Translate

vrijdag 9 juli 2010

Kale misvormde vrouwen op catwalk


BERLIJN - Magere kale vrouwen met doorzichtige baarden en misvormde blote borsten domineerden de absurde modeshow van Patrick Mohr op de Berlin Fashion Week 2010.


De Duitse modeontwerper Patrick Mohr . FOTO AFPEen provocerende modeshow van designer Patrick Mohr (29) uit Munchen. Zijn modellen lijken 'aliens' van een andere planeet.

Volgens Fashionfreax.net stelt hij de anorexia van modellen aan de kaak. De extreem dunne lichamen van mannen en vrouwen zien er bijna identiek uit. Er lijkt geen verschil tussen de seksen. Kale hoofden met vreemde plukjes haar. Een heel andere benadering dan de gangbare modeshows. Mohr geldt dan ook als de paradijsvogel onder de modeontwerpers. (AHA)

Bron: AD

Georgische van 130 jaar is "oudste vrouw ter wereld"


Een vrouw uit een klein bergdorpje in Georgië werd 130 jaar, waarmee ze de oudste vrouw op aarde is. Dat zeggen plaatselijke gezagsdragers.

Een woordvoerder van de burgerlijke stand verklaarde dat Antisa Khvichava geboren werd op 8 juli 1880. Ze werkte als thee- en maïsplukster, een baan die ze vaarwel zegde in 1965. De vrouw was toen 85 jaar.

Lees verder

Bron: HLN

Getest: ben jij geschikt voor het moederschap?


Na een familiedrama of een geval van verwaarlozing, verzuchten mensen wel eens tegen elkaar: 'Sommige mensen zouden toch echt geen kinderen mogen krijgen'. Maar wat als elke vrouw echt getest zou worden of ze geschikt is voor het moederschap?

In de Nederlandse gemeente Venray is dit idee geen fictie, maar realiteit. De gemeente schotelt zwangere vrouwen een vragenlijst voor die moet bepalen of ze 'geschikt' zijn voor het moederschap. Dat schrijft De Telegraaf op basis van een bericht in het Nederlands Dagblad. De vrouwen zijn niet verplicht om de vragenlijst in te vullen, maar of ze dat ook weten, is een andere vraag.

Lees verder

Bron: HLN

Braziliaanse voetbalster voerde minnares aan honden


Bruno Fernandes de Souza, doelman van de Braziliaanse club Flamengo en aanstormend talent, is verwikkeld in een lugubere moordzaak. Hij wordt verdacht van de moord op zijn voormalige minnares, waarvan de politie vermoedt dat ze aan de honden is gevoerd.


Het 25-jarige slachtoffer Eliza Samudio.
Het lichaam van de 25-jarige Eliza Samudio is nog niet gevonden, maar er zijn sporen van haar bloed teruggevonden in de wagen van Fernandes. Samudio werd uit een hotel ontvoerd, in elkaar geslagen, gewurgd en in stukken gesneden, waarna sommige lichaamsdelen aan een rottweiler werden gevoerd en andere in cement werden begraven. De politie baseert zich daarvoor op verklaringen van andere verdachten.

Lees verder

Bron: HLN

Zes arbeiders verdronken in vat tomatensaus


In India zijn zes werklui verdronken in een gigantisch vat met tomatensaus. Dat meldt de krant Indian Express.

Het fatale bedrijfsongeval gebeurde in Akansha Food Products, in het noord-oosten van het land. Volgens ooggetuigen viel een arbeidster van een ladder terwijl ze groenten uitschepte uit een tank. Ze viel in de zes meter diepe tank die materiaal voor tomatensaus bevatte. Vijf collega's snelden de vrouw ter hulp, maar raakten bedwelmd door de walm van fermenterende groenten in het vat. De zes werklui verdronken.

Twee andere medewerkers moesten na het tragische incident naar het ziekenhuis worden gebracht. De bedrijfsleider werd opgepakt. (hlnsydney/tw)
09/07/10 03u23

Bron: HLN

Stephen Hawking: "Zo zien aliens eruit"


De Britse topfysicus Stephen Hawking heeft gebruik gemaakt van computerprogramma's en wetenschappelijke feiten om een grafische voorstelling te maken van hoe buitenaards leven eruitziet. Eerder al verklaarde de wetenschapper dat buitenaards leven 'zo goed als zeker' bestaat.


Hawking, die de voorstellingen maakte in het kader van 'Into the Universe', een nieuwe documentairereeks voor Discovery Channel, zegt dat het universum uit zo'n 100 miljard melkwegen bestaat. In zo'n onmetelijke ruimte is het onwaarschijnlijk dat het leven zich alleen op aarde ontwikkelde.

