Translate

zaterdag 24 juli 2010

Commerciële ruimtereizen vanop Curaçao vanaf 2014


Over vier jaar moet het mogelijk zijn om commerciële ruimtevluchten te maken vanop Curaçao. Gisteravond is daar een uniek akkoord ondertekend voor de aanleg van een spectaculaire Antilliaanse versie van het Kennedy Space Center.

Het Nederlandse bedrijf Space Experience Curaçao wil over vier jaar vanaf Hato International Airport de ruimte in met een supersonisch raketvliegtuig. Per vlucht kan, zoals het er nu naar uitziet, één passagier het heelal gaan verkennen. De vlucht duurt een half uur en kost 70.000 euro. Als passagier zal je dan tien minuten gewichtsloosheid kunnen ervaren.

Toerisme
Naast de inzet voor ruimtevaarttoerisme kan het ruimtevaartuig ook gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Maurice Adriaens, directeur van de Curaçao Airport Holding, is enthousiast over het plan en denkt dat de vluchten goed zijn voor het toerisme en de industriële ontwikkeling van het eiland. (anp/kve)

Bron + foto's:HLN

Indiase volkstelling stelt huisvrouw gelijk met hoertjes


Het Indiase hooggerechtshof heeft kritiek geuit op de nationale volkstelling die huisvrouwen indeelde in dezelfde categorie als hoertjes, bedelaars en gevangenen, namelijk die van de "economisch niet productieve" inwoners.

De blaam kwam er nadat twee rechters de vergoeding van een man wiens vrouw omkwam in een ongeval verhoogden.

"De scheeftrekking is opmerkelijk", zegt rechter A.K. Ganguly. "Bij de volkstelling in 2001 bleek dat degenen die huishoudelijk werk verrichten als koken, kuisen, kinderen verzorgen, water halen en brandhout zoeken werden gecategoriseerd onder de werklozen en alsdusdanig gelijkgesteld werden met hoertjes en gedetineerden, die, volgens de volkstelling, geen economisch productieve activiteit uitvoeren."

Lees verder

Bron: HLN

vrijdag 23 juli 2010

Hypnose als middel tegen obesitas


Beverley - Een Engelse hypnotiseuse maakt het mogelijk dat dikke mensen denken dat ze een kleinere maag hebben. Zo kunnen ze vijf kilo per week afvallen. Haar methode zit nu in het ziekenfonds.

Sheila Gargner beweert dat haar methode in 95 procent van de gevallen succesvol is. Gargner gaat nu aan het werk in een dokterspraktijk in het graafschap Yorkshire, waardoor haar hypnose voortaan door de belastingbetaler wordt betaald. Dat bespaart de patiënt ruim 400 euro, melden Britse media.

Gargner denkt dat haar werk de belastingbetaler uiteindelijk geld bespaart: maagbandoperaties ter waarde van 10.000 euro zijn niet meer nodig.

Bron: de Telegraaf

Vrouw parkeert auto op dak


Alassio - Een Italiaanse vrouw heeft haar auto geparkeerd op het dak van een huis, omdat ze even vergeten was de handrem aan te trekken.

De 34-jarige Maria Rizzo was even uitgestapt op de straat boven het huis in het Noord-Italiaanse Alassio om een foto te maken van het spectaculaire uitzicht. Ineens begon haar Fiat Panda weg te rollen, vloog door een hek en viel door het dak van het huis de badkamer binnen.

De val werd gebroken door een ijzeren badkuip. De bewoners waren niet thuis. "Maar ze waren wel verrast toen ze thuiskwamen," zegt een politiewoordvoerder

Bron: de Telegraf

Timmerman gespietst door staaf


Sichuan - Een Chinese timmerman heeft een engeltje op zijn schouder. Hij werd gespietst door een staaf die uit een betonplaat stak. De staaf ging door zijn hele lichaam, maar toch overleefde hij.

