Translate

zaterdag 14 augustus 2010

Vrouw bevalt op snelweg

KAAG - Eerst een Dakotavliegtuig, toen een baby. Op de snelweg A44 bij Kaag is vrijdagavond een vrouw bevallen van een jongetje. De plaats van de bevalling was vlakbij het viaduct waar in de nacht van donderdag op vrijdag een dieplader met daarop het historische vliegtuig klem kwam te zitten.

De vrouw beviel in een ambulance die stilstond op de vluchtstrook van de snelweg. De politie assisteerde door het achteropkomende verkeer op de ambulance te attenderen. Nadat het jongetje was geboren, hebben de agenten de ambulance begeleid naar het LUMC in Leiden. Moeder en zoon maken het goed, zo maakte de politie vrijdag bekend.

Bron: de Telegraaf

Eerste huwelijk via twitter


ZEIST - Nederland beleeft op 20 oktober 2010 zijn eerste 'twitterbruiloft'. Daarbij krijgt het bruidspaar alles gratis aangeboden, van trouwjurk tot huwelijksreis, in ruil voor gratis reclame.

Dat staat in het AD.

De gulle gevers zijn mensen die zich spontaan melden via sociaal netwerk en nieuwsmedium twitter. 'Een wereldprimeur' als we de bruid en bruidegom mogen geloven.

Een huwelijksceremonie in een romantisch kasteel, een feest voor duizend man met dertig artiesten, twee prachtige huwelijksreizen...voor René Hoksbergen (48) en Jannetta Dorsman (44) uit Zeist kan hun trouwdag al niet meer stuk. Temeer omdat dit grootse huwelijk hen geen cent kost. ,,Het is inderdaad onwaarschijnlijk wat er gebeurt,'' zegt de aanstaande bruid. ,,We krijgen echt de gekste dingen aangeboden. Zelfs maatwerklingerie.''

Lees verder

Bron: AD

Amerikaanse tieners gebruiken massaal botox


Kinderen van 13 jaar krijgen in de Verenigde Staten al botoxijnecties om zo hun 'schoonheidsfouten' weg te werken. Volgens Amerikaanse plastische chirurgen werden 12.000 procedures op tieners uitgevoerd vorig jaar en dat aantal blijft stijgen.

Actrice
De groeiende trend van botox bij tieners werd gestimuleerd door een Filippijnse jonge actrice en zangeres Charice Pempengco die toegaf al een injectie te hebben gekregen. "Ik wil er fris uitzien wanneer ik voor de camera verschijn", aldus de 18-jarige Pempengco.

Lees verder

Bron: HLN

vrijdag 13 augustus 2010

Regen van vallende sterren boven Europa


De afgelopen nachten zorgden meteoren voor een schitterend spektakel. Elke zomer trekt de aarde door de Perseïden-meteorenzwerm: een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. Veel stofdeeltjes komen dan in botsing met de dampkring van de aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel: een vallende ster of meteoor.

Bekijk de foto's

Bron: AD

Aantal banen in Nederland groeit weer


DEN HAAG - Het aantal banen in Nederland is na vijf kwartalen krimp voor het eerst weer gegroeid. Na correctie voor seizoensinvloeden was het aantal banen 17.000 hoger dan een jaar eerder.


Dit blijkt uit de eerste, voorlopige raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 2,1 procent gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vergeleken met het voorgaande kwartaal groeide de Nederlandse economie met 0,9 procent.

Lees verder

Bron: AD

Vrachtwagen met Dakota klem op viaduct


Een dieplader met daarop een historisch Dakota C47 vliegtuig heeft zich vannacht rond kwart voor één klemgereden op de A44 ter hoogte van het Zuid-Hollandse Kaag. Het vliegtuig werd met een hijskraan op een andere vrachtwagen gezet, maar dat duurde uren. Ondertussen was de A44 in beide richtingen afgesloten. Rond half zeven ging de snelweg weer open.


