Translate

zaterdag 8 mei 2010

Verzorgster mishandelt overlevende Holocaust

TEL AVIV - Een vrouw (55) is deze week gearresteerd voor het mishandelen van een bejaarde dame. De vrouw was door de familie in dienst genomen om voor de oude vrouw te zorgen.

De mishandeling is ontdekt door de prive-detective Avi Barnea die was ingehuurd, omdat de familie vermoedde dat de verzorger van de bejaarde vrouw stal, aldus de website van de Opposing Views.

De verzorgster was aangenomen omdat de oude vrouw nauwelijks meer kon communiceren. Uit de video-opnames van de detective bleek echter dat er niet alleen gestolen werd, maar dat de bejaarde vrouw ook mishandeld werd. De familie reageerde geshockeerd op de ontdekking dat hun geliefde familielid -een 72 jarige Holocaust overlevende- geslagen werd.

De familie heeft de verzorgster inmiddels aangegeven bij de politie. De vrouw ontkende alle beschuldigingen tot ze geconfronteerd werd met het videomateriaal. Ze veranderde haar versie en vertelde dat de bejaarde vrouw voortdurend naar haar schreeuwde en dat zij daardoor haar controle verloor. (AHA)

08/05/10 16u51

Bron + video: AD

Ghanese moordenaar bedankt Beatrix ('Dubbel paspoort mijn redding')


AMSTERDAM - Een Ghanese moordenaar, die ter dood was veroordeeld en 14 jaar in een Ghanese cel zuchtte, is dankzij zijn Nederlandse paspoort vrij man.

De Ghanees, Nana Gemann Kwasi Agyeman (46), trouwde in 1988 een Nederlandse vrouw (van Ghanese afkomst) en verwierf zo een Nederlandse pas. In 1995 schoot hij na een uit de hand gelopen ruzie in zijn moederland een taxichauffeur dood. Dat leverde hem een doodvonnis op.

Onder Nederlandse druk werd dat vonnis in 2003 opgezet in levenslang, in de praktijk zo'n vijftien jaar. Sinds enkele maanden woont de man bij zijn broer in Amsterdam-Zuidoost. Agyeman wil nu koningin Beatrix persoonlijk bedanken voor het feit dat hij nu weer vrij man is en bij zijn broer woont.

Bron: de Telegraaf

vrijdag 7 mei 2010

Dode kerel duikt op na elf jaar, maar wat met man die moord bekende?


De Chinese politie heeft een oude moordzaak heropend, nadat het slachtoffer na elf jaar in goede gezondheid is opgedoken. Vreemd is dat elf jaar geleden zijn buurman bekende dat hij de nu opgedoken man een kopje kleiner had gemaakt omdat ze ruzie hadden over een vrouw.

Zhao Zuohai werd in 1999 ter dood veroordeeld door een rechtbank in de Centraal-Chinese provincie Henan. Hij had bekend dat hij zijn buurman had vermoord, nadat een onthoofd lichaam in een rivier was gevonden. Zijn straf werd later omgezet in levenslang en vervolgens naar beneden bijgesteld tot twintig jaar cel.

De buurman zou na de ruzie echter gewoon naar het buitenland zijn vertrokken en later zijn teruggekeerd zonder iemand in te lichten. De politie onderzoekt nu de identiteit van de onthoofde persoon en of Zhao Zuohai is gemarteld voor een bekentenis. (mvl)
07/05/10 11u56

Bron: HLN

Kater reanimeert overreden poes

Emotionele taferelen in de straten van het Turkse Antalya. Een kater reanimeert met volle overgave een poes die net werd overreden. Gedurende ruim twee uur probeert de kater zijn gezellin door middel van 'hartmassages' weer bij bewustzijn te brengen.

Tevergeefs
Al die tijd duldde de kater geen pottenkijkers. Al de inspanningen van haar redder in nood ten spijt, stierf de kattin aan de gevolgen van haar verwondingen. (eb)
07/05/10 12u46

Bron + video: HLN

woensdag 5 mei 2010

Moeders ruilen verwisselde baby's na jaar

SAO PAULO - De moeders van twee Braziliaanse baby's, die na hun geboorte in maart vorig jaar in het ziekenhuis werden verwisseld, hebben hun kinderen na meer dan één jaar alsnog uitgeruild.

Dat heeft de Braziliaanse krant Estado de Sao Paulo dinsdag gemeld. Een van de moeders, Queila Fagundes (22), was opgevallen dat haar baby noch op haar noch op haar man leek. Een DNA-test wees vervolgens uit dat het stel niet de ouders kon zijn.