Lu Jiang was in Zuidoost-China aan het werk op de eerste verdieping van een gebouw in aanbouw toen hij uitgleed en bovenop de staaf terecht kwam. Eerst leek er niets aan de hand te zijn.

"Ik kwam vrij hard neer en mijn eerste gedachte was: ik leef nog. Toen ik naar mijn handen en voeten keek, leken die niet gebroken te zijn. Maar toen ik op wilde staan, merkte ik dat ik niet kon bewegen. Eerst dacht ik dat ik mijn rug had gebroken. Pas toen zag ik de staaf en besefte dat die dwars door mijn lichaam moest zijn gegaan," zegt Lu in The Sun.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Spookschip op Nieuwe Merwede


ROTTERDAM - Schippers die varen op de Nieuwe Merwede hebben last van een spookschip. Mogelijk is er sprake van een etherpiraat die de navigatie beïnvloedt, zodat schippers op hun radar boten zien die er in het echt helemaal niet zijn.

Dit schrijft het AD vandaag. Een Belgische man zag op zijn radar eerst een boot vlak achter zijn eigen schip en daarna eentje vlak ervoor. In het echt was er niets te zien. Rijkswaterstaat onderzoekt de spookschepen.
23/07/10 07u06

Bron: AD

Polygamie maakt ongelukkig


KUALA LUMPUR - Mannen die met meer vrouwen zijn getrouwd, vinden het moeilijk aan de behoeften van al hun vrouwen en kinderen tegemoet te komen. Dat leidt tot ongelukkige en armlastige gezinnen, zo blijkt uit een rapport dat in Maleisië is gepubliceerd.

Meer dan 60 procent van de inwoners van het land in Zuidoost-Azië is moslim. Volgens de islam mogen mannen meer dan één vrouw tegelijk hebben. Tegenstanders zeggen dat polygamie wreed is en is afgeweken van de oorspronkelijke bedoeling om weduwen en wezen te beschermen. Zij wijzen erop dat mannen hun eerste echtgenote vaak verwaarlozen, zodra ze zich een tweede vrouw hebben aangemeten.

Lees verder

Bron: AD

Automobilist rijdt over spoor naar Alkmaar


HEEMSKERK - Een man uit Polen heeft vrijdagochtend geprobeerd met zijn auto over het spoor van Heemskerk naar Alkmaar te rijden.

De man ging het spoor op bij de Communicatieweg in Heemskerk en reed in de richting van Alkmaar. Kort daarna zag hij een trein aan komen rijden. Hij kon tijdig zijn auto verlaten en bleef ongedeerd. De trein kon niet meer remmen en ramde het voertuig.

Volgens een woordvoerder van de politie dacht de man dat hij via het spoor naar Alkmaar kon. Hij is aangehouden. Door de aanrijding is het treinverkeer tussen Uitgeest en Beverwijk gestremd. De NS verwacht dat de verstoring rond 10 uur is verholpen. (ANP/EBO)

23/07/10 08u44

Bron: AD

Belg ontdekt grootste moleculen ooit in het heelal


Een in Canada werkende Belgische professor ontdekte de grootste moleculen ooit in het heelal. Het gaat om grote koolstofmoleculen met 60 en 70 atomen die in een voetbalachtige vorm geordend zijn. Het bericht staat in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Science.

De ontdekking gebeurde door een internationaal team onder leiding van Jan Cami, een 38-jarige Belgische professor verbonden aan de Universiteit van London in Ontario (Canada). Cami is daarnaast ook verbonden aan het SETI-instituut van de NASA.

Lees verder

Bron: HLN

Zwaan doodt man die zwangere vrouw uit water wil redden


In Letland is een man gedood door een zwaan. Het agressieve dier viel de zwangere echtgenote van het slachtoffer aan terwijl die in een rivier aan het zwemmen was. Haar man probeerde haar te redden, maar liet daar het leven bij. Dat meldt het persagentschap TIA Novosti.