Bekijk de foto;s

Bron: AD

Lees ook: Rijkswaterstaat onderzoekt ongeval Dakota

Kim Jong-il liet internationals folteren na mislukt WK


Dat Kim Jong-il voor niks terugdeinst wisten we al, maar dit verhaal is wel heel straf. De Noord-Koreaanse dictator heeft persoonlijke bevelen gegeven om de Noord-Koreaanse internationals na hun WK-afgang te laten folteren. Dat gebeurde nadat ze eerst zes uur publiekelijk te kakken waren gezet. Bondscoach Kim Jong-hun kreeg de bons en werd verplicht bouwvakker te worden. De FIFA gaat de hele zaak onderzoeken.


De afgezette bondscoach Kim Jong-hun.Dat onderzoek belooft best lastig te worden, want Mohammed bin Hammam, de voorzitter van de Aziatische Voetbalbond, werd door FIFA-baas Sepp Blatter als gezant naar Pjongjang afgevaardigd, maar hij kwam van een kale reis terug. "Van trainer Kim Jong-hun geen spoor en er zijn volgens de media spelers gemarteld," was zijn onheilspellende boodschap.

Lees verder

Bron: HLN

10 fatale cv-fouten


U bent op zoek naar een job en u wilt graag uw cv rondsturen? Goed idee, maar kijk uit voor deze 10 klassieke valstrikken.

Yahoo/netto) – Uw curriculum vitae is uw visitekaartje en zegt wie u bent. Kies daarom zorgvuldig uit welke gegevens u precies vermeldt en vermijd deze 10 fouten die uw kansen om zeep kunnen helpen.

1. Naar iedereen hetzelfde cv versturen.
Een cv moet afgestemd zijn op de betrokken vacature, moet persoonlijk zijn en geregeld bijgewerkt worden. Op het ene cv zet u vooral uw diploma's in de verf, op een ander benadrukt u meer uw laatste werkervaring, op nog een ander cv geeft u vooral details over uw vrijwilligerswerk…

2. De motivatiebrief skippen.
Hoe mooi uw cv ook is, het volstaat niet om op te sturen. Een motivatiebrief moét erbij. Zet u alleen maar 'met vriendelijke groeten' of zelfs niets in de mail bij uw cv, dan nodigt dat niet bepaald uit om de bijlage te openen. De motivatiebrief zegt veel over uzelf. De manier waarop u zichzelf voorstelt, uw doelstellingen, uw wensen en het imago dat u uitdraagt, zijn doorslaggevend. Maar ga ook niet overdrijven.

Lees verder

Bron: HLN

Shoppen doet je beter slapen


Shoppen doet je niet alleen beter voelen, het doet je ook beter slapen. Dat zegt professor Jim Horne toch. Shoppen heeft namelijk drie grote voordelen: het houdt de hersenen bezig, je komt in het daglicht en het verandert de hersengolven tijdens de slaap.

Om beter te slapen raadt hij aan 'om wandelingen in een steeds veranderende omgeving, zoals windowshoppen, te maken' of een heet bad te nemen. Pillen, drankjes en andere regels moeten vergeten worden. "Waarom? Omdat ze de natuurlijke slaperigheid niet bevorderen."

Niet: sporten
Sporten bijvoorbeeld wordt vaak aangeraden om beter te slapen. Hoewel een fysiek afmattende sportsessie inderdaad kan leiden tot een diepe(re) slaap, blijft dat effect niet overeind als het lichaam koel blijft. Het is dus niet de beweging maar de verhoogde temperatuur van het lichaam door het sporten die je slaperig maakt.

Lees verder

Bron: HLN

donderdag 12 augustus 2010

Abortus gepleegd of niet kerkelijk getrouwd? Buiten!


De Russische melkproducent Rosskoje Moloko heeft aangekondigd een orthodox arbeidsreglement te zullen toepassen dat voorziet in ontslag voor vrouwen die een abortus hebben ondergaan of die niet voor de kerk zijn getrouwd.

