Translate

zaterdag 27 maart 2010

Man leeft met 2000 muizen in huis


SURREY - Een man in Groot-Brittannië leefde met 500 muizen in huis, nadat de dierenbescherming al eerder 2.000 van deze dieren bij hem in beslag had genomen.

Vorig jaar in november kwam een organisatie voor het welzijn van dieren de 2.000 muizen van de man uit Wales weghalen. Hij mocht er toen echter twee als huisdieren bijhouden, die plantten zich al snel voort tot een nest van 500 kleintjes. Die diertjes zijn nu in een asiel in Surrey geplaatst, de dertiger mag nooit meer muizen als huisdieren houden.

Overal
Buren zeggen dat het huis verschrikkelijk was. "Er liepen letterlijk duizenden muizen, ze waren overal: op het bed, de sofa, het toilet, de televisie en ze nestelden zich in het tapijt. "Waarom de dierenbescherming hem eerst nog die twee muizen liet houden is onbegrijpelijk, ze hadden er ten minste voor kunnen zorgen dat het twee dieren van hetzelfde geslacht waren, zodat ze zich niet meer konden voortplanten."

De dierenbescherming zoekt nu wanhopig naar nieuwe baasjes voor de muizen.

27/03/10 10u00

Bron: AD

Straat bedolven onder briefjes geld

Whitehall - Automobilisten in het Amerikaanse Whitehall werden helemaal dol toen er briefjes geld ter waarde van 100.000 dollar door de straat dwarrelden.

Een geldtransport verloor de zak met geld woensdag. De bankbiljetten dwarrelden door de straat waarop mensen uit hun auto sprongen om het te bemachtigen. "Alsof er een school hongerige piranhas op vissen doken", beschrijft er een. Een andere ooggetuige vond de situatie heel surrealistisch. "Iedereen begon te lachen en mensen propten hun kleding vol met het geld." De bestuurders van het transport hadden niets door.

Ook passanten en winkeliers uit de buurt raapten als dwazen het geld op. Sommige mensen brachten het netjes naar het politiebureau.

Agenten hebben ongeveer 12.000 dollar teruggevonden. Naar de rest wordt nog steeds gezocht. De politie hoopt via bewakingscamera's en opnames van mobiele telefoons de graaiers te achterhalen.

Het geld is afkomstig van banken en bedrijven

Bron: de Telegraaf

Alweer piloot zonder vliegbrevet: 67-jarige betrapt na noodlanding


In Nederland hebben het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gisteren een onderzoek ingesteld naar de noodlanding van een Lockheed T33 op het vliegveld Twente in Enschede. De Engelse piloot is aangehouden voor het vliegen zonder geldig brevet. Dat hebben beide diensten vanochtend gemeld.

Storing
De Lockheed T33, een oud militair lesvliegtuig, tegenwoordig in particulier eigendom, was onderweg van Denemarken naar Duitsland. Het vliegtuig moest uitwijken naar het -inmiddels gesloten- vliegveld Twente vanwege een technische storing en verslechterende weersomstandigheden in Duitsland.

De 67-jarige piloot en zijn Duitse leerling bleven ongedeerd. (belga/ypu)

27/03/10 09u43

Bron: HLN

Ramptoeristen zoeken krater uitbarstende vulkaan op


In het Zuiden van IJsland werd vorige week onverwacht een vulkaan terug actief waardoor de lokale bewoners moesten geëvacueerd worden. Ondanks het dreigende gevaar deinzen drie rugzaktoeristen er blijkbaar niet voor terug om de rand van de krater op te zoeken terwijl de vulkaan nog steeds lava spuwt. Dit blijkt uit een paar foto's die vandaag zijn vrijgegeven.

Meerdere vulkanen actief
Wetenschappers zijn ondertussen ongerust dat dit nog maar het begin is van een hele reeks uitbarstingen in de regio. De recente activiteit van de Eyjafjallajokull vulkaan kan er voor zorgen dat de grote Karla vulkaan onder de Myrdalsjokull gletsjer tot uitbarsting komt. Indien dat gebeurt, stellen de onderzoekers krachtige ontploffingen en grote overstromingen in het vooruitzicht. (hlnsydney/kve)

Bron: HLN

vrijdag 26 maart 2010

PETA schiet 'Octomom' te hulp


LOS ANGELES - Nadya Suleman, beter bekend als Octomom, hoeft niet de pornoindustrie in. Na eerder een aanbod van sexgigant Vivid Entertainment te hebben gekregen, is het nu dierenorganisatie PETA die haar woning gaat sponsoren.


Nadya 'Octomom' Suleman. FOTO BRUNOPRESS/GLOBE ZUMAEerder deze week werd duidelijk dat Nadya en haar acht bloedjes binnenkort op straat zouden komen te staan. Hoewel de werkloze maatschappelijk werkster een ster is in het uitbuiten van haar wonderbaarlijke achtling, was de financiële bodem in zicht.

PETA gaat nu een levensgroot bord in Nadya's voortuin plaatsen met daarop de tekst: ,,Laat je hond of kat geen moeder van een achtling worden. Altijd castreren of steriliseren.'' (DVDH)
26/03/10 00u35

Bron: AD

Groot DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen


MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht laat vanaf deze week een groot DNA-onderzoek uitvoeren in de zaak van de in 1998 vermoorde jongen Nicky Verstappen. In totaal 107 mannen krijgen vanaf zaterdag een brief waarin om vrijwillige medewerking wordt gevraagd.

De destijds 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem kwam door een misdrijf om het leven tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerhei. Eerder werd al bij een groep mannen DNA afgenomen om te kijken of dat overeenkwam met eerder gevonden sporen op het lichaam van Nicky. Dat bleek niet het geval. Justitie wil niet kwijt hoe de 107 mannen zijn geselecteerd. Enkele personen zijn eerder in beeld geweest. De woordvoerder benadrukt dat er nu geen verdachten zijn.

De top van het OM heeft toestemming gegeven voor het grote bevolkingsonderzoek waaraan ook de politie Limburg Zuid en het Nederlands Forensisch Instituut meewerken. De uitkomsten worden over enkele maanden verwacht.(ANP)

26/03/10 09u30

Bron: AD

Kritiek op nieuw pretpark met 108 dwergen


De kritiek op een pretpark met dwergen in China zwelt aan. Tegenstanders vinden dat de dwergen vernederd en commercieel uitgebuit worden voor de ogen van nieuwsgierigen.

Het 'Little People's Kingdom' stelt 108 dwergen te werk. Ze komen uit alle hoeken van de Volksrepubliek en entertainen bezoekers in sprookjesachtige pakken. Het koninkrijk van de dwergen heeft niet alleen engeltjes in dienst maar ook een heuse koning met een leger. Er is ook een ziekenhuis en een ministerie van Buitenlandse Zaken. Allemaal leven ze samen in een groot dorp.

Het hoogtepunt in hun dagelijks bestaan is de opvoering van het 'Zwanenmeer' waarbij de kleine mannen en vrouwen in roze balletpakjes dansen als kleine zwanen voor de bezoekers. Toch is niet iedereen opgezet met de vertoningen van de dwergen. Belangengroepen van gehandicapten vinden het bestaan van het koninkrijk "vernederend en stigmatiserend". Dwergen die in het pretpark willen werken moeten aan twee eisen voldoen. Ze moeten kleiner zijn dan 1 meter 30 en zelfstandig zijn. De jongste werknemer is 18 en de oudste 48, schrijft Sky News. (vsv)

Bron: HLN

Guo Feng, de man met de grootste borsten ter wereld


In de borstkliniek van Peking keken ze even raar op toen ze deze Guo Feng over de vloer kregen. Volgens Chinese dokters gaat het om de man met de grootste borsten ter wereld.

