Translate

zaterdag 7 augustus 2010

Wormen laten zich niet zien op wormenfestival

WILLASTON (Chesire England) - Een festival in Chesire in Engeland waarbij het de bedoeling was dat deelnemers binnen een half uur moesten proberen zoveel mogelijk wormen te verzamelen, is volledig in het water gevallen. Dit omdat geen van de in grote getale opgedraven deelnemers erin wist te slagen een worm boven de grond te krijgen...


Volgens de site van de Britse krant The Telegrapgh probeerden de in ruime getale opgedraven deelnemers op allerlei mogelijke manieren om de wormen boven de grond te toveren. Velen probeerden het langs de traditionele weg door keihard op een in de grond gestoken riek te gaan zitten rammen.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Vrouw van 76 achtervolgt tasjesdief

FLORENCE - Een 30-jarige Tunesische dief dacht kennelijk een makkelijke prooi te hebben gevonden toen hij vrijdag in een lijnbus in Florence de handtas weggriste van een 76-jarige vrouw.

De vrouw was echter geenszins geïntimideerd en zette de achtervolging in toen de dief uitstapte bij de eerstvolgende halte vlakbij het centrum van de Toscaanse hoofdstad.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Tongpiercings kunnen tanden beschadigen


Mensen met een tongpiercing riskeren kloven tussen hun voortanden te ontwikkelen, zo waarschuwen Amerikaanse onderzoekers. Een team van de universiteit van Buffalo wijst erop dat tongpiercings ook mondinfecties kunnen veroorzaken en het tandglazuur kan beschadigen.

Volgens de onderzoekers hebben mensen met een tongpiercing de neiging de metalen piercing tegen hun voortanden te duwen, wat kan leiden tot kloven tussen de voortanden en andere problemen.

Lees verder

Bron: HLN

Stormloop op elektrische fietsen


De vraag naar elektrische fietsen is in ons land zo groot, dat de wachttijden tot vier maanden oplopen. Ook steeds meer jongeren zijn ervoor gewonnen. Dat berichten de Concentrakranten.

Een elektrische fiets kost al gauw 2.000 euro. Maar ondanks deze hoge prijs werden er in ons land nog nooit zo veel exemplaren verkocht. Sommige mensen kiezen uit pure noodzaak, wegens een of andere aandoening, voor een elektrisch model.

Bij de fietsmerken Oxford en Granville bedragen de wachttijden drie tot vier maanden. "Dit jaar waren bij ons na drie maanden alle elektrische modellen de deur uit", zegt Johan Huygens van Granville. "Het heeft daarna vier maanden geduurd voor we er opnieuw in voorraad hadden." (belga/edp)


Bron: HLN

vrijdag 6 augustus 2010

'Dode' baby komt tot leven

Tulancingo - Tijdens een begrafenis van een doodverklaarde baby in Mexico is het kind 'plotseling' weer tot leven gekomen.

De ouders van het kind hoorden tijdens de plechtigheid ineens gehuil uit het kistje komen. Hun dochtertje bleek te leven.

Een dokter had de baby doodverklaard. Hij wordt mogelijk vervolgd voor de blunder. Anderen noemen de 'wederopstanding' een 'mirakel'.

Met het meisje, dat afgelopen maandag te vroeg ter wereld kwam, gaat het redelijk goed. Haar toestand is stabiel.

Bron: de Telegraaf

Rendier gaat er met vrouw vandoor

AMSTERDAM - Een filmpje van een brutaal rendier is een hit op YouTube.

In het korte filmpje zien we een man en een vrouw in een besneeuwd landschap in het gezelschap van een rendier. Terwijl de man naar een auto loopt, wordt zijn vrouw aangerand door het hitsige dier.

Over het filmpje is verder niet veel meer bekend dan dat het waarschijnlijk gemaakt is in het noorden van Scandinavië.

Kijk hier naar het filmpje

Bron: De Telegraaf

Denen betalen vrijwillig meer belasting


KOPENHAGEN - De meeste Europeanen klagen over te hoge belastingen, maar in Denemarken is er een groep mensen die juist meer geld voor de Staat op tafel wil leggen.