"Indien een vrouw zich laat aborteren, kan zij geen medewerkster meer zijn van ons bedrijf. Abortus is iemand vermoorden. Wie willen niet met moordenaars werken", zegt bedrijfsleider Vassili Bojko-Veliki aan Radio Echo in Moskou.

"Het is ook niet normaal dat een gedoopt iemand voor de wet trouwt, maar niet voor de kerk", vervolgt hij. Orthodox gelovige werknemers krijgen tot 14 oktober de tijd om kerkelijk te huwen, zoniet mogen ze ophoepelen.

Alle werknemers krijgen ook verplicht onderricht in de orthodoxe godsdienst, zelfs als ze een ander geloof aanhangen. (afp/sam)

Bron: HLN

Vier zussen bevallen na elkaar


Vier zussen hebben voor een primeur gezorgd in de VS. De vrouwen bevielen elk om de beurt van een baby op vier dagen tijd.

Dezelfde verloskundige hielp drie van de vier zussen met hun bevalling. Lilian Sepulveda (27), Saby Pazos (29, Leslie Pazos (24) zetten hun baby op de wereld in een ziekenhuis in Chicago. Heidi Lopez beviel als laatste in Californië.

De zussen beweren dat de zwangerschappen niet gepland waren. Ze spreken over een "groot toeval". Dokter Jean Alexandre die hielp bij de bevalling van de eerste drie baby's, heeft het over een "uiterst ongewone en wonderbaarlijke gebeurtenis". (vsv)

Bron: HLN

Voor eens en voor altijd: het geheim van humor


Over humor is al veel gezegd en geschreven, maar wetenschappers hebben het voor eens en voor altijd het geheim van humor blootgelegd. "Humor komt voort uit een goedaardige en onschuldige schending van de manier waarop de wereld zou moeten zijn."

Een incident is dus grappig als het niet volgens de 'normale' manier verloopt, op voorwaarde dat het niemand kwaad doet. Zoals de atypische, gemene baas David Brent in The Office UK of de ongewone hoteleigenaar Basil Fawlty in Fawlty Towers.

Lees verder

Bron: HLN

Vrouw van bus gegooid omdat ze borstvoeding geeft


Een busmaatschappij uit Manchester ligt onder vuur nadat een chauffeur een passagier uit zijn voertuig zette omdat ze borstvoeding gaf aan haar zoontje. "Stop je borsten weg of stap uit", riep hij volgens de vrouw. Dat bericht de Daily Mail op zijn website.

Lauren McKenna (22) moest na het incident naar huis stappen met haar zes maanden oude baby D'Marion. "Ik begon mijn zoontje eten te geven, en deed dat zoals gewoonlijk heel discreet", zegt McKenna. "Ik trok mijn trui omhoog, trok mijn T-shirt wat naar beneden en legde een deken over mijn kindje. Niemand kon iets zien."

Lees verder

Bron: HLN

woensdag 11 augustus 2010

Plant groeit in long van Amerikaanse man


Na maanden van hoesten was Ron Sveden, een man uit het Amerikaanse Massachusetts, ervan overtuigd geraakt dat er iets grondig mis was met hem. Maar de diagnose had hij nooit verwacht: er groeide een plant in zijn longen.

Een verschrikkelijke hoest en een constant gevoel van lusteloosheid waren de klachten waarmee Sveden meerdere dokters in zijn woonplaats Brewster bezocht. Na verschillende tests kreeg de man te horen dat hij geen longkanker had, maar dat er wel 'iets raars' in zijn long groeide.

Lees verder

Bron: HLN

Bejaarde Fries vergiftigt roofvogels


MAKKINGA - De politie heeft een 74-jarige inwoner van Makkinga op heterdaad betrapt bij het vergiftigen van roofvogels. De bejaarde man legde met landbouwgif geïnjecteerde kippen en mussen in het Dokter Poolbos om zo roofvogels een afschuwelijke dood te bezorgen.