"Hij is op alle gebied mannelijk, op die enorme borsten na dus", aldus dokter Zhang Lilan. "Hij is een landbouwer en natuurlijk hangen die loezen serieus in de weg voor het werk dat hij moet doen. In het dorp waar hij woont, loopt hij er serieus mee in de kijker. Mensen lachen zelfs met hem, zodat er voor hem niets anders op zit dan altijd een dikke jas te dragen. Zelfs als het snikheet is."

"Al mijn geld uitgegeven"
"Ongeveer tien jaar geleden begon mijn borst uit te zetten", vertelt Guo Feng zelf. "Ik schonk er toen niet zoveel aandacht aan omdat ik overal dikker werd. De laatste jaren liep het zaakje echter aardig uit de hand. Ik trok van het ene hospitaal naar het andere, maar nergens konden ze me helpen. Al mijn geld heb ik uitgegeven aan onderzoeken, maar een oplossing heb ik nog steeds niet gehoord. Het is ook nooit erger geweest dan nu. Soms denk ik dat de dokters me niet willen helpen omdat ik voor hen een medisch interessant geval ben."

Dreigement
Als niemand hem helpt, dreigt de 53-jarige landbouwer er mee om de borsten gewoon zelf af te snijden. De dokters blijven echter bij hun standpunt dat ze eerst precies moeten weten wat er aan de hand is. "Ik werk hier al dertig jaar als specialist, maar zoiets heb ik nog nooit gezien", aldus dokter Zhang.

"We dachten eerst dat hij giftige stoffen opgegeten had, maar in zijn bloed zagen we niets abnormaals", voegt Gaoyong Hong, de directeur van het ziekenhuis, eraan toe. Ook met zijn genetisch materiaal is niets mis. En kanker is het evenmin, wees een röntgenonderzoek uit. Het moet dus haast vetweefsel zijn." (svm)
26/03/10 16u01

Bron: HLN

Vogel dropt afgesneden duim ontvoerde man boven parking

Een veiligheidsman van een parking in Londen deed een lugubere ontdekking. Hij vond de afgesneden duim van de gekidnapte Mahmood Ahmad (41), die dood gewaand werd. Een vogel moet de duim gedropt hebben, want er bestaan videobeelden van hoe die in het midden van de parking tussen de auto's viel. Dat meldt The Sun.

De opzichter verveelde zich en voetbalde dan maar wat met wat hij dacht een kippenboutje te zijn. Tot hij de nagel opmerkte en verschrikt de politie belde. Uit forensische tests bleek dat het om de duim van Mahmood Ahmad ging. De man, een vader van twee die in een uithaalrestaurant werkt, werd drie dagen eerder 's nachts uit zijn eigen huis ontvoerd.

De duim werd vakkundig verwijderd en zou dus door een vogel boven de parking gedropt zijn. "Dat is de enige mogelijke verklaring: een vogel moet de duim gevonden hebben en uit zijn bek hebben laten vallen toen hij boven de parking vloog", zegt een politieagent. Waarschijnlijk was het een meeuw.

Drie mannen van 36, 33 en 18 jaar oud werden opgepakt voor de ontvoering van Ahmad. (jv)

26/03/10 10u25

Bron en video: HLN

In 5 uur 5 vingers en 6 tenen verwijderd bij jongetje van 6


De zesjarige Chinese knaap Li Jinpeng is na een operatie van vijf uur verlost van zijn triest wereldrecord. Chirurgen verwijderden tijdens de complexe ingreep vijf vingers en zes tenen bij de arme jongen.


Li Jinpeng werd geboren met zeven vingers aan zijn linkerhand, acht aan zijn rechterhand en acht tenen aan elke voet. Artsen in Shenyang namen bij de langdurige operatie de overtollige vingers en tenen weg.

Succes
"De operatie was een succes", vertelt chirurg Tian Lije. De vorm van de vingers en tenen van van Li zijn gevoelig verbeterd. Wellicht werd zijn afwijking veroorzaakt door een genetische mutatie bij problemen tijdens de zwangerschap. We adviseerden zijn ouders om te wachten tot de jongen zes jaar was om te opereren."

Monster
Op school werd Li vaak uitgelachen en medestudenten bestempelden hem als een monster. Na de operatie wacht de jongen een lange revalidatie en dan kan hij aan een 'normaler' leven beginnen. "Hij kijkt er er naar uit om zijn voeten eindelijk in een paar schoenen te kunnen hijsen", zeggen zijn ouders. (hlnsydney/kh)

26/03/10 05u33

Bron: HLN

Jongen (6) kan niet praten door unieke genetische afwijking


Een Britse jongen van zes is het enigste kind op de wereld met een genetische aandoening waardoor hij niet kan spreken. De dokters konden hun ogen niet geloven toen ze de uitzonderlijke genetische afwijking ontdekten bij Mackenzie Fox-Byrne. Over de aandoening zelf is nog maar weinig bekend maar Mackenzie heeft een extra stukje chromosoom in elke cel.

Zijn moeder merkte al snel dat er iets aan de hand was met haar zoon. Hij bleef in zijn ontwikkeling achter op zijn zussen Kamara en Katie. Toen hij drie maanden oud was kon Mackenzie zijn hoofdje niet opheffen toen hij in zijn bedje lag. Hij kon ook geen voedsel binnenhouden en had zware slaapproblemen. Dokters dachten in eerste instantie aan een spierziekte. De diagnose luidde musculaire dystrofie maar na uitgebreid onderzoek bleek dat de jongen een unieke afwijking heeft.

Onzekerheid
Toen zijn moeder een telefoontje kreeg van het universitaire ziekenhuis in Southampton moest ze even gaan zitten. "Ze vertelden me dat het om een unieke aandoening gaat die niemand anders heeft. Meer konden ze me niet vertellen. Ze wisten ook niet hoe de aandoening zou evolueren en wat de toekomst zou brengen. Niemand anders heeft dezelfde afwijking", vertelt de vrouw aan de krant Daily Mail.

Lees verder:


Bron: HLN

donderdag 25 maart 2010

Overleden hamster plots levend voor deur


ROTTERDAM - Een hamster is uit de dood opgestaan. Een gezin in het Engelse Sussex dacht dat het huisdier overleden was en dumpte het een in een zak. Het beest kwam na elf dagen weer opdagen.

De familie Dunn vermoedt dat een van hun katten of een vos de 'verrezen' hamster bevrijd heeft uit de zak. Ze konden hun ogen niet geloven toen Bugsy plots aan de voordeur lag, schrijft de krant Express.

,,We begrijpen nog altijd niet hoe Bugsy elf dagen overleefd heeft in de regen en kou", aldus Karen Dunn (36) uit Littlehampton in Sussex. ,,Mijn kinderen Charlotte en Harvey zijn dolblij met de wonderbaarlijke terugkeer van hun lieveling."

Veearts Mark Johnston zegt dat het voor eigenaars van hamster soms moeilijk is om uit te maken of het beestje overleden is. (BVDL)

25/03/10 11u40

Bron: AD

Vrouw moet bloeden voor vlek


BRUSSEL - Alsof een val met de fiets nog niet erg genoeg was, heeft de Belgische bejaarde Georgette Van Den Bossche er van de Vlaamse stad Aalst nog een factuur van 250 euro bijgekregen. Reden is dat de brandweer haar bloedvlek op het wegdek heeft schoongemaakt.