De vrouw was blijkbaar te dicht genaderd bij een groep zwanen. Eén van de watervogels viel de zwangere dame aan. Haar man zag dit vanop de oever en haastte zich in het water. De zwaan had het zo niet begrepen en richtte haar agressie op de koene redder.

Gevecht
Er brak een gevecht in regel los waarbij de man onder het wateroppervlak verdween. Verscheidene omstanders snelden te hulp en sleepten het slachtoffer naar de oever. Toegesnelde ambulanciers konden de man niet meer reanimeren. Zijn vrouw bleef ongedeerd. (eb)
23/07/10 13u44

Bron: HLN

donderdag 22 juli 2010

Trouwservice voor minima


DEN HAAG - Een bijzondere trouwservice in Den Haag. De familie Reibestein zorgt met een gratis leendienst voor trouwkleding dat ook mensen die het niet breed hebben de trouwdag van hun leven kunnen hebben. De sevice is in korte tijd zo populair geworden, dat het gezin door alle spullen bijna uit zijn woning barst.

Hoeveel het er precies zijn weet Yvonne Reibestein niet, maar ze schat het aantal trouwjurken in haar huis inmiddels op 180. De hangruimte neemt inmiddels zoveel plaats in, dat zij en haar man hun slaapkamer hebben moeten opofferen.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Levensgevaarlijke mobiele telefoon


AMSTERDAM - Een politieman uit Amsterdam ontdekte op uiterst pijnlijke wijze het nieuwe geheime wapen van de onderwereld. Een levensgevaarlijke mobiele telefoon die dienst doet als stroomstootwapen...

Nadat een drugsdealer was aangehouden besloot een politieteam de woning van de verdachte te doorzoeken. Daarbij werden in eerste instantie drugs en wapens gevonden. Bij het openbreken van een kluis troffen de agenten ook nog een mobiele telefoon aan.

De agent die het ding oppakte, raakte per ongeluk de aan/uitknop aan waardoor hij een enorme opdoffer kreeg. Hij klapte in elkaar en raakte bewusteloos. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat er geen blijvende schade zal zijn, maar de agent heeft nog lange tijd last gehad van fikse spierpijn.

Geheime wapens
Lees verder

Bron: de Telegraaf

Schilderijen met varkens verwijderd


LEERDAM - Drie schilderijen van kunstenares Sylvia Bosch zijn verwijderd uit de Lingepolikliniek in Leerdam omdat er varkens op staan, waar islamieten mee geconfronteerd kunnen worden...


Een patiënt, die zelf geen moslim is, diende een klacht in over de schilderijen omdat hij islamieten confrontaties met de varkens wil besparen. De leiding van de zorginstelling besloot daarop direct de schilderijen te verwijderen, meldt het AD.

Kunstenares Sylvia Bosch is verbijsterd. "Een week eerder kreeg ik nog een e-mail van de kliniek dat men leuke reacties kreeg. Na één klacht moeten ze meteen weg." De Lingepolikliniek heeft verklaard dat de schilderijen zijn weggehaald omdat alle bezoekers zich op hun gemak moeten voelen in de instelling

Bron: de Telegraaf

Vrouw is allergisch voor geld


Purfleet - Een 33-jarige Engelse vrouw begreep niet waarom ze maar last bleef houden van uitslag aan haar handen. Het raadsel is opgelost nu ze allergisch blijkt te zijn voor geld. Daarom kan ze alleen afrekenen met plastic betaalpasjes.

Yvonne Simon bleef maar last houden van haar handen. "Ik begreep niet wat mijn uitslag veroorzaakte. Het maakte mijn leven tot een hel," zegt ze tegen de Daily Star. Ze kon soms weken niet werken vanwege de zwelling aan haar handen.

