Translate

zaterdag 26 juni 2010

Hanescu bespuugt fans en verlaat Wimbledon


LONDON - De Roemeense tennisprof Victor Hanescu was vrijdagavond laat de spil van een rel op Wimbledon. Hij kreeg ruzie met mensen in het publiek, spuugde naar hen en gaf zijn partij tegen de Duitser Daniel Brands op in de vijfde set, waarin Hanescu aankeek tegen een 3-0 achterstand.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Postbodes de laan uit


AMSTERDAM - Alle TNT-postbestellers die meer dan 25 uur per week werken, verliezen hun baan. Het bedrijf heeft alle medewerkers in de postbezorging vrijdag een brief met folder gestuurd waarin de directie dit aankondigt.


Lees verder

Bron: de Telegraaf

'Dode' man verkrachtte tienjarig meisje


LONDEN - Een Britse man, die een jaar geleden offcieel dood werd verklaard, blijkt na zijn 'overlijden' een tienjarig meisje tot driemaal toe te hebben verkracht. Hij verschijnt dezer dagen voor de rechter.

De familie en vrienden - zijn vrouw incluis - waren er rotsvast van overtuigd dat Leslie Andrews (53) in 2002 verdronk. De politie vond zijn lege auto, een stapel kleren en een afscheidsbrief nabij een strand in het graafschap Lancashire. Meneer Andrews bleef zeven jaar vermist en werd in juni van 2009 officieel doodverklaard.

Verkeersovertreding
Totdat eerder dit jaar een man werd gearresteerd voor een verkeersovertreding. De vingerafdrukken van de arrestant bleken overeen te komen met die van een 53-jarige die in 2002 werd beschuldigd van de seksuele agressie van een tienjarig meisje.

Leslie Andrews viel door de mand. Hij bekende dat hij zijn zelfmoord had geënsceneerd. Onder de naam Leslie Trent had hij in een ander graafschap verscheidene seksuele misdrijven gepleegd. (CBR)

Bron: AD

Maaneclips wordt 'maanillusie' in Noord-Amerika


Een gedeeltelijke maaneclips werd ongewoon uitvergroot voor de inwoners van Noord-Amerika en Canada. De maaneclips begon om 10.17 uur GMT, toen de Maan in de schaduw van de Aarde kwam, en duurde drie uur. Wegens het tijdstip (hier was het nacht) bleef de maaneclips onzichtbaar in Europa. Ze was wel te zien in Azië en Nieuw-Zeeland.

In grote delen van de VS en Canada leek de eclips groter omdat ze zich voordeed toen de Maan dicht bij de horizon stond. Dat effect wordt 'maanillusie' genoemd.

Volgens NASA lijkt een laaghangende Maan "onnatuurlijk groot als ze door bomen straalt, door gebouwen en andere objecten op de voorgrond". Waarom dat zo is, is nog onduidelijk. (lb)

Bron: HLN

Twee nieuwe achterpootjes voor Oscar, de bionische kat


Negen maanden geleden vocht hij nog voor zijn leven na een aanrijding waarbij hij zijn twee achterpootjes verloor. Nu is Oscar een 'bionische' kater na baanbrekend chirurgisch werk.

Dierenchirurg Noel Fitzpatrick van het University College in Londen slaagde er in Oscar de vermorzelde achterpoten van Oscar te vervangen door twee prothesen. De tweejarige kater is naar verluidt het eerste dier ter wereld waarbij deze ingreep is geslaagd. (eb)

Bron: HLN

Straatdief werkt bejaarde dame van 85 tegen de grond...

video

... en toont dan berouw. De overval, die plaatsvond in 121st Street in Harlem werd vastgelegd op videocamera. De man lijkt de handtas van het oude vrouwtje te willen stelen, vloert haar bij die actie en lijkt dan wroeging te krijgen en helpt haar weer recht. De bejaarde loste haar sacoche niet. Het is niet duidelijk voor de politie of er nu iets gestolen werd of niet. De dader wordt opgespoord. (jv)

26/06/10 12u43

Bron: HLN

Tropische storm dreigt in gebied van olieramp


Meteorologen vrezen opnieuw dat de Golf van Mexico weldra getroffen kan worden door de eerste tropische storm van het seizoen. Een tropical wave in het westen van de Caribische Zee zou een goede kans maken om de eerste tropische depressie van het seizoen te worden, zo meldt WeerDirect.

Het traject zou de storm over een paar dagen naar de Golf van Mexico kunnen brengen. Daar probeert BP nog steeds het olielek te dichten. Volgens sommige modellen zou de tropische depressie via het Mexicaanse Yucatan naar Florida trekken.