Een schande”, foetert haar man Jozef donderdag in krant Het Nieuwsblad. „Ze kennen daar geen menselijkheid, geen gevoelens, alles gaat volgens de procedure. Er valt niet mee te praten.”

De ruim zeventigjarige vrouw uit Wieze was vorige zomer uitgegleden over een paar kiezeltjes. Bij de val kwam ze op haar gezicht terecht, kneusde haar schedel en brak twee vingers. Ze lag acht dagen in het ziekenhuis.

Volgens burgemeester Ilse Uyttersprot is de rekening een standaardprocedure. „Als er een ongeval gebeurt krijgt de stad Aalst de facturen voor het vervoer met de ziekenwagen, de opname in het ziekenhuis en sturen we de brandweer om de rijweg schoon te maken”, zegt ze. „Het is standaardprocedure om de kosten te verhalen bij de betrokkenen.”

Bron: de Telegraaf

'Skelet Holloway is koraal'


ORANJESTAD - De 'menselijke botten' die in de wateren rond Aruba zijn gefotografeerd, zijn koraal. Een Amerikaans echtpaar dat de onderwateropnamen had gemaakt dacht mogelijk de resten van de vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway te hebben ontdekt. Onderzoek door duikers in opdracht van het Arubaanse Openbaar Ministerie heeft echter uitgewezen dat het niet gaat om een skelet maar om koraal.


Dat heeft een woordvoerder van de openbaar aanklager van Aruba medegedeeld, meldt CNN. Aanleiding voor het hervatten van de zoektocht naar de verdwenen studente was de vondst door twee Amerikaanse toeristen van wat leek op menselijke botten in de zee bij Aruba. De woordvoerder spreekt van een doodlopend spoor en gaat ervan uit dat de toeristen geen botten, maar een stuk koraal hebben gezien.

Patti en John Muldowney hebben de onderwaterfoto's van de botten, die ze vorig jaar maakten tijdens een vakantie, overhandigd aan de FBI. Justitie op Aruba liet weten geïnteresseerd te zijn in het beeldmateriaal.

Om nieuwsgierige mensen op afstand te houden, werd het precieze tijdstip van de zoektocht geheim gehouden.

De Amerikaanse tiener Natalee Holloway verdween in 2005 van het eiland. Joran van der Sloot is nog steeds verdachte in de zaak. Het lichaam van de toen 18-jarige Holloway is nooit gevonden.

Bron: de Telegraaf

IJspegels eisen 5 doden en 147 gewonden in Rusland

In de Russische stad St.Petersburg zijn de voorbije weken vijf mensen om het leven gekomen door vallende ijspegels en ijsblokken. Nog eens 147 mensen raakten gewond.


Rusland heeft de koudste winter in 30 jaar achter de rug. En zelfs nu het eerste lentezonnetje begint te schijnen, blijft het gevaarlijk op straat. "Telkens ik naar buiten ga, lijkt het of ik in oorlogsgebied terechtkomt", zegt een 28-jarige inwoner. "Ik moet mijn ogen naar de grond richten om niet uit te glijden, en ik moet ook naar boven kijken voor vallende ijsklompen."

De families van de slachtoffers eisen dat iets ondernomen wordt tegen de verantwoordelijken. Zo zouden de vallende ijspegels het gevolg zijn van daken die zonder voorzorgen werden schoongeveegd.

Coma
De 21-jarige Milana Kashtanova is het meest recente slachtoffer. Ze werd in februari getroffen door een ijsblok dat van een dak stortte, en ligt sindsdien in coma. "Ze liep gewoon langs een gebouw in het centrum van de stad. Er was helemaal niets waarmee voorbijgangers gewaarschuwd werden dat er mensen op het dak aan het werk waren", zegt Irinei Kalachev, de vriend van het slachtoffer.

Volgens het stadsbestuur is het haar eigen fout, omdat ze een hoofdtelefoon droeg en het geschreeuw van de dakwerkers niet kon horen. Haar familie is woedend en richtte zelfs een oproep tot de Russische president Dmitry Medvedev. Volgens de stad zijn ongelukken onvermijdelijk door de hoeveelheid sneeuw die op de daken is beland.

Lente
Overal in Russische steden zijn dakwerkers aan het begin van de lente actief om de massa sneeuw en ijs van de daken te halen. Die sneeuw komt gewoon op het voetpad terecht en dat is gevaarlijk voor voorbijgangers. Ook in de hoofdstad Moskou kwam deze week een 55-jarige vrouw om het leven toen ze getroffen werd door een ijspegel. (gb)

24/03/10 22u23

Bron: HLN

Mysterie rond Somalische met peuter in valies


De Nederlandse politie maakt zich ernstig zorgen over een kindje dat in een koffer zat van een Somalische vrouw en nu is verdwenen.

Een inwoonster van het Nederlandse Dongen liep over straat toen ze een Somalische vrouw zag met een koffer waaruit gehuil van een peuter kwam. Na enig aandringen opende de vrouw de koffer en daar zat een kindje in van ongeveer een jaar oud.

SUV
Toen de getuige de politie wilde inschakelen, stapte de Somalische in een donkere SUV die vervolgens wegreed. De Somalische vrouw is wel opgespoord. Zij woont in een asielzoekerscentrum in Venlo. De vrouw is enige tijd aangehouden maar er is geen peuter bij haar aangetroffen. Ze ontkent ook dat ze een peuter in haar koffer droeg.

De getuige zag de vrouw met koffer op maandagmiddag 25 januari tegen 14.15 uur. Het is de politie niet gelukt om de vreemde zaak op te lossen, dus roept ze hulp in via het televisieprogramma Opsporing Verzocht op de Nederlandse tv. (anp/mvl)
25/03/10 11u56

Bron: HLN

woensdag 24 maart 2010

Justitie laat paragnost gevangenen behandelen


SCHEVENINGEN - Justitie huurt regelmatig de 65-jarige paragnost Paul van Bree in om gedetineerden te behandelen.

Dit doet hij onder meer in de gevangenis van Scheveningen en de penitentiaire inrichtingen van Arnhem en Rotterdam.

“Met mijn antennes krijg ik soms meer boven water dan een psycholoog of een maatschappelijk werker van de gevangenis”, aldus Van Bree tegen HP/De Tijd.

Zo legt hij voor de gevangenen contact met overleden vrienden of familieleden. “Dan zeg ik: het gaat goed met ze en ze houden van je. Dat geeft rust. Grote stoere binken barsten dan in tranen uit.”

Bron: de Telegraaf

"Mijn dode kater is na 9 maanden verrezen"


Een Brit beweert dat zijn kater verrezen is. Hij raapte zijn viervoeter dood op van de straat en begroef het diertje in zijn tuin. Hij verhuisde en negen maanden later kreeg hij een telefoontje. Zijn ex-buren zagen de 'dode kater' rondlopen. En ja hoor, het was Alfie!

Angelo Petrillo was kapot van verdriet. Een vriend had zijn kater dood zien liggen op straat. De viervoeter was overreden door een wagen. Twee vragen dringen zich op: was het wel zijn kater die overreden was en wie zorgde negen maanden lang voor Alfie? Petrillo en zijn vrouw Katy vonden troost bij hun andere kater Freddie, het evenbeeld van Alfie.

Verrassend telefoontje
Een paar dagen geleden kregen ze een telefoontje. Het waren hun ex-buren met de melding dat een kat probeerde om in hun oude huis binnen te raken. "Ik zei hen dat Freddie thuis lag te slapen en dat het om een vergissing ging. De kater die ze gezien hadden, was zeker onze kater niet", aldus Petrillo. "Toen vertelde onze oud-buurman dat de kater probeerde om langs het raam van de slaapkamer naar binnen te komen en dat is precies wat Alfie altijd deed. Mijn vrouw keek me aan en vroeg of ik zeker wist dat ik Alfie wel begraven had. Ik antwoordde positief."