Enkele weken geleden deed een Deen het ministerie van Financiën het voorstel dat hij vrijwillig meer belasting zou betalen dan hij de Staat verschuldigd was. De regering moest dat geld gebruiken om de verzorgingsstaat te verbeteren. Het ministerie greep het aanbod met beide handen aan en opende een rekeningnummer. Daarop hebben honderden Denen inmiddels geld gestort, zij het dat het gemiddelde bedrag niet hoog is.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Sneeuw in Duitsland


GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Na de hittegolf van afgelopen maand beleeft de zomer in Duitsland een wel erg diep dipje. Op de Zugspitze, de hoogste Duitse berg, is sinds donderdag maar liefst 35 centimeter sneeuw gevallen.

Dit hebben meteorologen vrijdag laten weten. De 2962 meter hoge Zugspitze ligt in de deelstaat Beieren op de grens met Oostenrijk.

Bron: de Telegraaf

Vrouw ontdekt op Facebook trouwfoto's echtgenoot met andere vrouw


Lynda France (41) had enige vermoedens rond de ontrouw van haar echtgenoot John en trok daarom zelf op onderzoek uit op Facebook. Wat bleek? De Amerikaanse uit Ohio vond niet alleen het gezochte 'onderwerp' van het bedrog van haar man maar ook foto's van de trouw van de dame in kwestie met... haar John. "Ik botste op een album van wel tweehonderd foto's. Hun hele trouw stond op Facebook", reageert France geschokt.

Het decor van het tweede huwelijk van haar echtgenoot John was Disney World in Florida. John France was verkleed als Prince Charming, zijn bruid als Sleeping Beauty.

Lees verder

Bron: HLN

"Zwanger binnen zes maand na miskraam is ideaal"


Een miskraam kan erg traumatiserend zijn, en sommige vrouwen wachten dan ook een tijdje voor ze opnieuw proberen zwanger te raken. Echter, dit verhoogt de kans op een zwangerschap met complicaties. Het best is dat vrouwen binnen de zes maand na een miskraam zwanger zijn. Dan hebben ze het meest kans op een gezonde zwangerschap, en het minst kans op een nieuwe miskraam, aldus een Britse studie.

Wetenschappers bestudeerden de data van 31.000 vrouwen die een miskraam hadden gehad en weer zwanger waren geworden. Wie binnen de zes maanden na een miskraam weer zwanger werd (41 procent), had 44 procent minder kans op een tweede miskraam dan wie zwanger werd tussen de 6 en de 12 maanden na de miskraam (25 procent).

Lees verder

Bron: HLN

Bidden geneest de zieken... zeggen ze


Bidden kan echt zieken genezen, vooral als wie bidt dichtbij de zieke staat. Dat beweert een internationale studie alvast. Anderen zijn niet overtuigd en noemen de resultaten 'verdacht'.

In het onderzoek werd het effect van 'dichtbij bidden' op een zieke gemeten door het zicht en het gehoor van de patiënten te meten. Volgens professor Candy Gunther Brown van de universiteit van Indiana verbeterde het zicht en gehoor na de genezende gebeden.

Voor de studie bestudeerden ze het effect van genezers op 14 personen met een slecht zicht en 11 met slecht gehoor in Mozambique. Het onderzoeksteam voor 'dichtbij bidden' omdat dat de praktijk is bij de Pinksterbeweging en de Charismatische christenen.

Lees verder

Bron: HLN

donderdag 5 augustus 2010

Jongen (12) overwint kanker maar overlijdt na banaal ongeluk


NEWCASTLE - Sommige mensen zijn voor het ongeluk geboren. De Britse jongen Steve Atkinson was zeker geen geluksvogel. Na een strijd van drie jaar tegen leukemie, een ziekte die hij overwon, werd de jongen een paar dagen voor zijn dertiende verjaardag in de buurt van Newcastle van zijn fiets gereden. Een paar uur later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen

Steve Atkinson stond volgens zijn moeder bekend om zijn onwaarschijnlijke liefde voor het leven. Onwaarschijnlijk, zeker, want het leven lachte hem niet bepaald toe. Geboren met een hazenlip, misvormde kaak en ruggengraat, doof aan één oor en met een oog dat hij niet kon bewegen, liet Steve de moed toch niet zakken. Volgens zijn ontroostbare moeder Violet wist Steve overal het positieve van in te zien. "Hij had een natuurlijke kracht in zich."