Nadat dode vogels in het bos werden aangetroffen heeft de politie een camera geplaatst. Zo werd de Makkingaster betrapt toen hij nogmaals vergiftigd aas in het bos verspreidde, schrijft de Leeuwarder Courant.
De man bleek in het verleden al vaker een vergelijkbaar misdrijf te hebben begaan. Over het motief van de man is niets bekend. (DHE)

11/08/10 12u36

Meer spionnen in Nederland dan tijdens koude oorlog


DEN HAAG - Enkele tientallen buitenlandse inlichtingendiensten zijn in Nederland actief op zoek naar economische informatie. Dat zegt een medewerker van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in het tijdschrift Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

De AIVD'er baseert zich op een rapport van de inlichtingendienst over de risico's van spionage bij het bedrijfsleven. Veel bedrijven zijn zich er nauwelijks van bewust dat ze doelwit kunnen worden van buitenlandse spionnen.

Lees verder

Bron: AD

Belgische gezinnen zijn de rijkste van de eurozone


Nergens in de eurozone zijn de gezinnen zo rijk als in België. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat, zo melden verscheidene kranten.

De waarde van het spaargeld en de beleggingen van de gezinnen is in België ruim dubbel zo groot als ons bruto binnenlands product (bbp). Italië en Duitsland staan met ruime achterstand tweede en derde op de lijst van landen met het hoogste nettogezinsvermogen.

Lees verder

Bron: HLN

Ramp op haar na vermeden


Bijna liep het verkeerd af voor 140 passagiers tijdens de landing op de luchthaven van Lajes, op de Azoren. Een plotse windstoot deed de Airbus vervaarlijk kantelen. De piloten van de A310 konden het toestel van SATA International uit Lissabon nog net op tijd weer onder controle krijgen.

Vliegtuigspotter Paulo Santos legde het beeld vast. Hij zag hoe het vliegtuig uiteindelijk na ettelijke manoeuvres veilig op de grond werd gezet. Geen enkele passagier raakte gewond. (kve)
11/08/10 11u15

Bron: HLN

dinsdag 10 augustus 2010

Britse artsen: behandel luiheid als ziekte


ROTTERDAM - Luiheid, of het gebrek aan fysieke activiteit, zou als ziekte behandeld moeten worden. Dat zeggen twee gerenommeerde gezondheidsexperts in het vakblad British Journal of Sports Medicine.

"Het verband tussen fysieke inactiviteit enerzijds, en morbiditeit en mortaliteit anderzijds is zo sterk, dat fysieke inactiviteit erkend moet worden als een ziekte," schrijven Richard Weiller en Emmanuel Stamatakis. Met andere woorden: fysieke luiheid maakt je ongezond, en bezorgt je een snellere dood.

Lees verder

Bron: AD

Moeder herenigd met twee kinderen "die 34 jaar geleden omkwamen in auto-ongeluk"

Vicki Rohring kreeg in oktober 1976 te horen dat haar dochter Karen (7) en haar zoon Scott (5) omkwamen in een auto-ongeluk. Een maand eerder was ze gescheiden van haar man Jimmy Black. Vandaag is de Amerikaanse herenigd met haar twee kinderen, die nog in leven zijn.

Black had de kinderen na de scheiding meegenomen uit hun huis in New York. Toen kreeg ze het fatale telefoontje: haar zoon en dochter waren dood.

Een maand geleden kreeg Vicki een telefoontje van een vrouw die beweerde Scott te helpen bij de zoektocht naar zijn moeder. Diezelfde avond kreeg ze haar doodgewaande zoon aan de lijn. "Nooit wil ik mijn kinderen nog kwijtspelen, nooit ofte nooit", zegt de inmiddels 63-jarige Vicki op de Amerikaanse televisie.

Lees verder

Bron: HLN

Iran toont al massagraven voor Amerikaanse soldaten


De oorlogstaal tussen Iran enerzijds en zijn aartsvijanden Israël en de Verenigde Staten anderzijds wordt almaar grimmiger. De Iraniërs hebben laten weten dat ze al een pak massagraven hebben gegraven voor eventuele invasietroepen. Om hun woorden kracht bij te zetten, stuurde Iran luchtbeelden van de enorme massagraven de wereld in. "Hier zullen soldaten belanden die het zouden wagen om de heilige Iraanse grond te betreden," klinkt de dreigende taal.


