Translate

zaterdag 13 maart 2010

'Lichaam James Brown ligt gewoon in graftombe'

COLUMBIA - Het stoffelijk overschot van James Brown ligt gewoon in zijn graftombe. Zijn dochter beweerde afgelopen week dat het lichaam van de soulzanger was verdwenen.

De advocaat die vijf kinderen van Brown vertegenwoordigt spreekt het verhaal over de verdwijning tegen. Het stoffelijk overschot van 'The Godfather of Soul' bevindt zich, gehuld in één van Browns kenmerkende glitterpakken, netjes in zijn graftombe, zegt de advocaat tegenover de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

LaRhonda Petit, de 48-jarige dochter van Brown, beweerde dat het lijk ergens verborgen wordt gehouden zodat er geen volledige autopsie op het lichaam verricht kan worden. Zij is ervan overtuigd dat haar vaders overlijden geen natuurlijke dood was.

Volgens de officiële berichten overleed 'The Godfather of Soul' in 2006 op 73-jarige leeftijd aan hartfalen, veroorzaakt door een longontsteking. (NOVUM/DHE)
13/03/10 11u33

Bron: AD

Hond eet diamant van 20.000 dollar op

MARYLAND - Een juwelier uit Maryland heeft twee belangrijke levenslessen geleerd: geduld loont en de natuur doet altijd haar werk.

Gelukkig maar, want zijn hond had een diamant ter waarde van 20.000 dollar ingeslikt. Dat meldt de zender Fox 5.

Diamantair George Kaufmann neemt zijn golden retriever Sollie elke dag mee naar zijn juwelierszaak. Op een dag keurde hij samen met een diamanthandelaar een edelsteen van 3 karaat. Het kleinood viel op de grond en Sollie slikte de steen in.

Kaufmann en zijn leverancier aanschouwden het tafereel met lede ogen en belden meteen een dierenarts met de vraag wat ze konden doen om de diamant terug te krijgen. Die antwoordde dat ze gewoon de natuur haar werk moesten laten doen.

Zoals gewoonlijk ging juwelier Kaufman elke ochtend en avond met zijn golden retriever wandelen. Het enige verschil met vroeger was, dat de drollen van Sollie nu zorgvuldig werden verzameld en onderzocht. Op de ochtend van de derde dag was het raak. Kaufmann vond de diamant in de uitwerpselen van zijn viervoeter. De edelsteen werd grondig gereinigd en terugbezorgd aan de diamanthandelaar.
12/03/10 14u29

video

Bron: AD

Spoorruzie om Kruidvat-kaartje opgelost


AMSTERDAM - Kruidvat garandeert klanten toch een dag onbeperkt treinen door heel Nederland.

Dat meldde de drogisterijketen vrijdag nadat eerder regionale spoorbedrijven als Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia hadden aangegeven de dagkaart niet te accepteren na een ruzie met de Nederlandse Spoorwegen over de kosten van de actie.

Akkoord

Volgens Kruidvat zijn de NS en de regionale vervoerders nu met elkaar tot een akkoord gekomen over de kaartjes. Klanten kunnen bij Kruidvat voor 12,49 euro een treinkaartje kopen die in het voorjaar en zomer recht geeft op een dagtrip door heel Nederland ongeacht de bestemming en de vervoerder op het spoor. De actie was in voorgaande jaren een groot succes.

Onbeperkt

Tijdens de actie zijn twee verschillende treinkaartjes te koop, waarmee klanten één dag onbeperkt kunnen treinen door heel Nederland: het groene kaartje is geldig van 13 maart tot en met 9 mei en het rode kaartje van 15 mei tot en met 11 juli.

Bron: de Telegraaf

Amfibiebus in Rotterdam te water


ROTTERDAM - Op de weg en vanaf het water een rondrit door Rotterdam zonder over te stappen. Vanaf zaterdag is het mogelijk met de amfibiebus van Splashtours.

De bus heeft flink kunnen oefenen de afgelopen jaren. Vergunningen voor het voer- annex vaartuig zijn nu geregeld. In de afgelopen jaren werd de juiste hellingbaan gezocht om de bus in en uit het water te krijgen. Het werd een helling bij Katendrecht, waar de ss Rotterdam ligt aangemeerd. De helling weerstaat wisselend tij en is minder steil dan een eerdere.

De bus, die eruit ziet als een gele stadsbus, biedt plaats aan ongeveer vijftig mensen. De opstaphalte van de bootbus is naast het Maritiem Museum Rotterdam in het centrum van Rotterdam. Passagiers maken een 75 minuten durende rondit met informatie over de Maasstad, haar gebouwen en bijzondere plekken.

Bron: de Telegraaf

vrijdag 12 maart 2010

Uri Geller voorspelt Lotto-uitslag


ROTTERDAM - Mentalist Uri Geller doet vanavond een poging om de Lotto-uitslag te voorspellen. Dat meldt SBS. De lepeltjesbuiger wil zich na het stopzetten van de Big Ben nu richten op een stunt die 'heel Nederland van zijn stoel zou moeten doen vallen'.

Zaterdag worden de winnende getallen bekendgemaakt en wordt meteen bekend of de mentalist het bij het rechte eind had. De Lotto Jackpot staat op 20,5 miljoen euro.