Na testen in het ziekenhuis bleek ze een allergie te hebben voor het metaal van munten en de verf op bankbiljetten. Te genezen is het niet, dus zat er maar één ding op: "Ik gooide mijn portemonnee weg en ging mijn pasjes gebruiken."

Bron: de Telegraaf

woensdag 21 juli 2010

'Gedoop in Jordaan verboden'


JERICHO - De autoriteiten in Israël overwegen de zwaarvervuilde rivier Jordaan te sluiten voor dooprituelen, die zeer populair zijn bij christelijke toeristen.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid is inmiddels opdracht gegeven voor onderzoek van het rivierwater bij de plaats Jericho, nabij de monding van de Jordaan in de Dode Zee.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Dure tickets door foute spelling


AMSTERDAM - Steeds meer reizigers moeten geld betalen omdat ze bij de online boeking hun naam verkeerd hebben gespeld of omdat de naam niet overeenkomt met hun paspoort.


Iemand die vorige week met Ryanair van Belgë naar Ierland wilde vliegen was door zo'n foutje 280 euro kwijt, weet het AD. Terwijl het ticket zelf niet meer dan zestig euro kostte.

Volgens PVV-Europarlementariër Laurence Stassen gebruiken luchtvaartmaatschappijen hun passagiers als melkkoe. Ze vraagt de Europese Commissaris van Transport deze praktijken aan te pakken.

Bron: De Telegraaf

Palestijn veroordeeld wegens seks met Joodse

JERUZALEM - Een Israëlische rechtbank heeft een Palestijnse man veroordeeld tot achttien maanden cel wegens verkrachting, nadat hij seks had gehad met een Joodse vrouw. De man had de vrouw verteld dat ook hij Joods was.

Dat heeft de Britse krant The Guardian woensdag gemeld. Rechter Tzvi Segal zei dat er weliswaar geen sprake was van „een klassieke verkrachting met geweld” omdat de vrouw akkoord ging met de seks.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Reuzenlelie neemt liefhebbers in de maling


HAREN - Een bijzondere reuzenlelie in de Hortus in Haren, die een dezer dagen zou gaan bloeien, heeft tientallen liefhebbers voor het lapje gehouden.

Ongeveer zeventig belangstellenden kwamen midden in de nacht naar aanleiding van een sms-alert naar de Hortus om de lelie in bloei te zien, maar eenmaal in de botanische tuin bleek het om vals alarm te gaan en bleef de bloem gesloten. Dat meldde een woordvoerder van de Hortus.

Om belangstellenden vooral niets te laten missen van de kortstondige bloei van de reuzenlelie, hadden mensen de mogelijkheid zich aan te melden voor een sms-alert.

Lees verder

Bron: AD

Mug vliegt live in keel van nieuwslezeres


Een mug heeft bijna voor live-wereldnieuws gezorgd: de zeurende zoemer was tijdens een rechtstreekse nieuwsuitzending van de Taiwanese zender China Television Co in de mond en vervolgens zelfs de luchtpijp van de presentatrice gevlogen, waardoor de jongedame, een zekere Huang Ching, een aanval van astma kreeg en naar het ziekenhuis moest gebracht worden.

Terwijl Huang werd weggevoerd, zag de zender zich genoopt bijna vier minuten lang reclamespotjes uit te zenden, in afwachting van een vervangster als nieuwspresentator. "Nooit gedacht dat een mug zo machtig kon zijn", reageerde Huang de dag na het incident. (afp/eb)

21/07/10 16u30

Bron: HLN

dinsdag 20 juli 2010

Gezin stort in afgrond Noorwegen


ODDA - Een Nederlands gezin is in Noorwegen aan de dood ontsnapt.

Hun auto stortte van een helling in Ullensvang, vijftig meter naar beneden. De wagen kwam met een klap tot stilstand aan de rand van het water en belandde ondersteboven op het dak. Drie gezinsleden, een moeder en twee kinderen, konden door ramen kapot te maken naar buiten kruipen. Alleen de vader, die de auto bestuurde, zat klem. Hij is later bevrijd door politie en brandweer.