"Ongelooflijk!"
Een dag later kregen ze van hun ex-buren te horen dat de kater een ganse nacht gemiauwd had voor de deur van het huis. Plots begon Petrillo te twijfelen. Katy keerde terug naar haar vroegere huis en ze wist het zeker. De kater die er zat was Alfie! Hij was verdikt en had zijn halsbandje verloren. De vrouw weet zeker dat een familie haar viervoeter maandenlang verwend heeft. "Het is echt onwaarschijnlijk. De kater die ik negen maanden geleden begraven heb, is plots terug. Ik kon mijn ogen niet geloven", aldus Petrillo die zijn huisdier dood opraapte op de M62 in Milnrow, Greater Manchester. "Hij had zijn halsbandje niet meer aan maar dat leek me logisch. Hij had het waarschijnlijk verloren door de hevige klap die de aanrijding veroorzaakt had. Samen met mijn zoon heb ik Alfie begraven."

Het gezin is dolgelukkig. Alleen Freddie doet een beetje lastig nu hij niet langer meer alle aandacht krijgt. Om alle twijfel voortaan onmogelijk te maken gaat Petrillo zijn katers laten 'microchippen'. (vsv)

24/03/10 20u30

Bron: HLN

Vrouw fotografeert ufo boven Sydney


Een vrouw heeft bij het fotograferen van de zonsondergang boven Sydney een ufo opgemerkt. Fiona Hartigan kwam haar verhaal doen op de Australische televisie en deelde de beelden met de rest van de wereld. Wat de vliegende schijf precies was, komen we wellicht nooit te weten.

"Ik was nog maar net uit mijn wagen gestapt om de zonsondergang te fotograferen, toen de vreemde scène zich voor mijn ogen ontrolde", vertelt Fiona Hartigan. "Net toen ik een kiekje wilde schieten, zag ik plots een zwart voorwerp en het begon te bewegen. Eerst was het zo'n 800 meter verwijderd, maar dan kwam het dichter, tot op 400 meter. Vervolgens verschenen er ook nog twee andere kleine ronde dingen uit de heldere oranje lichtbundel boven het voorwerp. Het maakte geen geluid, het was heel vreemd. Ik was totaal overweldigd door het gebeuren."

Expert
Ufo-expert Doug Moffett werpt zijn licht op de eigenaardige zaak. "Wat het ook is, het is zeker een gelegenheid om iets nieuw te ontdekken. Er zijn elk jaar zo'n 15.000 ufo-waarnemingen in Australië, maar dat is maar het topje van de ijsberg. Waarom zouden mensen die verhalen verzinnen? Ze zouden zich er enkel belachelijk mee kunnen maken." (hlnsydney/kh)

Bron: HLN (video)

Nieuwe mensensoort ontdekt in Rusland


Een nieuwe mensensoort is ontdekt in Rusland, dankzij dna-tests op een vingerbeentje dat was opgegraven in Siberië. De persoon, die naar schatting 30.000 jaar geleden heeft geleefd, behoorde niet tot de soort Homo sapiens, de enige mensensoort vandaag, maar was ook geen Neanderthaler, een mensensoort die 35.000 jaar geleden uitstierf.

Het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig deed de ontdekking, waarover wordt bericht in het wetenschappelijk blad Nature. De vondst suggereert dat er nog een andere emigratie was van hominide voorouders uit Afrika, waar alle Homo soorten hun voorouderlijke roots liggen. Tot nog toe was gedacht dat enkel de Homo sapiens, Neanderthalers en Homo erectus is staat was tot deze verre verhuis.

Het beentje, dat in 2008 werd gevonden in een grot in het Altajgebergte in het zuiden van Siberië, bevatte nog voldoende mitochondriaal dna om geanalyseerd te worden door het team aangevoerd door Johannes Krause en Svante Paabo. (dpa/gb)
24/03/10 19u00

Bron: HLN

Vrouw laat tumor van elf kilo in baarmoeder wegnemen


Dokters hebben na een operatie van een uur een tumor van maar liefst elf kilogram verwijderd uit de baarmoeder van een Chinese vrouw. De tumor was zo groot geworden dat mensen dachten dat 47-jarige Mrs Shi, uit de provincie Henan, zwanger was. Scans daarentegen wezen uit dat de vrouw een wel erg grote tumor, met een diameter van veertig centimeter, in haar baarmoeder had zitten. Het equivalent van wel drie pasgeboren baby's.

Niet verwonderlijk dat de vrouw zich voor de operatie lange tijd niet goed voelde, wat haar veel pillen deed slikken. "Zes maanden geleden begon mijn buik plots op te zwellen. Toch had ik geen zwangerschapssymptomen zoals braken of buikpijn. Pas toen mijn buik maar bleef dikker worden, ben ik naar het ziekenhuis gegaan." Gynaecoloog Yao Li, die de operatie leidde, is er nog niet goed van. "28 jaar sta ik in het vak, maar een tumor van die grootte in de baarmoeder heb ik nog nooit gezien." (odbs)

Bron: HLN

Rovers bellen bank: "Over 10 minuten komen we het geld halen"


Om de zaken vlot te laten te verlopen, hebben twee overvallers naar een bank in Connecticut getelefoneerd met de melding dat ze over tien minuten daar zouden zijn en of ze het geld al wilden klaarzetten. Dat meldt The Connecticut Post.

En inderdaad, ze hielden woord. De twee bandieten, 27 en 16 jaar oud, verschenen mooi op tijd in de People's United Bank in Fairfield. Net als de politie, die hen prompt in de boeien sloeg. (eb)

Bron: HLN

Sterkste insect ter wereld trekt zes volle dubbeldekkers


Zes dubbeldeksbussen uit Londen kan het beest trekken. Of toch het equivalent daarvan voor de 'Onthophagus taurus'. Dat is de mestkever die werd uitgeroepen tot het sterktste insect ter wereld.

De kever kan 1.141 keer zijn eigen gewicht trekken, volgens een onderzoek van de Queen Mary University of London, dat in het wetenschappelijke tijdschrift 'Proceedings of the Royal Society B' werd gepubliceerd. Dat zou voor een gemiddelde sterveling van 70 kilo (droog aan de haak) overeenkomen met een Londense volgeladen dubbeldekkerbus of zes. Toch maar niet, zouden wij zeggen.

Mijt nog sterker
Het onderzoek bracht ook aan het licht dat de mijt eigenlijk nog een zwaarder gewicht kan trekken dan de kever, maar mijten behoren, zoals u ongetwijfeld weet, tot de spinachtigen en niet tot de insecten. Vandaar dat ze geen concurrentie zijn voor de macho mestkever, die zijn onvoorstelbare krachten vooral nodig heeft bij gevechten om vrouwtjes.

Die vrouwtjes graven tunnels waarin de paring kan plaatsvinden. Als een mannetje op zo'n tunnel botst die al bezet is door een rivaal, dan is het oorlog en worden de hoorntjes gekruist met de bedoeling elkaar weg te duwen. (jv)

24/03/10 14u13

Bron: HLN

Barbecue bestrijdt kanker en hartziekten


Nog een extra reden om de lente toe te juichen, barbecuesauzen bevatten stoffen die kanker en hartziekten bestrijden. Dat ontdekten biologen.

