Translate

zaterdag 29 mei 2010

Jordaan staat bijna droog (video)


NAHARAYIM - Toen Ofer Levin uit Israël een kleine jongen was, zag hij een kolossale hoeveelheid water door de bedding van de Jordaan-rivier stromen: jaarlijks circa anderhalf miljard liter. Een vooraanstaande milieuorganisatie voorspelt nu dat de rivier zo ver is opgedroogd, dat de nu 65-jarige Levin volgend jaar voor het eerst kan gaan meemaken dat deze wereldberoemde rivier zomers niet meer bestaat.

Lees meer

Bron: de Telegraaf

Zo mooi is de Biesbosch! (video)


AMSTERDAM - Half verkleumd, redelijk gesloopt door steeds onderbroken slaapjes, gaan moeizaam de ogen open… Dan klinkt het eerste vogelgeluid door de stoffen ’muur’ van mijn tentje. Al snel valt een aantal merels in, een zanglijster neemt het ritme over, een blauwborst kan zich niet langer inhouden en een nachtegaal, de absolute Maria Callas onder de zangvogels, pakt de sopraanpartij. Vergeten zijn de stijve nek door het ontbreken van een hoofdkussen en de pijn in de rug van de harde grond. Zó moet een engelenkoor klinken!

Lees meer:

Bron: de Telegraaf

vrijdag 28 mei 2010

Geheime info justitie op internet


AMSTERDAM - Er is door justitie een onderzoek ingesteld naar de Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid nadat er gevoelige informatie over medewerkers op internet is verschenen. Het gaat om documenten en e-mails waarin mensen met naam en toenaam worden genoemd.

Lees verder

Bron: de Telegraaf

Reageer!

'Spionerende' duif opgepakt in India


De politie in India houdt een duif vast die verdacht wordt van spionage voor buurland Pakistan. De vogel wordt bewaakt door gewapende veiligheidsagenten. Dat meldden plaatselijke media.

De duif had een adres en telefoonnummer uit Pakistan op het lijf gestempeld en een ringetje om zijn poot. De politie denkt dat de vogel met een bericht over de grens vloog. Het dier werd gevonden door een bewoner van de Indiase provincie Punjab, aan de grens met Pakistan.

De vogel zou medisch onderzocht zijn. Het dier mag volgens functionarissen geen bezoek ontvangen. (eb)
28/05/10 17u14

Bron: HLN

donderdag 27 mei 2010

Man ontdekt gangenstelsel in tuin


BERGEN OP ZOOM - Een man uit Bergen op Zoom is bij het graven in zijn tuin op een onderaards gangenstelsel uit de achttiende eeuw gestuit. De gemeente spreekt van een 'vondst met een bijzonder grote historische waarde'.

Lees verder

Bron: AD

woensdag 26 mei 2010

Vierjarige jongen ontsnapt aan dood na val van roltrap

Een vierjarig jongetje is aan de dood ontsnapt nadat hij van een roltrap viel. Een winkeluitbater kon het kind nog net op tijd opvangen.

De vierjarige jongen was met zijn vader in een shoppingcenter in Istanbul toen hij even wist weg te glippen. Het jongetje liep naar de roltrap en klom naar boven via de zijkant van de trap.

video

Lees verder

Bron: HLN


Reageer!

Baby in buggy overleeft als bij wonder aanrijding met trein

Opnieuw overleeft een Australische baby op miraculeuze wijze een duik met de buggy onder een aanrijdende trein. Het jongetje van 15 maanden kwam vrij ongeschonden uit de hachelijke situatie. De snelle reactie van de treinbestuurder kon veel erger voorkomen. Net als bij een gelijkaardig voorval in oktober vorig jaar werden de hallucinante beelden door een bewakingscamera vastgelegd.

video:

Lees verder

Bron: HLN

Reageer!

dinsdag 25 mei 2010

'Dodelijk' nummer uit roulatie

SOFIA - Het Bulgaarse Mobitel heeft het nummer 0888 888 888 uit de roulatie genomen, nadat elke persoon die het nummer de laatste tien jaar in gebruik had is overleden...

De eigenaren van het 'dodelijke' nummer zijn niet de minste. De eerste bezitter was de voormalige CEO van operator Mobitel, Vladimir Grashnov. De man stierf in 2001 op 48-jarige leeftijd aan kanker.


Lees verder:

Bron : de Telegraaf

Reageer!

zondag 23 mei 2010

Gepest worden op school is goed voor ontwikkeling kind


Dat schoolkinderen klasgenoten pesten, is al lang een bron van bezorgdheid voor leerkrachten en ouders. Maar de houding van (potentiële) slachtoffers speelt een belangrijke rol, aldus de Sunday Times. Veel jongens en meisjes die het doelwit zijn geweest van plagerijen ontwikkelen zich juist tot mensen die hun mannetje kunnen staan.


Lees verder

Bron: HLN


Reageer!