Translate

zaterdag 5 juni 2010

Weggebruikers gaan files melden

BADHOEVEDORP - De Verkeersinformatiedienst (VID) gaat gebruik maken van een nieuw systeem om file-informatie te verkrijgen en te verspreiden. Een woordvoerder zei vrijdag dat de verkeersdienst gegevens gaat gebruiken die onder meer taxi's, vrachtwagens en koeriersdiensten doorgeven via zogeheten tracking and tracing.

Lees verder

Bron: AD

Urk heeft zijn schedels weer terug

URK (ANP) - Zes schedels die 133 jaar geleden verdwenen van het kerkhof van Urk zijn terug op hun plek van herkomst. De directrice van het Utrechts Universiteitsmuseum, Monique Mourits, tekende de papieren waarmee de definitieve overdracht een feit was.

Dat heeft Lucia de Vries, oprichtster van het Comité Urker Schedels, bekendgemaakt. De schedels waren al die jaren in bezit van het Universiteitsmuseum Utrecht. Daar waren ze beland door toedoen van professor Pieter Harting, een tijdgenoot van Charles Darwin.


Lees verder

Bron: AD

vrijdag 4 juni 2010

Pesticiden groenten en fruit niet schadelijk voor gezondheid


ROTTERDAM - Over het algemeen bevatten groenten en fruit weinig pesticiden die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Dat blijkt uit een rapport van het Wetenschappelijk Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen uit België. Wel vraagt de organisatie om nader onderzoek onder kinderen.

Het FAVV onderzocht 1.413 stalen van groenten en fruit. 72% bevatte pesticide-residus's, bij 6% werd de norm overschreden. Hierbij ging het om exotisch fruit als passievrucht, citrusvruchten, bessen en klein fruit als aardbeien. Bij groenten werden hogere concentraties vastgesteld, zoals bij paprika, Spaanse peper, aubergine, look en bonen. Opmerkelijk is dat de ingevoerde groenten en fruit buiten de Europese lidstaten meer overschrijdingen vertonen.

Lees verder

Bron: AD

Vrouw ontslagen omdat ze 'te sexy' is


NEW YORK - De Amerikaanse Debrahlee Lorenzana heeft een sterk staaltje van discriminatie op de werkvloer meegemaakt: ze kreeg ontslag om ze er te sexy uitziet.

De 33-jarige alleenstaande moeder vond haar droombaan bij Citibank in New York, maar werd onlangs ontslagen omdat haar outfits haar vrouwelijke vormen teveel benadrukken. Ze zou de mannelijke collega's te veel afleiden. Eerder vroegen haar bazen bepaalde kleding niet meer te dragen. Potloodrokken en decolleté dienden liever in de kast te blijven. "Ik begrijp er niets van, ik ben een gewoon meisje dat weet hoe ze zich hoort te kleden op kantoor," weerlegt ze.

Discriminatie
Dit filmpje toont de vrouwelijke outfits waarmee ze op kantoor verscheen. Lorenzana ontkent dan ook in alle toonaarden dat ze met haar kleding de aandacht opeiste en is van plan haar werkgever voor de rechtbank te brengen wegens pure discriminatie.

Bron: AD

Vrouw bevalt tijdens treinrit op berg

PISACHUCO - Een 18-jarige vrouw is bevallen op de treinrit naar beneden vanaf Machu Picchu.

De Peruaanse voelde de weeën en raakte in paniek. Ze wilde niet bevallen in de trein zonder dokters. Gelukkig waren er bij toeval twee doktoren in de trein die ook de oude Incastad hadden bezocht. Ze hielpen de vrouw haar baby ter wereld brengen. Moeder en zoon maken het goed.
04/06/10 13u25

Bron + video: AD

Inval recherche bij 'Terror Jaap'


ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft op verzoek van justitie in de Verenigde Staten een inval gedaan in de woning van Jaap Amesz in Hulshorst, beter bekend als 'Terror Jaap'. Ook werd een inval gedaan in een pand in Valkenburg, in het kader van hetzelfde onderzoek.

Lees verder

Bron: AD

donderdag 3 juni 2010

Piloot landt veilig dankzij YouTube

Corsica - Een Duitse hobbypiloot is erin geslaagd met zijn Cessna een veilige noodlanding te maken op het Franse eiland Corsica. Hoe hij dat moest doen, wist hij alleen dankzij YouTube.