Uri Geller gaat de onmogelijke taak proberen te voltooien in zijn eigen show 'De Nieuwe Uri Geller.' Naar verluidt is de lepeltjesbuiger erg zenuwachtig voor de moeilijke opgave. (Bruno.nl/AK)

12/03/10 10u03

Bron: AD

Man in rolstoel doet poging tot overval


BRUSSEL - In Brussel heeft een 48-jarige rolstoelgebruiker geprobeerd een nachtwinkel te overvallen. De uitbater van winkel was niet onder de indruk en duwde de man met zijn rolstoel naar buiten. Daar werd hij vervolgens opgepakt door een politiepatrouille die toevallig net passeerde. Dat heeft justitie in Brussel vrijdag bekendgemaakt.

De rolstoelgebruiker bedreigde tijdens de overval de winkelier met een mes. Nadat hij de zaak was uitgewerkt, haalde hij bovendien een spuitbus traangas tevoorschijn en spoot ermee in de richting van de winkelier. De dader was al bekend bij justitie vanwege eerder gepleegde feiten. (ANP)

Bron: AD

Politie zoekt poedel en teckels


AMSTERDAM - De politie wil kleine honden opleiden voor gericht speurwerk. Jack russells, teckels en poedels komen in aanmerking voor het speciale opleidingstraject.

Volgens de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) zijn de kleine viervoeters erg geschikt voor het onderscheppen van drugs, het zoeken naar lichamen en …schrikt explosieven. „Vooral teckels hebben een lange, mooie speurneus”, aldus KNPV-secretaris Jan Mast.

„Die kleine jack russells kun je goed gebruiken voor het opsporen van drugs tussen een mensenmassa. Die hond schrikt niet af, ziet er lief uit, maar je hebt zo beet.” De koningspoedel is volgens Mast erg slim.

„Wij zijn nu dringend op zoek naar baasjes die hun jack russell, poedel of teckel willen laten opleiden tot politiehond”, zegt Mast

Bron: de Telegraaf

'Internet' genomineerd voor Nobelprijs

AMSTERDAM - Het internet is een van de 237 genomineerden voor de Nobelprijs voor de Vrede in 2010.

De Italiaanse editie van het tijdschrift Wired heeft het wereldwijde web voorgedragen als kandidaat, bevestigt een medewerker van het Noorse Nobelinstituut tegenover Computerworld.

Volgens Riccardo Luna, hoofdredacteur van de Italiaanse Wired, is het internet een belangrijk middel bij het streven naar vrede. Zo speelde het web een grote rol tijdens tumultueuze verkiezingen in Iran vorig jaar, en hielp het daar bij de verspreiding van informatie.

Analisten zijn verrast door de nominatie. Ze wijzen erop dat het internet ook door terroristen wordt ingezet om te rekruteren en om hun boodschap te verspreiden. “Het internet kun je zowel op een goede als op een slechte manier gebruiken,” aldus analist Rob Enderle. “Deze prijs zou moeten gaan naar iemand die het gebruikt om de vrede te bevorderen.”

Bron: de Telegraaf

Elf Siberische tijgers sterven van honger in Chinese dierentuin


De laatste drie maanden zijn in een dierentuin in het noord-oosten van China 11 Siberische tijgers omgekomen van de honger. De dieren kregen door een gebrek aan middelen enkel kippenbeenderen te eten. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. De 11 tijgers stierven door ondervoeding, aldus Liu Xiaoqiang, die instaat voor de bescherming van wilde dieren in Shenyang, de hoofdstad van de provincie Liaoning.

Afgelopen november werd een medewerker van de zoo nog aangevallen door twee uitgehongerde tijgers. De man overleefde de aanval maar de dieren moesten het incident bekopen met hun leven. Na de aanval werd beslist om de andere dieren voortaan op te sluiten in hun kooien, een beslissing die de fysieke toestand van de tijgers enkel verslechterde.

China maakte afgelopen maand bekend dat het bijna 6.000 tijgers in gevangenschap heeft. Slechts 50 à 60 dieren leven in de vrije natuur, waaronder amper 20 Siberische tijgers. Doordat de mens steeds grotere gebieden van de natuurlijke habitat van de tijgers in beslag neemt, daalt de populatie met rasse schreden. Daarnaast vallen ook veel dieren ten prooi aan stropers. (afp/adv)
12/03/10 07u45

Bron: HLN

Vrouw klaagt over buikpijn en baart tweeling op toilet

Een 29-jarige Duitse vrouw die met buikpijn naar toilet ging, bracht tot haar eigen verbazing een tweeling ter wereld. De inwoonster van Lübeck, in de deelstaat Sleeswijk-Holstein, werd daarna samen met haar twee zonen overgebracht naar het ziekenhuis.

Geen idee
Naar eigen zeggen had de vrouw geen enkel idee dat ze zwanger was. De kinderen werden 12 weken te vroeg geboren en wegen amper 1.200 gram. Naar verluidt stellen zowel de moeder als de kinderen het goed. (dpa/eb)

12/03/10 13u54

Bron: HLN

Stoffelijk overschot James Brown vermist


Het stoffelijk overschot van James Brown is vermist. Het lijk van de peetvader van de soul, die op kerstdag 2006 overleed aan een hartaanval, werd in afwachting van de bouw van een mausoleum begraven in de tuin van zijn dochter Deanna in South Carolina.

