Translate

zaterdag 31 juli 2010

'Gezellig druk' bij Zomercarnaval Rotterdam


ROTTERDAM - De 26e editie van het Rotterdamse Zomercarnaval is zaterdag zonder problemen verlopen. Om een uur 's middags ging de straatparade van start bij de voet van de Erasmusbrug en eindigde enkele uren later op de Coolsingel. Vele duizenden mensen stonden langs de route om de praalwagens te bekijken.


Volgens de organisatie verliep de middag voorspoedig en zonder incidenten. Ook de politie was tevreden: „Een mooi feest zonder noemenswaardige incidenten”.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

filmpje :Bron: AD

Mensenbeelden waken over Oostenrijkse Alpen


De mensenbeelden van de Britse kunstenaar Antony Gormley, die afgelopen maart nog vanop de New Yorkse daken verraste reacties losweekten op de begane grond, doen vanaf zaterdag het Oostenrijkse hooggebergte aan.

In de bergen dichtbij Lech am Arlberg bij Bregenz, in het westen van Oostenrijk, wordt zaterdag de expositie 'Horizon Field' ingehuldigd.

2.039 meter
De mensenstandbeelden wegen zo'n 640 kilogram en staan verspreid, maar telkens op een hoogte van 2.039 meter. Dat hoogtecijfer symboliseert volgens de 60-jarige kunstenaar niets specifieks, al vindt hij dat die hoogte "makkelijk te bereiken is, en tegelijk ver verwijderd is van het dagdagelijkse leven".

Lees verder

Bron: HLN

vrijdag 30 juli 2010

Kalende Brit duikt 100 keer op


LONDEN - Een kalende, zwaarlijvige Brit heeft ruim 100 keer een live-nieuwsuitzending verstoord door achter de nieuwslezer op te duiken.

De 42-jarige Paul Yarrow, een voormalig maatschappelijk werker, doet dat al bellend, drinkend, lezend of gewoon staand. Maar wat hij ook doet, hij zorgt er altijd voor dat hij in beeld is. Tot grote ergernis van onder meer de BBC, Sky News en Al Jazeera.

Met zijn lompe voorkomen, kalende hoofd en - zijn handelsmerk - een beige vest is hij uitgegroeid tot een internetsensatie. Er zijn zelfs websites opgezet om bij te houden waar Yarrow verschijnt.

Filmpje!

Bron: de Telegraaf

donderdag 29 juli 2010

Bofepidemie dreigt onder studenten

AMSTERDAM - In enkele studentensteden in Nederland zou er een bofepidemie kunnen uitbreken.

De GGD roept studenten op zich in te enten. Zij zouden vatbaarder zijn voor de bof omdat zij 'dichter op elkaar leven dan andere bevolkingsgroepen'. De infectieziekte kwam eigenlijk al jaren niet meer echt voor in Nederland. Maar de bof is weer terug.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Bloedzuigende vlieg in opmars


Londen - Een piepklein vliegje met een voorkeur voor mensenbloed zorgt voor paniek in Engeland. Opvallend veel mensen zijn in het ziekenhuis beland na een beet van de zogenaamde Blandford Fly. Die is bezig met een opmars in de steden, vrezen Engelse natuurexperts.

Het zwarte vliegje is maar twee tot drie millimeter lang, maar kan toch grote ellende veroorzaken. De lastpak voelt zich, net als andere insecten, prima in het warme en vochtige weer van de laatste tijd

De Blandford fly (of Simulium Posticatum) richt zich specifiek op mensenbloed. Hij heeft een voorkeur voor voeten en onderbenen en is zo klein dat hij door kleding heen kan. Als de vlieg zich vastbijt doet dat venijnig pijn en een beet kan snel infecteren. Dat kan een enorme zwelling en koorts opleveren. Bij sommige slachtoffers van de Blandfordvlieg is de reactie zo hevig dat ze in het ziekenhuis belanden.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Kickbokster Simmons doodgeslagen tijdens toernooi


ORLANDO - In de Verenigde Staten is de vrouwelijke kickbokser Adrienne Simmons doodgeslagen. De 34-jarige ging in de laatste ronde van een amateurtoernooi knock-out.