De Iraanse leider Ahmadinejad.
Dezelfde massagraven die voor Saddams soldaten gebruikt werden, hebben we nu weer klaargemaakt voor de Amerikaanse soldaten. Dat verklaart het grote aantal massagraven.
Generaal Moghadam

De Amerikaanse admiraal Mullen zei vorige week dat de VS klaar zijn om Iran aan te vallen.Het was het semi-officiële persbureau Fars News dat de beelden op zijn website plaatste. Op de luchtbeelden is een lange reeks diepe putten te zien, volgens de Iraniërs dus massagraven voor soldaten die zouden binnenvallen. De video is afkomstig van het 'Instituut voor de Bescherming van de Waarden van de Heilige Oorlog'.

Lees verder


Bron
: HLN

Pokeren buiten casino nog steeds verboden


DEN HAAG - De pokerroom in Café Biljard Glane in het Twentse Glane is illegaal. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) heeft de Vereniging Poker Twente, die wedstrijden in het café organiseert, in een brief duidelijk gemaakt dat pokeren nog steeds een kansspel is waarvoor een vergunning nodig is.

Een woordvoerder van de minister bevestigde een bericht van die strekking in de Volkskrant.

Lees verder

Bron: AD

81-jarige Rotterdammer redt vrouw uit singel


ROTTERDAM - Heldhaftig optreden van de 81-jarige Leen Hannes, én de oplettendheid van zijn 11-jarige buurmeisje Isha Vreedzaam, uit de Rotterdamse wijk Schiebroek hebben gisteren het leven gered van een te water geraakte vrouw.

Isha ontdekte de vrouw toen zij haar hondje uitliet en riep direct om haar moeder. Afkomend op het geschreeuw talmde de Rotterdammer op leeftijd geen moment, trok broek en overhemd uit, en dook het bruine water van de singel aan het Asserpad in.

Lees verder

Bron: AD

C1000 stopt met kiloknallers


RIJSWIJK - C1000 stopt met de 'kiloknallers', een goedkoop vleespakket. Dat doet de supermarktketen ,,in verband met de acties van Wakker Dier, waarin een sterke focus op C1000 ligt''. Dat staat in een interne memo waarop de Volkskrant de hand heeft weten te leggen.

Wakker Dier voert al enige tijd actie tegen het ,,voortdurende gestunt met industrievlees en het vrijwel ontbreken van diervriendelijke aanbiedingen bij C1000''

Lees verder

Bron: AD

'Sietske H. moet vermoorde baby's eerst naam geven'


NIJ BEETS - Volgens Ronald Zijlstra, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken, moet Sietske H. de door haar omgebrachte baby's eerst een naam geven alvorens de kinderen kunnen worden begraven.


Volgens Zijlstra is het in Nederland onmogelijk de baby's te begraven zonder geboorte- of overlijdensakte. ,,Iemand moet de baby's alsnog aangeven,'' zegt hij in Spits! ,,Die taak moet worden vervuld door getuigen van de bevalling, bijvoorbeeld de vader of verloskundige.''

Lees verder

Bron: AD

Link : MSN

Ontbossing Amazoneregenwoud gehalveerd


BRASILIA - Afgelopen jaar is half zo veel regenwoud in het Braziliaanse deel van het Amazoneregenwoud in Zuid-Amerika gekapt als in 2008. In 2009 werd 1800 vierkante kilometer gekapt. Een jaar eerder was dat nog 3600 vierkante kilometer. Dat heeft de Braziliaanse minister van Milieu, Izabela Teixeira, maandag bekendgemaakt.

De informatie is met behulp van een radarsysteem vergaard, maar dat werkt volgens critici niet precies genoeg.