Lees verder

Bron: HLN

donderdag 8 juli 2010

Vrouw probeert baby door wc te spoelen

NEW DELHI - Een Indiase vrouw is woensdag bevallen in de wc van een vliegtuig en probeerde vervolgens het kind door het toilet te spoelen. Dat meldden Indiase media donderdag.

Het kind werd in de toiletpot gevonden, nadat het toestel uit Turkmenistan was geland in Amritsar in het noorden van India. Omdat de baby vastzat werd het met toiletpot en al in allerijl naar een ziekenhuis gebracht. Chirurgen moesten een zaag gebruiken om het hoofdje uit de toiletpot te bevrijden. Het jongetje ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De 22-jarige moeder had het toestel verlaten en werd gearresteerd, nadat het cabinepersoneel het kind gevonden had. In eerste instantie ontkende ze dat ze net was bevallen maar later gaf ze dat toe. De ongetrouwde vrouw is een geneeskundestudente, die net was afgestudeerd in Wit-Rusland


Bron: de Telegraaf

Britse lijdt aan vreemde ziekte: ze moét seks hebben


De Britse Donna Glover heeft tot tien keer per dag af te rekenen met een onbedwingbare lust om van bil te gaan. "Het speelt geen rol waar ik ben, met wie ik ben of wat de gevolgen zullen zijn", zegt zij in News of the World. "Ik moét gewoon seks hebben".

"Het is een alles opslorpende drang die ik niet onder controle krijg", getuigt de 40-jarige vrouw verder. Ik word een soort seksueel roofdier dat zijn lusten zo snel mogelijk moet blussen. Met om het even welke man".

Meer dan 150 mannen
Donna Glover heeft het intussen met meer dan 150 mannen gedaan, ondanks het feit dat ze gedurende vijf jaar getrouwd was en vijf andere langdurige relaties achter de rug heeft. Haar niet te stillen sekshonger stak al de kop op toen ze nog een tiener was.

Eén op zes miljoen
Pas tijdens een recent bezoek aan de dokter is de diagnose gesteld: Donna lijdt aan het Kleine-Levin syndroom, ook bekend als het Schone Slaapster syndroom. Deze aandoening komt voor bij één op zes miljoen mensen.

Op jacht
Lees verder

Bron: HLN

Giftige algenwolk van 400 km² voor Chinese kust


Twee weken geleden brak een algenplaag uit voor de kust van China, die inmiddels is uitgegroeid tot een "wolk" van meer dan vierhonderd vierkante kilometer.

Niet enkel in de Golf van Mexico wordt met man en macht gewerkt om de stranden schoon te houden. Voor de kust van het Chinese Qingdao zijn 66 schepen in de weer om algen uit het water te vissen. Honderden mensen proberen de stranden schoon te houden en voor de kustlijn is een net gespannen, maar de algen zetten hun opmars verder.

Lees verder

Bron: HLN

Dikste man ter wereld overleden in Groot-Brittannië


In Engeland is de dikste man ter wereld overleden. De slechts 48-jarige David Hone uit Croydon in het zuiden van Londen woog 387 kilogram en stierf ten gevolge van een hartinfarct. Dat meldt The Sun.

De dokters hadden Hone al enkele keren aangemaand dat hij dringend moest vermageren. Hone vertelde aan de dokters dat hij gewoon niet meer kon stoppen met eten, maar begon toch aan een dieet. Dat bracht dus blijkbaar geen zoden meer aan de dijk. De man zeeg neer en moest door de brandweer uit zijn huis worden getakeld om naar het ziekenhuis te kunnen worden overgebracht.

"Hij kon zichzelf niet meer wassen of naar de badkamer lopen. We hadden een kraan nodig om de man te verplaatsen", aldus een verpleger tegen Daily Mail. Hone werd in een extra verstevigd bed gelegd, maar ook dat bezweek onder de talloze kilo's van de veelvraat. Uiteindelijk konden de dokters niets meer doen voor Hone.

David Hone nam de titel van 'zwaarste man ter wereld' over van Paul Masen, ook al een Brit. Die man slaagde erin 127 kilo af te vallen, waardoor hij nog 'slechts' 317 kilo woog. (ypu)

08/07/10 13u42

Bron: HLN

woensdag 7 juli 2010

Apen schieten zich met takken over hek van Japans labo


In Japan zijn vijftien aapjes erin geslaagd te ontsnappen uit een laboratorium van de universiteit van Kyoto door zich met een tak over een hek te katapulteren.

Het leek wel de apenversie van Prison Break. Met vijftien schoten de aapjes zichzelf via een tak over een drie meter verder gelegen hek dat onder hoogspanning stond. Maar eens buiten de muren van de universiteit wisten de aapjes niet wat ze met hun vrijheid moesten doen. Ze bleven voor de muur zitten zodat ze al vlug weer gevangen werden.