Enkele medici ontfermden zich over Simmons, die weer recht op ging zitten. Ze gooide haar handdoek in de ring en begaf zich richting de kleedkamer. Daar stortte Simmons alsnog in elkaar en moest met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd, waar ze de volgende dag overleed.

Volgens de vriend van Simmons had de toernooiorganisatie geen adequate medische zorg ter beschikking en duurde het veel te lang voordat de ambulance ter beschikking was om zijn vriendin af te voeren.
(RED)

Bron: AD

Gehandicapte man levend opgegeten door maden


WENEN - Een gehandicapte man uit het Oostenrijkse Wenen kwam om het leven nadat hij in zijn bed werd opgevreten door maden. Zijn partner sliep ondertussen naast hem.

Het slachtoffer, een 61-jarige gepensioneerde, overleed in de ziekenwagen die hem naar het ziekenhuis bracht. De maden hadden een deel van zijn rug opgegeten.

Hygiëne
Het ambulant verpleegteam had de politie gewaarschuwd nadat ze de ontstellende hygiënische toestand in het huis van de man hadden vastgesteld. Zijn 34-jarige partner zal ondervraagd worden over de omstandigheden. "Het slachtoffer zou gedurende lange tijd geweigerd hebben om zich te laten wassen," verklaarde een politiewoordvoerster.

Nog volgens de politie was het koppel al zo'n tien jaar samen. De partner van het slachtoffer zou tot net voor de dood van de man in hetzelfde bed hebben geslapen. De overledene was al meerdere jaren verlamde, een gevolg van een beroerte.

28/07/10 06u30

Bron: AD

Ministerie ontkent subsidie voor Ground Zero-moskee


DEN HAAG - Nederland geeft geen subsidie aan de bouw van een moskee bij Ground Zero, de plaats in New York waar tot de aanslagen van 11 september de WTC-torens stonden. Dat schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken in antwoord op Kamervragen van de PVV.


Boze New Yorkers tegen de komst van de moskee op Ground Zero. FOTO APPVV-Kamerleden Geert Wilders en Sietse Fritsma hadden opheldering gevraagd toen onlangs in het nieuws kwam dat Nederland een miljoen euro subsidie geeft aan de Amerikaanse moslimorganisatie Asma. Volgens de PVV is deze organisatie betrokken bij de bouw van de moskee bij Ground Zero.

Lees verder

Bron: AD

woensdag 28 juli 2010

Dam in Mekong funest voor reuzenvissen


LONDEN - De aanleg van een stuwdam in de Mekong-rivier in het noorden van Laos is funest voor de populaties reuzenvissen die in de rivier leven. Daarvoor heeft het Wereld Natuur Fonds woensdag gewaarschuwd.

De Mekong is meer dan vierduizend kilometer lang en stroomt door China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Laos wil een stuwdam in de Mekong aanleggen om stroom op te wekken, maar dat is volgens het WNF geen goed idee.

In de Mekong leeft een aantal van de grootste vissen ter wereld. Onder meer de reuzenpijlstaartrog (Himantura chaophraya), de grootste zoetwatervis ter wereld, zwemt er rond. Deze vis kan wel vijf meter lang worden en zeshonderd kilo wegen.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

'Honderden Afghanen in levensgevaar door lek'


LONDEN - Honderden Afghanen die werken als informant voor de internationale troepenmacht in Afghanistan, verkeren in levensgevaar. Hun identiteit ligt op straat, als gevolg van de publicatie van meer dan 90.000 geheime documenten van het Amerikaanse leger door de klokkenluiderswebsite WikiLeaks. Dat stelde de Britse krant The Times woensdag op basis van eigen onderzoek van de documenten.


De stukken, die WikiLeaks zondag op internet zette, gaan over de Amerikaanse inzet in Afghanistan tussen januari 2004 en december 2009. Julian Assange, de oprichter van Wikileaks, liet weten dat hij geen personen in gevaar wil brengen met de publicatie. Hij zei 15.000 documenten te hebben achtergehouden om personen te beschermen.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Neppiercing kan levensgevaarlijk zijn


AMSTERDAM - Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waarschuwt voor het gebruik van magnetische balletjes die veel aan jongeren worden verkocht als alternatief voor een tong- of lippiercing.