Na wat speurwerk en DNA-tests werd vastgesteld dat hun kind per abuis aan de 28-jarige Elaine Pires was meegegeven. De vrouwen werden met elkaar in contact gebracht en praatten met elkaar over de kinderen. Na enige tijd werd tot de ruil besloten.

Die ging met veel tranen en emoties gepaard. De twee vrouwen kregen psychologische bijstand van de kinderbescherming. Zij willen rechtszaken aanspannen tegen het Santa Lúcia-ziekenhuis in Goiâna. „Wij zullen de rest van ons leven lijden”, aldus Pires.

In hetzelfde ziekenhuis waren in 2008 ook al eens baby's verwisseld door dezelfde verpleegster

Bron: de Telegraaf

Tienjarig meisje verovert modewereld als ontwerpster


De tienjarige Cecilia Cassini heeft een veelbelovende carrière als mode-ontwerpster voor zich, haar ontwerpen zijn nu al te koop in exclusieve boetieks in Amerika. Journalisten bejubelen alvast haar ontwerpen en noemen Cecilia een natuurtalent.

Kinderen nemen over
De modewereld lijkt wel te worden veroverd door kinderen, eerst was er de 13-jarige modeblogster Tavi, die plots op de eerste rij van alle grote modeshows mocht zitten, zij werd opgevolgd door de nog jongere vijfjarige Katie, die naast Heidi Klum voor de catwalk mocht zitten. Nu wordt de tienjarige ontwerpster Cassini als wondertalent opgehemeld door journalisten. Ook de Amerikaanse zangeres Miley Cyrus bekent alvast fan te zijn.

Natuurtalent
Cassinni verkocht haar collectie aan de exclusieve winkel van Fred Segal in Santa Monica. Ze ontwerpt en maakt zelf frivole glitterjurken voor meisjes, maar ze creëerde ook al topjes voor oudere vrouwen. Het meisje werd ontdekt door journalisten van CBS, waardoor ze plotsklaps bekend raakte. "Het lijkt alsof ze een natuurtalent is, het is niet normaal dat een tienjarig meisje zo'n passie voor ontwerpen en mode heeft." Ze kreeg haar eerste naaimachine toen ze zes was. "Mijn ouders vertelden me dat ik altijd mijn kledij beschilderde of verknipte als baby'.

Bryant Park
Ze leerde zichzelf hoe te ontwerpen en te naaien, want ze volgde nog geen modeopleiding. Momenteel zit Cecilia nog op een gewone school, maar ze wil haar creatieve talenten zo veel mogelijk ontwikkelen. In 2010 hoopt Cecilia meerdere modeshows te organiseren in Bryant Park, New York. Dat is de plek waar alle grote talenten mogen showen. (ep)
04/05/10 17u57

Bron: HLN

Vliegtuig maakt noodlanding in India na boerka-incident


Een toestel van de Indiase vliegtuigmaatschappij SpiceJet heeft een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Calcutta. De reden voor het incident was "verdacht" gedrag van een Russisch koppel waarvan de vrouw een boerka droeg.

De piloot van het vliegtuig vroeg een noodlanding aan nadat het boordpersoneel verklaard had dat de vrouw in kwestie weigerde zich te laten identificeren zonder boerka, zo zegt R. Srinivasan, directeur van de luchthaven van Calcutta.

Na de landing werd het vliegtuig overgebracht naar een geïsoleerde zone. De twee Russen werden opgepakt en ondervraagd door de autoriteiten. Kort daarna werden ze vrijgelaten en konden ze hun reis voortzetten. (belga/gb)

05/05/10 16u00

Bron: HLN

Levend begraven vrouw overleeft 10 dagen tussen 3 lijken


In Mexico heeft een vrouw die levend werd begraven en pas na tien dagen kon ontsnappen, haar verschrikkelijke avontuur overleefd. Ze lag al die tijd tussen drie echte lijken.

Het slachtoffer, naar verluidt de dochter van een plaatselijk dorpshoofd, werd veertig dagen geleden nabij Cancun ontvoerd. Tien dagen geleden probeerden de autoriteiten haar te bevrijden, maar die reddingspoging mislukte en de vrouw werd samen met drie dode lichamen levend begraven. Pas na tien dagen slaagde ze erin te ontsnappen uit het graf.