De wetenschappers van het laboratorium hadden het nog nooit meegemaakt. Ze vermoeden dat de groep apen ruzie had met andere apen die in het bos van de universiteit leven, en daarom hun weg naar buiten zochten. "We waren echt verrast dat de apen zo intelligent zijn", zegt hoofdonderzoeker Hirohisa Hirai.

Om te vermijden dat de apen hun avontuur zouden herhalen, werden de bomen in de buurt van het hek eens flink gesnoeid. Maar als er zich een Michael Scofield onder de apen bevindt, zal die daar misschien nog wel iets op vinden. (gb)

07/07/10 14u00

Bron: HLN

Na 20 jaar kan je weer varen in Australische woestijn


Voor het eerst in 20 jaar kan een zeilrace in de Australische woestijn weer doorgaan. In verschillende opgedroogde meren staat weer voldoende water door hevige regenval.


Een zeilrace in het midden van Simpson Desert. Het is een hele gebeurtenis en tientallen zeilers uit heel Australië zijn naar het binnenland gekomen om deel te nemen. In februari viel er tijdens het regenseizoen extreem veel regen, ongeveer 15 centimeter neerslag op één dag tijd. Daardoor kwam veel water in de opgedroogde meren terecht.

Lees verder

Bron: HLN

dinsdag 6 juli 2010

Verkeersdrukte door bouwvakantie en vertrek Nederlanders dit weekend


Het wordt dit weekend erg druk in België door de vakantie in de bouwsector en het vertrek van inwoners van Nederland, waarschuwt VAB vandaag in een mededeling. Ook Touring voorspelt dat het op 10 en 11 juli erg druk wordt door "de tweede golf" van de bouwvakantie.

Vanaf vrijdagmiddag wordt het aanschuiven op de ring rond Antwerpen en Brussel en op de toegangssnelwegen tot deze ringwegen. De beste vertrektijden naar de Belgische kust zijn volgens VAB vrijdag na 21 uur, zaterdag tussen 7 en 9 uur en na 15 uur, zondag tussen 7 en 10 uur en na 13 uur.

Lees verder

Bron: HLN

Mysterie rond dood van man tijdens 'Twilight'-vertoning


Een 23-jarige man in het Nieuw-Zeelandse Wellington overleed tijdens de vertoning van de recentste 'Twilight'-film. De politie staat voor een raadsel.

De 23-jarige werd voorovergebogen in zijn bioscoopzitje aangetroffen, zonder zichtbare verwondingen, na een vertoning van de vampierenfilm 'The Twilight Saga: Eclipse' in de Reading Cinema in Wellington. Ambulanciers kwamen ter plekke, maar konden alleen maar het overlijden van de man vaststellen.

Lees verder

Bron: HLN

Koudste dag ooit in warmste stadje van Australië


Alice Springs heeft vandaag te lijden onder een ware koudegolf. Dit warme stadje in het Australische binnenland is het immers niet gewend om slechts zes graden op de thermometer te zien. Het was dan ook de koudste dag sinds het begin van de metingen.

Het is momenteel winter Down Under, maar zelfs in deze tijd van het jaar is het normaal toch warmer in Alice Springs. Een dikke wolkenmassa zou boven het woestijnstadje hangen en daardoor is de temperatuur de voorbije dagen snel gezakt. In de namiddag steeg het kwik naar 6,3 graden.

Lees verder

Bron: HLN

Indische wordt man om aan gedwongen huwelijk te ontsnappen


Een Indische advocate heeft een geslachtsoperatie ondergaan om een huwelijk dat haar opgelegd was door haar familie te vermijden. Dat meldt The Times of India.

Na de ingreep liet de voormalige vrouw, een dertiger, aan de krant weten: "Ik voel me vrij nu. Niemand kan me nog dwingen om in het huwelijk te treden. Het is beter om een man te worden dan de kwellingen te ondergaan die vrouwen moeten verduren."

De artsen die de zeven uur durende ingreep uitvoerden in een privékliniek in Bhubaneswar zeggen dat de operatie wel moést plaatsvinden. De vrouw zou ermee gedreigd hebben zichzelf van het leven te beroven indien de dokters de geslachtsoperatie weigerden. Andere bronnen zeggen dat de vrouw, wiens naam niet genoemd werd, "erg close is met een meisje", en dat ze hun leven samen willen doorbrengen. (hlnsydney/tw)
06/07/10 01u02

Bron: HLN

Man vriest dood tijdens hittegolf in Taiwan

In Rusland zijn de afgelopen week bijna 300 mensen verdronken terwijl ze afkoeling zochten tijdens een hittegolf, maar ook in Taiwan eist een hittegolf op een aparte manier levens. Een 38-jarige Taiwanees is er namelijk doodgevroren.