Toen het landingsgestel van zijn toestel blokkeerde, herinnerde de piloot zich het internetfilmpje. Net als op YouTube vloog de man eerst een extra rondje om de brandstoftank volledig te legen. Vervolgens landde hij op de buik van het vliegtuigje in het gras naast de landingsbaan. De piloot en zijn twee passagiers konden veilig uitstappen, meldt Bild.

Mogelijk was dit filmpje de inspiratiebron

Bron: de Telegraaf

Waarom vis eten dodelijk is


Wat is er mis met vis: Sea The Truth (Deel 4)Voortdurend worden we om de oren geslagen met berichten over kankerverwekkende stoffen die in ons voedsel zouden zitten. Maar in niets zit meer rotzooi dan in vis. Dat schrijft oceaanliefhebber Dos Winkel uitgebreid in zijn nieuwe boek 'De Huilende Zee'. De cijfers en feiten zijn heel verontrustend.

Lees verder

Bron: HLN

Lees ook:Een geluk dat vis niet kan schreeuwen (van de pijn)

Waar zit van moord verdachte Joran van der Sloot en leeft hij nog?


De Nederlandse playboy Joran van der Sloot staat weer volop in de belangstelling. Dat heeft te maken met het nieuws dat hij verdacht wordt van de moord op de 21-jarige Stephany Tatiana Flores Ramirez, dochter van een Peruaanse zakenman. Volgens de Telegraaf zit de Chileens politie Van der Sloot op de hielen.

Lees verder

Bron: HLN

Moordverdachte Joran van der Sloot opgepakt op Chili


De van moord verdachte Nederlander Joran van der Sloot is vandaag in Viña Del Mar, Chili, aangehouden door de politie. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd. Van der Sloot zou dinsdag telefonisch bekend hebben dat de 21-jarige Stephany Tatiana Flores Ramirez vermoord heeft. Diverse bronnen in de vriendenkring van Joran melden dat, zegt De Telegraaf.

Lees verder

Bron: HLN

woensdag 2 juni 2010

Joran van der Sloot verdacht van moord in Peru


De Nederlander Joran van der Sloot is volgens Peruaanse media hoofdverdachte van de moord op de dochter van zakenman en autocoureur Ricardo Flores. Dat melden verschillende Peruaanse kranten en nieuwsites. Van der Sloot was lange tijd verdachte in de geruchtmakende verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba.

Lees verder

Bron: HLN

dinsdag 1 juni 2010

Lottomiljonair weer achter vuilniswagen


NORFOLK - In 2002 won hij -omgerekend- 11,5 miljoen euro en zegde zijn baan op als vuilnisman. Nu loopt hij weer achter de vuilniswagen. Het geld is op.

Michael Carroll uit het Britse Norfolk (26) presteerde het in acht jaar de 11,5 miljoen er doorheen te jagen. Aan prostituees, veel drank, en veel cocaïne. Hij pleegde ook nog uitkeringsfraude, kreeg bergen boetes voor zwartreizen in de trein en zat in de cel voor kleinere vergrijpen.

Voor hij de lotto in 2002 won had hij al een vuistdik strafblad en stond hij onder toezicht van justitie.

Zijn huis staat ook nog te koop. (PO)


Bron: AD

Huishoudelijke taken moeder slecht voor ongeboren baby


ROTTERDAM - Saaie en herhalende huishoudelijke taken verhogen het risico op een prematuur. Sport is wel gezond voor de toekomstige moeder en het ongeboren kind.

Twaalfduizend jonge moeders werden gevraagd naar de hoeveelheid lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Uit het onderzoek bleek dat mentaal saai werk, waaronder huishoudelijke taken, de kans op een vroegtijdige geboorte, minstens drie weken voor de uitgerekende datum, met een kwart verhoogt.

Lees verder

Bron: AD

Cybercriminelen kopen staatsloten


AMSTERDAM - Cybercriminelen hebben lange tijd voor aanzienlijke bedragen staatsloten gekocht met gestolen creditcard gegevens. 'Tenminste één persoon heeft via internet achtduizend loten gekocht voor een bedrag van twee ton', zegt directeur Frank Engelsman van particulier financieel recherchebureau UltraScan, dat de fraude heeft ontdekt.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Reageer!