Als het systeem echt zou uitgroeien tot een tropische storm of een orkaan zal het de naam Alex krijgen. De baan van de storm is in de VS belangrijker dan ooit geworden door de olieramp. Een zware storm zou de olie massaal aan land kunnen spoelen en de milieuramp nog ernstiger maken. (gb)

Bron: HLN

vrijdag 25 juni 2010

Belastingdienst waarschuwt voor nepbrieven


DEN HAAG - De Belastingdienst waarschuwt goededoelenorganisaties voor oplichting door een bedrijf dat brieven verstuurd die lijken op die van de Belastingdienst.

De afzender is het bedrijf ANBINET. In de brieven wordt de goede doelen gevraagd om 28,50 euro te betalen voor het gebruik van de naam of het logo 'ANBI'. Dat staat voor algemeen nut beogende instelling, waarvoor gunstige belastingregelingen gelden.

Maar registratie van een goed doel is kostenloos en de Belastingdienst onderneemt daarom juridische stappen tegen de afzender van de brief. Daarnaast heeft de fiscus de koepels van goededoelenorganisaties voor de oplichting gewaarschuwd. Goede doelen die zo'n brief hebben ontvangen wordt geadviseerd om aangifte van oplichting bij de politie te doen. (ANP)

Bron: AD

Vluchtende chauffeur dumpt 320.000 euro op drukke baan


De andere weggebruikers zagen ze even vliegen, de roebelbriefjes van een voortvluchtige chauffeur, die zomaar 320.000 euro vanuit zijn auto op een drukke baan smeet. De politie zat de corrupte ambtenaar op de hielen, toen hij dan maar de wilde weldoener speelde.

De geldbiljetten lagen verspreid over de baan ten zuiden van de Russische hoofdstadOok de televisie was erbij en filmde live de slapsticksituatie, waarbij de politie geduldig de briefjes een voor een van de grond opraapte. Andere chauffeurs keken geamuseerd toe.

De 'dader', Boris Simonov, is een ambtenaar bij het federale agentschap van de visserij en wordt verdacht van corruptie. Hij wierp de cash gewoon uit zijn Cadillac Escalade, een chique SUV, en begreep dan pas dat hij op heterdaad zou betrapt worden door de politie die hem achternazat. Simonov was overigens betrokken bij een licht ongeval tijdens zijn vluchtpoging. (jv)

Bron: HLN

Castro: "Aanval op Iran zal conflict tussen beide Korea's veroorzaken


De Cubaanse communistische leider Fidel Castro is ervan overtuigd dat de Verenigde Staten en Israël zich klaarmaken voor een aanval op Iran. Het conflict zal volgens Castro de aanleiding zijn voor een oorlog tussen beide Korea's.

"Ik dacht eerst dat het conflict op het Koreaanse eiland van start zou gaan, met name na de torpedering van een Zuid-Koreaanse oorlogsbodem (volgens de VS en bondgenoten het werk van Noord-Korea, nvdr). Daarna zou het conflict verschuiven naar de VS en Iran", aldus de 83-jarige Cubaanse president. "De situatie is echter omgekeerd, de oorlog van Iran zal leiden tot die in Korea."

Iran staat onder grote westerse druk in verband met hun nucleair programma. Volgens de grote Westerse machten heeft Iran militaire doelen met het programma. (belga/gb)

Bron: HLN

Tiener bevalt alleen en steekt boorling in plastic zak


Een tiener werd met een boorling in een plastic zak door haar ouders betrapt in de slaapkamer. Sarah White was net in de slaapkamer van haar ouders bevallen. Het meisje van 19 sneed de navelstreng door met een keukenmes en stopte de boorling radeloos in een zak. "Ik wist niet wat ik met de baby moest doen. Ik wist ook niet waar ik naar toe ging", aldus White.

Zo radeloos was de tiener uit Henderson, Nevada. Haar vader haalde de baby uit de zak. De boorling zag paars en was aan het sterven.

Lees verder

Bron: HLN

Moeder wil geen tweeling en knijpt baby dood


Een moeder heeft een van haar baby's doodgeknepen. De Amerikaanse wou maar een kind maar beviel van een tweeling. Tot overmaat van ramp voor haar was een van de jongens een huilbaby. Het werd Jewell Hendricks te veel en ze vermoordde haar zoontje op een gruwelijke wijze.