Het Amazoneregenwoud is het grootste regenwoud ter wereld en beslaat circa 7 miljoen vierkante kilometer. Het grootste deel ligt in Brazilië.

Bron: de Telegraaf

Meer opzeggingen en aanmeldingen bij CDA


DEN HAAG - Het CDA heeft sinds het begin van deze maand zeker zestig opzeggingen van het lidmaatschap binnengekregen van partijleden. Daartegenover staan negentig nieuwe aanmeldingen. Dat zei een woordvoerder van het partijbestuur maandag.


Anderhalve week geleden maakten het CDA, de VVD en de PVV bekend dat zij wilden gaan onderhandelen over een rechtse minderheidscoalitie. Dat besluit volgde op een week lang informeel overleg op een geheime locatie.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

maandag 9 augustus 2010

CDA'er Terpstra: kleur bekennen bij congres


HILVERSUM - CDA-prominent Doekle Terpstra hoopt dat leden van zijn partij de komende weken echt gaan nadenken over wat het betekent als de christendemocraten samen gaan werken met de PVV. Hij hoop dat ze dan „bij zinnen komen” en het voorgenomen minderheidskabinet met VVD met gedoogsteun van de partij van Geert Wilders afwijzen.

Terpstra zei dat maandag in het programma Dit is de Dag op Radio 1. Volgens hem is het aangewezen moment hiervoor tijdens een extra congres. Het CDA liet eerder al weten zo'n bijeenkomst te organiseren om de leden van de partij te laten beslissen over deelname aan enig kabinet. „Het momentum breekt aan bij het congres”, aldus Terpstra.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Doe ook mee met de poll (linksonder)

De vraag is of Wilders in het kabinet slecht is voor het imago van Nederland in het buitenland. Bedankt voor je deelname.

Man ontsnapt langs raampje cel


De politie van Anderlecht start een intern onderzoek naar hoe een man vrijdagavond uit de cel is ontsnapt, schrijven de Coreliokranten.

Een 25-jarige dakdekker uit Harelbeke zette de politie van Anderlecht goed voor schut. Toen hij door een politiepatrouille werd opgepakt en in het cellencomplex van het commissariaat werd gegooid, besloot de jongeman te ontsnappen.

Lees verder

Bron: HLN

'Stop vrije verkoop Paracetamol'


AMSTERDAM - De vrije verkoop van Paracetamol moet aan banden, vindt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering der Pharmacie (KNMP).

Als grote hoeveelheden langer dan twee weken worden ingenomen, kan dit problemen opleveren voor de lever”, aldus een woordvoerster maandag op Radio 1.

Door misbruik van het middel belanden elk jaar circa tweeduizend mensen in het ziekenhuis. De KNMP wil dan ook alleen nog vrije verkoop voor verpakkingen met maximaal twintig stuks. „Uit onderzoek in Engeland blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames drastisch daalde na invoering van deze regel.”

Bron
: de Telegraaf

Chinees zwemt 1200 kilometer

SHANGHAI - Een 56-jarige Chinees heeft maar liefst 1200 kilometer zwemmend afgelegd. De man zwom via de Yangtze rivier van Wuhan naar Shanghai, waar de World Expo wordt gehouden.

Bao Zhengbin legde de afstand in 32 dagen af. "Het was altijd al mijn droom om deze afstand te zwemmen. Ik ben naar de Expo gekomen om het bewegen te promoten", aldus de Chinees tijdens een persconferentie.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Brit wandelt langs Amazone


AMSTERDAM - De 34-jarige Brit Ed Stafford heeft maandag zijn voettocht langs de Amazone voltooid. Hij is de eerste die langs de hele rivier wandelde.

In 859 dagen liep Stafford van het Andesgebergte in Peru naar de Atlantische kust in het noorden van Brazilië. Onderweg werd hij een tijd door Indianen vastgehouden.

De avonturier wil met zijn actie aandacht vragen voor het regenwoud, dat in gevaar is door bomenkap.