Marinade
De studie toonde aan dat populaire sauzen en marinades een reeks kruiden, specerijen, fruit en groenten bevatten die rijk zijn aan antioxidanten. Zo sterken ze het immuunsysteem van het lichaam. Het onderzoekersteam slaagde er voor de eerste keer in de impact van het marineren en bakken van vlees op de status van antioxidanten bij verschillende soorten van marinades op basis van kruiden en specerijen. Ze vonden in alle soorten hoge hoeveelheden van deze gezonde stoffen. Hoewel het bakken de hoeveelheid antioxidanten verminderde met de helft, toonden tests aan dat gebarbecued vlees nog veel gezonde bestanddelen bevat.

Ouderdomsziekten
"Kruiden zijn een goede bron aan antioxidanten maar het is moeilijk om het gebruik in te schatten omdat mensen ze niet in grote hoeveelheden consumeren, in tegenstelling tot bij fruit en groenten" aldus onderzoeker Raymond Thomas. Het is bewezen dat antioxidanten vechten tegen vrije radicalen, dat zijn moleculen die de lichaamscellen schaden, zo veroorzaken ze ouderdomsziekten als kanker, hartproblemen, beroerten, Alzheimer, artritis en cataract. (ep)
24/03/10 15u47

Bron: HLN

Stroper verslonden door razende leeuwen in Kruger Park


Een stroper is in het Zuid-Afrikaanse Kruger Park opgejaagd door enkele nijlpaarden en vervolgens opgepeuzeld door een groep hongerige leeuwen. Twee collega-stropers gaven hem nog als vermist op, maar inmiddels werd zijn verhakkelde lichaam aangetroffen. Hij werd geïdentificeerd aan de hand van zijn kleren. "De dieren gingen fel tekeer, de man had geen schijn van kans", aldus Laura Mukwevho, de woordvoerster van het Kruger Park.

"De drie stropers waren lokazen gaan plaatsen in het park. Ze keerden uren later terug en werden plots verrast door nijlpaarden. Twee onder hen konden ontkomen, de derde haalde het niet. Hij werd als vermist opgegeven want zijn lichaam werd niet onmiddellijk gevonden. Pas na een zoektocht van acht dagen hebben we zijn schedel aangetroffen. Vermoedelijk is hij nog kunnen ontkomen aan de nijlpaarden, maar is een aanval van een groep leeuwen hem fataal geworden. De familie van de man is intussen ingelicht. We betreuren zijn dood." (dea)

24/03/10 11u51

Bron: HLN

Aap heeft miljoenenstad al jaar in zijn greep


Een aap heeft de Amerikaanse stad Tampa - 2,6 miljoen inwoners - nu al bijna een jaar in z'n greep. Het beest zwerft door de agglomeratie, jat overal fruit en heeft zelfs zijn eigen Facebookpagina (16.000 fans). Als het beest gezien wordt, dan is dat groot nieuws op de lokale zenders. De aap is al een stuk of tien keer met een verdovingspijltje geraakt, maar die lijken hem niet meer te deren. "Hij is waarschijnlijk ondertussen verslaafd geraakt aan de tranquilizers", grapte een anchor nog begin deze week, nadat de aap voor de zoveelste keer kon ontsnappen.

Eigenlijk wil niemand behalve een handvol dierenbeschermers dat de "Mystery Monkey of Tampa Bay" gepakt wordt. Het beestje is een heuse volksheld geworden in Tampa en omstreken. "Het is een enorm slim beestje", vertelde een dierenbeschermer op de Amerikaanse tv. "Hij is street-wise. Hij heeft zelfs geleerd om naar beide kanten te kijken voor hij de straat oversteekt."

"Gevaarlijker"
De dierenbeschermers willen de aap vangen omdat ze vrezen dat het dier iets gaat overkomen. "Eén of andere gek zal hem vroeg of laat willen afschieten", redeneren ze. Volgens State Wildlife-mensen is de aap ook gevaarlijker dan hij eruitziet. "Zo'n resusaap kan een volwassen man fameus toetakelen. En hij bijt."

Tarzan
Waar het dier vandaan komt, weet eigenlijk niemand. In het tropische Florida zijn er nog wel apen die weten te overleven in het wild, maar die blijven meestal uit de buurt van mensen. Zo leeft er in de buurt van Dania Beach nog altijd een kolonie vervet-apen die door de eigenaar van een failliete apenattractie daar werden vrijgelaten in de jaren '50. En aan de Silver River in Ocala leven resusapen - de soort waartoe onze vriend in Tampa toebehoort - wiens voorvaderen ontsnapten tijdens de opnames van de Tarzanfilms in de jaren '30.

Kweek
Bovendien houden nogal wat inwoners van Florida apen als huisdier, of ze worden er gekweekt om research op te doen. In 2007 kweekte de grootste van de drie bedrijven die apen leveren voor research maar liefst 6.000 resusapen in Immokalee.

Zondag dook de aap op bij Renee Barth in St. Petersburg. Ze zag hoe de aap via een boom in haar tuin in haar zwembad sukkelde en daarna pompelmoezen van een tafel in de veranda stal. Het was de vijfde close-encounter in twee weken. De aap legde in 11 dagen maar liefst 30 kilometer af.

In het zwembad
In januari hadden agenten de aap bijna in een kooi gekregen in Clearwater toen hij een druk kruispunt wou oversteken. Maar - tot grote vreugde van de inwoners van Tampa - kon de aap ontsnappen. De Florida Fish and Wildlife Conservation Commission heeft ontelbare manuren in de aap gestoken en veel pijltes in zijn lijf geschoten. Maar het is alsof het dier die niet voelt. Een aantal keren kegelde hij de verdovingspijlen keihard terug naar de schutter.

De sympathie voor de aap groeit ondertussen met de dag. Het is momenteel erg cool in Tampa als je kan vertellen dat "je hem hebt gezien". Tot grote ergernis van de dierenbeschermers beginnen mensen het dier nu ook te voederen. "Ik zag hem in mijn tuin en heb bananen naar hem gegooid", vertelt Pam Gaylor die woont in Bahama Shores. "Want de arme schat zag eruit alsof hij honger had." (mvl)

Bron: HLN
http://hln.be/hln/nl/2661/Bedreigde-Dieren/article/detail/1084258/2010/03/24/Aap-heeft-miljoenenstad-al-jaar-in-zijn-greep.dhtml

dinsdag 23 maart 2010

Gangenstelsel onder boulevard ontdekt


SCHEVENINGEN - Een mysterieus gangenstelsel en een raadselachtige Duitse oorlogsbunker hebben decennialang onopvallend onder de Scheveningse boulevard gelegen, maar zijn door de graafwerkzaamheden tot vreugde van historici plotseling ontdekt.

We hadden geen flauw idee dat daar een heel gangenstelsel zat, laat staan een Duitse bunker”, zegt een gemeentewoordvoerder over de markante ontdekking. Er kwamen tevens twee Nederlandse bunkers uit het zand tevoorschijn, maar daar waren de ambtenaren wel van op de hoogte. „Het gaat om twee gepantserde verdedigingsgebouwen, genaamd kazematten.”

De onderzoekers die de bunkers bestudeerden, ontdekten tijdens het doorzoeken van de kazematten een aantal onbekende gangen die nog onontdekt waren. „Uiteindelijk stuitten zij op een, waarschijnlijk, Duitse bunker”, zegt Ferry Taal, gemeentewoordvoerder. „Niemand wist echter dat er daar nog een zat.”

De kans dat de opvallende ontdekkingen voor de badplaatsbewoners bewaard blijven, is echter klein. De gemeente was immers net begonnen met de ophoging van de strandwal, zodat de Scheveningse kust ook in de toekomst beschermd blijft tegen metershoge golven en de stijging van de zeespiegel. „De boulevard gaat volledig op de schop, dus de bunkers gaan waarschijnlijk verloren”, laat de gemeente via een woordvoerder weten. „De komende dagen worden ze in ieder geval nog beter onderzocht.”