LaRhonda Pettit, een van de buitenechtelijke kinderen van Brown, beweert dat het lichaam werd ontvreemd om te verhinderen dat ze een autopsie zou laten verrichten om de ware doodsoorzaak van de zanger te achterhalen.

Vermoord?
LaRhonda (48) is er immers van overtuigd dat James Brown werd vermoord door lui die op zijn geld uit waren. "Het lichaam van mijn papa is verdwenen. Ik heb er geen idee van waar hij naartoe is, maar ik zal er achter komen. Ik ben er van overtuigd dat zijn dood verdacht was en ik wil dat de verantwoordelijken gestraft worden. De enige manier om dat te doen, is hem opgraven en zijn lichaam onderzoeken. Ik kan er maar niet bij dat er nooit een autopsie werd uitgevoerd".

21 kinderen
LaRhonda is één van een dozijn mensen die na de dood van Brown beweerden een van zijn kinderen te zijn. In 2007 wees een dna-test uit dat Brown inderdaad haar vader was. Brown had officieel negen kinderen bij vier vrouwen. LaRhonda werd niet in zijn testament opgenomen.

Drugs
LaRhonda in de krant Globe: "Het was een publiek geheim dat mijn pa illegale drugs nam. Hij was ook verslaafd aan verschillende pijnstillers. Op zijn minst zijn er mensen geweest die zijn dood hebben veroorzaakt". Krijgen we in uitgesteld relais een herhaling van de Michael Jackson-saga, (bang/lb)
12/03/10 11u11

Bron: HLN

donderdag 11 maart 2010

Zware aardbeving treft opnieuw Chili

UPDATE SANTIAGO - Kort voor de installatie van de nieuwe president Sebastian Pinera donderdag is Chili getroffen door een zware aardbeving. Dat meldde de Amerikaanse geologische dienst USGS.

De beving had een kracht van ongeveer 7,2 op de schaal van Richter en heeft aanzienlijke schade veroorzaakt in de stad Rancagua dichtbij het epicentrum. Er zijn nog geen meldingen over slachtoffers. De naschokken volgden op de uiterst zware aardbeving van eind februari met honderden slachtoffers.

Het internationale Tsunamiwaarschuwingscentrum vaardigde geen tsunami-alarm uit, maar de Chileense marine deed dat wel. Bij de vorige aardbeving, op 27 februari, hadden de autoriteiten dat nagelaten. In dorpen en steden aan de kust zaaiden vloedgolven vervolgens dood en verderf.

Het epicentrum van de beving donderdag lag ook voor de kust van Chili, maar nu bij de centrale regio Libertador O'Higgins, iets meer dan 100 kilometer van de hoofdstad Santiago en de grote stad Valparaiso.

Het midden van Chili werd eind februari opgeschrikt door een van de zwaarste aardbevingen aller tijden, met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. Die kostte aan bijna vijfhonderd mensen het leven. De beving wekte een tsunami op, die tot Japan reikte. (ANP/AFP/RTR/EFE/BVDL)

Bron: AD

Amber alert voor Millie Boele


DORDRECHT - Het Korps landelijke politiediensten heeft zojuist een Amber Alert uitgegeven voor de vermiste, waarschijnlijk gekidnapte, Millie Boele (12) uit Dordrecht.

Volgens onbevestigde berichten houdt de politie er ernstig rekening mee dat het kind gisteravond rond zes uur in haar woonplaats met geweld is ontvoerd.

Ondanks de ernst van de situatie heeft de politie Zuid-Holland-Zuid het Amber Alert bijna een etmaal lang tegengehouden, terwijl het in dit soort vermissingen juist zaak is om snel en massaal alarm te slaan. De Dordtse politie weigert te zeggen waarom niet veel eerder aan het KLPD opdracht is gegeven het nationale opsporingssysteem voor vermiste kinderen te activeren.

Het meisje komt uit de wijk Sterrenburg waar zij aan de Schuilenburg met haar ouders en broer en zus woont. De familie is eerder vandaag naar het politiebureau overgebracht. In het huis zijn verschillende rechercheurs aanwezig, buiten staan agenten op wacht en her en der in de wijk rijden surveillancewagens. Eerder donderdagochtend werd met een politiehelikopter naar het meisje gezocht.

Volgens de politie had Millie gistermiddag rond half zes voor het laatst telefonisch contact met haar moeder. Toen zij een uur later thuiskwam, was haar dochter verdwenen. Rond negen uur werd dit bij de politie gemeld. Die verstuurde een uur later slechts een lokaal sms-alert.

Het meisje heeft blond haar, is 1.65 meter lang en droeg bij haar verdwijning een zwart met wit vest, roze shirt, blauwe spijkerbroek en bruine Uggs-laarzen. Ze draagt inmiddels geen beugel meer.