Lees verder

Bron: AD

Las Ramblas in Barcelona walhalla voor zakkenrollers


BARCELONA - Overal ter wereld komt het voor, maar in sommige steden lijkt het zakkenrollen wel tot een nationale sport verheven te zijn. De vingervlugge dieven zijn dol op drukbezochte plaatsen en toeristische trekpleisters. Hoe meer mensen op de been, hoe liever de zakkenroller het heeft.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dat moeten ze ook op de website Tripadvisor.com gedacht hebben. Aan de hand van een enquête onder de bezoekers, stelde de site een lijstje samen van steden waar zakkenrollers het actiefst zijn.

1. Barcelona (Spanje): Las Ramblas, de voetgangerszone
2. Rome (Italië): de Trevi-fontein en het Pantheon
3. Praag (Tsjechië): Charles Bridge
4. Madrid (Spanje): de vlooienmarkt El Rastro, de metro en musea
5. Parijs (Frankrijk): de metro
6. Firenze (Italië)
7. Buenos Aires (Argentinië)
8. Amsterdam (Nederland)
9. Athene (Griekenland): het Parthenon
10. Hanoi (Vietnam): het oude stadsgedeelte van Hanoi

Lees verder

Bron: AD

Dagelijkse boodschappen flink duurder


AMSTERDAM - Voor de dagelijkse boodschappen moet fors meer worden betaald. De prijzen van onder meer koffie, vlees en koek zijn de afgelopen tijd al flink opgelopen en het einde is nog lang niet in zicht.

Suiker, fruit, soja en graansoorten worden steeds duurder. Deze grondstoffen worden gebruikt in allerhande producten. Suiker is een niet te missen ingrediënt in bijvoorbeeld koekjes en zuiveldranken. Tarwe is onder meer nodig om brood te bakken en gerst om bier te brouwen. Ontbijt, lunch en avondeten nemen zo flink in prijs toe. De kans is groot dat ook een biertje duurder wordt.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Relikwie in jezusbeeld Nijmegen?

NIJMEGEN - In het achterhoofd van het vijf eeuwen oude Christusbeeld in de Antonius Abtkerk in Nijmegen is een mysterieus botje gevonden.


Het houten beeld, afkomstig uit Duitsland, moest dringend gerestaureerd worden. Bij de ingrijpende restauratie is het eeuwenoude geheim boven water gekomen.

Botje
Een restaurateur merkte in het achterhoofd van het Christusbeeld een gaatje op. Nadat hij verder keek, zag hij een mysterieus botje, gewikkeld in katoen.

Relikwie

Het bestuur van de kerk in Nijmegen laat onderzoeken of het om een relikwie gaat en waar het vandaan komt, zo meldt de Gelderlander

Bron: de Telegraaf

Jongen (15) overleeft blikseminslag

OOSTENDE - Een 15-jarige Belgische jongen is woensdagavond op het strand van Oostende getroffen door de bliksem. Hij heeft het wonderwel overleefd.

Hij stond op vijftig meter van het water af tijdens een hevig onweer, toen hij plots door de bliksem werd geraakt. Omstanders hebben de jongen gereanimeerd tot de hulpdiensten arriveerden.

Een meteoroloog zegt in Het Laatste Nieuws dat de kans om door de bliksem geraakt te worden, één op twee miljoen is. En in 10 tot 30 procent van de gevallen loopt het fataal af. De 15-jarige stond helemaal op de verkeerde plek volgens de expert. "Zeewater en nat zand zijn zeer goede geleiders voor electriciteit".

Bron: de Telegraaf

'Flamingovrouw' staat al drie jaar op één been


Telford - Een Engelse vrouw staat al drie jaar op één been. Een zeldzame neurologische aandoening dwingt haar daartoe. Haar bijnaam is daarom de 'flamingovrouw'.

De 36-jarige Joanne Day lijdt aan dystonie. De zeldzame aandoening, die niet te genezen valt, zorgt voor willekeurige en aanhoudende spiersamentrekkingen. Ze lijdt aan de ziekte sinds ze haar linkerelleboog brak bij een skateongeluk in 1989.