Het per ongeluk inslikken van de balletjes kan grote schade veroorzaken aan de darmen, zo meldde het UMCG.


Magnetisch

Het ziekenhuis komt met de waarschuwing, nadat onlangs een meisje in het UMCG terecht was gekomen, omdat ze de neppiercing had ingeslikt.

Het sieraad bestaat uit twee balletjes, waarvan er een aan de binnenkant en een aan de buitenkant van de lip wordt bevestigd.

Doordat ze magnetisch zijn, blijven ze op hun plaats.Lees verder

Bron: de Telegraaf

Mobieltjes smeriger dan toilet


Londen - Mobieltjes zijn een stuk smeriger dan de doortrekknop van een mannentoilet. Uit onderzoek blijken er tot achttien keer meer levende bacteriën op de telefoons te zitten.

De Engelse consumentenorganisatie 'Which?' liet dertig mobieltjes onderzoeken door een expert op de aanwezigheid van bacteriën. Zeven telefoons bleken een te hoge concentratie bacteriën te bevatten.

Op één van de onderzochte mobieltjes was die concentratie zo hoog dat het zou kunnen leiden tot maagklachten. Die telefoon zou eigenlijk gesteriliseerd moeten worden

Lees verder

Bron: de Telegraaf

'Moordende' tv-presentator dood


SAO PAULO - Een Braziliaanse televisiepresentator die ervan wordt beschuldigd betrokken te zijn geweest bij moorden die zijn tv-show extra kijkers bezorgden, Wallace Souza, is dinsdag in een ziekenhuis in Sao Paulo overleden. De dood van Wallace Souza maakt een einde aan de geruchtmakende strafzaak tegen de in maart in een ziekenhuis opgenomen verdachte. Dit meldden Braziliaanse media woensdag.


Souza was een voormalig politieman uit de deelstaat Amazonas. Hij had later in zijn loopbaan ook een televisieprogramma over misdaad voor een tv-station in de hoofdstad van Amazonas, Manaus. Hij werd daar als misdaadverslaggever erg populair en stapte daarom ook in de politiek van Amazonas.

Bron: de Telegraaf

Oudste twitteraar Ivy Bean (104) overleden


LONDEN - De Britse Ivy Bean, de naar verluidt oudste twitteraar ter wereld, is woensdag op 104-jarige leeftijd overleden aan geelzucht. Dat heeft de manager van het verzorgingstehuis Hillside Manor in Bradford, waar de vrouw woonde, getwitterd. Dat meldden Britse media.

Meer dan 56.000 mensen volgden Bean, die sinds vorig jaar meer dan duizend berichtjes, zogeheten tweets, op microblogdienst Twitter plaatste. Haar favoriete onderwerpen waren haar lievelingskostje vis en patat, familiebezoekjes, het televisieprogramma Deal or no Deal en haar vriendschap met de Britse zanger Peter Andre.

Ook twitterde ze over de uitnodiging die ze had gehad van de toenmalige Britse premier Gordon Brown om eens naar Downing Street te komen. In die straat in Londen is de ambtswoning van de premier gevestigd

Bron: de Telegraaf

Grote kans op tweede ramp Haïti

DEN HAAG - De kans dat Haïti opnieuw binnen een jaar wordt getroffen door een natuurramp, is 50 procent. Dat zegt het Rode Kruis op basis van een analyse van weerpatronen.

Sinds het orkaanseizoen is begonnen in de regio, maken de hulporganisaties zich ernstige zorgen over de komst van een tweede natuurramp. De Haïtianen werden een half jaar geleden getroffen door een aardbeving van ongekende omvang. Daarbij vielen naar schatting meer dan 200.000 doden en raakten tussen de 1,2 en 1,5 miljoen mensen dakloos. (ANP)

28/07/10 12u46

Bron: AD

Boeing stuurt toeristen ruimte in met futuristische capsule


Vieren we binnenkort onze vakantie in de ruimte? Daar lijkt het wel steeds meer op nu enkele bedrijven de race naar de ruimte hebben ingezet. Na Richard Branson, de grote baas van Virgin, toont nu ook Boeing stevige interesse. De Amerikaanse vliegtuigbouwer ontvouwde zelfs reële plannen tijdens de vliegshow in het Britse Farnborough.


