Translate

zaterdag 17 juli 2010

Bonnenregen op snelwegen


DRIEBERGEN - Automobilisten, opgelet: de politie voert het aantal radarcontroles bij wegwerkzaamheden deze zomer flink op. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) springt zo in de bres voor de veiligheid van de wegwerkers.

De flitsers komen vooral te staan op de A1, A4, A12, A15, A28 en A50, meldt KLPD-woordvoerder Jos Klaren.. Deze zomer wordt op een recordaantal van dertig plaatsen gewerkt om fileknelpunten in het Nederlandse snelwegennet op te lossen. Dat geeft de politie reden extra controles uit te voeren, schrijft het AD.

Politie en Rijkswaterstaat hebben afspraken gemaakt over de controles. De bedoeling is ze vooral te houden op tijden dat er wordt gewerkt en niet op rustdagen, zegt Klaren.

Lees verder

Bron: AD

Afluistercamera tegen geweld

AMSTERDAM - De afluistercamera is het nieuwe wapen tegen geweld op straat in Amsterdam.

Op verschillende openbare plaatsen in de stad worden afluistercamera's gebruikt om gesprekken op te vangen, meldt het Parool.

Het detectiesysteem Sigard is ontwikkeld voor plaatsen met een hoog risico op geweldsincidenten. Zo wordt het in Amsterdam inmiddels gebruikt op het Centraal Station, in winkelcentrum

Lees verder

Bron: de Telegraaf

vrijdag 16 juli 2010

Uitkeringstrekker stapt naar Europees Hof


AMSTERDAM - Een bijstandsgerechtigde uit Amsterdam stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, omdat hij vindt dat de gemeente hem tot 'dwangarbeid' aanzet.

De gemeente hem de man gedwongen deel te nemen aan een re-integratietraject. Omdat de man dit weigerde, werd hij gekort op zijn uitkering, meldt de Vereniging Bijstandsbond Amsterdam vrijdag.

Lees verder

Bron AD

Scheepsromp op Ground Zero blootgelegd


NEW YORK - Arbeiders op Ground Zero, de plek waar op 11 september 2001 twee vliegtuigen zich in de torens van het World Trade Center in New York boorden, zijn bezig met het uitgraven van een tien meter lange scheepsromp. Klaarblijkelijk is het in de achttiende eeuw gebruikt als vulmateriaal bij de uitbreiding van Lower Manhattan.


De hoop is dat de romp volledig omhoog kan worden gehaald, zei archeologe Molly McDonald. Ze zei ten minste een aantal planken te willen redden.

Of grote delen uit de grond kunnen worden gehaald is vooralsnog onduidelijk. "We leggen de romp grotendeels met de hand bloot, omdat het nogal breekbaar is", zei McDonald. Later kunnen er mogelijk machines worden gebruikt.

Lees verder

Bron: AD

Vermist meisje 7 jaar na ontvoering levend teruggevonden


De Amerikaanse kleuter Amber Nicklas werd in Norwalk (California) in 2003 ontvoerd. De politie van Los Angeles vond haar gisteren levend en wel terug in Phoenix (Arizona).

Tantes
Amber Nicklas werd gisteren gezond honderden kilometers van de plek waar ze ontvoerd werd teruggevonden. De kleuter van dertien maanden verdween zonder enig spoor in een restaurant in Los Angeles wanneer haar pleegouders haar na een rechtszaak met haar moeder naar een restaurant namen. Twee van haar tantes leidden de pleegmoeder af terwijl een derde tante, die slechts 13 jaar was, wegliep met het kind. De politie kon de twee tantes arresteren, de derde kon vluchten met de baby. Amber kwam in een pleeggezin terecht omdat haar grootmoeder niet meer voor haar mocht zorgen, haar moeder had al langer dat recht niet meer.

Lees verder

Bron: HLN

donderdag 15 juli 2010

Eeuwenoude diersoorten in oceaan ontdekt

SYDNEY - Een groep Australische wetenschappers heeft een aantal prehistorische diersoorten ontdekt, die onder het Great Barrier Reef leven. Bij het onderzoek werd gebruikgemaakt van een camera die geschikt was om de donkere oceaanbodem af te speuren.

Lees verder + slideshow

Bron: de Telegraaf

Moeder moet cel in voor seks met zoon (14)


MICHIGAN - Een 36-jarige vrouw die seks had met haar 14-jarige zoon moet minstens negen jaar de cel in.