Dat heeft ervoor gezorgd dat haar linker been al drie jaar lang gebogen is en ze deze niet meer op de grond kan zetten. Ze kan alleen met krukken lopen. Een operatie is niet mogelijk, omdat dat kan leiden tot meer verkrampte spieren op andere plekken in het lichaam

Lees verder

Bron: de Telegraaf

woensdag 4 augustus 2010

Parkeren voor paar dubbeltjes in Amsterdam


AMSTERDAM - Steeds meer automobilisten maken in Amsterdam gebruik van een truc waardoor ze urenlang voor een paar dubbeltjes kunnen parkeren...

De automobilisten doen dat door parkeergeld bij te storten in de zogenoemde dubbeltjesgebieden. Officieel is dit verboden, maar gehandhaafd wordt er echter niet.

In de stad komen steeds meer gebieden waar een tarief van tien cent geldt voor de eerste twee of drie uur. Het gaat onder meer om straten in Zuid, Oost, en Westpoort.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Man dankbaar dat hond zijn teen afbeet


Rockford - Een man uit de Amerikaanse staat Michigan wist niet dat hij diabetes had. Gelukkig beet zijn hond zijn teen af, waardoor zijn aandoening aan het licht kwam en zijn leven kon worden gered.


De 48-jarige Jerry Douthett had al een tijdje last van zijn rechter grote teen. Hij weigerde echter naar de dokter te gaan. Uiteindelijk wist zijn vrouw hem over te halen toch een afspraak te maken.

Voordat dat zover was, ging Douthett zichzelf nog een avondje flink moed indrinken. Toen hij thuiskwam ging hij knock out op zijn bed.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Nederlanders helpen BP met opruimen vervuiling


AMSTERDAM - Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in opdracht van BP een team experts gestuurd naar de Golf van Mexico. Zij helpen de oliegigant met het opruimen van de vervuiling die is veroorzaakt door de olieramp. Dat liet Arcadis-topman Harrie Noy weten in een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het gaat om een team van vijftien specialisten die bekijken hoe de olieramp de natuur en de dieren in de kustgebieden bedreigt. Ze adviseren BP op wat voor manieren de schade aan het milieu en de natuur zo veel mogelijk beperkt kan worden, en hoe de verontreiniging opgeruimd kan worden. ''Wij hebben veel ecologische experts in huis, waar veel behoefte aan is. Zij kijken vooral naar de impact van de ramp op ecologisch gebied'', aldus Noy.

Lees verder

Bron: AD

Vastgebonden vrouw typt met tenen om hulp


ATLANTA - Een vrouw in de Amerikaanse stad Atlanta, die door een inbreker aan haar bed was vastgebonden, heeft met haar tenen een noodbericht naar haar vriend gestuurd. Haar vriend belde daarop de politie.

Dat meldde de krant The Atlanta Journal-Constitution. De 39-jarige vrouw vertelde de politie dat de inbreker, gehuld in een skimasker, haar onder dwang van een vuurwapen het huis innam, waar hij haar spullen doorzocht. Binnen bond hij haar vast.

De laptop van de vrouw lag op het bed, waarop ze het klaarspeelde met haar tenen een bericht te sturen naar haar vriend. De inbreker is er uiteindelijk met de auto van het slachtoffer vandoor gegaan. (Novum/AP)
04/08/10 06u14

Vreemde sprinkhaan duikt op in Rotterdam


ROTTERDAM - Voor het eerst is in Nederland de kiezelsprinkhaan aangetroffen. Dat heeft conservator Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, die unieke biologische vondsten in de regio Rijnmond registreert, gemeld.

Op een rangeerterrein langs de Laan op Zuid zijn de afgelopen week tientallen exemplaren gesignaleerd.

Lees verder

Bron: AD

'Ahmadinejad overleeft aanslag'


BEIROET - De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft een aanslag op hem en zijn entourage in Hamadan in Iran overleefd. Wel is een onbekend aantal mensen gewond geraakt.

Dat berichtte het Libanese televisiestation Future TV op basis van informatie van het kantoor van Ahmadinejad. Volgens tv-station al-Arabiya heeft iemand een bom gegooid naar het gezelschap.

Iran ontkent dat er is geprobeerd een aanslag te plegen op de Iraanse president. Volgens een woordvoerder van Ahmadinejad is er slechts 'een voetzoeker afgegaan'.