Chen Sung-mou, een arbeider in een suikerfabriek, zocht wat afkoeling in een vrieskamer waar hij na een tijdje bewusteloos werd teruggevonden. Hij leed aan onderkoeling, werd nog naar het ziekenhuis overgebracht maar werd daar uiteindelijk dood verklaard.

Volgens een eerste politierapport zou de man door onderkoeling in slaap zijn gevallen en zo doodgevroren zijn. (sps)

Bron: HLN

maandag 5 juli 2010

Aardappelen mee in koffer


AMSTERDAM - Nederlandse etenswaren gaan deze zomer massaal mee op vakantie. Meer dan de helft van alle Nederlanders neemt de nodige voorraad mee, zoals drop, ontbijtkoek en aardappelen. Dit blijkt uit onderzoek van Koninklijke Peijnenburg onder ruim 500 Nederlanders die deze zomer op vakantie gaan.

Opvallend is dat niet alleen mensen die er met de auto op uit trekken typisch Hollandse producten meenemen. Ook 44 procent van de vakantiegangers die met het vliegtuig vertrekt, stopt Nederlandse producten in de koffer.

Gemak
Lees verder

Bron: de Telegraaf

Kleinste moeder krijgt derde kind


AMSTERDAM - De kleinste moeder ter wereld heeft al drie kinderen en ze wil nog een vierde. Stacey Herald uit de Amerikaanse staat Kentucky is maar 71 centimeter groot.

gewaarschuwd dat ze beter niet zwanger kon worden. Zij vreesden dat een baby haar longen en hart stuk zou drukken. Toch heeft ze nu al drie kinderen samen met de 27-jarige domineesleerling Wil.

De 36-jaar oude Stacey lijdt aan Osteogenesis imperfecta. Een zeldzame, erfelijke ziekte die broze botten, een geremde groei en onderontwikkelde longen veroorzaakt. Ze kreeg haar kinderen via een keizersnede.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Onderschepte cocaïne-duikboot bewijst macht drugbendes


In het Zuid-Amerikaanse Ecuador werd het vertrek verhinderd van een duikboot die duizenden kilo's coke moest verschepen. Dat maakte de Drugs Enforcement Agency (DEA) bekend.


De opvallende vangst bewijst alweer hoe goed georganiseerd en financieel slagvaardig de Zuid-Amerikaanse drugbendes zijn. De duikboot in kwestie werd volledig gebouwd in ondoordringbaar junglegebied en is in staat om duizenden kilo's cocaïne tegelijk te vervoeren.

Lees verder

Bron: HLN

Honderden Russen verdronken tijdens hittegolf


De voorbije week zijn bijna driehonderd Russen om het leven gekomen terwijl het land kreunde onder een hittegolf. Opmerkelijk is dat het niet de hitte zelf was die hen fataal werd, maar dat ze de verdrinkingsdood stierven terwijl ze op zoek waren naar wat afkoeling. Dat meldt het nieuwsagentschap RIA Novosti.

Volgens de Russische autoriteiten verdronken vorige week 285 mensen in rivieren, kanalen, vijvers en meren. "De voornaamste redenen daarvoor zijn zwemmen onder invloed van alcohol en zwemmen op plekken die daar niet voor uitgerust zijn.

Vorig jaar stierven er meer dan 3.000 Russen op die manier. Russen negeren wel vaker waarschuwingsborden om in vijvers en rivieren met troebel water, die veel gevaren verbergen, te zwemmen. (sps)

Ook elders in Europa, zoals hier in Sevilla, zochten de mensen afkoeling in rivieren en andere waterwegen.

05/07/10 15u36

Bron: HLN

Telescoop toont oudste licht van het heelal


Dit is het eerste beeld van het volledige heelal zoals de Europese Planck-telescoop het registreerde. De telescoop ter waarde van 600 miljoen euro werd vorig jaar gelanceerd in opdracht van ESA.

De telescoop werd zo'n 1,6 miljoen kilometer ver de ruimte in gestuurd om de oorsprong van het heelal te onderzoeken. Hij zou zich concentreren op de hitte die is achtergebleven na de oerknal. De telescoop begon in september aan zijn opdracht met de eerste beelden van oud licht. Nu is er een volledig beeld van 'de lucht' beschikbaar.

Vooral ons Melkweg-stelsel springt in het oog. De opvallende lijn in het midden van het beeld is de schijf waarop zich ook onze Aarde en zon bevinden. Boven en onder het stelsel zien we enorme hoeveelheden koud stof die duizenden lichtjaren ver reiken. Wetenschappers hebben hier veel informatie mee gewonnen en zullen proberen te achterhalen hoe ons universum geëvolueerd is tot wat we nu waarnemen. (gb)

Bron: HLN