Op haar Hyves-pagina wordt duidelijk dat de leerlinge van het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht dol is op paardrijden. Volgens een van haar vriendinnen is Millie absoluut geen meisje dat zomaar wegloopt

Bron: de Telegraaf

Rascal is opnieuw lelijkste hond ter wereld


De hond Rascal heeft opnieuw een verkiezing tot lelijkste hond ter wereld gewonnen, deze keer in Californië.

Liefde is echter blind. "Ik vind hem de knapste hond die ik ooit heb gezien," zegt het fiere baasje Dane Andrew over zijn Chinese gekuifde naakthond.

De verkiezing bracht ongeveer 10.000 dollar (7.400 euro) op voor verenigingen die zich inzetten voor dierenwelzijn. (sam)

Vrolijke mama maakt ongeboren baby actiever


Zwangere vrouwen kijken best niet naar droevige films. Wetenschappers ontdekten namelijk dat ongeboren baby's reageren op de stemming van de moeder wanneer ze televisie kijkt, de baby wordt rustig en stil als het om een droevig verhaal gaat.

Vrolijk en droevig
De wetenschappers lieten de vrouwen kijken naar een vrolijke scène uit The Sound of Music en een droevig stuk uit de film The Champ. De moeders luisterden met een hoofdtelefoon, om er zo zeker van te zijn dat de ongeboren baby's niet door het geluid beïnvloed werden. Daaruit blijkt dat de foetussen bij het eerste fragment druk met hun armen bewogen, ze werden erg rustig bij de droevige scène.

Hormonen
De wetenschappers weten niet hoe de baby's de gevoelens van de moeder oppikken, ze denken dat de productie van hormonen bij de moeder dit veroorzaakt. Volgens de onderzoekers doen de nieuwe resultaten het bewijs groeien dat het humeur en het stressniveau van een toekomstige moeder haar ongeboren kind treffen.

Stress
Uit eerder onderzoek blijkt dat gestresseerde, toekomstige moeders meer risico lopen op een vroegtijdige geboorte of een doodgeboren kind. Ook blijkt dat ze meer kans hebben op een kind met een iq lager dan gemiddeld, ook zijn deze vaker hyperactief, kampen ze meer met emotionele problemen en vertonen ze meer gedragsproblemen. (ep)
11/03/10 11u36

Bron: HLN

Gevluchte Lottoverkoper terug thuis


De verdwenen krantenboer die maandag de benen nam nadat hij zich gerealiseerd had dat hij een lottobiljet niet had geregistreerd, waardoor enkele spelers 73.000 euro aan hun neus voorbij zagen gaan, is terecht.

"Ik heb een fout gemaakt. En door mijn vlucht is dat probleem nog groter geworden", zegt Martin Daemen (62).

"Ik heb die mensen een ondertekend deelnemingsbewijs gegeven. Er stond niet op dat er niet gespeeld zou worden als er geen tien deelnemers waren. Een van hen had op voorhand zelfs gezegd dat hij desnoods voor verschillende mensen wilde spelen. Toch heb ik het biljet niet geregistreerd. Een fout."

Ronddolen in Frankrijk
De man doolde naar eigen zeggen rond, te voet en met de tram, en kwam uiteindelijk in Duinkerken terecht, in Frankrijk. Op advies van een sociaal werker nam hij contact op met zijn thuis.

Bij de Nationale Loterij hebben ze Martin Daemen voorlopig geschorst als verkoper, zegt woordvoerster Sofie Van den Bussche. "Een definitieve beslissing nemen we nog niet. We wachten nu eerst op het einde van het onderzoek."

Voor de spelers kan de loterij niets doen. Het bewuste biljet is niet geldig. (belga/jv)

11/03/10 05u22

Bron: HLN

"Duivel zit achter onthullingen seksschandalen in de kerk"


De schandalen van kindermisbruik en -mishandeling in katholieke scholen en internaten die zijn uitgekomen de jongste tijd en waar zelfs de broer van de paus aan gelinkt werd, zijn het werk van de duivel. Dat heeft Gabriele Amorth, de 85-jarige topexorcist van het Vaticaan gezegd. "De duivel is volop aan de slag binnen het Vaticaan", beweert de man, die nog met een aantal vreemde verhalen komt, en zelfs Harry Potter als het werk van Lucifer omschreef, maar er wel in slaagde om de twee jongste pausen ervan te overtuigen om exorcismes terug in het strijdplan van de kerk op te nemen.

Gabriele Amorth staat bekend als de hoofdexorcist van het Vaticaan en vertrouweling van zowel de huidige paus als zijn voorganger. Hij beweert bij 70.000 mensen de duivel te hebben uitgedreven. Amorth roemde twee jaar geleden de beslissing van de huidige paus "om het probleem van bezetenheid opnieuw de prioriteit te geven die het verdient".

"Hij is geïnfiltreerd"
De huidige controversiële onthullingen van priesters (en zelfs nonnen) die zich ondermeer in Oostenrijk, Duitsland en Nederland hebben vergrepen aan leerlingen wordt door Amorth tout court toegeschreven aan satan. De man zegt bovendien in The Times dat het Vaticaan geïnfiltreerd is door de duivel en bepaalde bischoppen en kardinaals in zijn macht heeft.