Lees verder

Bron: AD

Luchtballonnen landen op A28

NUNSPEET - Twee luchtballonnen hebben gisteravond rond tien uur een noodlanding gemaakt op de A28 van Amersfoort naar Zwolle in de buurt van Nunspeet.

Een luchtballon is in de middenberm geland. De andere ballon kwam neer op de vluchtstrook. Er zijn geen gewonden gevallen bij dit bizarre incident. Het verkeer op de A28 werd tijdelijk stilgelegd. (EBO)
04/08/10 11u33

Bron+video: AD

Pestende tiener gooit baby voor rijdende bus


LONDEN - Een baby van zeven maanden is bij een uit de hand gelopen pestpartij door tieners in Londen voor een naderende bus gegooid. De chauffeur kon nog net op tijd het stuur omgooien, waardoor de baby alleen schaafwonden en blauwe plekken opliep.

Een 14-jarig meisje is opgepakt. Ze was dinsdagavond omstreeks 19 uur met een leeftijdsgenote in het Primark shopping center een 13-jarig meisje uit haar klas beginnen pesten dat aan vitiligo lijdt, de huidziekte die ook Michael Jackson had.

Lees verder

Bron: AD

BP: Olielek definitief gedicht


LONDEN - Het Britse olieconcern BP heeft gemeld dat de procedure 'static kill', om het olielek in de Golf van Mexico definitief te dichten, is afgerond.

Het bedrijf begon de procedure gisteren. Het proces hield in dat er een stof in de opening waar de olie uitkomt werd gespoten om het lek geheel af te sluiten. Daarna werd er een betonnen kap opgezet om de lekkage definitief af te sluiten. (ANP/EBO)

Bron: AD

dinsdag 3 augustus 2010

Postnatale depressie veelal na keizersnee


AMSTERDAM - Eén op de zeven vrouwen die onverwachts een keizersnede moeten ondergaan, krijgt na haar zwangerschap een postnatale depressie.

Dat is de uitkomst van een onderzoek van universitair medisch centrum Erasmus MC onder vijfduizend vrouwen. Van deze vrouwen ontwikkelde bij acht procent zich een postnatale depressie. Bij vrouwen die één complicatie opliepen, liep het risico om na de bevalling depressief te worden op tot veertien procent. Van de vrouwen die vier of meer complicaties moesten doorstaan, kreeg zelfs vijfentwintig procent een postnatale depressie.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Man reist gratis wereld rond met twitter


AMSTERDAM - Een Britse man is bijna geheel gratis de wereld rondgereisd door te twitteren waar hij naar toe wilde. Vanuit de hele wereld kwamen mensen hem te hulp.


De 34-jarige Paul Smith, freelance schrijver in het dagelijks leven, kwam op het idee toen hij na zijn huwelijksreis in New York weer thuis in Newcastle op de bank zat.

Hij besloot te proberen om in dertig dagen naar het afgelegen eilandje Campbell te reizen, 200 mijl uit de kust van Nieuw-Zeeland.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Paling penetreert Chinese visverkoper


Peking - Een Chinese visverkoper beleefde angstige momenten toen hij in een vat vol palingen viel. Toen één van de glibberige dieren zijn darmkanaal in kroop had hij echt een probleem...

De 43-jarige Li Chang zat op de rand van het vat in een magazijn in de provincie Guangzhou. Hij gleed weg en belandde in de bak met honderden palingen, die op het punt stonden om gekookt te worden.

Al snel kropen enkele beesten in zijn broek. "Tot mijn afgrijzen voelde ik er één in mijn achterste," zegt hij tegen The Sun. Chang schaamde zich zo dat hij gewoon doorwerkte alsof er niets aan de hand was, maar al snel werd de pijn te hevig. Toen hij in elkaar zakte, belden zijn collega's een ambulance.

In het ziekenhuis werd de paling vervolgens verwijderd door verbaasde doktoren. "De paling had de patiënt ernstig verwond," zegt een ziekenhuiswoordvoerder. "Als hij iets later was geweest, was hij overleden. De paling was twee vingers dik en zo lang als een mensenarm." De ongelukkige Chang zal volledig herstellen.

