speelfilm Avatar, waar de wezens allemaal 2 meter lang waren.

Elisany zelf is er niet bepaald blij mee, weet het AD. Ze voelt zich eenzaam en geïsoleerd. "Ik kan niets op een normale manier doen. Ik wil spelen met vrienden, maar dat gaat niet," aldus de bedroefde Elisany op de Braziliaanse televisie. "En als ik verstrooid ben, stoot ik thuis mijn hoofd constant tegen het plafond." Elisany mag ook niet meer mee in de schoolbus.

Lees verder

Bron+video:

Bekijk deze foto's

Man zonder tanden overvalt bank om gebit te kopen


In Peking heeft een tandenloze man geprobeerd een bank te overvallen. Met zijn buit was hij van plan zich een nieuw gebit aan te schaffen, maar de politie heeft hem binnen de kortste keren bij de lurven gevat.

Persoonsbeschrijving
Wanneer de bankbedienden een persoonsbeschrijving gaven van de overvaller, wisten de agenten vrijwel meteen dat ze bij de 43-jarige Li Han moesten zijn. Bankrovers zonder tanden zijn immers niet dik gezaaid en de man was eerder al in aanraking gekomen met het gerecht.

Onverstaanbaar
"Li Han lispelt bovendien als geen ander. Hij moest de loketbediende tot vijfmaal toe duidelijk maken dat hij de inhoud van de kassa wilde", aldus een politie-officier. De man riskeert een celstraf van vijftien jaar op beschuldiging van gewapende overval. (eb)

Bron: HLN

zondag 22 augustus 2010

Zonnestelsel ouder dan gedacht


Het zonnestelsel zou weleens bijna twee miljoen jaar ouder kunnen zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Geoscience, dat zondag is gepubliceerd.

De onderzoekers van de universiteit van de Amerikaanse staat Arizona baseren zich op een 1,5 kilo zware meteoriet die in 2004 in de Marokkaanse woestijn is gevonden. Het brok steen bevat sporen van een mineraal dat werd gevormd na het ontstaan van de zon.

Volgens de wetenschappers is het mineraal 4.45682 miljard jaar oud. Daardoor is de meteoriet het oudste object dat ooit is gevonden. Uit de bevindingen concluderen de wetenschappers verder dat het zonnestelsel tussen de 300.000 en 1,9 miljoen jaar ouder is dan eerder werd geschat. (anp/sps)
22/08/10 13u36

Bron: HLN

"Gigantische ratten" teisteren noorden van Engeland


In West Yorkshire in het noorden van Engeland kampen ze momenteel met een rattenplaag. De knaagdieren dringen zelfs huizen en woonkamers binnen? Sommige beesten zijn wel zo groot als een kat, meldt The Sun.

Brandon Goddard uit Bradford slaagde erin een van de 'monsters' dood te schieten. Vier anderen konden wegvluchten. "Het waren eerder 'Ratzilla's' dan ratten," aldus Goddard. "Ik ben zo snel als ik kon weggelopen. Wie weet hoeveel er nog rondlopen eens ze zich voortplanten.

Lees verder

Bron: HLN