Gezinsdrama of werk van de duivel?
Eén van Amorth's stokpaardjes is dat het Vaticaan bepaalde zaken verdoezelt. Een voorbeeld is het gezinsdrama van de Estermanns. In 1998 werden de doodgeschoten lichamen gevonden van Alois Estermann (toenmalige chef bij de Zwiterse Garde), diens echtgenote en korporaal Cedric Tornay, ook lid van de elitetroepen van het Vaticaan.


lees verder


Bron: HLN

100 sociaal assistenten stopten Britse Fritzl die 2 dochters 18 keer zwanger maakte niet


Een Britse vader van 57 jaar oud kon 35 jaar lang zijn twee dochters als seksslavinnen misbruiken, omdat meer dan honderd sociaal assistenten niet durfden ingrijpen. Dat meldt de Daily Mail.

Afbeeldingen ©2010 TerraMetrics, Kaartgegevens ©2010 Tele Atlas - gebruiksvoorwaardenDe zusjes moesten meer dan 1.000 verkrachtingen ondergaan, werden in totaal achttien keer zwanger en bevielen van zeven kinderen, verwekt door hun gestoorde vader. Nochtans stond het gezin onder toezicht van het Child Protection Register, de Britse sociale dienst die de kinderen bescherming moest bieden.

Sociale dienst op de hoogte
De maatschappelijk assistenten zouden op de hoogte geweest zijn van de vermoedelijke incest door de vader. Ze ondernamen geen actie omdat ze, ten onrechte, vreesden dat ze daarmee vervolgd konden worden voor het schenden van het beroepsgeheim. De verkrachter kreeg in november 2008 25 keer levenslang voor het gerechtshof van Sheffield. Hij kon zolang de autoriteiten omzeilen door zijn dochters angst aan te jagen en door 67 maal te verhuizen.

Geen actie
Nu blijkt uit een rapport van professor Pat Cantrill, die de hele zaak nog eens herbekeek, dat de sociale diensten zwaar in de fout gingen. 28 agentschappen en meer dan 100 sociaal assistenten deden niks. Ook al liepen er twaalf klachten binnen van fysiek geweld door de vader en zeven specifieke klachten over incest. De dochters werden tevens 23 keer ondervraagd over wie de vader van hun kinderen was. In 1997 vertelde de broer van de slachtoffers over de incest in de familie aan de politie. "Toen had er actie ondernomen moeten worden", staat in het rapport.

Maar er heerste blijkbaar een soort cultuur van stilzwijgen in plaats van een sterk voornemen tot actie bij de sociale diensten, stelt de Daily Mail vast. "Terwijl er maar één mens nodig was om het misbruik te stoppen", aldus Cantrill. Toch werd er niemand op het matje geroepen, laat staan gestraft of ontslagen.

'The Gaffer'
De Brit begon zijn dochters seksueel te misbruiken toen ze tussen acht en tien jaar waren. Hij noemde zichzelf 'The Gaffer' (de ploegbaas) en sleurde ze 's nachts uit hun bed om ze te verkrachten, terwijl hun moeder sliep. Als ze tegenspartelden, werden ze geslagen en gestampt en zelfs boven de vlammen van het gasvuur gehouden. Hij vond er genot in om zijn eigen kinderen zwanger te maken.

Dit vreselijke familiedrama doet sterk denken aan dat van Josef Fritzl in Oostenrijk. Fritzl sloot zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang in de kelder op om haar te gebruiken als seksslavin. Hij verwekte zeven kinderen bij haar. (jv)

11/03/10 09u05

Bron: HLN

woensdag 10 maart 2010

Mobiel om werknemers te bespioneren

AMSTERDAM - Nieuwe software voor mobiele telefoon stelt nieuwsgierige bazen in staat om elke beweging van hun werknemers op afstand te volgen.

Onderzoekers van de Japanse telefoongigant KDDI hebben een mobiele telefoon ontwikkeld die zelfs de kleinste bewegingen van zijn gebruiker kan registreren en interpreteren, meldt de BBC. Deze gegevens worden vervolgens naar een hoofdkwartier verstuurd.

Het programma maakt gebruik van versnellingsmeters die in veel moderne toestellen te vinden zijn. Door de gegevens van deze sensoren te analyseren, kunnen complexe bewegingen van elkaar onderscheiden worden. Zo kan het programma zien of de gebruiker loopt, een trap bestijgt of bijvoorbeeld aan het schoonmaken is. Zelfs tussen verschillende schoonmaakactiviteiten als schrobben, vegen of het legen van een vuilnisemmer kan het programma onderscheid maken

Bron: de Telegraaf

New Yorkse chef serveert kaas van moedermelk


Een chef in een trendy New Yorkse bistro maakte kaas van de moedermelk van zijn vrouw en verkoopt dit aan zijn klanten. Een nieuwe trend in de maak?

Zoet
Kok Daniel Angerer, eigenaar van Klee brasserie in New York, schreef op zijn blog over zijn pogingen om menselijke kaas te maken van de borstvoeding van zijn vrouw. Klanten begonnen plots massaal naar dit culinaire experiment te vragen. "De telefoon stopte maar niet met rinkelen. Dus maakte ik een gerechtje met kaas van moedermelk, vijgen en Hongaarse pepers. Het smaakt naar koeienmelk, de kaas is redelijk zoet. Maar het hangt er ook van af wat de moeder heeft gegeten. De klanten vinden het lekker, hoewel velen het niet willen proberen."