Bron: de Telegraaf

Ook de oudste vrouw van Tokio is al 50 jaar verdwenen

Na de oudste man blijkt ook de oudste vrouw van Tokio al tientallen jaren verdwenen te zijn. Vorige week werd ontdekt dat de oudste man al 30 jaar dood is, terwijl de familie zijn pensioen bleef opstrijken.

Na het voorval werden de betrokken diensten in Japan gemobiliseerd om contact op te nemen met hun oudste inwoners. Om soortgelijk bedrog in de toekomst te vermijden, probeerden de sociale diensten in Tokio contact op te nemen met de oudste vrouw van de stad, de 113-jarige Fusa Furuya.

Tot hun verbazing troffen ze enkel de 79-jarige dochter van de vrouw aan. Deze laatste verklaarde dat ze haar moeder al 50 jaar niet meer gezien had. In Japan zijn meer dan 40.000 honderdjarigen geregistreerd op 127 miljoen inwoners. De gemiddelde levensverwachting voor vrouwen bedraagt er 86,44 jaar, een wereldrecord, en 79,59 jaar voor mannen. (belga/gb)

03/08/10 12u24

Bron: HLN

maandag 2 augustus 2010

Vrouw trouwt met haar verkrachter maar geeft hem toch aan

Een 33-jarige Turkse vrouw is in de West-Duitse stad Wuppertal in het huwelijksbootje gestapt met de man die haar een dag eerder verkracht had. Uiteindelijk gaf ze hem toch aan en vandaag werd hij tot zes jaar cel veroordeeld. Een vriendin kon de vrouw overhalen een klacht in te dienen tegen de 43-jarige man.

Lees verder

Bron: HLN

Everzwijnen in Duitsland zijn radioactief


In Duitsland heerst er een everzwijnenplaag. De populatie is zodanig toegenomen dat troepen everzwijnen stilaan de steden intrekken, de boel op stelten zetten en zelfs mensen in parken aanvallen. Nu blijkt de plaag ook buitengewone proporties aan te nemen. Een groot deel van hen is namelijk radioactief, een gevolg van de kernramp van Tsjernobyl, meldt Der Spiegel.

Lees verder

Bron:HLN

Eerste onderwatersuite op de Malediven


Wil je absoluut een ongestoord uitzicht op zee? Huur dan een hotelkamer onder water. Dat kan nu op de Malediven, de idyllische eilandengroep in de Indische Oceaan.


Dineren met twaalf onder water kon al op het Conrad Maldives Rangali Island. Maar om de verjaardag te vieren van het restaurant, wordt nu ook de mogelijkheid geboden een nachtje onder zee door te brengen.

Lees verder

Bron: HLN

"Zonnestorm kan vandaag aarde bereiken"


De Aarde kan vanaf vandaag geraakt worden door een zonnestorm, na grote explosies van de zon gedurende het voorbije weekend. Dat zeggen ruimtewetenschappers tegenover New Scientist.

De activiteit werd het voorbije weekend door verschillende satellieten waargenomen, waaronder de nieuwe Solar Dynamics Observatory van de Nasa. Die registreerde schokgolven die vanuit de zon recht richting Aarde de ruimte werden ingestuurd, meldt New Scientist.

Poollicht
Volgens experts kan deze golf vanaf vandaag onze planeet bereiken, en daar het natuurlijke magnetische schild rondom de Aarde verstoren. Naar verwachting zal dit mooie vertoningen van het poollicht tot gevolg hebben, maar er zijn ook minder fraaie gevolgen mogelijk. Wetenschappers hebben er al voor gewaarschuwd dat een grote zonne-eruptie funest kan zijn voor satellieten en wereldwijd communicatienetwerken kan verstoren.

Lees verder

Bron: HLN

Noren bouwen vliegende boot

OSLO - ,,The sky's the limit," dachten twee handige Noren toen ze in hun rubberen bootje ronddobberden. De mannen bevestigde de vleugels van een hangglider en een propellermotor aan het bootje en maken sindsdien ook het luchtruim onveilig.

De vliegende boot kan een hoogte van 3000 meter halen en vaart maximaal 85 kilometer per uur. Volgens de twee vrienden is het besturen van het vaartuig vrij eenvoudig. (DHE)

02/08/10 13u21

Bron+video: AD

Zwendel met studentenkamers

UTRECHT - - De Utrechtse politie heeft een verdachte aangehouden voor het oplichten van ongeveer honderd mensen die een kamer zochten. De 32-jarige man bood op internet kamers te huur aan.