Voor veel bunkerliefhebbers zou het verdwijnen van de plotselinge ontdekking catastrofaal zijn. „Mensen beseffen vaak niet dat iedere bunker ons iets leert over de historie”, legt Cor Quist, voorzitter van het bunkermuseum Atlantikwall in Hoek van Holland, uit. „Een onbekende Duitse bunker is voor ons dus razend interessant. Ik hoop van harte dat het bouwwerk behouden blijft.”

Ook veel Scheveningers zijn nieuwsgierig naar de ondergrondse bunkers. „Spannend”, reageert een strandwandelaar. „Alleen al het feit dat het pal onder de boulevard ligt, zou een reden moeten zijn om het niet af te breken.” Komende donderdag gaan onderzoekers de gangenstelsels door om te kijken of er nog meer onwetendheden verborgen liggen in de Scheveningse boulevard. Dan zal er ook meer duidelijk moeten worden over eventueel behoud.

Bron: de Telegraaf

Mars zoals je nog nooit gezien hebt


AMSTERDAM - Kolossale ijswanden laten een heel ander gezicht zien van Mars. De NASA gaf schitterende stereoscopische foto's vrij.

De ijsvorming op de foto's is eigenlijk slechts een deel van de 'muur' van een gigantische krater op Mars. De krater is zo'n 2,5 kilometer diep en heeft een doorsnede van circa 60 kilometer. De erosie heeft nauwelijks toegeslagen zodat wetenschappers een kleine glimp kunnen opvangen van hoe een zeer grote en complexe krater eruit ziet.

Er zijn vele vergelijkbare kraters op Mars. De Mojave is een van de grootste en meest 'verse'. Wetenschappers denken dat het 'slechts' tien miljoen jaar oud is, erg jong voor een krater van deze omvang. Er kan water uit de Mojave hebben gestroomd en wellicht kan daardoor regen of sneeuw zijn gevallen.

Bron: de Telegraaf

Operatie voor jongen met 31 tenen en vingers


Shenyang - Een jongetje uit China heeft 31 vingers en tenen, een wereldrecord. Vandaag verwijderen chirurgen de vingers en tenen tot een normale hoeveelheid.

De zesjarige heeft 15 vingers (een van de vingers is niet compleet) en 16 tenen.

Het wereldrecord stond op 25 en behoorde toe aan twee kinderen uit India. Zij hadden 12 vingers en 13 tenen.

De jongen heeft een aangeboren afwijking met de naam polydactylie.

BronL de Telegraaf
http://www.telegraaf.nl/buitenland/6355344/__Jongen_heeft_31_tenen_en_vingers__.html?p=12,2

Klein deel riante buit Berlijnse pokerroof terecht


Een klein deel van de buit van de Duitse 'pokerroof' is terug. Een verdachte heeft 4.000 euro van de totale buit van 242.000 euro teruggegeven. Dat meldt de krant Tagesspiegel. Volgens het Duitse Openbaar Ministerie (OM) had de man een aandeel van 5.000 euro in de buit en zou hij de resterende duizend euro bij de ontsnapping hebben gebruikt. De politie doorzocht een garage in de hoofdstad Berlijn, waar het geld na de overval zou zijn bewaard.

De spectaculaire overval werd twee weken geleden gepleegd op een vijfsterrenhotel in Berlijn, waar op dat moment een groot internationaal pokertoernooi aan de gang was. Een ooggetuige noteerde het kenteken van de vluchtauto. Dat bleek op naam van één van de vier verdachten te staan, die zich bij de politie meldde en zijn kompanen verraadde. Inmiddels zijn alle verdachten opgepakt.

De totale buit is volgens het OM erg ongelijk verdeeld. De leider van de overval zou een aandeel hebben van 100.000 euro. (anp/dea)

23/03/10 15u26

Bron: HNL

Botsing tussen twee stuntpiloten in Kreta


Een piloot van de Red Arrows (een demonstratieteam van de Britse Royal Air Force; nvdr) is tijdens een oefening in Kreta gecrasht. Hijzelf wist zich te redden door zijn schietstoel te gebruiken, maar moest wel voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht worden. Volgens de politie kwam hij er met een ontwrichte schouder vanaf.

Het ongeval vond plaats op de militaire luchtmachtbasis in Kasteli. De acht andere stuntpiloten konden veilig landen op de luchthaven van Iraklion, zo'n 35 kilometer verderop. Volgens lokale media lag een botsing in de lucht aan de basis van het ongeluk. (svm)

Bron: HNL

Minnares man moet 9 miljoen dollar aan bedrogen vrouw


In de Amerikaanse staat North Carolina is een heel opmerkelijk vonnis geveld in een echtscheidingszaak. Cynthia Shackelford (60) krijgt liefst 9 miljoen dollar (zo'n 6,7 miljoen euro) schadevergoeding nadat haar echtgenoot haar bedrogen heeft. Vreemd genoeg moet haar man dat bedrag niet ophoesten, maar zijn minnares. Cynthia bediende zich van een obscure oude Amerikaanse wet en pleitte dat de minnares haar man gestolen had. De rechter gaf haar gelijk. Een onwaarschijnlijk precedent dat de scheidingsrechtspraak in de conservatieve staat op haar kop kan zetten.

Als een huwelijk op de klippen loopt en er volgt een vechtscheiding, dan gaat het proces meestal tussen de bedrogen partij en haar of zijn partner. Cynthia Shackelford speelde het slimmer. Ze wist van een oude wet en betichtte de minnares van haar man ervan hem van haar te stelen. Ze won er haar man niet mee terug, maar een jury kende haar wel een huizenhoge schadevergoeding toe, die haar toch in haar vuistje doet lachen.

Opoffering
Het pleidooi van de vrouw was opgebouwd rond wat ze had opgeofferd voor haar huwelijk: ze gaf haar job als lerares op om haar man Allan, een 62-jarige advocaat, te steunen en als goede huisvrouw hun twee kinderen op te voeden. Ze benadrukte dat het koppel nog altijd verliefd was, toen de 49-jarige schoolbediende Anne Lundquist ten tonele verscheen en haar man verleidde toen die haar juridisch adviseerde op professioneel vlak. "Ik hou echt zielsveel van hem en ik dacht hij ook van mij", zegt Cynthia.

Opzettelijke emotionele schade
De vrouw beweert dat de affaire van haar man al begon voor hun scheiding in 2005, die nog altijd niet helemaal afgerond is. Na een tweedaags proces koos de jury de kant van de bedrogen echtgenote met een recordschadevergoeding voor overspel en het opzettelijk toebrengen van emotionele schade.

"Belachelijke beslissing"
North Carolina is één van de weinige Amerikaanse staten waar getrouwde partners een derde partij kunnen aanklagen als ze denken dat die verantwoordelijk is voor het verknoeien van een huwelijk. Anne Lundquist, die samenwoont met Allan Shackelford in Aurora, laat het hier niet bij en gaat in beroep. "Deze uitspraak is belachelijk. We ontmoetten elkaar pas na het einde van hun huwelijk. Deze beslissing mist elke realiteitszin. Bovendien heb ik bijlange zoveel geld niet en ik zal het ook nooit hebben." (hlnsydney/kh)

23/03/10 07u44

Bron: HLN

Gratis biertap bij de leesmap!