Vooroordelen
De 'producente' van de moedermelk Lori Mason: "Veel mensen associëren borstvoeding met seks en hebben daarom vooroordelen. Ik kreeg wel al veel mails met vunzige voorstellen als "Ik kreeg nooit borstvoeding als kind, mag ik nu van de jouwe komen proeven?" Ik ga daar natuurlijk niet op in. Nu wil ik dat mijn man probeert ijs te maken van mijn melk." (ep)
09/03/10 17u39

Bron HLN

"Klimaatwetenschappers zullen worden vermoord"


Klimaatwetenschappers zijn tegenwoordig het doelwit van zware artillerie. Ze ontvangen dreigmails van klimaatsceptici, sommigen zelfs doodsbedreigingen. "De sfeer is zo grimmig dat er doden zullen vallen", vreest topklimatoloog Stephen Schneider.

Schneider (65) is professor Environmental Biology and Global Change aan de gereputeerde Stanford University. Hij is één van de weinige raadgevevers van het Witte Huis die voor alle presidenten sinds Nixon werkte. Zowel Jimmy Carter, Ronald Reagan, de twee Bushes, Bill Clinton als Barack Obama hebben beroep op hem gedaan. In de jaren tachtig was hij één van de eersten die op een wetenschappelijke manier de link tussen broeikasgassen en ons klimaat modelleerde.

"Vervolgen als misdadigers"
De Amerikaanse senator James Inhofe (Oklahoma), van de Republikeinse Partij, verspreidde eind februari een lijst van de belangrijke wetenschappers die hij wil laten vervolgen als misdadigers "omdat ze de regering in de war hebben gebracht".

Inhofe is daar niet mee toe aan zijn proefstuk. In 2004 marginaliseerde hij de wantoestanden in de Abu Graibh-gevangenis door te stellen dat degenen die de zaak aan het licht hadden gebracht de echte misdadigers waren. Inhofe werd een eerste keer verkozen in 1994 met een campagne die als slogan had "God, guns, and gays". Hij is een notoir homohater, voorstander van wapenbezit en laat zijn campagnes betalen door olie- en gasbedrijven.

Lees verder

Bron HLN

Rijkste sultan ter wereld betaalt rekeningen niet


Sultan Haji Hassanal Bolkiah van de oliestaat Brunei betaalt zijn rekeningen niet. De Brunei Times meldt dat de naar verluidt rijkste monarch ter wereld nog voor 174 miljoen euro aan elektriciteitskosten moet betalen.

De Rekenkamer van Brunei heeft er, naar aanleiding van de schulden van de alleenheerser en wanbetaler, op aangedrongen dat regeringsinstanties beter verantwoording afleggen over hoe ze met hun geld omspringen. De sultan is premier en staatshoofd, en leidt Brunei sinds 1968. (anp)

Bron± HLN

Lottoverkoper spoorloos na foutje met winnend lot


Een 62-jarige lottoverkoper uit Oostende is spoorloos verdwenen nadat hij vergeten was een winnend lot van tien klanten te registreren, waardoor ze met lege handen bleven staan. Dat meldt De Telegraaf.

De politie vermoedt dat de man, Martin Daemen uit Oostende, gevlucht is nadat hij erachter kwam dat hij het foutje had gemaakt met het winnende lottobiljet. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat Daemen niets heeft meegenomen. "Geen papieren, geen telefoon. We hebben het ingeschat als een onrustwekkende verdwijning en een opsporingsbericht gelanceerd", aldus de woordvoerder.

Alles achtergelaten
Toen Daemen maandagavond niet thuis kwam, ging zijn vrouw naar de politie om zijn verdwijning aan te geven. De winkelier bleek alles te hebben achtergelaten. Hij had de deur van zijn krantenwinkel achter zich dichtgetrokken en was vertrokken.

Foutje
Tien spelers die al jarenlang via de winkel van Daemen meespelen met de lotto wonnen bij de trekking van 5 maart een totaalbedrag van 73.000 euro. Alleen zullen ze het geld nooit zien, want Daemen was vergeten het lot te registreren. "We kunnen niet uitbetalen, want het biljet bestaat officieel niet. Dat is nu eenmaal zo als een biljet niet geregistreerd wordt door de verkoper", zegt een woordvoerster van de loterij. Ze benadrukt wel dat Daemen zeker niet zelf met het geld aan de haal ging. "Dat is onmogelijk, want het winnende biljet is ongeldig."

Klacht
Vermoedelijk is verkoper spoorloos omdat hij wil ontkomen aan de boze klanten. Twee van de klanten hebben inmiddels al een klacht ingediend tegen de winkelier.