De vier zijn behandeld in het ziekenhuis in Odda. Ze hebben slechts lichte verwondingen overgehouden aan het ongeval. Volgens Bjørn-Inge Årsand van de politie in Odda hebben ze dat te danken aan hun solide stationwagen. "Als ze in een kleinere auto hadden gezeten, waren ze er niet zo goed vanaf gekomen", zei hij tegen een Noorse internetkrant

Bron: de Telegraaf

'Kleuter schreeuwde me doof op vliegtuig'


ALICE SPRINGS - Een kleuter van drie heeft een vrouw naar eigen zeggen doof geschreeuwd in een vliegtuig. De bengel draaide zich voor het opstijgen om en schreeuwde zo hard dat het bloed uit de oren van de Amerikaanse liep. De droomreis van Jean Barnard werd zo een ware nachtmerrie.

Ze stapte in Alice Springs op een vlucht naar Nieuw-Zeeland. Ze nam plaats in haar stoel toen een jongetje van drie zich omdraaide en zijn keel openzette. Hij schreeuwde zo hard dat er bloed uit de oren van de vrouw vloeide. Barnard werd meteen geholpen en naar het ziekenhuis van Alice Springs gevoerd. Zo kwam er een abrupt en pijnlijk einde aan haar rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland. "Ik had zoveel pijn dat ik niet eens besefte dat ik doof geworden was", aldus Barnard die in Los Angeles klacht indiende tegen Qantas.

Lees verder

Bron: AD

'Nederlands belastinggeld naar moskee bij Ground Zero'


DEN HAAG - De PVV heeft vandaag Kamervragen ingediend naar aanleiding van mededelingen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat Nederland de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero in New York meefinanciert met 1 miljoen dollar aan Nederlands belastinggeld.

Op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken staat dat Nederland een subsidie van 1 miljoen dollar toekent aan de organisatie American Society for Muslim Advancement.

Lees verder

Bron: AD

Lees verder

Bron: HLN

Niet langer science fiction: we gaan oorlog voeren met lasers(video)

Dat het kon wisten we al, maar dat het ook echt werkt is nieuw: op de Farnborough Airshow in Groot-Brittannië is een video getoond van een laserwapen dat in staat is om vanop schepen of vanop een voertuig op land met een straal een bewegend doelwit te vernietigen. Op de video is te zien hoe de Amerikaanse Navy vanop grote afstand een onbemand vliegtuig "vaporiseert" met een Close-In Weapons System (CIWS) gemonteerd op een Phalanx-geleidingssysteem.


Volgens Raytheon, het bedrijf dat het systeem bouwde en de US Naval Sea Systems Command, werkt de laser erg goed: alle vier de testtoestellen werden bij de eerste poging neergehaald. Raytheon, het bedrijf achter het wonderwapen, vond ooit de microgolfoven uit en is ondermeer via strategische en uitgekiende overnames nu al wereldwijd het vijfde grootste defensiebedrijf.

Lees verder

Bron + video: HLN

Genetisch wonder: zwarte ouders krijgen blanke baby


Een blonde baby, met witte krulletjes en blauwe ogen. Lang geen uitzondering in de wereld, maar wél als beide ouders zelf niet blank maar zwart zijn. Volgens genetische experts is het meisje ook geen albinokindje. Een klein wondertje dus, deze Britse Nmachi Ihegboro.

Vader Ben (44) zei aan The Sun: "We zaten beiden na de geboorte gewoon te staren naar ons kindje, een hele tijd, zonder iets te zeggen. Ik was zelfs zo gechoqueerd dat ik grapte: 'Is ze wel van mij?'" Mama Angela (35), uit Woolwich bij Londen, vindt haar baby een "mirakel". "Haar huidskleur doet er niet toe. Ze is prachtig en ik hou van haar."