De capsule zal plaats bieden aan zeven ruimtetoeristen.In de toekomst moet je dus geen astronaut zijn om de ruimte te verkennen. Een paar weken geleden voerde Virgin Galactic succesvol een eerste proefvlucht uit en dit weekend kondigde het eiland Curaçao aan dat een heuse luchthaven voor ruimtevluchten zal gebouwd worden. In het Britse Farnborough verklaarde Boeing dat het tegen 2014 commerciële ruimtevluchten wil uitvoeren met een futuristische capsule 'CST-100', waar zeven passagiers zouden kunnen in plaatsnemen.

Lees verder

Bron: HLN

Experts ontkrachten mythe rond strijdende taliban-apenAlsof het Pentagon met de tienduizenden gelekte documenten en de heisa omtrent de terugtrekking van troepen uit Afghanistan nog niet genoeg kopzorgen heeft, doet de Chinese staatswebsite 'People's Daily Online' er nog een stevige schep bij. De taliban zouden apen hebben opgeleid om ten strijde te trekken. De Chinezen houden voet bij stuk, maar specialisten ontkrachten het verhaal: "Totaal onmogelijk."

Twee weken geleden berichtte de 'People's Daily Online', de officiële website van de Communistische Partij in China, nog dat de taliban apen leerden om op VS-troepen te schieten. "Gewapend met Kalashnikovs en mortieren" zouden speciaal getrainde makaken en bavianen Amerikaanse uniformen herkennen en onder vuur nemen. Een foto van een aap in combat-situatie zette het verhaal kracht bij.

Lees verder

Bron: HLN

dinsdag 27 juli 2010

'Pool op spoor wilde zelfmoord plegen'


HEEMSKERK - Het vermoeden bestaat dat de Pool die vorige week over het spoor van Heemskerk richting Alkmaar reed, zelfmoord wilde plegen maar zich op het laatste moment bedacht toen de trein op hem afstormde..

Dat meldt RTV Noord-Holland. De man blijft voorlopig vastzitten en wordt volgende week woensdag voorgeleid. De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar de zaak. Justitie houdt het voorlopig op een vorm van 'verstandsverbijstering'.

De man reed met zijn BMW het spoor op om richting Alkmaar te rijden. Toen de trein op hem af kwam, sprong hij net op tijd uit zijn auto. De trein walste over zijn wagen heen, wat een grote chaos tot gevolg had, maar de man bleef ongedeerd. Het treinverkeer lag door de aanrijding uren stil.

Bron: de Telegraaf

Nooit meer boren dankzij nieuwe gel


Parijs - Er is goed nieuws voor mensen met angst voor de tandarts. In de toekomst moeten vullingen overbodig worden. Franse wetenschappers hebben namelijk een gel ontdekt die de gevreesde tandartsboor overbodig maakt.

De gel moet ervoor zorgen dat een gaatje in vier weken weer dichtgroeit. In de gel zit het hormoon MSH, waarvan al jaren vermoed wordt dat het een rol speelde bij de deling van botcellen.

Parijse wetenschappers hebben getest of dit hormoon ook het groeien van tanden zou kunnen stimuleren. Ze smeerden hun goedje op bindweefselcellen in de tandholte van getrokken menselijke tanden.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Wetenschappers maken stroom uit rook


DELFT - Wetenschappers van onder meer de TU Delft, onderzoeksinstituut TNO en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) hebben een installatie ontwikkeld die uitlaatgassen gebruikt om stroom op te wekken. Dat hebben de betrokken partijen bekendgemaakt.