Aimee Louise Sword (35) uit Michigan liet haar zoon tien jaar geleden, toen hij nog een kind was, adopteren. Eind 2008 spoorde ze hem op , maar ze vertelde hem niet dat ze zijn moeder is. In plaats daarvan verleidde ze de toen 14-jarige jongen en had ze seks met hem.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Belg zakt 62 keer voor theorie-examen


Zillebeke - Veel mensen hebben moeite om hun rijbewijs te halen, maar het kan altijd nog veel erger. De 43-jarige Belg Marc Martain is weer gezakt voor zijn rijexamen, voor de 62ste keer om precies te zijn. Aan de praktijk is hij overigens nooit toegekomen. Telkens strandde hij bij het theorie-examen.

In 2004 deed Martain zijn eerste poging. Hij was het zat telkens met zijn vader mee te moeten rijden. Zes jaar later beschikt hij echter nog steeds niet over het felbegeerde papiertje. Het lukt hem maar niet 32 van de 40 examenvragen goed te beantwoorden, wat in België genoeg is om te slagen.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Ruim 900 oude bommen onder Japans restaurant

TOKYO - Onder een restaurant in de Japanse stad Okinawa zijn woensdag 902 bommen gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Dit maakte een politiefunctionaris donderdag bekend. Arbeiders die bezig zijn met de aanleg van een weg en die de omgeving met behulp van een metaaldetector onderzochten, ontdekten de explosieven, waarna een opruimingsteam van het leger werd ingeschakeld.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Jomanda in november weer voor de rechter


AMSTERDAM - 'Genezend medium' Jomanda moet in november samen met twee alternatieve artsen in hoger beroep terechtstaan in de zaak rond de dood van actrice Sylvia Millecam. Het gerechtshof in Amsterdam verwierp vrijdag een verweer van de advocaten van de drie verdachten, waarmee zij het proces in hoger beroep in de kiem hadden willen smoren.

De raadslieden hebben onlangs betoogd dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moet worden verklaard, omdat het zich niet aan de regels zou hebben gehouden bij het indienen van de toelichting bij het instellen van hoger beroep.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Kankervrij verklaarde moeder verongelukt voor ze familie goede nieuws kan melden


Jean Allen, een 66-jarige Britse, is verongelukt toen ze van de dokter naar huis reed, waar ze haar man en drie dochters ging verrassen met het nieuws dat ze de strijd tegen kanker had gewonnen.

Het verhaal van Jean Allens laatste uren is voer voor een filmscenario. De vrouw, die aan borstkanker leed, had na een "laatste reis" naar Memphis in de VS om er het graf van haar idool Elvis Presley te bezoeken, een erg zware chemobehandeling ondergaan. Zeven maanden later, in maart van dit jaar, kreeg ze uitstekend nieuws van de artsen in het ziekenhuis in Peterborough: de kanker was verslagen.

Brandstichting
Lees verder

Bron: HLN

Voorkom jetlag met deze tien tips


Een jetlag is een vervelende bijkomstigheid van lange vliegreizen. Als je in verschillende tijdzones reist, raakt je natuurlijke lichaamsklok in de war. Het kan je slaapproblemen, een verstoorde concentratie en problemen met je spijsvertering opleveren. Gelukkig kun je zelf maatregelen nemen om een jetlag te voorkomen. Wij geven alvast tien tips.


Een jetlag kan onder meer vermoeidheid, geheugenverlies, desoriëntatie, gezwollen handen en voeten, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en draaierigheid veroorzaken

Het is juist verstandig om extra water te drinken om uitdroging en daarmee snelle vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen

Langdurig stilzitten tijdens verre vluchten is extra vermoeiend. Geregeld heen en weer lopen in de cabine is aan te raden
Voor veel mensen verpest een jetlag (een deel van) hun vakantie. Soms heeft het lichaam dagen nodig om te wennen aan de nieuwe klok en daardoor kunnen veel vakantieplannen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een jetlag kan onder meer vermoeidheid, geheugenverlies, desoriëntatie, gezwollen handen en voeten, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en draaierigheid veroorzaken. Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen met deze tien tips!

Lees verder

Bron: HLN

Man eet gifslang rauw op voor weddenschap van 2 euro


Een Indiër heeft bijna zijn leven gelaten voor een weddenschap van 100 Rupee (1,7 euro). De 35-jarige Zaver Rathod uit Surat (Gujurat) wou zijn vrienden bewijzen dat hij geen schrik had om een twee meter lange gifslang rauw op te eten. En terwijl de artsen die de man konden redden zijn daad als "onwaarschijnlijk dom" bestempelden, heeft die stommiteit de landbouwer tot een bizar soort volksheld gemaakt.

Maag leeggepompt
Lees verder

Bron: HLN

woensdag 14 juli 2010

Geboorte van megasterren ontrafeld


PARIJS - Alle sterren, groot en klein, blijken op dezelfde manier te ontstaan, namelijk uit een wolk van stof en gas. Dat hebben Amerikaanse en Europese astronomen ontdekt, maakte de Europese Zuidelijke Sterrenwacht woensdag bekend.