Lees verder

Bron: HLN

maandag 19 juli 2010

Verhagen: Bouterse alleen welkom voor celstraf


DEN HAAG - De nieuwe president van Suriname Desi Bouterse is niet welkom in Nederland, anders dan om zijn gevangenisstraf uit te zitten.

Nederland zal met Bouterse alleen contacten onderhouden ''op basis van functionele noodzaak''. Dat heeft minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken maandag laten weten in reactie op de verkiezing van Bouterse.

''We kunnen niet van tafel vegen dat Bouterse in Nederland tot elf jaar is veroordeeld wegens drugshandel'', stelde Verhagen. Maar de bewindsman wijst erop dat Bouterse door de benoeming immuniteit geniet wegens het internationale recht.

Lees verder

Bron: AD

Wie bouwt er nou een moskee op Ground Zero


Van Sarah Palin kun je zeggen wat je wilt, maar haar protest tegen de bouw van een moskee op Ground Zero kan ik wel begrijpen.

Lees het artikel en zeg nou zelf.

Bron: de Telegraaf

Man stuurt zelfmoordbrief per postduif


Zhengzhou - Een Chinese man heeft zijn vriendin per postduif een zelfmoordbrief gestuurd. De brief werd opgepikt door een stadswacht in de stad Zhengzhou in Centraal-China.

Li Yong vond de duif in een flat aan de rand van de stad. Hij nam hem mee naar kantoor en gaf het dier wat te eten. Toen zag Li dat er een briefje aan één van de poten van de duif gebonden was. "Uit nieuwsgierigheid lazen mijn vriend en ik de brief. We waren geschokt toen bleek dat het een afscheidsbrief was."

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Politie zoekt vandaaltjes via YouTube


GRONINGEN - De Groningse politie is met behulp van een filmpje op YouTube op zoek naar vier jongens, die zondagmorgen een bushokje hebben vernield.

Een getuige legde het vandalisme aan de Groningerweg vast met een camera en gaf de beelden aan de politie. Hetzelfde bushokje was een week eerder ook al vernield.

Op de beelden is te zien hoe een groepje mannen op de fiets bij het bushokje stopt en dat een van hen een groot voorwerp door de ruit gooit. Andere proberen hun gezicht te verbergen door een capuchon over hun hoofd te trekken.

Door de beelden op YouTube te zetten hoopt de politie dat iemand de vandaaltjes herkent en ze aangeeft, of dat de jongens zichzelf melden op het bureau.

Bron: de Telegraaf

Huis kwijt dankzij struikelende postbode


Billingham - Het is verstandig de hond in bedwang te houden en te controleren of de stoeptegels voor het huis nog recht liggen. Een Engelse vrouw dreigt namelijk haar huis te verliezen, omdat de postbode voor haar huis is gestruikeld. De man beweert dat hij gestruikeld is, terwijl hij werd opgejaagd door de hond van de vrouw. Hij diende met succes een megaclaim in.

In juni 2007 kwam de 41-jarige Colin Hatch wat folders bezorgen bij de 61-jarige Pauline Little. Hij hoorde een grommende hond. Hij meende te weten dat Little twee "agressieve" border collies had en vreesde dat ze hem aan zouden vallen.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

zondag 18 juli 2010

Voodoo ritueel in Haïti: topless baden onder waterval

Voodoo rituelen kunnen soms bizar zijn. Neem nu de Haïtiaanse traditie om half juli massaal naar de waterval van Saut d'Eau te trekken. Voodoo-aanhangers en ook christenen baden er (vaak) topless onder het heerlijke water van de waterval.


slideshow

De Maagd Maria zou in 1983 op deze plaats verschenen zijn. In het voodoo geloof wordt Maria omgevormd tot Loa, de Godin van de Liefde. Het heilige water zou geneeskrachtig zijn en vele jonge vrouwen hopen vruchtbaarder te worden door er topless in te baden.