De nieuwe installatie, ter grootte van een kleine zeecontainer, zet de restwarmte uit uitlaatgassen van generatoren in bijvoorbeeld broeikassen en zwembaden, om in elektriciteit. Eén apparaat kan genoeg stroom produceren voor driehonderd huishoudens.
26/07/10 11u42

Bron: AD

Predikant wil 'Verbrand de Koran'-dag op 11 september

MIAMI - In een vlaag van verstandsverbijstering en voorbijgaand aan het christelijke beginsel ,,Heb uw naaste lief gelijk uzelf'', organiseert een predikant in Florida op 11 september een internationale 'Verbrand de Koran'-dag.


Twin Towers in New York. FOTO AFPZijn, op zijn minst controversiële, plan moeten plaatsvinden op de negende herdenkingsdag van de aanslagen op de Twin Towers.

Bij die terroristische daad op het World Trade Centre in New York kwamen ruim 2700 mensen om het leven. De aanslagen zouden in opdracht van al-Qaeda, het islamitisch terreurnetwerk van Osama Bin Laden, zijn gepleegd.

Lees verder

Bron: AD

Baby verdronken tijdens doop


Een doopplechtigheid in Moldavië is fataal afgelopen. Het gedoopte babytje verdronk tijdens de plechtigheid, schrijft The Sun.

Ooggetuigen zeggen dat priester Valentin, die de plechtigheid leidde, de mond van een zes weken oude baby vergat te bedekken tijdens de ceremonie. Een lijkschouwer bevestigde dat het kindje door verdrinking om het leven is gekomen.

De priester wordt nu aangeklaagd voor doodslag. Hij riskeert tot drie jaar cel. (hlnsydney/tw)
27/07/10 03u13

Bron: HLN

NASA-satelliet vindt planeten 'zoals de Aarde'


Amper zes weken nadat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een nieuwe observatiesatelliet in gebruik nam, heeft het ruimtetuig al zo'n 700 vermoedelijke planeten ontdekt. 140 daarvan zouden qua grootte overeenkomsten met de Aarde vertonen.

Volgens de vroegste resultaten van planetenzoeker Kepler, een kleine NASA-satelliet die de ruimte in kaart helpt brengen, komen planeten zoals de onze veel vaker voor dan tot op heden werd aangenomen.

Kans op 'nieuwe Aardes' neemt toe
Voorbije onderzoeken gingen ervan uit dat de meeste planeten buiten ons zonnestelsel gasreuzen zijn, zoals Jupiter en Saturnus. De nieuwe informatie die planetenjager Kepler doorspeelt, wijst er op dat er ook heel wat 'vaste' werelden bestaan. Astronomen zeggen dat met deze ontdekking de kans sterk toeneemt dat we ooit werkelijk Aarde-achtige planeten zullen vinden.

Lees verder

Bron: HLN

maandag 26 juli 2010

Mexicaanse gevangenis 'verhuurt' moordenaars


MEXICO-STAD - Een Mexicaanse gevangenisdirecteur heeft in het noorden van Mexico af en toe gevangenen vrijgelaten en bewapend, zodat ze moorden konden plegen. Dat heeft aan 35 mensen het leven gekost, meldde het Mexicaanse Openbaar Ministerie zondag.

Directeur Margarita Gomez en drie personeelsleden van de gevangenis zijn aangehouden. Sinds februari zijn af en toe gevangenen buiten de instelling geweest om hun werk als huurmoordenaar uit te voeren. De directeur gaf wapens en voertuigen mee. Drie massamoorden waren het gevolg. De politie wist de herkomst van de kogels te herleiden naar de gevangenis.

In Mexico bevechten bendes elkaar om de beste smokkelroutes naar de lucratieve Amerikaanse markt. Daarbij wordt iedereen die de bendes een strobreed in de weg legt, vermoord. In de afgelopen vier jaar escaleerde het geweld en werden meer dan 25.000 mensen vermoord. (ANP/AFP)

26/07/10 06u15

Bron: AD

Een op tien vergeet paspoort


AMSTERDAM - Onze koffer zit als we met vakantie gaan vol overbodige rotzooi, maar het belangrijkste wordt vaak vergeten. Een op de tien reizigers staat namelijk op het vliegveld zonder paspoort of vliegticket.