De geïnteresseerden, voornamelijk studenten, werden op de kamers rondgeleid en kregen allemaal te horen dat ze hem mochten hebben als ze een voorschot betaalden. Veel gedupeerden maakten geld over en hoorden daarna niets meer. De kamers lagen vooral aan de Ferdinand Bolstraat en de Zaagmolenkade.

Lees verder

Bron: AD

Afvallen door vet te bevriezen


ROTTERDAM - Wetenschappers hebben een nieuwe methode ontwikkeld om af te vallen. De 'Zeltiq' bevriest vetcellen tot ze afsterven en verdwijnen. Eén behandeling kan tot 25% van het vet verminderen.

De 'Zeltiq' is een innovatieve machine die de koelmethode cryolipolyse toepast om vetcellen te viseren, af te koelen en af te breken. Wetenschappers van Harvard University en Massachusetts General Hospital ontwikkelden de machine.

"Jarenlang hebben we geprobeerd vet op te warmen om het te laten wegsmelten. Nu blijkt echter dat het tegenovergestelde veel effectiever is dan andere methoden," aldus dermatoloog David Goldberg.

Lees verder

Bron: AD

20 miljard tweets op Twitter


SAN FRANCISCO - De 20 miljardste tweet is zaterdag op sociale netwerksite Twitter geplaatst. De berichtje was afkomstig van een Japanse grafisch ontwerper, die verrast reageerde met een nieuwe tweet: ''Is het niet net zo verbazend als de loterij winnen. Ik dacht dat het een grap was!'' Twitter maakte het nieuws bekend, aldus de BBC zondag.

Het duurde vier jaar voordat Twitter de eerste 10 miljard tweets verzameld had. Aangezien het medium steeds populairder wordt, duurde het maar vijf maanden om dat aantal te verdubbelen. Het is niet gek dat de jubileum-tweet uit Japan komt. Japanners twitteren op de Amerikanen na het meest. (ANP)

01/08/10 14u42

Bron: AD

Baby gered van de vuilnisbak

KEULEN - Een Duitse vrouw heeft geprobeerd haar drie weken oude zoontje in een vuilcontainer in Keulen te dumpen.

Omstanders zagen het gebeuren en wisten de vrouw tegen te houden. De baby was verpakt in een afgesloten plastic zak.

Het kind is met koorts en een infectie opgenomen in het ziekenhuis. Volgens artsen was het jongetje overleden als het iets later was binnengebracht. De 44-jarige moeder is ook opgenomen.

Bron: de Telegraaf

Ontevreden overvaller belt beroofde

ATLANTA - Een dief in het Amerikaanse Atlanta was zo verbolgen over zijn magere buit, dat hij de zaak die hij overviel nadien belde om te klagen over het bedrag.

Volgens de politie belde de overvaller zelfs twee keer naar het bewuste fastfoodrestaurant Wendy's.

Tijdens een van de telefoontjes zei de man op dreigende toon "zorg dat er de volgende keer meer dan 586 dollar in kas is". De tweede keer betrof ongeveer dezelfde waarschuwing.

De man is voortvluchtig.

Bron: de Telegraaf

Honderdjarige man schaft nieuwe auto aan

Een honderdjarige man uit het Nederlandse Geldrop heeft zichzelf op een mooi verjaardagscadeau getrakteerd: een nieuwe Hyundai. Dat meldt onze Nederlandse zustersite ad.nl.

Jos Janssen heeft zijn rijbewijs al 82 jaar en krijgt maar niet genoeg van het autorijden. Daarom schafte hij voor zijn honderdste verjaardag een nieuwe auto aan. Zijn rijbewijs werd onlangs verlengd met vijf jaar. Volgens een medische keuring is de heer Janssen nog prima in staat een auto te besturen. "Als het aan mij ligt, kan ik uren door blijven rijden. Vroeger maakte ik 80.000 kilometer per jaar. Tegenwoordig zullen het er nog 6000 of 7000 zijn. Om boodschappen te doen of naar de dokter te gaan", aldus de man. (ddh)
02/08/10 11u50

Bron+video: HLN