Volgens de politie van Odgen, Utah maakte Hendricks haar man 's ochtends wakker. Ze vertelde hem dat een van de baby's niet meer ademde waarop haar man de ziekenwagen belde. De ambulanciers probeerden nog om de baby te redden maar het was te laat. De twee maanden oude Robert werd bij aankomst in ziekenhuis dood verklaard.

Tijdens de ondervraging door de politie gaf de moeder toe dat ze Robert niet moest. Ze had het meer voor zijn tweelingbroer Daniel en zei ze dat haar leven met een kind een flink pak eenvoudiger zou zijn. Ze gaf ook toe dat ze het keeltje van de jongen gewoon dichtgeknepen had tot de baby niet meer kon ademenen. Ze stopte het kind in een slaapzakje, stak het onder kussens en ging op de baby liggen. Hendricks werd opgesloten op beschuldiging van moord en geweldpleging tegen een kind. De Amerikaanse verschijnt op 9 juli voor de rechter. (vsv)

Bron: HLN

Spijkers en stalen pinnen in uitwerpselen Chinese peuter


Artsen hebben in de uitwerpselen van een Chinees meisje van anderhalf jaar oud de voorbije maand 21 spijkers en een stalen pin aangetroffen. De dokters vermoeden dat de peuter aan pica lijdt, een al dan niet ziekelijke neiging om oneetbare dingen op te eten. Dat meldt de krant China Daily.

"Pica is een mogelijkheid, maar verder onderzoek moet uitsluitsel brengen", zeggen kinderartsen van een hospitaal in Xi'an. "Een dergelijke hoeveelheid nagels in de uitwerpselen is echt wel erg ongewoon".

Lees verder

Bron: HLN

donderdag 24 juni 2010

Kat loopt 3000 kilometer naar zijn baasje


Liska - Het is bekend dat katten hun huis terug kunnen vinden, maar de Russische kat Karim maakte het wel heel bont. Hij liep 3.000 kilometer naar zijn baasje, nadat die was verhuisd.


Twee jaar geleden verhuisde Ravila Hairova vanuit Gullistan in Oezbekistan naar het Russische Liska, een dikke 3.000 kilometer verderop. Haar kat liet ze achter bij de buren, omdat ze vreesde dat die niet aan een nieuwe omgeving kon wennen.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Wolf en geitje worden vrienden


BAHE HAMI - In het Chinese dorpje Bahe Hami hebben een wolf en een geitje vriendschap gesloten. Het merkwaardige tafereel is te bewonderen op het erf van herder Chenmin.

De man bracht de gewonde wolf op een nacht mee naar huis. Hij hielp het dier weer op de been, onder meer dankzij de melk van een van z'n geiten. De wolf en de geit trokken van steeds meer samen met elkaar op en er ontstond een 'vriendschap'. Af en toe kan er zelfs een kusje af.


Bron: AD

Besnijdenissen eisen voorbije twee maanden 33 doden in Zuid-Afrika


Drieëndertig Zuid-Afrikaanse jongens zijn de voorbije twee maanden overleden aan de gevolgen van traditionele besnijdenissen. Dat werd meegedeeld door functionarissen van het gezondheidsbeleid. Het besnijden van jongens is een ritueel dat voor de Xhosa, een volk in het zuiden van het land, kadert in de overgang naar de volwassenheid.

Alle overlijdens vonden plaats in de arme provincie Oost-Kaap, waar twee keer per jaar ceremonies georganiseerd worden waarbij jongens door traditionele genezers in het woud besneden worden.
Het laatste overlijden zou zich vandaag hebben voorgedaan in het dorp Moyeni, waar de overheid onlangs nog gewezen heeft op de gevaren van deze praktijk.

Lees verder

Bron: HLN

woensdag 23 juni 2010

Langste partij tennis gestaakt


Londen - Bij een stand van 59-59 in de vijfde set is de langste partij in de geschiedenis van de ATP gestaakt. John Isner en Nicolas Mahut speelden in de eerste ronde van Wimbledon een ware marathonpartij. De eerste vier sets eindigden in 6-4, 3-6, 6-7 (7), 7-6 (3). Even na 21.00 uur Engelse tijd vroeg Mahut de scheidsrechter om te stoppen vanwege de invallende duisternis. Na lang overleg werd dit verzoek ingewilligd.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Orka in Waddenzee gevangen


DEN HAAG - Medewerkers van het Dolfinarium hebben woensdagavond op de Waddenzee tussen Lauwersoog en Ameland een jonge orka gevangen. Het zoogdier werd eerder op de dag vanaf een schip van het ministerie van LNV bij het Waddeneiland gesignaleerd. Het gaat om een ongeveer 3,5 meter lang, jong dier dat volgens ooggetuigen sterk vermagerd en verzwakt is.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

dinsdag 22 juni 2010

Kampusch schrijft boek over ontvoering


WENEN - Natascha Kampusch is bezig om haar herinneringen aan de acht jaar dat zij werd vastgehouden in een kelder, op te schrijven in een boek. Dit maakte een Oostenrijkse krant vandaag bekend.