"Het ergste is dat het niet de eerste keer is dat Martin ons zoiets lapt," steekt een gedupeerde klant van wal. "Enkele jaren geleden heeft hij ook al eens een foutje gemaakt. Toen kostte het onze groep in totaal 7.500 euro. Hij heeft toen wel duizend keer sorry gezegd. Maar het geld hebben we nooit gezien. Ik vond het niet eerlijk dat hij ons niet uit eigen zak betaalde. Maar ik heb het toen maar zo gelaten. Ik ben zelfs bij hem blijven spelen, hoewel ik mij vaak stoorde aan de slordigheid in zijn winkel. Alles lag er overhoop. Het leek wel alsof er nooit schoongemaakt werd. Maar hij was nu eenmaal de dichtste winkel in de buurt", besluit de verontwaardigde man. (ypu)

10/03/10 10u49


Bron± HLN

dinsdag 9 maart 2010

Geesten in fles voor 1440 euro geveild


WELLINGTON - Twee flessen met daarin volgens de verkoopster twee geesten hebben op een internetveiling van een Nieuw-Zeelandse veilingsite omgerekend 1440 euro opgebracht. De koper, een bedrijf dat elektronische hulpmiddelen maakt om te stoppen met roken, hoopt door de koop veel bezoekers op zijn website te krijgen die mogen stemmen over het lot van de geesten.

Het gaat om de geest van een man die in de jaren '20 stierf met de naam Les Graham. De andere geest is van een 'opstandig' meisje, aldus de verkoopster van de flessen dinsdag in Nieuw-Zeelandse media. De vrouw kon nauwelijks eten of slapen door de aanwezigheid van de geesten. Ook de hond had er last van: hij weigerde bepaalde kamers in te gaan.

De twee geesten werden in juli vorig jaar door een geestenbanner uit het huis van de vrouw verdreven en in flessen met wijwater gezet, zodat ze kalmeerden, aldus de verkoopster.

De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

Bron: de Telegraaf

Kind vindt cocaïne in speeltuin


ARNHEM - Een 8-jarig jongetje uit Arnhem deed maandag een bijzondere vondst in een speeltuin in de buurt. In de zandbak vond hij twee wikkels cocaïne, zo meldde de politie dinsdag.

Het kind ontdekte de harddrugs tijdens het spelen in het speeltuintje in de Arnhemse wijk Het Broek. Zijn moeder gaf het spul af op het politiebureau. Het bleek om 0,55 gram cocaïne te gaan. Het is nog onduidelijk hoe de drugs in de zandbak terecht zijn gekomen.

Bron: de Telegraaf

Tiener maakt stroomstootwapen

HOOGEZAND - Een 16-jarige jongen uit Hoogezand heeft onlangs een wegwerpcamera omgebouwd tot een stroomstootwapen. De knul liet het apparaat in december trots zien aan een klasgenoot. Zijn leraar zag het ook en schakelde de politie in, zo meldt Dagblad van het Noorden.

De tiener heeft zijn wapen onlangs moeten inleveren bij de politie. Volgens een zegsman van de politie is het overigens niet de eerste keer dat een dergelijk apparaatje in beslag wordt genomen. Eerder bouwde in Rotterdam iemand een mobiele telefoon om tot stroomstootwapen.

De jeugdige Hoogezandster kon met zijn zelfgemaakte wapen schokken produceren die vergelijkbaar zijn met die van schrikdraad rond een weiland. Dat blijkt uit een uitvoerig onderzoek van de politie, die heeft bepaald dat het onder de wet wapens en munitie valt. Met een klik op de flitsknop gaf de omgebouwde camera een schok.

Bron: de Telegraaf

Gaslek blijkt knoflooklucht


LEIDEN - De brandweer in Leiden dacht gistermiddag uit te rukken voor een gaslekkage aan de Sperwerhorst. De zogenaamde gaslucht die door bewoners werd geroken bleek echter de geur van gebakken knoflook te zijn.

Op aanwijzing van de bewoners kwam de brandweer met sirenes naar het flatgebouw. Maar toen de spuitgasten arriveerden roken ze direct dat het niet om een gaslucht ging, maar om knoflook. De uitgerukte politie en brandweer kozen vervolgens direct weer het hazenpad.

Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft vermoedelijk iemand knoflook gebakken en het vervolgens weggezet in de kelder, zo meldt het Leidsch Dagblad.

Bron: de Telegraaf

Toeristentaks van 10 dollar voor bezoek aan VS


Toeristen die de Verenigde Staten willen bezoeken, moeten vanaf eind dit jaar 10 dollar (7,5 euro) betalen om het land binnen te komen. De heffing is onderdeel van de Travel Promotion Act, die afgelopen week door de Amerikaanse Senaat werd goedgekeurd.

Toeristen uit landen die vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program moeten binnenkort 10 dollar gaan betalen voor hun bezoek aan de Verenigde Staten. Ook België valt hieronder. De taks betaal je via internet wanneer je de verplichte elektronische registratie afrondt die onderdeel is van het Visa Waiver Program. Overigens hoeven regelmatige bezoekers van de VS niet elke keer 10 dollar te betalen. De heffing wordt maximaal een keer per twee jaar opgelegd.

Toerisme promoten
Het geld dat de nieuwe wet oplevert moet worden gebruikt om het toerisme in de VS te promoten. Het aantal overzeese bezoekers is sinds de aanslagen van 11 september 2001 met bijna drie miljoen per jaar afgenomen, terwijl het aantal verre reizigers wereldwijd juist fors toenam. (hlnsydney/kve)
09/03/10 02u17

Bron: HLN

Nederlandse vrouw (29) rijdt 30 op snelweg

Een 29-jarige vrouw uit Sassenheim is gisteren aangehouden omdat ze met 30 kilometer per uur over de snelweg bij het Friese Sint Nicolaasga reed. Volgens de politie Friesland slaagden andere weggebruikers erin de vrouw in haar bestelbus te laten stoppen op een parkeerplaats.