Slimste mens ter wereld weigert miljoen dollar


Een Rus uit Sint-Petersburg heeft een miljoen dollar (740.000 euro) prijzengeld afgewimpeld omdat hij een van de moeilijkste wiskundepuzzels ooit wist op te lossen. "Nee, dank u, ik heb al wat ik wil", riep kluizenaar Grigory Perelman vanachter een gesloten deur tegen de man die de cheque kwam afgeven.

"Geen beest in de zoo"
De 44-jarige Perelman was de eerste die na meer dan honderd jaar het vermoeden van Poincaré kon kraken. De oplossing stuurde hij op via internet en leverde hem de bijnaam 'slimste mens ter wereld' op. Toen de International Mathematical Union hem vier jaar geleden in de bloemetjes wilde zetten voor zijn vondst stuurde de bolleboos echter zijn kat. "Ik ben niet geïnteresseerd in geld of bekendheid", zei hij toen. "Ik wil me niet bekeken voelen als een beest in de zoo."

"Flat vol kakkerlakken"
Een van zijn buren kan toch een tipje van de sluier lichten over de bizarre omstandigheden waarin de zonderling leeft. "Ik was ooit in zijn flat en kon mijn ogen niet geloven", aldus Vera Petrovna. "Hij heeft enkel een tafel, een stoel en een bed met een vuile matras die achtergelaten werd door de vorige eigenaars. Dat waren alcoholiekers. En dan nog iets: ons appartementsgebouw wordt geteisterd door een kakkerlakkenplaag. Iedereen probeert die beesten weg te krijgen, maar het lijkt wel alsof ze zich allemaal verborgen hebben in zijn flat." Toch niet zo slim bezig precies... (svm)
23/03/10 11u21

Bron: HLN

Mama laat 6 kindjes 2 dagen alleen achter in smerig huis


Een Amerikaanse mama heeft haar zes kinderen - tussen 1 en 11 jaar - alleen achtergelaten in een smerig huis in het Amerikaanse Kansas City in de staat Missouri. Politieagenten hadden zondagavond twee kinderen gevonden, die aan het spelen waren met een biljartbal in de sneeuw. Hun moeder, de 32-jarige Lekisha Jackson, hadden de ukken niet meer gezien sinds zaterdagochtend. De vrouw werd aangehouden.

De politie begeleidde de kinderen naar hun huis en vond daar nog eens vier broers en zussen, ook alleen. Volgens de agenten was de woning vuil, met kapotte ramen en meubilair, gaten in de muren, afval en dierenuitwerpselen op de vloer, bedorven eten in de keuken, en vuile kleren die rondslingerden. Er raasden ook ratten en muizen door het huis.

Ziek en hongerig
Twee van de zes kinderen - eentje van 1 jaar en eentje van drie - hadden in urine doordrenkte kleren aan. Allen hadden ze honger en dorst. Ze bleken ook allemaal ziek: ze hoestten de hele tijd.

Eén agent maakte wat noedels klaar, die hij in de keuken vond. De andere ging naar de McDonalds om Happy Meals te kopen voor de verwaarloosde kinderen. Toen mamalief uiteindelijk thuiskwam, arresteerden de agenten haar voor kinderverwaarlozing.

De vrouw beweerde dat ze geen geld had om benzine te betalen en kon ze daar het slechte weer niet naar huis komen. Volgens de agenten had ze echter gedronken. (jv)

23/03/10 09u35

Bron: HLN

maandag 22 maart 2010

Meisje (9) elke dag naar school via eeuwenoude 'death ride'


ROTTERDAM - Dat er in de Zuid-Amerikaanse jungle nog primitieve toestanden bestaan, wisten we al. Het verhaal van de negenjarige Colombiaanse Daisy Mora en haar broertje van vijf tart echt de verbeelding.

Het meisje moet elke dag via een kabel 400 meter boven de wilde Rio Negro naar de andere oever om op school te komen. Op haar 'death ride' neemt ze met 65 km per uur haar 5-jarige broertje Jamid mee in een juten zak.

De kabelbaan in twee richtingen (voor de terugweg) hangt al eeuwen boven de Rio Negro. De Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt was de eerste westerling die het systeem met eigen ogen mocht aanschouwen. Toen waren de kabels van hennep, maar met de komst van de houthakkers werden die vervangen door stalen exemplaren.

Er wonen maar elf families samen met de Mora's aan die kant van de rivier. Er zijn zelfs geen paden in dit dichtbeboste Cordillera-gebied, zodat dit de enige manier is en blijft om Daisy's kant van de vallei te verbinden met de buitenwereld. Ook voedsel en zelfs vee moeten via de 'death ride' naar de andere oever.


Bron: AD

Overspel levert Chelsea Clinton miljoenen op


ROTTERDAM - Volgens de National Inquirer incasseert Chelsea Clinton, de dochter van gewezen Amerikaans president Bill Clinton, maar liefst tien miljoen dollar als haar verloofde vreemdgaat.

Ze zou samen met haar toekomstige huwelijkspartner Marc Mezvinsky uitgebreide huwelijksvoorwaarden hebben opgesteld. De twee stappen deze zomer in het huwelijksbootje. Chelsea zou na de escapades van haar vader Bill -die in de jaren negentig vreemdging met Monica Lewinsky- extra op haar hoede zijn. Volgens een bron is haar wereld toen ingestort. (BVDL)
22/03/10 11u40

Bron: AD

Meisje overleeft val van 14e

SINT-PETERSBURG - Een zesjarig meisje heeft in het weekeinde een val uit het raam van de veertiende verdieping van een appartement in Sint-Petersburg in Rusland overleefd. Dat heeft het Russische persbureau Interfax maandag gemeld.

Het kind liep door de val ernstige verwondingen aan de buik, de rug en de borst op. Zij is in een ziekenhuis opgenomen. Volgens de Russische autoriteiten hadden de ouders niet goed op het meisje gelet.

Zakenman schenkt ruim half miljard euro aan goede doelen


Hij had het God nog zo beloofd. Als hij ooit rijk zou worden dan zou de arme drommel de helft van zijn fortuin wegschenken. En zie, Albert Gubay houdt woord. De geslaagde Britse zakenman schenkt 531 miljoen euro (!) aan goede doelen en daarmee is het verhaal nog lang niet af.

De oprichter van de supermarktketen 'Kwik Save' en de fitnessketen 'Total Fitness' is vastbesloten om het bedrag nog voor zijn dood te verdubbelen. Albert schenkt de som aan goede doelen die verbonden zijn aan de katholieke kerk. Zelf houdt hij van zijn fortuin nog elf miljoen euro over om van te leven. "Ik wil geld blijven geven aan goede doelen en daarom ga ik me de volgende jaren extra inspannen. Ik wil koste wat kost, een miljard euro kunnen wegschenken en dus moet ik spaarzaam zijn. Alles staat voortaan in functie van het goede doel", aldus de wilde weldoener.

Snoep
De zoon van een Joodse vluchteling en een Ierse katholieke moeder begon zijn loopbaan als verkoper van snoep. Hij opende zijn eerste zaak in Prestatyn in 1965 en verkocht zijn eerste winkelketen acht jaar later voor het bedrag van vijftien miljoen euro. Hij investeerde het geld in vastgoed maar bleef zijn handen vuilmaken. Intussen ruilde hij Wales voor een fraai optrekje op het eiland Man. Toen hij gewond raakte aan de rug en revalideerde, kwam hij op de idee om een fitnessketen te starten. Zo ontstond het succesvolle 'Total Fitness' dat hij in 2004 verkocht voor 77,5 miljoen euro.