Kampusch werd in 1998 op 10-jarige leeftijd door de Oostenrijker Wolfgang Priklopil ontvoerd toen ze op weg was naar school. Hij hield haar jarenlang vast in een ruimte onder zijn huis. In 2006 ontsnapte Kampusch, waarna Priklopil zelfmoord pleegde.

De memoires van Kampusch, inmiddels 22 jaar oud, zullen in het Duits uitkomen op 8 september. Behalve een boek wordt ook gewerkt aan een film. Deze zal in 2012 te zien zijn in de bioscopen. (ANP)

Bron: AD

'Yolanthe is trillend stuk vlees met bewegende lipjes'


HILVERSUM - Yolanthe Cabau van Kasbergen (25) kreeg er weer flink van langs gisteren in VI Oranje op RTL 7. Johan Derksen ging op zijn gemak een vernietigende column van Nico Dijkshoorn over Yolanthe voorlezen.

Daarin wordt Yolanthe 'een aandachtsziek, smakeloos stuk trillend vlees met bewegende lipjes' genoemd.

Hij schrijft verder: ,,Wesley is toch een beetje van ons en we moeten machteloos toekijken hoe een opgemaakte goudvis met handjes zich in zijn leven wurmt. Je luistert en kijkt naar dat stuitend domme gekwek en dat gebabbel van een vrouw die is gaan geloven in haar eigen belangrijkheid.''

Ivo Niehe zat zondag ook in de uitzending en nam het op voor Yolanthe: ,,Ik ken haar beter.(...) Ze heeft een soort gedrevenheid, die echt op haar positieve conto geschreven moet worden en die er veel te weinig uit komt." (EBO)

Bron: AD

Niet cremeren maar cryomeren


ALMERE - Wie na zijn dood niet begraven wil worden en ook niets voelt voor cremeren kan binnenkort mogelijk kiezen voor iets anders: resomeren en cryomeren. Yarden Uitvaartorganisatie wil in Nederland ten minste één van deze twee nieuwe uitvaarttechnieken introduceren.

Bij resomeren wordt het lichaam ontbonden en opgelost met een speciale vloeistof en verwatering. Bij cryomeren wordt gebruik gemaakt van bevriezing, waarna het lichaam wordt ontbonden. In beide gevallen rest een kleine hoeveelheid poeder, vergelijkbaar met de asresten na een crematie.

Lees verder

Bron: AD

Spectaculaire nieuwe skywalk in Oostenrijk


In Juli is Oostenrijk een spectaculaire skywalk rijker. Vanaf de stuwdam van Kölnbrein in Karinthië kan je op een geweldig uitkijkplatform stappen dat duizelingwekkende zichten biedt op het stuwmeer en de schitterende omgeving.

Het is net alsof het platform op tweehonderd meter hoogte boven het idyllische gebied zweeft. Het indrukwekkende Kölnbrein-stuwmeer en de met gletsjers bedekte bergen laten zeker en vast een blijvende indruk achter.

De overheid spendeerde 490.000 euro aan de nieuwe trekpleister die niet alleen meer toeristen moet lokken maar letterlijk een brug moet vormen tussen de natuur en het menselijk bouwwerk. (kve)

Bron: HLN

Scheuren in Boeing 767 verder onderzocht


De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) voert een onderzoek naar scheuren in de langeafstandsvloot Boeing 767 van American Airlines. Dat schrijft The Wall Street Journal. Volgens de krant stelde de luchtvaartmaatschappij bij onderhoudswerkzaamheden op minstens twee toestellen scheurtjes vast in de componenten die de motoren met de vleugels verbinden.

De FAA heeft gisteren verder onderzoek bevolen, om de oorzaak te achterhalen. Mogelijk zullen deze toestellen in de toekomst meer gecontroleerd moeten worden dan gebruikelijk. American Airlines beklemtoonde van haar kant dat de problemen op tijd zijn ontdekt. Boeing kon vandaag nog geen commentaar geven.