Op weg naar het vliegveld hebben veel mensen wel al het gevoel 'iets vergeten te zijn'. Bij de incheckbalie blijkt dan dat het paspoort of vliegticket nog thuis op tafel ligt, dit blijkt uit onderzoek van CheapTickets.nl.

Vooral het niet kunnen laten zien van een geldig identiteitsbewijs betekent in veel gevallen een enkeltje terug naar huis.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Cellulitus en hartklachten door joggen


LONDEN - Joggen is voor veel mensen de ideale vorm van lichaamsbeweging. Dit tijdverdrijf is echter minder gezond dan het misschien lijkt...

Dat beweert althans de Engelse personal trainer Greg Brookes in de Daily Mail. Hij heeft gewerkt met iedereen: van beroemdheden tot huisvrouwen.

Spier

Allereerst is het slecht voor je hart. "Kleine spieren verbruiken minder energie en zijn efficiënter. Het hart is een spier. Als je die dwingt om maar te blijven werken, zal hij krimpen om minder energie te gaan gebruiken," zegt Brookes.

Joggen levert meer ellende op. De constant zelfde bewegingen zorgen voor blessures, met name aan de enkels en knieën.

Minder energie

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Sla-vrouw opgepakt in Jordanië


AMMAN - FOTO'S Een vrouw die zich volledig in sla had gehuld om te strijden voor vegetarisme, is in de Jordaanse hoofdstad Amman aangehouden door de politie.

Amina Tariq is verbonden aan dierenrechtenorganisatie PETA, waarvoor de vrouw aardig wat kroppen sla op haar lichaam had zitten.

Geen toestemming

Volgens de politie had Tariq geen toestemming voor de gezonde demonstratie. PETA spreekt dat tegen; volgens een woordvoerder had de organisatie de sla-actie al een maand geleden bekendgemaakt aan de Jordaanse autoriteiten

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Nieuw-Zeelandse jongen overleeft val van 16de verdieping


Een vijftienjarige jongen uit Nieuw-Zeeland is aan een zekere dood ontsnapt. De jongen viel van de 16de verdieping van een appartementsgebouw, maar liep daarbij op mirakuleuze wijze enkel kleinere verwondingen op. Verwacht wordt dat de jongen deze week nog het ziekenhuis zal mogen verlaten.

Betonnen vloer
De jongen maakte een duik van bijna 50 meter, ging door het dak van een autoparking en belandde op de betonnen vloer. De toestand van de vijftienjarig is stabiel. Hij heeft enkel een gebroken pols en wat interne verwondingen.

Volgens specialisten overleeft men zelden een val van hoger dan de vijfde verdieping. (afp/tw)
26/07/10 00u48

Bron: HLN

Borsten van Afrikaanse meisjes gemutileerd om verkrachters af te weren

In het Afrikaanse land Kameroen worden de borsten van steeds meer jonge meisjes gemutileerd met hete stenen en gloeiende kolen. De pijnlijke praktijk wordt uitgevoerd door de moeders van de meisjes, die hen zo willen beschermen tegen mannen. Dat zeggen de makers van een ophefmakende documentaire.

Het 'borststrijken' zou tot één op vier Kameroense meisjes treffen. De wonden die de hete stenen maken, zijn bijzonder pijnlijk. De moeders van de meisjes - die de gruwelpraktijk in de meeste gevallen zelf uitvoeren - zien de pijn en de littekens echter als een noodzakelijk kwaad.

Lees verder

Bron + video:HLN

Dikste vrouw van Engeland vreet zich dood in ziekenhuis


De dikste vrouw van Engeland is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Sharon Mevsimler (40), goed voor 285 kilogram droog aan de haak, werd twee maanden geleden met zware gezondheidsklachten opgenomen in het Broomfield Hospital van Chelmsford. De moeder van vier werd er op een streng dieet gezet, maar dat mocht niet baten. Ze smeekte haar familieleden om junkfood mee te brengen tijdens elk bezoekje. Op elk moment van de dag zat ze dus stiekem te schransen. Tot ze doodviel.

Lees verder

Bron: HLN