De ontdekking ontkracht een andere theorie over het ontstaan van megasterren. Die hypothese stelt dat hele grote sterren ontstaan door de samenklontering van kleinere sterren.

De astronomen deden hun ontdekking bij de jonge ster IRAS 13481-6124, die bijna aan het eind van zijn ontstaansfase is. Rond het hemellichaam zagen ze de restanten van de stofwolk waaruit de ster is ontstaan. Astronomen hadden zo'n wolk alleen bij veel kleinere sterren gezien. (ANP)

Bron: AD

Toestel Air France terug wegens kapotte wc's


PARIJS - Een toestel van Air France dat onderweg was van Brazilië naar Parijs is na ruim twee uur vliegen teruggekeerd naar de luchthaven van Rio de Janeiro, omdat verschillende toiletten het niet deden. Dat liet Air France woensdag weten.

In de Boeing 747 met 443 passagiers aan boord functioneerden zeker zes toiletten niet naar behoren. De piloot besloot daarop om te keren. Air France zei dat doorvliegen in dit geval had geleid tot ''grote ongemakken voor onze passagiers''.

Na terugkeer van het vliegtuig in Rio zijn de mensen naar huis gebracht of in hotels ondergebracht. De passagiers spraken na hun rondvlucht van ongeveer vijf uur over ''chaotische, absurde en ondenkbare'' toestanden. (ANP)

Bron: AD

Winkeldiefstal gestegen


AMSTERDAM - Winkeliers zijn vorig jaar voor een recordbedrag bestolen. Voor 325 miljoen euro aan goederen is uit de schappen verdwenen, zonder dat daarvoor werd betaald.

De totale kosten voor winkeldiefstal bedragen meer dan een miljard euro. Detailhandel Nederland spreekt van een 'absoluut dieptepunt' en wil dat dieven 'keihard' worden aangepakt.

Retourfraude

Lees verder

Bron: de Telegraaf

dinsdag 13 juli 2010

Inktvisorakel Paul ereburger in Spanje


ORENSE - Het wereldberoemde inktvisorakel Paul krijgt een onderscheiding. Het dorp Carballiño in het noordwesten van Spanje heeft het 50 centimeter lange achtarmige dier tot ereburger uitgeroepen, aldus lokale media dinsdag.

Carballiño wil Paul op deze manier bedanken dat hij de zege van Spanje op het WK voetbal voorspeld heeft. De octopus van een zeeaquarium in het Duitse Oberhausen wist de winnaars van acht uit acht wedstrijden vooraf aan te wijzen.

Lees verder

Bron + video: AD

'Joran pleegde moord niet alleen'


LIMA - Pablo Altez Navarro, de Peruaanse advocaat van Joran van der Sloot, heeft zijn twijfels of van der Sloot in zijn eentje de moord op de 21-jarige Stephany Flores gepleegd zou hebben.

Tegen de Peruaanse krant Perú.21 spreekt de advocaat zijn verbazing uit over het feit dat de jonge Chinese manager van het Hotel TAC, waar de moord gepleegd is, nooit gehoord is door de politie.

Navarro wilde echter niet zo ver gaan om de 26-jarige Chinees als tweede verdachte te kwalificeren.

Hij voerde verder aan dat de vermeende bekentenis van Van der Sloot niet geldig is omdat de vertaler, die zijn cliënt vergezelde, niet gekwalificeerd was voor zijn werk. (EBO)

Bron: AD

maandag 12 juli 2010

Rusland heeft eigen monster van Loch Ness


In meer Chany in de Russische provincie Novosibirsk zit een monster, beweren de omwonenden. De voorbije drie jaar heeft dat monster 19 mensen het water ingesleurd en opgegeten, zeggen de vissers, die een onderzoek eisen. Het meer is een van de grootste zoetwaterplassen van Rusland.


Vladimir DoroninDegenen die een glimp van het wezen hebben opgevangen, beweren dat het lijkt op het langnekkige monster van Loch Ness. Het wordt ook wel omschreven als slangachtig, terwijl nog anderen spreken over een grote vin en een enorme staart.

Lees verder

Bron: HLN

Woede over dansende familie in Auschwitz


MELBOURNE - Een vrouw heeft zich de woede van oorlogslachtoffers op de hals gehaald door een filmpje op YouTube te zetten waarin haar familie een dansje opvoert in het voormalig concentratiekamp Auschwitz op de muziek van het nummer 'I will Survive'.


De joodse vrouw uit Australië was samen met haar 89-jarige vader, die de Holocaust overleefde, en haar kinderen naar Polen gegaan om een bezoek te brengen aan het voormalige vernietigingskamp waar tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 1 miljoen mensen werden omgebracht.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

filmpje