De vrouw bleek bij een blaastest niet onder invloed van alcohol, maar de politie vermoedt overmatig medicijnengebruik en heeft een bloedproef bij haar afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw is ingetrokken. (anp/ypu)
08/03/10 11u00

Bron: HLN

Verkeersbord waarschuwt voor dronken voetgangers


In de Roemeense stad Pecica staan sinds kort verkeersborden die chauffeurs waarschuwen voor dronken voetgangers op de weg. Dat meldt nieuwssite Ananova.

Burgemeester Petru Antal bestelde de borden met het opschrift "Opgelet: dronkaards" na verschillende ongevallen. Boven het opschrift staat een afbeelding van een persoon die op handen en knieën zit met een fles in de handen.

Bruisend nachtleven
Volgens de burgemeester riskeren chauffeurs personen omver te rijden die een beetje te diep in het glas gekeken hebben in de lokale bars en daarna te voet naar huis waggelen. "We zijn een grensstad en er razen hier constant wagens door de straten", legt Antal uit. "Maar we hebben ook een bruisend nachtleven en die twee factoren zijn geen goede mix." De burgemeester ziet geen graten in de verkeersborden en vindt niet dat ze een verkeerde indruk kunnen wekken over de inwoners van zijn stad. (belga/kh)
09/03/10 02u49

Bron: HLN

maandag 8 maart 2010

Gadget helpt vrouwen leeftijd van date te bepalen


TOKIO - Een Japanse gadget kan de leeftijd van je date bepalen zodat je dit niet hoeft te vragen of zodat hij niet kan liegen.

'Age Prediction Machine' zendt een geluid uit op een hoge frequentie dat lijkt op het gezoem van een mug.

De theorie erachter is dat jonge mensen hogere tonen beter kunnen horen. Dus hoe sneller je date het muggengeluid hoort, hoe jonger hij is. Dit toestel moet daten vergemakkelijk, zo ontdekken vrouwen namelijk meteen wanneer iemand liegt, iets wat regelmatig gebeurt op datingsites en bij blind dates.

08/03/10 15u15

Bron: AD

Vrouw veroorzaakt ongeval terwijl ze haar benen epileert

MIAMI - Veel mensen raken wel eens afgeleid tijdens het autorijden. Een radiozender opzoeken, telefoneren, een hapje eten,... Redenen genoeg waarom bestuurders soms even de concentratie achter het stuur verliezen.

Maar een vrouw uit Florida maakte het enkele dagen geleden wel heel bont, door haar benen tijdens het rijden te epileren. Een ongeval kon dan ook niet uitblijven.

De agent die ter plaatse kwam, kon zijn ogen niet geloven. "Tien jaar geleden heb ik op dezelfde plek een kerel aangehouden met drie injectiespuiten in zijn armen. Ik dacht dat ik zoiets nooit meer zou meemaken, maar ik heb me duidelijk vergist."

De 37-jarige vrouw was op weg naar een date. Naast haar zat haar begripvolle ex, die het stuur vasthield terwijl zij aan haar 'schoonheidsoperatie' bezig was.
08/03/10 16u20

Bron: AD

Politie toont beelden van verdachten tasjesroof


DORDRECHT - De politie van Dordrecht is op zoek naar twee knapen die in winkelcentrum Rivierenplein een 82-jarige hebben beroofd van haar boodschappentas. De beide jongens staan duidelijk herkenbaar op de site van de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid.

Op vrijdag 26 februari was de bejaarde dame met een vriendin boodschappen aan het doen toen een van de ventjes haar tas, met daarin haar geld en bankpasjes, uit haar handen griste. De tas werd later in de buurt teruggevonden. Het geld was verdwenen, maar de pasjes zaten nog in haar portemonnee.

De vrouw heeft aangifte gedaan van beroving. Het team Berovingen en Overvallen in Dordrecht zou graag in contact komen met mensen die de verdachten herkennen. De beelden zijn vrijgegeven met toestemming van het Openbaar Ministerie.
08/03/10 11u50

Bron: AD

Chinees meisje geboren met staart


ANHUI - In China is een meisje geboren met een 'staart' van zes centimeter. Na vier maanden was het aanhangsel zelfs al dubbel zo groot geworden.

Dokters hebben de overbodige weefsel nu weggesneden.

Vader Hou reageerde geschokt toen hij de staart voor de eerste keer zag. "Ik wilde het meteen afsnijden, maar dokters vonden het beter om te wachten. Een pasgeborene is immers nog te zwak voor een operatie."

Tot zijn grote ontzetting zag Hou de staart elke dag langer worden. Ook de dokters in het kinderziekenhuis van de provincie Anhui stonden versteld. "Dit komt slechts zeer zelden voor. Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken", aldus dokter Sun Jun. Uit röntgenfoto's bleek dat de staart verbonden was met een tumor in de ruggengraat.

08/03/10 15u47

Bron: AD