De Boeings 767 worden sinds 1982 geleverd in verschillende versies, als concurrentie voor de Airbus A330. Er zijn alles samen 986 toestellen van verkocht. (afp/adv)

Bron: HLN

Zonen Lumumba starten rechtszaak tegen België


De zonen van Patrice Lumumba, de eerste premier van onafhankelijk Congo, gaan een rechtszaak aanspannen tegen de Belgische staat. Ze willen opheldering over de omstandigheden van de moord op hun vader in januari 1961. Volgens hen is de opdracht voor de moord door Brussel gegeven.

Lumumba's zonen beschuldigen België van oorlogsmisdaden. En als het effectief om oorlogsmisdaden gaat dan zijn de feiten nog niet verjaard. Toenmalig premier Lumbumba werd in december 1960 afgezet en werd een maand later in onduidelijke omstandigheden vermoord.

Lees verder

Bron: HLN

Koning van de samba is twee en draagt een luier

De kleine Braziliaan Luiz Otavio maakt furore op het internet. Het tweejarige ukje danst de samba als de besten. Op de keukentafel en in zijn luier, nog wel. Volgens de Britse sambaleraar Chris Bicourt is het filmpje, dat al meer dan 3 miljoen keer in een week werd bekeken, niet vervalst. "Ik heb de kleine virtuoos drie keer bekeken en ik ben er zeker van dat deze video echt is", zegt de man. "De kleine zou ons best een paar pasjes kunnen aanleren". (eb)

Bron + video: HLN

maandag 21 juni 2010

Enzym veroorzaakt 'baby blues' na bevalling


ROTTERDAM - De aanstaande moeder kijkt negen maanden reikhalzend uit naar het grote moment, maar als het kindje er dan is, volgt maar al te vaak het zwarte gat, de 'baby blues'. Daling van het oestrogeenpeil werd al als oorzaak opgegeven. Nu hebben Duitse onderzoekers aangetoond dat ook een enzym de veroorzaker is.

Lees verder

Bron: AD

zondag 20 juni 2010

Scooters leiden in steden tot milieuramp


ROTTERDAM - In de steden voltrekt zich volgens TNO een ware milieuramp. Niet door bedrijven die schadelijke stoffen lozen, maar door de vele scooters die er rondrijden.

De gemotoriseerde tweewielers stoten enorm veel kankerverwekkende onverbrande koolwaterstoffen uit. Het is niet het enige probleem. Ook de herrie die de scooters maken zorgen voor problemen. Soms is dat meer dan 100 dB, dicht tegen de gehoorschadegrens, schrijft Het Financieele Dagblad.

Bron:AD

'Kaapstad verbergt daklozen buiten de stad'


KAAPSTAD - Opgepikt van de straat en in een tinnen huisje gezet, ver weg van het stadscentrum in een weinig comfortabele buurt. Een groep voormalige daklozen in Kaapstad zegt door de stad te zijn 'gedumpt' in de nederzetting 'Blikkiesdorp', aan de vooravond van het WK voetbal.

In de zon schitteren de perfecte rijen tinnen huisjes waar Blikkiesdorp zijn Afrikaanse bijnaam aan te danken heeft. In 2008 werden die door Kaapstad in township Delft neergezet als 'noodaccommodatie' voor mensen die op een huis wachten, vaak al jaren.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Berlusconi: 10 miljoen Italianen afgeluisterd


ROME - Zeker tien miljoen Italianen zijn afgeluisterd. Dat heeft de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zaterdag gezegd in een oproep tegen het systematische afluisteren en publicatie van de resultaten in de media. Volgens hem is er geen land in de wereld dat zo veel afluistert.


Het probleem is serieus: we worden allemaal in de gaten gehouden”, zei de premier in een videoboodschap voor een tak van zijn partij, Volk van de Vrijheid (PDL).

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Er zit muziek in de zon


Dat de zon ons niet alleen warm houdt (soms toch), maar ook als inspiratiebron dient voor letterlijk honderden liedjes weten we allemaal. Maar nu onthult de Sunday Telegraph dat die ster in het midden van ons zonnestelsel zelf muziek maakt, al valt te betwijfelen of dat een hit zal opleveren.

Astronomen van de universiteit van Sheffield zijn er namelijk in geslaagd om voor de eerste keer de bevreemdende harmonieën op te nemen die worden geproduceerd door het magnetisch veld dat de zon omringt. De vorsers ontdekten dat de coronale lussen, reusachtige magnetische lussen die tot 90.000 kilometer lang kunnen zijn, vibreren zoals de snaren van een muziekinstrument.

Lees verder

Bron: HLN