Bron: de Telegraaf

Nachten van vallende sterren in het verschiet


ROTTERDAM - Wie een wens heeft, kan het best de komende nachten buiten op een donkere plaats staan of liggen. De Aarde zweeft momenteel door de meteorenzwerm Perseïden, wat nachtelijk spektakel in de vorm van vallende sterren oplevert.

Elke zomer trekt de Aarde door de Perseïden-meteorenzwerm: een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. Vele stofdeeltjes komen dan in botsing met de dampkring van de Aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel: een vallende ster of meteoor.

Lees verder

Bron: AD

Stewardessen Turkish Airlines moeten afvallen


ANKARA - Turkish Ailrines heeft een aantal stewardessen en stewards opdracht gegeven af te vallen. Lukt hen dat niet, dan wordt het cabinepersoneel verbannen naar een baan aan de grond.

De medewerkers, onder wie dertien vrouwen en vijftien mannen krijgen een half jaar de tijd. Tijdens hun afvalrace worden zij niet doorbetaald, schrijft de krant Haber Turk.

"Gewicht en lengte zijn belangrijke factoren bij alle luchtvaartmaatschappijen," zo luidt de verklaring van de Turkisch Airlines. "Deze criteria zijn van belang zowel in termen van uitstraling als het vermogen om je in een vliegtuig goed te kunnen bewegen."

Turkish Airlines volgt hiermee het beleid van Air Arabia, een low-cost luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis de Verenigde Arabische Emiraten. Stewardessen van deze maatschappij kregen drie maanden de tijd om in vorm te raken. (AK)

Bron: AD

Dode in finale WK saunazitten


HELSINKI - Het jaarlijks sauna-wereldkampioenschap is laat in het Finse Heinola tragisch geëindigd. Een van de twee finalisten, de Rus Vladimir Ladizhenski, is overleden, berichtte de organisatie vanuit het Finse oord 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad Helsinki.


Toen ging het nog goed met de finalisten Timo Kaukonen (r) en Vladimir Ladyzhenskiy (r). FOTO EPAHet sinds 1999 gehouden sauna-kampioenschap vereist van de deelnemers het zo lang mogelijk uit te houden in een temperatuur van 110 graden Celsius.

Lees verder

Bron+video:AD

Haagse paaltjes maakten al 109 'slachtoffers'


DEN HAAG - In de Haagse binnenstad zijn sinds de invoering van het nieuwe verkeerscirculatieplan (VCP) bijna een jaar geleden 109 auto's de dupe geworden van de 'pollers', de paaltjes die automatisch omhoog schieten als auto's zonder toestemming proberen de binnenstad te betreden.

Een woordvoerder van de gemeente heeft dat zondag bevestigd. Het gaat vooral om auto's die proberen achter een voorganger die wel een ontheffing heeft aan te rijden. Ook toeristen die de verkeersaanwijzingen niet goed begrijpen, worden geregeld de dupe van de paaltjes.

De zegsvrouw beklemtoont wel dat de meeste 'slachtoffers' vielen in de eerste maanden na de invoering van het VCP in september. Het afgelopen halfjaar botsten nog maar een paar auto's per maand op de 'pollers'.

Lees verder

Bron
: AD

Rotterdam laat werklozen werken voor hun uitkering


ROTTERDAM - Werklozen in Rotterdam met een uitkering moeten werken voor hun geld. De gemeente laat dat ingaan per november onder het motto 'Iedereen kan iets doen en iedereen doet iets'. Het is werken of vrijwilligerswerk doen, anders heeft dat financiële consequenties.

Vanaf november start een driejarig proefproject, waarbij 475 uitkeringsgerechtigden in de Tarwewijk collectief worden benaderd om in actie te komen. "Als het niet lukt iemand aan een baan te helpen, wordt verwacht dat die persoon vrijwilligerswerk gaat doen", zegt een woordvoerder in De Telegraaf. "Dat kan burenhulp zijn of het schoonhouden van de buurt. Wij willen dat niemand zich eraan onttrekt."

Lees verder

Bron: AD