Stank en wormen
Omwonenden troffen de vrouw in een afgrijselijke toestand aan: het slachtoffer stonk vreselijk en er zaten wormen in een wonde in een van haar wenkbrauwen. De politie inspecteerde het graf waarin de vrouw opgesloten zat en ontdekte de lichamen van drie mannen. Een van de doden miste ledematen. (belga/kh)

05/05/10 01u25

Bron: HLN

Bevers bouwen reuzendam die zichtbaar is vanuit de ruimte


Canadese bevers zouden de langste dam ter wereld gebouwd hebben. Het huzarenstukje is te zien vanuit de ruimte. De dam zou 850 meter lang zijn. Ter vergelijking: de Hooverdam tussen de Amerikaanse staten Arizona en Nevada heeft een lengte van 379 meter.

De harige bevers gebruiken bomen, modder en stenen om een soort gracht te maken, waar ze dankzij hun zwemkwaliteiten een confrontatie met hun vijanden kunnen vermijden.

De dam, gelegen aan de zuidelijke rand van het Wood Buffalo National Park in het noorden van Alberta in centraal Canada, werd gespot door deskundigen, die de omvang en de verspreiding van dammen gebouwd door bevers in Noord-Amerika onderzochten.

Roofdieren te slim af zijn
Biologe Sharon Brown zei dat bevers dammen bouwen om een goede habitat te creëren. Zij creëren een omgeving met veel water als een gracht rond hun hol, zodat ze kunnen zwemmen en drijven, en roofdieren zoals coyotes en beren te slim af kunnen zijn."

Vermoed wordt dat een aantal bevergezinnen hun krachten gebundeld hebben om de enorme dam met duizenden bomen te bouwen. Een werkje dat vele maanden in beslag nam. (jv)

04/05/10 23u52

Bron: HLN

dinsdag 4 mei 2010

Strip moet varkensvlees opsporen in voedsel


Wetenschappers in het overwegend islamitische Kazachstan hebben een afdoende manier gevonden om varkensvlees op te sporen in eten.

De test spoort moleculen op die alleen afkomstig kunnen zijn van varkensvlees, meldt Megapolis. "Het is geen geheim dat heel wat koks vals spelen. Ze bereiden hun schotels met varkensvlees omdat het goedkoper is. Het is een pratkijk die wijdverspreid is", schrijft de krant. "De test is heel eenvoudig", luidt het nog. "Neem een stukje vlees, doe het in een glas water, steek de teststrip erbij, roer even en je ziet meteen het resultaat." Megapolis weet niet of de strip makkelijk verkrijgbaar is. (vsv)
04/05/10 13u57

Bron: HLN

Eerste dode schildpadden spoelen aan door olievlek


ROTTERDAM - Het ziet er meer en meer naar uit dat de olievlek die uit het ontplofte boorplatform in de Golf van Mexico stroomt, de grootste milieuramp aller tijden zal veroorzaken.

Nu al zijn de eerste dode schildpadden aangespoeld op de Amerikaanse kust. Ook de eerste met olie besmeurde vogels zijn aangetroffen. De olievlek heeft al een oppervlakte van meer dan 10.000 km², groter dan de provincies Groningen en Friesland samen.

Ook de visvangst loopt groot gevaar. Door het ruige weer is zelfs de Amerikaanse oostkust bedreigd. Dat zou een ramp zijn voor de toeristische kuststeden en het unieke natuurgebeid van de 'Keys' in Florida.

Terwijl president Obama bij zijn bezoek aan de getroffen regio herhaalde dat Washington alles in het werk zal stellen om de gevolgen van de ramp binnen de perken teb houden en BP zal opdraaien voor de schade, dijt de omvang van de ramp almaar uit. Er zou nu al 800.000 liter olie per dag uit het gigantische olielek stromen.

Omdat het nog een hele tijd (wellicht zelfs maanden) zal duren vooraleer het lek op 1.520m diepte kan gedicht worden, vrezen de autoriteiten dat er tot 15,9 miljoen liter uit het lek zou kunnen stromen in de komende dagen of weken. Dat gebeurde nog nooit eerder.

Ruim 300 schepen en 2.200 reddingswerkers doen er alles aan om het niet zo ver te laten komen. Het unieke ecosysteem van de Mississippi loopt groot gevaar. Het onhergbergzame gebied is moeilijk te bereiken en zou onmogelijk gereinigd kunnen worden, mocht de olievlek deze fragiele natuurschat bereiken.