Miljard doneren
"Toen ik na de oorlog de Royal Navy verliet, had ik amper nog 88 euro. Ik leende 110 euro en maakte een afspraak met God: 'Maak van mij een miljonair en ik schenk jou de helft van mijn fortuin'", vertelt Gubay. De gelovige man leeft vandaag met zijn tweede vrouw, Carmel en wil zijn zaken blijven runnen tot aan zijn dood. Enkel zo kan hij zijn doel, het wegschenken van een miljard euro bereiken. Dat doel werd het voorbije jaar al bereikt door de voormalige Britse minister van Wetenschap, Lord Sainsbury. (vsv)
22/03/10 07u34

Bron: HLN

Japanse seriemoordenares vindt slachtoffers via internet


De Japanse Kanae Kijima (34) wordt beschuldigd van de moord op minstens vier mannen die ze via datingsites leerde kennen. De moorden leverden haar de bijnaam 'De zwarte weduwe van het wereldwijde web' op, meldt The Independent.


Kanae Kijima wordt in verband gebracht met vier verdachte overlijdens.Het cv van Kanae Kijima oogt niet bepaald fraai: ze wordt beschuldigd van het verdoven en bestelen van een aantal mannen, en de moord op vier onder hen. In september vorig jaar liep ze tegen de lamp, Japanse politie en gerecht sparen kosten noch moeite om een waterdichte zaak te hebben wanneer de vrouw terechtstaat.

Vergast in huurauto
Kijima's laatste vermoedelijke slachtoffer was de 41-jarige Yoshiyuki Oide, die dood werd aangetroffen nadat Kijima een zwaar verdovingsmiddel door zijn eten mengde en hem daarna in een huurauto verstikte met uitlaatgassen. In de weken voor de moord had ze Oide al voor zo'n 5 miljoen yen (zo'n 41.000 euro) opgelicht.

Daarnaast wordt de vrouw beticht van de moorden op Sadao Fukuyama (70), Kenzo Ando (80) en Takao Terada (53): ook deze drie mannen werd dood teruggevonden nadat grote geldsommen van hun rekening waren verdwenen.

Eenzame keukenprinses
Tientallen anderen overleefden hun ontmoeting met Kijima, maar werden het slachtoffer van haar zwendelpraktijken. Op haar blog 'Kanae's Kitchen' stelde ze zich voor als een keukenprinses die op zoek was naar haar prins op het witte paard. Op datingsites dook de vrouw op als huwelijkspartner, huishoudster of therapeute. Ze richtte zich vooral op eenzame mannen van middelbare leeftijd die makkelijk haar verhaaltjes over geldnood of investeringen geloofden. Jaren van hard oplichterswerk zouden de misdadigster zo'n 1,7 miljoen euro hebben opgeleverd.

Speurders kwamen de seriedoder op het spoor na de dood van haar laatste slachtoffer. Kijima zette de zelfmoord van Yoshiyuki Oide in scène, maar een aantal elementen wekten argwaan bij de politie. Zo werden er geen sleutels gevonden in de auto waarin de 'zelfmoord' plaatsvond en had de man zich tegenover vrienden zeer gelukkig getoond wegens een nakend huwelijk. Nadat de agenten de e-mails van Oide konden uitpluizen, kwam Kijima in beeld en werd ze gearresteerd.

Volgend slachtoffer
Wellicht kon de politie Kijima ervan weerhouden om een volgend slachtoffer te maken. Op het moment van haar arrestatie was ze ingetrokken bij een nieuwe man die ze, alweer, via het internet had leren kennen. Het potentiële slachtoffer reageert verbouwereerd op de misdaden die Kijima ten laste worden gelegd. "Ze kookte heerlijk, het huis was altijd netjes", zegt hij. "Ik dacht dat ze een prima echtgenote zou worden."

De rechtszaak wordt nu met typisch Japanse precisie voorbereid, het zou dan ook nog jaren kunnen duren voor het tot een uitspraak komt. (tw)

22/03/10 15u26

Bron: HLN
http://hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1083250/2010/03/22/Japanse-seriemoordenares-vindt-slachtoffers-via-internet.dhtml

Heetste zomer ooit op komst


Na de extreem koude winter mogen we ons opmaken voor een extreem hete zomer. Het wordt zelfs de heetste zomer ooit, als we een klein weerkundig bedrijfje in Groot-Brittannië mogen geloven. En daar hebben we misschien wel reden toe, want ook de extreme vrieskou van de voorbije maanden hadden ze voorspeld.


Een extreem hete zomer ligt al enkele jaren op tafel, maar het Met Office gokte op vorige zomer. Nu is het echt tijd om de barbecue boven te halen
Jonathan Powell
Voor de Britten was de voorbije winter nog net iets historischer dan voor ons. Het land lag er sinds december bijna de hele tijd onder een dikke sneeuwlaag. Het leek wel of de Noordpool tot net boven het zeekanaal was afgedaald. Volgens een klein Brits weerkundig bedrijf zou de komende zomer op zijn beurt records breken. Zo zal de temperatuur het nationaal record van 38,5 graden Celsius overstijgen.

Klein bedrijf
Maar heeft zo'n klein bedrijf dan wel enige autoriteit als hun voorspelling niet ondersteund wordt door het Met Office, de weerkundige dienst van Groot-Brittannië? De voorbije winter hebben ze de belangrijkste weersvoorspellers alvast op hun plaats gezet. Die hadden vorig jaar trouwens al een goede zomer voorspeld, terwijl de Britten extreem veel regen over zich heen kregen.

Lees verder:

Bron: HLN

zondag 21 maart 2010

Giulia (29) is de jongste grootmoeder van Europa


ROTTERDAM - Giulia Elia uit Napels is de jongste grootmoeder van Europa. De Italiaanse is pas 29 en werd zelf op vijftiende moeder.

Haar dochter Anna is op haar beurt tienermoeder geworden. Het meisje is veertien en zette een dochter op de wereld.

,,Ik had mijn dochter een andere toekomst toegewenst omdat ik zelf weet hoe zwaar het is om tienermoeder te zijn", zegt Giulia. Toen haar dochter vertelde dat ze zwanger was, moest ze even slikken maar nu het kind er is, straalt Giulia van geluk. ,,Eigenlijk heeft de geschiedenis zich herhaald maar ik ga goed zorgen voor mijn kleindochter. Voor mij is ze mijn tweede dochter."

Intussen is de vader van het kind, de 18-jarige Antonio bij Giulia en zijn vriendinnetje ingetrokken. Zo kan hij na schooltijd voor zijn dochtertje zorgen. Anna gaat niet meer naar school. Ze heeft haar handen vol met haar baby, schrijft de Duitse krant Bild. (BVDL)

21/03/10 18u35

Bron: AD

Metroreizigers aan ramp ontsnapt in Boekarest


Drie tieners hebben het leven van duizenden metroreizigers in de Roemeense hoofdstad Boekarest in gevaar gebracht door beveiligingskabels tussen twee metrostations te verwijderen. Ze wilden naar verluidt de koperhoudende kabels verkopen.

De drie koperdieven werden bij toeval betrapt door de politie. Op dat moment hadden ze al honderden meters kabel aan stukken gesneden en klaargelegd voor transport en verkoop. De buit zou de jongemannen tussen de 500 en 1000 euro hebben opgeleverd.

Explosies
Een beveiligingskabel moet voorkomen dat het elektriciteitsnet van de metro oververhit raakt. Volgens een woordvoerder van de metro zijn duizenden reizigers aan een ramp ontsnapt door de snelle interventie van de politie. De oververhitting van de kabel zou uiteindelijk geleid hebben tot explosies in het metrostelsel. (anp/kve)
20/03/10 12u55

Bron: HLN