Ook economisch heeft de ramp enorme gevolgen. Gouverneur Bobby Jindal van Louisiana heeft al een visvangstverbod in het gebied afgekondigd. Mogelijk verliezen duizenden vissers hun job door de olievlek. En het ergste moet nog komen, want dit is nog maar het begin van de ramp. ,,Wellicht zijn de opblaasbare olieversperringen van de hele wereld niet toereikend om deze olievlek te stoppen", zijn de veelzeggende woorden van een Duitse Greenpeace-leider. (HLN/BVDL)

03/05/10 09u19

Bron: AD

Hoe beter je slaapt, hoe langer je leeft


PEKING - Mensen die regelmatig goed en genoeg slapen zijn gezonder en leven langer, dat blijkt uit een Chinese studie.

Een studie bij bijna 16.000 Chinese volwassenen ouder dan 65 toonde aan dat degenen die regelmatig genieten van een goede nachtrust ook gezonder zijn en langer leven. Daaruit blijkt dat tachtigplussers vaker beter slapen dan mensen tussen 65 en 79 jaar. Ook mannen, plattelandsbewoners, rijken en gezonde mensen hadden een goede slaapkwaliteit. Bijna tweederde van de deelnemers vindt zijn nachtrust goed tot zeer goed. Ze sliepen gemiddeld 7,5 uur, waarbij ook dutjes gerekend worden.

Mannen beter dan vrouwen
Een verrassend resultaat uit het onderzoek is dat jongeren minder goed slapen dan ouderen. Ook blijkt dat mannen 23 procent meer kans hebben dan vrouwen op een goede nachtrust. Minder verrassend is dat mensen met gezondheidsproblemen 46 procent minder kans hebben om goed te slapen. Mensen die angstig zijn, een chronisch gezondheidsprobleem hebben, het moeilijk hebben met dagelijkse taken slapen slechter. De onderzoekers zeggen niet dat een goede nachtrust je langer doet leven, maar de resultaten suggereren dat een goede slaapkwaliteit voordelig is voor de gezondheid van mensen naarmate ze verouderen.

04/05/10 14u39

Bron: AD

Blunder: map met gezochte personen politie op straat


ARNHEM - Een passant heeft vorige week donderdagavond net buiten de poort van een politiebureau in Arnhem vertrouwelijke informatie van het korps Gelderland-Midden gevonden. Dat bevestigt een politiewoordvoerder dinsdag. Het mapje bevatte een A4'tje met onder meer foto's van mensen naar wie agenten moesten uitkijken.

De afgebeelde personen hebben nog vonnissen of boetes openstaan. Hoe het mapje op straat terecht is gekomen, is nog onduidelijk. "Dat willen we nog wel uitzoeken. Het is een slordigheid geweest", zegt de woordvoerder. De persoon die de informatie vond, is ermee naar de media gestapt. "Dat verbaast ons. Wij zaten om de hoek."


De politie betreurt het dat de informatie op straat terecht is gekomen. "Het is vervelend voor ons, maar het is vooral vervelend voor de mensen die op dat A4'tje staan. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met dergelijke vertrouwelijke informatie."
De woordvoerder zegt niet te verwachten dat de kwestie veel gevolgen zal hebben. (CBR/NOVUM)
04/05/10 17u35

Bron: AD

Gigantische borsten kluisteren Peruviaanse half jaar aan bed


Een Peruviaanse moeder van vier kinderen is zes maanden lang aan haar bed gekluisterd geweest omwille van haar gigantische boezem. De 29-jarige Julia Manihuari beschikte sinds de geboorte van haar derde zoon zeven jaar geleden immers over een N-cup, die het haar onmogelijk maakte te bewegen. "Het was verschrikkelijk", vertelt Manihuari in The Sun. "Als ik op wilde staan, viel ik bijna flauw van het gewicht van mijn borsten."

Medische hulp
De onfortuinlijke vrouw woont in een afgelegen dorpje in het noorden van Peru. Toen lokale media lucht kregen van haar verhaal, boden ze haar een driedaagse boottocht aan naar de dichtstbijzijnd gelegen stad om medische hulp te zoeken. Bleek dat Manihuari aan extreme vorm van bilaterale gynecomastie, een aandoening waarbij het borstweefsel blijft groeien.

Omdat dokters vreesden dat het gewicht van haar borsten uiteindelijk haar longen zouden verpletteren en haar doden, sneden ze ongeveer 16 kilogram vlees weg. Na een operatie van zes uur beschikte de vrouw uiteindelijk over een 34B.

"Voor de operatie kon ik niks meer doen", aldus Manihuari. "Ik moest er gewoon mee leren leven. Het werd zelfs zo erg dat mijn borsten mijn benen raakten. Ik ben altijd redelijk klein gebouwd geweest, en de stress op de rest van mijn lichaam was gewoon verschrikkelijk." (sps)

03/05/10 17u09

Bron: HLN